Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Είναι υποχρεωτικό σε όλους σταδιακά και μόνο αν λαμβάνεις μισθοδοσία ή έχεις πάνω από 60 χιλιάρικα (οχι για πολύ) την γλιτωνεις. Είχατε ενημερωθεί με επιστολή και email. 
Μπορεί να γίνει ο λογαριασμός αποταμιευτικός, αλλά χωρίς χρεωστική κάρτα και χωρίς δυνατότητα μεταφοράς σε άλλους (μόνο μεταξύ δικών σας λογαριασμών επιτρέπει) 

1 ώρα πριν, takpanos said:

Είδαμε χτες μια μηνιαία χρέωση στο λογαριασμό eurobank που υπάρχει τους τελευταίους μηνες 0,60 για μια συνδρομή που δε συμφωνήσαμε ποτέ με το όνομα blue advantage.

Πως μπήκε αυτή? Με το έτσι θελω?

Ναι για να μην πληρωσεις πρεπει να εχεις μισθοδοσια η πανω απο 10κ καταθεσεις
https://www.eurobank.gr/el/retail/proionta-upiresies/proionta/sunallages-pronomia/my-advantage-banking/programma-my-advantage-banking#:~:text=Με έως 0,60€ τον μήνα, το Eurobank My Blue Advantage

My Mobile Phone History:

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Θέλω να βγάλω μια πιστωτική από εθνική.ολα καλά απλά έχω μια απορία η ετήσια συνδρομή είναι 60 ευρώ.για να την γλιτώσεις πρέπει να κάνεις κίνηση με την κάρτα 7000 ευρώ πως θα γίνει αυτό όμως αφού η κάρτα θελω  να ζητήσω πιστωτικό όριο 3000 τόσα χρειάζομαι.πως θα καλύψω εγώ τα 7000?εκτός αν είναι αναλογικό. Αν ξέρει κανείς..

"κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση"

Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

7000 τον χρονο συνολικα

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

1 minute ago, HEO said:

7000 τον χρονο συνολικα

Τι εννοείς συνολικά το όριο της κάρτας είναι μονο3000

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

11 minutes ago, nikolasn80 said:

το οριο της καρτας ειναι 3000

αλλα υποθετω ανα μηνα θα πληρωνεις κατι, δεν θα τα αφησεις ολα μεσα να τοκιζονται

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

1 minute ago, HEO said:

το οριο της καρτας ειναι 3000

αλλα υποθετω ανα μηνα θα πληρωνεις κατι, δεν θα τα αφησεις ολα μεσα να τοκιζονται

Κατάλαβα τι εννοείς 

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

16 minutes ago, nikolasn80 said:

Αρχικά, πριν βγάλεις πιστωτική κάρτα καλό είναι να διαβάσεις πώς λειτουργεί και ποια είναι η φιλοσοφία.

Όσον αφορά το ερώτημα σου, τα 3.000 είναι το πιστωτικό όριο. Το ποσό δηλαδή που μπορείς να "δανείζεσαι" πριν μπει κόφτης. 

Στην πράξη αν υποθέσουμε ότι κάνεις αγορές 700 ευρώ το μήνα και εξοφλεις τον λογαριασμό σου εμπρόθεσμα, σε 10 μήνες θα έχεις συμπληρώσει τις 7.000 ευρώ. 

Άλλο πράγμα το πιστωτικό όριο και άλλο η ετήσια χρήση. 

Έχει δοκιμάσει κάποιος να κάνει top up στην ρεβολουτ από πιστωτική Πειραιως; την πιάνει σαν αγορά;; ρωτάω γιατί αν φαίνεται έτσι θα μπορεί να γίνει μετατροπή του ποσού σε άτοκες δόσεις από την Πειραιώς, σωστά; 

51 minutes ago, thansof_7 said:

Έχει δοκιμάσει κάποιος να κάνει top up στην ρεβολουτ από πιστωτική Πειραιως; την πιάνει σαν αγορά;; ρωτάω γιατί αν φαίνεται έτσι θα μπορεί να γίνει μετατροπή του ποσού σε άτοκες δόσεις από την Πειραιώς, σωστά; 

Δεν πιάνεται σαν αγορά ούτε είναι διαθέσιμες οι συναλλαγές top-up για μετατροπή σε δόσεις.

On 18/9/2024 at 4:54 ΜΜ, oregon said:

Η Optima έχει 0% προμήθεια και σε χρεωστικές και σε πιστωτικές 

Στην πιστωτική σίγουρα αλλά και στη χρεωστική; Δε το βρήκα στο τιμολόγιο. 

2 ώρες πριν, Kipouros_tou_GAP said:

Στην πιστωτική σίγουρα αλλά και στη χρεωστική; Δε το βρήκα στο τιμολόγιο. 

https://www.optimabank.gr/support-area/synallages-se-synallagma

Εκτός αυτού το έχω ρωτήσει. 

15 ώρες πριν, thansof_7 said:

Σαν αγορά ναι (δεν θεωρείται αναληψη δλδ). Απειρες φορες το εχω κάνει. Για μετατροπη σε ατοκες δόσεις οχι.

Edited by haforce

Μια ερώτηση, το 2% μηνιαίας ελάχιστης καταβολής τι σημαίνει? Εάν αγοράσω κάτι και εντός του μήνα το αποπληρώσω θα χρεωθώ και με 2%?

31 minutes ago, EllinikoNisi said:

Μια ερώτηση, το 2% μηνιαίας ελάχιστης καταβολής τι σημαίνει? Εάν αγοράσω κάτι και εντός του μήνα το αποπληρώσω θα χρεωθώ και με 2%?

όχι εννοεί ότι όταν εκδοθεί ο λογαριασμός πρέπει να πληρώσεις τουλάχιστον την ελάχιστη καταβολή που ανέρχεται σε 2% για να μην εμφανιστείς σαν εκπρόθεσμος και επιβαρυνθείς με τόκους υπερημερίας + όποια άλλα έξοδα. ( Αλλά χρεώνεσαι κανονικά το επιτόκιο!!) 

Edited by testatos

Έστω ότι αγοράζω σήμερα με πιστωτική εάν προϊόν 200ευρω.και σε 15 μέρες πληρώσω τα 200 ευρώ.η πιστωτική θα με χρεώσει τόκους?

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

20 minutes ago, nikolasn80 said:

Έστω ότι αγοράζω σήμερα με πιστωτική εάν προϊόν 200ευρω.και σε 15 μέρες πληρώσω τα 200 ευρώ.η πιστωτική θα με χρεώσει τόκους?

Φυσικά, όχι.

Αλλά δεν είναι αυτή η χρήση της πιστωτικής.

Αγοράζουμε αυτά που θέλουμε, έρχεται ο μηνιαός λογαριασμός από την τράπεζα που ζητάει (πονηρά) την ελάχιστη καταβολή, πληρώνουμε μετά από 1 μήνα περίπου, είτε με πάγια εντολή είτε από λογαριασμό στην ίδια ή άλλη τράπεζα (με κάποια προμήθεια σ' αυτή την περίπτωση) και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

11 minutes ago, makap said:

Φυσικά, όχι.

Αλλά δεν είναι αυτή η χρήση της πιστωτικής.

Αγοράζουμε αυτά που θέλουμε, έρχεται ο μηνιαός λογαριασμός από την τράπεζα που ζητάει (πονηρά) την ελάχιστη καταβολή, πληρώνουμε μετά από 1 μήνα περίπου, είτε με πάγια εντολή είτε από λογαριασμό στην ίδια ή άλλη τράπεζα (με κάποια προμήθεια σ' αυτή την περίπτωση) και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

αρα μολις εκδοθει ο λογαριασμος εχει γινει τοκισμος του ποσου

ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ

66 π.Χ

27 minutes ago, nikolasn80 said:

αρα μολις εκδοθει ο λογαριασμος εχει γινει τοκισμος του ποσου

Εάν εξοφληθεί το υπόλοιπο πριν τη λήξη του λογαριασμού δεν χρεώνεσαι τόκους. 

Εάν εξοφληθεί μέρος του υπολοίπου, για το ανεξοφλητο ο τοκισμος ξεκινάει από την ημερομηνία της εκάστοτε αγοράς. 

Πχ 1/11 εκδίδεται λογαριασμός 100 ευρώ με λήξη 20/11 και πληρώνεις τα 20 από τα 100.

Έστω ότι τα 80 ευρώ που άφησες υπόλοιπο αφορούν μια αγορά που έγινε στις 15/10. Ο τόκος θα υπολογίζεται από τις 15/10 και μέχρι την εξόφληση της εν λόγω κίνησης. 

3 ώρες πριν, nikolasn80 said:

Και μην το παιρνεις με τις μερες μπορει να κανεις 200€ αγορα μια μερα πριν την εκδοση του λογαριασμου, αρα πρεπει να πληρωσει το ποσο αυτό ολοκληρο

Εν ολιγοις πληρωνεις όλο το ποσο που λεει ο λογαριασμος του μήνα και είσαι οκ, χωρις τόκους χωρίς τίποτα επιπλέον.

9 ώρες πριν, nikos_kallithea said:

Και μην το παιρνεις με τις μερες μπορει να κανεις 200€ αγορα μια μερα πριν την εκδοση του λογαριασμου, αρα πρεπει να πληρωσει το ποσο αυτό ολοκληρο

Εν ολιγοις πληρωνεις όλο το ποσο που λεει ο λογαριασμος του μήνα και είσαι οκ, χωρις τόκους χωρίς τίποτα επιπλέον.

Οχι απαραίτητα, και μία μέρα πριν την έκδοση μπορεί να μην οριστικοποιηθεί αμέσως η αγορά και να περάσει στον επόμενο λογαριασμό οπότε να έχει κοντά 1,5 μήνα περιθώριο για πληρωμή. Πολλές φορές μου έχει συμβεί αυτό.

Ξέρει κανένας αν η affinity της Alpha δίνει την επιβράβευση και στη φόρτιση Revolut;

Το τελευταιο διάστημα, όταν χρειάζεται να λάβω OTP μέσω του app της Εθνικής (NBG app) έρχεται μια ειδοποίηση ΧΩΡΙΣ το OTP, η οποία ανοίγει το app χωρίς να κάνει κάτι άλλο.

Η μόνη λύση που έχω βρει είναι να επιλέγω OTP μέσω Viber, το οποίο έρχεται άμεσα.

Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα ή κάτι παίζει με την περίπτωσή μου οπότε να απεγκαταστήσω την εφαρμογή;

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

24 minutes ago, geoponer said:

Το τελευταιο διάστημα, όταν χρειάζεται να λάβω OTP μέσω του app της Εθνικής (NBG app) έρχεται μια ειδοποίηση ΧΩΡΙΣ το OTP, η οποία ανοίγει το app χωρίς να κάνει κάτι άλλο.

Η μόνη λύση που έχω βρει είναι να επιλέγω OTP μέσω Viber, το οποίο έρχεται άμεσα.

Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα ή κάτι παίζει με την περίπτωσή μου οπότε να απεγκαταστήσω την εφαρμογή;

Αυτο ισχυει πάνω από χρόνο, ανοίγει η το αππ και πατάς αποδοχή