Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΑΠΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΥΚΙΕΣ/ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΜΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΤΥΟ!!ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΕΡΑΙΕΣ;;;

Αυτό το σημείο που αναφέρεις φίλε μου από τη διασταύρωση του Ασβεστοχωρίου μέχρι τον κόμβο της Τριανδρίας είναι "μαύρη τρύπα" ούτε οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν πιάνουν. Ειδικά από Ασβεστοχώρι μέχρι Επταπύργιο οποιοδήποτε ασύρματο σήμα χάνεται ως δια μαγείας χρόνια τώρα!:)

Και γιατί οι άλλες 2 έχουν πολύ καλό σήμα;Ιδίως η Βοντα είναι καταπληκτική σε 3g...Και όχι,δεν έχει κεραία σε ποιο ευνοημένο σημείο...Έχει απλά,3 κεραίες τοποθετημένες...Όχι σαν την τσιγγουνα την Γουίντ...

Συνηθισμένο φαινόμενο στη Θεσσαλονίκη εδώ και καιρό... Μάλλον η χωρητικότητα αλλά ας περιμένουμε καλύτερα την απάντηση του ειδικού (mixtri) :p

Πάντως όλα τα συστήματα έχουν μια πιθανότητα αποτυχίας!!! Δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε για έλλειψη χωρητικότητας:wacko:

Στη Θεσσαλονίκη πάντως έχετε δίκιο που ουρλιάζετε.Αν ήταν μια φωνή θα έλεγα,παράλογος που είναι...αν ήταν 2 φωνές θα έλεγα...μωρέ λες;;:lol: Ε,μετά γίνεται σίγουρο το πρόβλημα:p Προφανώς μιλάμε για προβλήματα χωρητικότητας,δε ξέρω σε κάποιο κομμάτι αλλά ελπίζω όχι στο φυσικό μέρος του δικτύου(ραδιοσυχνότητες) γιατί το core άντε και διορθώνεται...:O Στο Βόλο δεν έχω δει κάτι τέτοιο(βέβαια είναι διαφορετική και η κίνηση;))

Κάτι άσχετο το οποίο δε ξέρω αν σχολιάστηκε αλλά επειδή μιλάμε για προβλήματα 2.5G/3G θέλω να επισημάνω τα παγώματα της 3ης γενιάς τον τελευταίο καιρό!!! Παρά την καλή ταχύτητα που έχω(γενικά) ΠΟΛΛΑ ΠΑΓΩΜΑΤΑ. Πολλές φορές θέλει restart η σύνδεση ή ακόμα και το κινητό μου για να επανέλθει το connection! Και σε gwap και σε gint η απόκριση είναι χάλια μέσω 3ης γενιάς! :O

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάτι άσχετο το οποίο δε ξέρω αν σχολιάστηκε αλλά επειδή μιλάμε για προβλήματα 2.5G/3G θέλω να επισημάνω τα παγώματα της 3ης γενιάς τον τελευταίο καιρό!!! Παρά την καλή ταχύτητα που έχω(γενικά) ΠΟΛΛΑ ΠΑΓΩΜΑΤΑ. Πολλές φορές θέλει restart η σύνδεση ή ακόμα και το κινητό μου για να επανέλθει το connection! Και σε gwap και σε gint η απόκριση είναι χάλια μέσω 3ης γενιάς! :O

Αυτο ισχυει.Εδω και 4 μηνες που χρησιμοποιω ADSM παρατηρω αυτο το φαινομενο.Αν δεν ειναι απασχολημενη η γραμμη,νεκρωνει.Οποτε restart το κινητο ή την data card.Στο ADSM εχω βρει την λυση καπως μπακαλιστικα εχοντας ανοικτο online radio με λιγα Kbits(μη τρωμε και τσαμπα ογκο) για να υπαρχει συνεχης ροη δεδομενων.Στο κινητο με gprs τα πραγματα ειναι καπως καλυτερα στην πλοηγηση και δεν νεκρωνει η γραμμη τοσο συχνα οσο στο 3G.Κανοντας καποια speedtest θα δεις το ping time ειναι τεραστιο οποτε μοιραια εχουμε τα παγωματα και τις καθυστερησεις
Υπογραφή....

Το ping στο gwap και παλιότερα ήταν πολύ χαμηλό αλλά δεν κολλούσε ποτέ ή σύνδεση όση ώρα και να την άφηνα ενεργή!!! Το ίδιο και και στο gint. Tώρα μόλις μένει λίγη ώρα ανενεργή η σύνδεση υπάρχει πρόβλημα. Είχα κάνει άπειρα restart αυτές τις ημέρες:cry: Καμία σχέση με 3 μήνες πριν... :( Βέβαια έχει πολλαπλασιαστεί και η κίνηση! Οι datacards της WIND φεύγουν βροχή τους τελευταίους μήνες!:ninja: Αλλά και πάλι μου κάνει εντύπωση ο συνδυασμός παγώματος και καλής ταχύτητας. Τι στο καλό...satellite χρησιμοποιούν;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ειλικρινα δεν μπορω να το εξηγησω κι εγω αυτο .Απο ταχυτητες ειμαι ικανοποιημενος αλλα αυτα τα παγωματα δεν μπορω να τα καταλαβω.Εχω παρει πολλες φορες τηλεφωνα στο τμημα νεων τεχνολογιων αλλα δεν πηρα καμια πειστική απάντηση
Υπογραφή....

Και γιατί οι άλλες 2 έχουν πολύ καλό σήμα;Ιδίως η Βοντα είναι καταπληκτική σε 3g...Και όχι,δεν έχει κεραία σε ποιο ευνοημένο σημείο...Έχει απλά,3 κεραίες τοποθετημένες...Όχι σαν την τσιγγουνα την Γουίντ...

Έγώ πάντως με vodafone δεν μπορώ να μιλήσω στο συγκεκριμένο σημείο του περιφερειακού και χάνω και τους σταθμούς από το ράδιο του αυτοκινήτου!

Οι σταθμοί μπορεί να χάνονται,αλλά η Βόντα ακάθεκτη..AN είχε και η Γουίντ τις κεραίες και το στήσιμο της Βόντα θα είχε και αυτή σήμα...

παιδια ολες οι εταιρειες εχουν ικανοποιητικο σημα.. παντου υπαρχουν ''μαυρες τρυπες''.. εγω ξερω 2 οπου cosmote και vodafone αφου περασεις τις κεραιες τους χανεται το σημα. για την wind δεν μπορω να πω τιποτα! Νο 1 στο Πήλιο...

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Ναι,όλες έχουν τις τρύπες τους,αλλά η Γουίντ στην Θεσσαλονίκη-κυρίως στην δυτική Θεσσαλονίκη-το έχει παρακανει που αφήνει πολλές περιοχές ακάλυπτες ή με άθλιο σήμα...Όλως περιέργως επίσης,να πω ότι η 3η γενιά ψιλο-λειτουργεί αυτές τις μέρες μέσω wap...Επίσης,να πω ότι στην Καλαμαριά,στην Εθνικής Αντιστάσεως και σε όλα τα στενά τριγύρω-ιδίως στα στενά-,είχε εκπληκτική κάλυψή 3ης γενιάς...ενώ οι άλλες 2 προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια..Γίνονται και θαύματα...

τον τελευταιο καιρο παρατηρω οτι ενω εχω σημα καλο καποιες αρκετες κλησεις ερχονται με sms. δηλαδη το τηλεφωνο δεν καλει ενω ερχεται sms για κληση. τι ειδους προβλημα ειναι αυτο?

τον τελευταιο καιρο παρατηρω οτι ενω εχω σημα καλο καποιες αρκετες κλησεις ερχονται με sms. δηλαδη το τηλεφωνο δεν καλει ενω ερχεται sms για κληση. τι ειδους προβλημα ειναι αυτο?

"Έλλειψη χωρητικότητας" στο δίκτυο (ή, με άλλα λόγια, δίκτυο για τα μπάζα).

Μέσω 3g ή μέσω 2g στο εμφανίζει το πρόβλημα;:worry:

Άσχετο,χθες έκανα video call από Βόλο προς Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο! Καλή εικόνα,πολύ καλός ήχος.Αλλά μου έκανε εντύπωση που υπήρχε σε αυτό το χωριό κάλυψη 3ης γενιάς...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μέσω 3g ή μέσω 2g στο εμφανίζει το πρόβλημα;:worry:

Άσχετο,χθες έκανα video call από Βόλο προς Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο! Καλή εικόνα,πολύ καλός ήχος.Αλλά μου έκανε εντύπωση που υπήρχε σε αυτό το χωριό κάλυψη 3ης γενιάς...

το εχω παντα σε 3g μια και το σημα τον τελευταιο καιρο σχεδον σε ολο τον πειραια ειναι τελειο. εχτες μετα απο μια κληση που χαθηκε παρατηρησα οτι οταν τελικα καταφερα να παρω την κληση ειχε γυρισει σε 2g και μολις τελειωσα την κληση γυρισε αυτοματα σε 3g.

Ε λοιπόν είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα, και μάλιστα συνέβαινε πάνω απο 2-3 φορές, καθημερινά. Συν το γεγονός ότι αρκετές φορές που προσπαθούσα να κάνω κλήση μου έβγαζε το μήνυμα "Δίκτυο απασχολημένο" ή κάτι παρεμφερές.

Απλά δέχτηκα οτι υπαρχει προβλημα (δεν ξερω αν ειναι στη περιοχη μου -Βουλιαγμένη- ή θέμα χωρητικότητας) και πήγα στη vodafone όπου δεν έχω τέτοια προβλήματα.

Το "δίκτυο απασχολημένο" το βλέπω κι εγώ συχνά τώρα τελευταία (ενώ δεν το είχα δει ποτέ παλιότερα) και πρόκειται για υπερφόρτωση δικτύου... Και στο 3G... To ADSM τους μάρανε...

Αλλά πρόσφατα πέτυχα και φάση όπου το 3G δίκτυο, όπως έγραψα παραπάνω, στην περιοχή τους σταθμού "Χαλάνδρι" του Μετρό, τα είχε πέξει τελείως και το κινητό έβγαζε "σφάλμα δικτύου"! Εκεί, επρόκειτο για τεχνικό πρόβλημα στο 3G...

Το wap over 3g πάντως στην Θεσσαλονίκη,ακόμη και στις 2 το βράδυ που η κίνηση είναι λίγη,ΔE λειτουργεί..Επίσης,φαινόμενα απασχολημένου δικτύου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή του Επταπυργίου...Χαίρονται οι τεχνικοί μ'αυτην την κατάσταση;;Μπαίνει κανείς εδώ να διαβάσει τα παράπονα;;Επιτέλους,το δίκτυο είναι για τα μπάζα σε ένα μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης και αυτοί κάθονται και ξύνονται 3 μήνες τώρα..Οι αυξήσεις τους μάραναν!Ηλίθιοι!!Λειτουργήστε σωστά επιτέλους το δίκτυο!Θέλουμε κάλυψη 3ης γενιάς και χωρητικότητα στην Θεσσαλονίκη!Η Βόντα σας έχει φάει λαχανο!!Όσο μπαζο είναι στην επαρχία η Βόντα,άλλο τόσο είστε εσείς στην Θεσσαλονίκη!!Ούτε 1 φορά σε διάστημα 6 μηνών δεν είχε φορτωμένο δίκτυο η Βόντα και οι ταχύτητες φυσάν..Ανοίγουν οι σελίδες πριν πατήσεις ENTEP!!

kotsianis, αν κρίνω από όλα τα παράπονα που καταγράφονται εδώ αλλά και που ακούω και από φίλους το πρόβλημα της χωρητικότητας δεν είναι προνόμιο μόνο της Θεσσαλονίκης... Προβλήματα και σε Αθήνα.:worry::(

Το wap over 3g πάντως στην Θεσσαλονίκη,ακόμη και στις 2 το βράδυ που η κίνηση είναι λίγη,ΔE λειτουργεί..Επίσης,φαινόμενα απασχολημένου δικτύου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή του Επταπυργίου...Χαίρονται οι τεχνικοί μ'αυτην την κατάσταση;;Μπαίνει κανείς εδώ να διαβάσει τα παράπονα;;Επιτέλους,το δίκτυο είναι για τα μπάζα σε ένα μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης και αυτοί κάθονται και ξύνονται 3 μήνες τώρα..Οι αυξήσεις τους μάραναν!Ηλίθιοι!!Λειτουργήστε σωστά επιτέλους το δίκτυο!Θέλουμε κάλυψη 3ης γενιάς και χωρητικότητα στην Θεσσαλονίκη!Η Βόντα σας έχει φάει λαχανο!!Όσο μπαζο είναι στην επαρχία η Βόντα,άλλο τόσο είστε εσείς στην Θεσσαλονίκη!!Ούτε 1 φορά σε διάστημα 6 μηνών δεν είχε φορτωμένο δίκτυο η Βόντα και οι ταχύτητες φυσάν..Ανοίγουν οι σελίδες πριν πατήσεις ENTEP!!

Από τη στιγμή που κάνεις τη δουλεία σου με τη Vodafone και σε καλύπτει γιατί τρώγεσαι με τη wind???:confused:

Αν πάλι είσαι wind και δεν σε καλύπτει πήγαινε σε μία απ τις άλλες δύο. Πάντως μην περιμένεις καμιά εταιρεία κινητής να προβληματιστεί από τα post του MyPhone!

καλημερα τι να κανω που ολο δεν εχω σημα να αλλαξω εταιρεια?

σε ποια περιοχή είσαι και δεν έχει σήμα;

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Εχθές γύρισα οδικώς απο Αλεξανδρούπολη, δυστυχώς η wind είχε τα περισσότερα προβλήματα στην επικοινωνία απο τις άλλες δυο!Πολλές φορές υπήρχε διακοπή στήν συνομιλία.Σημειωτέον οτι χρησιμοποιούσα και τις τρείς εταιρείες για επικοινωνία.Η Cosmote πάντως μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

@J_K,

Χρησιμοποιώ την κάθε μια εταιρία για διαφορετικούς λόγους..Η κάθε μια με καλύπτει σε κάποια σημεία και εχω συνδυάσει με τον κατάλληλο τρόπο τα προγράμματα που χρησιμοποιώ ώστε να μην πληρώνω περιττά ποσά,οπότε λογικό είναι να κράζω την κάθε μια για τα προβλήματά της..Δυστυχώς η wind σε μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης έχει μακράν το χειρότερο δίκτυο,απ'όλες τις απόψεις..Χαμένες κλήσεις,κλήσεις που πέφτουν,ταχύτητες χάλια,ανύπαρκτη ή οριακή κάλυψη...Την καλύτερη δουλειά συνολικά την έχει κάνει η Βόντα(εννοώ πως έχει ποιότητα,χωρητικότητα και κάλυψη ιδανικα συνδυασμένα!).Η Γουίντ πάλι είναι για πέταμα,σε αντίθεση με την επαρχία που μ'έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο,έχοντας δυνατό σήμα και καλό δίκτυο..Όμως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν αξίζει μία,παρα μόνο σε ελάχιστες περιοχές..Και επειδή καθημερινά χρησιμοποιώ και τις 2,μπορώ να εχω μια αρκετά αντικειμενική άποψη..Κλήσεις,Ίντερνετ κλπ..Οι καταχωρήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών είναι απλά διακοσμητικές,καθώς δεν μπαίνουν καν στον κόπο να απαντήσουν πως έστω δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε κάποια βελτίωση.....

kotsianis, αν κρίνω από όλα τα παράπονα που καταγράφονται εδώ αλλά και που ακούω και από φίλους το πρόβλημα της χωρητικότητας δεν είναι προνόμιο μόνο της Θεσσαλονίκης... Προβλήματα και σε Αθήνα.:worry::(

Το πρόβλημα σε αυτή την εταιρία ήταν και θα είναι η ασυννενοησία του marketing και του τεχνικού τμήματος. Μαλωμένοι είναι; Η μια πλευρά προωθεί το adsm,που ναι,έχει ******ς ταχύτητες αλλά αν κολλάει τι να το κάνει κανείς...Από την άλλη το τεχνικό τμήμα ασχολείται με αλλαγή εξοπλισμών από άκρο σε άκρο:O Τέλος Μαϊου δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα αλλά μέχρι τότε η WIND θα έχει πολλούς δυσαρεστημένους πελάτες στα data:!:

@kotsianis : μη συγκρίνουμε τη vodafone με την Wind στα data. Υπερπολλαπλάσια κίνηση στην WIND,δυστυχώς.Και ειδικά πάνω από 3η γενιά...Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία,ίσα ίσα,θα έπρεπε να έχει προνοήσει για ΤΟΣΟ Μεγάλο traffic...

[sIGPIC][/sIGPIC]

@mixtri,

δεν αμφιβαλλω ότι έχει κάνει πάρα πολλές συνδέσεις ADSM αλλά πόσες παραπάνω από την Βόντα ώστε να έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στις πιο πολλές περιοχές της Ελλάδας;;Πάντως,αυτό που παρατηρώ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι μια Βόντα στάσιμη στην επέκταση κάλυψης 3g(λόγω αλλαγής εξοπλισμού NSN με Huawei)και μια Wind που επεκτείνει συνεχώς την κάλυψη 3g σε όλες τις άσχετες περιοχές της Ελλάδας εκτός από Θεσσαλονίκη και οι ταχύτητες είναι για τον μπιιιιιιπ καβάλα(πρέπει να τους δέρνει η μ.....α τους τεχνικούς της τελικά...) :mad: Πάνε πολλοί μήνες με αυτά τα προβλήματα χωρητικότητας που επηρεάζουν τα πάντα φυσικά(χαμένες κλήσεις,πεσμένες κλήσεις,τραγική ταχύτητα κλπ,κλπ.).

Εκτός αυτού,υπάρχει πρόβλημα όλες τις στιγμές της μέρας...Ακόμη και στις 3 και στις 4 τα ξημερώματα οι ταχύτητες ή είναι τρομερά αργές ή δε συνδέεται καν...Έχει και κείνη την ώρα κίνηση;;

Με το HSDPA στα 7,2 Mbps και με το HSUPA τι ετοιμάζει άραγε;;Θα τα δώσει σταδιακά όπως η Κοτέ ή θα περιμένουμε κανα χρόνο αλλά τουλάχιστον θα τα παρέχει όπου έχει κάλυψη 3g??Κανείς που να γνωρίζει;;