Jump to content

Ποιος πάροχος κινητής διαθέτει την καλύτερη κάλυψη δικτύου;


TN97
 Κοινοποίηση

Ποιο δίκτυο έχει την καλύτερη κάλυψη;  

1.083 members have voted

  1. 1. Ποιο δίκτυο έχει την καλύτερη κάλυψη;

    • Cosmote
      372
    • Vodafone
      309
    • Wind
      184
    • Κανένα, και τα τρία κινούνται στα ίδια επίπεδα
      172
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ / Δεν έχω άποψη
      48


Recommended Posts

Οι δημοσκοπήσεις στην ενότητα «Απόψεις» του ειδησεογραφικού τμήματος του myphone.gr συνεχίζονται και επανερχόμαστε με μία νέα, η οποία αφορά την κάλυψη των δικτύων που δραστηριoποιούνται στην χώρα μας.

 

Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα, έχουν συζητηθεί τα εξής θέματα:

 

Στο παρόν θέμα λοιπόν, καλούμαστε να γίνουμε πιο... συγκεκριμένοι και να πούμε την γνώμη μας σχετικό με το, πάντα επίκαιρο, ζήτημα της κάλυψης που μας παρέχεται από την Cosmote, την Vodafone και την Wind. Ποια από τις τρεις εταιρείες προσφέρει το καλύτερο σήμα; Από ποια εταιρεία είμαστε περισσότερο ικανοποιημένοι; Θεωρείτε ότι κάποια από τις τρεις υπερέχει έναντι των άλλων δύο; Μήπως έχετε την άποψη ότι κάποια υπολείπεται σημαντικά; Μήπως, τελικά, και οι τρεις είναι στα ίδια επίπεδα;

 

Πριν απαντήσετε, να επισημάνουμε ότι για λόγους ευκολίας δεν κάνουμε διαχωρισμό σε GSM ή 3G κάλυψη. Εάν κριθεί αναγκαίο, στο μέλλον θα γίνει ξεχωριστή δημοσκόπηση σχετικά με το 3G, με γνώμονα π.χ. την σύνδεση στο Internet, τις βιντεοκλήσεις κτλ.

 

Ο λόγος σε εσάς.

Edited by TN97
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 253
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cosmote στις περιοχές: Άνω Πατήσια, Ν.Κόσμο, Παγκράτι, Κυψέλη μέσα σε σπίτια έχουν από μια γραμμούλα έως 2 το πολύ! Τα μηνύματα φεύγουν με την 3η, 4η φορά. Οι κλήσεις αν βγούνε, από ποιότητα είναι απλά χάλια!

Άρα η γεύση που σου αφήνει είναι άθλια...και το σήμα καμπάνα ανύπαρκτο!

 

Wind στις παραπάνω περιοχές και εκτός και μέσα στα σπίτια το σήμα φούλ. Στα Άνω Πατήσια, 2-3 γραμμούλες αλλά μιλάς με τέλεια ποιότητα και τα sms φεύγουν κατευθείαν.

 

Κλασσικά νομίζω στην δημοσκόπηση θα βγεί πρώτη η cosmote, 2η η vodafone και 3η η wind γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι είναι προκατειλημένοι ή "θύματα" του σήμα καμπάνα.

 

Περαστικά σε όσους πιστεύουν οτι η cosmote έχει αξιόλογο δίκτυο.

Τουλάχιστον στην Αθήνα πάντα....αν πιάνει στα κατσικοχώρια που μπορεί να βρεθώ ή περάσω 1 φορά στην ζωή μου δεν με νοιάζει και δεν με απασχολεί.

 

Επίσης να κοιτάξει να φτιάξει την χωρητικότητα της...αν σέβεται τους πελάτες της. Που δεν κατά την γνώμη μου!

Link to comment
Share on other sites

Νεο ζωγραφου ψηλα,ηλιουπολη και γκυζη cosmote πιανει λιγο η καθολου,wind πιανει ικανοποιητικα εως αριστα.

 

Sent from my Milestone

Motorola m3688,nokia 6110, nokia 6150, nokia 3410, ericsson w700, ericsson w610, samsung g810,nokia n73 m.e., Samsung omnia hd,iphone 3gs,nokia n79, motorola milestone,motorola defy,Motorola Atrix, samsung galaxy note,Samsung Galaxy note 2
Link to comment
Share on other sites

Vodafone, για εμένα. Μέχρι και 3G πιάνει 4-5 γραμμές παντού.
Link to comment
Share on other sites

Μηπως θα επρεπε καλυτερα αυτη η δημοσκοπιση να λαμβανε χωρα ΜΕΤΑ τις αυτοδιοικητικες εκλογες;

 

(Διοτι η προσπαθεια εξοντωσης των κεραιων ειναι σε πληρη εξελιξη) :lol:

Μας δουλευουν οι δημαρχοι, η φοβερη μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων που διατυμπανιζουν και απαιτουν για καθε σταθμο βασης (μην πω και μικροκυψελη) απαιτει τουλαχιστον 10 χρονια αντικειμενικων μετρησεων για να στοιχειοποιηθει επαρκως, με αμφιλεγομενα συνηθως για την ανθρωπινη υγεια αποτελεσματα.

 

Φοβερη η νομοθεσια μας, ενα πληρες αδιεξοδο. :mad:

Edited by ppkmoby
απο --> για
Link to comment
Share on other sites

Έχω ενα vodafone καρτοκινητο, ενα q και ενα whats up....

τα 2 πρώτα είναι σχεδόν παντού οκ. το wu ειναι οτι χειρότερο υπάρχει από αποψη σήματος....δεν ακούς κ δε σε ακουει ποτε ο αλλος κ τις πιο πολλες φορες πεφτει κ η γραμμη....απλα αθλιο κ δυστυχως εχουν οι πεισσοτεροι!

Γιώργος

S24 Ultra | iPhone 15 Pro Max iPad Pro 12.9

Link to comment
Share on other sites

Guest giannios

Vodafone γιάτι η ποιότητα των κλήσεων είναι δεδομένη. Δεν με ενδειαφέρει να δείχνει το κινητό ότι έχει σήμα και να μην μπορώ να βγάλω γραμμή...

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Κλασσικά νομίζω στην δημοσκόπηση θα βγεί πρώτη η cosmote, 2η η vodafone και 3η η wind γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι είναι προκατειλημένοι ή "θύματα" του σήμα καμπάνα.

 

Περαστικά σε όσους πιστεύουν οτι η cosmote έχει αξιόλογο δίκτυο.

Τουλάχιστον στην Αθήνα πάντα....αν πιάνει στα κατσικοχώρια που μπορεί να βρεθώ ή περάσω 1 φορά στην ζωή μου δεν με νοιάζει και δεν με απασχολεί.

 

Επίσης να κοιτάξει να φτιάξει την χωρητικότητα της...αν σέβεται τους πελάτες της. Που δεν κατά την γνώμη μου!

 

αν υπάρχει κάποια προκατάληψη νομίζω ότι είναι από τη μεριά σου... να σου υπενθυμίσω μόνο μερικά πράγματα

 

1. όλες οι εταιρίες έχουν σημεία στα οποία παρέχουν άριστη κάλυψη, άλλα που έχουν μέτρια ή κακή κι άλλα στα οποία η κάλυψη είναι ανύπαρκτη.

2. όταν αναφέρονται σε κάλυψη 99.8% (vodafone) και "σήμα καμπάνα" (cosmote) αναφέρονται σε πληθυσμιακή κι όχι γεωγραφική κάλυψη. αν δεν είναι σαφής η διαφορά μπορούμε να την αναλύσουμε για να λυθούν τυχόν απορίες.

3. ελλάδα δεν είναι μόνο η αθήνα. συμφωνώ ότι η μεγαλύτερη μάζα του πληθυσμού ζει εδώ και πως εσύ καθώς και πολλοί άλλοι επισκέπτονται τα "κατσικοχώρια" όπως τα αποκάλεσες μια στο τόσο αλλά μη ξεχνάς ότι υπάρχει κόσμος που ζει μόνιμα εκεί κι έχει τις ίδιες ανάγκες για επικοινωνία με σένα, με μένα, με όλους μας.

4. η wind έχει από πρόσφατες μετρήσεις το χειρότερο 3g δίκτυο (με διαφόρά από τις άλλες 2)

5. η vodafone έχει το πιο αποδοτικό σήμα 3g με την cosmote να ακολουθεί

6. την ποιότητα του σήματος επιρρεάζουν διάφοροι παράγοντες όπως η κάλυψη και η απόσταση από την κεραία του παρόχου, ο τύπος της συσκευής (στο ίδιο σημείο ενδέχεται διαφορετικές συσκευές να δείχνουν διαφορετικό σήμα) καθώς και το πόσο "μπουκωμένη" είναι η κεραία που θα κληθεί να εξυπηρετήσει το συνδρομητή από κόσμο.

7. το αν η cosmote ή η vodafone ή η wind σέβονται τους συνδρομητές τους νομίζω είναι κάτι που θα το κρίνουν οι ίδιοι γιατί σωστά το σήμα είναι σημαντικός παράγοντας επιλογής δικτύου, εξίσου σημαντικό όμως είναι και το συνολικό πακέτο παροχής των υπηρεσιών της εκάστοτε εταιρίας

 

έχοντας δουλέψει κι άρα δει την παροχή υπηρεσιών στις 2 και δοκιμάσει και τις 3 σα συνδρομητής κλίνω υπέρ της cosmote (τουλάχιστον για τις περιοχές που κινούμαι και με ενδιαφέρουν άμεσα)

 

αυτά, το ύφος μου δεν είναι επιθετικό ή επικριτικό προς το φίλο, απλά δεν είναι ωραίο κατά τη γνώμη μου να γίνονται τέτοιες γενικότητες και να αφήνονται λανθασμένες εντυπώσεις

[sIGPIC][/sIGPIC]

_______________________________________

iPhone 4 32GB using AppleWeb HD v2.5.

bittenApple - Subscribe for the latest major news about Apple, guides, reviews, solutions and more!

Follow me on twitter.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιω Cosmote & Vodafone..Περισσοτερη καλυψη απλη

κ 3G βλεπω με την Cosmote απ'οτι με την Vodafone στις Περιοχες Σαλαμινα Περαμα Πειραια..αλλα

μερικες περιοδους και ειδικα το WU δεν κανει κλησεις η μυνηματα μπορει να ειναι απο αναβαθμισεις δυκτιου αλλα και αυτο να ειναι επρεπε να ειδοποιει τους χρηστες ..

Link to comment
Share on other sites

Κάνε μια βόλτα από το forum της cosmote για την κάλυψη του δικτύου και μετά ξαναβλέπουμε για τα προβλήματα της cosmote!
Link to comment
Share on other sites

εγω παλι επειδη μεγαλωσα σε "κατσικοχωρι" οπως ενας φιλος ανεφερε παραπανω...και γενικα πηγαινα και σε πολλα αλλα "κατσικοχωρια" μονο η cosmote ειχε σε ολα σημα και μαλιστα πολυ καλο...και τωρα που σπουδαζω θεσσαλονκη παλι εχω παντου καλυψη....ειμαι πολυ ευχαριστημενος και γι'αυτο την ψηφισα...:D
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από εμένα! Εγώ τυγχάνει να χρησιμοποιώ και τα τρία δίκτυα στην καρτοκινητή τους έκδοση(WU, CU και F2G), οπότε μπορώ να κάνω άμεση σύγκριση του σήματος στην εκάστοτε περιοχή που βρίσκομαι. Παρατηρώ λοιπόν οτι σε μεγάλα αστικά κέντρα(συγκεκριμένα Αθήνα και Θεσ/νικη και δη σε πυκνοκατοικημένες περιοχές αυτών)το σήμα είναι σχετικό και εξαρτάται από το σημείο που βρίσκομαι, π.χ. στο σημείο 1 "πιάνει" καλύτερα η Cosmote και η Vodafone, ενώ η Wind χάλια, στο σημείο 2 "πιάνει" καλύτερα η Wind και η Vodafone και είναι χάλια η Cosmote κ.ο.κ. Γενικά πάντως από την εμπειρία μου στο λεκανοπέδιο και οι τρεις έχουν πολλά προβλήματα σε πολλές περιοχές, με το σήμα να μην ξεπερνά τις 1 ή 2 παύλες. Μιλώντας τώρα για επαρχία και συγκεκριμένα για Καστοριά, επειδή ανεβαίνω συνεχώς στους ορεινούς όγκους του Γράμμου και του Βιτσίου(δηλ. δύσβατες έως πολύ δύσβατες δασικές περιοχές), παρατηρώ οτι η Cosmote έχει κυριολεκτικά σχεδόν παντού άριστη κάλυψη(4-5 πάυλες σήματος), ακολουθεί σε πολύ κοντινή απόσταση η Vodafone(με εξίσου πολύ καλή κάλυψη, λόγω τοποθέτησης προσφάτως περισσότερων κεραιών στη περιοχή)αλλά δυστυχώς η Wind υστερεί πάρα πολύ σε σήμα. Μάλιστα όταν το F2G μου δεν πιάνει συνδέεται με δίκτυα γειτονικών χωρών, όπως της Αλβανίας και της Π.Γ.Δ.Μ.(τουλάχιστον στην περιαγωγή καρτοκινητών η Wind πάρέχει κάλυψη σε πάρα πολλές χώρες, περισσότερες απ'ότι οι άλλες δυο εταιρείες).Όταν κάποτε(προ 3ετίας) συμπλήρωσα τη φόρμα για βελτίωση του σήματος στην σελίδα http://www.windkalipsi.gr , και τους ανέφερα τις περιοχές του Ν.Καστοριάς όπου υπάρχει έλλειψη δικτύου, μου τηλεφώνησαν από το αρμόδιο τμήμα και μου είπαν οτι πράγματι στις περιοχές αυτές υπήρχε πρόβλημα, αλλά από τότε έως τώρα δεν σημειώθηκε καμία απολύτως πρόοδος.
Link to comment
Share on other sites

Εδω στο νομο κοζανης η cosmote σπερνει.. ακομα και στα χωρια 3G εχουνε..

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

 🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

Link to comment
Share on other sites

θα έπρεπε να έχεις και επιλογές η "Cosmote/Wind/Voda δεν έχει καλό σήμα", γιατί εγώ που έγω Cosmote - whats up, ξέρω ότι δεν έχει καλό σήμα, αλλά επειδής όλοι οι φίλοι μου έχουν whats up μένω και εγώ εκεί λαο προφανώς δεν έχω πάει σε κάποια άλλη εταιρία για να δω πως είναι το σήμα στην περιοχή μου για να συγκρίνω.

 

και μιας και αναφέρθηκε και το 3g, ούτε από αυτό έχω, αλλά δεν έχω δοκιμάσει και τις άλλες εταιρίες για να συγκρίνω.

Edited by TN97
ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ» ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ.
i8vv46-6.png
Link to comment
Share on other sites

Vodafone γιατι εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα και τουλαχιστον,σχεδον παντα πιανεις γραμμη και μιλας καονονικα,σε αντιθεση με το wu που ουτε το καλυτερο σημα εχει,ουτε παντα πιανεις γραμμη...
:w00t:
Link to comment
Share on other sites

καλυτερα να κανουν και μια δημοσκοπηση και για την ποιοτητα των δικτυων...:rolleyes:

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Link to comment
Share on other sites

Από την πλευρά μου μπορώ να μιλήσω μόνο για Cosmote και Vodafone, καθώς την wind την έχω χρησιμοποιήσει στο ελάχιστο.

 

Η cosmote, πρίν μερικά χρόνια ήταν πραγματικά Νο1, αλλά τώρα είναι ό,τι χειρότερο έχω δεί. Πολύ χαμηλό η ανύπαρκτο σήμα, ακόμα και σε κεντρικότατες περιοχές, τρομερά προβλήματα χωρητικότητας, και γενικά μαύρο χάλι!

 

Απεναντίας, η vodafone έχει παντού ικανοποιητικότατο σήμα, και ακόμα και 1γραμμή να έχεις, μπορείς να απολαύσεις ένα πολύ καλό επίπεδο υπηρεσιών, που δεν στο προσφέρει η cosmote ακόμα και με τέρμα σήμα.

 

Προσωπικά, έχω βρεί μονο ένα σημείο που η vodafone είναι παντελώς απούσα ενώ η cosmote είναι φούλ, και αυτό είναι ένα χωριό χωμένο μέσα στις χαράδρες του Ταϋγέτου, το Νεοχώρι.

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει
Link to comment
Share on other sites

Cosmote στις περιοχές: Άνω Πατήσια, Ν.Κόσμο, Παγκράτι, Κυψέλη μέσα σε σπίτια έχουν από μια γραμμούλα έως 2 το πολύ! Τα μηνύματα φεύγουν με την 3η, 4η φορά. Οι κλήσεις αν βγούνε, από ποιότητα είναι απλά χάλια!

Άρα η γεύση που σου αφήνει είναι άθλια...και το σήμα καμπάνα ανύπαρκτο!

 

Wind στις παραπάνω περιοχές και εκτός και μέσα στα σπίτια το σήμα φούλ. Στα Άνω Πατήσια, 2-3 γραμμούλες αλλά μιλάς με τέλεια ποιότητα και τα sms φεύγουν κατευθείαν.

 

Κλασσικά νομίζω στην δημοσκόπηση θα βγεί πρώτη η cosmote, 2η η vodafone και 3η η wind γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι είναι προκατειλημένοι ή "θύματα" του σήμα καμπάνα.

 

Περαστικά σε όσους πιστεύουν οτι η cosmote έχει αξιόλογο δίκτυο.

Τουλάχιστον στην Αθήνα πάντα....αν πιάνει στα κατσικοχώρια που μπορεί να βρεθώ ή περάσω 1 φορά στην ζωή μου δεν με νοιάζει και δεν με απασχολεί.

 

Επίσης να κοιτάξει να φτιάξει την χωρητικότητα της...αν σέβεται τους πελάτες της. Που δεν κατά την γνώμη μου!

 

Εγώ πάντως που ζω στα "κατσικοχώρια" με τη Vodafone δεν είχα και ούτε έχω ποτέ κανένα πρόβλημα, ούτε και με HSDPA

 

(καλά θα κάνουμε να προσέχουμε την επιλογή των λέξεων)

 

φιλικά

Edited by one2377

Περίεργο πράγμα τα όνειρα....

Για να τα δεις πρέπει να κοιμηθείς.

Για να τα ζήσεις, πρέπει να ξυπνήσεις....

Link to comment
Share on other sites

Vodafone, χωρίς πολύ συζήτηση!
Να κλείσει μια για πάντα το τυφλάδικο και να μείνουν άνεργοι όλοι οι χαφιέδες που'χει για προσωπικό!
Link to comment
Share on other sites

Vodafone φυσικά!

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Link to comment
Share on other sites

Απορω πως η Cosmote ειναι πρωτη...!

 

Vοdafone και απο εμενα

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Link to comment
Share on other sites

εγω θα πω vodafone (αν και δεν εχω vodafone πλεων)

ουτε απο το cosmote βεβαια εχω παραπονο....!

η wind παντως δεν την εχει σιγουρα...!

(την καλυτερη καλυψη)(εχω συμβολαιο στην wind -οχι απο αποψη αλλα επειδη εχει ενα καλο προγραμμα για στρατιοτικους- και στο κεντρο των ιωαννινων δεν πιανει -παντου- 3g...! και στην ευβοια εψαχνα το σημα με την σικλα!)

 

(ααα! πολυ μου αρεσουν τα polls! μπραβο myphone)

Edited by fotisg24
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Εγω έχω Cosmote και VF ενώ η γυναίκα μου Wind (αλλα θα αλλάξει σε Cosmote σύντομα). Κάνουμε συχνά ταξίδια και μπορώ να πώ ότι η Cosmote εχει σε γενικές γραμμές το καλύτερο σήμα. Συχνά η γυναίκα μου ζητάει το δικό μου κινητό για να μιλήσει. Επίσης είμαι heavy user σε data και πάλι η Cosmote με εξυπηρετεί περισσότερο (και λόγω καλύτερης τιμής).

 

Ειδικά στην Κέρκυρα που πάω συχνά μόνο η Cosmote είναι πανταχού παρούσα αλλά και στην διαδρομή πρός εκεί το ίδιο.

 

Δεν είναι τυχαίο που η ψηφοφορία εδώ έχει το ίδιο trend με τα μερίδια αγοράς της κάθε εταιρείας... είναι γιατι η Cosmote πράγματι έχει επενδύσει για να έχει καλό σήμα κι αυτό το αναγνωρίζει ο κόσμος...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ παιδιά 11 χρόνια έχω Vodafone. Δυστυχώς δεν μπορώ να συγκρίνω το σήμα μεταξύ των παρόχων εκτός από το να αναφέρω ότι όταν βρίσκομαι στην επαρχία με παρέα στην οποία έχει κάποιος Cosmote, κατά 90% εκεί που δεν εχει σήμα η Vodafone η Cosmote έχει έστω και λίγο. Για Wind συγνώμη αλλά δε γνωρίζω τίποτα! Απο θέμα υπηρεσιών η Vodafone πιστεύω ότι είναι πολύ μπροστά και είναι ο κύριος λόγος που δεν φεύγω. Οπότε θα ψηφίσω Vodafone:)
Nokia 8210 -> Nokia 7210 -> Nokia 7610 -> Nokia N73 -> HTC Touch Diamond -> Apple iPhone 3GS + Nokia 5310 Xpress Music -> Apple iPhone 4 + Nokia E71 -> Apple iPhone 4 + Samsung Galaxy S2 -> Apple iPhone 4 + Samsung Galaxy S3 -> Apple iPhone 4 + LG Nexus 5 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S8 --> Samsung Note 10+
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...