Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στις Κυκλάδες έχει μπει και πολυ 1800MHz.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το Πάσχα που είχα ένα κινέζικο και μπορούσα να δω, έπιανε b.20. Τώρα δεν εδώ ιδέα γιατί δεν το έχω πια....

Sent from my XT1524

Απο τη Θερμη Θεσσαλονικης και μετα μεχρι και Γαλατιστα τουλαχιστον η Wind εχει μονιμως EDGE. Ουτε λογος φυσικα για 4G... Κριμα...ενω εχει ομως γενικα την καλυτερη ποιοτητα ηχου κατα την κληση. Δεν υπαρχει δευτερη. Υποψιν οτι εχω καρτες σιμ και απο τα 3 δικτυα...

Εγώ πάντως μέσα σε 20 ώρες, κινήθηκα αρκετά τριγύρω από το λιμάνι, μέσα στη χώρα της Τήνου κι έφτασα μέχρι τη μονή που ήταν η Αγία Πελαγια. Πολύ αδύναμο σήμα 3G/4G και ταχύτητες που με το ζόρι ξεπερνούσαν τα 20 Mbps στην καλύτερη περίπτωση, όπου είχε 3 σκάλες σήμα το 4G και ώρες με ελάχιστη κίνηση. Τα ίδια είχαν και οι 2 εταιρίες της Victus. Σου δίνεται η εντύπωση ότι πιάνεις σήμα από 800αρα κεραία, που βρίσκεται σε άλλο νησί απέναντι. :blink: Βρε λες;; :O

Το 4G δεν ειναι κοινό

Επειδή το λένε υποθέτεις οτι δεν ειναι κοινό?

Γιατί Νότια Κρήτη που ανέφερα πριν μπήκε 4g την ίδια μέρα και απο τους 2 με την ίδια κάλυψη\τρύπες ακριβώς και από τους 2.

Οταν ξαναπάω θα δω από το engineer mode μπας και καταφέρω να αντλησω στοιχεία.

Απλά έτυχε.

Στο Πήλιο πχ η Vodafone έχει σχεδόν σε όλους τους σταθμούς της LTE και η Wind σε κανέναν

Απλά έτυχε.

Στο Πήλιο πχ η Vodafone έχει σχεδόν σε όλους τους σταθμούς της LTE και η Wind σε κανέναν

H Wind δε θα ήθελε να αναβαθμίσει το 3G στο Πήλιο φαίνεται. Είναι "super" :lol: H Victus θα περάσει σε κάποια φάση από Πήλιο για να κάνει το shared 3G δίκτυο, και τότε η Wind θα βάλει και LTE. Μέχρι τέλος Αυγούστου μου είπαν, τι να πω τώρα :shifty: :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Απλά έτυχε.

Απλά έτυχε να μπουν την ίδια μέρα στην ίδια μπάντα με τις ίδιες τρύπες?

Η απλά έτυχε να έχουν κοινές κεραίες και στο 4g εδώ που λεω?

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αλλά υποθέτουμε.

Το έτυχε πολύ ακούγετε τελευταία..

Τελικά όπου περνάει η voda μετά κάνει αναβάθμιση η wind :)

Στάλθηκε από το Lenovo Phab Plus 6.8" (PB1-770M) με tapatalk.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Δεν εχει ανανεώσει τον χάρτη του 4g η voda.

Πχ εκεί που πιάνω 4g δεν δείχνει κάτι.

Πιθανότατα να γεμίσει 4g και αυτός ο χάρτης αν βάζουν μαζί.

Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Υπάρχουν και περιοχές που δεν έχει η Vodafone LTE και έχει η Wind.

Δεν εχει ανανεώσει τον χάρτη του 4g η voda.

Πχ εκεί που πιάνω 4g δεν δείχνει κάτι.

Πιθανότατα να γεμίσει 4g και αυτός ο χάρτης αν βάζουν μαζί.

Καλά, αν περιμένεις από την Vodafone να ανανεώσει τον χάρτη, μάλλον θα περιμένεις πολύ ακόμη:p Ίσως όταν αρχίσει η εξάπλωση του 5G να γίνει ανανέωση:lol:

H Wind δε θα ήθελε να αναβαθμίσει το 3G στο Πήλιο φαίνεται. Είναι "super" :lol: H Victus θα περάσει σε κάποια φάση από Πήλιο για να κάνει το shared 3G δίκτυο, και τότε η Wind θα βάλει και LTE. Μέχρι τέλος Αυγούστου μου είπαν, τι να πω τώρα :shifty: :p

Μέχρι τέλος Αυγούστου το LTE ή η αναβάθμιση του UMTS; Ο λαός απαιτεί more infos, έχουμε και συγγενείς με Wind:p

Συνολικά, όλες οι κεραίες στο Πήλιο, Σποράδες, Βόλο σε LTE/HSPA DC.

Τώρα αν θα προλάβουν δε ξέρω. 4 Σεπτέμβρη φεύγω Ελλάδα και τα λέμε μετά από ένα χρόνο :lol:

Όπου αναβαθμίζει η Victus βάζει και LTE η Wind. Το ίδιο φαντάζομαι και η Vodafone.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στάλθηκε από το Lenovo Phab Plus 6.8" (PB1-770M) με tapatalk.

Στη Λακωνία έγινε το αντίθετο. Πρώτα έδωσε 4G η WIND και κάνα μήνα μετά η "κόκκινη". Δεν ξέρω αν έχουν μπει οι κεραίες στα ίδια σημεία, πάντως έχω δει περιοχές στο νομό, που η WIND έχει πιο αδύναμο σήμα 4G από την άλλη. Ίσως απλά δεν έχει βάλει ακόμα κεραία εκεί, για να "φουλάρει" και αυτή το σήμα (με 800αρα), ίσως πάλι να μη βάλει και ποτέ. :rolleyes:

Άλληλλη φάση πάντως η band 20.

Μπαίνεις βγαίνεις στα κτίρια και παντού έχεις σήμα.

Στο κέντρο των Χανίων αν βγάλεις εκτος την 800 και το βάλεις σε αυτόματο το πιθανότερο είναι να κλειδώσει σε gprs αντε 3g εκτός κτηρίων.

Νότια με εντυπωσίασε πάντως που έβαλε και 3g.

Περίμενα ότι θα είναι άρπα κόλλα όπως σε πολλά σημεία της Αθήνας μόνο με 4g για να γλυτώσει χρήματα περιμένοντας να αανοίξει το volte.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Πρριμένουμε και αναφορές απο τον jjimmi απο Σφακιά πλευρά.

Edited by drdedus

Όταν αλλάζει ο σταθμός, αλλάζει συνολικά. Single RAN by Huawei.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχουμε καμία φώτο για να μπορούμε να τους αναγνωρίζουμε?

Δε καταλαβαίνω πως θα μπορούσες να αναγνωρίσεις οπτικά ένα σταθμό βάσης. Θα πρέπει να μπεις στην καμπίνα. Επιπλέον αλλάζουν τα καλώδια προς τις κεραίες (Kathrein), οι οποίες πιθανότητα αλλάζουν και αυτές (ελπίζω και εύχομαι :lol:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στο mtk engineer mode υπάρχει κάποια λύση κάποιο workaround για να δούμε περαιτέρω στοιχεία για μια κεραία πχ κάτι "σαν" mac address?

Για να δούμε αν οι δύο εταιρείες βγαίνουν από την ίδια κεραία.

Στο mtk engineer mode υπάρχει κάποια λύση κάποιο workaround για να δούμε περαιτέρω στοιχεία για μια κεραία πχ κάτι "σαν" mac address?

Για να δούμε αν οι δύο εταιρείες βγαίνουν από την ίδια κεραία.

Όχι. Δε γίνονται exposed τέτοια δεδομένα από το δίκτυο. Αυτό που φαντάζομαι ότι μπορείτε να κάνετε είναι να παρατηρήσετε πως αριθμεί τις κυψέλες της η Wind και λογικά θα δείτε διαφορετική τεχνική (CellID) σε Huawei εξοπλισμό. Δε το έχω κάνει ο ίδιος. ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι αυτο είναι ίσως μια λύση για να δούμε αν αλλαχθεί ο εξοπλισμός.

Το θέμα είναι αν μπορέσουμε κάπως να δούμε αν βγαίνουν και οι δύο απο το ίδιο cell.

Οπότε ίσως μόνο με καταγραφή των cell και των δύο στην περιοχή που μας ενδιαφέρει και οπτική παρατήρηση στον σταθμό μετά.

Αυτό αν γίνετε φαντάζομαι παίζει μόνο σε περιπτώσεις που η εξυπηρέτηση ειναι απο ενα σταθμό.

Μπακαλιστικο αλλά ίσως η μόνη λύση.

Α, εννοείς αν χρησιμοποιείται η ίδια κεραία στην κορυφή; :p

Ναι, αν έχουν εντελώς κοινό δίκτυο, όχι αν απλά κάνουν site sharing. Το πρώτο είναι πολύ περιοριστικό (ίδιες συχνότητες, ίδια τεχνολογία κεραίας, ίδιος ρυθμός αναβαθμίσεων κτλ), άρα φαντάζομαι ότι απλά κάνουν site sharing. Λογικά τα επίπεδα λήψης για την ίδια συχνότητα πρέπει να είναι περίπου τα ίδια. :happy:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όταν λες site sharing εννοείς τον ιστό η και κάτι άλλο?

Εμένα εδώ μου φαίνεται οτι χρησιμοποιούν την ίδια κεραία.

Μπήκαν την "ίδια" στιγμή.

Εχουν την ίδια τεχνολογία band 20.

Εχουν ακριβώς ακριβώς τις ίδιες τρύπες πχ σε ένα συγκεκριμένο σπίτι δεν πιάνει καμία.

10 μέτρα έξω 4g/3g κανονικά.

Σε ανοιχτό χώρο βλέπεις την κεραία στα 0.5-5km και κάνουν τις ίδιες διακοπές στο ping ενώ βλέπεις οτι έχεις πχ 2/3 σήμα.

Αυτό θέλω να δω αν χρησιμοποιείτε η ίδια κεραία/cell αν το λέω σωστά.

Και το λογικό είναι να χρησιμοποιηθεί η ίδια γιατί εξυπηρετεί 500-1500 άτομα max .

Edited by drdedus

Εγω Χαλκίδα όπου μενω, δεν εχω δει πουθενά 4g με wind. 3G όμως εξαιρετικό. Αλλα σήμερα έδειξε για όποιον γνωρίζει στο Olympic star στην παραλία (ξενοδοχείο ) λιγο έξω απο Αμαρύνθο 4g. Ειναι μια αρχή. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160717/74c529bd1a13f05d90d8d9a76900471a.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δεν ξερω τι 3G βλεπετε εσεις αλλα εγω αυτη τη στιγμη πηρα 2,5GB απο το φοιτητικο και εχω 2.200 ακομα μεσα στη καρτα.Αλλα δεν μπορω να τα χρησιμοποιησω.Ειμαι Λεπτοκαρυα Πιεριας και το δικτυο κλαταρε.Το UMTS δεν φορτωνει ουτε 0.facebook.com.Ουτε και φωτογραφιες στο ινσταγκραμ,που προσπαθησα χθες και σημερα.Αυτη τη στιγμη που γραφω εδω,εχω παρει το χιαομι του πατερα μου και δεδομενα απο κοκκινη. Πρεπει αμεσα να μπει καμια κεραια ή να μπει η Victus για κοινο δικτυο.

Την υποστηριζω την εταιρεια αλλα εκτος θεσσαλονικης δεν μπορω να χρησιμοποιησω τα δεδομενα μου.Περυσι τουλαχιστον φορτωνε καλυτερα,φετος χειροτερα τα ειδα τα πραγματα.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Δεν ξερω τι 3G βλεπετε εσεις αλλα εγω αυτη τη στιγμη πηρα 2,5GB απο το φοιτητικο και εχω 2.200 ακομα μεσα στη καρτα.Αλλα δεν μπορω να τα χρησιμοποιησω.Ειμαι Λεπτοκαρυα Πιεριας και το δικτυο κλαταρε.Το UMTS δεν φορτωνει ουτε 0.facebook.com.Ουτε και φωτογραφιες στο ινσταγκραμ,που προσπαθησα χθες και σημερα.Αυτη τη στιγμη που γραφω εδω,εχω παρει το χιαομι του πατερα μου και δεδομενα απο κοκκινη. Πρεπει αμεσα να μπει καμια κεραια ή να μπει η Victus για κοινο δικτυο.

Την υποστηριζω την εταιρεια αλλα εκτος θεσσαλονικης δεν μπορω να χρησιμοποιησω τα δεδομενα μου.Περυσι τουλαχιστον φορτωνε καλυτερα,φετος χειροτερα τα ειδα τα πραγματα.

Πάρε τηλ τις βλάβες και πες τους το