Jump to content

bekiaris

Members
  • Δημοσιεύσεις

    467
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by bekiaris

  1. Γνωρίζει κάποιος αν έχει επιλυθεί το θέμα με τα QR στις e-sim στην cosmote? υπάρχει απο 11/10.
  2. Πες τα χρυσόστομε...να αγιάσει το στομα σου...
  3. Δεν πίστευα ότι θα διάβαζα σε αυτό το φόρουμ από σένα τέτοια δήλωση...και που καταλήγουμε? στην αρχική μου τοποθέτηση (που ναι μεν υπήρχε όφελος και αυτό το δέχομαι), ότι η ΔΕΗ είναι η πιο τίμια....
  4. Η ροή δεν χαλάει οταν σου λένε οτι μεταφέρεις ψευδής ειδήσεις κ οτι λες ανακρίβειες, κ εν τέλει επιβεβαιώνεσε? τροφή για σκέψη...τα καλά κ συμφέρονται που λέμε...
  5. Εχω πει χιλιάδες φορές, χωρίς να θέλω να χαλάσω την ροή της κουβέντας που αναφέρεις, κ χωρίς να έχω κανένα προσωπικό όφελος, το γεγονός οτι κάποιοι νομίζετε οτι πληρώνετε λιγότερα (που σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει) δεν σημαίνει κ οτι ειναι αντικειμενικό. Αυτό προσπαθώ να μεταφέρω. Ναι υπάρχου εταιρίες σε κάποια προγράμματα με μικρό όμως όφελος ανά έτος. Οποιος νομίζει οτι κερδίσει 200 η 300 ευρώ το χρόνο (σε νορμάλ καταναλώσεις) ή 25-30% σε σχέση με την ΔΕΗ στο ρεύμα καθαρά, πλανάται οικτρά. Τέλος, επειδή έχει γίνει επιστήμη η ανάλυση των προγραμμάτων κ για τους περίσσότερους απο έμας που έχουμε νορμάλ καταναλώσεις δεν αξίζει να μπει στην διαδικασία να αλλάξει κ να γίνει επιστήμονας...του ρεύματος με ελάχιστο (και αν) όφελος για την τσέπη, κ με υψηλό ρίσκο...να την πατήσεις.
  6. Το έχω ξαναπεί, δεν είμαι υπάλληλος της ΔΕΗ, η μητέρα μου ήταν, κ αυτή έχει μία έκπτωση που πλέον έχει μειωθεί πολύ, τα προηγούμενα χρόνια ήταν γενναία. Εκεί που μένω εγώ, δεν έχω κάποια έκπτωση, αλλά για τους λόγους που έχω προαναφέρει, ναι έχω ΔΕΗ. Όχι, καμία σχέση, ούτε άξιος ούτε τίποτα, όλα αυτά ήταν δεδομένο ότι θα συμβούν, κ αυτά που θα ακολουθήσουν, δεν χρειάζεται να ξέρεις κ πολλά, το μόνο που χρειάζεται είναι να μην εθελοτυφλείς, και να βλέπεις την πραγματικότητα, κάτι που σε κουβέντες καφενειακού επιπέδου...δεν ισχύει!!!
  7. Ηλεκτρικό ρεύμα: Γιατί η αγορά φοβάται «λουκέτα» οι μεσαίοι και μικρότεροι προμηθευτές δεν δίστασαν να ασκήσουν δριμεία κριτική αλλά και να επισημάνουν τις δυσκολίες στην αγορά. Όπως δήλωσαν η ένταση και η διάρκεια της κρίσης κινδυνεύουν να αφανίσουν τους μη καθετοποιημένους αφήνοντας στην αγορά μόνο τους μεγάλους παίκτες που πατούν με το ένα πόδι στην λιανική και με το άλλο στη χονδρική και αυτό τους επιτρέπει να αντισταθμίζουν τις απώλειες. Αυτο-αποκαλούμε κ προφήτης....Η ΔΕΗ απορροφάει μέρος των αυξήσεων κ οι λοιποί σφυρίζουν αδιάφορα.
  8. Που δυστυχώς κ αυτά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα όσο οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα. Διαμορφώνεται ενα δύσκολο τοπίο στην αγορά ρεύματος κ φαίνεται από την αμηχανία που υπάρχει στην κυβέρνηση. Οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα θερμοί για τους παρόχους, κ φυσικά, για τις τσέπες μας.
  9. bekiaris

    nova mobile

    Δεν ειναι τόσο απλό, υπάρχει κ μία παράμετρο που λέγεται starlink, αυτό τον ανταγωνισμό τον υπολογίζεις? Το ftth αν κ αργά, προχωράει, κυρίως από cosmote, δεν βρίσκω το λόγο αν το κόστος ειναι σε λογικά επίπεδα, να μην κάνει τέτοιες κινήσεις η nova. Κ μόνο που δίνει 1 δις για την wind, δείχνει οτι έχει πλάνο κ χρήμα για επενδύσεις, αν κάθεται κ κοιτάει τον ανταγωνισμό, θα μείνει πίσω, αρα η μόνη επιλογή που μένει, ειναι να ρίξει χρήμα κ νέες υπηρεσίες.
  10. bekiaris

    nova mobile

    Ολοι λέγαμε οτι η nova είτε θα μπει σαν τέταρτος πάροχος είτε θα εξαγοράσει την wind, για έναν παίχτη στο μέγεθος της *united είναι αναμενόμενα αυτά. Δεν ήρθαν για σπέκουλα, κ φαίνονταν από την αργοπορία στο vmo οτι κάτι υπήρχε στο παρασκήνιο...Ακούγεται επίσης οτι η nova πάει για συνεργασία με την ΔΕΗ για ftth.
  11. *Ακόμα μία φορά παρουσιάζεις τα πράγματα διαφορετικά...το πρόβλημα της αύξησης της τιμής του ρεύματος, το έχω αναφέρει εδώ κ πολλούς μήνες, κ επειδή μιλάς για θράσος, ήσουν αυτός που ανέφερες ότι το συγκεκριμένο άρθρο ήταν *fake news *κ οτι ανεβάζω βλακείες. Αρχικά το κόστος του ρεύματος αναπροσαρμόστηκε, κ κατά δεύτερον σου είχα αναφέρει, οτι αδύνατον να μην επηρεαστούν οι πάροχοι, οπως κ η ΕΛΙΝ εκανε, καθώς θα πουλάνε με ζημιά. Αγαπητέ φίλε, δεν ασχολήθηκες εσύ πολύ μαζί μου, εγώ έδωσα πολύ αξία σε σένα, αυτό ειναι το πρόβλημα, το ποιος είχε δίκιο μπορεί να επιβεβαιωθεί αν ανατρέξει κάποιος σε προηγούμενα ποστ. Δεν κούνησα σε κανέναν το δάχτυλο, κ δεν με ενδιαφέρει να τοκάνω, απλά είπα βγείτε απο το ροζ συνεφάκι γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη.
  12. Εγώ να χαρω? φιλε μου, σου έχω αναφέρει, μου ειναι τελείως αδιάφορο ολο αυτό, απλά μία ακόμα επιβεβαίωση στο βάθος του χρόνου...που δεν θα γίνονταν ποτε, γιατί λέω fake news...εκεί ναι, χαίρομαι...
  13. Συνεκτιμώντας τα παραπάνω, η αγορά ηλεκτρισμού έχει μπει σε μια φάση «όποιος αντέξει» και αυξάνονται οι πιθανότητες να δούμε εντός του 2021 και του 2022 συγχωνεύσεις και εξαγορές στον χώρο της προμήθειας.
  14. Καμία εμπαθή προσπάθεια, καμία επιμονή να πείσω κανέναν, ο καθένας έχει δικαίωμα να είναι οπου θέλει, κ προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Όπως σου έχω εξηγήσει ήδη, αλλά μάλλον ξεχνάς, έχω φυσικό αέριο στο 1 σπίτι στο οποίο μου βγαίνει αρκετά οικονομικά ανεξάρτητου χρεώσεων καθώς εξαργυρώνω συνέχεια πόντους bonus αλφα που διαθέτω οπότε μου βγαίνει αρκετά οικονομικά, καθώς κ στο πατρικό μου έχω ΔΕΗ, που πληρώνω κ εκεί ακόμα κ σήμερα αρκετά φθηνά, καθώς η μητέρα μου ειανι εργαζόμενη στην ΔΕΗ κ έχει γεναία εκπτωση. Αυτό που αναφέρω από την αρχή, ειανι οτι αρκετοί, νομίζετε οτι πληρώνετε πιο χαμηλά, στην πράξη αυτό δεν ισχύει, καθώς οι εταιρίες κάνουν διάφορα τερτίπια τα οποία φουσκώνουν τους λογαριασμούς χωρίς να το καταλάβεις...εκεί ήταν η εμπάθεια που αναφέρεις, που κάποιοι αυτό δεν το δεχόντουσαν. Κ τέλος, ήσουν ο πρώτος που ανέφερες το fake new, το οποίο όμως απλά επιβεβαιώθηκε με τον χρόνο, ασχετα αν ακόμα (που κ για αυτό αμφιβάλλω αλλά τεσπα) δεν έχει ακουμπήσει τους λογαριασμούς της Ελιν που κατά τους ισχυρησμούς σας, συνεχίζει να έχει τα παλιά τιμολόγια, όταν όλοι οι πάροχοι τα έχουν αναπροσαρμόσει προς τα πάνω, καθώς το κόστος έχει ανέβει.Τεσπα, πολύ ασχολήθηκα πραγματικά ενώ δεν αξίζει, γνωρίζω τι πληρώνω πολύ καλά κ ποιον εμπιστεύομαι, τις εμμονές του καθενός ας της λύσει ο καθένας μόνος του.
  15. Μαζί σου, έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά οταν το ανέφερα πριν μερικούς μήνες, αρκετοί συμφουρίτες έλεγαν οτι λεω ανακρίβειες κ τα άρθρα που έβαζα ήταν fake news. Τεσπα, ειναι μία υπόθεση που έχει κουράσει, συμφωνώ, όπως κουράστηκα όμως κ εγώ να ακούω οτι να ναι...Τεσπα, το ξαναλέω, δεν υποστηρίζω την ΔΕΗ, δεν παίρνω χρήματα από την ΔΕΗ, η ΔΕΗ δεν ειναι η πιο φθηνή, βάζει πλέον κ αυτή ρήτρες, την θεωρώ την πιο τίμια όμως. Δικαίωμα του του καθενός να ειναι όπου θέλει, απλά είναι λίγο ενοχλητικό ο καθένας να βγάζει το πρόγραμμα που έχει το φθηνότερο, κ σε αρκετές περιπτώσεις να μην ισχύει...
  16. Εχω φιλε, να είσαι σίγουρος... επειδή εφαγα τρελό κράξιμο τόσο καιρό όταν σας τα έλεγα, κ απλά λέγατε οτι λέω βλακείες κτλ...κ ξαφνικα..ερχεται το ένα πίσω από το αλλο, κ θα έρθουν κ αλλα, να είσαι σίγουρος. Και στο ξαναλέω, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να έχεις κάποιο προνομιακό συμβόλαιο, αλλά αυτή ειναι ελάχιστη, κ η απλή εξήγηση που έχω δώσει εδώ και αρκετό καιρό ειναι οτι ειναι αδύνατον να πουλάει κάποιος πάροχος, ρεύμα φθηνότερο από το κόστος παραγωγής, είτε σου αρέσει είτε οχι, κ αν δεν την έχεις δει στο λογαριασμό σου, θα την δεις σύντομα. Πολύ ασχολήθηκα κ δεν αξίζει, απλά πραγματικά ενοχλήθηκα πάρα πολύ από κάποιους χαρακτηρισιμούς εδώ μέσα που δεν τιμάει μεταξύ μας κ την ποιότητα του φόρουμ.
  17. fake news...προπαγανδίζεις!!! η ΕΛΙΝ κ οι υπόλοιποι εναλλακτικοί κρατάνε χαμηλά τις τιμές, θέλεις να σου στείλω τον λογαριασμό μου να το δεις?
  18. Δεν νομιζω να το ξέρουν όλοι, οταν το έλεγα πριν κάποιους μήνες με φώναζαν οτι λέω fake news. Δεν ειπα ποτέ οτι η ΔΕΗ ειναι φθηνότερη, αυτό που λεω κ επιμένω ειναι οτι πολύ απλα ειναι η πιο τίμια κ οτι ουσιαστικά για πολλούς εναλλακτικούς παρόχους βγαίνει μία η άλλη, καθώς με τα διάφορα τερτίπια φοουσκώνουν τους λογαρισμούς ενώ νομίζεις οτι πληρώνεις λιγότερα. Τεσπα, το ζουμί ειναι οτι θα τα πληρώσουμε όλοι, τα υπόλοιπα ειναι για λαική κατανάλωση, κ για αμαθή παιδάκια.
  19. Οσοι απολαμβάνεται φθηνό ρεύμα ακόμα, να παρακαλάτε να παραμείνει έτσι (αν κ πολυ αμφιβάλλω). Η κατάσταση είναι συγκεκριμένη κ προδιαγεγραμένη από καιρό κ υπάρχουν για αυτό συγκεκριμένοι λόγοι που κάποιοι συμφουρίτες δεν ήθελα να δουν...τα υπόλοιπα ειναι απλά fake new, ειδικά οταν κ η ΔΕΗ πλέον βάζει ρήτρες. Το ρεύμα στην Ελλάδα που ήταν ήδη ακριβό, θα πάρει κ αλλο την ανηφόρα...
  20. Επίσης αδιάφορο, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.
  21. Πιεστικός? δεν με ξέρεις καθόλου. Περιγράφω μία κατάσταση με βάση τα γεγονότα, δεν πιέζω κανένα, το τι πληρώνει μεμονομένα ο καθένας ποσός με ενδιαφέρει. Να στο πω πιο απλά, εγώ πληρώνω μειωμένο ρεύμα επειδή το σπίτι που μένω ανήκει στην μητέρα μου κ εχει έκπτωση λόγω εργασίας στη ΔΕΗ. Ενδιαφέρει κανέναν η περίπτωση μου? έχει νόημα αυτή η κουβέντα για το τι πληρώνω? απλά πραγματικά επειδή όταν ανέφερα αυτή την κατάσταση πριν κάποιους μήνες δέχτηκα ισχυρό bulllying περί fake news κτλ, απλά πλέον επιβεβαιώνομαι κ αυτό κ μόνο γουστάρω. Από εκεί κ πέρα, εχω αναφέρει οτι ειτε ΔΕΗ είτε αλλού πάνω κάτω τα ίδια είναι κ δεν παίρνω χρήματα προσωπικά από καμία εταιρία. Το ρευμα είτε μας αρέσει είτε οχι θα αυξηθεί κ θα το πληρώσουμε όλοι μας...
  22. Σε διπλασιασμό του μηνιαίου παγίου στους λογαριασμούς ρεύματος προχώρησαν σήμερα προμηθευτές ενέργειας μετά το ράλι ανόδου της Οριακής Τιμής Συστήματος η οποία «παίζει» στην περιοχή των 80 ευρώ ανά Mwh. Οι διοικήσεις των προμηθευτών ενέργειας πήραν την μεγάλη απόφαση για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων ρεύματος καθώς το κόστος της ενέργειας δεν μπορεί να απορροφηθεί από τις ίδιες τις εταιρείες και η μία μετά την άλλη μεταφέρει το κόστος στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η τιμή της kwh έχει ξεπεράσει τα 0,15 ευρώ όταν πέρυσι ήτα στα 0,072 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 108% . Κ αυτό fake news? Επειδή τα κουκιά ειναι μετρημένα για να μην τρέφεται ψευδεσθήσεις...
  23. Απαντάς στην ερώτηση...με μία αλλη ερώτηση, αρα πολύ απλά δεν απαντάς. Δεν ειπα ποτέ αυτό, ειπα οτι το δίνει σε κόστος, η ΕΛΙΝ δεν εστιάζει ουσιαστικά στο ρευμα αέριο, κ για αυτό δεν προωθεί το προίον της. Επίσης, με αλλο σχεδιασμό ξεκίνησε την είσοδο στην συγκεκριμενη αγορά το 18, αλλος σχεδιασμός υπάρχει πλέον λόγω της αυξησης του κόστους ρεύματος, ρύπους, αγορά εξισορόπησης κτλ. Η αγορά ειναι αρκετά ρευστή για όλους κ οι πιο μικροί εναλλακτικοί βρίσκονται σε φάση αναμονής για να δουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η ΕΛΙΝ ουσιαστικά ειναι εκτός παιχνιδιού, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
  24. Γιατί δεν μας εξηγείς όμως τότε γιατί η ΕΛΙΝ ενώ όντως δίνει ανταγωνιστικές τιμές έχει τόσο μικρό ποσοστό στους εναλλακτικούς? γιατί δεν κάνει διαφήμιση να προωθήσει το προιόν της? δεν ειναι ιδιωτική εταιρία κ δεν αποσκοπεί στο κέρδος? απλές λογικές σκέψεις που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας στηριζόμενες σε γεγονότα κ όχι εικασίες....
×
×
  • Create New...