Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!Ερώτηση έμβασμα απο Εθνική σε Αλφα μπανκ πόσες μέρες θέλει με απλή αποστολή?

HEO said:
Και προσοχή αυτό που λέω ισχύει για έμβασμα σε οποιαδήποτε χώρα sepa είτε είναι στο ευρώ η όχι άλλα σε τραπεζικό λογαριασμό.....δεν μιλάω για επιταγή η κάτι άλλο.... απλή ηλεκτρονικη μεταφορά ποσού από λογαριασμό δικό σου σε λογαριασμού του δικού σου στην Ρουμανία.... Κόστος 1€

Sent from my Power 3 using Tapatalk

Φίλε μόλις το δοκίμασα, όντως είναι 1€ η προμήθεια.... Ευχαριστώ για την πληροφορία ..

Τελικά, μήπως δεν κατάλαβα καλά και η προμήθεια 12€ είναι όταν θα τα κάνει ανάληψη (πάλι σε €);

Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

Καλησπέρα έχω κάποιο πρόβλημα με μια πιστωτική κάρτα της Alpha. Έκανα μια αγορά με δόσεις και επειδή το προιόν που αγόρασα δεν ήταν διαθέσιμο έγινε ακύρωση της παραγγελίας. Βέβαια η τράπεζα πρόλαβε και μου χρέωσε την πρώτη δόση την οποία πλήρωσα όπως μου είπαν τηλεφωνικά για να μην τοκιστεί. Τώρα σε κάθε λογαριασμό που μου έρχεται βλέπω μια δόση μπαίνει και μια μου αφαιρούν. Σε επικοινωνία με την τράπεζα μου λένε ότι έτσι γίνεται όταν γίνεται ακύρωση κάποιας παραγγελίας με δόσεις και ότι το ποσό της πρώτης δόση που έχει πληρωθεί θα το πάρω όταν θα τελειώσει αυτή η χρεωπίστωση που βλέπω στο λογαριασμό μου και αυτό θα είναι σε 3 χρόνια γιατί ήταν 36 δόσεις. Που μπορώ να απευθυνθώ για να κάνω κάποια καταγγελία κατά της τράπεζας, υπάρχει κάποια Υπηρεσία που ασχολείται με αυτά τα θέματα ή πρέπει να πληρώσεις δικηγόρο για να βρεις το δίκιο σου; Edited by kosvou

Έτσι ξέρω ότι γίνεται όταν ακυρώνεται πληρωμή που έχει μπει σε δόσεις. Νομίζω το αναφέρουν στους όρους και τα ίδια τα καταστήματα που έχουν δόσεις. Λίγο βλακεία βέβαια γιατί απελευθερώνεται το πιστωτικό σου όριο λίγο λίγο.

Sent from my Galaxy S10e

Επειδή σε λίγες μέρες πρόκειται να μεταφέρω στον λογαριασμό της μητέρας μ ένα μεγάλο ποσό, υπάρχει περίπτωση να γίνει καμιά πατάτα;

Έχει παρατηρήσει κάποιος καθυστέρηση ενημέρωσης του ebanking της ΕΤΕ;

Χθές έκανα πληρωμή δόσης στην πιστωτική μου και δεν μου έκανε ανανέωση με τα σωστά πόσα όπως έκανε μέχρι πριν. Έκανα 2 πληρωμές χθες το βράδυ κατα τις 22.00 και σήμερα το πρωί είδα το σωστό διαθέσιμο υπόλοιπο κατά τις 11.Εκανα και άλλη μια μικρή πληρωμή δόσης και τότε έκανε refresh. Μέχρι πριν λίγες μέρες μέσα σε λίγα λεπτά υπήρχε άμεση ενημέρωση. Επίσης σε αγορά με πιστωτική εμφανίζει μεν την χρέωση αλλά δεν ενημερώνεται άμεσα το διαθέσιμο υπόλοιπο.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Edited by stilskin
http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

stilskin said:
Έχει παρατηρήσει κάποιος καθυστέρηση ενημέρωσης του ebanking της ΕΤΕ;

Χθές έκανα πληρωμή δόσης στην πιστωτική μου και δεν μου έκανε ανανέωση με τα σωστά πόσα όπως έκανε μέχρι πριν. Έκανα 2 πληρωμές χθες το βράδυ κατα τις 22.00 και σήμερα το πρωί είδα το σωστό διαθέσιμο υπόλοιπο κατά τις 11.Εκανα και άλλη μια μικρή πληρωμή δόσης και τότε έκανε refresh. Μέχρι πριν λίγες μέρες μέσα σε λίγα λεπτά υπήρχε άμεση ενημέρωση. Επίσης σε αγορά με πιστωτική εμφανίζει μεν την χρέωση αλλά δεν ενημερώνεται άμεσα το διαθέσιμο υπόλοιπο.

Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά μπαίνουν τα χρήματα όσων είναι σε αναστολή από σήμερα και μάλλον έχει γονατίσει το ΔΙΑΣ.

Σχεδόν όλο το απόγευμα στην Alpha δεν μπορούσες να μπεις.

paanos said:
Έχουν εξηγήσει όλες οι τράπεζες ότι δεν θα μπουν στο google pay λόγω κόστους, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν τα δικά τους.

Οι τράπεζες περιμένουν να βγάλουν όλες τα πορτοφόλια τους, και αυτή που το κάνει καλύτερα θα αναλάβει να τα ενώσει σε μια εφαρμογή (όπως το waiz της Εθνικής).

Η alpha ήδη υποστηρίζει apple και Garmin pay

Επειδή επίσης έχω πολύ σοβαρές αμφιβολίες για αυτό που λες λόγω επαγγέλματος (σε fintec δουλευω) θα ήθελα μια πηγή για αυτό που λες.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Edited by aroutis
Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

kosvou said:
Καλησπέρα έχω κάποιο πρόβλημα με μια πιστωτική κάρτα της Alpha. Έκανα μια αγορά με δόσεις και επειδή το προιόν που αγόρασα δεν ήταν διαθέσιμο έγινε ακύρωση της παραγγελίας. Βέβαια η τράπεζα πρόλαβε και μου χρέωσε την πρώτη δόση την οποία πλήρωσα όπως μου είπαν τηλεφωνικά για να μην τοκιστεί. Τώρα σε κάθε λογαριασμό που μου έρχεται βλέπω μια δόση μπαίνει και μια μου αφαιρούν. Σε επικοινωνία με την τράπεζα μου λένε ότι έτσι γίνεται όταν γίνεται ακύρωση κάποιας παραγγελίας με δόσεις και ότι το ποσό της πρώτης δόση που έχει πληρωθεί θα το πάρω όταν θα τελειώσει αυτή η χρεωπίστωση που βλέπω στο λογαριασμό μου και αυτό θα είναι σε 3 χρόνια γιατί ήταν 36 δόσεις. Που μπορώ να απευθυνθώ για να κάνω κάποια καταγγελία κατά της τράπεζας, υπάρχει κάποια Υπηρεσία που ασχολείται με αυτά τα θέματα ή πρέπει να πληρώσεις δικηγόρο για να βρεις το δίκιο σου;

Έχω ακούσει ότι έτσι λειτουργεί η επιστροφή χρημάτων στης πιστωτικές όταν είναι σε δόσεις.. Δεν πιστεύω να βγάλεις άκρη

kosvou said:
Καλησπέρα έχω κάποιο πρόβλημα με μια πιστωτική κάρτα της Alpha. Έκανα μια αγορά με δόσεις και επειδή το προιόν που αγόρασα δεν ήταν διαθέσιμο έγινε ακύρωση της παραγγελίας. Βέβαια η τράπεζα πρόλαβε και μου χρέωσε την πρώτη δόση την οποία πλήρωσα όπως μου είπαν τηλεφωνικά για να μην τοκιστεί. Τώρα σε κάθε λογαριασμό που μου έρχεται βλέπω μια δόση μπαίνει και μια μου αφαιρούν. Σε επικοινωνία με την τράπεζα μου λένε ότι έτσι γίνεται όταν γίνεται ακύρωση κάποιας παραγγελίας με δόσεις και ότι το ποσό της πρώτης δόση που έχει πληρωθεί θα το πάρω όταν θα τελειώσει αυτή η χρεωπίστωση που βλέπω στο λογαριασμό μου και αυτό θα είναι σε 3 χρόνια γιατί ήταν 36 δόσεις. Που μπορώ να απευθυνθώ για να κάνω κάποια καταγγελία κατά της τράπεζας, υπάρχει κάποια Υπηρεσία που ασχολείται με αυτά τα θέματα ή πρέπει να πληρώσεις δικηγόρο για να βρεις το δίκιο σου;

Και σε εμένα στη eurobank που πήρα επιστροφή χρημάτων για παραγγελία που είχα πληρώσει με δόσεις κάπως έτσι γινόταν. Γινόταν χρέωση της δόσης και μετά από ένα μήνα αν θυμάμαι καλά πίστωση.

The day is my enemy, the night my friend

dis said:
Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά μπαίνουν τα χρήματα όσων είναι σε αναστολή από σήμερα και μάλλον έχει γονατίσει το ΔΙΑΣ.

Σχεδόν όλο το απόγευμα στην Alpha δεν μπορούσες να μπεις.

Πολυ λογικό σενάριο. Ένα χρόνο που έχω ebanking στην Εθνική, δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ αντίστοιχο πρόβλημα.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

aroutis said:
Η alpha ήδη υποστηρίζει apple και Garmin pay

Επειδή επίσης έχω πολύ σοβαρές αμφιβολίες για αυτό που λες λόγω επαγγέλματος (σε fintec δουλευω) θα ήθελα μια πηγή για αυτό που λες.

Δεν νομίζω ότι συγκρίνεται η Google με τη Garmin σε θέμα αριθμού χρηστών. Είναι λογικό να έχει και λιγότερες προμήθειες.

Για το account aggregator: https://www.kathimerini.gr/economy/business/1034784/pos-proothoyn-oi-trapezes-ta-psifiaka-portofolia

https://www.insider.gr/epiheiriseis/trapezes/141589/psifiaka-portofolia-ola-se-ena-etoimazoyn-oi-trapezes

Για το Google Pay δεν σου βρηκα ξεκάθαρη πηγή, αλλά αν ψάξεις θα βρεις δεκάδες άρθρα που θα το φέρνανε και καλα το 2018, και τελικά τα σχέδια ναυάγησαν. Εξάλλου από όσο φάνηκε υπήρχε ηδη ενδιαφέρον (N26, Revolut, Viva) για να έρθει στην Ελλάδα, σύμφωνα με την διαθεσιμότητα από τη πρώτη ημέρα, άρα και οι συστημικές τράπεζες (αρχικά η Alpha Bank που είχε ηδη το tokenization) θα μπορούσαν να ενταχθούν στο Google Pay νωρίτερα ή σε μεταγενέστερο χρόνο, αν δεν αναπτύσσανε τις δικές τους εφαρμογές. Είναι σίγουρα πιο φθηνό όμως το να αναπτύσσουν τις δικές τους εφαρμογές, από το να κρατάει προμήθεια και η Google.

paanos said:
Δεν νομίζω ότι συγκρίνεται η Google με τη Garmin σε θέμα αριθμού χρηστών. Είναι λογικό να έχει και λιγότερες προμήθειες.

Για το account aggregator: https://www.kathimerini.gr/economy/business/1034784/pos-proothoyn-oi-trapezes-ta-psifiaka-portofolia

https://www.insider.gr/epiheiriseis/trapezes/141589/psifiaka-portofolia-ola-se-ena-etoimazoyn-oi-trapezes

Για το Google Pay δεν σου βρηκα ξεκάθαρη πηγή, αλλά αν ψάξεις θα βρεις δεκάδες άρθρα που θα το φέρνανε και καλα το 2018, και τελικά τα σχέδια ναυάγησαν. Εξάλλου από όσο φάνηκε υπήρχε ηδη ενδιαφέρον (N26, Revolut, Viva) για να έρθει στην Ελλάδα, σύμφωνα με την διαθεσιμότητα από τη πρώτη ημέρα, άρα και οι συστημικές τράπεζες (αρχικά η Alpha Bank που είχε ηδη το tokenization) θα μπορούσαν να ενταχθούν στο Google Pay νωρίτερα ή σε μεταγενέστερο χρόνο, αν δεν αναπτύσσανε τις δικές τους εφαρμογές. Είναι σίγουρα πιο φθηνό όμως το να αναπτύσσουν τις δικές τους εφαρμογές, από το να κρατάει προμήθεια και η Google.

Δεν μου επιτρέπεται να μπω σε λεπτομέρειες αλλά τουλάχιστον μια τράπεζα έχει περάσει certification στα σχήματα (mastercard και visa) για google pay εντός του 20.

Δεν πρόκειται να πω κάτι άλλο.

Edited by aroutis
Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Αυτό με την Εθνική το έπαθα χτες, είχα πληρώσει κάτι και δεν το εμφάνιζε στη κάρτα, το ποσό ήταν ανέπαφο και ήθελα να πληρώσω κάτι άλλο και δεν μπορούσα λόγω ανεπαρκούς υπολοίπου.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

Μια ερώτηση. Για δόσεις πχ 3 άτοκες. Πρέπει να έχεις διαθέσιμο όλο το ποσό η μόνο το ποσό της δόσης για να εγκριθεί?

sakels said:
Μια ερώτηση. Για δόσεις πχ 3 άτοκες. Πρέπει να έχεις διαθέσιμο όλο το ποσό η μόνο το ποσό της δόσης για να εγκριθεί?

Ανάλογα με την τράπεζα

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Εχω μια ερώτηση σε μηνιαία δόση πιστωτικής της εθνικής με βάζει να πληρώσει το 2%της ελάχιστης μηνιαίας καταβολής και επίπλεον με βάζει να πληρώσω και τους τόκους αντί να τους βάλει στο ποσό το συνολικό.

Δηλαδή για 500 ευρώ πληρώνω 10 ευρώ το έλαχιστο.

Και 5 ευρώ Τόκοι

Με χρεώνει 15 ευρώ. Τα 5 ευρώ δεν έπρεπε να τα βάζει στο κεφάλαιο και να βγαίνει ένα ποσό σωστά?

"κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση"

Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=8097381#post8097381

Η τράπεζα σου έχει απαντήσει.

Οπότε το πρόβλημα δεν είναι ηθικό για να απαντηθεί το ερώτημα "έπρεπε "

Η τράπεζα έτσι το υπολογίζει και όχι με το πρέπει.

Edited by Vasileios

nikolasn80 said:
Εχω μια ερώτηση σε μηνιαία δόση πιστωτικής της εθνικής με βάζει να πληρώσει το 2%της ελάχιστης μηνιαίας καταβολής και επίπλεον με βάζει να πληρώσω και τους τόκους αντί να τους βάλει στο ποσό το συνολικό.

Δηλαδή για 500 ευρώ πληρώνω 10 ευρώ το έλαχιστο.

Και 5 ευρώ Τόκοι

Με χρεώνει 15 ευρώ. Τα 5 ευρώ δεν έπρεπε να τα βάζει στο κεφάλαιο και να βγαίνει ένα ποσό σωστά?

Ο τρόπος υπολογισμούς της minimum καταβολής σου ήταν γνωστός όπως και ο τρόπος τοκισμου οφειλών όταν υπεγραφες τη σύμβαση για να βγάλεις κάρτα.

Επίσης το να πληρώνεις με ελάχιστη καταβολή είναι οτι χειρότερο για σένα και οτι καλύτερο για τις τράπεζες.

Χρεωστική σε εθνική και γενικά αγορές από όλο τον κόσμο, χωρίς προβλήματα εδώ και πολλά χρόνια και σωστή υποστήριξη και ενημέρωση στο ebanking

topmar said:
Φίλε μόλις το δοκίμασα, όντως είναι 1€ η προμήθεια.... Ευχαριστώ για την πληροφορία ..

Τελικά, μήπως δεν κατάλαβα καλά και η προμήθεια 12€ είναι όταν θα τα κάνει ανάληψη (πάλι σε €);

Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μάλλον θα μπέρδεψες τα τιμολόγια. Υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο στο τιμολόγιο για web banking και ξεχωριστό για εργασίες σε κατάστημα. Τα 12 ευρώ λογικά θα είναι όταν πας στο καταστημα στο γκισέ και κάνεις το έμβασμα με τη βοήθεια υπαλλήλου.

zananiro said:
Και σε εμένα στη eurobank που πήρα επιστροφή χρημάτων για παραγγελία που είχα πληρώσει με δόσεις κάπως έτσι γινόταν. Γινόταν χρέωση της δόσης και μετά από ένα μήνα αν θυμάμαι καλά πίστωση.

Εσύ τουλάχιστον πήρες επιστροφή χρημάτων. Εμένα δεν μου επιστρέφουν τη δόση που πλήρωσα, απλά μου λένε θα την πάρω πίσω όταν τελειώσουν όλες οι δόσεις (σε 36 μήνες δηλαδή). Εκεί είναι το πρόβλημά μου.