Jump to content

Realme GT7 & 7T

tsimisde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ήμουν πολλά χρόνια στην nova/wind/q για να ξέρω ότι δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι, μπορεί να μην το έχουν ενεργοποιήσει και ας λένε, να μη το έχουν κάνει σωστά ή να μη δουλεύει σε esim και να μη το ξέρουν καν.

Φυσικά μπορεί να φταίει η συσκευή με τη λογική ότι πρέπει να κάνει κάτι η nova αλλά άντε να βγάλεις άκρη...

Τα ίδια κάνανε και με τις κανονικές sim ή σου λέγανε ότι χρειάζεται συμβατή συσκευή ή ότι είναι ενεργοποιημένο αλλά δε δούλευε. Αν έβαζες τη sim μια φορά σε iphone να δει το σύστημα συσκευή που ήξερε ξεμπλόκαρε και δούλευε μετά και σε οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο, αλλά δε γίνεται αυτό με τις esim.

Το πάλευα εδώ και καιρό, τελικά, αποφάσισα να εκπληρώσω το απωθημένο μου. Πρώτες εντυπώσεις, πάρα πολύ θετικές, έντονο το deja vu με το 13R που είχε προηγηθεί, πρακτικά, αισθάνομαι ότι είναι το ίδιο τηλέφωνο, χωρίς αυτό να είναι κακό. 

Περισσότερα, εν καιρώ....

18 minutes ago, tsimisde said:

Το πάλευα εδώ και καιρό, τελικά, αποφάσισα να εκπληρώσω το απωθημένο μου. Πρώτες εντυπώσεις, πάρα πολύ θετικές, έντονο το deja vu με το 13R που είχε προηγηθεί, πρακτικά, αισθάνομαι ότι είναι το ίδιο τηλέφωνο, χωρίς αυτό να είναι κακό. 

Περισσότερα, εν καιρώ....

Καλορίζικο,ποιο πηρες απο τα τρία;

Αν και μαλλον το GT7 αφου ξαναζεις το 13R.

Θα εχει πολυ ενδιαφερον μια αναφορά  στις διαφορές και την εμπειρία χρησης αφου το oneplus ηταν η αρχική μου επιλογή και νομιζω πως κανένα απο τα δυο δεν υπερτερεί σαφως απο το αλλο.

Επισης νομιζω πως εκσνες εξαιρετικη επιλογή στα χρηματα που κοστιζει σημερα.

Πολύ σωστά, κατέληξα στο απλό GT 7. Με τη μέχρι τώρα εμπειρία, κυρίως με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται ένεκα του κοινού λογισμικού, παρατηρώ αρκετές ομοιότητες, μένει να φανεί και εν καιρώ βέβαια, πόση διαφορά έχουν στην πράξη, μέχρι στιγμής πάντως, "κούμπωσα" σχεδόν αμέσως. 

Όντως, επειδή έχω περάσει και από το στρατόπεδο του OnePlus και επειδή βλέπω και την ομοιότητα μεταξύ των δύο προτάσεων, θαρρώ ότι τα 500€ στα οποία πήρα το GT 7, είναι πολύ πιο έντιμη τιμή από τα 700+€ που κοστίζουν κανονικά οι δυο αυτές συσκευές....

Edited by tsimisde

21 minutes ago, tsimisde said:

Πολύ σωστά, κατέληξα στο απλό GT 7. Με τη μέχρι τώρα εμπειρία, κυρίως με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται ένεκα του κοινού λογισμικού, παρατηρώ αρκετές ομοιότητες, μένει να φανεί και εν καιρώ βέβαια, πόση διαφορά έχουν στην πράξη, μέχρι στιγμής πάντως, "κούμπωσα" σχεδόν αμέσως. 

Όντως, επειδή έχω περάσει και από το στρατόπεδο του OnePlus και επειδή βλέπω και την ομοιότητα μεταξύ των δύο προτάσεων, θαρρώ ότι τα 500€ στα οποία πήρα το GT 7, είναι πολύ πιο έντιμη τιμή από τα 700+€ που κοστίζουν κανονικά οι δυο αυτές συσκευές....

Καλορίζικο, επειδή διαβάζω στα διάφορα σχόλια στο skroutz ότι ζεστένεται εύκολα, η δική σου αποψη μίας και το έχεις πάρει πρόσφατα, εχουν δίκιο? Κυρίως με ενδιαφέρει σε καθημερινή χρήση, ινερνετ, αν ζεστένεται και όχι σε παιχνίδια.

Φίλε μου το έχω μια εβδομάδα στα χέρια μου και είμαι πολυ ευχαριστημένος. Η μετάβαση έγινε απο pixel 9 από το οποίο επίσης ήμουν υπερευχαριστήμενος αλλά είχα βαρεθεί τη μικρή οθόνη και την αργή φόρτιση.

Όσο για υπερθέρμανση και τέτοια εγώ δεν έχω δει τίποτα τέτοιο.

On 15/10/2025 at 9:52 ΠΜ, ROKI1924 said:

Στη nova δεν εμφανίζει καν την επιλογή για wifi calling, παρά μόνο για VOLTE.

Έχει μια αλλεργία γενικότερα με όλες τις συσκευές της BBK η Nova με το WiFi calling, δεν πιστεύω πως είναι πρόβλημα της συσκευής. Αν στείλει η Nova το προφίλ για την συσκευή θα δουλεύει αρκεί να είναι ενεργοποιημένο στον αριθμό

4 ώρες πριν, boymanos said:

Καλορίζικο, επειδή διαβάζω στα διάφορα σχόλια στο skroutz ότι ζεστένεται εύκολα, η δική σου αποψη μίας και το έχεις πάρει πρόσφατα, εχουν δίκιο? Κυρίως με ενδιαφέρει σε καθημερινή χρήση, ινερνετ, αν ζεστένεται και όχι σε παιχνίδια.

Σ' ευχαριστώ πολύ. Μια ελαφρά αύξηση της θερμοκρασίας με αντίστοιχα αυξημένη κατανάλωση ενέργειας, την εντόπισα χθες κατά το αρχικό σετάρισμα, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό, δύσκολα θα ζορίσεις αντίστοιχα τη συσκευή σου.

Μέχρι στιγμής, με τη χρήση που κάνω που είναι η τυπική σε γενικές γραμμές, δεν έχω εντοπίσει κάτι, βέβαια, το έχω μόλις μία μέρα στα χέρια μου....

Edited by tsimisde

Ουτε εγω εχω δει να ζεσταίνεται και το αγορασα τον Ιούνιο.Στην αρχη μεχρι να μάθω την συμπεριφορά του το δούλευα πολυ..

(πολλες φωτογραφιες,τηλεφωνα,σοσιαλ,μουσικη,διαφορες ρυθμίσεις,τερμα φωτεινότητα καταμεσήμερο με τον καυτό ήλιο να σκοτωνει...χωρις βαρια παιχνιδια).

Ποτε δεν ζεστάθηκε τοσο που να το προσεξω...ακομα και οταν ανεβαζει θερμοκρασια κατά την εντυπωσιακα γρηγορη φόρτιση στα 120w (με το ραπιντ τσαρτζ απενεργοποιημενο),ζεσταινεται σαφως λιγοτερο απο οτι  το redmi note 9 pro στα 27w.

Απο την αλλη δεν υπαρχει τηλεφωνο που να μην ζεσταινεται κατα την βαρια χρηση οπότε αν αυτος που παραπονιεται παιζει πχ βαρια παιχνιδια και βλεπει να ζεσταινεται το GT7 περισσοτερο απο καποιο αλλο ειναι κατι που δεν θα το μαθω,αρα ουτε θα με απασχολησει με την χρηση που κανω.Μπορω να πω οτι ειμαι κατευχαριστημενος απο το κινητο απο καθε αποψη.

Νέα ενημέρωση 500 και κάτι κιλομπαϊτ αν ειδα καλά.Αν δεν είναι μαρκετινιστικα κολπακια εντυπωσιασμου,δεν μου έχει ξανά τύχει σε κινητό τέτοια συχνότητα.

Screenshot_2025-10-18-09-50-35-32_b783bf344239542886fee7b48fa4b892.thumb.jpg.539fb260f96454bd43592c555a9520ac.jpg

Screenshot_2025-10-18-10-01-54-58_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.thumb.jpg.6312c0f8c4d47b72e6cf35076c37459c.jpg

Καλημέρα. Παρακαλώ ελέγξτε σε GT 7 pro, εμένα ξεκλειδώνει το κινητό, με αποτύπωμα, με οποιοδήποτε δάκτυλο, Ακόμη και με δάκτυλα , που δεν καταχώρησα.

Ευχαριστώ.

11 ώρες πριν, athanasios1112 said:

Καλημέρα. Παρακαλώ ελέγξτε σε GT 7 pro, εμένα ξεκλειδώνει το κινητό, με αποτύπωμα, με οποιοδήποτε δάκτυλο, Ακόμη και με δάκτυλα , που δεν καταχώρησα.

Ευχαριστώ.

Καλημέρα,σε εμένα δουλεύει κανονικά.

Oppo Find X9 Pro

Και σε GT7 που το δοκίμασα, λειτουργεί μόνο με τα δακτυλικά αποτυπώματα που του έβαλα. Σημειωτέον ότι έβαλα τζαμακι, χρειάστηκε να ξαναπεράσω το δακτυλικό από την αρχή και λειτουργεί άψογα. 

Ως πρώτες εντυπώσεις, πραγματικά δεν έχω λόγια. Είναι απλά κορυφή το τηλέφωνο, δεν ιδρώνει πουθενά, η μπαταρία στο χαλαρό βγάζει μιάμιση μέρα (φαίνεται να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, μιας και μαθαίνει τη χρήση μου), γενικά, δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος και δε βλέπω να αλλάζει η γνώμη μου, νιώθω μια σιγουριά επ' αυτού.

Ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα, είναι η κάλυψη δικτύου. Ακόμα και με το ακριβότερο Xiaomi 15, στα ίδια μέρη (κυρίως στο σπίτι), με το Realme έχω καλύτερο σήμα, με Xiaomi 15 και Edge 60 Fusion, είχα μία γραμμή σήμα, με το Realme έχω τρείς γραμμές. 

Τάχιστο στο οτιδήποτε, λειτουργεί σαν όνειρο, είναι πολύ smooth η αίσθηση, ωραία τα animations, πολύ καλή εμπειρία χρήσης. Μιας και το ρώτησε ο φίλος πιο πάνω, στη μόνη περίπτωση που έχει ζεσταθεί η συσκευή, είναι κατά τη διάρκεια της ταχείας φόρτισης, δεν έχει ζοριστεί με κάτι άλλο. 

Για όσους ενδιαφέρονται, έχω αγοράσει τα συγκεκριμένα προστατευτικά και είναι πάρα πολύ αξιόλογα. 

IMG_20251021_110158.jpg

Edited by tsimisde

4 ώρες πριν, tsimisde said:

Και σε GT7 που το δοκίμασα, λειτουργεί μόνο με τα δακτυλικά αποτυπώματα που του έβαλα. Σημειωτέον ότι έβαλα τζαμακι, χρειάστηκε να ξαναπεράσω το δακτυλικό από την αρχή και λειτουργεί άψογα. 

Ως πρώτες εντυπώσεις, πραγματικά δεν έχω λόγια. Είναι απλά κορυφή το τηλέφωνο, δεν ιδρώνει πουθενά, η μπαταρία στο χαλαρό βγάζει μιάμιση μέρα (φαίνεται να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, μιας και μαθαίνει τη χρήση μου), γενικά, δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος και δε βλέπω να αλλάζει η γνώμη μου, νιώθω μια σιγουριά επ' αυτού.

Ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα, είναι η κάλυψη δικτύου. Ακόμα και με το ακριβότερο Xiaomi 15, στα ίδια μέρη (κυρίως στο σπίτι), με το Realme έχω καλύτερο σήμα, με Xiaomi 15 και Edge 60 Fusion, είχα μία γραμμή σήμα, με το Realme έχω τρείς γραμμές. 

Τάχιστο στο οτιδήποτε, λειτουργεί σαν όνειρο, είναι πολύ smooth η αίσθηση, ωραία τα animations, πολύ καλή εμπειρία χρήσης. Μιας και το ρώτησε ο φίλος πιο πάνω, στη μόνη περίπτωση που έχει ζεσταθεί η συσκευή, είναι κατά τη διάρκεια της ταχείας φόρτισης, δεν έχει ζοριστεί με κάτι άλλο. 

Θεωρω οτι δεν υπερβαλεις καθολου.Την ιδια ακριβως αποψη εχω και εγω.

On 17/10/2025 at 6:30 ΜΜ, ROKI1924 said:

Τι εννοείς να στείλει η nova το προφίλ για τη συσκευή?

Για να δουλέψει το vowifi και το volte οι εταιρείες κινητής στέλνουν είτε στην Google είτε στους κατασκευαστές τα απαραίτητα στοιχεία για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες αυτές με το δίκτυο τους. Οι συσκευές τα λαμβάνουν αναλόγως μέσω ενημερώσεων των συσκευών ή είτε μέσω carrier services

Καλημέρα. Έχω το GT 7 pro, και ξεκλειδώνει το αποτύπωμα με όλα τα δάκτυλα, ακόμα και με το μικρό δάχτυλο.

Είχα πρόβλημα με τον αισθητήρα αποτύπωμα, από την αρχή.

Νομίζω αυτό έγινε, μετά την ενημέρωση λογισμικού την τελευταία.

Κάποια γνώμη;

9 ώρες πριν, athanasios1112 said:

Καλημέρα. Έχω το GT 7 pro, και ξεκλειδώνει το αποτύπωμα με όλα τα δάκτυλα, ακόμα και με το μικρό δάχτυλο.

Είχα πρόβλημα με τον αισθητήρα αποτύπωμα, από την αρχή.

Νομίζω αυτό έγινε, μετά την ενημέρωση λογισμικού την τελευταία.

Κάποια γνώμη;

Διέγραψε όλα τα δαχτυλικά και πέρασε ξανά μόνο ένα. Αν δεν συνεχίζει το πρόβλημα πρόσθεσε και όποιο άλλο χρειάζεσαι.

Όμως, αν έχεις βάλει μη εργοστασιακό τζαμάκι/προστατευτικό οθόνης τότε μπορεί να δημιουργεί το πρόβλημα, "θολώνει" το τι βλέπει ο αισθητήρας αυτού του τύπου και κάνει όλα τα δάχτυλα ίδια, οπότε θα πρέπει να το βγάλεις.

Edited by spiliot