Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άσε. Σέρνομαι στα 150. Ζω ένα Δράμα.

Στο Mall ή στα κεντρικά στο Χαλάνδρι; :D

Έλα μια βόλτα από Πάτρα, 3η μεγαλύτερη πόλη, το μεγαλύτερο διεθνές λιμάνι, κτλ.

Μονοψήφια σχεδόν παντού.

Edited by georgemv

Να σε ρωτήσω, να υποθέσω ότι δουλεύεις στην κόκκινη; Νάξο γιατί τόσα πολλά χαλιά; Και κάλυψη 4G στο μισό νησί. Έχεις καμιά ιδέα τι τρέχει; Θυμάμαι είχες γράψει κάτι για Νάξο πιο παλιά.

ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!

Εγώ μόνο στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" είχα δει 180 Mbps με 4G+. Οπουδήποτε αλλού, η Voda παίζει μέτρια προς χάλια...

Ως πωλητής που ταξιδεύει πολύ σε ολόκληρη την Ελλάδα έχω να πώ ότι η Vodafone είναι κάτω του μέτριου με εξαίρεση δυο τρία σημεία μέσα στην Αθήνα για να πιάνει τα 100+. Μην ακούσω κάτι για συσκευή γιατί είναι συσκευή του 1000ρικου φετινή. Δεν θέλω να μπω σε συγκρίσεις με κάρτα άλλου παροχου κινητής γιατί απαγορεύεται.

Κι εγώ εδώ στον Αποκόρωνα σέρνομαι με 100άρια...

Και στα Χανιά ειδικά στο κέντρο 50άρια τουλάχιστον βλέπω στα περισσότερα μέρη.

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Από τα λεγόμενά σας η Vodafone είναι ή του ύψους ή του βάθους, όπως και άλλο δίκτυο, το διπλανό εννοώ :p Μήπως αυτό σημαίνει κάτι; ;) Μήπως είναι ένα δείγμα για επαναπροσδιορισμό των μελλοντικών αποφάσεων; Λέω εγώ τώρα :)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Από τα λεγόμενά σας η Vodafone είναι ή του ύψους ή του βάθους, όπως και άλλο δίκτυο, το διπλανό εννοώ :p Μήπως αυτό σημαίνει κάτι; ;) Μήπως είναι ένα δείγμα για επαναπροσδιορισμό των μελλοντικών αποφάσεων; Λέω εγώ τώρα :)

Προσωπική μου άποψη, μην πέσετε να με φάτε. Ήταν γενικά ελλειπής στην κάλυψη 4G, το οποίο σχεδόν το έχει διορθώσει και έχει πιάσει περίπου τα επίπεδα της Wind B20. Από ταχύτητες ο κανόνας λέει μονοψήφια στα πιο πολλά μέρη (δεν έχω εικόνα στην Αθήνα, πιθανόν εκεί να παει καλά), χωρίς CA.

Στα καλά της υπόθεσης, έχουν αξιόπιστο 3G και GSM.

Αν κινείσαι σε μέρη που έχουν δώσει τα $$$ να ανοίξουν το CA (αφήνω τους γνώστες να μας πουν που είναι αυτά) είναι αξιοπρεπής χωρίς κάτι φοβερό. Αν κινείσαι αλλού σε γενικες γραμμές καλύτερα να έχεις Wind λόγω λιγότερου κόσμου στο δίκτυο.

Έχουν και μερικά γνωστά demo μέρη που κάνουν 3CA (μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού).

Γενικώς έχει μεγάλες δυνατότητες η εταιρεία λόγω του πολύ μεγάλου κομματιού του φάσματος που έχει αγοράσει. Περιμένουμε να ξυπνήσουν. Δεν δίνουν 256QAM, δεν έχουν VoLTE/voWiFi, δεν υποστηρίζουν eSIM, πολύ λίγο 4MIMO ίσα για δοκιμή, περιορισμένο 2CA και σχεδόν ανύπαρκτο 3CA.

Όλα είναι θέμα $$$, κάνουν τους υπολογισμούς τους και αποφασίζουν ότι αυτό είναι το καλύτερο για το δίκτυο βάση των χρημάτων που εισπράτουν. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Προσωπική μου άποψη, μην πέσετε να με φάτε. Ήταν γενικά ελλειπής στην κάλυψη 4G, το οποίο σχεδόν το έχει διορθώσει και έχει πιάσει περίπου τα επίπεδα της Wind B20. Από ταχύτητες ο κανόνας λέει μονοψήφια στα πιο πολλά μέρη (δεν έχω εικόνα στην Αθήνα, πιθανόν εκεί να παει καλά), χωρίς CA.

Στα καλά της υπόθεσης, έχουν αξιόπιστο 3G και GSM.

Αν κινείσαι σε μέρη που έχουν δώσει τα $$$ να ανοίξουν το CA (αφήνω τους γνώστες να μας πουν που είναι αυτά) είναι αξιοπρεπής χωρίς κάτι φοβερό. Αν κινείσαι αλλού σε γενικες γραμμές καλύτερα να έχεις Wind λόγω λιγότερου κόσμου στο δίκτυο.

Έχουν και μερικά γνωστά demo μέρη που κάνουν 3CA (μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού).

Γενικώς έχει μεγάλες δυνατότητες η εταιρεία λόγω του πολύ μεγάλου κομματιού του φάσματος που έχει αγοράσει. Περιμένουμε να ξυπνήσουν. Δεν δίνουν 256QAM, δεν έχουν VoLTE/voWiFi, δεν υποστηρίζουν eSIM, πολύ λίγο 4MIMO ίσα για δοκιμή, περιορισμένο 2CA και σχεδόν ανύπαρκτο 3CA.

Όλα είναι θέμα $$$, κάνουν τους υπολογισμούς τους και αποφασίζουν ότι αυτό είναι το καλύτερο για το δίκτυο βάση των χρημάτων που εισπράτουν. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του.

Στη δική μου περιοχή στην Αθήνα, με 2CA (B7+3) το βράδυ πλησιάζει τα 100 Mbps (καμιά φορά τα ξεπερνάει) και την ημέρα βλέπω ακόμα και μονοψήφια (κάτι 5-7 Mbps)! O TakeOverNet υποστηρίζει ότι η περιοχή μου είναι "προβληματική" (εδώ και πόσα χρόνια βέβαια) και ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική "εικόνα" της Vodafone... :lol: Πριν λίγο καιρό στο Σύνταγμα όμως και μεσημέρι, με 2CA (B7+3) είχα πιάσει πάνω από 90 Mbps. Γενικά, συνήθως σε κεντρικά σημεία βλέπω καλές ταχύτητες με Vodafone.

Στην Καλαμάτα που ήμουν την περασμένη εβδομάδα και έβλεπα σπίτια, το μεγαλύτερο μέρος της κάλυψης στο κέντρο το κάνουν 1800άρες με ταχύτητες 20-45 Mbps. Είχα δει και κάποιες μακρινές 800άρες (με μονοψήφια νούμερα), αλλά δεν είδα καθόλου 2600 ούτε CA. Όταν πήγα πιο κάτω όμως, στην περιοχή τριγύρω από το My Market, η Vodafone ήταν τραγική... Ανύπαρκτο 4G σε εσωτερικούς χώρους, ακόμα και στον 3ο όροφο σπιτιού! Μόνο στο μπαλκόνι έπιασα 1 σκάλα 4G και μετά με γύρισε σε H+! (άλλη εταιρεία στο ίδιο σημείο -φαντάζεστε ποια- είχε 3/4 σκάλες 4G+)

Στο GSM/3G+ πάντως η Voda είναι πολύ καλή και όπως είχα πει παλιότερα, αν δώσει τα 10 MHz (από τα 20 που έχει) στα 2100 (B1) για 4G, θα έχει τρομερή κάλυψη. Αρκεί να πουν στην ΕΕΤΤ να βγάλει τον περιορισμό που έχει στα 2100 MHz, για 3G only... Αλλά προς το παρόν, φαίνεται να τους βολεύει μόνο να διαφημίζουν ότι έχουν "σούπερ" δίκτυο νέας τεχνολογίας (!) και "σούπερ" εξυπηρέτηση...

Edited by MitsosDaBest13

Στη δική μου περιοχή στην Αθήνα, με 2CA (B7+3) το βράδυ πλησιάζει τα 100 Mbps (καμιά φορά τα ξεπερνάει) και την ημέρα βλέπω ακόμα και μονοψήφια (κάτι 5-7 Mbps)! O TakeOverNet υποστηρίζει ότι η περιοχή μου είναι "προβληματική" (εδώ και πόσα χρόνια βέβαια) και ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική "εικόνα" της Vodafone... :lol: Πριν λίγο καιρό στο Σύνταγμα όμως και μεσημέρι, με 2CA (B7+3) είχα πιάσει πάνω από 90 Mbps. Γενικά, συνήθως σε κεντρικά σημεία βλέπω καλές ταχύτητες με Vodafone.

Στο GSM/3G+ όντως είναι πολύ καλή και όπως είχα πει παλιότερα, αν δώσει τα 10 MHz (από τα 20 που έχει) στα 2100 (B1) για 4G, θα έχει τρομερή κάλυψη. Αρκεί να πουν στην ΕΕΤΤ να βγάλει τον περιορισμό που έχει στα 2100 MHz, για 3G only... Αλλά προς το παρόν, φαίνεται να τους βολεύει μόνο να διαφημίζουν ότι έχουν "σούπερ" δίκτυο νέας τεχνολογίας (!) και "σούπερ" εξυπηρέτηση...

Ανάλογα τι θέλει να κάνει. Αν περιορίσει το UMTS στα 900 και δώσει 20@B7, 20@Β1, 20@Β3 και 10@Β20 στο LTE θα στείλει την πράσινη για βρούβες. Αν θέλουν μπορούν.

Ανάλογα τι θέλει να κάνει. Αν περιορίσει το UMTS στα 900 και δώσει 20@B7, 20@Β1, 20@Β3 και 10@Β20 στο LTE θα στείλει την πράσινη για βρούβες. Αν θέλουν μπορούν.

Κι έχει επίσης 20 MHz TDD B38. Τόσο φάσμα και μένει ανεκμετάλλευτο...

Μακάρι να γίνει το θαύμα για τα 2100mhz όλη η Ευρώπη σχεδόν μπορεί να κάνει 4CA κι εμείς ακόμα...... Τίποτα...

Λοιπόν αυτή την ώρα εκτός οι: 1013, 5610, 1370, 4889, 5793, 5797, 5952, 1653, 1145, 2172, 2177, 2459, 2383, 2141, 1448 βλέπω αναβαθμίσεις να πέφτουν σχεδόν κοντά στη Βέροια και πάλι και προς τα μέρη μου σε όλα τα χωριά σχεδόν... Μένει να δούμε αν θα αλλάξει τίποτα μέχρι το ΣΚ στο 171, 2170, 2187...

Και αν θελει η πρασινη,βαζει 30Mhz φασμα στα 1800 και βαζει παντου 2600 20Mhz.

Περιοριζοντας το 3G στα 2100 και το 2G στα 900

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Και αν θελει η πρασινη,βαζει 30Mhz φασμα στα 1800 και βαζει παντου 2600 20Mhz.

Περιοριζοντας το 3G στα 2100 και το 2G στα 900

Έχουν χοντρικά το ίδιο φάσμα και η Cosmo πολύ παραπάνω κόσμο. Η πρωτια είναι της VF όποτε και αν αποφασίσει να επενδύσει.

Η Wind είναι σε δύσκολη θέση να ανταγωνιστεί τις άλλες 2, ακόμα και αν βρει τα $$$.

Πρέπει να επενδύσει σε LAA και τα αποτελέσματα θα είναι και πάλι χειρότερα στην γενική περίπτωση.

Στην Ελλάδα έχουν αρκετό φάσμα όλες για να ανταπεξέλθουν στην κίνηση. Και όταν δε φτάνει...υπάρχει το LAA για γήπεδα, κέντρα πόλεων κτλ.

Επιπλέον υπάρχουν τεχνολογίες χρησιμοποιήσης του ίδιο φάσματος για διαφορετικές τεχνολογίες e.g. 2g/4g.

Αλλά εδώ μιλάμε δεν έχουν αξιοποιήσει καν το φάσμα που έχουν.

Η ΕΕΤΤ πρέπει να βάλει κανόνες για τη χρήση του. Είναι φυσικός πόρος.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στην Ελλάδα έχουν αρκετό φάσμα όλες για να ανταπεξέλθουν στην κίνηση. Και όταν δε φτάνει...υπάρχει το LAA για γήπεδα, κέντρα πόλεων κτλ.

Επιπλέον υπάρχουν τεχνολογίες χρησιμοποιήσης του ίδιο φάσματος για διαφορετικές τεχνολογίες e.g. 2g/4g.

Αλλά εδώ μιλάμε δεν έχουν αξιοποιήσει καν το φάσμα που έχουν.

Η ΕΕΤΤ πρέπει να βάλει κανόνες για τη χρήση του. Είναι φυσικός πόρος.

Έχει κανόνες. Επιλέγει να μην τους εφαρμόσει.

Sent from my G8341 using Tapatalk

Κι έχει επίσης 20 MHz TDD B38. Τόσο φάσμα και μένει ανεκμετάλλευτο...

Αυτό είναι για το 5CA.

Ειναι κάνεις σε κάποιο μέρος που να έχει μια από τις 2 κεραίες δίπλα του; 1283 και 4553... Εμφανίστηκε προχθές και χθες αντίστοιχα και δε μπορεί ακόμα να μου πει από που έρχεται το σήμα...

https://ibb.co/hhge2K

https://ibb.co/n5zowe

Εδώ Κρήτη και συγκεκριμένα στο νομό Χανίων ξέρει κανείς αν γίνεται αναβάθμιση ακόμη από την Vodafone; Τους τελευταίους μήνες το μόνο που έχω δει είναι η Β20 στην Γεωργιούπολη μετά το Πάσχα και στην Εθνική οδό προς Χανιά που έχουν προστεθεί κάποιες Β3 που πιάνει από Ακρωτήρι μαζί με τις αντίστοιχες Β20.

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Τρελη αναβαθμιση... περασε το πλοιο απο Σουδα τον αγιο ανδρεα No signal μεχρι ανοιχτα του Πειραια.Τραγικοι Κανε και μια βολτα απο Βλητε προς αεροδρομιο και πες μου που δεν εχεις Edge.

Εδώ Κρήτη και συγκεκριμένα στο νομό Χανίων ξέρει κανείς αν γίνεται αναβάθμιση ακόμη από την Vodafone; Τους τελευταίους μήνες το μόνο που έχω δει είναι η Β20 στην Γεωργιούπολη μετά το Πάσχα και στην Εθνική οδό προς Χανιά που έχουν προστεθεί κάποιες Β3 που πιάνει από Ακρωτήρι μαζί με τις αντίστοιχες Β20.

Η αναβάθμιση δεν γίνεται ανα περιοχές.

Ανάλογα με την κινηση αναβαθμιζουν με προσθήκη μπάντας αλλά ταυτόχρονα μετατρέπουν υπάρχουσες 3G only σε 4G (αναφέρομαι σε περιοχές που έχει ηδη περάσει η Victus).

Είναι πολύ πιο πυκνό το 3G από το 4G.

Ανάλογα με την κινηση αναβαθμιζουν με προσθήκη μπάντας αλλά ταυτόχρονα μετατρέπουν υπάρχουσες 3G only σε 4G (αναφέρομαι σε περιοχές που έχει ηδη περάσει η Victus).

Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Σοβαρή μετατροπή και μετάβαση σε 4G έχω δει μόνο σε περιπτώσεις που έχει πάει η victus κάνοντας παράλληλη αναβάθμιση με το αδελφικό δίκτυο. Πωλητής είμαι και γυρνάω όλη την χώρα κάθε μήνα και έχω πολύ καλή εικόνα.

Όσο για το 3g είναι πυκνό πραγματικά σε σχέση με το 4G της συγκεκριμένης εταιρίας αλλά από ταχύτητες είναι τα ζα μου αργά που έλεγε και ο παππούς στο χωριό. Το 4G της μακριά από τα αστικά κέντρα πάσχει και καλά που έχει το 3g.

Σε παραδεχομαι σε αυτο που ειπες στο τελος.

Στην πλειοψηφια των σταθμων της εχει 2G/3G και εκτος αυτου ειναι κυριως σε 2100 και επιλεγμενες περιοχες μπαινει 900.

Η Θεσσαλονικη ειναι περιοχη που διαθετει 3G 900αρι.

Οι μονες κεραιες που δεν εχουν 3G ειναι ειτε micro ειτε ειναι παλιες.

Επισης οι χαμηλες ταχυτητες 3ης γενιας οφειλεται σε 3G κεραιες που δεν ειναι HSDPA+ DC(Dual Carrier) που βγαζουν 20+Mbps Download.

Και ο νομος Ημαθιας ειναι τετοια περιπτωση γιατι εβλεπα πολλες φορες ταχυτητες κατω απο 10Mbps.Αν την ειχα οπτικη επαφη ειχα και 15-16Mbps σε ευθεια.

Αν ειχε κινηση επεφτε στο 1-2Mbps και ηταν υπερβολικα αργο.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Σοβαρή μετατροπή και μετάβαση σε 4G έχω δει μόνο σε περιπτώσεις που έχει πάει η victus κάνοντας παράλληλη αναβάθμιση με το αδελφικό δίκτυο. Πωλητής είμαι και γυρνάω όλη την χώρα κάθε μήνα και έχω πολύ καλή εικόνα.

Όσο για το 3g είναι πυκνό πραγματικά σε σχέση με το 4G της συγκεκριμένης εταιρίας αλλά από ταχύτητες είναι τα ζα μου αργά που έλεγε και ο παππούς στο χωριό. Το 4G της μακριά από τα αστικά κέντρα πάσχει και καλά που έχει το 3g.

Όπου περνάει η Victus αναβαθμίζει τα ίδια με την Wind. Και αυτό είναι το βασικό προγραμμα αναβαθμίσεων εδώ και 1-2 χρόνια.

Πιο πριν αναβάθμιζε όπου περνούσε η Wind αλλά όχι όλα, επιλεγωντας παράλληλα δικες τις περιοχεσ να καλύψει Πχ Βερεοια Έδεσσα αντί να περιμένει τη Victus.

Τώρα καλύπτει τα κενά που άφησε αλλά καλύπτει και σταθμούς που δεν αναβάθμισε ούτε η Wind στο πρώτο περάσμα.

Γενικά πέρα από τη Victus πάει και με βάση τις ανάγκες σε χωρητικότητα και κάλυψη παράλληλα. (Εννοώ πέρα από τις αναβαθμίσεις της Victus). Η Victus σίγουρα αλλάζει το 2G/3G στα πάντα αλλά έχει πολύ πυκνό δίκτυο, ήδη, προσθέτοντας και σταθμούς της Wind. Όποτε είναι οικονομικά ασύμφορο να καλύψει με 4G από την αρχή.

Τρελη αναβαθμιση... περασε το πλοιο απο Σουδα τον αγιο ανδρεα No signal μεχρι ανοιχτα του Πειραια.Τραγικοι Κανε και μια βολτα απο Βλητε προς αεροδρομιο και πες μου που δεν εχεις Edge.

Το είχα γράψει παλιότερα και με έκραζε ο TakeOverNet. :p Οι χάρτες της Vodafone στη θάλασσα είναι fake...

https://www.vodafone.gr/coverage-checker/

Edited by MitsosDaBest13

Λοιπόν ετοιμαστείτε:

Ξημερώνει καινούργια μέρα για 1013, 1653 αλλά μπορεί να γίνει και η 1370 που την ξέχασαν... Κι έπεται συνέχεια... Τα λέμε αύριο...

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις