Jump to content

Cosmote GPRS/3G/HSDPA: Κάλυψη, υπηρεσίες, χρεώσεις, προβλήματα

alexkotsis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχει και η λύση να πάρεις 1 WIFI GSM router 7.2 (εχει και στο ebay με 110$). Ετσι έχεις WiFi και μπαίνεις με ότι θές. Επίσης επειδή δουλεύει με 5V μπορείς να βάλεις και μπαταρία. Δοκιμασμένο κι αυτό.

Εννοείς κάτι τέτοιο? http://cgi.ebay.com/GSM-UMTS-Wireless-WIFI-3G-Router-GlobeSurfer-DESKTOP_W0QQitemZ170471377590QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Networking_SM?hash=item27b0e2cab6

Τι ακριβώς κάνει?

Πέρνει το σήμα 3G από τις κεραίες κινητής και το δίνει ασύρματα μέσα στο σπίτι?

Alex

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

απλά ανέφερα ότι το εχω δοκιμάσει το παραπάνω που είπα. Είμαι στο εξοχικό και στην Αθήνα κόμβος του awmn και στέλνω intenet εκεί από την Αθήνα με EoiP tunnel. Αμα περίμενα από την cosmopote! :lol::lol::lol::lol:

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κάνω νεα σύνδεση internet on the go χωρίς να πάρω/πληρώσω στικάκι (το έχω ήδη) και να την διακόψω στους 2μήνες;

Έχω δει πολλούς να λένε ότι γίνεται, όμως πήγα στο κατάστημα της cosmote και πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών και μου λένε ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνω 12μηνο συμβάλαιο και να πάρω καινούργιο στικ και μπορώ να το διακόψω στους 2 μήνες, όμως να πληρώσω το στικ.

Δηλαδή τα στικ είναι άχρηστα μετά την διακοπή του συμβολαίου και δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν;

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κάνω νεα σύνδεση internet on the go χωρίς να πάρω/πληρώσω στικάκι (το έχω ήδη) και να την διακόψω στους 2μήνες;

Έχω δει πολλούς να λένε ότι γίνεται, όμως πήγα στο κατάστημα της cosmote και πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών και μου λένε ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνω 12μηνο συμβάλαιο και να πάρω καινούργιο στικ και μπορώ να το διακόψω στους 2 μήνες, όμως να πληρώσω το στικ.

Δηλαδή τα στικ είναι άχρηστα μετά την διακοπή του συμβολαίου και δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν;

Το έχω κάνει και με Vodafone και με Cosmote (για τα καλοκαίρια). Αν δε πάρεις USB αλλά μόνο sim έχεις ελεύθερο συμβόλαιο! Απλά οταν κάνεις σύνδεση πρέπει να περιμένεις 1 μήνα για να κάνεις αίτηση διακοπής που κάνει άλλο 1 μήνα να υλοποιηθεί.

Εννοείς κάτι τέτοιο? http://cgi.ebay.com/GSM-UMTS-Wireless-WIFI-3G-Router-GlobeSurfer-DESKTOP_W0QQitemZ170471377590QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Networking_SM?hash=item27b0e2cab6

Τι ακριβώς κάνει?

Πέρνει το σήμα 3G από τις κεραίες κινητής και το δίνει ασύρματα μέσα στο σπίτι?

Βάζεις μέσα τη καρτούλα κινητής που θές. Ρυθμίζεις apn και έχεις 1. wifi όπου θές 2. σύνδεση ενσύρματη με 1 lan. 3. Σύνδεση με οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή για φωνή!!

Μπαίνει και στο αυτοκίνητο με ρεύμα 5V. Και όπου αλλούς χρειάζεσαι internet.

Edited by ermis1975
Συνένωση μηνυμάτων. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ.

Το έχω κάνει και με Vodafone και με Cosmote (για τα καλοκαίρια). Αν δε πάρεις sim έχεις ελεύθερο συμβόλαιο! Απλά οταν κάνεις σύνδεση πρέπει να περιμένεις 1 μήνα για να κάνεις αίτηση διακοπής που κάνει άλλο 1 μήνα να υλοποιηθεί.

Μήπως αντί για sim, εννοείς το 3g usb stick;

Αυτό με την διακοπή το έχω υπόψην επειδή το ίδιο ισχύει και για τα συμβόλαιο.

Όμως πως πρέπει να τους ζητήσω για να το καταλάβουν; Τους λεω "Θέλω 2 μήνες on the go, έχω ήδη το στικ" και μου απαντάνε: "Δεν γίνεται, πρέπει να πάρεις 12μηνο και αν το διακόψεις στους 2 μήνες πληρώνεισ το στικ", και μετά τους λέω: "Δεν μπορώ να κάνω νεα σύνδεση χωρις να πάρω στικ" και μου λένε: "Για να σου δώσω την sim, πρέπει να σου δωσω καινουργιο στικ". Τα ίδια πράγματα έχουν ειπωθεί ήδη σε γερμανό, oteshop και εξυπηρετηση πελατων!

UPDATE: Τελικά πήγα στον ΟΤΕ στα Χανιά και μια πολύ εξυπηρετική υπάλληλος μου έκανε την σύνδεση κανονικότατα και σε 1 μήνα θα μπορώ να κάνω διακοπή. Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις από τους κλασικούς ασχετους υπάλληλους...

Edited by heZzel

Για την λύση να έχουμε wifi 3g στο σπίτι κάποια κινητά px Νοκια Symbian OS, iphone κτλ έχουν προγράμματα και τα κάνει AP!!! έτσι πιάνουν το 3G και το αναμεταδίδουν με το Wifi και συνδεόμαστε πάνω τους με Laptop ή pc με wifi κτλ το έχω δοκιμάσει στο εξοχικό που έχει 3G (έξω από το σπίτι) με N82 και iphone (με το MyWi http://modmyi.com/forums/iphone-news/667531-mywi-released-turn-your-iphone-into-wifi-hotspot.html). Το θέμα είναι να είχαμε και 3G ε? :lol::lol::lol:

Μα τι ανάποδοι ανθρώποι είναι αυτοί? Αντί να αναβαθμίσουν τις ταχύτητες Download αναβαθμίζουν μόνο το Upload??? http://www.speedtest.net/result/788180697.png http://www.speedtest.net/result/788184633.png Χθες ανέβαζα με 160ΚΒ/Sec :wacko:

Απλά υπάρχουν οι άνθρωποι που ξέρουν τη δουλειά τους και κάποιοι που δε τη ξέρουν!! Δεν υπάρχει υποχρέωση δέσμευσης χωρίς ώφελος (πχ επιδότησης usb - συσκευής - έκπτωσης).

Το πακέτο Internet On The Phone είναι αμιγώς ιντερνετ ή wap; Μόλις συνδέθηκα σε Cosmote(δεν ξέρω γενικώς τι ισχύει στην εταιρεια) και θα ήθελα να το βάλω ως addon στο συμβόλαιο μου.
Υπογραφή....

Εχω το usb stick της cosmote το HUAWEI Ε170. Για να δεχτεί κάρτα άλλου δικτύου τί πρέπει να κάνω? Κάπου είχα διαβάσει 1 διαδικασία αλλά διστυχώς δε τη βρίσκω.

Α!!! σας είπα το κόλπο για το εξοχικό???? αφήνουμε το κινητό στο χωράφι πάνω σε οτιδήποτε θέλουμε, βάζουμε στο j/b iphone μας το πρόγραμμα ΜyWi και γίνεται ΑP, έτσι από το σπίτι βάζουμε ένα AP μηχάνημα με εξωτερική wifi κεραία στα 2,4ghz όπως το ovislink 5460ΑP που έχει καμια 50αρια ευρώ και έχουμε δίκτυο 3G παντού στο σπίτι μας μέσω ethernet! καλό έτσι???? το έχω δοκιμάσει και έτυχε να είχα τον εξοπλισμό επειδή είμαι και στο AWMN. Αυτή είναι μια λύση αν δεν έχουμε καλό σήμα 3G μέσα στο σπίτι αλλά έχουμε απέξω, επίσης δοκιμασμένο και σε nokia N82.

Επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα με σένα στο εξοχικό και στην Αθήνα, αν δε θέλεις να αφήνεις το πανάκριβο iPhone στα χωράφια, υπάρχει και το Huawei MiFi που κάνει την ίδια δουλειά, είναι πολύ πιο βολικό αφού έχει μέγεθος πιστωτικής και το αγόρασα £75.

http://www.trustedreviews.com/peripherals/review/2009/10/07/3-MiFi-Huawei-E5830/p1

Βλέπω τώρα στο eBay έχει αυξηθεί lλίγο η τιμή του σε σχέση με τρεις μήνες πριν, επειδή προφανώς έχει μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία που το δίνει η 3 μαζί με iPod.

http://cgi.ebay.co.uk/Unlocked-HUAWEI-E5830-MiFi-Mobile-WiFi-Wireless-Modem-/180487970586?cmd=ViewItem&pt=UK_Computing_Networking_SM&hash=item2a05ebdf1a

παιδια εδω στην δυτικη Μακεδονια η cosmote υπερεχει σχεδον ολη η πολη της καστοριας ειναι καλυμμενη με 3G μαλιστα τωρα εβαλαν και μια καινουρια κεραια για 3G και εχουμε ακομα καλυτερο σημα
υπογραφή εκτός ορίων

Να ρωτήσω κάτι, αν υποθέσουμε ότι η μέγιστη Internet ταχύτητα σε μια περιοχή είναι στα 3,6Mbps και μια συγκεκριμένη στιγμή χρησιμοποιούν 2 άτομα το Internet παίρνει από ~1,8Mbps ο καθένας??

Έφαγα το google να βρω τι γίνεται όταν μοιράζονται πολλοί την ίδια βάση, αλλά δεν τα κατάφερα. Διακρίνω τις εξής περιπτώσεις (με το πιθανότερο πρώτο):

1. Είναι πολύπλοκα και δεν τα καταλαβαίνω.

2. Δεν ξέρω να ψάχνω.

3. Δεν υπάρχει σχετική πληροφορία.

Ας μας διαφωτίσει κάποιος ειδικός. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για πακέτα, άρα μόνο αν τραβάνε και τα 2 άτομα το μέγιστο ταυτόχρονα (π.χ. κατεβάζουν κανά τραγουδάκι) μπορούμε να μιλήσουμε για μοίρασμα bandwidth.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Η ίδια η λειτουργία των δικτύων 3ης γενιάς δεν επιβάλλει μοίρασμα bandwidth. Δεν έχουμε carrier sense ή collision avoidance(wifi) για κοινό μέσο...

Στο WIFI όταν για παράδειγμα συνδέεστε στα 54Mbps (goodput) αυτή η ταχύτητα δεν είναι πραγματική και αναφέρεται στο επίπεδο ζεύξης. ό,τι άλλο overhead προστίθεται από τα πάνω επίπεδα του OSI layer ρίχνει το πραγματικό throughput. Επιπλέον, αυτό που ρίχνει πραγματικά την ταχύτητα στο WIFI είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος coordinator για να πει ποιος θα στείλει πακέτα. Έτσι ο καθένας κοιτάει αν υπάρχει πακέτο στον αέρα (πιθανότητα να μη αντιληφθεί κάποιος...ίση με την ταχύτητα του φωτός ή να υπάρχει φαινόμενο hidden terminal) και αν δεν υπάρχει στέλνει,αλλιώς περιμένει για τυχαίο χρονικό διάστημα και ξαναστέλνει. Επειδή όμως όλοι παίζουν στην ίδια συχνότητα υπάρχουν collisions,και όταν υπάρχουν collisions πέφτει πολύ η ταχύτητα του δικτύου(υποχώρηση σταθμών για τυχαίο χρονικό διάστημα και προσπάθεια ξανά κ.ο.κ.). Αυτα ΠΟΛΥ χοντρικά για το 802.11... Εκεί λοιπόν όταν έχουμε πολλούς πελάτες πάνω στο σταθμό βάσης πέφτει η ταχύτητα όχι στο μισό...αλλά σε πολύ λιγότερο του μισού! Και επιπλέον μη κοιτάτε μόνο τον δικό σας σταθμό βάσης και πελάτες αλλά και τους γείτονες οι οποίοι σας παρεμβάλλουν (lower SNR) και επιπλέον προκαλλούν collisions!

Στο WCDMA τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο κάθε χρήστης έχει το δικό του "κώδικα" μετάδοσης,ορθογώνιο ως προς τους υπόλοιπους χρήστες του δικτύου και όταν λέμε ότι είναι ορθογώνιος ο κώδικας εννοούμε ότι δεν υπάρχουν collisions! Επιπλέον ο coordinator σε αυτή την περίπτωση είναι ο Σ.Β. - χοντρικά - ο οποίος "αναθέτει" τους τους κώδικες στους χρηστες του (δεν ειναι ο Σ.Β. αλλά ένας υπολογιστής που χειρίζεται τις κεραίες της περιοχής). Υπάρχουν διάφορα ήδη κωδίκων (μεταπήδησης σε συχνότητα,στο χρόνο ή συνδυασμός-ερευνητικά). Ο κάθε χρήστης εκπέμπει σύμφωνα με τον κώδικα που του έχει ανατεθεί και ο Σ.Β. ανάλογα με το κώδικα του κάθε χρήστη καταλαβαίνει με ένα μαγικό,μαθηματικό τρόπο τι έστειλε ο καθένας...Με τον ίδιο τρόπο καταλαβαίνει ο χρήστης ποια δεδομένα αναφέρονται σε αυτόν και όχι στους υπόλοιπους χρήστες του δικτύου!

Πότε πέφτει η ταχύτητα στο WCDMA; όταν αρχίζουν να μη φτάνουν οι κώδικες από το φόρτο και αρχίζουν να μπαίνουν στο παιχνίδι ημιορθογώνιοι κώδικες.

Ένα πολύ ωραίο παράδειγμα...

"An analogy to the problem of multiple access is a room (channel) in which people wish to communicate with each other. To avoid confusion, people could take turns speaking (time division), speak at different pitches (frequency division), or speak in different languages (code division). CDMA is analogous to the last example where people speaking the same language can understand each other, but not other people. Similarly, in radio CDMA, each group of users is given a shared code. Many codes occupy the same channel, but only users associated with a particular code can understand each other."

Αλλά δεν έχουμε στη γενική περίπτωση μοιραζόμενο bandwidth!

Όσο μεγαλύτερο φάσμα έχει μία εταιρεία τόσο περισσότερους κώδικες,τόσο μεγαλύτερες ταχύτητες ανά κεραία... Βέβαια αυτό αντισταθμίζεται από την τοποθέτηση πολλών κεραιών! Αλλά όλα προυποθέτουν ανθρώπους που να δέχονται κεραίες και όχι τεχνοφοβικούς...

Edited by mixtri

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτό θα πει εμπεριστατωμένη απάντηση... :up: :respect:

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος γιατί η Cosmote με έχει γραμμένο στα παιλά της τα παπούτσια? Είμαι στο cosmote απεριόριστα 45 internet εδώ και 5 ημέρες (1η Μαϊου ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα αλλά χωρίς το internet που θα έπρεπε να έχω στο κινητό 500MB free) και δεν έχω internet καθόλου!!! Η απάντηση που λαμβάνω καθημερινά είναι ότι υπάρχει δικό τους τεχνικό πρόβλημα και δεν γνωρίζουν πότε θα διορθωθεί. Αίσχος!!!!!!!!

Αλλά δεν έχουμε στη γενική περίπτωση μοιραζόμενο bandwidth!

Όσο μεγαλύτερο φάσμα έχει μία εταιρεία τόσο περισσότερους κώδικες,τόσο μεγαλύτερες ταχύτητες ανά κεραία... Βέβαια αυτό αντισταθμίζεται από την τοποθέτηση πολλών κεραιών! Αλλά όλα προυποθέτουν ανθρώπους που να δέχονται κεραίες και όχι τεχνοφοβικούς...

Σωστά!

Αν και στη περίπτωση του HSPA χρησιμοποιείται μεγάλος αριθμός κωδίκων από ένα μόνο τερματικό - π.χ. στο 14.4Mbps χρησιμοποιούνται ΟΛΟΙ οι κώδικες του κελιού, άρα αυτή η ταχύτητα αναφέρεται σε έναν και μόνο χρήστη στην κεραία - ανά συχνότητα.

Αν έχουμε περισσότερες συχνότητες έχουμε και περισσότερους χρήστες.

Επίσης να πω ότι ο αριθμός των κωδικών είναι fix, και 16 ανά συχνότητα (carrier). Ανάλογα με το πόσες συχνότητες έχει μια εταιρεία (1,2,3 ή 4) αντίστοιχα περισσότεροι είναι και οι κώδικες ανά κεραία.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Σήμερα Τετάρτη 5 Μαϊου και μετα από 5 ημέρες στο πρόγραμμα cosmote απεριόριστα με internet 45 (500MB free) χωρίς ωστόσο να έχω internet αποφάσισα και πήγα σε κατάστημα vodafone για να αλλάξω τον πάροχο αφού μέχρι τώρα παρά τα άπειρα τηλέφωνα που έκανα στην cosmote μου έλεγαν ότι δεν έχουν βρει τι φταίει και δεν έχω καθόλου internet. Έκανα λοιπόν στις 9:00 αίτηση αλλαγής στη vodafone και ως δια μαγείας 2 ώρες αργότερα στις 11:00 η cosmote μου ενεργοποίησε το internet που θα έπρεπε να είχα βάσει του προγράμματος εδώ και 5 μέρες. Αίσχος!!!!!!

• 2 weeks later...
παιδια αναμενεται να βγει καποια προσφορά για τα προγράμματα internet on the go ενόψει καλοκαιριου?

Όσο βλέπω την
«στα πιο απίθανα μέρη» τόσο κοντεύω να πεθάνω από τα γέλια... :rolleyes: Edited by aimilios

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Όσο βλέπω την
«στα πιο απίθανα μέρη» τόσο κοντεύω να πεθάνω από τα γέλια... :rolleyes:

Απορώ,τα πιστεύουν αυτά στην Cosmote; Γιατί εντάξει,διαφήμιση είναι! Αλλά αν τα πιστεύουν κι όλας υπάρχει πρόβλημα:lol:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έλα βρε παιδιά, διαφήμιση είναι! :) Κάποιους τους αντιπροσωπεύει, επειδή πιάνει στην περιοχή τους, κάποιους άλλους όχι!

Απλά, αυτή η καραμέλα της κάλυψης είναι πλέον χιλιομασημένη, για όλους τους παρόχους.