Jump to content

Ελληνικά ή greeklish; (Κατάργηση των Greeklish από 01/09)

α2
 Κοινοποίηση

Εσείς τι υποστηριζετε;  

513 members have voted

1. 1. Εσείς τι υποστηριζετε;

Recommended Posts

Σίγουρα ναι στα Ελληνικά οχι πια greeklish και βλακείες.

Στα χωρια μας είχαμε greeklish ;; (ακυρο;)

=Nokia 6300 Αφή απο ατσάλι=:ninja:

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Σίγουρα ναι στα Ελληνικά οχι πια greeklish και βλακείες.

Στα χωρια μας είχαμε greeklish ;; (ακυρο;)

θες να σου γραψω οπως μιλαμε στο χωριο μου να παρακαλας για greeklish μετα;:p

καλο το typegreek.com μονο το χ,θ και ξ μου τι σπανε, και το πσι που ακομα το πσαχνῳ:lol:

I don't live in Greece, Greece lives in me...

• 1 month later...
Γενικότερα εμένα με βολεύει και έτσι έχω συνιθίσει να γράφω greeklish κυρίως από ένα παιχνίδι που παίζω.. Βέβαια στο forum γραφώ Ελληνικά επειδή βλέπω που οι περισσοτέροι γράφουν με Ελληνικά.. Πάντως δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς τα greeklish.!.
.!.

Τα παλιά greeklish του στυλ "dwse mou to kinhto sou" τα καταλαβαίναμε.

Τα νέα greeklish του τύπου "ds m t knt s" δεν τα καταλαβαίνουμε.

Όπως και να 'χει,για μένα είναι θέμα σεβασμού προς το συνομιλητή μου να γράφω με Ελληνικούς χαρακτήρες.

Πάντως δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς τα greeklish.!.

καταρχήν είναι άποψή σου. Το θέμα δεν είναι να τα καταλάβεις (που κ πάλι σχετικό είναι αυτό γιατί άλλος γράφει το εδωσε edose άλλος edwse κτλ) αλλά τα μεγάλα Posts ειδικά πάνω από 2 γραμμές δεν διαβάζονται. Είναι πολύ κουραστικό!

Ι need a six month vacation, twice a year.

Μαλλον δεν το διατύπωσε σωστά. Σαφώς και δεν είναι δύσκολο να τα καταλάβει κανείς τα greeklish, δεν είναι και ο δίσκος της Φαιστού.

Να τα διαβάσεις όμως είναι, επί μακρόν τουλάχιστον. :X

BTW, το nogreeklish.gr χακεύτηκε. Κάποιος τουρκομογγόλος "χάκερ" το θεώρησε συγκινητικό στόχο και αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί του... :down:

Τι έγινε λέει?

Έγινε αυτό ακριβώς που είπα: Τα greeklish αν και είναι εύκολα στην κατανόηση, είναι κουραστικά στην ανάγνωση, ειδικά επί μακρόν.

Τώρα αν λες για το antigreeklish site, βάλε nogreeklish.gr στο google, και πήγαινε στην προσωρινά αποθηκευμένη (cached) σελίδα του πρώτου αποτελέσματος που θα σου βγάλει.

Και επειδή σίγουρα βαριέσαι να τα κάνεις... όλα αυτά, :p δες ένα σναπ:

http://img444.imageshack.us/img444/8440/340x2rq4.th.jpghttp://img444.imageshack.us/images/thpix.gif

• 3 months later...
  • Administrators

Είμαι και εγώ υπέρ των ελληνικών και το προτείνω στον οποιοδήποτε γράφει με greeklish να χρησιμοποιεί τα ελληνικά εάν του δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Προσωπικά όταν βρίσκομαι στο γραφείο δεν έχω τη δυνατότητα επιλογής ελληνικών χαρακτήρων μιας και δεν έχω καν PC εκεί.

Modpic.gif

όταν είμουν νεαρότερο μέλος του φόρουμ προτιμούσα τα greekenglish αλλά τώρα πια ειμαι φαν των καθαρά ελληνικών..τωρά πια και με τόνους!!!:)

Εμένα δεν με πειράζει ποιο από τα 2.Δεν βαριέμαι να βάζω τόνους και γράφω μια χαρά τα ελληνικά στο forum.Αλλά και αν θα έπρεπε να γράφουμε greeklish, δεν θα με πείραζε.Και τα 2 ωραία είναι...
:p

• Administrators
Αλλά και αν θα έπρεπε να γράφουμε greeklish, δεν θα με πείραζε.Και τα 2 ωραία είναι...

Το θέμα δεν είναι αυτό. Υπάρχουν Greeklish και Gkriklis.Ο καθένας δίνει το δικό του ορισμό στα greeklish με αποτέλεσμα να γράφει ότι θέλει χωρίς να υπάρχει κάποιος κοινός κανόνας για να τα καταλαβαίνουν όλοι.

Modpic.gif

Εμένα μου αρέσουν χίλιες φορές τα Ελληνικά από τα greeklish και εκτός forum (msn,sms κ.α).Κάποιες φορές τυγχαίνει και δεν μπορώ να καταλάβω τι λέει ο άλλος με αποτέλεσμα να ζητάω από αυτόν να τα ξαναγράψει στα ελληνικά ενώ όταν γράφει κάποιος greeklish σε forum και δεν καταλαβαίνω το μήνυμα του το προσπερνάω και πάω παρακάτω.:)

Εδώ και 5 χρόνια που χρησιμοποιώ το ίντερνετ (msn, φόρουμ κλπ), πάντα μα πάντα γράφω με ελληνικούς χαρακτήρες. Χίαρ ιζ γκρις ρε :p
Destiny found.

egw pantws eimai oudeteros. tis perisoteres fores grafw se ellinika alla otan eimai sto ipod i sto ds(kalh wra san kai auti) anagazomai na grafw se greeklish. an kai kata tin gnwmh moy siga to thema twra. o ka8enas borei na grafei opws 8elei.
XGamers.gr :)

στην αρχη εγραφα με greeklish εδω, αλλα οταν διαβαζα αλλα μνμ σε greeklish δεν μπορουσα να τα πολυκαταλαβω! ο καθενας εχει δικο του τροπο να γραφει τα μνμ, κοβωντας τις λεξεις( π.χ. οπως εγω τωρα με την λεξη "μηνυματα":p), αλλοι βαζοντας συμβολα κλπ!

συνιστω τα ελληνικα, γιατι οπως λεει και η Treloparea "Χίαρ ιζ γκρις":lol:

αυτο προσπαθω να κανω αλλα επειδη πολλες φορες μπερδευω την σειρα στα "η" και "υ", γραφω λαθος την λεξη:X και για να μην με πουν ανορθογραφο(το σκοτωσα ε?) την γραφω με (ή σε) συντομογραφια:p

αλλα και παλι δεν πιστευω να ενοχλει τοσο οσο τα greeklish!:)

και καλο θα ειναι να γραφουμε ολοι με ελληνικους χαρακτηρες, εκτος και αν υπαρχει προβλημα στον υπολογιστη μας, αλλα υπαχουν καποια sites που "μεταφραζουν" τα greeklish και με μια απλη αντιγραφη-επικολληση ειμαστε ok!:rolleyes:

paidia, otan grafw apo tn stathero, panta me ellinika, otan omos apo to lapitop (opws twra) dn mporw na ta kanw ellinika. Otan pataw shift alt dn kanei tpt. plz ligh voitheia, gia tn ellada re gamoto:lol: (exw linux).
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Κι εγώ χρησιμοποιώ ελληνικούς χαρακτήρες όταν γράφω είτε στο msn είτε στο forum αλλά δεν έχω και ιδιαίτερο πρόβλημα στο να καταλάβω τα greeklish. Συμφωνώ όμως οτί τα μεγάλα κείμενα σε greeklish κουράζουν.

Κάθε φορά που μπαίνω msn και μιλάω με φίλους μου όλοι με ρωτάνε γιατί γράφω με ελληνικά και όχι με greeklish.:blink:Δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω έχουν τα greeklish από τα ελληνικά.Μερικές φορές μου λένε ότι είναι πιο γρηγόρο να γράφεις με ελληνικά παρά με greeklish πάντως εγώ αυτό δεν το έχω συνειδητοποιήσει.Πιο γρήγορα γράφω με ελληνικά.Μήπως είναι επειδή γράφω με ''τυφλό'' σύστημα;:worry:

paidia, otan grafw apo tn stathero, panta me ellinika, otan omos apo to lapitop (opws twra) dn mporw na ta kanw ellinika. Otan pataw shift alt dn kanei tpt. plz ligh voitheia, gia tn ellada re gamoto:lol: (exw linux).

μπορεις να πας σε αυτο το site και με μια απλη αντιγραφη-επικολληση να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες!:)