Jump to content

Nokia N900 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Γεια σας παιδες , εχω μια ερωτηση . Εχω κανει update to ovi suite sto pc και εκανα επισης και συγχρονισμο του N900,παρατηρησα πως οταν αποσυνδεω το κινητο απο το pc και εχω συνδεθει μεσο του wifi στο router, μου βγαζει στο file manager ενα νεο εικονιδιο που ονομαζετε shared media !! Ξερει κανενας τι ειναι ?? ευχαριστω :)

Μάλλον το pc τρέχει κάποια εφαρμογή που επιτρέπει κοινή χρήση σε κάποια αρχεία

Γεια σας παιδες , εχω μια ερωτηση . Εχω κανει update to ovi suite sto pc και εκανα επισης και συγχρονισμο του N900,παρατηρησα πως οταν αποσυνδεω το κινητο απο το pc και εχω συνδεθει μεσο του wifi στο router, μου βγαζει στο file manager ενα νεο εικονιδιο που ονομαζετε shared media !! Ξερει κανενας τι ειναι ?? ευχαριστω :)

Είναι τα αρχεία που μοιράζεσαι με το Η/Υ του σπιτιού σου.

Kι άλλο update! χαμός !!! Μα τι καινούριο έχει αυτό?

Το κυριότερο είναι το forced rotation σε όλες τις εφαρμογές σε portrait mode.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Ποιο καλό παιδάκι θα μας περιγράψει βήμα βήμα τη διαδικασία εγκατάστασης των firmware της κοινότητας? :O

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Γιάννης! :)

Kι άλλο update! χαμός !!! Μα τι καινούριο έχει αυτό?

Όταν λες κι άλλο ποιά έκδοση εννοείς;Γιατί εγώ είμαι στην 12.1 και δεν μου βγάζει άλλο.Εκτός κι αν εννοείς αυτήν...

Nokia:5110->6150->3310->3330->5210|Sharp:gx20|Sony ericsson:W800|Nokia:N82->N900|HTC:EVO 3D|Nokia:101 Dual Sim|Samsung:Galaxy Note 4(exynos 32Gb Black)|LG:G2->V10LG Tablet:G pad 8.3 White|Huawei:Mate 10 Pro|Samsung:Galaxy S21 Ultra 256Gb

Ποιο καλό παιδάκι θα μας περιγράψει βήμα βήμα τη διαδικασία εγκατάστασης των firmware της κοινότητας? :O

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Θα πας εδώ και θα κοιτάξεις στο section "installation". Δεν είναι τίποτα δύσκολο.

Όταν λες κι άλλο ποιά έκδοση εννοείς;Γιατί εγώ είμαι στην 12.1 και δεν μου βγάζει άλλο.Εκτός κι αν εννοείς αυτήν...

Αυτή εννοεί.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Εγκατέστησα κι εγώ την Community SSU! Μεγάλη διαφορά!

Πιο γρήγορο menu

Απαλότερη κύλιση

Απαλότερα transitions

Και γενικότερα παρατηρώ ότι η συσκευή λειτουργεί καλύτερα :)

Ήταν τόσο δύσκολο να τα βγάλει αυτά η Nokia από μόνη της;

Θα πας εδώ και θα κοιτάξεις στο section "installation". Δεν είναι τίποτα δύσκολο.

Ποια από τις 2?

testing ή stable?

Θα χαθεί κάτι?

Πχ εφαρμογή, widget κλπ?

Σ' ευχαριστώ πολύ! :)

Με την εγκατασταση του Community SSU θα εχουμε νεες εφαρμογες και παιχνιδια για εγκατασταση?Ευχαριστω.

Σωστη παρατηρηση απο τον χρηστη Ksini1100 θα χαθει κατι?

Όχι δεν χάνεται κάτι αλλά καλό θα είναι να κάνουμε ένα back up πριν την εγκατάσταση του cssu.

@ksino1100 το κουμπί testing έχει μόνο ενεργό link άρα αυτό θα πατήσεις

Παιδια ειναι μια απλη εγκατασταση ε?Χωρις εντολες και πραγματα που δεν γνωριζω ακομη.

Αυτες τις διαφορες (http://www.youtube.com/watch?v=lThH6I4YAp0) θα εχουμε?Ευχαριστω.

Edited by BILLY_89

Όλα ΟΚ :)

Εγκατέστησα την testing και όλα έγιναν καθαρά και γρήγορα.

Είχα κάνει back up αλλά δεν χρειαζόταν τελικά!

Θα δω τις διαφορές σιγά σιγά

Το 1ο είναι πως ρολλάρει καλύτερα

Όμως δεν κάνει auto rotation σε portrait

Χρειάζεται κάποια extra ρύθμιση?

Ένα μεγάλο μπράβο στην κοινότητα που δούλεψε για άλλη μια φορά καλύτερα από την Nokia

Με την εγκατασταση του Community SSU θα εχουμε νεες εφαρμογες και παιχνιδια για εγκατασταση?Ευχαριστω.

Σωστη παρατηρηση απο τον χρηστη Ksini1100 θα χαθει κατι?

η εφαρμογη maxcpu απο τοτε που εκανα εγκατάσταση το firmware της κοινοτητας δεν μου δουλευει παντως..κατα τ αλλα, μια χαρα..!

Rock n' Roll will never die...

η εφαρμογη maxcpu απο τοτε που εκανα εγκατάσταση το firmware της κοινοτητας δεν μου δουλευει παντως..κατα τ αλλα, μια χαρα..!

Γιατι δεν γνωριζω καλα το λειτουργικο ακομα ειναι μια απλη εγκατασταση?Εννοω δεν θελει εντολες απο το x terminal.

Παιδια ειναι μια απλη εγκατασταση ε?Χωρις εντολες και πραγματα που δεν γνωριζω ακομη.

Αυτες τις διαφορες (http://www.youtube.com/watch?v=lThH6I4YAp0) θα εχουμε?Ευχαριστω.

Εμένα προσωπικά το ξεκλείδωμα δεν γίνετε σε portrait mode.Επίσης τα μηνύματα δεν γυρνάνε σε portrait mode αυτόματα,μόνο αν πατήσω τον συνδιασμώ των 3 πλήκτρων αλλά και πάλι αν πάω να γράψω μήνυμα μου γυρνάει πάλι σε landscape mode.

Nokia:5110->6150->3310->3330->5210|Sharp:gx20|Sony ericsson:W800|Nokia:N82->N900|HTC:EVO 3D|Nokia:101 Dual Sim|Samsung:Galaxy Note 4(exynos 32Gb Black)|LG:G2->V10LG Tablet:G pad 8.3 White|Huawei:Mate 10 Pro|Samsung:Galaxy S21 Ultra 256Gb

Εμένα προσωπικά το ξεκλείδωμα δεν γίνετε σε portrait mode.Επίσης τα μηνύματα δεν γυρνάνε σε portrait mode αυτόματα,μόνο αν πατήσω τον συνδιασμώ των 3 πλήκτρων αλλά και πάλι αν πάω να γράψω μήνυμα μου γυρνάει πάλι σε landscape mode.

πρεπει να ανοιξεις το transitions.ini και να αλλαξεις την τιμη του forcerotation απο 0 σε 1.

xterm:

sudo gainroot

leafpad /usr/share/hildon-desktop/transitions.ini

γραφω Leafpad γιατι εγω αυτο τον editor εχω. αν εχεις καποιον αλλο ανοιξε το με εκεινον.

αλλαξε την τιμη, κανε save και βουαλα!

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Παντος αν για καποιο λογο θελουμε να βγαλουμε την 12.1 απλα θα την διαγραψουμε απο τον app manager?Παντος ουτε στα sms γυρναει ουτε στο ξεκλειδωμα της συσκευης.

Το transitions.ini που ειναι ρε παιδια?

Παντος αν για καποιο λογο θελουμε να βγαλουμε την 12.1 απλα θα την διαγραψουμε απο τον app manager?Παντος ουτε στα sms γυρναει ουτε στο ξεκλειδωμα της συσκευης.

Το transitions.ini που ειναι ρε παιδια?

το transitions ini. ειναι ακριβως εκει που λεω:

usr/share/hildon-destop/transitions.ini

μπες xterminal , γινε root , γραψε leafad αφησε κενο και μετα την διευθυνση που εγραψα.

θα στο ανοιξει μεσω leafpad. κανε search στο εγγραφο, βρες το forcerotaton. θα εχει τιμη "0". κανε την "1". κανε save , βγες . κλεισε το xterm και θα κανουν rotate ολα.:)

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Εγκατέστησα την Community SSU αλλα δεν μπορω να περασω τις εντολες(για να εχω ολες τις εφαρμογες σε portrait mode) ενω τις δεχετε δεν μπορω να βρω μετα το αρχειο rotation για να αλλαξω την τιμη.Πως γινεται να το διαγραψω αφου δεν μπορω να εχω τις εφαρμογές σε portrait mode.Ευχαριστω.

Μου ηρθε η 12.5 .Τι διορθωσε;

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Εγω εβαλα την 12.1 αλλα μονο στο μενου γυριζει.Και απο το x terminal δεν βρισκει το rotation αφου δωσω τις εντολες.Σε εσας γυριζει χωρις να δωσεται τις εντολες?Μηπως διορθώνει αυτο?

Εγώ άλλαξα κ το 0 σε 1, αλλά τίποτα.

ποιά διαδικασία ακολούθησες; γιατί με αυτή που περιγράφτηκε παραπάνω δεν κατάφερα τίποτα.

Εγω προσπαθησα μεσα απο το x terminal με τις εντολες leafpad(αφου αυτον εχω) και μετα usr/share/hildon-desktop/transitions.ini και ενω με εβαζε μεσα στο leafpad στην αναζητηση δεν εβρισκε το αρχειο rotarion.

Εσυ tempelakos ετσι το εκανες?Παντος στις ρυθμισεις που κοιταξα εχει περασει κανονηκα η version 20.2010.36-2maemo12.1

Μια χαρα λειτουργουν οι οδηγιες του thePRODIGY! Ψαξτε για forcerotation προς το τελος. Αφου το αλλαξεις πατας στο μενου του leafpad και πατας save. τα κλεινεις ολα και αυτο ηταν. Μην περιμενε θαυματα..δεν εχει παντου τελεια εφαρμαγη..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?