Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Να φανταστω οτι με Ελληνικες χρεωστικες πλεον ειναι αδυνατον να κλεισουμε και εισιτηρια με ξενες αεροπορικες μιας και εχουν λογαριασμους εξω ???? Βεβαια θα ηταν πληγμα πχ για την Ryanair και τα δρομολογια εσωτερικου αλλα αν ξερει κανεις με σιγουρα ας μας πει να ξερουμε.
Αν η εταιρία εχει λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα μπορεις. Αν δεν εχει , δεν μπορεις να κανεις συναλλαγή.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Τελικά δεν βλέπω καμία χρέωση προμήθειας από την ανάληψη του Σαββάτου.

Αντίθετα με αυτό, χθες που επιχείρησα σε Εθνική με κάρτα Πειραιώς, έβγαλε κανονικά το μήνυμα περί χρέωσης.

Τι γίνεται ρε παιδια με τις τράπεζες??Τελικά μόνο 60 ευρώ /μέρα εεε???

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Τι γίνεται ρε παιδια με τις τράπεζες??Τελικά μόνο 60 ευρώ /μέρα εεε???

Ανάληψη 60€, μέσω ebanking εντός Ελλάδας κανεις ότι θες και ότι αγορές θες μεσω κάρτας χρεωστικής - πιστωτικής (ανάλογα και το όριο που εχεις βέβαια). Επίσης και οι πάγιες τραπεζικές εντολές λειτουργούν κανονικά. Για εξωτερικό δε μπορείς να κάνεις τίποτα...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

Ανάληψη 60€, μέσω ebanking εντός Ελλάδας κανεις ότι θες και ότι αγορές θες μεσω κάρτας χρεωστικής - πιστωτικής (ανάλογα και το όριο που εχεις βέβαια). Επίσης και οι πάγιες τραπεζικές εντολές λειτουργούν κανονικά. Για εξωτερικό δε μπορείς να κάνεις τίποτα...

"Για εξωτερικό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα" τι εννοείς; Αγορές κτλ; Πχ μέσω PayPal?

"Για εξωτερικό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα" τι εννοείς; Αγορές κτλ; Πχ μέσω PayPal?

Ξέχνα το, δεν μπορείς να κάνεις αγορές από το εξωτερικό. Μόνο αν έχεις χρήματα στο PayPal balance ή αν έχεις προ-πληρωμένη κάρτα με χρήματα μέσα γιατί πλέον δεν μπορείς να την φορτίσεις ή να βγάλεις καινούργια προ-πληρωμένη. Εκτός και αν έχεις κάρτα ή οποία έχει εκδοθεί από ξένη τράπεζα.

The day is my enemy, the night my friend

Το οριο αναληψης στις χρεωστικες σημαινει πως δεν γινονται ηλεκτρονικες αγορες πανω απο αυτο το ποσο;Δεν ισχυει μονο για τα ΑΤΜ;

Το οριο αναληψης στις χρεωστικες σημαινει πως δεν γινονται ηλεκτρονικες αγορες πανω απο αυτο το ποσο;Δεν ισχυει μονο για τα ΑΤΜ;

Δεν υπαρχει οριο στις ηλεκτρονικες αγορες αν το ποσο μεταφερεται σε λογαριασμο εντος της ελλαδας.

Με πόσα που έχουν γίνει refund, τι γίνεται; μπορούμε να κάνουμε νέα αγορά άνω των 60€;

Αν το ποσο εχει μεταφερθει στο paypal balance και οχι στη χρεωστικη θεωρητικά μπορεις να κανεις αγορες απο το εξωτερικο ανεξαρτητως ποσου. Λεω θεωρητικα, γιατι δεν εχει επιβεβαιωθει σιγουρα απο καποιον ακομα.

Edited by zananiro

Ξέρει κανείς γιατί δεν μπορώ ούτε 60€ να βγάλω μέσω Εθνική στην Μάλτα πού βρίσκομαι;

Έχουμε άλλο περιορισμό Όσοι είμαστε εξωτερικό;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Από ότι κατάλαβα , χρήματα δεν βγαίνουν στο εξωτερικό , μόνο μπαίνουν .

Πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές μόνο σε Ελληνικά καταστήματα ,

το Paypal δουλευει μόνο αν έχεις balance

Άρα προφανώς δεν θα γίνεται ανάληψη στο εξωτερικό.

Προσπάθησα να κάνω μια αγορά από Ebay αξίας 0.75€ και δεν έγινε η συναλλαγή μέσω του Paypal. Transaction declined by card issuer....

Xρεωστική Visa της Πειραιώς.

Ξέρει κανείς γιατί δεν μπορώ ούτε 60€ να βγάλω μέσω Εθνική στην Μάλτα πού βρίσκομαι;

Με κάρτες που έχουν εκδοθεί από ελληνική τράπεζα δεν γίνεται μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. Μπορείς να μεταφέρεις χρήματα Μόνο σε λογαριασμούς που έχουν ανοιχτεί στην Ελλάδα. Ούτε ανάληψη μπορείς να κάνεις με κάρτα ελληνικής τράπεζας στο εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει ότι οποίος είναι εξωτερικό για δουλειά ή διακοπές και δεν έχει ρευστο, έχει μπλεξίματα και περιπέτειες.

Edited by zananiro

Ούτε να μεταφέρω λεφτά στο εξωτερικό μπορώ μέσω ebanking...

Δεν υπάρχει αυτή η κατάσταση.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Τελικά δεν βλέπω καμία χρέωση προμήθειας από την ανάληψη του Σαββάτου.

Αντίθετα με αυτό, χθες που επιχείρησα σε Εθνική με κάρτα Πειραιώς, έβγαλε κανονικά το μήνυμα περί χρέωσης.

Σχετικά με την εμφάνιση χρέωσης προμήθειας,αν έχεις εύκολη πρόσβαση (Web-Mobile Banking) Ρίξε μια ματιά και σήμερα!

απευθύνσου στο προξενείο/πρεσβεία εκεί που είσαι για να σου δώσουν οδηγίες φίλε μου. Edited by impreza_sti

Έκανα ανάληψη με κάρτα eurobank από alpha ATM και με κάρτα Πειραιώς από ATM T.T.. Βγήκε το μήνυμα περί ενδεχόμενης χρέωσης αλλά το υπόλοιπο στις κάρτες είναι χωρίς τη χρέωση. Λογικά θα γίνει εκκαθάριση από αύριο.

Σήμερα φάνηκαν στην κίνηση λογαριασμού Πειραιώς "έξοδα συναλλαγής ΑΤΜ" => 1,40€. Δεν έχω τσεκάρει ακόμη το λογαριασμό eurobank.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Είχα μια κρυφή ελπίδα ότι δε θα χρεώνονταν οι προμήθειες αυτές τις ημέρες αλλά αποδείχτηκε φρούδα...

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Μην μιλάς πολύ γιατί έχω να κάνω κάτι αγορές από ebay.

Ούτε και αυτό μπορείς να κάνεις τώρα :P

Το ήξερα για αυτό το έγραψα.

Ευτυχώς που αυτό τουλάχιστον το άφησαν, αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να μεταβάλεις το όριο αγορών. Εγώ π.χ. που το είχα 50Ε και τώρα λόγω των εξελίξεων θέλω να το πάω 200Ε, δεν μου επιτρέπεται. Θα μπορούσαν να άφηναν ανοιχτή τη μεταβολή ορίου και απλά να έθεταν ένα ταβάνι...

Νομίζω πως γίνεται μέσω τηλεφώνου ή e-banking.

Ξέχνα το, δεν μπορείς να κάνεις αγορές από το εξωτερικό. Μόνο αν έχεις χρήματα στο PayPal balance ή αν έχεις προ-πληρωμένη κάρτα με χρήματα μέσα γιατί πλέον δεν μπορείς να την φορτίσεις ή να βγάλεις καινούργια προ-πληρωμένη. Εκτός και αν έχεις κάρτα ή οποία έχει εκδοθεί από ξένη τράπεζα.

Ούτε με προπληρωμένη γίνεται δοκίμασα.

Ακριβώς.

Η κάρτα σου δυστυχώς μέχρι νεωτέρας είναι τηλεκάρτα στο εξωτερικό. Ούτε αναλήψεις ούτε αγορές σε τερματικά (POS).

Προσπάθησα να κάνω μια αγορά από Ebay αξίας 0.75€ και δεν έγινε η συναλλαγή μέσω του Paypal. Transaction declined by card issuer....

Xρεωστική Visa της Πειραιώς.

Το έχουμε γράψει πολλάκις δεν περνάει καμία κάρτα στο εξωτερικό.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Με πιστωτικη καρτα mastercard της εθνικης τραπεζας και αρνητικο (-χχχ) υπολοιπο εκανα κανονικα αγορα απο aliexpress (Order Time: 05:12 Jun. 29 2015 $18) και εστειλαν και το δεμα.

Επισης αγορα απο το gearbest στις Jun 29, 2015 20:09:12 PM $36.28 ειναι σε κατασταση Processing

Και στις δυο αγορες υπαρχει η ''κινηση'' στο λογαριασμο της καρτας μου.

Τωρα στο λογαριασμο μου εχω -122περιπου.

Στις 2-7-2015 ειναι να πληρωθει μια αγορα (προπαραγγελια απο Jun 24, 2015 06:04:17 AM) στα ~110δολαρια, στο λογαριασμο μου στην τραπεζα δειχνει μονο ''χρεωση'' και στο paypal γραφει ''Pending'' περιμενω να δω τι θα γινει.....

Θεωρητικα για συναλαγες μεσω ιντερνετ εντος της χωρας δεν υπαρχει ημερησιο οριο χρηματων 60 ευρω.

Εκανα πληρωμες μεσω πιστωτικης καρτας της εθνικης με αρνητικο υπολοιπο σε καταστηματα εκτος ελλαδας κατω απο 60 ευρω μεχρι στιγμης.

Οποιος θελει δοκιμαζει με δικη του ευθυνη, δεν γνωριζω αν θα ''πετυχει'', καλο ειναι να απαντησουν σε αυτο που γραφω απο κατω οσοι ξερουν καλυτερα περι καρτων - τραπεζων κλπ

μεταφορα χρηματων απο τον λογαριασμο ταμιευτηριου στην πιστωτικη καρτα ετσι ωστε να υπαρχει αρνητικο υπολοιπο στην καρτα το ποσο που θελουμε να ξοδεψουμε σε αγορα εκτος ελλαδας. --> Εκτελεση αγορας.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Είχα μια κρυφή ελπίδα ότι δε θα χρεώνονταν οι προμήθειες αυτές τις ημέρες αλλά αποδείχτηκε φρούδα...

ο Λυκος στην αναμπουμπουλα χαιρεται.... Και βασικα πλεον προσπαθουν να περιορισουν χασουρα... οποτε τωρα το μαγαζι γεμιζει!!!

Σχετικά με την εμφάνιση χρέωσης προμήθειας,αν έχεις εύκολη πρόσβαση (Web-Mobile Banking) Ρίξε μια ματιά και σήμερα!

Δεν με χρέωσε ποτέ. Ήταν ΑΤΜ eurobank και είχα κάρτα Πειραιώς. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν μπορώ να το εξηγήσω πώς γίνεται να μην χρεώθηκα τα διατραπεζικά έξοδα. Επαναλαμβάνω ότι δεν μου είχε βγάλει ούτε στην οθόνη την κλασική προειδοποίηση περί χρέωσης.

Πάντως ενω χθες δεν έδιναν την δυνατότητα μέσω internet banking για αποστολή εμβάσματος σε τράπεζα του εσωτερικού, σήμερα κανονικά δίνεται αυτή η επιλογή !!! Το λέω για όσους έχουν συγκεντρωμένα τα χρήματα τους σε μια τράπεζα και θέλουν να τα σπάσουν σε περισσότερες, είτε επειδή θέλουν να τραβήξουν περισσότερα απο τα 50-60 ευρώ που δίνουν ημερησίως, είτε επειδή μπορεί να φοβούνται για bail in απο πολύ χαμηλά ποσά και πάνω για να μην μιλήσω και απο το πρώτο ευρώ !!! Για ολους τους άλλους που δεν φοβούνται το bail in ή την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, νομίζω οτι δεν χρειάζεται να στηνονται εξω απο τα ΑΤΜ, μιας και οι κάρτες γίνονται δέκτες για αγορές εντός Ελλάδας, αφήστε που πλέον είναι και ποινικά κολάσιμη πράξη, η μη αποδοχή της απο όσες επιχειρήσεις διαθέτουν τα POS. Edited by aggelosn

Πάντως ενω χθες δεν έδιναν την δυνατότητα μέσω internet banking για αποστολή εμβάσματος σε τράπεζα του εσωτερικού, σήμερα κανονικά δίνεται αυτή η επιλογή !!! Το λέω για όσους έχουν συγκεντρωμένα τα χρήματα τους σε μια τράπεζα και θέλουν να τα σπάσουν σε περισσότερες, είτε επειδή θέλουν να τραβήξουν περισσότερα απο τα 50-60 ευρώ που δίνουν ημερησίως, είτε επειδή μπορεί να φοβούνται για bail in απο πολύ χαμηλά ποσά και πάνω για να μην μιλήσω και απο το πρώτο ευρώ !!! Για ολους τους άλλους που δεν φοβούνται το bail in ή την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, νομίζω οτι δεν χρειάζεται να στηνονται εξω απο τα ΑΤΜ, μιας και οι κάρτες γίνονται δέκτες για αγορές εντός Ελλάδας, αφήστε που πλέον είναι και ποινικά κολάσιμη πράξη, η μη αποδοχή της απο όσες επιχειρήσεις διαθέτουν τα POS.

Η μεταφορα χρηματων πχ μεταξυ των ελληνικων τραπεζων κανουν περιπου 2 εργασιμες ημερες?Εχει δοκιμασει κανεις αλλος το κολπακι?Γιατι οντως αν μπορεις να στειλεις πχ απο μια τραπεζα σε 2 αλλες διαφορετικες πχ απο Πειραιως σε Αλφα και Εθνικη θα μπορεις να βγαζεις κατι παραπανω.