Jump to content

Samsung Galaxy Nexus (I9250)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με το android και τα smartphones γενικότερα (τώρα αρχίζω να την ψάχνω), δε γνωρίζω τι παίζει.

Ένας φίλος μου είπε ότι και καλά όλες οι συσκευές παίρνουν έως μία βασική αναβάθμιση και εσύ επιλέγεις αν θα την κάνεις ή αν θα προτιμήσεις την επόμενη.

Απ' ότι έχω καταλάβει, αυτό δεν ισχύει και είναι ανάλογα την περίπτωση.

Τα Nexus π.χ. φαίνεται να παίρνουν πρώτα τις νέες αναβαθμίσεις. Δεν ξέρω όμως αν το Nexus θα πάρει την 4.3 π.χ. ή αν θα πάει ακόμα παραπέρα.

Και απ' ότι διαβάζω, δεν είναι πάντα για καλύτερο το να κάνεις αναβάθμιση.

Edited by phanispal

χαιρετω...μια απλη ερωτηση...

οσοι το εχετε αγορασει απο το πλαισιο...

τα μοντελα στον σειριακο αριθμο τους εχουν C8/C9/CA/CB?

ρωταω γιατι ακουσα οτι μερικα C8 εχουν θεμα με τον αισθητηρα προσεγγισης.

Δημήτρης

XS Max 512gb.

Ρε παιδιά η συσκευη πηγαίνει σφαίρα στην 4.2.1, το νοτε2 που ειναι κατηγορια απο μονο του δεν εχει διάφορες σε απόκριση. Αυτο μονο για θετικό το λέω καθώς το νοτελι ειναι πολυ ανώτερο σε hardware.

Επίσης έχετε υπόψη σας οτι το volume+ δεν λειτουργεί καλα στην 4.2 ακόμα. Το λέει και ο dev και εχει γίνει μεγάλο θέμα γιατι οι αρνητικές βαθμολογίες πανε και έρχονται. Για να πω την αλήθεια δεν είδα βελτίωση στον ήχο, σε σχεση με πριν σε "μαμα" κατάσταση.

Νόμιζα οτι η επαναφορα με την διαγραφή sd και οτι το καθαρό πέρασμα μέσω toolkit είχαν το ίδιο αποτέλεσμα. Τώρα με βάση οτι είπαν τελευταία τα παιδιά δεν ξέρω τι να πω. Πάντως μερικες εφαρμογές δημιουργούν θέμα ακόμα σε 4.2 παρότι έγιναν συμβατές. Για αυτο δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, παρα μονο υπομονή μέχρι να τα φτιάξουν.

Ένας φίλος μου είπε ότι και καλά όλες οι συσκευές παίρνουν έως μία βασική αναβάθμιση και εσύ επιλέγεις αν θα την κάνεις ή αν θα προτιμήσεις την επόμενη.

Οπως καταλαβες, ο φιλος σου λεει οτι να 'ναι, το κινητο παιρνει οσες αναβαθμισεις θελει η google.

Ολες οι αναβαθμισεις ειναι για το καλυτερο, τωρα αυτα που διαβαζεις για την 4.2.1 ειναι η εξαιρεση, τυχαινει και στα καλυτερα σπιτια.

Μπορεί κάποιος να μου πει πώς ενεργοποιείτε το street view στο google earth;Δεν υπάρχει το σχετικό εικονίδιο όπως υπάρχει στο google earth του υπολογιστή. Επίσης, όταν πάω στα προγράμματα , βλέπω την εφαρμογή street view, αλλά σαν επιλογή μου έχει μόνο την κατάργησή της και όχι και το άνοιγμά της.:confused:

Πιθανoτατα θα ειναι yakjuxw γιατι θα τo παρω απo πλαισιo και απo oτι διαβασα εδω στo νημα oσoι φιλoι τo πηραν απo εκει ηταν yakjyxw.Μακαρι να μην ειναι αλλα δεν τo βλεπω.Kαι μια ερωτηση για τo toolkit.Οταν τo κανεις εγκατασταση δημιoυργει εναν φακελo με τo oνoμα [put factory image here] και ρωταω αν κατεβασω εγω την στoκ ρoμ και την βαλω σε αυτo τo φακελo εχει διαφoρα απo τo να την φλασαρω με cwm?

Γενικά από όλα τα "σοβαρά" μαγαζιά από Ελλάδα εάν το πάρεις, θα είναι yakjuwx, και αν είναι έτσι, τότε θα πάρεις την 4.1.2 ΟΤΑ, μέχρι εκεί έχει φτάσει. Εννοείτε ότι προτείνεται να ακολουθήσεις τον οδηγό και να το κάνεις yakju. Αυτό με το toolkit που λες δεν έχει διαφορά στο αποτέλεσμα, απλά με το toolkit θα το κάνεις πιο εύκολα και γρήγορα, ειδικά αν ξεκινάς τώρα και δεν ξέρεις και πολλά πολλά. Εάν η έκδοση του toolkit δεν επιτρέπει το αυτόματο κατέβασμα του 4.2.1 factory image τότε κάντο μόνο σου και βάλτο όπως είναι σε αυτόν τον φάκελο που λες. Μετά στην διαδικασία θα διαλέξεις ότι έχεις ήδη κατεβασμένο image και θα το βρει μόνο του.

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με το android και τα smartphones γενικότερα (τώρα αρχίζω να την ψάχνω), δε γνωρίζω τι παίζει.

Τα Nexus π.χ. φαίνεται να παίρνουν πρώτα τις νέες αναβαθμίσεις. Δεν ξέρω όμως αν το Nexus θα πάρει την 4.3 π.χ. ή αν θα πάει ακόμα παραπέρα.

Καλά στα λέει ο φίλος σου, εν μέρει. Αυτό ισχύει κυρίως σε μη-Nexus τηλέφωνα. Κλασικό παράδειγμα η Sony, μια αναβάθμιση και αυτή να την παρακαλάς. Τα Nexus παίρνουν τουλάχιστον 1.5-2 χρόνια αναβαθμίσεις. Που σημαίνει 2-3 major εκδόσεις.

Φυσικά και μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις ανάλογα με την περίπτωση.

Πάντα είναι για το καλύτερο μια αναβάθμιση, και στο λέω εγώ που έχω ένα σωρό προβλήματα με την 4.2-4.2.1. Απλά αυτή τη φορά κάτι πήγε στραβά, ακόμα να βρούμε τον υπαίτιο. Αυτό είναι το τίμημα του να παίρνεις πρώτος όλες τις αναβαθμίσεις, καμιά φορά θα τύχει να είσαι ο beta tester της παρέας.

Συγχρονισμό με τις επαφές του facebook όσοι έχετε σας κάνει?

Το facebook εδώ και καιρό δεν κάνει συγχρονισμό επαφών. Δεν δουλεύει. Θα πρέπει να βρεις ένα app από το play να σε βοηθήσει σε αυτό. Υπάρχουν 2-3 αλλά έχω καταλήξει στο Haxsync, το οποίο δεν είναι δωρεάν αλλά είναι ότι καλύτερο και επειδή με έχει σώσει γι αυτό και το αγόρασα. Είναι καταπληκτικό. Πάντως εάν γράψεις "Facebook sync" στην αναζήτηση του play store θα βρεις και αρκετά δωρεάν.

Αποστόλης

Το πήρα σήμερα.

Το έκανα Unbrand και πέρασα οτα 4.2.1.

Σπάστηκα στην αρχη που έτρεξα ένα benchmark και εβγαλε 2350.

Αλλα δεν μπορώ με τιποτα να κάνω root. το superSU έχει περάσει στο μενού αλλα δεν το βλέπουν το root οι εφαρμογές.

X10 mini

Xperia ARC

Galaxy Nexus

Νexus 4

Note 3

Πάντος με το volume+ δεν κατάλαβα διαφορά στην ένταση,βέβαια το αναφέρει και ένα μέλος ότι υπάρχουν προβλήματα στην 4.2:worry:Έχει δοκιμάσει κανείς τπτ που να λειτουργεί?

Το πήρα σήμερα.

Το έκανα Unbrand και πέρασα οτα 4.2.1.

Σπάστηκα στην αρχη που έτρεξα ένα benchmark και εβγαλε 2350.

Ενταξει τα benchmarks ειναι λιγο οτι να ναι... μονο με την αλλαγη kernel θα παρει ετσι απλα +1000...

Ενταξει τα benchmarks ειναι λιγο οτι να ναι... μονο με την αλλαγη kernel θα παρει ετσι απλα +1000...

Ποιον kernel?

Και μήπως γνωρίζετε σε πιο location στη μνήμη αποθηκεύει το clockworkmod τα backup?

Η μάλλον πιο συγκεκριμένα επειδή τα έχω μπέρδεψει λίγο...Δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής.Τα backup Του CWM πρέπει να περνάω με κάποιο τρόπο στο ΗΥ για μην τα χάσω,η δεν διαγράφονται απο τη συσκευή όταν αλλάζω ROM κ.λ.π.?

Edited by geoxraslap

X10 mini

Xperia ARC

Galaxy Nexus

Νexus 4

Note 3

Μπορείς να δώσεις κάποιες πληροφορίες για κάποιες απλές ρυθμίσεις για νέους? Απλά κάποια must που πρέπει να κάνουμε στην συσκευή για να πάρει τα πάνω της.

Σήμερα ήρθε και εμένα, είναι στην μεταφορική:)

*Η αγορά έγινε απο πλαίσιο

Μπορείς να δώσεις κάποιες πληροφορίες για κάποιες απλές ρυθμίσεις για νέους? Απλά κάποια must που πρέπει να κάνουμε στην συσκευή για να πάρει τα πάνω της.

Σήμερα ήρθε και εμένα, είναι στην μεταφορική:)

*Η αγορά έγινε απο πλαίσιο

Η αλλαγή kernel δεν είναι απλή ρύθμιση...δεν υπάρχουν απλές ρυθμίσεις που να κάνουν ένα κινητό να πετάει αντί να σέρνεται (πλην ίσως του να αφαιρέσεις όσα πράγματα του έχεις φορτώσει, όπως live wallpapers). Αλλά ούτε αυτά θα κάνουν διαφορά στα benchmarks. Για αυτά θες kernel, o/c και ρύθμιση κάποιων παραμέτρων που σου δίνουν οι custom ROMs....

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Εδώ και λίγες μέρες μου βγάζει στη οθόνη μια αχνή πράσινη γραμμή ακριβώς πάνω από την statusbar. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο;

Εδώ και λίγες μέρες μου βγάζει στη οθόνη μια αχνή πράσινη γραμμή ακριβώς πάνω από την statusbar. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο;

Όχι.Κανένα σημάδι.

Πάντος με το volume+ δεν κατάλαβα διαφορά στην ένταση,βέβαια το αναφέρει και ένα μέλος ότι υπάρχουν προβλήματα στην 4.2:worry:Έχει δοκιμάσει κανείς τπτ που να λειτουργεί?

εδω εισαι. το χω κανει. το κινητο βγαζει πολυ δυνατο ηχο πλεον σε κλησεις,μουσικη τα παντα ολα.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1748803

Μην ασχολεισαι με το volume+.

Edited by Lacrymosa
Quote: Λοιπόν τα iPhone που έχουν 512 RAM είναι ποιο καλα και απο αλλα κινητά με 1 Gb RAM γιατί παίζει ρολο και η ποιότητα της μνήμης το υλικό.Η Apple δίνει στους πελάτες της το καλύτερο υλικό και θα είναι πάντα πρωτοπόρα. :clap:

εδω εισαι. το χω κανει. το κινητο βγαζει πολυ δυνατο ηχο πλεον σε κλησεις,μουσικη τα παντα ολα.

Στην 4.2.1 δουλεύει κανονικά; γιατί θυμάμαι είχε κάποια θέματα

Τhe difference between genius & stupidity is that genius has limits...

Ειμαι ηδη yakju αλλα με κλειδωμενο bootloader και λεω να ξεκλειδωσω και να κανω root...με βαση τον οδηγο της πρωτης σελιδας ποια βηματα ακολουθω???Μπαινω κατευθειαν fastboot mode και παω στο unlock bootloader ktl η πρεπει να κανω κατι αλλο πρωτα???

Στην 4.2.1 δουλεύει κανονικά; γιατί θυμάμαι είχε κάποια θέματα
Λειτουργει άψογα στην 4.2.1 την οποία έχω.
Quote: Λοιπόν τα iPhone που έχουν 512 RAM είναι ποιο καλα και απο αλλα κινητά με 1 Gb RAM γιατί παίζει ρολο και η ποιότητα της μνήμης το υλικό.Η Apple δίνει στους πελάτες της το καλύτερο υλικό και θα είναι πάντα πρωτοπόρα. :clap:

ερωτηση που δε θυμαμαι να εχει απαντηθει ...

κανοντας flashαρισμα ξανα την 4.2.1 στην SD διορθωνεται μετα το "περιεργο" με 2 ιδιους φακελους (SDcard και Storage/SDcard0) ?

PS: εχει το φιλαρακι μου το Note 2 και πραγματικα οι φωτογραφιες που βγαζει ειναι απειρως καλυτερες απο του δικου μας κινητου, οπως και η φωτεινοτητα και τα χρωματα στην οθονη :cry:

σχετικα με τα προβληματα που εχουνε μερικοι με την 4.2.1.μετα απο μερικες μερες που την ειχα βαλει με καθαρη εγκατασταση και ολα πηγαιναν καλα,αρχισανε τα κοληματα,ειδικα στις κλησεις......δοκιμασα σε safe mode οπως εγραψε καποιος φιλος μερικες μερες πιο πριν ωστε να δω αν ηταν καποια εφαρμογη που εκανε την ζημια αλλα παλι τα ιδια.μονη μου ελπιδα πλεον καποια custom rom..:(

ερωτηση που δε θυμαμαι να εχει απαντηθει ...

κανοντας flashαρισμα ξανα την 4.2.1 στην SD διορθωνεται μετα το "περιεργο" με 2 ιδιους φακελους (SDcard και Storage/SDcard0) ?

PS: εχει το φιλαρακι μου το Note 2 και πραγματικα οι φωτογραφιες που βγαζει ειναι απειρως καλυτερες απο του δικου μας κινητου, οπως και η φωτεινοτητα και τα χρωματα στην οθονη :cry:

Όχι δεν αλλάζει αυτό με clean install. Και δεν "διορθώνεται" γιατί δεν είναι πρόβλημα. Είναι κίνηση συμβατότητας από την google με την 4.2. Γι αυτό δεν είναι διπλοί φάκελοι αλλά συντομεύσεις για να βοηθήσουν διαφορές εφαρμογές που ψάχνουν την sdcard με διαφορετικούς τρόπους λόγω παλαιότητας.

Μην σας απασχολεί και πολύ, κάτι ανάλογο έκανε και η MS μετά VIsta και τα 7 αν το έχει ψάξει κάποιος. Κρατούσε κάποιους κρυφούς φακέλους ως συντομεύσεις για να δουλεύουν παλιές εφαρμογές γραμμένες για XP.

Αποστόλης

+1 το χω περασει και ειναι τελειο εχω trinity kernel ομως και γραφει οτι προτεινεται αλλα δε νομιζω να χει μεγαλη διαφορα απο στοκ...

~B&N~

Proud owner of Nokia:3510,3100, 6600/ siemens Μ65/ SE K800i / Nokia 5800XM/ Samsung Galaxy Nexus/ Asus Zenfone 2 ZE551ML XIAOMI REDMI NOTE 4 (4/64 SD) !!!!!! :cool:

• The title was changed to Samsung Galaxy Nexus (I9250)