Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρε παιδιά μήπως ενεργοποιούνε edge;:confused: Πάντως για πλάκα δε κλείνει το δίκτυο...:!:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

μπορει να ειναι και αυτο...

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Το δίκτυο επανήλθε περίπου στις 7 (από τις 4.30) αλλά για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμη δε λειτουργούσε σχεδόν καθόλου.. Διαρκώς έλεγε δίκτυο απασχολημένο και δεν έβγαιναν κλήσεις..

Όταν ρώτησα στο 1260 μου είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν ήξεραν πότε θα φτιαχτεί..

Παράξενο όμως να νεκρώνει όλη η πόλη για 3 ώρες! Δε θα μπορούσαν να κάνουν τις εργασίες που τυχόν θέλουν σταδιακά;

Mixtri δεν ειναι πρωτη φορα που πεφτει η wind και το EDGE υπηρχε απο τοτε που αλλαξαν τον εξοπλισμο τους απο siemens σε ericsson απλα το ειχαν ανενεργο τοσο καιρο

Δεν έχει σημασία αν υπήρχε ή όχι το EDGE!Αν γίνεται ενεργοποίηση,πιθανόν να μη λειτουργεί σωστά/καθόλου το δίκτυο για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα!

Αλλά πιο πάνω αναφέρθηκε ότι πρόκειται για βλάβη δικτύου,σύμφωνα με το 1260!

Υ.Γ.:Εφόσον πρόκειται για βλάβη που υπερβαίνει τις 6 συνεχόμενες ώρες,θα πρέπει να γίνει και επιστροφή ποσοστού του παγίου σε συνδρομητές συμβολαίου,έτσι δεν είναι;Για να δούμε,θα αφαιρέσουν κάτι ή είναι και εκεί αναξιόπιστοι; :p

Δεν έχει σημασία αν υπήρχε ή όχι το EDGE!Αν γίνεται ενεργοποίηση,πιθανόν να μη λειτουργεί σωστά/καθόλου το δίκτυο για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα!

Αλλά πιο πάνω αναφέρθηκε ότι πρόκειται για βλάβη δικτύου,σύμφωνα με το 1260!

Υ.Γ.:Εφόσον πρόκειται για βλάβη που υπερβαίνει τις 6 συνεχόμενες ώρες,θα πρέπει να γίνει και επιστροφή ποσοστού του παγίου σε συνδρομητές συμβολαίου,έτσι δεν είναι;Για να δούμε,θα αφαιρέσουν κάτι ή είναι και εκεί αναξιόπιστοι; :p

Μου άρεσε αυτό.:lol:

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;:p

Mixtri δεν ειναι πρωτη φορα που πεφτει η wind και το EDGE υπηρχε απο τοτε που αλλαξαν τον εξοπλισμο τους απο siemens σε ericsson απλα το ειχαν ανενεργο τοσο καιρο

δεν άλλαξε παντού ο εξοπλισμός...Υπάρχουν περιοχές με εξοπλισμό που δε διαθέτει edge :wacko: και αυτή τη στιγμή αναβαθμίζεται πολύ γρήγορα το δίκτυο! Ως το καλοκαίρι ένα πολύ μεγάλο μέρος της Ελλάδας θα έχει e-gprs. Σίγουρα πάντως υπάρχει πιθανότητα βλάβης σε οποιοδήποτε δίκτυο! Το θέμα είναι να μη διαρκεί;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ παλιότερα στην περιοχή που βρίσκομαι δεν είχα δίκτυο για σχεδόν 24 ώρες (ίσως και παραπάνω). Έστειλα fax ζητώντας επιστροφή του αντίστοιχου ποσού από το πάγιο και πήρα τα... ούτε μια απάντηση...

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Ευτυχώς που σέβονται τους πελάτες τους! :rolleyes: Άλλες εταιρίες(δε λέμε ονόματα,δεν έμειναν και πολλές άλλωστε :p),θα είχαν πιστώσει το ποσό χωρίς καν να το ζητήσει ο πελάτης..

Νομίζω ότι στο συμβόλαιο αναφέρεται ότι η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα(για τεχνικους λόγους)να απενεργοποιήσει τη λειτουργία του δικτύου σε όσες περιοχές χρειαστεί για 6 ώρες κάθε μήνα συνολικά,με το μέγιστο συνεχές χρονικό διάστημα της μη-λειτουργίας του δικτύου να μην υπερβαίνει τις 2 ώρες και 15 λεπτά!Έτσι ίσχυε στους όρους του συμβολαίου μέχρι πριν 2-2,5 χρόνια για το δίκτυο gsm!Τώρα αν άλλαξε κάτι,δε γνωρίζω!Ψάξτε όμως τα συμβόλαιά σας λίγο και απαιτήστε πίστωση αν τη δικαιούστε!Δεν πρόκειται για το ποσό(μερικά λεπτά θα είναι άλλωστε,μην τρελαθούμε κιόλας),αλλά για την αντιμετώπιση του καταναλωτή!

λοιπον μενω πειραια και συχναζω νικαια-κερατσινι-νεαπολη-πασαλιμανι-καλιθεα-φαληρο.πληρωνω 2 χρονια συνδεσεις και τωρα τις εχω σε για ενα htc shift 30 ε - για htc hd 15 ε - xperiax1 15 ε παγιο στην τιμ για να εχω ιντερνετ.σημα 3g kai h εχω παντου .....αλλα η ταχυτητα που δινει η τιμ και στις 2 περιπτωσεις με φουλ σημα παιζει απο 0,1 εως 20 kb/sec.για να ανοιξει μια σελιδα θες μεγαλη υπομονη .τους παιρνω τηλεφωνο και κανουν οτι δεν καταλαβαινουν και οτι δεν ειναι οπως τα λεω .εχω παει σε 11 μαγαζια τιμ και τους εχω παρει απο εκει αλλα τα ιδια.

μηπως καποιος μπορει να με διαφωτισει η να μου πει στις περιοχες αυτες ποια ειναι καλυτερη εταιρεια ....και μιλαω για ταχυτητα...

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα αλλά δεν ήξερα που αλλού να ρωτήσω.. Υπάρχει τρόπος απο τον κωδικό του καναλιού σε ένα νετμόνιτορ να ξέρω αν είναι στα 900 ή στα 1800;

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα αλλά δεν ήξερα που αλλού να ρωτήσω.. Υπάρχει τρόπος απο τον κωδικό του καναλιού σε ένα νετμόνιτορ να ξέρω αν είναι στα 900 ή στα 1800;

ναι, τα κανάλια με μικρό αριθμό 1-50 ανοίκουν στη WIND για 900ΜHz (νομίζω) και κάτι κανάλια 6xx είναι σε 1800Mhz. Επιπλέον συνήθως τα 900ΜHz χρησιμοποιούνται για καλυψη (επομένως c1=c2) και τα 1800Mhz για χωρητικότητα (c1<c2, RXAM περίπου στα -87dBm)

@spirospas,από ποιους server κατεβάζεις δεδομένα; NTUA,ΟΤΕΝΕΤ δοκίμασες;:confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

ναι, τα κανάλια με μικρό αριθμό 1-50 ανοίκουν στη WIND για 900ΜHz (νομίζω) και κάτι κανάλια 6xx είναι σε 1800Mhz. Επιπλέον συνήθως τα 900ΜHz χρησιμοποιούνται για καλυψη (επομένως c1=c2) και τα 1800Mhz για χωρητικότητα (c1<c2, RXAM περίπου στα -87dBm)

Ευχαριστώ πολύ..

Επειδή είμαι λίγο άσχετος, μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι το c1=c2 και c1<c2;

Ρε παιδιά στο Παγκράτι γιατί μας ταλαιπωρεί το σήμα?

Στη Νικηφορίδη δεν έχει καθόλου σήμα και στο σπίτι μου εγώ μόνο στα μπαλκόνια έχω...

Να αλλάξω εταιρεία? Πήρα καi WIND και μου είπαν θα προωθήσουν το πρόβλημά μου...

Εντωμεταξύ η Voda που έβαλα μια καρτούλα έχει φούλ σήμα...

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

Ρε παιδιά στο Παγκράτι γιατί μας ταλαιπωρεί το σήμα?

Στη Νικηφορίδη δεν έχει καθόλου σήμα και στο σπίτι μου εγώ μόνο στα μπαλκόνια έχω...

Να αλλάξω εταιρεία? Πήρα καi WIND και μου είπαν θα προωθήσουν το πρόβλημά μου...

Εντωμεταξύ η Voda που έβαλα μια καρτούλα έχει φούλ σήμα...

Άλλαξε εταιρία. Τι το ψάχνεις αν μπορείς...

Αλί σε εμάς...

Δεν ειναι τυχαιο που 9/10 σημεια που θα παρεις μετρησεις η wind ερχεται τριτη σε ενταση :rolleyes:

Προτινω αναπροσαρμογη του φασματος με κυριο δικτυο στα 1800 και δευτερευον στα 900 οπου θα δινει μεγαλη εμβελεια να γινει σαν τη κοσμοτε μηπως και αλλαξει η εικονα της,εξαλλου στα 1800 εχει 75 καναλια και στα 900 εχει 50 καναλια

Πήγα πρόσφατα στο Βόλο και το σήμα της WIND είναι τραγικό... 9/10 κλήσεις κλείνουν ακόμη και σταθερός να είσαι. Όταν πιάνεις σήμα 3G Ή HSDPA και μετά πιάνει μόνο GSM η κλήση σταματάει! Αν είναι δυνατόν...

Εμένα με πήραν τηλέφωνο γιατί είχα κάνει παράπονα για το σήμα και μου είπαν ότι πράγματι δεν υπάρχει καλό σήμα και ότι προσπαθούν να φτιάξουν κεραία.

Όταν ρώτησα πόσο καιρό παίρνει αυτό μου είπαν ότι ακόμα ψάχνουν το μέρος που θα τη βάλουν...

"Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

Εμένα με πήραν τηλέφωνο γιατί είχα κάνει παράπονα για το σήμα και μου είπαν ότι πράγματι δεν υπάρχει καλό σήμα και ότι προσπαθούν να φτιάξουν κεραία.

Όταν ρώτησα πόσο καιρό παίρνει αυτό μου είπαν ότι ακόμα ψάχνουν το μέρος που θα τη βάλουν...

Καλά,μην τους πολυπιστεύεις..Aν υπάρχει πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις ΔEN πρόκειται να βάλουν κεραία στον αιώνα των άπαντα..Απλά λένε έτσι ώστε να παραμείνεις..

Πήγα πρόσφατα στο Βόλο και το σήμα της WIND είναι τραγικό... 9/10 κλήσεις κλείνουν ακόμη και σταθερός να είσαι. Όταν πιάνεις σήμα 3G Ή HSDPA και μετά πιάνει μόνο GSM η κλήση σταματάει! Αν είναι δυνατόν...

Προσωπικα,μου κάνει εντύπωση που δε βρήκες καλή την Wind στον Βόλο..Αντιθέτως,όπου έχει σήμα λειτουργεί πάρα πολύ Καλά!Επειδή όμως δεν έχει πυκνό δίκτυο 3g/gsm-λόγω ξηλωμάτων-οι εναλλαγές αυτές προφανώς προξενούν πρόβλημα!Aν έχεις όμως κλειδωμένο το τηλέφωνο είτε σε gsm είτε σε 3g δε θά'χεις πρόβλημα!

ανοιξα αυτο το ποστ για να διαπιστωσω εαν το προβλημα με το σημα της wind στην περιοχη μου ,ειναι μεμονομενο μονο στα στενα ορια της περιοχης μου η γενικοτερα στον Κορυδαλλο.

εδω και 10 μερες εχει χαθει το σημα εαν προσπαθω να κανω κληση μεσα απο το σπιτι μου[ενω πριν ειχε σημα καμπανα],ενω εαν κανω κληση εξω απο το σπιτι μου,υπαρχει σημα.

επικοινωνησα μεσω email με την wind αλλα απαντηση δεν εχω παρει ακομα.

υποπτευομαι οτι καποια κεραια της θα της εχουν βγαλει οποτε αν συμβαινει αυτο,κλαφτα Χαραλαμπε,δυσκολα να την ξαναβαλουν.

το ιδιο συμβαινει και με αλλους που μενουν στο τετραγωνο μου.

εχει καποιος αλλος το ιδιο προβλημα;

Εφόσον μιλάμε για σοβαρό πρόβημα το λογικό είναι να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών για να πάρεις μια άμεση απάντηση για το αν πρόκειται για γενικευμένο πρόβλημα ή όχι. Στα e-mail απαντάνε μετά από μέρες...

Αυτό είναι η απολύτως πρώτη διαδικασία (site aquisition), σε κανένα-2 χρόνια ίσως και να έχει γίνει κάτι :)

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

απομυθοποιηθηκε και η wind για την καλυψη σηματος.

μεχρι πριν λιγο καιρο ολα καλα,τωρα θα ψαχνουμε εταιρεια με καλο σημα,που δυστυχως δεν υπαρχει[cosmote-voda ειναι χαλια].