Jump to content

Nokia N900 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι filesystem εχει η εσωτερικη μνημη του Ν900 και τι θα μπορουσε να εχει η καρτα μνημης? Περα απο το κλασσικο FAT32 θα μπορουσαμε να εχουμε ext4 πχ στην καρτα μνημης? Λογικα ναι, ε?
[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αυτό που σου είπα ήταν. Δοκίμασε να παίξεις με τις ρυθμίσεις ώστε να βρεις τις καταλληλες για να μη ξανασυμβεί.

το θεμα ειναι οτι μου το βγαζει καπου-καπου ενω εδω ξαι αρκετο καιρο δεν ειμαι overcklocked (καλα το εγραψα;αναθεμα τ αγγλικα μου).ειμαι *καθαρος* .το εχω βγαλει το power kernel.λες να μην ανησυχω;δεν ειναι σοβαρο;θα ζησει το μωρο μου;

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Εκτέλεσε τις παρακάτω

apt-get update
apt-get -f install
apt-get autoremove

χεχε! αν σου πω ξανα μια απ'τα ιδια θα ερθεις να το πεταξουμε μαζι στο θερμαικο?? :p

λυθηκεεεε!! dpkg --remove --force-remove-reinstreq package_name

απολυμαινει καθαριζει αρρωματιζει αυτο το πραγμα!

ευχαριστω πολυ για ολες τις συμβουλες!

Edited by sealine

Ρε παιδια με αυτο το προβλημα με την usb θυρα που εχουν πολλοι, που σπαει κτλ, τι γινεται? Ποσοι απο σας εχουν τετοιο προβλημα? Για επιδιορθωση? Εγγυηση?
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε παιδια με αυτο το προβλημα με την usb θυρα που εχουν πολλοι, που σπαει κτλ, τι γινεται? Ποσοι απο σας εχουν τετοιο προβλημα? Για επιδιορθωση? Εγγυηση?
Επειδη γνωστος μου τραβηξε προσφατα το καλωδιο την ωρα που φορτιζε το κινητο και ξεκολλησε το usb. Το εστειλε στη Νokia Και αυτοι με τη σειρα τους στο εξωτερικο. Οταν εχω νεα θα ενημερωσω για το αποτελεσμα και το κοστος, εχει 4 μερες που το εστειλαν. Παντως Δεν ειπε οτι βγηκε απο δικη του υπαιτιότητα για να το πιασει η εγγυηση.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Τι filesystem εχει η εσωτερικη μνημη του Ν900 και τι θα μπορουσε να εχει η καρτα μνημης? Περα απο το κλασσικο FAT32 θα μπορουσαμε να εχουμε ext4 πχ στην καρτα μνημης? Λογικα ναι, ε?

Η εσωτερική είναι ext εκτός απ τα MyDocs που είναι fat32. Την κάρτα μνήμης την κάνεις format σε ό,τι θέλεις εσύ.

το θεμα ειναι οτι μου το βγαζει καπου-καπου ενω εδω ξαι αρκετο καιρο δεν ειμαι overcklocked (καλα το εγραψα;αναθεμα τ αγγλικα μου).ειμαι *καθαρος* .το εχω βγαλει το power kernel.λες να μην ανησυχω;δεν ειναι σοβαρο;θα ζησει το μωρο μου;

Απ το screenshot φαίνεται ότι έχεις αποθηκεύσει custom ρυθμίσεις. Σιγουρέψου ότι έχεις επιλέξει τις default μέσα από το cpufreq.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

σΣυγνωμη αν ειμαι offtopic αλλα δε βρηκα κατι για pidgin συγκεκριμενα. ηθελα να μαθω πως μπορω στο pidgin να το κανω να μου κραταει το ιστορικο σε καθε επαφη ? εχω καταφερει μονο να μου κραταει την τελευταια κουβεντα μονο αλλα δε μου ειναι αρκετο. επισης δεν βλεπω πουθενα την δυνατοτητα να προσθεσω τον λογαριασμο skype και facebook που εχω. ευχαριστω Edited by hot_quicksilver

Επειδη γνωστος μου τραβηξε προσφατα το καλωδιο την ωρα που φορτιζε το κινητο και ξεκολλησε το usb. Το εστειλε στη Νokia Και αυτοι με τη σειρα τους στο εξωτερικο. Οταν εχω νεα θα ενημερωσω για το αποτελεσμα και το κοστος, εχει 4 μερες που το εστειλαν. Παντως Δεν ειπε οτι βγηκε απο δικη του υπαιτιότητα για να το πιασει η εγγυηση.

Ωχ, ωχ :(

@anapospastos http://www.adslgr.com/forum/images/smilies/thumbsup1.gif

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γινομαι

http://image.spreadshirt.com/image-server/image/composition/16767809/view/1/type/png/width/178/height/178/captain-obvious-t-shirts_design.png

αλλα μετα απο crawling στο maemo.org εχω να πω:

ρε παιδια, αυτο δεν ειναι κινητο, ειναι υπολογιστης! :blink: (με gsm module)

(τωρα καταλαβαινω γιατι ολοι εχει φαγωθει με το xterminal...:grin:)

Απορια:

Ως κινητο πως ειναι? Υποστηριζει πολλαπλους αριθμους ανα επαφη (και να οριζει default αριθμο κλησης), εχει καλο, πληρες παραμετροποιησιμο μητρωο (βασικα διαβασα οτι δεν εχει καθολου, παρακαλω διαψευστε με :(), εχει καλη sms εφαρμογη (ξερω οτι δεν εχει mms, και δεν με νοιαζει tbh)?

Επι του θεματος ακουω οτι πολλοι εχουν προβλημα με την ενταση του ακουστικου, τι παιζει με αυτο?

Επισης:

Δεχεται 'roms' οπως εχουν πχ τα android? Ως συσκευη λογικα θα υπαρχουν ελλειψεις, υπαρχει καποια rom που να εχει ηδη ετοιμα καποια πραγματα, που την φλασαρεις και ολα παιζουν out of the box?

Δεν ξερω, προσωπικα ειμαι υπερ του 'παιζει απευθειας χωρις modding', αυτα που βλεπω με το Ν900 με κανουν να αναρωτιεμαι μηπως καποιο Ε7 ηταν καλυτερη επιλογη. Ειμαι σε θεση να κανω καποια α-β-γ βασικα mods που θα κανουν την συμβιωση με το κινητο καλυτερη, αλλα οχι και επι μονιμου βασεως. Δηλαδη βλεπω το asus eee μου, που εδω και 3 χρονια ασχολουμαι με διαφορες linux διανομες, ποτε δεν λειτουργουσε κατι σωστα, παντα κατι θα αλλαζα, κατι θα πειραζα, ολο θα εβγαινε και καποιο tweak, καποιο mod, και δεν θελω να εχω ενα 'eee τσεπης' που θα εχω το terminal φατσα-καρτα να το ανοιγω συνεχεια επειδη κατι δεν λειτουργει σωστα...

Αλλα και παλι το symbian δεν εχει browser της προκοπης, οποτε γυρναμε παλι στο Ν900 και τουμπαλιν...:worry:

(μηπως να το γυρισω σε iphone να τελειωνω?)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ξαφνικά το skype δεν μου επιτρέπει να κάνω βιντεοκλήσεις. Μπορώ να το απεγκαταστήσω και να το εγκαταστήσω απο την αρχή? Στο uninstall δεν το βρήκες για να το ξηλώσω.

Ξαφνικά το skype δεν μου επιτρέπει να κάνω βιντεοκλήσεις. Μπορώ να το απεγκαταστήσω και να το εγκαταστήσω απο την αρχή? Στο uninstall δεν το βρήκες για να το ξηλώσω.
Ειναι ενσωματωμενο στο λειτουργικο. Δεν μπορεις να το βγαλεις και να το βαλεις μονο του. Δεν υπαρχει σαν πακετο. Δεν εκανα videocall προσφατα. Αλλα δεν νομιζω η skype να μας "πεταξε"...

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Απορια:

Ως κινητο πως ειναι? Υποστηριζει πολλαπλους αριθμους ανα επαφη (και να οριζει default αριθμο κλησης), εχει καλο, πληρες παραμετροποιησιμο μητρωο (βασικα διαβασα οτι δεν εχει καθολου, παρακαλω διαψευστε με :(), εχει καλη sms εφαρμογη (ξερω οτι δεν εχει mms, και δεν με νοιαζει tbh)?

Επι του θεματος ακουω οτι πολλοι εχουν προβλημα με την ενταση του ακουστικου, τι παιζει με αυτο?

Ως κινητό είναι μια χαρά. Στις επαφές μπορείς να αντιστοιχίσεις όσα τηλέφωνα email, voip λογαριασμούς θέλεις καθώς και πολλά άλλα στοιχεία. Στη συνέχεια επιλέγοντας μια επαφή είτε από τον κατάλογο των επαφών είτε από το την επιφάνεια εργασίας είτε από την εφαρμογή τηλεφώνου email sms κτλ. εμφανίζονται κάθε φορά οι κατάλληλες επιλογές.

Για sms έχει μια πολύ καλή εφαρμογή που ενσωματώνει και μηνύματα από και προς voip λογαριασμούς, ώστε να μπορείς να συγκεντρώνεις όλες τις συνομιλίες ανά επαφή. MMS πολύ απλά εγκαθιστώντας την εφαρμογή fmms.

Με το ακουστικό δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Επίσης υπάρχουν πολλές εφαρμογές που κάνουν το τηλέφωνο ακόμα πιο χρηστικό.

Το τερματικό δεν χρειάζεται τόσο για να αντιμετωπίζεις προβλήματα μια και η συσκευή είναι αρκετά σταθερή, όσο για να πειραματιστείς. Αν το έχεις σετάρει στα μέτρα σου τότε σπάνια θα το χρησιμοποιείς.

Και εγώ δεν μπορώ να συνδεθώ με skype από χθες. Νομίζω ότι είναι πρόβλημα του skype γιατί στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί.

Edited by stendor
Συνεχόμενα μηνύματα - Για επεξεργασία / διόρθωση / προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Απορια:

Επισης:

Δεχεται 'roms' οπως εχουν πχ τα android? Ως συσκευη λογικα θα υπαρχουν ελλειψεις, υπαρχει καποια rom που να εχει ηδη ετοιμα καποια πραγματα, που την φλασαρεις και ολα παιζουν out of the box?

Από τότε που βγήκε το Ν900 ήταν κάτι παραπάνω από ένα κινητό τηλέφωνο, ήταν και είναι ένας μικρός υπολογιστής που κάνεις τα πάντα.

Μητρώο δεν έχει καθόλου, όχι έτσι όπως είναι στα symbian. Μπορείς να βάλεις πολλούς αριθμούς σε μία επαφή και να ορίσεις default αριθμό. Η εφαρμογή για τα sms είναι απλή και δουλεύει μια χαρά, όταν ανταλλάζεις μηνύματα με μια επαφή σου τότε όλη η συνομιλία αποθηκεύεται σαν ένα γεγονός (εισερχόμενα και εξερχόμενα). Τα MMS δεν είναι το φόρτε του αλλά υπάρχει το fMMS όπως είπε και ο @syd77 προηγουμένως, αν και δεν δουλεύει πάντα σωστά (βέβαια έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω οπότε δεν ξέρω αν έχουν διορθωθεί όποια προβλήματα).

ROMs δεν μπορείς να περάσεις, γιατί απλά δεν υπάρχουν ή δεν έχουν βγει. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να βγουν ούτε το έχω ψάξει ποτέ.

Όπως είναι το λειτουργικό το φτιάχνεις με προγράμματα και το φέρνεις στα μέτρα σου.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Μητρώο δεν έχει καθόλου, όχι έτσι όπως είναι στα symbian. Μπορείς να βάλεις πολλούς αριθμούς σε μία επαφή και να ορίσεις default αριθμό.

Αυτο πως το κανουμε;

Αυτο πως το κανουμε;

Δεν έχω μπροστά μου τώρα το Ν900 αλλά λες να θυμάμαι λάθος και να μπερδεύτηκα? Έχω την εντύπωση (λανθασμένη?) ότι γίνεται.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Εχουμε επιλογη να ορισουμε πχ σταθερο οικιας, σταθερο εργασιας. Αλλα δεν εχω δει επιλογη οταν καλω πχ απο τη συντομευση να βγαζει καποια προεπιλογη. ετσι σε πολλαπλα πεδια επαφων πρεπει να θυμαμαι ποιο ειναι το νουμερο του αλλου...

Ένα μεγάλο μειονέκτημα του Ν900 είναι ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε δικές μας ετικέτες για τις επαφές..
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

syd77 και stendor σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις, ουσιαστικα δηλαδη το μονο μεγαλο προβλημα του ειναι το μητρωο.

Αυτο με τα sms που αποθηκευονται σαν 'συνομιλια' μου την δινει λιγο, ετσι ειναι και στο android αλλα τι να κανουμε.

@gianpithio Τι ειναι οι ετικετες ?

[sIGPIC][/sIGPIC]

@gianpithio Τι ειναι οι ετικετες ?

Όταν έχεις σε μια επαφή περισσότερους από ένα αριθμούς και τους ονομάζεις όπως θέλεις π.χ. Κινητό (οικίας), Τηλέφωνο (εργασίας) κ.λ.π. Σε όσες επαφές είχα 2 και περισσότερα τηλέφωνα με αλλαγμένες ετικέτες μου τις ονόμασε όλες κινητό και ψιλοχάθηκα.. Ακόμη ένα παράδειγμα πριν από μερικούς μήνες θέλησα να φτιάξω μια επαφή με το όνομα φαγητό και μέσα να γράψω τα μαγαζιά που ήθελα αλλά δεν μπορούσα να τα ονομάσω.

P.S. Αφού τρέχεις linux στο pc και είσαι εξοικειωμένος καλύτερα το Ν900..

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Aχα. Αρα, οχι οτι δεν μπορεις να δημιουργησεις, αλλα απλα στις μπερδεψε/αλλαξε το κινητο... :worry:
[sIGPIC][/sIGPIC]

Aχα. Αρα, οχι οτι δεν μπορεις να δημιουργησεις, αλλα απλα στις μπερδεψε/αλλαξε το κινητο... :worry:

Αν σε προηγούμενο κινητό είχες πχ μια επαφή Νίκος Κατσεβρεστόπουλος και μέσα στην επαφή είχες 3 διαφορετικά κινητά

Για να τα ξεχωρίζεις τα έσωσες στο κινητό αλλά άλλαξες ονομασία

Από κινητό, κινητό (σπιτιού), κινητό (εργασίας) κοκ τα άλλαξες σε κινητό (wind), κινητό (vod) και κινητό (cosm)

Αν κάποια στιγμή κάνεις συγχρονισμό εκείνης της συσκευής με το Ν900 θα τα σώσει όπως να 'ναι και το κυριότερο δε θα μπορείς να τα αλλάξεις στις καρτέλες. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτές που έχει το κινητό. Δηλαδή δε μπορείς να κάνεις μετονομασία σε καρτέλες

Γιάννης! :)

A, ok το επιασα. :)

Τελικα αυτο με τις ετικετες γινεται και στο Ν91 μου τωρα που το τσεκαρα, δεν το ξερα! :lol: Για τον διαχωρισμο απλα χρησιμοποιουσα ακυρες ετικετες :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Συγνωμη αν ειμαι offtopic αλλα δε βρηκα κατι για pidgin συγκεκριμενα. ηθελα να μαθω πως μπορω στο pidgin να το κανω να μου κραταει το ιστορικο σε καθε επαφη ? εχω καταφερει να μου κραταει την τελευταια κουβεντα μονο αλλα δε μου ειναι αρκετο. επισης δεν βλεπω πουθενα την δυνατοτητα να προσθεσω τον λογαριασμο skype και facebook που εχω. ευχαριστω

δεν μου απαντησατε εδω οποτε ας ρωτησω κατι αλλο μηπως βρω απαντηση :p

χρειαζομαι ενα προγραμμα ωστε οταν το κινητο μου βγαινει εκτος συνδεσης και μου κοβεται η συνδεση gprs ...μολις βρισκει σημα παλι να συνδεεται αυτοματα στο gprs γιατι μενει εκτος συνδεσης το pidgin . υπαρχει κανενα? thanks

δεν μου απαντησατε εδω οποτε ας ρωτησω κατι αλλο μηπως βρω απαντηση :p

χρειαζομαι ενα προγραμμα ωστε οταν το κινητο μου βγαινει εκτος συνδεσης και μου κοβεται η συνδεση gprs ...μολις βρισκει σημα παλι να συνδεεται αυτοματα στο gprs γιατι μενει εκτος συνδεσης το pidgin . υπαρχει κανενα? thanks

settings-->internet connections

connect automatically: any connection

search interval: 5 minutes

connect automatically: θα πρότεινα cellular data, αφού το gprs σε ενδιαφέρει(wifi θα το εναλλάσεις εσύ), για να μην κάνει search για wifi....

θα ψάχνεις για 2 και 3 μπαταρία αν ψάχνει και για wifi και είσαι συνεχώς ενομένος με gprs...

6610 --> 7610(RH-51) --> (Legendary) N900 --> Galaxy SIII --> HTC 10 --> Pixel 2 XL --> Xperia 1 ii

HP Touchpad (dual boot: webOS and Android)