Jump to content

Cosmote GPRS/3G/HSDPA: Κάλυψη, υπηρεσίες, χρεώσεις, προβλήματα

alexkotsis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μήπως ξέρετε ποιες συσκευές δίνει η κοσμοτέ με 3G??????

Από το περιοδικό της cosmote που έχω στα χέρια μου δίνει σίγουρα το nokia 6680 και sonyericsson z800i.Κάτι άλλο δεν ξέρω γιατί δεν έχει άλλο 3g κινητό.

London for ever

ρε παιδιά, έχω το 6680 και πάω να τρελαθώ!! Μένω Κυψέλη (Αθήνα) και ενώ στο υπόγειο γκαραζ έχει 6/6 3G, στον 5ο όροφο που μένω δεν πιάνει ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Μήπως φταίνε οι ρυθμίσεις στο κινητό?

Φταίει η φύση του συστήματος WCDMA και ο σχεδιασμός του δικτύου.

Με όσο πιο κατανοητά λόγια γίνεται: όταν είσαι στο υπόγειο έχεις κυρίαρχη κάλυψη από μία μόνο κυψέλη (υψηλό Ec/Io, δηλαδή καλή ποιότητα σήματος χωρίς παρεμβολές) και άρα απρόσκοπτη επικοινωνία. Στην ταράτσα, αν και έχεις πολύ υψηλότερη στάθμη σήματος (RSCP), πιθανότατα δεν έχεις κυρίαρχη κάλυψη από μία κυψέλη, αλλά πολλές θα παρέχουν παρόμοια στάθμη, με αποτέλεσμα χαμηλή ποιότητα (χαμηλό Ec/Io και pilot pollution), οπότε η επικοινωνία είναι δυσχερής ως αδύνατη.

Δυστυχώς το WCDMA δεν είναι εύκολο σύστημα. Όποιος ενδιαφέρεται, ο Παπασωτηρίου έχει αρκετά βιβλία για την λειτουργία και το σχεδιασμό ραδιοδικτύων με βάση το σύστημα αυτό (όπως τα WCDMA for UMTS και WCDMA FOR UMTS AND 3G NETWORKS).

Live Another Day,

Climb A Little Higher,

Find Another Reason To Stay...

Γενικά αυτή τη στιγμή το δίκτυο 3ης γενιάς είναι κυρίως για πειραματισμούς και για να ψήνεις τον εγκέφαλό σου! Αν θες να έχεις σήμα αξιόπιστο παντού, μένεις στην υπάρχουσα τεχνολογία και μετά 2-3 χρόνια το λιγότερο ξαναδοκιμάζεις την τύχη σου ελπίζοντας να έχει ωριμάσει η τεχνολογία. Την πάτησα 1 φορά με τη βόδιφον, δεν σκοπεύω να γίνω πάλι field tester δικτύου 3ης γενιάς δωρεάν !!!

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Φιλε μου η Κοσμοτε εχει καλυτερο σημα απο την βοντα και αξιζει να δοκιμασεις.Απλα ειναι ακριβη η συσκευη που προτεινει η Κοσμοτε.(νεκ 600).Με νεα συνδεση ομως η τιμη ειναι μετρια.

χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i,

P800

παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650

Γενικά αυτή τη στιγμή το δίκτυο 3ης γενιάς είναι κυρίως για πειραματισμούς και για να ψήνεις τον εγκέφαλό σου! Αν θες να έχεις σήμα αξιόπιστο παντού, μένεις στην υπάρχουσα τεχνολογία και μετά 2-3 χρόνια το λιγότερο ξαναδοκιμάζεις την τύχη σου ελπίζοντας να έχει ωριμάσει η τεχνολογία. Την πάτησα 1 φορά με τη βόδιφον, δεν σκοπεύω να γίνω πάλι field tester δικτύου 3ης γενιάς δωρεάν !!!

δεν νομίζω ότι μετά από ένα χρόνο λειτουργίας και με τις διαθέσιμες συσκευές που υπάρχουν τώρα ισχύει αυτό που λες για οποιοδήποτε από τα τρία δίκτυα. Τα πράματα είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι για όλους, και δε νομίζω ότι κάνει κανείς ιδιαίτερους συμβιβασμούς χρησιμοποιώντας κάποιο από τα τρια δίκτυα 3G. Όλα είναι στη θέση τους και περιμένουν χρήστες! Όσο αφορά το δίκτυο της κοτε έχει πολυ μεγαλύτερη κάλυψη από τους άλλους δύο, και αν το χρησιμοποιήσει κανείς με τα "παραδοσιακά" Ν6680 ή Ν6630 ή Ζ800 κλπ θα το ευχαριστηθεί (η τσέπη του δεν θα το ευχαριστηθεί γιατί τα 100ΜΒ του μήνα κατεβαίνουν στο πιτσ φιτύλι και τα τρώς αμέσως!!!). Το ΝΕC600i είναι καλό... για i-mode... αλλά ευχαριστώ... δεν θα πάρω!

• 2 weeks later...
Για να γίνουν βιντεοκλήσεις θα πρέπει να ενισχύσουν πιστεύω λίγο το 3G δικτυό τους. Στην Άνω Ηλιούπολη που μένω το σήμα είναι οριακό έως ανύπαρκτο. Στη δουλειά μου (πίσω από τα Goody's της Αλεξάνδρας) στο 2ο όροφο του κτιρίου, το σήμα του 3G είναι αρκετά αδύνατο και με συνάδελφο (Cosmote και αυτός) είχαμε διακοπές στην εικόνα (όχι στον ήχο) κατά τη διάρκεια των κλήσεων.

η τεχνολογία πλέον έχει ωριμάσει.Η πλέον ανώριμη εταιρία στον τομέα αυτό είναι η ΤΙΜ που ζητά και πάγιο για τις υπηρεσίες της :wacko: ενώ καλύπτει μόλις 5 πόλεις :cry: Η cosmote εκτός από το ότι καλύπτει αρκετές περιοχές από ότι κατάλαβα έχει εξομαλυνθεί και το handover(επιτέλους) μετά από επικοινωνία μου με κινητό cosmote 3g(Ζ1010) :) εγώ πάντως θα το ενεργοποιούσα με τα χίλια έτσι και είχε 3g στα καρτοκινητά...! αξίζει τον κόπο :cool: μόνο και για την περιέργεια!

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδιά αν βάλω cosmocarta σε 3G κινητό,π.χ.6680, θα μπορέσει να κάνει βιντεοκλήσεις;Η εταιρεία έχει ενεργοποιήσει το 3G και στα καρτοκινητά;

Παιδιά αν βάλω cosmocarta σε 3G κινητό,π.χ.6680, θα μπορέσει να κάνει βιντεοκλήσεις;Η εταιρεία έχει ενεργοποιήσει το 3G και στα καρτοκινητά;

οχι. μόνο κάρτες συμβολαίου και οπωσδήποτε USIM

• 2 weeks later...

Για να κανεις βιντεο κληση πρεπει να εχεις ειδικες ρυθμισης????

:offtopic:

borite na moy pite tis rithmisis gia to e-mail!!!!!

Για να κανεις βιντεο κληση πρεπει να εχεις ειδικες ρυθμισης????

:offtopic:

borite na moy pite tis rithmisis gia to e-mail!!!!!

Όχι, μόνο ενεργοποίηση της υπηρεσίας από το δίκτυο και κάρτα USIM. Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει να έχεις κάλυψη 3G.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όχι, μόνο ενεργοποίηση της υπηρεσίας από το δίκτυο και κάρτα USIM. Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει να έχεις κάλυψη 3G.

Poso kostizi h energopish apo to diktio kai episis poso kostizi h alagi tis SIM se USIM??????

Poso kostizi h energopish apo to diktio kai episis poso kostizi h alagi tis SIM se USIM??????

Η ενεργοποίηση γίνεται δωρεάν και η αλλαγή της SIM σε USIM κοστίζει 16 Ευρώ. USIM υπάρχει μόνο για συνδρομητές συμβολαίου μέχρι στιγμής.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

Eimai yposthrikths ths cosmote.. alla ayto pia..

prosgeiwnomai shmera sto el. benizelos kai apo shma exw ta e3hs:

gsm: 4/6

3g: 1/6

ELEOS DLD. Sto aerodromio. Die8nes aerodromio... As kanei kati..

Paw spiti m.. 0/6... Kai eimai kai dipla se olympiakes egatastaseis=8a eprepe na eixe kalypsei apo tous olymp.

Eimai yposthrikths ths cosmote.. alla ayto pia..

prosgeiwnomai shmera sto el. benizelos kai apo shma exw ta e3hs:

gsm: 4/6

3g: 1/6

ELEOS DLD. Sto aerodromio. Die8nes aerodromio... As kanei kati..

Paw spiti m.. 0/6... Kai eimai kai dipla se olympiakes egatastaseis=8a eprepe na eixe kalypsei apo tous olymp.

εγώ αν και δεν είμαι υποστηρικτής της cosmote μπορώ να πω ότι από κάλυψη 3ης γενιά είναι η καλύτερη(που να δοκίμαζες με vodafone δηλαδή :wacko: ,από ΤΙΜ δεν έχω παραπονο,τις πόλεις που καλύπτει τις ΚΑΛΥΠΤΕΙ) εκεί που υστερεί είναι η σταθερότητα.Το σήμα θα φτιάξει,η σταθερότητα πως θα φτιαχτεί; :(

1)Στο Ελευθέριος Βενιζέλος ίσως υπάρχει εξεπίτηδες παρεμβολή από κάποιο μηχανισμό για την ομαλή λειτουργία των ραντάρ εκτός αν και οι άλλες εταιρίες είναι καλές οπότε έχεις δίκιο(δεν ξέρω πραγματικά τι γίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση)

2)Για το 2ο δε ξέρω τι μπορεί να έχει γίνει,παλιότερα είχες σήμα; Γιατί και στην Πάτρα έχουν χαλάσει 2 κεραίες τους από πέρυσι αλλά τους πήρα τηλέφωνο και είναι οκ :) Μήπως θα έπρεπε να πεις την περιοχή σου στην εξυπηρέτηση πελατών να το κοιτάξουν; :worry:

UMTS power!:cool:

εγώ αν και δεν είμαι υποστηρικτής της cosmote μπορώ να πω ότι από κάλυψη 3ης γενιά είναι η καλύτερη(που να δοκίμαζες με vodafone δηλαδή :wacko: ,από ΤΙΜ δεν έχω παραπονο,τις πόλεις που καλύπτει τις ΚΑΛΥΠΤΕΙ) εκεί που υστερεί είναι η σταθερότητα.Το σήμα θα φτιάξει,η σταθερότητα πως θα φτιαχτεί; :(

1)Στο Ελευθέριος Βενιζέλος ίσως υπάρχει εξεπίτηδες παρεμβολή από κάποιο μηχανισμό για την ομαλή λειτουργία των ραντάρ εκτός αν και οι άλλες εταιρίες είναι καλές οπότε έχεις δίκιο(δεν ξέρω πραγματικά τι γίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση)

2)Για το 2ο δε ξέρω τι μπορεί να έχει γίνει,παλιότερα είχες σήμα; Γιατί και στην Πάτρα έχουν χαλάσει 2 κεραίες τους από πέρυσι αλλά τους πήρα τηλέφωνο και είναι οκ :) Μήπως θα έπρεπε να πεις την περιοχή σου στην εξυπηρέτηση πελατών να το κοιτάξουν; :worry:

koita re c file ti na sou pw..

dn nomizw na to exoun kanei epithdes kako shma gia na mhn empodizoun ta radar giati: apo oso 3erw, h hohtif (pou eftia3e to el. benizl.) exei ftia3ei kai ths frankfourths apo opou peta3a, kai eixe 8/7 3g. giati edw na zhthsoun xamhlo shma?!

exw kai mia sim tis voda.. 8a tn dokimasw tn epomenh fora pou 8a paw sto el.. gia tim dn 3erw dn exw!

outws h allos pote dn eixa kalh kalypsh... gyrw sta 2-3 panta. alla twra dn exw oute ena!

koita re c file ti na sou pw..

dn nomizw na to exoun kanei epithdes kako shma gia na mhn empodizoun ta radar giati: apo oso 3erw, h hohtif (pou eftia3e to el. benizl.) exei ftia3ei kai ths frankfourths apo opou peta3a, kai eixe 8/7 3g. giati edw na zhthsoun xamhlo shma?!

exw kai mia sim tis voda.. 8a tn dokimasw tn epomenh fora pou 8a paw sto el.. gia tim dn 3erw dn exw!

outws h allos pote dn eixa kalh kalypsh... gyrw sta 2-3 panta. alla twra dn exw oute ena!

μπορεί για λόγους ασφαλείας.Σκέψου τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία...Δε ξέρω...τι να πω!

Για το σπίτι σου ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΧΑΛΑΣΕ Η ΚΕΡΑΙΑ,γιατί παλιότερα είχες έστω λίγο σήμα με 3g cosmote.και εγώ έτσι είχα πάθει στην Πάτρα,σε σημεία που έπιανα κανονικά 3g(έστω με 3 σήματα) χάθηκε το σήμα.Επικοινώνησα με το cs με πήραν μετά από 20 λεπτά και με ευχαρίστησαν :!: που τους ανέφερα το πρόβλημα.Την επόμενη μέρα μου είπαν για βλάβη κεραίας... :cry: διορθώθηκε όμως άμεσα.πάρε ένα τηλέφωνο στο cs.Με την vodafone έχεις κανονικά 3η γενιά στο σπίτι σου; Μπορεί απλά να έγινε ξήλωμα και να κάνουμε εικασίες περί βλαβών :p

UMTS power!:cool:

μπορεί για λόγους ασφαλείας.Σκέψου τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία...Δε ξέρω...τι να πω!

Για το σπίτι σου ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΧΑΛΑΣΕ Η ΚΕΡΑΙΑ,γιατί παλιότερα είχες έστω λίγο σήμα με 3g cosmote.και εγώ έτσι είχα πάθει στην Πάτρα,σε σημεία που έπιανα κανονικά 3g(έστω με 3 σήματα) χάθηκε το σήμα.Επικοινώνησα με το cs με πήραν μετά από 20 λεπτά και με ευχαρίστησαν :!: που τους ανέφερα το πρόβλημα.Την επόμενη μέρα μου είπαν για βλάβη κεραίας... :cry: διορθώθηκε όμως άμεσα.πάρε ένα τηλέφωνο στο cs.Με την vodafone έχεις κανονικά 3η γενιά στο σπίτι σου; Μπορεί απλά να έγινε ξήλωμα και να κάνουμε εικασίες περί βλαβών :p

κοιίτα δν μου φαίνεται να έχει το δικό μας αεροδρόμιο περισσότερη κίνηση και ανάγκη για ασφάλεια από της φρανκφουρτης που είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο? Δν μου φαίνεται λογικό... και σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο πάλι τα ίδια σκ*τά ήταν.

Όσον αφορά το σπίτι μου, τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν θα το κοιτάξου... περιμένω ακόμα απάντηση... :)

Για τν κάλυψη της voda πρέπει να βρώ πρώτα που έχω καταχωνιάσει τν sim. :P

Edit: Και στα αεροδρόμια της αμερικής όπου λογικά με τν τρέλα τους οι αμερικάνοι θα έπρεπε να μην αφήνουν ούτε το pcs να λειτουργεί, όπου είχαν κεραίες 3g (cingulaer μόνο) τν άφηναν να λειτουργεί μια χαρά. Λεω όπου γιατί το δικό τους 3g δίκτυο είναι κατά πολυ χειρότερο από το δικό μας και *μόνο* από τν cingular.. όλοι οι υπόλοιποι μόνο PCS.

Απλός εμείς γινόμαστε ρεζίλι που δν έχουμε 3g στο διεθνές αεροδρόμιο που συμφωνά μ τν υπουργό που έκανε τα εγγαίνια ήταν το *πιο* καλά τεχνολογικά εξοπλισμένο αεροδρόμιο στν κόσμο. @@. Όχι ότι το πίστεψε και κανείς δλδ, αλλά το είπε! ;)

• 3 weeks later...

guys thelw na rwthsw: dinei h cosmote 3g sta kartokinita ths? h einai mono gia simbolaia opws h tim pou exw? :mad:

oups! sorry twra diabasa oti den exei.... :cry:

technoholic maniac reviewer

oxi file mou dystyxws dn dinei :angry: :mad: mono se symbolaia....

apo oti eida mono h vodafone dinei 3g sta kartokinita ths....xmm den kserw an simferei bebaia na dwsw posa lefta gia na parw umts karta.akousa oti den exei toso kalo shma 3g sta kartokinita,opote mallon tha perimenw mpas kai bgalei h tim h h cosmote....

technoholic maniac reviewer

apo oti eida mono h vodafone dinei 3g sta kartokinita ths....xmm den kserw an simferei bebaia na dwsw posa lefta gia na parw umts karta.akousa oti den exei toso kalo shma 3g sta kartokinita,opote mallon tha perimenw mpas kai bgalei h tim h h cosmote....

Τι εννοείς "δεν έχει καλό σήμα 3G στα καρτοκινητά";

Το ίδιο σήμα με τα 3G συμβόλαια είναι και το πακέτο καρτοκινητού με κάρτα τρίτης γενιάς έχει ίδια τιμή με το απλό. Επίσης δεν χρειάζεσαι ειδική κάρτα για να έχεις πρόσβαση στο 3G, με οποιαδήποτε κάρτα vodafone μπορείς να ζητήσεις ενεργοποίηση του 3G και θα το έχεις!