Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν βάζει σε 1800 πλέον αυτό είναι το θέμα. Σε 800 και 2600 βάζει...

Δεν ξέρω τι βλεπω στο κινητο;

4 νέες κεραιες μπήκαν και οι 4 1800

Τι θα πει δεν βαζει; Το εχεις δει; Εγω το ειδα.

Δεν ξέρω τι βλεπω στο κινητο;

4 νέες κεραιες μπήκαν και οι 4 1800

Τι θα πει δεν βαζει; Το εχεις δει; Εγω το ειδα.

ωραία .... πες μου ποιο κινητό έχεις τελικά και με ποιο app βλέπεις την συχνότητα. Πες μου και την περιοχή μέσα στην βδομάδα να στείλω το συνεργείο να μετρήσει να τελειώνει το θέμα να δούμε τι ακριβώς γίνεται.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

ωραία .... πες μου ποιο κινητό έχεις τελικά και με ποιο app βλέπεις την συχνότητα. Πες μου και την περιοχή μέσα στην βδομάδα να στείλω το συνεργείο να μετρήσει να τελειώνει το θέμα να δούμε τι ακριβώς γίνεται.

iPhone.

Native net monitor.

Band 3.

Λ Ηρακλείου.

Στις πόλεις εκτός από 800 θα δείτε και τις άλλες δυο συχνότητες.

Μόνο σε περιοχές με κόσμο εκτός πόλης θα τύχει να δείτε και 2600. Στις περισσότερες περιπτώσεις παίζει 800. Θα πρέπει να είναι κάποιο τουριστικό μέρος η κοντά σε χωριό/μικρή πόλη κλπ για να έχει 1800/2600

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

επισης να ρωτησω κατι το 4g+ θελει αλλον εξοπλισμο η στις ηδη 4g κεραιες απλα ενεργοποιειται?

Ναι θέλει, (και είναι και δουλειά η οποία πληρώνεται σκουπίδια) ανάλογα με την περίπτωση αν είναι κανένας μεγάλος πυλώνας προσθέτουν καινούριες κεραίες 800-900MHz (παίζει μόνο η 800) από πίσω RRU και με οπτικές ίνες κατεβαίνει κάτω σε καινούρια BBU η οποία συνδέεται με 1gbps πάνω στο tellabs switch.

Υπάρχει και inter-BBU optical interface που προφανώς αργότερα θα συνδέσει την BBU του 3G με το 4G και προφανώς η 3G θα πάρει και GTMU για να παίξει και GSM, οπότε ξηλώνεις τα ericsson GSM και με καινούριες RRU πίσω από την κεραία θα έχεις ενοποιημένο σύστημα huawei (singleRAN).

Σε άλλες περιπτώσεις γίνεται αντικατάσταση των παλιότερων τριμπαντων κεραιών με τετράμπαντες και απλά γίνεται προσθήκη RRU πίσω από την κεραία και τα υπόλοιπα με τον ίδιο τρόπο.

Σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα εγκαθιστάτε από πιο νωρίς, έχει σταθμούς που υπάρχει αλλά δεν είναι ενεργοποιημένο μέχρι και οι γείτονες να έχουν αναβαθμιστεί και να ενεργοποιηθούν όλοι μαζί στην ίδια περιοχή. Η wind τους ενεργοποιεί απ' ευθείας.

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το καινούριο δίκτυο της Wind (DC-HSPA και LTE) τεχνολογικά είναι το καλύτερο όσο αφορά τον εξοπλισμό και το bandwidth. Απλά προς το παρόν έχει μικρή κάλυψη σε σχέση με τους άλλους.

Wind και Voda = Ίδιος εξοπλισμός 3G και LTE.

iPhone.

Native net monitor.

Band 3.

Λ Ηρακλείου.

Σε ποιο ύψος (πες ένα κάθετο δρόμο).

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

η Vodafone εχει δικτυαρα σε πανελληνιο επιπεδο,η cosmote το ιδιο ειναι εξισου καλη,η wind ειναι για τα μπαζα και λογω μορφολογιας εδαφους της Ελληνικης επικρατειας με τις υπαρχουσες συνθηκες δε μπορει να σταθει στο υψος των περιστασεων εαν δεν μπορει να βαλει αλλες κεραιες η οπου δε μπορει να κανει colocation με vodafone,απελπιστικα λίγη η wind,εδω μέσα μόνο ο mixtri υποστηρίζει το αντιθετο που εχει κολλημα απο παλια με αυτη την εταιρια,εκτος οτι αγοραζει οτι φασμα μενει απο τους αλλους δυο επεκτεινει το δίκτυο της με ρυθμους χελωνας,με αποτελεσμα να μένει παντα πίσω και να χάνει συνδρομητές,η επενδυση στο δικτυο ειναι μια πονεμενη ιστορια για τη διoiκηση της wind...

η Vodafone εχει δικτυαρα σε πανελληνιο επιπεδο,η cosmote το ιδιο ειναι εξισου καλη,η wind ειναι για τα μπαζα και λογω μορφολογιας εδαφους της Ελληνικης επικρατειας με τις υπαρχουσες συνθηκες δε μπορει να σταθει στο υψος των περιστασεων εαν δεν μπορει να βαλει αλλες κεραιες η οπου δε μπορει να κανει colocation με vodafone,απελπιστικα λίγη η wind,εδω μέσα μόνο ο mixtri υποστηρίζει το αντιθετο που εχει κολλημα απο παλια με αυτη την εταιρια,εκτος οτι αγοραζει οτι φασμα μενει απο τους αλλους δυο επεκτεινει το δίκτυο της με ρυθμους χελωνας,με αποτελεσμα να μένει παντα πίσω και να χάνει συνδρομητές,η επενδυση στο δικτυο ειναι μια πονεμενη ιστορια για τη διoiκηση της wind...

Ε, όχι και δικτυάρα η Vodafone. Τα τελευταία 2 χρόνια μόνο προς τα κάτω/πίσω πάει το δίκτυό της, άντε οριακά να μένει στάσιμο. Δυστυχώς η Cosmote έχει φύγει πολύ μπροστά..βασικά η Voda έμεινε πολύ πίσω...

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Ε, όχι και δικτυάρα η Vodafone. Τα τελευταία 2 χρόνια μόνο προς τα κάτω/πίσω πάει το δίκτυό της, άντε οριακά να μένει στάσιμο. Δυστυχώς η Cosmote έχει φύγει πολύ μπροστά..βασικά η Voda έμεινε πολύ πίσω...

Η wind δεν εχει 3G σε ολη την πολη του κιλκις,επισης υπαρχουν σημεια που εχει προβληματικο GSM,φαντασου εαν η voda ειναι πισω απο την cosmote ποσο πιο πισω ειναι η wind απο την cosmote...αλλα εγω σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος απο το δικτυο της vodafone!!!

iPhone.

Native net monitor.

Band 3.

Λ Ηρακλείου.

Που πας ακριβως στο netmonitor για να δεις την μπαντα;

Samsung S21 Ultra

Μάθε πρώτα τα σημεία στίξης. Υπάρχουν και άλλα εκτός από , και ...

Οι αναρτήσεις σου δε διαβάζονται πραγματικά. Μόνο το ψευδώνυμό μου είδα, και γι'αυτό σου απαντώ.

Ειδάλλως, δε ζω πλέον Ελλάδα και δε με ενδιαφέρει πραγματικά ποιος έχει καλή κάλυψη και ποιος δεν έχει στο "Κιλκίς" :lol:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε ποιο ύψος (πες ένα κάθετο δρόμο).

Από Πευκακια έως Ionia2000

4 νεοι σταθμοι, 1800 όλοι.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Που πας ακριβως στο netmonitor για να δεις την μπαντα;

Serving Cell Info - Freq Band Indicator.

Είναι απλή λογική ότι το carrier aggregation 800 με 2600 προσφέρει την καλύτερη δυνατή κάλυψη στο συνδυασμό χωρητικότητα - ένταση σήματος. Προσφέρει ένταση σήματος για κλήσεις με τα 800 MHz που διαπερνούν καλύτερα τα κτήρια και χωρητικότητα για δεδομένα στα 2600 MHz. Αν υλοποιηθεί σωστά είναι το καλύτερο κατά την άποψη μου. Τα 1800 MHz είναι κάτι ενδιάμεσο, δίνοντας λίγο απ'όλα.

Θα κάνω βόλτες για δοκιμές όταν επισκεφθώ πάλι την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ωραίο το tip για την συχνότητα στο field test του iPhone. Θα το δοκιμάσω. :happy:

Edited by kostas_pav

Είναι απλή λογική ότι το carrier aggregation 800 με 2600 προσφέρει την καλύτερη δυνατή κάλυψη στο συνδυασμό χωρητικότητα - ένταση σήματος. Προσφέρει ένταση σήματος για κλήσεις με τα 800 MHz που διαπερνούν καλύτερα τα κτήρια και χωρητικότητα για δεδομένα στα 2600 MHz. Αν υλοποιηθεί σωστά είναι το καλύτερο κατά την άποψη μου. Τα 1800 MHz είναι κάτι ενδιάμεσο, δίνοντας λίγο απ'όλα.

Θα κάνω βόλτες για δοκιμές όταν επισκεφθώ πάλι την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ωραίο το tip για την συχνότητα στο field test του iPhone. Θα το δοκιμάσω. :happy:

καλησπέρα γενικά υπάρχει τρόπος να βλέπουμε την συχνότητα δικτύου που έχουμε συνδεθεί πχ 800 όπως αναφέρθηκε για συσκευές android ?

καλησπέρα γενικά υπάρχει τρόπος να βλέπουμε την συχνότητα δικτύου που έχουμε συνδεθεί πχ 800 όπως αναφέρθηκε για συσκευές android ?

Στα Android έχει σχέση με τον κατασκευαστή. Για παράδειγμα στα Samsung υπάρχει field test με τον κωδικό *#0011# αλλά λειτουργεί μόνο σε stock ROMs. Δεν γνωρίζω για άλλες συσκευές Android.

οταν λες stock rom?

εμφανεζεται στο stack 1? εχει και ενα 2...

μπορεις να δωσεις πληροφοριες και για τις υπολοιπες επιλογες που δειχνει μεσα μεσα στο stack 1?

οταν λες stock rom?

εμφανεζεται στο stack 1? εχει και ενα 2...

μπορεις να δωσεις πληροφοριες και για τις υπολοιπες επιλογες που δειχνει μεσα μεσα στο stack 1?

Stock ROM είναι αυτή που παρέχεται από τον κατασκευαστή ως προεγκατεστημένη.

Custom ROM είναι όλες αυτές που βρίσκουμε online και έχουν υποστεί επεξεργασία από τρίτους, πχ XDA Developers.

Δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες που εμφανίζει μέσα και δεν μπορώ να τις ελέγξω αυτή τη στιγμή γιατί το Galaxy SIII μου είναι με custom ROM. Από εμπειρία βέβαια έχω διαπιστώσει ότι από μοντέλο σε μοντέλο Samsung διαφέρουν λίγο οι πληροφορίες που δίνει με τις βασικές να παραμένουν σε όλα (ανάμεσα στις βασικές και η συχνότητα).

Αυτή τη περίοδο βρίσκομαι σε μία ενδιάμεση κατάσταση γιατί περιμένω το iPhone 6S Plus τέλος του μήνα.

Edited by kostas_pav

Το καλύτερο για αστική περιοχή είναι το 1800 με 2600. Δίνει πολλάπλασιες ταχύτητες από ότι το 800. Και μεγαλύτερη κάλυψη από το 2100.

Στα Android έχει σχέση με τον κατασκευαστή. Για παράδειγμα στα Samsung υπάρχει field test με τον κωδικό *#0011# αλλά λειτουργεί μόνο σε stock ROMs. Δεν γνωρίζω για άλλες συσκευές Android.

για συσκευή huawei ξέρουμε πως μπορούμενα βρούμε ?

Ιλισια κάνει mimo σε κεραία 1800 και 800

Γενικά ενώ πιάνει σε πολλά σημεία 4g το σήμα είναι ασθενες σε σχέση με 3g

Μάλλον είναι αραιο το δίκτυο ακομα

Edited by sakels

Το καλύτερο για αστική περιοχή είναι το 1800 με 2600. Δίνει πολλάπλασιες ταχύτητες από ότι το 800. Και μεγαλύτερη κάλυψη από το 2100.

Συμφωνώ. 1800 με 2600 είναι το καλύτερο για αστική περιοχή. Και το ιδανικό θα ήταν 2600 μόνο με pico και micro cells παντού. Αυτά όμως προϋποθέτουν πολύ πυκνό δίκτυο, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο να εγκατασταθεί στην Ελλάδα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων, αδειοδοτήσεων και διαμαρτυρόμενων κατοίκων. Μέχρι να λυθούν όλα αυτά, το ιδανικότερο παραμένει 800 και 2600, κατά τη γνώμη μου, και σε αστικές περιοχές κατά περίπτωση 1800. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και 2G στα 1800 το οποίο πρέπει να ρυθμιστεί ανάλογα.

για συσκευή huawei ξέρουμε πως μπορούμενα βρούμε ?

Δεν γνωρίζω καθόλου. Μόνο για Android Samsung με Stock ROM ήξερα και το ανέφερα παραπάνω. Βέβαια τώρα ξέρω και για iPhone :rolleyes:

Και πως καταλαβαίνουμε σε τι συχνότητα δουλεύει? !

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις