Jump to content

Τα πάντα για τo FREE2GO καρτοκινητό της Nova

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

10 ώρες πριν, damianos said:

Πάντως ΟΥΤΕ δωράκι έχει έρθει πάνω δεξιά ΟΥΤΕ, sms τύπου ανανέωσε ΤΏΡΑ κ πάρε 1000 λεπτά κ 500 SMS....

Καλοδεχούμενα και καλό φαγωτα..🤣🤣🤣

Πάντα τέτοια. Καλοφαγωτα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3 ώρες πριν, damianos said:

Όχι το κινητό αυτό ΔΕΝ κλείνει ποτέ...

Τα πρώτα 1000 από πού προκύπτουν ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω 

Έχω την εντύπωση ότι μπαίνουν επειδή έκανες ανανέωση σε κατάστημα. 

Εδώ και χρόνια βάζω μια κάρτα sim σε mobile 4G router για να'χω ίντερνετ στο εξοχικό (στη Τζια). Μόνο Wind/Nova όλα αυτά τα χρόνια, F2G και τελευταίους μήνες Q (το 99άρι). Και μέχρι τώρα όλα δούλευαν τέλεια.
Αυτό το Σαββατοκύριακο πήγα και δεν κατάφερα να συνδεθώ στο 4G. Με συνέδεε απευθείας στο "Nova 2G" και όταν έκανα χειροκίνητη αναζήτηση δικτύων, μου εμφάνιζε Cosmote 2G, Cosmote 4G, Vodafone 2G, Vodafone 4G και Nova 2G και μόνο, δηλαδή δεν υπήρχε καν το Nova 4G.
Φυσικά δοκίμασα τα πάντα, επανεκκινήσεις, καθαρισμό τού ρούτερ και της σιμ. Στο τσατ μού είπαν ότι δε βλέπουν πρόβλημα στο δίκτυο στη Τζια κι ότι θα φταίει η σιμ (η οποία όμως δουλεύει τέλεια, τη δοκίμασα κι αλλού).
Σε γκουγκλάρισμα (με 2G!) βρήκα παρόμοια περίπτωση (στην Αγγλία), όπου ο χρήστης ήταν πεπεισμένος ότι η εταιρεία από κάποια στιγμή και μετά δεν άφηνε πρόσβαση στο 4G από ανεξάρτητα ρουτεράκια, αλλά μόνο απ'αυτά που πουλάει.
Βγάζει νόημα;

3 minutes ago, epolala said:

Εδώ και χρόνια βάζω μια κάρτα sim σε mobile 4G router για να'χω ίντερνετ στο εξοχικό (στη Τζια). Μόνο Wind/Nova όλα αυτά τα χρόνια, F2G και τελευταίους μήνες Q (το 99άρι). Και μέχρι τώρα όλα δούλευαν τέλεια.
Αυτό το Σαββατοκύριακο πήγα και δεν κατάφερα να συνδεθώ στο 4G. Με συνέδεε απευθείας στο "Nova 2G" και όταν έκανα χειροκίνητη αναζήτηση δικτύων, μου εμφάνιζε Cosmote 2G, Cosmote 4G, Vodafone 2G, Vodafone 4G και Nova 2G και μόνο, δηλαδή δεν υπήρχε καν το Nova 4G.
Φυσικά δοκίμασα τα πάντα, επανεκκινήσεις, καθαρισμό τού ρούτερ και της σιμ. Στο τσατ μού είπαν ότι δε βλέπουν πρόβλημα στο δίκτυο στη Τζια κι ότι θα φταίει η σιμ (η οποία όμως δουλεύει τέλεια, τη δοκίμασα κι αλλού).
Σε γκουγκλάρισμα (με 2G!) βρήκα παρόμοια περίπτωση (στην Αγγλία), όπου ο χρήστης ήταν πεπεισμένος ότι η εταιρεία από κάποια στιγμή και μετά δεν άφηνε πρόσβαση στο 4G από ανεξάρτητα ρουτεράκια, αλλά μόνο απ'αυτά που πουλάει.
Βγάζει νόημα;

Δοκίμασες να βάλεις την qsim σε κινητό και να το κάνεις hotspot, να δεις αν σου δίνει 4G;

Δεν έχω smartphone (συνειδητά ο τελευταίος των Μοϊκανών), οπότε δεν μπορώ. Αύριο που θα είμαι Αθήνα, θα δω τι πιάνει το ρούτερ και τι άλλα πειράματα μπορώ να κάνω.

Για το καρτοκινητο δεν παιζει κλείδωμα σε ρουτερ της εταιρείας. Ειναι παλια η σιμ με roaming και apn myq?

Edit τωρα ειδα οτι είναι q vip αρα νεα sim

Κοιτα τι είναι περασμένο μεσα στο ρουτερ, μηπως καποια αναβάθμιση αλλαξε κατι. 

Μπορεις να δοκιμασεις κι άλλα αλλά δύσκολα, π.χ. αλλη καρτα q. Σε κινητό δουλεύει οκ το 4g? Μας λες και το μοντέλο του ρουτερ? Μην τυχον αλλαξε το 4g σε καμία μπάντα που δεν βλέπει το ρουτερ.

Edited by kmpatra

13 minutes ago, kmpatra said:

Για το καρτοκινητο δεν παιζει κλείδωμα σε ρουτερ της εταιρείας. Ειναι παλια η σιμ με roaming και apn myq?

Edit τωρα ειδα οτι είναι q vip αρα νεα sim

Κοιτα τι είναι περασμένο μεσα στο ρουτερ, μηπως καποια αναβάθμιση αλλαξε κατι. 

Μπορεις να δοκιμασεις κι άλλα αλλά δύσκολα, π.χ. αλλη καρτα q. Σε κινητό δουλεύει οκ το 4g? Μας λες και το μοντέλο του ρουτερ? Μην τυχον αλλαξε το 4g σε καμία μπάντα που δεν βλέπει το ρουτερ.

Η σιμ είναι 5 μηνών, το Δεκέμβρη την πήρα.
Το APN myq δεν το ήξερα, χρησιμοποιώ κανονικά το gint.b-online.gr. Βέβαια μόλις το δοκίμασα και το myq, με τα ίδια αποτελέσματα.
Το ρούτερ είναι το Huawei E8372, έκδοση λογισμικού 21.328.03.00.00 (αν λέει κάτι αυτό).

Το gint ειναι το σωστό, οι παλιες ειχαν myq , δεν είναι απο αυτό εφόσον είναι καινούργια η σιμ. Τώρα μηπως αλλαξε κατι στην κεραία? Οταν αναβαθμιζονται σε 5g γίνονται διάφορα, μηπως πλεον συνδέεται σε πιο μακρινη κεραια?  Δοκιμη με αλλο ρουτερ ή αλλη q sim θα εδινε απάντηση, εφόσον δεν υπάρχει smartphone.

4 minutes ago, kmpatra said:

Το gint ειναι το σωστό, οι παλιες ειχαν myq , δεν είναι απο αυτό εφόσον είναι καινούργια η σιμ. Τώρα μηπως αλλαξε κατι στην κεραία? Οταν αναβαθμιζονται σε 5g γίνονται διάφορα, μηπως πλεον συνδέεται σε πιο μακρινη κεραια?  Δοκιμη με αλλο ρουτερ ή αλλη q sim θα εδινε απάντηση, εφόσον δεν υπάρχει smartphone.

Θα συνεχίσω τα πειράματα αύριο από Αθήνα. Πάντως κι εγώ ελπίζω να'χει να κάνει με αναβάθμιση σε 5G, έτσι θεωρητικά εξηγείται η προσωρινή παύση τού 4G. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και τις συμβουλές σου.

1360382324_.png.14fb63652d12bb13d5720806602833d2.png

7 ώρες πριν, epolala said:

Δεν έχω smartphone (συνειδητά ο τελευταίος των Μοϊκανών), οπότε δεν μπορώ. Αύριο που θα είμαι Αθήνα, θα δω τι πιάνει το ρούτερ και τι άλλα πειράματα μπορώ να κάνω.

Εσύ μπορεί να μην έχεις smartphone αλλά όλο και κάποιος δίπλα σου θα έχει για να βάλεις μέσα την sim να δεις αν πιάνει 4g.

9 ώρες πριν, epolala said:

Βγάζει νόημα;

ναι βγαζω καποιο νοημα και αυτο ειναι οτι πολυ πιθανον στην τζια να εκπεμπει η nova σε καποια μπαντα 4G LTE που το ρουτερ σου ΔΕΝ την καλυπτει π.χ B20 (900Μhz) ή Β8 (800 Mhz) ή Β28 (700Mhz)

μπες εδω 

https://www.4gltemall.com/huawei-e8372-lte-wifi-stick.html

και πες μας ποιο απο ολα e8372 ειναι το δικο σου

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

https://nova.gr/anakoinoseis/genikes-anakoinwseis/anakoinwsh-kartokinhths-07-04-2026

Επικαιροποιημενη ανακοίνωση των επερχόμενων αλλαγών σε f2g/q

2 ώρες πριν, kmpatra said:

https://nova.gr/anakoinoseis/genikes-anakoinwseis/anakoinwsh-kartokinhths-07-04-2026

Επικαιροποιημενη ανακοίνωση των επερχόμενων αλλαγών σε f2g/q

Ακολουθει την πολιτική της κοσμοτέ, αλλά νομίζω η νοβα δίνει περισσοτερα πακετα.

Edited by VIPdriver

13 ώρες πριν, HEO said:

ναι βγαζω καποιο νοημα και αυτο ειναι οτι πολυ πιθανον στην τζια να εκπεμπει η nova σε καποια μπαντα 4G LTE που το ρουτερ σου ΔΕΝ την καλυπτει π.χ B20 (900Μhz) ή Β8 (800 Mhz) ή Β28 (700Mhz)

μπες εδω 

https://www.4gltemall.com/huawei-e8372-lte-wifi-stick.html

και πες μας ποιο απο ολα e8372 ειναι το δικο σου

Λοιπόν, αυτό που λες πρέπει να'ναι.

Έχω το E8372h-153, το οποίο απ'ό,τι βλέπω στο λινκ σου καλύπτει τις εξής συχνότητες:
* LTE FDD: Band 1(2100 MHz)/Band 3(1800 MHz)/Band 7(2600MHz)/Band 8(900MHz)/Band 20(800 MHz),
δηλαδή ήδη 2 από τις 3 που αναφέρεις στο μήνυμά σου!

Για να'μαι δε σίγουρος ότι δε φταίει η σιμ μου, έβαλα και τη σιμ τού τηλεφώνου μου (F2G) στο ρούτερ με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα - δεν βλέπει καν το Nova 4G, αλλά όλα τα άλλα κανονικά. Και αυτό βέβαια στην Αθήνα, τα ίδια με τη Τζια.

Πάντως εδώ και αρκετά χρόνια και μέχρι τουλάχιστον πριν 3 εβδομάδες λειτουργούσε άψογα. Ν'άλλαξε η Nova μπάντα 4G έτσι ξαφνικά;

Θα μπορούσα ν'αλλάξω εταιρεία, αλλά έχω ήδη πληρώσει Q Vip για όλο σχεδόν το 2026, οπότε δε θα'ταν έξυπνο. Από τη λίστα σου, ποιόν τύπο να προτιμήσω να αγοράσω; Πες μου αν θες μια πρόταση, και σ'ευχαριστώ και πάλι που μου άνοιξες τα μάτια!

1 ώρα πριν, epolala said:

Λοιπόν, αυτό που λες πρέπει να'ναι.

Έχω το E8372h-153, το οποίο απ'ό,τι βλέπω στο λινκ σου καλύπτει τις εξής συχνότητες:
* LTE FDD: Band 1(2100 MHz)/Band 3(1800 MHz)/Band 7(2600MHz)/Band 8(900MHz)/Band 20(800 MHz),
δηλαδή ήδη 2 από τις 3 που αναφέρεις στο μήνυμά σου!

Για να'μαι δε σίγουρος ότι δε φταίει η σιμ μου, έβαλα και τη σιμ τού τηλεφώνου μου (F2G) στο ρούτερ με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα - δεν βλέπει καν το Nova 4G, αλλά όλα τα άλλα κανονικά. Και αυτό βέβαια στην Αθήνα, τα ίδια με τη Τζια.

Πάντως εδώ και αρκετά χρόνια και μέχρι τουλάχιστον πριν 3 εβδομάδες λειτουργούσε άψογα. Ν'άλλαξε η Nova μπάντα 4G έτσι ξαφνικά;

Θα μπορούσα ν'αλλάξω εταιρεία, αλλά έχω ήδη πληρώσει Q Vip για όλο σχεδόν το 2026, οπότε δε θα'ταν έξυπνο. Από τη λίστα σου, ποιόν τύπο να προτιμήσω να αγοράσω; Πες μου αν θες μια πρόταση, και σ'ευχαριστώ και πάλι που μου άνοιξες τα μάτια!

Κάτσε μισό γιατί τώρα αλλάζει λίγο το πράγμα 

Αν του λείπει μόνο η 28 και δεν την πιάνει ούτε στην Τζια ούτε στην Αθήνα μου φαίνεται πολύ δύσκολο για σύμπτωση 

Δεν ξέρω καν σε τι βαθμό χρησιμοποιείται στην Ελλάδα η 28

Κάτι άλλο πρέπει να είναι 

1 minute ago, HEO said:

Αν του λείπει μόνο η 28 και δεν την πιάνει ούτε στην Τζια ούτε στην Αθήνα μου φαίνεται πολύ δύσκολο για σύμπτωση 

Πάντως μόλις το δοκίμασα με κάρτα Frog και πετάει.

Εχει πουθενα ρυθμιση το ρουτερ να επιλεγεις σε τι μπαντα θα ψαχνει? Μηπως η b20 δεν ειναι επιλεγμενη για καποιο λογο? Αναδημοσιεύσε αν θες το θεμα σου στο νημα που συζητανε την καλυψη nova 4g, καποια παιδιά που γράφουν εκει εχουν αρκετες γνωσεις, μηπως σκεφτουν κατι παραπάνω.

Edited by kmpatra

1 minute ago, kmpatra said:

Εχει πουθενα ρυθμιση το ρουτερ να επιλεγεις σε τι μπαντα θα ψαχνει? Μηπως η b20 δεν ειναι επιλεγμενη για καποιο λογο? Αναδημοσιεύσε αν θες το θεμα σου στο νημα που συζητανε την καλυψη nova 4g, καποια παιδιά που γράφουν εκει εχουν αρκετες γνωσεις, μηπως σκεφτουν κατι παραπάνω.

Στο λινκ τού HEO (https://www.4gltemall.com/huawei-e8372-lte-wifi-stick.html) φαίνεται ότι κάθε υποτύπος έχει προκαθορισμένο σύνολο μπαντών. Και προσωπικά δε βρήκα κάποιο σημείο στο μενού που να δείχνει τροποποίηση αυτού.
Μου γράφεις σε παρακαλώ το λινκ τού νήματος για την κάλυψη Nova 4G;

Τωρα ειδα οτι είναι usb, μαλλον δεν εχει δυνατότητα να επιλεξεις μπαντες. Ισως να βοηθήσει μια εργοστασιακη επαναφορά;

https://myphone.gr/forum/topic/91680/page/787/#comments

Just now, kmpatra said:

Τωρα ειδα οτι είναι usb, μαλλον δεν εχει δυνατότητα να επιλεξεις μπαντες. Ισως να βοηθήσει μια εργοστασιακη επαναφορά;

https://myphone.gr/forum/topic/91680/page/787/#comments

Ευχαριστώ.
Έκανα reset με καρφίτσα, δεν άλλαξε τίποτα. Επίμονα είναι τυφλό στο Nova 4G.

33 minutes ago, HEO said:

ΗΕΟ, θα εκτιμούσα πολύ αν θα μπορούσες να μου πεις ποιόν τύπο πιστεύεις ότι θα'πρεπε να αγοράσω. Και θα το κάνω, κι ας είναι ρίσκο. Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς. 🙂

4 ώρες πριν, epolala said:

ΗΕΟ, θα εκτιμούσα πολύ αν θα μπορούσες να μου πεις ποιόν τύπο πιστεύεις ότι θα'πρεπε να αγοράσω. Και θα το κάνω, κι ας είναι ρίσκο. Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς. 🙂

Το eshop έχει πολύ φτηνά mifi και στην ventora επίσης ευκαιρίες. Με 10€-20€ αγοράζεις σύγχρονο ρουτεράκι που είναι και φορητό και με εγγύηση καλής λειτουργίας. Μην ασχολείσαι με αυτό πλέον.

4 ώρες πριν, Konsta_ntina said:

Το eshop έχει πολύ φτηνά mifi και στην ventora επίσης ευκαιρίες. Με 10€-20€ αγοράζεις σύγχρονο ρουτεράκι που είναι και φορητό και με εγγύηση καλής λειτουργίας. Μην ασχολείσαι με αυτό πλέον.

Το καλό με τα USB router είναι ότι δεν έχουν μπαταρία, είναι plug and play. Έτσι δεν υπερθερμαίνονται. Είχα πειραματιστεί στο παρελθόν με φορητά ρουτεράκια και αν τα έχεις μόνιμα στο ρεύμα ανάβουν και σταματούν. Το usb router είναι μονόδρομος αν το θες για μια μόνιμη θέση και στην Ελλάδα δε βρίσκεις - ή βρίσκεις μεταχειρισμένα ακριβότερα απ'το Aliexpress ας πούμε.

Για να μαθαίνουν οι νέοι κ να θυμούνται οι παλαιότεροι...🤣

Redmi Note 5 Pro  32Gb Buy More 1.0

Redmi Note 8 Pro  64Gb Buy More 2.0

Redmi Note 9 Pro 128Gb Buy More 2.0

Χρόνια πολλάαααααααα σε ΌΛΟΥΣ σάς....

IMG_20260408_115826.jpg

Edited by damianos

13 ώρες πριν, epolala said:

πολυ θα ηθελα να σε βοηθησω αλλα δεν ξερω αν μπορω, ο τυπος που εχεις ειναι ΟΚ κατα μενα.

προσωπικα εχω ενα κινητο που το χρησιμοποιω σε εκδρομες και κανω διαμοιρασμο των data του στην παρεα - με μετρο παντα 🙂

το ιδιο χρησιμοποιω οταν παω στο εξοχικο για την οικογενεια

η ιδεα του usb stick ή του mifi δεν μου αρεσει

Edited by HEO

4 ώρες πριν, epolala said:

Το καλό με τα USB router είναι ότι δεν έχουν μπαταρία, είναι plug and play. Έτσι δεν υπερθερμαίνονται. Είχα πειραματιστεί στο παρελθόν με φορητά ρουτεράκια και αν τα έχεις μόνιμα στο ρεύμα ανάβουν και σταματούν. Το usb router είναι μονόδρομος αν το θες για μια μόνιμη θέση και στην Ελλάδα δε βρίσκεις - ή βρίσκεις μεταχειρισμένα ακριβότερα απ'το Aliexpress ας πούμε.

Για μονιμη θεση τα 4g ρουτερ ρεύματος πλεον ειναι σε σχετικα καλη τιμη (σχεδον ιδια με usb/mifi) και καλύτερη παραμετροποιηση έχουν πιστεύω. Ενα mercusys που ειχα πετύχει σε προσφορα ειχε δυνατότητα να επιλεξεις σε ποιες απο τις υποστηριζομενες μπαντες θα παιξει π.χ. γιαυτο ρωτησα σχετικα παραπάνω.