Jump to content

JG4

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.229
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by JG4

  1. JG4

    iPad Mini 2 (2013)

    Μία διευκρίνιση: στο iOS8 οι εφαρμογές μπορούν να βλέπουν/σώζουν τα αρχεία άλλων εφαρμογών χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν αυτές τις τελευταίες. Το σύστημα δουλεύει ως εξής. Έστω η εφαρμογή Α θέλει να ανοίξει και να τροποποιήσει αρχεία της εφαρμογής Β. Η Α χρησιμοποιεί τον λεγόμενο Document Picker για να κάνει το εξής: Α --> Document Provider --> B όπου "Document Provider" είναι κάποια υπηρεσία τύπου iCloud, Dropbox etc. Για να δουλέψει αυτό θα πρέπει οι εφαρμογή Α να χρησιμοποιεί τα καινούρια API's του iOS8. Δείτε ένα παράδειγμα εδώ.
  2. Η διαφοροποίηση του λειτουργικού μεταξύ των δύο τηλεφώνων (6/6+) είναι επιλογή του τμήματος marketing και όχι του τμήματος engineering. Ο αχταρμάς των εικονιδίων στη μικροσκοπική οθόνη του ρολογιού, η προσθήκη εφαρμογών τύπου mail και photos, η υϊοθέτηση 2ου hardware button (!) για μία και μοναδική αμφιβόλου χρησιμότητας λειτουργία όταν κοντζαμ iPad έχει μόνο ένα - όλα αυτά φωνάζουν πως η Apple του Jobs έχει πεθάνει. Ο Cook είναι ένας διαχειριστής της σειράς, που απλά επιμένει να χρησιμοποιεί τη φρασεολογία του προκατόχου του χωρίς να μοιράζεται ίχνος του ταλέντου του. Προσπαθεί να καλύψει τα κενά του αγοράζοντας εταιρείες και συμβούλους αριστερά και δεξιά. Ένας νέος Balmer σε πιο συνεσταλμένη έκδοση... Αμ ο άλλος ο Ive...Αφού έκανε το iOS ουράνιο τόξο, υϊοθετεί και την επόμενη σχεδιαστική αρχή των ασιατών στο φακό της κάμερας. Κάποτε ξόδευε εκατομύρια για να φτιάξει τις τρύπες για το LED της κάμερας στα MacBooks τόσο μικρές ώστε να μη φαίνονται με το γυμνό μάτι και διαταραχθεί η αρμονία του design. Μονοκόματες γραμμές χωρίς διακοπές. Απόλυτη συμμετρία. Τι χάλι είναι αυτό στα νέα iPhones? Δείχνει να έχει αδειάσει, διότι αυτά που μας παρουσιάζει απέχουν πολύ από το παρελθόν του.
  3. Προσωπική μου άποψη είναι πως και οι 5 είναι υπερβολικές για τηλέφωνο. Προτιμώ να διαβάζω το άρθρο σε reader mode στο iPhone 5 παρά στον Chrome του Nexus 5. Με βελτιστοποιημένο software δε χρειάζεσαι τη παντόφλα. Νομίζω πως η Apple αποδέχεται τη λογική "διαφορετικές συσκευές για διαφορετικά σενάρια" και δε θα ανδροδοποιηθεί... Split screen για να πας από 5,5 σε 5,5/2=2,75 ίντσες και φτου κι απ' την αρχή... Split screen μόνο για όσους έχουν split personality disorder :p (χιούμορ κάνουμε μη βαράτε :D )
  4. iCloud Drive και Continuity. Ολοκληρώθηκε η ενοποίηση αλά Apple. Όσοι θέλουν τη λύση της Google θα πρέπει να κάνουν τα πάντα μέσα από το browser. Όσοι θέλουν τη λύση της MS θα πρέπει να έχουν ανεμιστηράκια στη ταμπλέτα τους και δύο διαφορετικά γραφικά περιβάλλοντα κολλημένα αδέξια μεταξύ τους. Το λέγαμε από την αρχή: τα δίκτυα είναι η ενοποίηση και όχι το hardware. Διαλέγετε και παίρνετε...
  5. Επειδή είχαμε μπει, ξέρουμε για τι πατάτα πρόκειται. Θες να μου πεις ότι έκανες login και reply στο φόρουμ μέσα από WAP browser? Αναφέρεσαι σε WAP και δεν καταλαβαίνεις ότι το iPhone ήταν η πρώτη mobile συσκευή με full HTML/CSS support. Το mobile internet έσβησε τη Nokia και όχι οι οθόνες αφής.
  6. Αν παιδιά θέλετε να μας πείτε ότι το iPhone δεν υπήρξε προϊόν παρθενογέννεσης, τότε να συμφωνήσουμε. Στο κάτω κάτω και χωρίς τον Turing δε θα υπήρχε Apple! Χωρίς τον Boole δε θα υπήρχε Turing. Χωρίς τον ... Καταλαβαίνετε νομίζω Επίσης, όσοι αναφερθήκατε στα social media και τη συμβολή τους, έχω την εντύπωση ότι βάζετε το κάρο πίσω από τα άλογα. Πόσοι χρησιμοποιούσατε τα κινητά σας το 2006 για να γράψετε στο myphone?
  7. Τα WP ήταν στην ουσία glorified organizers. Το WinCE σχεδιάστηκε ως λειτουργικό για embedded devices, δηλαδή συσκευές με προκαθορισμένο σύνολο εφαρμογών (για μηχανές στη βιομηχανική παραγωγή κλπ). Είναι γνωστό πως μπορείς να φτιάξεις ένα embedded σύστημα με μηδέν bugs: απλά τσέκαρε μία μία εφαρμογή ξεχωριστά. Όταν η MS επιχείρησε να μετατρέψει τα WinCE σε ανοικτό λειτουργικό σύστημα, φάνηκε η γύμνια τους στο resource management και γι' αυτό τα κρασαρίσματα πήγαιναν σύννεφο. Σε ανοικτό λειτουργικό είναι αδύνατο να μηδενίσεις τα bugs εκ των προτέρων και γι' αυτό το resource management είναι το άλφα και το ωμέγα. Το iOS ήταν επανάσταση σε αυτό τον τομέα. Θυμάμαι όταν πρωτοέτρεξα το Google Maps έπαθα πλάκα προερχόμενος από windows mobile. Πέρα από το πρωτοφανές rendering για mobile συσκευή, δε μπορούσες να το κρασάρεις με τίποτα. Έχουμε επιπλέον το πρώτο touch/gesture based GUI (πόσοι σήμερα θεωρείτε το scrolling ή το double-touch-to-zoom ή το pinch-to-zoom δεδομένα; ). Το πρώτο λειτουργικό με full html support και desktop class rendering engine για το internet. Η επανάσταση του mobile internet ξεκίνησε ακριβώς εκεί. Κάτι άλλο: θυμάστε που έπρεπε μα πατάμε κάποιο μηχανικό κουμπί για να σβήνει η οθόνη όταν χρησιμοποιούσαμε το τηλέφωνο; Τι τραβάγαμε για να γυρίσουμε κάποια εφαρμογή σε landscape mode? Τα ξεχνάτε; Το 2007 βγήκαμε από τις σπηλιές. Τέλος...
  8. Ο βασιλιάς των dumb phones Nokia έσβησε. Τα WinCE έσβησαν και η πλατφόρμα καταργήθηκε. Τα κουμπιά εξαφανίστηκαν. Οι οθόνες αφής έγιναν capacitive. Και η Samsung έφερε την επανάσταση κάνοντας αυτό: http://cdn.macrumors.com/article-new/2014/05/iphonegalaxys.jpg Όλοι εξαφανίστηκαν με την έλευση του iPhone και ο έτερος ακόμα τρέχει στα δικαστήρια γιατί κόπιαρε μέχρι και το... φορτιστή :lol: http://cdn.imore.com/sites/imore.com/files/styles/large/public/field/image/2012/08/ipod_dock_samsung_dock.jpg Αλήθεια, ποια από τις "μοναδικές" τεχνολογίες που εισήγαγε το 3310 ή το GS ή το HD2 μας ακολουθούν ακόμα;
  9. Αν είχες ποτέ σου χρησιμοποιήσει browser, email client, maps και οποιοδήποτε web app σε mobile πλατφόρμα πριν το iPhone, θα ήξερες την απάντηση: η πρώτη σοβαρή διαδικτυακή συσκευή τσέπης. Όλα τα άλλα είναι οδοντόπαστες - bluetooth, mms, υπέρυθρες, etc. - όλα τεχνολογίες απαξιωμένες στην εποχή του internet. Λες το ίδιο και για τη μετάβαση από DOS σε Windows? Και αυτή ήταν απλά μία εξέλιξη στο UI. Σιγά τα λάχανα λοιπόν...
  10. Ακριβώς. Το iPhone ήταν η δεύτερη μεγάλη επανάσταση στην ιστορία των προσωπικών υπολογιστών, μετά το τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή (μαζικής παραγωγής) με γραφικό περιβάλλον - τον Apple Lisa. Και οι δύο επαναστάσεις βασίστηκαν σε δύο καινούργια μοντέλα αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τη μηχανή. Επίσης, ήταν η πρώτη πραγματική φορητή διαδικτυακή συσκευή μαζικής παραγωγής. Αυτό άλλαξε τα πάντα. Με μία παρουσίαση μιας ώρας απαξιώθηκε τεχνολογικά ένας ολόκληρος κλάδος και άλλαξε το ρουν της ιστορίας για πολλούς άλλους, μεταξύ των οποίων και του desktop computing.
  11. Είδα καθυστερημένα την ερώτηση ενός συμφορουμίτη για το πως είναι δυνατόν να μεταφέρει κανείς έναν φάκελο με υποφακέλους στο iPad. Επειδή το θέμα κλειδώθηκε, γράφω εδώ μία πολύ σύντομη απάντηση για αυτούς που στο μέλλον μπορεί να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα. Ως γνωστόν, στο iOS η διαχείριση αρχείων γίνεται από την κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Το iTunes επιτρέπει μονάχα τη μεταφορά μεμονωμένων αρχείων και όχι ολόκληρων φακέλων που περικλείουν άλλους υποφακέλους. Πως περνάτε ένα κεντρικό φάκελο με όλους τους υποφακέλους ως σύνολο και όχι κάθε αρχείο μεμονωμένα; Δύο γρήγορες λύσεις (υπάρχουν και άλλες): 1. Κατεβάστε το Goodreader - Κατεβάστε το GoodreaderUSB 2. Κατεβάστε το Goodreader - Ζιπάρετε το root folder - Χρησιμοποιείτε το iTunes για να σύρετε το ζιπαρισμένο αρχείο στην εφαρμογή Goodreader - Το Goodreader στο iPad μπορεί να αποσυμπιέσει το αρχείο, εμφανίζοντας όλη την αρχειακή δομή που κρύβεται μέσα του Αφού περάσετε λοιπόν τα αρχεία σας στο Goodreader, μπορείτε να τα ανοίξετε με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή υποστηρίζει την εντολή "Open in..." στο iOS. Συμπέρασμα: προσπαθείτε να επιλέγετε εφαρμογές που προσφέρουν ταυτόχρονα ισχυρά εργαλεία file management.
  12. Παιδιά, εσείς που έχετε πρόβλημα, δε τραβάτε στη συσκευή ένα restore as new χωρίς να περάσετε καμία εφαρμογή. Δουλέψτε τη λίγο χωρίς iCloud, locations, spotlight και τα συναφή, να δείτε αν το πληκτρολόγιο, τα animations κλπ δουλεύουν. Αν δουλεύουν, τότε αρχίστε να ανοίγετε τις υπηρεσίες σιγά σιγά για να εντοπίσετε που παρουσιάζεται το πρόβλημα :rolleyes: Όποιος δε βαριέται δηλαδή... :p
  13. Δε σου απαγορεύει κανείς να αγοράσεις οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Αν θες το κάνεις. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, ας πούμε, οποιοσδήποτε κατασκευαστής θέλει μπορεί να φτιάξει το δικό του app για να συνδέει iphone με Smart TV. Όπως έχει κάνει η Google με το Youtube. Απλά η Apple σου δίνει και τις δικές της λύσεις (extra) οι οποίες δουλεύουν καλά μεταξύ τους (και όχι με συσκευές τρίτων). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λύσεις τρίτων αν θες (το πολύ να πρέπει να πάρεις κανένα αντάπτορα παραπάνω)
  14. Δε διαφωνώ στην υπεροχή της κονσόλας, απλά σου δείχνω πως AppleTV δεν είναι απλά miracast. Ακριβώς το ίδιο γίνεται και σε iOS με το youtube (τώρα το διαπίστωσα). Η Google πριν κάποιους μήνες αναβάθμισε την εφαρμογή της και έδωσε τη δυνατότητα για pairing με SmartTV. Σύμφωνοι, γίνεται και σε iOS με AppleTV. Δε με ενδιαφέρει αν χρησιμοποιώ bluetooth ή wifi ή nfc ή κάτι άλλο στο βαθμό που κάνω τη δουλειά μου γρήγορα και αξιόπιστα. Ναι, χρειάζεται να χρησιμοποιώ συσκευές της Apple ή συμβατές με συσκευές της Apple, κάτι το οποίο κοιτάζω φυσικά πριν αγοράσω κάτι. Υπάρχουν πολλές υποκατάστατες λύσεις που συχνά δε λειτουργούν αξιόπιστα ή λειτουργούν με χαμηλή ποιότητα. Έχω πληρώσει για να το μάθω αυτό. Δε με ενδιαφέρει πια... Λογικό δεν είναι να προσπαθούν να σε βάλουν στο οικοσύστημα τους; Το θέμα είναι αν αξίζει να μπεις ή όχι. Ανάλογα με τα γούστα και τα μέσα, για κάποιους η απάντηση είναι θετική και για άλλους αρνητική. Κριτική περί αυτού γίνεται για τους ίδιους λόγους που πας γήπεδο :rolleyes: Υ.Γ. Για τη Google δεν είσαι πελάτης, είσαι ... προϊόν ;)
  15. Κατ'αρχάς με JB μπορείς να χρησιμοποιήσεις miracast σε iOS. Όμως, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι απλά mirroring της συσκευής. Με Airplay, μπορείς πρώτα απ΄όλα να αξιοποιήσεις όλο το πλάτος της τηλεόρασης. Δεν έιναι δηλαδή απλά mirroring. Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή σου ως controller. Ένα παράδειγμα: Με άλλα λόγια, δίνεις κάτι παραπάνω για μία Apple TV σε σχέση με ένα απλό αντάπτορα για miracast και έχεις πολύ ανώτερη εμπειρία. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. (για youtube κλπ δε χρειάζεσαι καμία σύνδεση, η Apple TV σου δίνει πρόσβαση απευθείας με ένα ωραίο user interface κατάλληλο για τηλεόραση και όχι απλά mirroring τηλεφώνου ;) ) ΥΓ. Τι να το κάνεις το bluetooth; Η σύνδεση μέσω WiFi είναι ταχύτερη και με μεγαλύτερη εμβέλεια
  16. Όχι και δε χρειάζεται να ξοδέψεις για να χρησιμοποιήσεις Miracast. Χρειάζεσαι τηλεόραση που να μπορεί να την κάνει αυτή τη δουλειά, έτσι δεν είναι; Ποιο είναι ακριβότερο, μία Smart Tv της Samsung ή μία συσκευή Apple TV, την οποία μπορείς και να συνδέσεις σε οποιαδήποτε τηλεόραση; Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιείς τη συσκευή σου ως game controller όπως κάνεις με το airplay? Για τη μουσική κλπ, επίσης μπορείς να κάνεις τα πάντα, να συνδεθείς με οποιοδήποτε στερεοφωνικό και να διαχειρίζεσαι ασύρματα όλη τη συλλογή iTunes από το iPhone. Γενικά, πολλοί, πάρα πολλοί δεν έχουν χρησιμοποιήσει το οικοσύστημα της Apple σε όλη του την έκταση και δεν έχουν υπόψη τους τις δυνατότητες που προσφέρει. Η κυριότερη; Όλες αυτές οι δυνατότητες λειτουργούν αξιόπιστα και με τον πιο εύκολο τρόπο, στο βαθμό που έχεις αποδεχτεί να εισχωρήσεις μέσα στο "walled garden" :p και να χρησιμοποιείς τις συσκευές της εταιρείας. Διαλέγεις και παίρνεις ;)
  17. Μου αρέσει που συμπληρώνεις την άποψη σου με κάποια δεδομένα από τη φυσική, γιατί αυτό δίνει ατο επιχείρημα σου τουλάχιστον ένα σημείο αφετηρίας και κάποιο πλαίσιο αναφοράς. Η έννοια της ισορροπίας ή της ισότητας (=εξίσωση) είναι ο βασικός "συντακτικός" κανόνας των μαθηματικών και όλων των εφαρμοσμένων επιστημών, όπως η φυσική, τα οικονομικά κλπ. Αν δεις τι σημαίνει ισότητα από την άποψη της καθαρής λογικής (ως κλάδο των μαθηματικών), θα διαπιστώσεις ότι συνδέεται με λογικές προτάσεις (ή θεωρίες) που δε μπορούν να έχουν ταυτόχρονα περισσότερες από μία "αλήθειες". Δε μπορείς να έχεις και 0 και 1, ή και αλήθεια και λάθος. Αυτές λοιπόν οι θεωρίες μπορούν να εκφράσουν συγκεκριμένα πράγματα. Δε μπορούν να εκφράσουν τα πάντα, γιατί οδηγούνται σε λογικά παράδοξα (αυτά που σου αναφέρω είναι θεωρήματα της μαθηματικής λογικής). Αν πάρεις λοιπόν τις κλασσικές θεωρίες της φυσικής και προσπαθήσεις με αυτές να συμπεράνεις το ταξίδι πίσω στο χρόνο, θα οδηγηθείς αυτομάτως σε παράδοξο. Το ίδιο συμβαίνει και με ερωτήματα του τύπου "τι προυπήρχε του big bang" κλπ. Με την κλασσική λογική δε μπορούμε να τα απαντήσουμε. Η έννοια της ισορροπίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κλασσική λογική (ένα σύστημα είναι είτε εντός είτε εκτός ισορροπίας - δε μπορεί να είναι και τα δύο :) ) και κατά συνέπεια αυτού του τύπου τα ερωτήματα εμπίπτουν σε χώρο περαν της δυνατότητας επεξήγησης τους. Υπάρχει μία ακόμα πιο ξεκάθαρη απάντηση: η εξίσωση του Αϊνστάιν λέει πως [Ενέργεια] = [Mάζα] X [C*2]. Το C είναι μία σταθερά, άρα ο Αϊνστάιν μας είπε πως ενέργεια και μάζα είναι το ίδιο πράγμα :rolleyes: Θα πρέπει να πάρεις την έννοια της ισότητας ένα βήμα παρακάτω: δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση σε μία ισότητα, αλλά δύο διαφορετικοί τρόποι να περιγράφεις το ίδιο πράγμα. Η εξίσωση του Νεύτωνα που σχετίζει βαρύτητα και μάζα μας λέει πως αυτά τα δύο φαινόμενα περιγράφουν το ίδιο φυσικό γεγονός απλά από άλλη οπτική γωνία. Δεν υπάρχει αιτιώδης σχέση :) .
  18. Ενδιαφέρουσα η άποψη σου, αλλά μία παρατήρηση για την ερμηνεία της. Όλη αυτή η ιστορία με τα "παράλληλα σύμπαντα" και το "καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα" έχει μία συμμετρία. Μπορείς να πεις τόσο ότι το αιτιατό δημιουργεί το αίτιο, όσο και το ότι το αίτιο δημιουργεί το αιτιατό. Και τα δύο φαίνονται συμβατά με τη θεωρία σου εκτος κι αν κάνω λάθος (?). Αν αυτό ισχύει, τότε και πάλι αυτή η θεωρία δεν είναι συμβατή με το 2ο θερμοδυναμικό νόμο που συνεπάγεται ότι υπάρχει μόνο μία φορά του χρόνου, από αίτιο σε αιτιατό :) Πολύ καλό το ερώτημα σου. Δεν είμαι σίγουρος για την απάντηση, αλλά καταλαβαίνω πως σχετίζεται με την προηγούμενη συζήτηση. Αυτό που νομίζω είναι ότι αν υπάρχει κάποιο σημείο απόλυτης ελευθερίας (ή τυχαιότητας αν θες), τότε αυτό είναι το σημείο το οποίο δε μπορούμε να αναλύσουμε με τη λογική (ένα από τα ερωτήματα που δεν επιδέχονται απόδειξης σύμφωνα με τον Gödel), και κατά συνέπεια δε μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε πειστικά για την ύπαρξή του: ακόμα και αν υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής, αυτή είναι μία δυνατότητα που κανένα θεωρητικό σύστημα δε μπορεί να αποδείξει. Ο λόγος είναι ότι οποιαδήποτε λογική ανάλυση καταλήγει υποχρεωτικά σε κάποιο συμπέρασμα και άρα σε κάποιας μορφής "μη τυχαιότητα". Με άλλα λόγια, το ερώτημα της απόλυτης ελευθερίας μπορεί να απαντηθεί μόνο με την πίστη (θρησκεία) και όχι με τη λογική ανάλυση :). Από τη στιγμή που επιλέγεις σε ποια κατάσταση θα βρεθείς δε μπορείς να είσαι και στα δύο ταυτόχρονα, γιατί αυτό θα παραβίαζε τη φορά του χρόνου (2ος θερμοδυναμικός νόμος). Εκτός και αν ο χρόνος δεν έχει φορά (που νομίζω σου αρέσει σαν ιδέα), αν ας πούμε είσαι μέσα σε μια μαύρη τρύπα...
  19. Ενδιαφέρουσα άποψη - είσαι ντετερμινιστής. Η κβαντική φυσική βέβαια δε θα συμφωνήσει μαζί σου, γιατί η έννοια του Quantum indeterminacy είναι δεμελιώδης των κβαντικών συστημάτων. Επίσης να σου πω ότι ένας μαθηματικός, ο Gödel, έχει αποδείξει ότι όλες οι μαθηματικές θεωρίες που στηρίζονται στη λογική Αλήθεια/Λάθος, και οι οποίες μπορούν τουλάχιστον να αποδείξουν τη στοιχειώδη αριθμητική, είναι υποχρεωτικά μη πλήρεις: Gödel's Incompleteness Theorems. Αυτό το θεώρημα συνεπάγεται μεταξύ άλλων ότι η "αλήθεια" δεν είναι αποδείξιμη έννοια: πάντα θα υπάρχει ένα ερώτημα το οποίο δε μπορείς να απαντήσεις :).
  20. Φίλε S_Trom, θα σε αφήσω λέγοντας σου μόνο πως οι περισσότεροι νόμοι δυστυχώς βασίζονται στην "άποψη" του τι είναι σωστό, όχι το γεγονός αυτό καθεαυτό. Σε πρακτικό επίπεδο, η δική μου άποψη είναι πως οι κοινωνίες χρειάζονται πολύ λιγότερους νόμους και πολύ λιγότερη αστυνόμευση από αυτή που υπάρχει σήμερα. Ξέρω ότι αυτό δε συνάδει με την αντίληψη των περισσοτέρων, ειδικά στην Ελλάδα της μεγάλης διαφθοράς. Αυτό που απαντώ σε όλους αυτούς είναι ότι η διαφθορά γεννιέται ακριβώς εκεί όπου μεταβιβάζουμε την εξουσία. Στην Ελλάδα μεταβιβάσαμε την εξουσία στο κομματικό κράτος; Ε, εκεί θα πρέπει να ψάξεις να βρείς τους σπόρους της διαφθοράς. Ο νόμος έρχεται εκ των υστέρων να διορθώσει ένα πρόβλημα με ακόμα μεγαλύτερη μεταβίβαση εξουσίας και κατά συνέπεια δημουργώντας ακόμα μεγαλύτερη διαφθορά. Κάτσε αναπαυτικά στην καρέκλα σου και δες αυτό το βίντεο. J Τα περιστατικά που περιγράφονται ξεκινούν από τα πλέον κωμικά και φτάνουν ως τα τραγικά. Ακόμα τραγικότερη είναι η ιστορία της φίλης σου, που όπως βλέπεις την προέβλεψα με τα λεγόμενα μου πριν ακόμα την αναφέρεις :). Οι προθέσεις πάντα είναι "αγνές". Κάθε νόμος από αυτούς του βίντεο έχει μία κάποια λογική από κάποιον καλοπροαίρετο νομοθέτη. Κάποιον που ξέρει ποιο είναι το καλό όλων μας. Τα αποτελέσματα όμως είναι σχεδόν πάντα καταστροφικά. Γιατί έχουμε αντικαταστήσει την προσωπική ευθύνη με την γραφειοκρατική "ευθύνη" και το προσωπικό κόστος με το ποινικό κόστος :)
  21. Όχι, δεν είναι καλύτερο. (πόσες φορές βλέπεις κάποιον να χτυπάει το παιδί του με λύσσα; ) Η λύση λοιπόν είναι να αναλάβεις την προσωπική σου ευθύνη: να βοηθήσεις το γονιό να καταλάβει το λάθος του. Όχι να τιμωρήσεις αυτόν και το παιδί του περεταίρω στέλνοντας το σε κάποιο ίδρυμα. Όχι δε νομίζω ότι η ανατροφή του δικού σου παιδιού πρέπει να είναι "συμβατή" με του δικού μου. Αυτές είναι οι τραγικές αντιλήψεις των απολυταρχικών καθεστώτων. Ο μόνος κοινός παρονομαστής των δυο μας είναι η πραγματική αγάπη μας προς τα παιδιά μας. Δεν είναι η εφαρμογή του νόμου, είναι η ύπαρξη του. Δεν ποινικοποιείς την ιδιότητα του γονέα. Τη βοηθάς, την υποστηρίζεις, τον ενημερώνεις, τον μορφώνεις. Η ιστορία της γνωστής σου θα έπρεπε να σου έχει χτυπήσει κάποιο καμπανάκι ήδη. Για στείλε της τις απόψεις τις δικές σου και τις δικές μου και ρώτα την με ποιον συμφωνεί :rolleyes:. Ξέρεις που κάνεις λάθος; Δε λαμβάνεις υπόψη σου τα κίνητρα των ανθρώπων που εφαρμόζουν τους νόμους. Κάθε νόμος που μεταφέρει εξουσία προς μια μερίδα ανθρώπων και δημιουργείται στο βωμό αυτής της "συμβατότητας" όπως την παρουσιάζεις, αναπόφευκτα θα γεννήσει τερατουργήματα. Δεν υπάρχει καλός νόμος που εφαρμόστηκε λάθος. Υπάρχει μόνο κακός νόμος, που απέτυχε να λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους...
  22. Φίλε S_Torm μου θυμίζεις πολύ τον εαυτό μου, όπως σκεφτόμουν πριν από αρκετά χρόνια. Άκου τα παρακάτω από κάποιον που έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική, έχει ζήσει σε Αγγλία και Βέλγιο, έχει 3 μεταπτυχιακά και πολλές παραστάσεις από τη ζωή εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτά στα λέω για να καταλάβεις ότι ελάχιστα με διεγείρουν ιστορίες συνομωσίας και οι ιδεοληψίες για το status quo etc. Θα σου δώσω λίγη τροφή για σκέψη παίρνοντας αφορμή από το παρακάτω που είπες: Πράγματι, στα μέσα της δεκαετίας του 70 εισήχθη ένας νόμος στην Αμερική ο οποίος σύστησε τις λεγόμενες "Υπηρεσίες Προστασίας του Παιδιού" (Child Protective Services = CPS). Στις υπηρεσίες αυτές δώθηκε η εξουσία να απομακρύνουν παιδιά από τις οικογένειες αν κρίνουν ότι τα παιδιά κινδυνεύουν σοβαρά, και να τα δίνουν σε ανάδοχες οικογένειες ή σε ιδρύματα. Όλα αυτά χωρίς το λεγόμενο "due process" - χωρίς δηλαδή να χρειάζονται δικαστική εντολή. Ας μη μπούμε σε λεπτομέρειες για το πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα. Ο αρχικός νόμος όπως και άλλοι που εισήχθησαν εκ των υστέρων είχαν ως στόχο την προστασία του παιδιού από το λεγόμενο "child abuse and neglect". Όλα αυτά συμφωνούν με τη δική σου άποψη περί πολιτισμένης κοινωνίας, κράτους δικαίου κλπ. έτσι δεν είναι :) ; Ξέρεις που κατέληξε αυτή η ιστορία; Κατέληξε σε μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις που έχει βιώσει "δημοκρατική κοινωνία" εν καιρώ ειρήνης :confused:. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά απομακρύνθηκαν βίαια από τα σπίτια τους, για λόγους που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούσαν αυτή την πράξη, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας για τους γονείς. Οι υπηρεσίες CPS χρηματοδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση με βάση τον όγκο της δουλειάς τους. Όσο περισσότερα παιδιά μπαίνουν στο "σύστημα", τόσο περισσότεροι άνθρωποι και εργατοώρες πιστώνονται στις CPS... Θέλεις να ενημερωθείς περισσότερο; Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο και θα φρίξεις: . Μπορείς να δεις πολλά αντίστοιχα βίντεο στο youtube αν κοιτάξεις. Παρεπιπτόντως, η βουλευτής στο βίντεο η οποία πολέμησε ενάντια στην τρομακτική κατάχρηση εξουσίας των λεγομένων "Υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης/Προστασίας" αργότερα δολοφονήθηκε... Αυτή η ασύληπτη κατάχρηση εξουσίας δεν είναι σε καμία περίπτωση αποκλειστικό προνόμιο των CPS. Κάθε νόμος που παραχωρεί εξουσία σε οποιασδήποτε μορφής γραφειοκρατία/κεντρική υπηρεσία, δημιουργεί αργά ή γρήγορα έναν οργανισμό που πρωτίστως ενδιαφέρεται για τη δική του επιβίωση. Η εξουσία διαφθείρει. Αν έδινες τέτοια εξουσία στη Μαρία Τερέζα, θα τη μετέτρεπες σε κτήνος. Η λύση δεν είναι λοιπόν αυτό που ευαγγελίζεσαι ως "πολιτισμός". Η "κοινωνική συνοχή" και όλα αυτά τα όμορφα δεν προκύπτουν από την αποτελεσματική επέμβαση του κράτους. Η Αμερική του σήμερα δεν είναι η Αμερική του Jefferson, του Edison και της Silicon Valley. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο φίλε S_Torm, αλλά αυτά που ζηλεύεις από τους άλλους ή απεχθάνεσαι για την Ελλάδα έχουν σχέση με αυτό που είπε ο killing_you2 στην πολύ αρχή. Μίλησε ο killing για "συναισθηματική νοημοσύνη", EQ και το λεγόμενο self esteem. Όπως λένε και στο αμέρικα, φίλε killing_you2 you nailed it :). Αυτό που δεν έκανε όμως ο killing είναι να συνδέσει αυτό το περίφημο self esteem με μία γενικότερη οικονομικοκοινωνική φιλοσοφία. Είναι η φιλοσοφία της Αμερικής των επιτευγμάτων, όχι της Αμερικής του "εύνομου" αστυνομικού κράτος. Ακούει στον όρο libertarianism - "ελευθερία του ατόμου". Κάθετα αντίθετη φιλοσοφία από τη φιλοσοφία που ίσως ευαγγελίζεσαι - να κάνουμε νόμους για να κρύψουμε τα άπλυτα κάτω από το χαλί... Για να δεις πόσο ο killing_you έπεσε διάνα μέσα, πρέπει να δεις τη δουλειά της Ayn Rand πάνω σε αυτό που αποκαλεί objectivism και του πολύ καλού της φίλου Nathaniel Branden πάνω στο ψυχολογικό υπόβαθρο αυτής της φιλοσοφίας - το λεγόμενο .... (καλά το μάντεψες :happy: ) self esteem.
  23. Συμφωνώ με πολλά από όσα λες και κυρίως στο ότι δε μπορείς να χαρακτηρίζεις ένα λαό 300+ εκατομ. με μονοσήμαντα επίθετα. Επίσης, στο ότι αυτοί έχουν think tanks, μία τεράστια δεξαμενή σκέψης που μπορεί να αναλύει προβλήματα και να παράγει λύσεις. Δυστυχώς όμως αυτά τα think tanks πολύ συχνά δεν είναι αυτοί που διαμορφώνουν πολιτική ή την κοινή γνώμη. Το βασικό τους πρόβλημα, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, είναι ότι έχουν δημιουργήσει ένα "βαθύ κράτος" που καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο εκτός συνόρων αλλά και εντός. Κατά ένα περιεργο τρόπο, αυτό το κράτος αντανακλά σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρώην αντίπαλο δέος, την ΕΣΣΔ. Σκέψου ότι στις ΗΠΑ αντιστοιχούν πάνω από 700 φυλακισμένοι ανά 10,000 κατοίκους όταν στην Ευρώπη είναι γύρω στους 100 και την Ιαπωνία γύρω στους 50. Στην ΕΣΣΔ του Στάλιν ήταν γύρω στους 800... Βάλε σε αυτούς περίπου 7 εκατομμύρια οι οποίοι είναι υπό την εποπτεία του συστήματος (probation/parole) και βλέπεις ότι αυτοί έχουν ξεπεράσει και τους πρώην ανταγωνιστές τους ... Οι φυλακές πλέον ανοίκουν σε ιδιώτες, γιατί οι δημόσιες δεν επαρκούν :confused: Μιλάμε ότι περίπου ένας στους 20 Αμερικανούς είναι υπό την εποπτεία του σωφρονιστικού συστήματος. Άσε που ακόμα και αν δεν έχεις καταδικαστεί θα σε βγάλουν στο πανί αλυσοδεμένο για να γεμίσουν τα reality shows και τις ειδήσεις - τα περίφημα perp walks... Πλήρης καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων :blink: Η κατάσταση είναι wild west - δεν τους ζηλεύω καθόλου παρά το δικό μας μπάχαλο. Εμείς έχουμε καταλάβει σιγά σιγά και θα το διορθώσουμε, στην Αμερική η συσσώρευση εξουσίας είναι πολύ μεγαλύτερη και κατά συνέπεια πιο δύσκολο να διορθωθεί η κατάσταση...
  24. Η Apple έκανε πάντα πολύ στοχευμένες μικρές εξαγορές. Σχεδόν όλες προσφέρουν κάποιο σημαντικό νέο στοιχείο στο τελικό προϊόν. Εδώ οι εξαγορές της: List of mergers and acquisitions by Apple . Το μόνο που δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής στα τελικά προϊόντα έχει να κάνει με τους χάρτες (εξαγορές C3, Poly9, Placebase). Κάποια στιγμή θα μας δείξει την πρόταση της για χάρτες (iOS 6 :rolleyes: ) και θα πετάξει τη Google τελείως έξω από το iOS. Τεράστιες εξαγορές που θα αλλοίωναν τη φυσιογνωμία της εταιρείας δεν τις κάνει ποτέ (εκτός από τη Next του Jobs, όπου στην ουσία εξαγόρασε το λειτουργικό σύστημα που έχουμε σήμερα σε OsX και iOS). Σε αντιδιαστολή, δείτε τις εξαγορές της MS η οποία κάποια εποχή εξαγόραζε ό,τι κινείτο: List of mergers and acquisitions by Microsoft Εγώ νομίζω ότι δύο μεγάλες επενδύσεις θα γίνουν στον τομέα των τηλεοράσεων και στον τομέα των χαρτών. Οι χάρτες είναι η βάση όλων των location-based services και της διαφήμισης. Με δεδομένη την ρήξη των σχέσεων με Google, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Apple θα μπει με φόρα σε αυτό το χώρο. Αυτό που θα ήθελα να δω είναι μία ακόμα σημαντικότερη προσπάθεια στο χώρο της εκπαίδευσης. Έχει την πλατφόρμα iTunesU και iBooks Author. Γιατί να μη χρηματοδοτήσει η ίδια και τη συγγραφή βιβλίων για περιοχές του κόσμου με χαμηλή τεχνολογική παιδεία (όπως η χώρα μας), και τη προμήθεια iOS συσκευών σε πολύ χαμηλότερες τιμές; (με κάποιο σύστημα εγγυήσεων/απόσυρσης ίσως) Τεράστιο project σίγουρα, αλλά έτσι βοηθάς και τους άλλους και τον εαυτό σου σε βάθος χρόνου. Θα μπορούσε ακόμα να δημιουργήσει μία μη κερδοσκοπική σχολή με πολύ υψηλά credentials, χτισμένη τελείως online με βάση τις πλατφόρμες που έχει ήδη δημιουργήσει... :rolleyes:
  25. Φίλε, αντί να δώσεις ένα link και να συνεισφέρεις στη συζήτηση (όπως έκανε ο προηγούμενος από σένα φίλος), μπαίνεις μέσα και μας λες ότι απαγορεύεται να ποστάρουμε αν δεν έχουμε κάνει εξονυχιστική έρευνα πρώτα. Εγώ δεν είπα ούτε αν γίνεται ούτε αν δεν γίνεται κάτι. Η αντίδραση σου έχει κυρίως να κάνει με σένα και όχι με αυτό που είπα εγώ. Τέλος από μένα. Υ.Γ. Για να σε γλυτώσω από τον κόπο: το σχόλιο σου ισχύει στο ακέραιο ... :lol:
×
×
  • Create New...