Jump to content

DrMobile

Members
  • Δημοσιεύσεις

    2.553
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by DrMobile

  1. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Τελικά ήταν θέμα ενεργοποίησης. Τους έπαιρνα απ' το πρωί στο τηλ. αλλά δεν έβγαζα γραμμή. Μόλις πριν λίγο πήγα σε κατάστημα COSMOTE και το ενεργοποίησα. Τώρα στέλνονται όλα κανονικά (δοκίμασα ήχο/εικόνα). Βέβαια είναι πανάκριβο και σχεδόν μηδενικής χρησιμότητας σήμερα με τα chat apps, αλλά καλό είναι να υπάρχει ως εναλλακτική...
  2. Καλημέρα σε όλους, Έχω COSMOTE What's Up και χτες που έπαιζα με το καινούργιο μου κινητό παρατήρησα ότι δεν μπορώ να στείλω MMS. Αναρωτιέμαι αν η υπηρεσία MMS είναι ακόμα διαθέσιμη εν έτει 2021 και αν ναι, τι πρέπει να κάνω για να την ενεργοποιήσω. Ξέρω ότι πλέον τα MMS δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν καθόλου, αλλά είναι καλό να μπορώ να στείλω (και να λάβω) σε περίπτωση ανθρώπων που δεν είναι εξοικειωμένοι με email και messaging apps όπως το Viber κ.ά. και θέλω να τους στείλω ή να μου στείλουν μια φωτογραφία κτλ. COSMOTE Ιnternet έχω κανονικά και επίσης έλεγξα τις ρυθμίσεις και υπάρχει COSMOTE MMS προφίλ κανονικά στο κινητό με τις ρυθμίσεις που προτείνονται στα διάφορα sites που κοίταξα. Άρα όλα φαίνονται να είναι σεταρισμένα σωστά. Όταν όμως προσπαθώ να στείλω στον εαυτό μου ένα MMS δεν το στέλνει... Δοκίμασα μεγάλο κείμενο, ήχο, εικόνα, αλλά κανένα δεν δούλεψε. Ξέρετε αν χρειάζεται να μιλήσω με την COSMOTE για να ενεργοποιήσω την υπηρεσία MMS ή μήπως έχει πλέον καταργηθεί; Ευχαριστώ για τα φώτα σας και Καλή Χρονιά!
  3. Καλή τύχη σ' εμένα, Υγεία και Χαρά σε όλους!
  4. Ακριβώς έτσι! Σε μια παλιότερη εγκατάσταση είχα απογοητευτεί και νευριάσει τόσο πολύ που σκέφτηκα να πάω να αγοράσω αντλία, εργαλεία διαμόρφωσης σωλήνων και όλα τα απαραίτητα για να τοποθετήσω το επόμενο μόνος μου. Πιστεύω πως αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία, έχεις όλη τη μέρα ελεύθερη και έχεις δεύτερο άτομο για να σηκώσετε και να τοποθετήσετε τις μονάδες, είναι κάτι εφικτό. Οι οδηγίες είναι συνήθως κατατοπιστικότατες. Σε καμιά περίπτωση δεν υποβιβάζω και δεν υποτιμώ τους σωστούς ψυκτικούς που σίγουρα κάνουν τη δουλειά τους άριστα, γρήγορα και γνωρίζουν άπειρα πράγματα που εμείς δεν ξέρουμε, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί κακοί τεχνίτες (όπως σε κάθε επάγγελμα). Και ειδικά στα κλιματιστικά είναι πολύ δύσκολο να διορθωθούν λάθη μετά την τοποθέτηση, οπότε πρέπει να γίνεται η εγκατάσταση σωστά απ' την αρχή.
  5. Εμένα ήξερε πώς να βάλει την αντλία... Έλα όμως που το κενό (-1 bar) που έκανε χανόταν μετά από λίγα λεπτά (προφανώς λόγω κάποιας διαρροής στο κύκλωμα). Του το είπα αλλά ισχυρίστηκε ότι "έτσι γίνεται" και "ο αέρας βγαίνει σιγά σιγά"... Τρέχα γύρευε... Στο τέλος ελευθέρωσε το ψυκτικό υγρό και ακούστηκε ένα χαμηλό φύσημα κοντά στα ρακοράκια της εξωτερικής μονάδας... Είχα δίκιο! Μου ζήτησε σφουγγάρι με αφρό τον οποίο άπλωσε στα ρακοράκια για να βρει ποιο έχανε. Ήταν το πάνω. Το έσφιξε πάρα πολύ και σταμάτησε. Ευτυχώς η διαρροή ήταν πολύ μικρή και δεν χάθηκε (ελπίζω) πολύ ψυκτικό μέσο. Το κλιματιστικό φαίνεται να δουλεύει καλά και στη θέρμανση που του δοκίμασα ζέστανε τον χώρο πολύ καλά. Δίδαγμα: τελικά οι σωστοί εγκαταστάτες κλιματιστικών πρέπει να είναι πολύ σπάνιο είδος... Έχω βάλει τέσσερα μέχρι στιγμής και σε όλα δεν ακολουθήθηκε ούτε το 50% των προβλεπόμενων ενεργειών. Έχω βαρεθεί να διαβάζω τις οδηγίες εγκατάστασης που ποτέ δεν τηρούνται, με τις αντλίες που ποτέ δεν μπαίνουν και με τα δυναμόκλειδα που ποτέ δεν χρησιμοποιούνται. Ελλάς το μεγαλείο σου. Ντροπή μας. Edit: Έψαξα στο manual εγκατάστασης για αυτό που με ρωτάς (μήκος σωλήνων), αλλά δεν βρήκα κάτι. Νομίζω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα εκτός αν μιλάς για πολύ μεγάλη απόσταση (πολλά μέτρα). Ας απαντήσουν οι ειδικοί σε αυτό. Όσο για τη διάμετρο των σωλήνων, ο μικρός είναι 1/4 της ίντσας και ο μεγάλος 3/8 της ίντσας.
  6. Το θέμα του ψυκτικού είναι μεγάλο και σημαντικό. Εγώ μόλις παρέλαβα το κλιματιστικό της Midea που πρότεινε η teni και σε λίγη ώρα θα έρθει ψυκτικός γνωστός φίλου μου να το εγκαταστήσει. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο... Ελπίζω να το εγκαταστήσει σωστά. Τώρα για αντλία κενού, πέρσι που τη ζήτησα κατά την εγκατάσταση δύο πανάκριβων κλιματιστικών Daikin και Mitsubishi (πλήρωσα 2000 € και για τα δύο) το μαγαζί με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει όπως πρέπει με αντλία κτλ., αλλά οι άνθρωποι που ήρθαν αμφιβάλλω αν ήξεραν πού και πώς να συνδέσουν την αντλία... Βασικά καλύτερα να τους άφηνα να έκαναν κενό με την κλασική μπακάλικη μέθοδο χωρίς αντλία, παρά όπως το έκαναν που πρακτικά δεν έγινε καθόλου κενό. Είναι θέμα τύχης τι θα σου πέσει εκτός αν το κάνεις εσύ ο ίδιος ή ξέρεις κάποιον σωστό και τεχνικά καταρτισμένο ψυκτικό.
  7. Κι εγώ έτσι πιστεύω. Απ' το e-Shop αγοράζω εδώ και μια δεκαετία και πάντα χωρίς προβλήματα. Και σε σκληρούς δίσκους που χτύπησαν πάντα αντικατάσταση χωρίς δεύτερη κουβέντα. Αχρείαστοι να είναι και να τα χαρούμε.
  8. Σωστά τα λες φίλε Bananas. Μόλις το παρήγγειλα. Αν προκύψει κάτι θα χρησιμοποιήσω τις διαδικασίες που περιγράφεις (που καλό είναι να τις γνωρίζουμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας για να μη μας πιάνουν κορόιδο τα μαγαζιά). Ευχαριστώ και πάλι όλους όσους βοήθησαν. Να 'στε καλά!
  9. Φίλε Bananas ευχαριστώ για την απάντηση. Πιστεύω πως τα 2 χρόνια θα είναι επαρκή για να βγάλει ό,τι προβλήματα είναι να βγάλει. Το θέμα των ανταλλακτικών όμως; Λέτε να υπάρχει θέμα; Αλλά για να το πουλάει και ο Κωτσόβολος δεν νομίζω πως θα υπάρχει τόσο σοβαρό θέμα ανταλλακτικών και υποστήριξης. Σκέφτομαι να το παραγγείλω από e-Shop τώρα να τελειώνω...
  10. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!!! Λοιπόν σκέφτομαι να το πάρω, το μόνο που με προβληματίζει είναι το θέμα της παράλληλης εισαγωγής που λέει ο Bananas. Θα πάρω κι εγώ e-Shop και Φειδάκη να το επιβεβαιώσω. Edit #1: Τώρα μιλάω με e-Shop. Ένα μειονέκτημα είναι ότι δίνει εγγύηση μόνο δύο (2) χρόνια μέσα/έξω (δηλαδή και στον συμπιεστή). Νομίζω πως συνήθως ο συμπιεστής έχει τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια, σωστά; Πώς το βλέπετε αυτό; Edit #2: Μόλις μίλησα με Φειδάκη, με το που ανέφερα το e-Shop μου είπαν ότι δεν είναι δικό τους, δεν έχουν ανταλλακτικά και δεν το υποστηρίζουν... Μετά με συνέδεσαν με μια άλλη υπάλληλο που μου ζήτησε το ακριβές μοντέλο και μόλις ξεκίνησα να τους λέω τα γράμματα του μοντέλου (MSMBBU...) κατευθείαν μου είπε ότι δεν είναι δικό τους. Το τηλέφωνο που πήρα ήταν το 210-9697450 (ΦΕΙΔΑΚΗΣ SERVICE A.E., Λ. Βουλιαγμένης & Αγίου Νικολάου 79, Γλυφάδα Αττικής). Edit #3: Το "τρελό" της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο κλιματιστικό (Midea Mission MSMBBU-12HRFN1) το πουλάνε 18 καταστήματα στο Skroutz, μεταξύ των οποίων και ο Κωτσόβολος παρακαλώ, που σημαίνει ότι όλα αυτά είναι παραεισαγωγές! Δηλαδή όλα αυτά τα μαγαζιά τι θα κάνουν αν χαλάνε στους πελάτες τους τα κλιματιστικά; Μήπως είμαστε παρανοϊκοί και τελικά δεν είναι και τόσο τραγικό το όλο θέμα; Πώς τη βλέπετε την όλη κατάσταση; Θα το αγοράζατε με όλα τα παραπάνω δεδομένα στα 399 € που το δίνει το e-Shop;
  11. @teni & panos1984_: Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δεν είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο πώλησης του παλιού... Θα το ψάξω. Ο λόγος για τα λίγα χρήματα είναι επειδή το σπίτι θα ζητήσει σίγουρα πάρα πολλά σε άλλα πράγματα και έλεγα κάπως να τα μοιράζαμε για να μην ξεφύγουμε. Θα μπορούσα να ανέβω ας πούμε στα 700 €. Σε αυτά τα χρήματα ποια μάρκα/μοντέλο θεωρείς εσύ, αν ξέρεις, ή και άλλοι εδώ στο forum ότι είναι καλή επιλογή; Ή έστω αν υπάρχει κάτι (μάρκα, μοντέλο, χαρακτηριστικό) που πρέπει να αποφύγω/προσέξω κτλ. Για τα 12000 BTU μου φαίνονται επαρκή για επιφάνεια (και όχι όγκο όπως αρχικά έγραψα) 30 τ.μ., αλλά δεν είμαι και εξειδικευμένος στο αντικείμενο. Πάντως το υπάρχον Daewoo 12000 BTU φαίνεται να καλύπτει τον χώρο (θερμαίνει/ψύχει), αλλά μάλλον λόγω κλάσης C καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια και αυτός είναι ο βασικός λόγος που σκέφτομαι να το αλλάξω. Η προσφορά που δίνεις φαίνεται πολύ καλή, αν και δεν έχω ακούσει πολλά πράγματα για τα Midea, που φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά. Εμφανισιακά είναι πολύ όμορφο και με αισθητήρα κίνησης και άλλα καλούδια. Μια χαρά μου φαίνεται. Θα το ψάξω και ίσως καταλήξω κι εγώ σε αυτό. Και ο έλεγχος μέσω Wi-Fi ομολογώ με εξέπληξε, δεν ήξερα ότι υπήρχε κάτι τέτοιο! Ευχαριστώ και πάλι. Edit: @teni: Λοιπόν όσο το ψάχνω τόσο βλέπω ότι το Midea είναι πολύ καλή ευκαιρία και με πολύ πλούσια χαρακτηριστικά, ενεργειακή κλάση A+/A++ και όλα όσα χρειάζομαι... Αν κάποιος μας διαβάζει και έχει κάποια ένσταση ή κάτι αρνητικό να πει για το παραπάνω Midea ας μιλήσει τώρα, αλλιώς ας σιωπήσει αιώνια... Μάλλον θα το τιμήσω. Να 'σαι καλά teni!
  12. Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους. Παρόλο που το myPhone.gr είναι κατά βάση forum για κινητά τηλέφωνα, παρατηρώ ότι το νήμα για τον κλιματισμό είναι πολύ δραστήριο και περιέχει πολύτιμες πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου. Θα ήθελα λοιπόν τη συμβουλή σας στο παρακάτω: Κάνω μια ανακαίνιση σε ένα πολύ παλιό σπίτι (45+ χρόνων) και ψάχνω για ένα κλιματιστικό για το σαλόνι-τραπεζαρία. Η συνολική επιφάνεια είναι περίπου 30 τ.μ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει εγκατεστημένο ένα Daewoo 12.000 BTU on-off (όχι inverter), που τοποθετήθηκε το 2006 και είναι πλήρως λειτουργικό. Είναι ενεργειακής κλάσης C. Με την ευκαιρία της ανακαίνισης και για να μη γίνουν μερεμέτια αργότερα σκέφτομαι να το αντικαταστήσω τώρα με ένα σύγχρονο inverter και ενεργειακής κλάσης A ή καλύτερης. Το budget που έχω στο μυαλό μου να διαθέσω είναι της τάξης των 500 €, αλλά φυσικά αν υπάρχει κάποια καλή ευκαιρία για ακόμα φθηνότερο είναι ευπρόσδεκτη. Βάσει των παραπάνω, θέλω τις προτάσεις σας για ένα καλό κλιματιστικό (μάρκα/μοντέλο). Τέλος, σε αυτό το χαμηλό budget που διαθέτω, έχει τελικά νόημα να το αλλάξω ή είναι καλύτερα να αφήσω το υπάρχον on/off Daewoo; Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις.
  13. Καλή επιτυχία σ' εμένα, Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
  14. Πού θα πάει, πού θα πάει... ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΤΣΕΙ! Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
  15. Σωστά όσα λες Λάζαρε, δεν είχα σκεφτεί ότι δεν αλλάζει η ρύθμιση κατά τη διάρκεια της φόρτισης (αν και πιστεύω πως θα μπορούσαν να το ελέγχουν μέσω s/w). Το καλό με τις συσκευές μας είναι ότι η μπαταρία είναι αποσπώμενη (όπως πρέπει να είναι κάθε τι αναλώσιμο), οπότε την αλλάζουμε αν χαλάσει. Παρόλα αυτά δεν μου αρέσει να τη ζορίζω. Αυτό που αναφέρεις με τις λιγότερες ώρες οθόνης με γρήγορη φόρτιση μου φαίνεται λογικό και σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να δείχνει 100% αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει φορτιστεί σωστά και πλήρως με αποτέλεσμα να πέφτει γρηγορότερα. Νομίζω πως το καλύτερο είναι η γλυκιά και αργή φόρτιση και η γρήγορη μόνο όταν υπάρχει λόγος.
×
×
  • Create New...