Jump to content

Αξιόπιστα/φτηνά sites με κινέζικα κινητά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στο γραφειο ήρθε και γινόταν ένας χαμός... Το άνοιξα αργότερα. Προφανώς και ήμουν τυχερός.Ο λόγος του ποστ ήταν επειδή απείχα μήνες από το σπορ :) και διαβαζα για τελωνεία κλπ μήπως πλέον τα ανοίγουν για έλεγχο , όπως τις αποσκευές στο αεροπλάνο. Αλλα απ ότι κατάλαβα δεν ισχύει.

• Απαντήσεις 13,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Είχα καιρό να αγοράσω κάτι από το tomtop, καθώς όμως έχουν προσφορές και flash sales με καλές τιμούλες, μπήκα στον πειρασμό και έκανα 3 παραγγελίες από την αρχή του Μαΐου ως τώρα - για είδη μικρής σχετικά αξίας.

Το πρώτο εστάλη με CN post, με κανονικό tracking number (που θα έπρεπε να το ακολουθήσει μέχρι και τα ΕΛΤΑ)... το οποίο όμως ήταν 'ορατό' μόνο όσο το πακέτο βρισκόταν στην Κίνα. Μετά... άφαντο - δεν το έβλεπε κανένα tracking site. Ευτυχώς τελικά παραδόθηκε κανονικά και σε καλό χρόνο.

Το δεύτερο εστάλη από UK warehouse με 'expedited shipping'. Το tracking number που μου έδωσαν ήταν εμφανώς λάθος, με παραπάνω ψηφία από το κανονικό και -βεβαίως- κανένα tracking site δεν το αναγνώριζε. Σε ticket που τους άνοιξα, ζητώντας τους το σωστό αριθμό, μου απάντησαν κάτι του στυλ "Α, μας συγχωρείτε" (αλλά tracking number... γιόκ!)

Ευτυχώς και αυτό παραδόθηκε κανονικά.

Τρίτη παραγγελία πριν λίγες μέρες και επέλεξα registered shipping - και με κάποιο μικρό έξτρα κόστος (αντί του free super saver), προκειμένου να έχω tracking.

Περίμενα για κάποιες μέρες το κλασικό mail "Η παραγγελία σας απεστάλη", αλλά τίποτα. Τελικά μπήκα στη σελίδα τους και είδα ότι η παραγγελία είχε μαρκαριστεί ως "dispatched", αλλά -έκπληξη, έκπληξη!- από tracking number τίποτα!

Τρία στα τρία - οφείλω να τους αναγνωρίσω ότι είναι... συνεπείς!

Τελικά τουλάχιστον τα δέματα φαίνεται να φτάνουνε (ελπίζω να έρθει κανονικά και το τρίτο), αλλά αυτά τα παιδιά δεν το 'χουνε με το tracking...!

Eχει κανεις εμπειρια με το lightinthebox.com. Με θεμα τελωνειου τι γινεται. Θελω να παρω το china mobile a3s και μονο εκει το βρισκω διαθεσημο. Ευχαριστω.

kostas123464 said:
Eχει κανεις εμπειρια με το lightinthebox.com. Με θεμα τελωνειου τι γινεται. Θελω να παρω το china mobile a3s και μονο εκει το βρισκω διαθεσημο. Ευχαριστω.

απο οτι εχω διαβασει σε αλλα νηματα αν βαλεις ασφαλεια τελωνειου και πληρωσεις τελικα τους στελνεις την αποδειξη και σου πιστωνουν τα χρηματα στον λογαριασμο η καρτα σου,και το εχουν γραψει αρκετοι αυτο......τωρα.....τι να σου πω

Ισχύει. Παρήγγειλα συναγερμό και πέρασε τελωνείο. Σε συνολική τιμή 52€ πλήρωσα 26€ κατά την παραλαβή από τα ΕΛΤΑ, έστειλα την απόδειξη φωτογραφία στο site και μου τα επέστρεψαν στο PayPal.

mobile59 said:
απο οτι εχω διαβασει σε αλλα νηματα αν βαλεις ασφαλεια τελωνειου και πληρωσεις τελικα τους στελνεις την αποδειξη και σου πιστωνουν τα χρηματα στον λογαριασμο η καρτα σου,και το εχουν γραψει αρκετοι αυτο......τωρα.....τι να σου πω

Αυτο διαβασα σε προηγουμενα ποστ. Ευχαριστω.

• 2 weeks later...
Μολις παρήγγειλα ενα κινητο απο bangood βασικα pre order εκανα κ αναφερει estimated delivery 1 July τοτε θα το εχουν διαθεσιμο ή τοτε θα ερθει σε μενα?
Μην μετράς τον αριθμό των φίλων που έχεις. Μέτρα τον αριθμό των φίλων στους οποίους μπορείς να βασιστείς.

zampeiros22 said:
Μολις παρήγγειλα ενα κινητο απο bangood βασικα pre order εκανα κ αναφερει estimated delivery 1 July τοτε θα το εχουν διαθεσιμο ή τοτε θα ερθει σε μενα?

Είχα κάνει και εγώ προπαραγγελια το ulefone Armor Mini με πιθανή ημερομηνία 14 Μαΐου. Το έστειλαν στις 16 και το έχω ήδη καμία βδομάδα, με απλό ταχυδρομείο Βελγικό.

stargr said:
Ίσως να το έχουν τοτε αυτοί...

Αυτο πιστευω κ εγώ

Μην μετράς τον αριθμό των φίλων που έχεις. Μέτρα τον αριθμό των φίλων στους οποίους μπορείς να βασιστείς.

zampeiros22 said:
Αυτο πιστευω κ εγώ

Οταν λενε προπαραγγελια συνηθως το εχουν στην αποθηκη τους μερικες μερες πριν και την αναφερομενη ημερομηνια τα στελνουν μαζικα.

Κλασικη τακτικη για να προσεκλυσουν ρευστο.

Το Everbuying σταματά την λειτουργία του στις 18-6 σύμφωνα με email που μου στείλανε.

Γεια σας,μιας και ψαχνω κινητο τις τελυταιες μερες αρχισα να ψαχνω ολα τα site απο Κινα που ηξερα.ειχα καιρο να παρω απο Κινα κατι.Βλεπω οτι εχουν κλεισει κανα δυο γνωστα και τωρα οπως ειπε και ο φιλος για το Everbuying.To Vickmall που σαρωνε πριν κανα εναμιση χρονο τωρα δεν εχει κανει ανανεωσει στη πρωτη σελιδα του.Μηπως παει κ ιαυτο για κλεισιμο ?Δλδ αν θελουμε για κινητο μονο Gearbest και Banggood τα κορυφαια αν καταλαβα καλα και μετα ακολουθυν Tom Top Honorbuy κτλ ?

soup88 said:
Γεια σας,μιας και ψαχνω κινητο τις τελυταιες μερες αρχισα να ψαχνω ολα τα site απο Κινα που ηξερα.ειχα καιρο να παρω απο Κινα κατι.Βλεπω οτι εχουν κλεισει κανα δυο γνωστα και τωρα οπως ειπε και ο φιλος για το Everbuying.To Vickmall που σαρωνε πριν κανα εναμιση χρονο τωρα δεν εχει κανει ανανεωσει στη πρωτη σελιδα του.Μηπως παει κ ιαυτο για κλεισιμο ?Δλδ αν θελουμε για κινητο μονο Gearbest και Banggood τα κορυφαια αν καταλαβα καλα και μετα ακολουθυν Tom Top Honorbuy κτλ ?

Ναι, οι παλιές... δόξες, όπως τις ξέραμε, Vickmall, Minideal, To2c κλπ φαίνονται να βρίσκονται σε πλήρη παρακμή.

Σοβαρότερο όλων αυτήν τη στιγμή, νομίζω, το Banggood, που έχει και την ασφαλέστερη μέθοδο για αποστολή χωρίς... δυσάρεστα συναπαντήματα (priority direct mail).

Σε κάποια απόσταση δεύτερο το Gearbest, το οποίο θέλει μια μικρή προσοχή, γιατί αρκετοί εδώ αναφέρουν ότι κάνει καμιά φορά κουτσουκέλες, ιδίως με τις μεθόδους αποστολής.

Αυτά πάντως νομίζω είναι τα δύο δημοφιλέστερα αυτήν τη στιγμή.

Για το Honorbuy διαβάζω μάλλον θετικά σχόλια εδώ... τριγύρω, δεν έχω όμως ψωνίσει ο ίδιος τα τελευταία χρόνια για να μπορώ να πω με ασφάλεια. Δεν ξέρω επίσης τι κάνει με... 'ασφαλείς' μεθόδους αποστολής.

Το Geekbuying συγκεντρώνει θετικά σχόλια, κυρίως λόγω των ευρωπαϊκών του αποθηκών, απ' όπου στέλνει γρήγορα και χωρίς φόβο τελωνείου - υπό την πρϋπόθεση βέβαια να έχει αυτό που ψάχνεις (και σε καλή τιμή). Για αγορά κατευθείαν από Κίνα δεν ξέρω τι παίζει..

Το Tomtop θα το συνιστούσα μόνο για κανένα μικρομπιχλιμπίδι που θα βρεις σε ελκυστική τιμή. Έχουν ακουστεί διάφορα παράπονα κατά καιρούς και δε θα το πρότεινα για πιο μεγάλες αγορές.

Αυτά τα ολίγα μπορώ να σκεφτώ μέχρι στιγμής... Αν θυμηθώ και κανένα άλλο, θα επανέλθω. :)

Υ.Γ: Από τα παραπάνω, Gearbest, Banggood και ενίοτε και Geekbuying βγάζουν συχνά-πυκνά προσφορές, εκπτωτικά κουπόνια κλπ. Αν δε βιάζεσαι να αγοράσεις κάτι... αύριο, ψάξε λίγο τριγύρω και αργά ή γρήγορα μπορεί και να το πετύχεις σε καμια σημαντκά καλύτερη τιμή.

Edited by w2o4ts

soup88 said:

Εγω πηρα ενα κινητο απο το http://www.geekmaxi.com -nubia z17 lite το ειχε φθηνοτερα κι απο την Κινα,το στελνει με κουριερ απο Γερμανια σε 2 μερες με 4-5 ευρω μεταφορικα,μετα παραγγειλαμε ακομα 2 απο το ιδιο καταστημα,πολυ καλη εξυπηρετηση

w2o4ts said:
Ναι, οι παλιές... δόξες, όπως τις ξέραμε, Vickmall, Minideal, To2c κλπ φαίνονται να βρίσκονται σε πλήρη παρακμή.

Σοβαρότερο όλων αυτήν τη στιγμή, νομίζω, το Banggood, που έχει και την ασφαλέστερη μέθοδο για αποστολή χωρίς... δυσάρεστα συναπαντήματα (priority direct mail).

Σε κάποια απόσταση δεύτερο το Gearbest, το οποίο θέλει μια μικρή προσοχή, γιατί αρκετοί εδώ αναφέρουν ότι κάνει καμιά φορά κουτσουκέλες, ιδίως με τις μεθόδους αποστολής.

Αυτά πάντως νομίζω είναι τα δύο δημοφιλέστερα αυτήν τη στιγμή.

Για το Honorbuy διαβάζω μάλλον θετικά σχόλια εδώ... τριγύρω, δεν έχω όμως ψωνίσει ο ίδιος τα τελευταία χρόνια για να μπορώ να πω με ασφάλεια. Δεν ξέρω επίσης τι κάνει με... 'ασφαλείς' μεθόδους αποστολής.

Το Geekbuying συγκεντρώνει θετικά σχόλια, κυρίως λόγω των ευρωπαϊκών του αποθηκών, απ' όπου στέλνει γρήγορα και χωρίς φόβο τελωνείου - υπό την πρϋπόθεση βέβαια να έχει αυτό που ψάχνεις (και σε καλή τιμή). Για αγορά κατευθείαν από Κίνα δεν ξέρω τι παίζει..

Το Tomtop θα το συνιστούσα μόνο για κανένα μικρομπιχλιμπίδι που θα βρεις σε ελκυστική τιμή. Έχουν ακουστεί διάφορα παράπονα κατά καιρούς και δε θα το πρότεινα για πιο μεγάλες αγορές.

Αυτά τα ολίγα μπορώ να σκεφτώ μέχρι στιγμής... Αν θυμηθώ και κανένα άλλο, θα επανέλθω. :)

Υ.Γ: Από τα παραπάνω, Gearbest, Banggood και ενίοτε και Geekbuying βγάζουν συχνά-πυκνά προσφορές, εκπτωτικά κουπόνια κλπ. Αν δε βιάζεσαι να αγοράσεις κάτι... αύριο, ψάξε λίγο τριγύρω και αργά ή γρήγορα μπορεί και να το πετύχεις σε καμια σημαντκά καλύτερη τιμή.

Σε ευχαριστω φιλε για το μικρο review τον καταστηματων.

----- προσθήκη μηνύματος 54 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

mobile59 said:
Εγω πηρα ενα κινητο απο το http://www.geekmaxi.com -nubia z17 lite το ειχε φθηνοτερα κι απο την Κινα,το στελνει με κουριερ απο Γερμανια σε 2 μερες με 4-5 ευρω μεταφορικα,μετα παραγγειλαμε ακομα 2 απο το ιδιο καταστημα,πολυ καλη εξυπηρετηση

Ναι το βρηκα κι εγω αυτο και εγω διαβασει πολυ καλες κριτικες

celtic1453 said:
To Banggood τελευταία κανει μικρο ζουζουνιες....

Μια τέτοια που διάβασα πρόσφστα σε διπλανό topic αφορούσε π.χ. την εγγύηση του Nubia M2 - και ομολογώ ότι με ξενέρωσε λίγο...

soup88 said:

Από όσο έχω πληροφορηθεί (με επιφύλαξη πάντα) το Vickmall τέλος.

Το Everbuying (που ήταν θυγατρική του Gearbest) φαινόταν, είχε μόνο σαβούρες και μικροπράματα τελευταία. Κρίμα πάντως γιατί έδινε πολλούς πόντους και έπαιρνες καλές εκπτώσεις.

w2o4ts said:
Μια τέτοια που διάβασα πρόσφστα σε διπλανό topic αφορούσε π.χ. την εγγύηση του Nubia M2 - και ομολογώ ότι με ξενέρωσε λίγο...

Προσωπική μου άποψη

Απευθείας από Κίνα Προϊοντα ΜΟΝΟ ΕΩς 200€

In the down down of the writing we became robes...

celtic1453 said:
Προσωπική μου άποψη

Απευθείας από Κίνα Προϊοντα ΜΟΝΟ ΕΩς 200€

Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα. Για μεγαλύτερα ποσά, στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων εκτίθεσαι σε αδικαιολόγητα μεγάλα ρίσκα.

w2o4ts said:
Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα. Για μεγαλύτερα ποσά, στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων εκτίθεσαι σε αδικαιολόγητα μεγάλα ρίσκα.

Aκριβως.....

Έως κάνα μέτριο ΧΙΑΟΜΙ....ΕΩς ΤΑ 200€

ΜΕΤΑ όλα τα κινητά είναι.ελάχιστα πιο ακριβά εντός ΕΕ απο οτι σε Κίνα...

In the down down of the writing we became robes...

Θα έβαζα GEARBEST και GEEKBUYING μαζί στις 2 πρώτες θέσεις.

Και αυτό γιατί το Gearbest έχει μεγάλη ποικιλία και καλές προσφορές και το GEEKBUYING πάντα βρίσκει τρόπους χωρίς Ρίσκο για αποστολή ακριβών προϊόντων.

Πχ πήρα το Oneplus 3T χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα είχαμε κανονίσει να μου στείλει και ένα μεγάλο ηλεκτρικό πατίνι, πάλι χωρίς τελωνείο.

Τρίτο το Banggood που γενικά είναι οκ, αλλά δεν βοηθάνε ποτέ να βρεθεί τρόπος για αποστολή ακριβών προϊόντων.

Unleashed by my rooted OP3T on 8.0

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max