Jump to content

nikosr78

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.031
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Everything posted by nikosr78

  1. Στο συγκεκριμένο οι απόψεις διίστανται ακόμα και μέσα στην ίδια τη Samsung. Στο κεντρικό κατάστημα εδώ στη Γερμανία μου είπαν ότι μαζί με την οθόνη αλλάζουν και τη μπαταρία, ενώ στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση μου είπαν ότι αυτό δεν ισχύει και η αλλαγή μπαταρίας πάει έξτρα 80€. Το ίδιο γράφουν και στη γερμανική ιστοσελίδα τους. Φαίνεται έχουν διαφορετικές πολιτικές σέρβις σε διαφορετικές χώρες. Τέλος πάντων το έστειλα ήδη για επισκευή, για να δούμε τι θα αλλάξουν.
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι μάλλον θα το κρατήσω γιατί με 250€ που κοστίζει η αντικατάσταση της οθόνης δε νομίζω να παίρνεις ανάλογη συσκευή.
  3. Καλημέρα και Καλή Χρονιά. Έχω ένα Galaxy S20 Ultra και μόλις εμφάνισε πρόβλημα το touch της οθόνης (είναι μάλλον το digitizer ενώ πριν ένα χρόνο είχε ραγίσει μία γωνία της από πτώση). Η ερώτησή μου είναι: να προχωρήσω σε αντικατάσταση της οθόνης με 250€ που ζητάει η επίσημη Samsung ή έχετε να μου προτείνετε κάποιο νέο κινητό περίπου στην ίδια τιμή ή το πολύ μέχρι 300-350;
  4. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ναι στη Wind μπορούσες να λάβεις SMS για 12 μήνες χωρίς ανανέωση αλλά πρόσφατα το κατάργησε κι αυτή, τουλάχιστον επίσημα. Αν πρέπει να εξαργυρώνεται υποχρεωτικά όλο το cashback υπόλοιπο, δυστυχώς δε μου κάνει η όλη ιδέα αφού έρχομαι Ελλάδα μόνο κάθε 6 ή 12 μήνες.
  5. Επειδή πλέον μένω εξωτερικό χρειάζομαι ελληνικό καρτοκινητό κυρίως για 2-3 εβδομάδες κάθε χρόνο στην Ελλάδα καθώς και για χρήση σε ελληνικές τράπεζες, υπηρεσίες Gov.gr κτλ., νομίζω ότι ένα καρτοκινητό της Vodafone σε συνδυασμό με το cashback είναι η ιδανικότερη επιλογή από το να πληρώνω (και να χάνω) 10€ κάθε δίμηνο. Οπότε θα ήθελα τη βοήθειά σας: 1. Επιλογή Vodafone CU ή άλλης καρτοκινητής Vodafone; 2. Είναι διαθέσιμες SIM στα καταστήματα ή μπορώ να παραγγείλω μόνο online; 3. Είδα σε παλαιότερες σελίδες ότι μέσω cashback μπορώ να ανανεώνω (ανεπίσημα) από 0.05€ με ταυτόχρονη ανανέωση της διάρκειας ισχύος για 2 μήνες. Ισχύει ακόμα αυτό; 4. Το υπόλοιπο στο cashback έχει κάποια ημερομηνία λήξης; 5. Μπορώ να ανανεώνω μέσω cashback όποιο ποσό θέλω; Δηλ. υπάρχει δυνατότητα επιλογής του ποσού ανανέωσης;
  6. Το κόστος των εισερχόμενων κλήσεων δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ειδικά επειδή έχει μειωθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια. Επίσης δε μπορεί σοβαρά να μιλάμε ότι έχουμε "πολύ φτηνό κινητό ακόμα" όταν το ελάχιστο κόστος μιας καρτοκινητής σύνδεσης έχει αυξηθεί από 5€ σε 72€ το χρόνο (αύξηση 1440%!).
  7. Αυτή είναι όμως η στρεβλή αντίληψη που κυριαρχεί ειδικά στις ελληνικές εταιρίες που την πέρασαν δυστυχώς και στους πελάτες, με συνέπεια πλέον η καρτοκινητή να υφίσταται μόνο στα λόγια ενώ στην πράξη είναι δίμηνο συμβόλαιο με πάγιο 12€, Πως δηλαδή πριν μόλις λίγα χρόνια η ελάχιστη ανανέωση ήταν 5€ και είχε διάρκεια 12 μήνες και τώρα η ελάχιστη είναι 12€ με διάρκεια 2 μήνες; Δηλαδή τι να τους συμφέρει ακριβώς; Ποιό είναι το τεράστιο κόστος για μια εταιρία από έναν πελάτη καρτοκινητής για να θέλει να τον χάσει; Και αυτό το κόστος υπάρχει μόνο στην Ελλάδα; Γιατί στο εξωτερικό η διάρκεια της καρτοκινητής συνεχίζει να είναι 12 μήνες ή και παραπάνω; Έχω γερμανικό καρτοκινητό που ανανέωσα το υπόλοιπό του το 2019 και θα ισχύει μέχρι το... 2029! Ναι, 10 ολόκληρα χρόνια. Δεν κάνω πλάκα, ανεβάζω και screenshot αν θέλεις.
  8. Μην ξεχνάς πολλές χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια Έλληνες του εξωτερικού ή τουρίστες που χρησιμοποιούν τα καρτοκινητά όταν επισκέπτονται τη Ελλάδα μία ή περισσότερες φορές το χρόνο. Αυτούς φυσικά και θα τους χάσει η Wind αφού οι άλλες δύο έχουν π.χ. καλύτερα και φτηνότερα πακέτα αλλά και πολύ καλύτερη ταχύτητα και κάλυψη δικτύου. Καθόλου "μηδενικά έσοδα". Και μόνο η παραπάνω κατηγορία πελατών, φέρει αρκετά έσοδα. Χιλιάδες ή εκατομμύρια πελάτες επί 12€ ελάχιστη ανανέωση από 4 ως 12 μήνες, δε θα το έλεγα ακριβώς "μηδενικά έσοδα".
  9. Τετράμηνης εννοείς μάλλον. Θυμάσαι περίπου από πότε; Όπως και να έχει δεν είναι σοβαρή οποιαδήποτε εταιρία λέει άλλα επίσημα και ισχύουν στην πράξη, αν όντως ισχύει αυτό που λες. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που βγάζουν (φτηνότερα και καλύτερα) πορτοκάλια.
  10. Καλά δε σημαίνει τίποτα αυτό, εκτός εάν γνωρίζεις πότε έγινε η αλλαγή των όρων. Γνωρίζεις; Αν το υπόλοιπό σου έχει λήξει 8/2, έκανες λογικά ανανέωση 10/12/21 που ίσως να ίσχυαν ακόμα οι παλιοί όροι. Κι εγώ που έκανα τελευταία ανανέωση 6/6/21, δέχομαι κανονικά ακόμα κλήσεις/SMS. Αλλά στις 6/6/21 ίσχυαν ακόμα οι παλιοί όροι. Στις 8/2/21 που έκανες ανανέωση εσύ;
  11. Παίζουν και τα gestures για τους άλλους launchers;
  12. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει πλέον όπως ανακάλυψα πρόσφατα μετά από επικοινωνία μου με την εξυπηρέτηση πελατών. Υπάρχει πλέον φραγή στις εισερχόμενες κλήσεις και SMS μετά από 4 μήνες και όχι 12 μήνες όπως πριν. Εδώ οι νέοι όροι : https://www.wind.gr/gr/f2g/support/xekinontas-sto-f2g/pia-ine-i-chroniki-diarkia-tis-f2g-kartas-mou Κι εδώ οι παλιοί (μέσω wayback machine από 14/5/2021): https://web.archive.org/web/20210514231649/https://www.wind.gr/gr/f2g/support/xekinontas-sto-f2g/pia-ine-i-chroniki-diarkia-tis-f2g-kartas-mou Επίσης ο αριθμός πλέον ακυρώνεται ακριβώς στους 12 μήνες κι όχι στους 12 μήνες + 35 μέρες όπως πριν.
  13. Εναλλακτικά αν έχεις απενεργοποιήσει το νέο control center, πάτησε στα στατιστικά data (δες screenshot) και ανοίγει κατευθείαν το data menu. https://imgur.com/a/7Td23YU Τελείως γελοίο πάντως. Δεν ξέρω πώς τα κατάφεραν πάλι να κρύψουν τόσο καλά ένα τόσο βασικό μενού.
  14. Ναι σίγουρα είναι forced dark mode. Για να το διαπιστώσεις και μόνος σου, εγκατέστησε μια εφαρμογή που δεν υποστηρίζει εγγενώς dark mode (πχ. Amazon, AliExpress, διάφορα apps τραπεζών, κινητής κλπ) και ενεργοποίησε το dark mode από τη λίστα στα individual apps. Το app θα γίνει dark. Τα μόνα app που δε θα γίνουν dark με αυτό τον τρόπο είναι εκείνα που έχει απενεργοποιήσει αυτή τη δυνατότητα ο developer (πχ Google maps, το παλιότερο eBay app κ.ά.) Σε πάει επειδή στην 11 το forced dark mode ήταν στα developer options. Τώρα το έβαλαν στα 'normal' settings αλλά προφανώς ξέχασαν να το αφαιρέσουν από τα caches του settings search.
  15. OK μάλλον βρήκα τη λύση για forced dark mode σε όσες εφαρμογές δεν έχουν εγγενή υποστήριξη για dark mode (αναλυτική περιγραφή στα μηνύματά μου στις αμέσως προηγούμενες σελίδες). Όντως η Xiaomi έβγαλε την επιλογή από τα developer options και την έβαλε στα 'κανονικά' settings αλλά κατά τη συνήθη πρακτική της, όχι μόνο με ασαφή περιγραφή αλλά με περιγραφή τελείως αντίθετη από αυτό που κάνει η συγκεκριμένη επιλογή. :rolleyes: Συγκεκριμένα, για να ενεργοποιηθεί το dark mode σε όσες εφαρμογές δεν το υποστηρίζουν πηγαίνετε settings / display / dark mode / advanced / individual apps και αφού αγνοήσετε την περιγραφή που λέει ότι κάνει το αντίθετο από αυτό που πραγματικά κάνει, τσεκάρετε πλέον επιλεκτικά την κάθε εφαρμογή σε forced dark mode. Το συγκεκριμένο μενού έχει αρκετό lag, δεν ξέρω αν οφείλεται στην 12 ή σε μένα που αναβάθμισα κατευθείαν από την 11.
  16. Είναι πολλές, μερικές τις ανέφερα στην προηγούμενη σελίδα. Είναι βασικά όλες που δεν υποστηρίζουν εγγενώς dark mode.
  17. Νομίζω ήμουν σαφής στο πρώτο μήνυμά μου. Η επιλογή forced dark mode δεν υπάρχει πλέον στα developer options της 12 αν και εμφανίζεται σαν να υπάρχει όταν κάνεις αναζήτηση μέσω settings. Είναι π.χ. σαν να έχεις σβήσει ένα app στο κινητό σου αλλά αυτό να εμφανίζεται κανονικά στην αναζήτηση. Όλα αυτά στην EU ROM. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι ισχύει και στις άλλες. Κι αυτό επειδή η Xiaomi είχε ανακοινώσει ότι θα προστεθεί αυτή την επιλογή στα 'general options' άρα θα αφαιρεθεί από τα developer options. Προφανώς έκανε το δεύτερο ξεχνώντας να κάνει ταυτόχρονα το πρώτο, εξού και το bug. :rolleyes:
  18. Δεν υπάρχει αλλά εμφανίζεται κανονικότατα αν κάνεις search "dark" στα settings. Εξού και το bug. Δες τα screens παρακάτω: https://m.imgur.com/a/4IPHYdW Κάνει dark όσες εφαρμογές δεν υποστηρίζουν εγγενώς dark mode (πχ Amazon, AliExpress, , σχεδόν όλες οι εφαρμογές των ελληνικών τραπεζών). Πολύ χρήσιμη επιλογή για να μην τυφλώνεσαι το βράδυ όταν ανοίγεις κάποιες από αυτές τις εφαρμογές.
  19. Κι άλλο ένα bug στην 12 (ή εγώ τυφλώθηκα τελείως και δε βλέπω την επιλογή). Παρά τις εξαγγελίες ότι το dark mode θα μπορεί να ενεργοποιηθεί globally σε όλες τις εφαρμογές, όχι μόνο δεν το έκαναν, αλλά εξαφάνισαν και το workaround που είχαν στην 11. Συγκεκριμένα: αν ψάξεις στις ρυθμίσεις για "force dark" λέει ότι υπάρχει στο "/developer options/ hardware accelerated rendering/ override force dark". Αν όμως πας εκεί, η συγκεκριμένη επιλογή δεν υπάρχει ενώ στην 11 εμφανιζόταν κανονικά. Μπορεί να ελέγξει κανείς αν έχει αυτή την επιλογή στη δική του 12 EU (ή και στην global);
  20. Μάλλον θα έχει απαντηθεί αυτό αλλά δεν το βρίσκω. Με τη λήξη του υπολοίπου λήγουν αυτόματα και τα ενεργοποιημένα πακέτα (όπως στη Wind) ή τα πακέτα συνεχίζουν μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης τους;
  21. Ξέρει κανείς αν το Mini M8S ή οποιοδήποτε άλλο TV Box από το Gearbest έχουν επιλογή για σετάρισμα VPN στα settings; Ή έστω αν μπορεί να λειτουργήσει VPN με άλλο τρόπο;
  22. Ίσως δεν υπάρχει κίνδυνος με τον φορτιστή που βγάζει 5.5V (ενώ σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι φορτιστές έχουν 5V) αλλά όπως έγραψα και πριν, τα 5.5V καταπατούν όχι μόνο τις επίσημες προδιαγραφές USB φόρτισης ούτε μόνο τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ίδιας της Κίνας, που όλες ορίζουν τάση στα 5V. http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5193507#post5193507 Κοίταξα μέχρι τώρα πάνω από 20 φορτιστές κινητών δικών μου, οικογένειας και φίλων και όλοι βγάζουν τάση στα 5V. Λίγο μεγαλύτερη βγάζουν φορτιστές tablets κι άλλων περιφερειακών π.χ. του Nexus 7 στα 5.2V που και πάλι όμως είναι μέσα στα όρια των προδιαγραφών USB φόρτισης (που ορίζουν τάση 5V±5% δηλ. το λιγότερο 4.75V και μέγιστο στα 5.25V). Προσωπικά, ακόμα κι αν δεν υπάρχει ίσως κίνδυνος με τον επίσημο φορτιστή στα 5.5V, προτιμώ να φορτίζω το iNew με τους φορτιστές μου των 5V και 0.7 ή 1Α.
  23. Εκτός από τα "περίεργα" που συμβαίνουν με τη μπαταρία και που ήδη έχουν αναφερθεί διαπίστωσα χτες και μερικά ακόμα "περίεργα" με τον φορτιστή του κινητού. Ο φορτιστής γράφει input 100-240V ~ 50-60Hz 0.3A και ότι βγάζει 5.5V = 700mA. Προσωπικά δε θυμάμαι να έχω συναντήσει φορτιστή σύγχρονου κινητού με input στα 0.3A (συνήθως είναι στα 0.15-0.2Α) ούτε με output στα 5.5V (σχεδόν πάντα είναι 5V εκτός από μερικά tablet που πάει στα 5.2V). Ειδικά η τάση των 5.5V είναι αρκετά "περίεργη" όχι μόνο επειδή υπερβαίνει τις επίσημες προδιαγραφές USB 1.x and 2.0 (που ορίζουν τάση 5V±5% δηλ. το λιγότερο 4.75V και μέγιστο στα 5.25V) αλλά και τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας για τους φορτιστές (που ορίζουν τάση στα 5V). Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό είναι συνηθισμένο στους φορτιστές κινέζικων κινητών επειδή είναι το πρώτο μου κινέζικο. Ίσως μερικοί που έχουν αγοράσει κι άλλα, να μας ενημερώσουν. Ίσως βέβαια να είναι απλά τυπογραφικό λάθος, αν και το βλέπω απίθανο.
  24. @neo24gr ισχύει ό,τι σου είπε ο Tomygr. Δεν το παρήγγειλα την προηγούμενη Παρασκευή, το παρήγγειλα 14/1 αλλά προφανώς δεν ήταν σε stock (άσχετα τι λένε στο site ή στο chat). Νέα παρτίδα τους ήρθε την προηγούμενη Τετάρτη-Πέμπτη μάλλον και τα έστειλαν Παρασκευή. Το πήρα Δευτέρα γιατί με DHL Express κάνει 2 εργάσιμες, πλήρωσα +11.5€ ενώ για τέλη εκτελωνισμού στη Γερμανία πληρώνεις μόνο το ΦΠΑ 19% (για αποστολές ως 150€). Για Ελλάδα δε θα σε συμβούλευα με DHL γιατί και το κόστος αποστολής είναι μεγαλύτερο από 11.5€ αλλά και το κόστος εκτελωνισμού πολύ μεγαλύτερο.
  25. Το επιβεβαιώνω. Μου έστειλαν το κινητό από minideal την Παρασκευή και το παρέλαβα τη Δευτέρα (όχι δεν έκανε τόσο γρήγορα με το ταχυδρομείο, ήρθε με DHL στη Γερμανία) κι έχει πάνω την 1.0.4. Οπότε όσοι παράγγειλαν την προηγούμενη εβδομάδα, θα πάρουν από τη νέα παρτίδα με την v1.0.4. Μια άλλη μικρή αισθητική αλλαγή της νέας παρτίδας είναι ότι αφαίρεσαν το κόκκινο NFC logo από το πίσω καπάκι, καλύτερα κατά τη γνώμη μου, δεν είχε λόγο ύπαρξης εκεί.
×
×
  • Create New...