Jump to content

[Επίσημο] HTC Touch Diamond 2 (Topaz)

DaRkWeAvEr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

βρε παίδες γιατί μαλώνετε. αφού το ξέρετε ακόμα και pda με μονόχρωμη οθόνη και MONO ήχο να βγάλει η HTC, άμα σηκώνεται όπως το kaiser ο ζαχαράκης πρώτος πρώτος θα πάει να το πάρει :D

• Απαντήσεις 6,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Νεοι παιχτες?νεο μεριοδιο αγορας ΕΤΕΝ-Acer, Toshiba TG01 , Samsung HD αλλα εχεις δικαιο κανενα δεν πουλαει οσο τα HTC :X

H samsung ξύπνησε και βγάζει το HD με symbian.

• Administrators
Πιστεύω Γιάννη πως ούτε και εσύ συμφωνείς με την παραπάνω πρόταση. Ξέρεις πολύ καλά πως πρόκειται απλά για διαφορετική συσκευή με διαφορετικό προσανατολισμό. :rolleyes:

Modpic.gif

• Administrators
Μακαρι εκει που αλωνιζει να βρει κανα πιθαρι λιρες διοτι ηδη χανει market share στα smartphones.

Αυτό είναι αλήθεια αλλά εδώ δεν μιλάμε για τα Smartphones αλλά για τα PDAs όπου τα πηγαίνει πολύ καλύτερα.

Modpic.gif

Πιστεύω Γιάννη πως ούτε και εσύ συμφωνείς με την παραπάνω πρόταση. Ξέρεις πολύ καλά πως πρόκειται απλά για διαφορετική συσκευή με διαφορετικό προσανατολισμό. :rolleyes:

Για να κάνει το switch κάτι θα είδε η samsung. Το omnia πούλησε καλά.

Το HD θα θέλει να πουλήσει ακόμη καλύτερα, γι'αυτό βγαίνει σε symbian.

Δε μιλάω για συσκευές, αλλά για τον ξεπεσμό των windows mobile.

• Administrators
Για να κάνει το switch κάτι θα είδε η samsung.

Μα αυτό προσπαθώ να σου πω, δεν έκανε κάποιο switch. Το Omnia εμείς το έχουμε συνδέσει με τα WM αλλά η πολιτική της samsung είναι πολύ διαφορετική. Πρόκειται απλά για διαφορετική συσκευή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγκαταλείπει τον χώρο των WM. Η παρεμφερής ονομασία έχει να κάνει απλά με λόγους που έγκεινται σε θέματα marketing της εταιρίας.

Modpic.gif

Μα αυτό προσπαθώ να σου πω, δεν έκανε κάποιο switch. Το Omnia εμείς το έχουμε συνδέσει με τα WM αλλά η πολιτική της samsung είναι πολύ διαφορετική. Πρόκειται απλά για διαφορετική συσκευή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγκαταλείπει τον χώρο των WM. Η παρεμφερής ονομασία έχει να κάνει απλά με λόγους που έγκεινται σε θέματα marketing της εταιρίας.

Το όνομα omnia έχει συνδιαστεί με το no1 smartphone της samsung.

Όταν σε μια τόσο επιτυχημένη συσκευή αλλάζεις λειτουργικό, αυτό κάτι σημαίνει.

Πράγματι είναι θέμα marketing η χρήση του ονόματος omnia ξανά, αλλά όπως και να το κάνουμε, άλλο είναι να χρησιμοποιείς το πρώτο λειτουργικό σε πωλήσεις στη συσκευή σου και άλλο το τέταρτο...

• Administrators
όπως και να το κάνουμε, άλλο είναι να χρησιμοποιείς το πρώτο λειτουργικό σε πωλήσεις στη συσκευή σου και άλλο το τέταρτο...

Δεν συγκρίνονται τα δύο λειτουργικά. Το ένα είναι για τηλέφωνα και το άλλο για PDA με ότι διαφορές αυτό συνεπάγεται.

Modpic.gif

να μην ξεχνάτε ότι το πιο σπουδαίο χαρακτηριστικό του omnia είναι ότι δείχνει σαν το iphone, έχει μια καλή κάμερα (λέμε τώρα), και θεωρητικά!!! δείχνει εύκολο να το χρησιμοποιήσει κανείς με την "μεγάλη" του οθόνη. για αυτό το λόγο πούλησε. ελάτε όμως μετά αφού κάποιος έχει ήδη pda της HTC (κάποιο σοβαρό ε! όχι κανά παλιό), και μέτα αγοράσει το Omnia να μου πει πως του φάνηκε.

μην τρελαθούμε με το symbian. ναι τα 100 πράγματα που κάνει τα κάνει τέλεια σαν λειτουργία αλλά μέχρι εκει.

τα pda όμως κάνουν 2000 πράγματα τα οποία τα 1500 απο αυτά είναι άχρηστα, τα 250 είναι ελλατωματικά γιατί κάποιος τα έφτιαξε και δεν τα χρησιμοποίησε και τα υπόλοιπα 250 είναι άψογα. αυτό που θέλω να πω είναι ότι με τα windows οι δυνατότητες είναι άπειρες, ενώ με το Symbian κατα ένα μεγάλο ποσοστό κρεμόμαστε απο τα @@ των κατασκευαστών.

• Administrators
αυτό που θέλω να πω είναι ότι με τα windows οι δυνατότητες είναι άπειρες, ενώ με το Symbian κατα ένα μεγάλο ποσοστό κρεμόμαστε απο τα @@ των κατασκευαστών.

Στα λόγια μου έρχεσαι! :rolleyes:

Modpic.gif

να μην ξεχνάτε ότι το πιο σπουδαίο χαρακτηριστικό του omnia είναι ότι δείχνει σαν το iphone, έχει μια καλή κάμερα (λέμε τώρα), και θεωρητικά!!! δείχνει εύκολο να το χρησιμοποιήσει κανείς με την "μεγάλη" του οθόνη. για αυτό το λόγο πούλησε. ελάτε όμως μετά αφού κάποιος έχει ήδη pda της HTC (κάποιο σοβαρό ε! όχι κανά παλιό), και μέτα αγοράσει το Omnia να μου πει πως του φάνηκε.

μην τρελαθούμε με το symbian. ναι τα 100 πράγματα που κάνει τα κάνει τέλεια σαν λειτουργία αλλά μέχρι εκει.

τα pda όμως κάνουν 2000 πράγματα τα οποία τα 1500 απο αυτά είναι άχρηστα, τα 250 είναι ελλατωματικά γιατί κάποιος τα έφτιαξε και δεν τα χρησιμοποίησε και τα υπόλοιπα 250 είναι άψογα. αυτό που θέλω να πω είναι ότι με τα windows οι δυνατότητες είναι άπειρες, ενώ με το Symbian κατα ένα μεγάλο ποσοστό κρεμόμαστε απο τα @@ των κατασκευαστών.

ωραίος!!!;):lol:

Σημείωση: Η εικόνα που θα επιχειρήσετε να «ανεβάσετε» δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 420 x 150 pixels και δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 16,3 KB.

Αυτό είναι κάτι που πολλοί από εσάς δε μπορείτε να καταλάβετε. Η RIM κατέκτησε τον κόσμο των επαγγελματικών συσκευών με μια μονο λειτουργία: το mail. Τα mp3-players έσβησαν από το χάρτη τα pda's με μια μονο λειτουργία: τη μουσική. Και στην τελική δεν έχω δει ποτε στη ζωή μου ηλεκτρολόγο να χρησιμοποιεί ελβετικό σουγιαδάκι για να κάνει τη δουλειά του. Χρησιμοποιεί κανονικό κατσαβίδι...

Τώρα όσον αφορά τις πολλές λειτουργίες των WM, αυτός είναι ένας μύθος από τον οποιο οι περισσότεροι πλέον έχουν απαλλαγεί. Δεν ξέρω αν παρακολουθείτε το software development στις διαφορες πλατφόρμες. Από άποψη development τα WM βρίσκονται στον πάτο της λίστας. Πολύ λίγες είναι οι νέες εφαρμογές και όσες εφαρμογές είναι cross-platform υποστηρίζονται από τα WM με χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Το μοναδικό πλεονέκτημα των WM ήταν το Exchange support. Από τη στιγμή που η MS αποφάσισε να προσφέρει υποστήριξη του Exchange και σε άλλες πλατφόρμες, το πλεονέκτημα χάθηκε.

Είναι απορίας άξιο πως αυτή η εταιρία εξακολουθεί και εισπράττει license fees για κάτι που σχεδίασε πριν από 15 χρονια (!) και το οποιο δεν υποστηρίζει πλέον βασικές core τεχνολογίες. Αν δεν καπηλεύονταν το όνομα Windows θα είχαν ακολουθήσει το δρόμο του PalmOS...

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης

Το μοναδικό πλεονέκτημα των WM ήταν το Exchange support. Από τη στιγμή που η MS αποφάσισε να προσφέρει υποστήριξη του Exchange και σε άλλες πλατφόρμες, το πλεονέκτημα χάθηκε.

Είναι απορίας άξιο πως αυτή η εταιρία εξακολουθεί και εισπράττει license fees για κάτι που σχεδίασε πριν από 15 χρονια (!) και το οποιο δεν υποστηρίζει πλέον βασικές core τεχνολογίες. Αν δεν καπηλεύονταν το όνομα Windows θα είχαν ακολουθήσει το δρόμο του PalmOS...

Δεν ξέρω γιατί, αλλά με πείθεις!!!Είμαι φανατικός υποστηρικτής wm, αλλά δεν αντιβαίνω στα παραπάνω!

• Administrators
Τώρα όσον αφορά τις πολλές λειτουργίες των WM, αυτός είναι ένας μύθος από τον οποιο οι περισσότεροι πλέον έχουν απαλλαγεί. Δεν ξέρω αν παρακολουθείτε το software development στις διαφορες πλατφόρμες. Από άποψη development τα WM βρίσκονται στον πάτο της λίστας. Πολύ λίγες είναι οι νέες εφαρμογές και όσες εφαρμογές είναι cross-platform υποστηρίζονται από τα WM με χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Δεν μας είπες όμως... ποιο λειτουργικό αντιτίθεται σε όλα αυτά σύμφωνα με τη δική σου άποψη;

Modpic.gif

Αυτό είναι κάτι που πολλοί από εσάς δε μπορείτε να καταλάβετε. Η RIM κατέκτησε τον κόσμο των επαγγελματικών συσκευών με μια μονο λειτουργία: το mail. Τα mp3-players έσβησαν από το χάρτη τα pda's με μια μονο λειτουργία: τη μουσική. Και στην τελική δεν έχω δει ποτε στη ζωή μου ηλεκτρολόγο να χρησιμοποιεί ελβετικό σουγιαδάκι για να κάνει τη δουλειά του. Χρησιμοποιεί κανονικό κατσαβίδι...

Respect στο παραπάνω post.

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα.

Δεν συγκρίνονται τα δύο λειτουργικά. Το ένα είναι για τηλέφωνα και το άλλο για PDA με ότι διαφορές αυτό συνεπάγεται.

To omnia HD θα χρησιμοποιεί το S60 5th edition (αν το γράφω καλά) το οποιό κάνει χρήση οθόνης αφής. Που ακριβώς υπερέχει το "PDA";

Ποιές είναι οι διαφορές;

Δεν μας είπες όμως... ποιο λειτουργικό αντιτίθεται σε όλα αυτά σύμφωνα με τη δική σου άποψη;

Είναι ρητορικό το ερώτημα σου? Θέλει και πολύ σκέψη? Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Google με την πρόσφατη αναβάθμιση της σουίτας και του Earth. Ποιος ήταν ο τελευταίος (με διαφορα αρκετών μηνών) που δέχτηκε την αναβάθμιση? Καλά το μάντεψες!

Σε διαφορα post μου έχω αναφερθεί σε διαφορες λειτουργίες/εφαρμογές γύρω από τις οποιες τα WM δείχνουν εκνευριστική στασιμότητα. (ακόμα θυμάμαι τον παιδεμό μου για να μπορέσω επιτέλους να βρω μια ικανοποιητική φόρμουλα για να έχω πρόσβαση στη Wikipedia από το ppc μου. Μάντεψε τι. Ακόμα δεν υπάρχει ικανοποιητική φόρμουλα!)

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με τους χρηστες των WM? Έχουν προσαρμοστεί πλήρως στις αδυναμίες του συστήματος. Αντί να απαιτούν καλύτερα εργαλεία σε κατηγοριες όπως: reference/social networking/ online finance-banking κλπ.- ασχολούνται περισσότερο με τα utilities, με το ποσα skin μπορείς να αλλάξεις, με πόσους τρόπους μπορείς να παραμετροποίησεις το file system σου και κατά ποσο είναι εύκολο να βρείς εφαρμογές σπασμένες...

Γιάννης

μαζί σου και εγώ. όλα αυτά που είπες είναι τα κακά των WM και δεν αντιλέγω. εγώ όταν λέω για πράγματα γενικά για τα PDA αναφέρομαι με βάση τη δουλειά μου (είμαι προγραμματιστής). απο τη δικιά μου πλευρά λοιπόν σε ρωτάω αυτό.

σε ποια πλατφόρμα εκτός απο WM μπορείς να δημιουργήσεις στις μέρες μας εύκολα, γρήγορα, επεκτάσημα, με υποστήριξη και γνώση μια εφαρμογή όπως είναι η παραγγελιοληψία για παράδειγμα σε μία έκθεση, εκτός απο τα WM. να σου πω εγώ με το ζόρι το ΠΟΛΥ ζόρι 2! τις οποίες 99% των ανθρώπων δεν έχουν ποτέ ακουστά και φυσικά στην καλύτερη περίπτωση θα σου πάρει το λιγότερο το διπλάσιο χρόνο απο το να το έφτιαχνες σε .Net compact για παράδειγμα.

μην αρχίσουμε παιδιά σε αυτό το θέμα να λέμε ποιος το έχει μακρύτερο, (η microsoft το έχει) γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ. ναι! άχρηστη η microsoft στα mobile, είναι πίσω χρόνια τώρα απλώς δεν το καταλαβαίνουμε γιατί δεν υπάρχει ανταγωνιστής στην κατηγορία του. ναι! στοίχημα πως αν η microsoft δεν είχε κάποια καλά στα WM θα είχε πάρει το δρόμο του palmos, ΑΛΛΑ το symbian είναι για να παίζουμε και τα WM είναι για να δουλεύουμε ΤΕΛΟΣ!:)

Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με τους χρηστες των WM? Έχουν προσαρμοστεί πλήρως στις αδυναμίες του συστήματος. Αντί να απαιτούν καλύτερα εργαλεία σε κατηγοριες όπως: reference/social networking/ online finance-banking κλπ.- ασχολούνται περισσότερο με τα utilities, με το ποσα skin μπορείς να αλλάξεις, με πόσους τρόπους μπορείς να παραμετροποίησεις το file system σου και κατά ποσο είναι εύκολο να βρείς εφαρμογές σπασμένες...

Και να προσθέσω το τρομερό πλεονέκτημα που παρουσιάζεται μαζί με κάθε συσκευή της HTC. To xda-developers. Είναι τραγικό να αγοράζει κάποιος μια συσκευή 600-700 ευρώ και να περιμένει από τρίτους μια ROM της προκοπής και μάλιστα να "δουλεύουν" κάθε εβδομάδα και μια διαφορετική. Στην πραγματικότητα δεν έχεις ποτέ μια σταθερή συσκευή και βρίσκεσαι συνεχως σε πειραματισμό. Αυτό σιχάθηκα με τα windows mobile. Πρέπει να πειραματίζεσαι για πάντα.

Τα windows mobile είναι για αυτούς που έχουν πολύ (ίσως πάρα πολύ) χρόνο να πειραματίζονται και να παίζουν με τη συσκευή τους. Αν κάποιος θέλει τηλέφωνο όχι για ερασιτεχνική χρήση αλλά για επαγγελματική και το επαγγελματική το εννοώ απόλυτα, τότε τα WM σίγουρα δεν κάνουν. Ένα series 60 θα ήταν πολύ καλύτερη επιλογή.

ΑΛΛΑ το symbian είναι για να παίζουμε και τα WM είναι για να δουλεύουμε ΤΕΛΟΣ!:)

Αυτές τις απόψεις είχα 4 χρόνια πριν, λογικά θα κάνει και σ'εσένα τον κύκλο του.

Και να προσθέσω το τρομερό πλεονέκτημα που παρουσιάζεται μαζί με κάθε συσκευή της HTC. To xda-developers. Είναι τραγικό να αγοράζει κάποιος μια συσκευή 600-700 ευρώ και να περιμένει από τρίτους μια ROM της προκοπής και μάλιστα να "δουλεύουν" κάθε εβδομάδα και μια διαφορετική. Στην πραγματικότητα δεν έχεις ποτέ μια σταθερή συσκευή και βρίσκεσαι συνεχως σε πειραματισμό. Αυτό σιχάθηκα με τα windows mobile. Πρέπει να πειραματίζεσαι για πάντα.

Τα windows mobile είναι για αυτούς που έχουν πολύ (ίσως πάρα πολύ) χρόνο να πειραματίζονται και να παίζουν με τη συσκευή τους. Αν κάποιος θέλει τηλέφωνο όχι για ερασιτεχνική χρήση αλλά για επαγγελματική και το επαγγελματική το εννοώ απόλυτα, τότε τα WM σίγουρα δεν κάνουν. Ένα series 60 θα ήταν πολύ καλύτερη επιλογή.

να μου επιτρέψεις να διαφωνίσω λίγο. την εποχή που και εγώ αγόραζα symbian κινητά (πάντα nokia), κάθε λίγο και λιγάκι σπάγανε τα νεύρα μου, γιατί μέσα σε λίγους μήνες το πολύ έβγαινε ένα νέο τηλέφωνο καλύτερο απο το δικό μου, στα ίδια σχεδόν λεφτά με αποτέλεσμα το δικό μου να χάνει αξία γρήγορα και εγώ να μένω με το κινητό στο χέρι μέχρι να βρώ λεφτά πάλι. όταν λέω καλύτερο εννοώ κυρίως σε δυνατότητες λειτουργικού έτσι. για hardware το μόνο καλύτερο που βγαίνει σε κινητά είναι 90% μια καλύτερη κάμερα, 5% καμιά touch οθόνη, και 5% καινοτομίες της κάθε εταιρίας.

με τα pda απο την άλλη μεριά, εδώ και 2-3 χρόνια αυτά που παίζουν στα καινούργια κατα ένα μεγάλο σεβαστό ποσοστό παίζουν και στα παλιά. πάρε για παράδειγμα το Kaiser και το Touch Pro. λογικά έπεσε ΠΟΛΥ λίγο η τιμή του kaiser όταν βγήκε 1 χρόνο μετά το pro απλά επειδή δεν είχε πολλά να ζηλέψει, αλλά και για τους γνώστες που ασχολούνται λίγο με τα pda (δεν μιλάμε για τους ερασιτέχνες, αυτοί να μείνουν στα απλά κινητά), και ασχολούνται και με τους xda-developers μια σεβαστή κοινότητα, που έχει τη δυνατότητα να μειώσει κατα πάρα πολύ τα μειονεκτήματα των pda, τότε μπορούν να κάνουν αυτά τα κινητά των 2-3 ετών να είναι ίσα ή και καμιά φορά καλύτερα απο τα τελευταία μοντέλα. αναφέρεται συνέχεια τους xda-devs ότι και καλά καλύπτουν τα νότα των pda (έχετε δίκιο) αλλά βασικά ζηλεύεται γιατί δεν έχεται και τέτοια κοινότητα για τα symbian :D

(όλα τα παραπάνω είναι για να εξηγήσω ότι με τα symbian (κινητά δηλαδή) συνέχεια πληρώνεις για να μένεις συμβατός με τις νέες γενιές (1,2,3,4,5,50), ενώ με τα pda (υπολογιστές χειρός) το μόνο που έχεις να κάνεις συνήθως μετά τα 2003 WM, είναι να κάνεις μια γρήγορη εγκατάσταση ενός μαγικού αρχείου που λέγεται cab άντε και καμιά ρομ.

ωραία τα μειονεκτήματα που λέτε αλλά να ξέρετε και τα πλεονεκτήματα λίγο απο πρώτο χέρι, όπως και εγώ θέλω να μάθω και τα πλεονεκτήματα των symbian για να έχω και καλύτερη άποψη)

Αν κάποιος θέλει τηλέφωνο όχι για ερασιτεχνική χρήση αλλά για επαγγελματική και το επαγγελματική το εννοώ απόλυτα, τότε τα WM σίγουρα δεν κάνουν. Ένα series 60 θα ήταν πολύ καλύτερη επιλογή.

καλά κάνε όνειρα:lol:. για πες ένα σοβαρό παράδειγμα όπως έδωσα εγώ σε πιο πάνω post να γελάσω. και μην μου πεις ότι "επαγγελματική χρήση" είναι να παίρνεις κανα email γιατί θα σε κυνηγήσω.

σε ποια πλατφόρμα εκτός απο WM μπορείς να δημιουργήσεις στις μέρες μας εύκολα, γρήγορα, επεκτάσημα, με υποστήριξη και γνώση μια εφαρμογή όπως είναι η παραγγελιοληψία για παράδειγμα σε μία έκθεση, εκτός απο τα WM. να σου πω εγώ με το ζόρι το ΠΟΛΥ ζόρι 2! τις οποίες 99% των ανθρώπων δεν έχουν ποτέ ακουστά και φυσικά στην καλύτερη περίπτωση θα σου πάρει το λιγότερο το διπλάσιο χρόνο απο το να το έφτιαχνες σε .Net compact για παράδειγμα.

Δυστυχώς φιλε μου κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορεί να μην είσαι εξοικειωμένος με αλλα frameworks αλλα δες τι λέει και κάποιος που είναι (ο ιδιοκτητης του .NetAddict...):

http://www.roughlydrafted.com/RD/RDM.Tech.Q2.07/985EEF52-D2EC-4CEB-BA8A-33D9C7A27F22.html

Τόσο το Symbian, όσο και το OsX, το WebOS & Android, έχουν υιοθετήσει το Webkit, που είναι open standard! Αντιθέτως η MS που σύμφωνα με πολλούς από εσάς έχει ανοικτή πλατφόρμα (!) εξακολουθεί και απολαμβάνει license fees για απαξιωμένα frameworks. Μην εκπλήσσεστε λοιπόν αν τα HTC είναι ακριβότερα από ένα iphone η το PRE της Palm. Η HTC έχει να πληρώσει την MS, την Adobe και ένα καρο αλλα licenses του ανοικτού κατά τα αλλα WM!

Γιάννης

αν σε νοιάζει το open platform τότε σαφώς είμαστε σε 2 διαφορετικές εντελώς ομάδες αγοράς. εμένα δεν με νοιάζει το δωρεάν - ανοιχτό software, γιατί όπως είπα είμαι προγραμματιστής. το να φτιάξεις κάτι και να το δώσεις τζάμπα δεν πρόκειτε να σου πληρώσει το ενοίκιο ούτε τίποτα άλλο.

το γεγονός ότι αυτές οι εταιρίες έχουν βρεί άλλο τρόπο να κερδίζουν λεφτά είναι μαγκιά τους. μην μου πεις ότι αν είναι open platform και είναι καλό και , και , και, τότε ο κόσμος θα κάνει donate 5 ευρώπουλα (πχ η τιμή) γιατί πόσοι απο μας το κάνουν? η δικιά μου φιλοσοφία είναι ότι άμα φτιάξεις κάτι και ο κόσμος το χρειάζεται ή μπορείς να το πουλήσεις για να βγάλεις κάποια χρήματα τότε να το κάνεις. στο τέλος θα έχεις κάτι στην τσέπη σου.

αν κάποιος φτιάχνει κάτι απο μεράκι και χόμπυ όπως κάνω πολλές φορές εγώ, και ξέρει ότι δύσκολα θα μπορέσει να το πουλήσει ή η αξία του η χρηματική είναι μικρή, αλλά η εκτίμησή του μεγάλη τότε ναι να το βγάλεις δωρεάν, να το κάνεις open platform να το κάνεις ότι θες.

νιώθω ότι έχω - έχουμε διαλύσει λίγο το θέμα οπότε σταματάω τις αντιπαραθέσεις. όπως είπα είμαστε σε διαφορετικά target groups ανθρώπων με διαφορετικές ανάγκες οπότε δεν υπάρχει λόγος για λογο-διαμαχίες (φιλικές πάντα :))

Και κάτι που ξέχασα... απο που και ως που η microsoft έχει οτιδήποτε "open", μόνο SDK έχει για να μην παραπονιόμαστε. και πάλι όμως κατα την γνώμη μου , και καλά κάνει (αν και με ταλαιπωρεί αρκετές φορές)

αν σε νοιάζει το open platform τότε σαφώς είμαστε σε 2 διαφορετικές εντελώς ομάδες αγοράς.

Όχι, ούτε είμαι υπέρ ούτε πιστεύω στη δεδομένη υπεροχη του open platform. Καταλαβαίνω ότι για να χρησιμοποιήσω κάτι, για το οποιο εσύ έχεις εργαστεί και το οποιο έχει αξια, θα πρέπει να σε πληρώσω. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, όλες οι νέες πλατφόρμες υιοθετούν το Webkit με μονη εξαίρεση τη MS. Το .Net framework δε δίνει κανένα ουσιαστικό πλεονέκτημα και αναρωτιέμαι που βασίζεται ο ισχυρισμός ότι στα WM μπορείς να κανεις τα πάντα σε αντίθεση με ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Tελοσπάντων, πίσω στο θέμα μας :p

Γιάννης

καλά κάνε όνειρα:lol:. για πες ένα σοβαρό παράδειγμα όπως έδωσα εγώ σε πιο πάνω post να γελάσω. και μην μου πεις ότι "επαγγελματική χρήση" είναι να παίρνεις κανα email γιατί θα σε κυνηγήσω.

Επαγγελματική χρήση χωρίς αξιόπιστη επικοινωνία δεν υπάρχει και αυτό δεν μπορεί να σου το προσφέρουν τα WM.

Επαγγελματική χρήση δεν εννοώ καν τα e-mail, αλλά να μπορείς να δεχτείς και να κάνεις κλήσεις πάντα και απροβλημάτιστα.

Όσο για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω μπορεί να κάνει ένα touch pro από ένα N97 για παράδειγμα.

Επίσης δε βλέπω το λόγο να πειράζεις συνεχώς το κινητό σου. Είναι μια ψευδαίσθηση οτι έχεις πάντα ανανεωμένο κινητό, αλλά στην ουσία δεν έχει ποτέ κινητό. Το κινητό οφείλει να είναι πάντα εκεί για εσένα και να σε εξυπηρετεί και όχι να το εξυπηρετείς εσύ.

• Administrators
Επαγγελματική χρήση χωρίς αξιόπιστη επικοινωνία δεν υπάρχει και αυτό δεν μπορεί να σου το προσφέρουν τα WM.

Επαγγελματική χρήση δεν εννοώ καν τα e-mail, αλλά να μπορείς να δεχτείς και να κάνεις κλήσεις πάντα και απροβλημάτιστα.

Γιάννη οι εποχές που υπήρχαν τα προβλήματα που αναφέρεις έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί! Δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα στις σημερινές συσκευές. Ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσεις πρώτα πριν κρίνεις με εντυπώσεις του παρελθόντος. ;)

Και να πω κάτι γενικότερα... ο καθένας εδώ εκφράζει την άποψή του, είναι φυσιολογικό και γιαυτό δεν υπάρχει λόγος να πείσω τον οποιοδήποτε για το αντίθετο, δεν το προσπαθώ καν. Όμως όταν μιλάμε με γεγονότα από τα οποία έχω προσωπική εμπειρία... οφείλω να τοποθετηθώ.

Modpic.gif