Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο mixtri σωστα τα λεει ολα αυτα αλλα ξεχναει μαλλον οτι υπαρχουν περιοχες στην Ελλαδα που δεν εχουν γνωρισει το δικτυο της

Εδώ θα συμφωνήσω. Αγαπητέ Μιχάλη Ελλάδα δεν είναι μόνο η Θεσσαλία και η Στερεά. Μακάρι η ΤΙΜ να ήταν παντού όπως είναι στις περιοχές αυτές.

η ποιοτητα ειναι αχρηστη σε τετοιες περιπτωσεις

Εδώ θα διαφωνήσω. Δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα ολόκληρο δίκτυο από ένα πρόβλημα σε μία περιοχή λίγων ωρών. Και πέρσι Αύγουστο μήνα κατά τη διάρκεια έντονης βροχής στη Φολέγανδρο ήταν για 2-3 ώρες down η Cosmote. Tι θα πει αυτό, πως η cosmote είναι άχρηστη?:O

γι αυτο ολος ο κοσμος εμπιστευεται την κοσμοτε

Η Cosmote έχει 5,4 εκ. συνδρομητές. Vodafone και ΤΙM/Q 5εκ+4,2=9,2 εκ. συνδρομητές Νομίζω μαθηματικά ξέρεις. Πως όλος ο κόσμος εμπιστεύεται τη Cosmote?:confused:

Όλα ωραία αυτά που λέτε παιδία για τα δίκτυα. Από ότι καταλαβαίνω οι περισσότεροι έχετε σχέση με το επάγγελμα αλλά και με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Εγώ όμως που δεν έχω σχέση με ηλεκτρονικά δεν με ενδιαφέρει πως έχει στήσει το δίκτυο της η Tim η cosmote και η Vodafone ή πόσους πελάτες έχει η κάθε μια εταιρεία με ενδιαφέρει την στιγμή που θα χρειασθώ το κινητό και μάλιστα σε στιγμές κρίσιμες αυτό να ανταποκριθεί. Καλά θα κάνουν οι εταιρείες να φροντίζουν τα δίκτυα τους για να ανταποκρίνονται στα δύσκολα όπως καταιγίδες και σεισμούς όπως όλα τα δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Πέρσι τέτοια εποχή βρισκόμουν στο Σικάγο για ένα ιατρικό συνέδριο και η καταιγίδα ήταν 10 φορές μεγαλύτερη από την χτεσινή και όμως τα δίκτυα τους δούλευαν άψογα. Για τον ίδιο λόγω φέτος το χειμώνα βρέθηκα στην Ολλανδία με σφοδρή χιονόπτωση και εκεί τα δίκτυα τους δούλευαν.

Όλα ωραία αυτά που λέτε παιδία για τα δίκτυα. Από ότι καταλαβαίνω οι περισσότεροι έχετε σχέση με το επάγγελμα αλλά και με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Εγώ όμως που δεν έχω σχέση με ηλεκτρονικά δεν με ενδιαφέρει πως έχει στήσει το δίκτυο της η Tim η cosmote και η Vodafone ή πόσους πελάτες έχει η κάθε μια εταιρεία με ενδιαφέρει την στιγμή που θα χρειασθώ το κινητό και μάλιστα σε στιγμές κρίσιμες αυτό να ανταποκριθεί. Καλά θα κάνουν οι εταιρείες να φροντίζουν τα δίκτυα τους για να ανταποκρίνονται στα δύσκολα όπως καταιγίδες και σεισμούς όπως όλα τα δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Πέρσι τέτοια εποχή βρισκόμουν στο Σικάγο για ένα ιατρικό συνέδριο και η καταιγίδα ήταν 10 φορές μεγαλύτερη από την χτεσινή και όμως τα δίκτυα τους δούλευαν άψογα. Για τον ίδιο λόγω φέτος το χειμώνα βρέθηκα στην Ολλανδία με σφοδρή χιονόπτωση και εκεί τα δίκτυα τους δούλευαν.

ακριβώς έτσι είναι...

το φώναζα και τότε που δεν είχε σήμα η Σκιάθος (τώρα πρέπει να έχει βελτιωθεί απ'όσο βλέπω με ένα κινητό Qcard) οτι τον τελικό χρήστη δεν τον νοιάζουν όλα αυτά τα όμορφα..

εντάξει το myphone δεν αφορά μόνο τον απλό χρήστη αλλά και τον ψαγμένο αλλά στην τελική όλοι θέλουμε σήμα στο κινητό μας και όχι να θαυμάζουμε την κάθε εταιρεία για το πως κάνει το σχεδιασμό του δικτύου της.

αυτό τον καιρό σκέφτομαι να κάνω φορητότητα σε Flexy και ζυγίζω τα υπέρ και κατά.. αλλού χάνω αλλού κερδίζω σε υπηρεσίες.. στην τελική καμία εταιρεία δεν τα προσφέρει όλα

:: what locks... unlocks! © :: κάθε λαός έχει την κινητή τηλεφωνία που του αξίζει..::

:: SY1EBE ::

ακριβώς έτσι είναι...

το φώναζα και τότε που δεν είχε σήμα η Σκιάθος (τώρα πρέπει να έχει βελτιωθεί απ'όσο βλέπω με ένα κινητό Qcard) οτι τον τελικό χρήστη δεν τον νοιάζουν όλα αυτά τα όμορφα..

εντάξει το myphone δεν αφορά μόνο τον απλό χρήστη αλλά και τον ψαγμένο αλλά στην τελική όλοι θέλουμε σήμα στο κινητό μας και όχι να θαυμάζουμε την κάθε εταιρεία για το πως κάνει το σχεδιασμό του δικτύου της.

αυτό τον καιρό σκέφτομαι να κάνω φορητότητα σε Flexy και ζυγίζω τα υπέρ και κατά.. αλλού χάνω αλλού κερδίζω σε υπηρεσίες.. στην τελική καμία εταιρεία δεν τα προσφέρει όλα

Στη Σκιάθο δεν έχει βελτιωθεί απλά;) Έχει γίνει η καλύτερη :up:

Παρόλα αυτά δε βρίσκω κακό να συζητάμε ή ακόμα και να επιβραβεύουμε τον καλό σχεδιασμό δικτύου.Μπορεί όλα αυτά να μην αφορούν άμεσα τον τελικό χρήστη αλλά για να φθάσει να έχει σήμα το κινητό του ΠΡΕΠΕΙ να έχει γίνει σωστός σχεδιασμός;) Εξάλλου νομίζω ότι είμαστε σε topic που αφορά coverage,κάθε τεχνική πληροφορία είναι ανεκτή(!?!)

Από εκεί και πέρα...κάποιες παρατηρήσεις μου!

Μερικές παρατηρήσεις από το Πήλιο που επισκέπτηκα το τριήμερο:

1) Αργαλαστή Πηλίου : Περίεργα πράγματα...ΠΟΛΛΑ drop calls που δεν οφείλονται στο σήμα αλλά στις ρυθμίσεις του δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρώ το κινητό μου να κάνει τρελές κούρσες στα κανάλια 900->1800->900->1800 και το έργο συνεχίζεται

χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη δράση... Ένα βράδυ που αποφάσισα να πάρω κάποια τηλέφωνα από το μπαλκόνι μου,παρατήρησα τη σειρά με την οποία

εμφανίζονται τα κανάλια στο netmonitor:

ch 20 -46dBm

ch 623 -75dBm

ch 23 -60dBm

ch 28 -61dBm

ch 48 -65dBm

ch 27 -74dBm

Η διάρκεια μια κλήσης έχει αρχή και θάνατο συνήθως.ο θάνατος δυστυχώς της κλήσης προκαλλείται από το δίκτυο σε πολλές περιπτώσεις.

Έτσι αρχίζοντας μια κλήση στο ch20,όπου φυσιολογικά θα έπρεπε να παραμείνει για πάντα,λόγω priority με πετάει στο ch 623 που εκπέμπεται

από Σωρό.Και το ταξίδι στις συχνότητες μόλις άρχισε : συνεχίζουμε στο ch 612 -> 6 -> 612 -> 23 -> 621->dropppp...έλεος δηλαδή,η κεραία

της Αργαλαστής είναι στο 1,5ΚΜ και πρέπει να μιλάω από 25-30ΚΜ κεραίες; Τόσο φάσμα έχουν πλέον οι τεχνικοί στη διάθεσή τους,

ας κάνουν καμία αναβάθμιση στην κεραία της Αργαλαστής με GSM 1800(γιατί όχι ΚΑΙ 3g...)

Η κατάσταση αυτή επικρατεί και σε άλλες περιοχές όπως στη Μηλίνα όπου η κλήση αρχίζει από το ch 28 αυτή τη φορά και καταλήγει κάπως...έτσι->DROOOP.

Δε θα ξεχάσω που ήμουνα στην Άφησσο για μπάνιο και προσπαθούσα να μιλήσω από τα 1800άρια κανάλια του Βόλου και η γραμμή έπεφτε κάθε

10 λεπτά περίπου χωρίς κάποιο λόγο(το σήμα ήταν δυνατό,γύρω στα -76dBm! ) Αναβάθμιση που λέγαμε; Για αυτή την περίπτωση πραγματικά το μεγαλύτερο λάθος είναι να κατέβει το priority της κεραίας.Σε βουνά τέτοια ΛΑΘΗ δε πρέπει να γίνουν! τα drop calls θα αγγίξουν το άπειρο...!

2) Ξυνόβρυση Πηλίου : εκεί ήρθε μια χαρά που δε την περίμενα,τελικά η κεραία δε ξηλώθηκε αν και είχε απενεργοποιηθεί για κάποιο καιρό! :)

Δε ξέρω τι και πως αλλά σίγουρα τα εταιρικά ΔΕ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΑΝ!

3) Πήλιο γενικά : Αγριά,Καλά Νερά,Κάτω/Άνω Γατζέα,Κάτω/Άνω Λεχώνια,Κορωπί,Λαύκος...Χωρίς καλή κάλυψη,ελλειπέστατη(στο εσωτερικό της Αγριάς,όχι στο λιμανάκι)

και με αρκετά προβλήματα. Χρειάζεται άμεσα επέκταση δικτύου στις παραπάνω περιοχές! ΑΜΕΣΑ! Η Cosmote έχει φοβερή κάλυψη στις παραπάνω περιοχές...Μάλιστα πολλά από αυτά τα χωριά αλλά και η Αγριά έχουν οπτική επαφή με πάρκο κεραιών Βορείου Πηλίου ακόμα και με την κεραία της ΤΙΜ η οποία για κάποιο λόγο τον οποίο δε καταλαβαίνω δε "χτυπά" καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση! Ούτε στο Βόλο είναι ορατή η εν λόγω κεραία :worry:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γεια σας!εγω εχω Q και θα με ενδιεφερε να μαθω ποτε επιτελους θα επεκταθει το 3G της ΤΙΜ(WIND) και στην επαρχια(μενω στην Ιστιαια Ευβοιας),αφου μαλλον θα δοθει και στην Q 3G στο μελλον λογω της εξαγορας.Εδω μονο η COSMOTE εχει καλυψη(παντου) περιπου 1,5 χρονο.Ειχα κανει ομως αναζητηση δικτυων σε μια ταρατσα(!) στην ακτη της Βορειας Ευβοιας,και ειχα πιασει ΤΙΜ 3G!Μαλλον απο καπου αλλου ερχοταν το σημα.Λετε απο το Βολο(ή καπου εκει)?Η VODAFONE ανυπαρκτη δυστυχως...Οσο για το 2G σημα της ΤΙΜ,ειναι αρκετα καλο,αλλα θα το χαρακτηριζα ασταθες(μπορει να εχω 7/7 σημα,και 2'' αργοτερα 2/7 ή και τιποτα)!!!
[sIGPIC][/sIGPIC]

Αφήστε τα Πορόια(τρόπος του λέγειν).Πήγα το τριήμερο στην Κερκίνη.Το σήμα καταπληκτικό όπως έχω ξαναπεί!(-91 έως -101 dbm)"Μια ομορφιά" σε εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στο προαύλιο του σχολείου και της εκκλησίας του χωριού.

Μετά κατάλαβα όμως γιατί υπήρχε τέτοιου είδους κάλυψη:Σου υπενθυμίζουν ότι τα κινητά απαγορεύονται στα σχολεία βάσει υπουργικής απόφασης και φυσικά "απαγορεύονται" και στους χώρους της εκκλησίας όπου επιβάλλεται σεβασμός...:cool:

Ξαναπόσταρα για αυτό το θέμα καθώς το κινητό μου "με πρόδωσε" σε μια φάση που υπήρχε απίστευτη ανάγκη να επικοινωνήσω με τους δικούς μου...

Αφήστε τα Πορόια(τρόπος του λέγειν).Πήγα το τριήμερο στην Κερκίνη.Το σήμα καταπληκτικό όπως έχω ξαναπεί!(-91 έως -101 dbm)"Μια ομορφιά" σε εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στο προαύλιο του σχολείου και της εκκλησίας του χωριού.

Μετά κατάλαβα όμως γιατί υπήρχε τέτοιου είδους κάλυψη:Σου υπενθυμίζουν ότι τα κινητά απαγορεύονται στα σχολεία βάσει υπουργικής απόφασης και φυσικά "απαγορεύονται" και στους χώρους της εκκλησίας όπου επιβάλλεται σεβασμός...:cool:

Ξαναπόσταρα για αυτό το θέμα καθώς το κινητό μου "με πρόδωσε" σε μια φάση που υπήρχε απίστευτη ανάγκη να επικοινωνήσω με τους δικούς μου...

Καλα προς τα κει δεν παιζετε η τιμημενη,χαλια σημα και γυρω απο τη δοιρανη,ενας φιλος μου που ειναι απο Δροσατο πηγε σε βονταφον γιατι με ΤΙΜ ειχε προβλημα,οπως παντα :rolleyes:

Σήμερα είχα πάει μια βολτίτσα με το ποδήλατο στη Γορίτσα(τουτ'εστιν ένας λόφος δίπλα στο Βόλο) όπου είχα λήψη από ΤΙΜ 3g RSCP -74dBm με ECIO 10 περίπου(λογικό είναι,είχα πιάτο όλο το Βόλο με όλες τις κεραίες γύρω μου) Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι στο αυτόματο το κινητό μου με πέταξε σχεδόν άμεσα από 3g στο 2g σε μία κλήση φωνής που έκανα.Μάλιστα μια φορά στο ίδιο σημείο ενώ είχα τέρμα 3g άρχισα μια κλήση φωνής και έπρεπε να αλλάξει σε 2G να μπορέσει ΑΡΧΙΣΕΙ η σύνδεση:!: ότι να'ναι δηλαδή...

Εγώ το μόνο που σκέπτομαι είναι ότι είτε έχει αυξηθεί ο θόρυβος(ΔΥΣΚΟΛΟ γιατί οι κεραίες δεν είναι πολλές) είτε ότι πλέον οι 3g κεραίες σηκώνουν πολύ κόσμο και οι FLEXI WCDMA NOKIA κεραίες προκειμένου να αποφύγουν το θόρυβο σε πετάνε σε 2g... Οι μεταβάσεις πάντως από 3g σε 2g έχουν αυξηθεί πολύ στο Βόλο:( ή το κινητό μου τα έχει παίξει,ή το cell breathing αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στην Αθήνα, ανέκαθεν το έκανε αυτό.

Μάλλον έχει μείνει κληρονομιά από την εποχή που το 3G ήταν προβληματικότατο με τις κλήσεις και οι τεχνικοί της ΤΙΜ είχαν επιλέξει να ρίχνουν όλες τις κλήσεις φωνής στο 2G για να σώζουν την κατάσταση... Τώρα πλέον δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί αυτή η εκούσια υπερευαισθησία του δικτύου της ΤΙΜ να ωθεί τα κινητά στο 2G...

Στην Αθήνα, ανέκαθεν το έκανε αυτό.

Μάλλον έχει μείνει κληρονομιά από την εποχή που το 3G ήταν προβληματικότατο με τις κλήσεις και οι τεχνικοί της ΤΙΜ είχαν επιλέξει να ρίχνουν όλες τις κλήσεις φωνής στο 2G για να σώζουν την κατάσταση... Τώρα πλέον δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί αυτή η εκούσια υπερευαισθησία του δικτύου της ΤΙΜ να ωθεί τα κινητά στο 2G...

Ίσως δεν είναι τόσο εκούσια πλέον ;) Στο Βόλο παλιότερα με μεγάλη δυσκολία άλλαζε σε 2g.Πλέον ακόμα και στο λιμάνι με RSCP -65dBm σε πετάει σε 2g...! Μιλάμε για πολύ μεγάλη αλλαγή στην εικόνα του δικτύου! στο WCDMA αν υπάρχουν πολλοί συνδρομητές πάνω στη συχνότητα μιας κεραίας τότε μειώνεται η εμβέλειά της για να μειωθεί αφενός ο θόρυβος και για να αυξηθεί περεταίρω η απόδοση στους συνδρομητές που βρίσκονται κοντά στην κεραία.

Στην Αθήνα πάντως όταν το είχα στο αυτόματο έκανα τεράστιες διαδρομές χωρίς να αλλάξει από 3g->2g!!!:worry:

haki,εσύ αυτές τις αλλαγές τις έχεις παρατηρήσει ώρες αιχμής; ή γενικά;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδιά να ρωτήσω κάτι? Στην Σαντορίνη πιάνει καθόλου? Έχει πάει η κολλητή μου..με μια φίλη της..και οι 2 έχουν ΤΙΜ και πολλές πολλές φορές..παώ να τους πάρω τηλέφωνο και μου λέει ότι δεν πιάνει..και το κάνει και στις 2 άρα δεν είναι θέμα συσκευής!

Παιδιά μα ρωτήσω κάτι? Στην Σαντορίνη πιάνει καθόλου? Έχει πάει η κολλητή μου..με μια φίλη της..και οι 2 έχουν ΤΙΜ και πολλές πολλές φορές..παώ να τους πάρω τηλέφωνο και μου λέει ότι δεν πιάνει..και το κάνει και στις 2 άρα δεν είναι θέμα συσκευής!

Πιάνει. Και αρκετά καλά στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Τώρα αν έτυχε κάποιο σημείο...:O

Παιδιά μα ρωτήσω κάτι? Στην Σαντορίνη πιάνει καθόλου? Έχει πάει η κολλητή μου..με μια φίλη της..και οι 2 έχουν ΤΙΜ και πολλές πολλές φορές..παώ να τους πάρω τηλέφωνο και μου λέει ότι δεν πιάνει..και το κάνει και στις 2 άρα δεν είναι θέμα συσκευής!

Ναι,αρκετά καλή κάλυψη(γενικά στις Κυκλάδες πολύ καλή δουλειά από vodafone κυρίως αλλά και από ΤΙΜ;) ) Μάλιστα η ΤΙΜ έβαλε και 3η γενιά στην πόλη της Σαντορίνης,δε ξέρω πόσο καλό είναι αλλά έχει...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μάλιστα η ΤΙΜ έβαλε και 3η γενιά στην πόλη της Σαντορίνης,δε ξέρω πόσο καλό είναι αλλά έχει...

Αρκετά ικανοποιητικό...:)

Ίσως δεν είναι τόσο εκούσια πλέον ;) Στο Βόλο παλιότερα με μεγάλη δυσκολία άλλαζε σε 2g.Πλέον ακόμα και στο λιμάνι με RSCP -65dBm σε πετάει σε 2g...! Μιλάμε για πολύ μεγάλη αλλαγή στην εικόνα του δικτύου! στο WCDMA αν υπάρχουν πολλοί συνδρομητές πάνω στη συχνότητα μιας κεραίας τότε μειώνεται η εμβέλειά της για να μειωθεί αφενός ο θόρυβος και για να αυξηθεί περεταίρω η απόδοση στους συνδρομητές που βρίσκονται κοντά στην κεραία.

Στην Αθήνα πάντως όταν το είχα στο αυτόματο έκανα τεράστιες διαδρομές χωρίς να αλλάξει από 3g->2g!!!:worry:

haki,εσύ αυτές τις αλλαγές τις έχεις παρατηρήσει ώρες αιχμής; ή γενικά;

Πάντως προσωπικά σε εμένα φίλε Μιχαλη, για να μην πάει από 3G σε 2G κατά τη διάρκεια μιας κλήσης (μέσα στην Αθήνα) πρέπει να έχω 5/5 σήμα, αλλιώς ακόμα και με 4/5 γυρίζει μετά από λίγο σε 2G!

Επίσης στο σπίτι μου που παλιά είχα καμπάνα και 3G και 2G, πλέον έχω 2G με το ζόρι. Στο πίσω μέρος του σπιτιού μου έρχονται ειδοποιήσεις για χαμένες κλήσεις, στο μπροστινό μέρος και στο μπαλκόνι χτυπάει, αλλά οι κλήσεις έχουν συνέχεια διακοπές...

Από την ΤΙΜ μου είπαν ότι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου όπου ήταν η κεραία που με κάλυπτε τέλεια (τους είχα στείλει και Cell ID της παλιάς κεραίας) δεν τους δίνει άδεια να κάνουν επισκευές στο σταθμό βάσης και έτσι η κεραία έχει βγει off... Κουλό μου ακούγεται αλλά έχει πάνω από δύο μήνες τώρα αυτή η δουλειά και έκοψα και την προσφορά που είχα προς τα σταθερά που χρησιμοποιούσα παλιότερα γιατί δεν μπορώ πλέον να συνεννοηθώ με το κινητό από το σπίτι... Αν δεν ήταν και το plus non-stop θα την είχα κάνει ήδη... Χάνουν χρήματα και δεν τους νοιάζει...

Επίσης στο σπίτι μου που παλιά είχα καμπάνα και 3G και 2G, πλέον έχω 2G με το ζόρι. Στο πίσω μέρος του σπιτιού μου έρχονται ειδοποιήσεις για χαμένες κλήσεις, στο μπροστινό μέρος και στο μπαλκόνι χτυπάει, αλλά οι κλήσεις έχουν συνέχεια διακοπές...

Από την ΤΙΜ μου είπαν ότι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου όπου ήταν η κεραία που με κάλυπτε τέλεια (τους είχα στείλει και Cell ID της παλιάς κεραίας) δεν τους δίνει άδεια να κάνουν επισκευές στο σταθμό βάσης και έτσι η κεραία έχει βγει off... Κουλό μου ακούγεται αλλά έχει πάνω από δύο μήνες τώρα αυτή η δουλειά και έκοψα και την προσφορά που είχα προς τα σταθερά που χρησιμοποιούσα παλιότερα γιατί δεν μπορώ πλέον να συνεννοηθώ με το κινητό από το σπίτι... Αν δεν ήταν και το plus non-stop θα την είχα κάνει ήδη... Χάνουν χρήματα και δεν τους νοιάζει...

Moυ αρέσει που σου αναλύουνε ακριβώς τα προβληματα τους... "Ξέρετε, ο ιδιοκτήτης της ταράτσας κ.λ.π" Με επίσημο τμήμα εξυπηρέτησης μιλάς ή με το ψιλικατζή της γειτονιάς σου? Λες και τον ενδιαφέρουν τον άλλο οι ηλίθιες δικαιολογίες της ΤΙΜ. Ας αρκεστούν στο ότι ο σταθμός έχει βγει off...

Moυ αρέσει που σου αναλύουνε ακριβώς τα προβληματα τους... "Ξέρετε, ο ιδιοκτήτης της ταράτσας κ.λ.π" Με επίσημο τμήμα εξυπηρέτησης μιλάς ή με το ψιλικατζή της γειτονιάς σου? Λες και τον ενδιαφέρουν τον άλλο οι ηλίθιες δικαιολογίες της ΤΙΜ. Ας αρκεστούν στο ότι ο σταθμός έχει βγει off...

εγώ ξέρω ότι έτσι γνωρίζεις τουλάχιστον το λόγο για τον οποίο η κεραία έχει βγει off...:O Είναι λίγο υπερβολικό να σου λένε "έκλεισε" η κεραία και να μην έχουν κάποιο λόγο. Αν τώρα ο πελάτης νομίζει ότι ο λόγος αυτός είναι ικανός για να μην κάνει κάποια φορητότητα...μένει στην εταιρία,αλλιώς γεια σας...

[sIGPIC][/sIGPIC]

εγώ ξέρω ότι έτσι ξέρεις τουλάχιστον το λόγο για τον οποίο η κεραία έχει βγει off...:O Δε ξέρω αλλά είναι λίγο υπερβολικό να σου λένε "έκλεισε" η κεραία και να μην έχουν κάποιο λόγο. Αν τώρα ο πελάτης νομίζει ότι ο λόγος αυτός είναι ικανός για να μην κάνει κάποια φορητότητα...μένει στην εταιρία,αλλιώς γεια σας...

Mα τι με νοιάζει εμένα γιατι έκλεισε? Θα πάω εγώ να την ανοίξω? Εκτός αν έχουν κάποια επίσημη πρόβλεψη για αποκατάσταση... Δεν ξέρω, ίσως είμαι λίγο υπερβολικός αλλά να σου λένε με πάσα λεπτομέρεια για τον ιδιοκτήτη της ταράτσας που δεν τους αφήνει να κάνουν εργασίες κ.λ.π μου κάνει λίγο κακομοιρίστικη δικαιολογία που δεν αρμόζει σε μία σοβαρή εταιρεία...:O

Δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει αυτό που θα πω εδώ, αλλά μου έκανε τεράστια εντύπωση...

Όταν έβαλα στο παλιό το κινητό μου (LG U8210) την κάρτα της Vodafone έδειχνε να έχει μπαταρία 3 γραμμές. Όταν την ίδια στιγμή έβαλα την κάρτα της ΤΙΜ, έδειχνε 1 γραμμή... :worry: :blink: Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση που να σχετίζεται με το δίκτυο, ή τα έχει παίξει το κινητό (μπορεί και το αφεντικό :p);

φως στο τουνελ κατερινης δεν υπαρχει :lol:

εγώ πάντως που το πέρασα τελευταία φορά από το τούνελ της Κατερίνης δεν είχε πέσει η γραμμή όταν μιλούσα κατά μήκος του υπόγειου δρόμου,έκανε κάποιες διακοπούλες αλλα μιλούσα. Κάποια άλλη φορά έχασε το σήμα για πάρα πολύ λίγο. Γενικά πάντως θα μπούνε repeaters,να είσαι σίγουρος;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

εγώ πάντως που το πέρασα τελευταία φορά από το τούνελ της Κατερίνης δεν είχε πέσει η γραμμή όταν μιλούσα κατά μήκος του υπόγειου δρόμου,έκανε κάποιες διακοπούλες αλλα μιλούσα. Κάποια άλλη φορά έχασε το σήμα για πάρα πολύ λίγο. Γενικά πάντως θα μπούνε repeaters,να είσαι σίγουρος;)

Εδω στο Κιλκις βαλανε και αλλα καναλια,δυο καναλια 1800 μεσα στην πολη,τι να το κανεις? το θεμα ειναι να μπουν διαφορετικα καναλια σε νεους σταθμους,ηδη η κοσμοτε εχει κανει κινησεις οχι οτι η telestet δεν εκανε αλλα βαδιζει με αργους ρυθμους χελωνας,καλυψανε την παλια εθνικη οδο θεσ-κιλ μετα απο 13 χρονια κι αυτο με τη συμβολη της βονταφον,απο τη βοντα ειμαι ευχαριστημενος οσο και απο την κοσμοτε αλλα απο αυτην την εταιρια οχι,δεν εχει τοσο πυκνο δικτυο,δε ξερω τι φταιει γι αυτο αλλα οσο αναφορα τη βοντα δε μπορουμε να πουμε οτι εχει παρα πολλες κεραιες αλλα εχει κανει καλυτερη διαχειριση του φασματος της,ετσι το βλεπω εγω,ενταξει για την κοσμοτε τα λογια περιτευουν

Εδω στο Κιλκις βαλανε και αλλα καναλια,δυο καναλια 1800 μεσα στην πολη,τι να το κανεις? το θεμα ειναι να μπουν διαφορετικα καναλια σε νεους σταθμους,ηδη η κοσμοτε εχει κανει κινησεις οχι οτι η telestet δεν εκανε αλλα βαδιζει με αργους ρυθμους χελωνας,καλυψανε την παλια εθνικη οδο θεσ-κιλ μετα απο 13 χρονια κι αυτο με τη συμβολη της βονταφον,απο τη βοντα ειμαι ευχαριστημενος οσο και απο την κοσμοτε αλλα απο αυτην την εταιρια οχι,δεν εχει τοσο πυκνο δικτυο,δε ξερω τι φταιει γι αυτο αλλα οσο αναφορα τη βοντα δε μπορουμε να πουμε οτι εχει παρα πολλες κεραιες αλλα εχει κανει καλυτερη διαχειριση του φασματος της,ετσι το βλεπω εγω,ενταξει για την κοσμοτε τα λογια περιτευουν

Φίλε, σου είναι εύκολο να βάζεις και καμιά τελεία πού και πού;

Είναι αρκετά δυσανάγνωστες οι δημοσιεύσεις σου!

φως στο τουνελ κατερινης δεν υπαρχει :lol:

Επάνω από το τούνελ πάντως που περνάω συνέχεια για να πάω Παραλία η Wind έχει -90!Και γενικά όλη εκείνη η περιοχή (Σταθμός Κατερίνης)έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα!Σε εσωτερικούς χώρους είναι ανύπαρκτη!

Η vodafone έχει -65, και η cosmote -45 η οποία έχει κεραίες και από τις 2 πλευρές!Η μία είναι από τα δεξια όπως ερχόμαστε από Αθήνα κάπου στο μέσο του τούνελ, και η άλλη (πριν 2μήνες ενεργοποιήθηκε) ακριβώς με το που βγαίνουμε από το τούνελ απο Θεσ/νίκη για Αθήνα καλά κρυμμένη :rolleyes: