Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να προσέξεις να μην μπείς σε δορυφορικό δίκτυο στην Αδριατική.

Κατι διαβασα στα διαφημιστικα της ΑΝΕΚ αλλα δεν καταλαβα αυτο συνδεεται δηλαδη αυτοματα?Σαν να ειναι δικτυο κινητης και απλα με χρεωνει αρκετα ευρω το λεπτο? Θα το εχω υποψην....πρωτη φορα παω με καραβι και ΙΧ ιταλια βασικα...

Δεν συμβαίνει τίποτα. Μονο η Cosmote έχει κάλυψη σε όλες τις θάλασσες.

Xαλαλι της η φορητοτητα που εκανα δηλαδη :lol::lol:

γιατι με βαση τον χαρτη καλυψης της vodafone απλα μας κοροιδευουν για την καλυψη.Δεν υπαρχει ανοιχτα της Σουδας καμια μα καμια καλυψη δικτυου μεχρι τον Πειραια.

Edited by zerokill

Έχει repeaters η Cosmote. Δεν ξέρω βέβαια γιατί η Vodafone δεν έβαλε. Προφανώς δεν της επέτρεψαν.

Ταχύτητες "φωτιά" από την 800αρα της Vodafone (σπίτι μου Αθήνα)! Η 1800 πιάνει 15/15 Mbps και η 2600 πιάνει 20/20 Mbps με σήμα 3/4 σκάλες... Για τα πανηγύρια... :p

Δε γίνεται να πιάνει λιγότερο από τη WIND, που δίνει 4G με πολύυυ μικρότερο φάσμα... Ίσως υπάρχουν παρεμβολές.

http:// https://i.imgur.com/PVC6jHO_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

PVC6jHO_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Edited by MitsosDaBest13

Καλησπέρα εχω ενα καρτοκινητό και έκανα φορητότητα δύο νούμερα cosmote Πρόσφατα, το θεμα είναι οτι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης που μένω το σημα είναι τραγικό.Απο την vodafone μου είπαν οτι δεν έχουν κάτι αμεσω για έλεγχο και μου λένε να κάνω υπαναχώρηση.Έχει κάποιος τέτοιο θέμα με την περιοχή κάλυψης;

Δε γίνεται να πιάνει λιγότερο από τη WIND

Σκέψου πόσο άδειο δίκτυο έχει η Wind λοιπόν:p

Εγώ με 800άρα πιάνω τα 20πλασια από τα δικά σου. Αλλά και πάλι, μην ανησυχείς. Θα αναβαθμίσουν (αυτό δεν λένε και στο θέμα της Wind άλλωστε συνέχεια; :lol: )

Καλησπέρα εχω ενα καρτοκινητό και έκανα φορητότητα δύο νούμερα cosmote Πρόσφατα, το θεμα είναι οτι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης που μένω το σημα είναι τραγικό.Απο την vodafone μου είπαν οτι δεν έχουν κάτι αμεσω για έλεγχο και μου λένε να κάνω υπαναχώρηση.Έχει κάποιος τέτοιο θέμα με την περιοχή κάλυψης;

Για Καλαμαρια στο υψος του Βοτση παιζει καλα.Το ιδιο και προς Χαριλαου.

Για Σοφουλη και προς το υψος Shark,Les zazous εχει θεματα.Αν παμε στα στενα ανετα το 4G γινεται Edge,χωρις λογο ειδικα σε iPhone.

Ενω στη Νομαρχια(στο παλιο κτηριο της περιφεριας) και στην Τακη Οικονομιδη που ειναι η αποκεντρωμενη διοικηση νομιζω,εχει κατι υπηρεσιες της προς το τελος του δρομου) ειναι κομπλε το δικτυο πιο κατω εχει θεμα.

Και στο ΔΑΚ Καλαμαριας,στο γηπεδο απολλωνα και στο παλατακι ειναι ενταξει παλι το δικτυο.Μετα μεχρι Remvi προς Κρηνη δεν εχεις θεμα παραλιακα.Στα στενα δεν ξερω αν εχεις θεμα.

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Ταχύτητες "φωτιά" από την 800αρα της Vodafone (σπίτι μου Αθήνα)! Η 1800 πιάνει 15/15 Mbps και η 2600 πιάνει 20/20 Mbps με σήμα 3/4 σκάλες... Για τα πανηγύρια... :p

Δε γίνεται να πιάνει λιγότερο από τη WIND, που δίνει 4G με πολύυυ μικρότερο φάσμα... Ίσως υπάρχουν παρεμβολές.

http:// https://i.imgur.com/PVC6jHO_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

PVC6jHO_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Η περιοχή σου δεν ειναι αυτή η προβληματική που δεν εχει αναπτυγμένο δίκτυο η Vodafone και σε γυρίζει σε 3G?

Επομένως ορθά το δίκτυο σε γυρίζει σε 3G.

Η περιοχή σου δεν ειναι αυτή η προβληματική που δεν εχει αναπτυγμένο δίκτυο η Vodafone και σε γυρίζει σε 3G?

Επομένως ορθά το δίκτυο σε γυρίζει σε 3G.

Σε πολλές περιοχές με γυρίζει σε 3G ή EDGE η Vodafone, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Η περιοχή μου όπως είπα, έχει και 1800-2600 με καλό σήμα. Πόσο περισσότερο να αναπτυχθεί το δίκτυο; :p

----- προσθήκη μηνύματος 108 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σκέψου πόσο άδειο δίκτυο έχει η Wind λοιπόν:p

Εγώ με 800άρα πιάνω τα 20πλασια από τα δικά σου. Αλλά και πάλι, μην ανησυχείς. Θα αναβαθμίσουν (αυτό δεν λένε και στο θέμα της Wind άλλωστε συνέχεια; :lol: )

Η WIND στην περιοχή μου, με 1800 και 5 MHz bandwidth, πιάνει 30 download και 10 upload. Η Vodafone με 20 MHz bandwidth, πιάνει 15-20 Mbps, ακόμα και αργά το βράδυ... :wacko:

Η WIND στην περιοχή μου, με 1800 και 5 MHz bandwidth, πιάνει 30 download και 10 upload. Η Vodafone με 20 MHz bandwidth, πιάνει 15-20 Mbps, ακόμα και αργά το βράδυ... :wacko:

Την ίδια διαπίστωση κάνω: φαντάσου πόσο κόσμο έχει η VF που με 4πλάσιο bandwidth πιάνει μισή ταχύτητα. Αυτό είναι κακό για σένα, άριστο για την VF και ανησυχητικό για την Wind

Την ίδια διαπίστωση κάνω: φαντάσου πόσο κόσμο έχει η VF που με 4πλάσιο bandwidth πιάνει μισή ταχύτητα. Αυτό είναι κακό για σένα, άριστο για την VF και ανησυχητικό για την Wind

Αγνοείτε την περιοχή που καλύπτει η κάθε κεραία (που είναι πολύ διαφορετικές λόγω 1800 vs 800), όπως και την ειδικότητα της περιοχής. Πόσες κεραίες έχει ο κάθε operator? Σε τι ισχύ εκπέμπουν; Πόσοι στην περιοχή έχουν VF και πόσοι Wind? Μήπως υπάρχουν 2-3 data hogs και επιβαρύνουν τη VF?

Είναι σύνθετο το θέμα για συμπεράσματα.

Καθόλου ανησυχητικό να κάνεις άνετα και απροβληματιστα τη δουλειά σου.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Είναι σύνθετο το θέμα για συμπεράσματα.

Το συμπέρασμά μου ήταν σε ύφος ανάλογο των speedtests, από τα οποία βγαίνει συμπέρασμα σε όλα τα θέματα, όλων των παρόχων εδώ μέσα:p:lol: Κοινώς, ναι, στερείται τεκμηρίωσης, διότι δεν χρειάζεται. Υπάρχουν τα speedtests άλλωστε:p

Καθόλου ανησυχητικό να κάνεις άνετα και απροβληματιστα τη δουλειά σου.

Για τον πελάτη. Για την εταιρία όμως που θέλει πελάτες;

Κανένα δίκτυο δε δίνει σημασία στο τι γράφει ο καθένας εδώ μέσα. Η διαδικασία ανάλυσης του δικτύου είναι πολύ σύνθετη - με τόσες τεχνολογίες και configurations - και ο χαρακτηρισμός του δικτύου βάσει του speedtest είναι πραγματικά αστείος.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κερασουντος με Καλλιδου γωνια επισης το ιδιο προβλημα .. μονο Edge.

Για Καλαμαρια στο υψος του Βοτση παιζει καλα.Το ιδιο και προς Χαριλαου.

Για Σοφουλη και προς το υψος Shark,Les zazous εχει θεματα.Αν παμε στα στενα ανετα το 4G γινεται Edge,χωρις λογο ειδικα σε iPhone.

Ενω στη Νομαρχια(στο παλιο κτηριο της περιφεριας) και στην Τακη Οικονομιδη που ειναι η αποκεντρωμενη διοικηση νομιζω,εχει κατι υπηρεσιες της προς το τελος του δρομου) ειναι κομπλε το δικτυο πιο κατω εχει θεμα.

Και στο ΔΑΚ Καλαμαριας,στο γηπεδο απολλωνα και στο παλατακι ειναι ενταξει παλι το δικτυο.Μετα μεχρι Remvi προς Κρηνη δεν εχεις θεμα παραλιακα.Στα στενα δεν ξερω αν εχεις θεμα.

Καλησπέρα φίλε μου και ευχαριστώ εγώ είμαι πίσω απο το Νταλλιπη στην Καυκάσου, μαύρα χαλιά,παραμένω cosmote καλές γιορτές

• Administrators
Όλα τα off topic, μιας και η συζήτηση πήγε σε αντιπαράθεση για το καλύτερο σήμα, τιμές κλπ, μεταφέρθηκαν εδώ : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7419127#post7419127

Έχει repeaters η Cosmote. Δεν ξέρω βέβαια γιατί η Vodafone δεν έβαλε. Προφανώς δεν της επέτρεψαν.

Ελπιζω να εχει στις Μινωικες το ιδιο.Τουλαχιστον να εχουμε ιντερνετ μεχρι να βγουμε στα ανοιχτα της αδριατικης.αλλιως 15 ωρες θα χαζευω τηλεοραση και θα κοπαναω τσικουδιες στη καμπινα.

Ενδιαφέρον... 4G+ σε εσωτερικό χώρο.

Ταχύτητα 13/7 down/up. Με "απλό" 4G πιάνει παραπάνω (17/14...)26707591abf2519f3cf1fa4072f30aa7.jpg

Sent from my SM-G930F

Ενδιαφέρον... 4G+ σε εσωτερικό χώρο.

Ταχύτητα 13/7 down/up. Με "απλό" 4G πιάνει παραπάνω (17/14...)

Sent from my SM-G930F

4G+ από τα LIDL. :lol::lol:

Και σε άλλο σημείο του σπιτιού, με απλό 4G 40 download ενώ όποτε πιάσει 4G+ 20...

Υπερβολή το από τα lidl. Προφανώς το σήμα είναι οριακό. Φυσικά και δεν έχει νόημα το + από τη στιγμή που πάει τόσο καλά με "απλό".

Sent from my SM-G930F

Επιτέλους, κινείται το 4G μετά από καιρό στην VF.

Παραπάνω bandwidth, επέκταση B20, 3CA και δοκιμές 4 MIMO.

Go go team VF!

Επιτέλους, κινείται το 4G μετά από καιρό στην VF.

Παραπάνω bandwidth, επέκταση B20, 3CA και δοκιμές 4 MIMO.

Go go team VF!

Ισχυει,οπου ειχε 10mhz 4G σε B3 πηγε 15mhz.Επισης εκτεταμενο B20 υπαρχει.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Γυρισα μετα απο μια βδομαδα σχεδον στην Ιταλια.

Αεροδρομιο Μακεδονια στο παρκινγκ των ταξι απο τις αφιξεις:

B3 15mhz με 73Mbps Down και 31Mbps Up

Μετα ανεβηκα τουμπα στην Λαμπρακη στο υψος του παπιγιον προς τα κωνσταντινοπολιτικα

77Mbps Down και 30Mbps Up

Ειχα να παω γυρω στους 2-3 μηνες οπου το ειχα αφησει σε πολυ χαλια κατασταση.

Στη Βουλγαρη ομως ακομα η B20 γονατισε ασχημα.Πεσαμε σε μονοψηφια νουμερα εντος σπιτιου.

Απο τα 20Mbps τωρα ειμαι στα 12-13Mbps.Και στον δρομο αν ειμαι πεφτω και κατω απο 10Mbps ή γυρναει σε 3G που ειναι απο 1 μεχρι 5Mbps.

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις