Jump to content

Realme GT7 & 7T

tsimisde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

18 ώρες πριν, tsimisde said:

Κανένα deja vu, όντως ξαναρώτησα και πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να μπω στη διαδικασία της απολογίας, εκτός αν τίθεται θέμα σπαμαρίσματος του φόρουμ οπότε εκεί ναι, η αναποφασιστικότητα μου, προκαλεί δυσφορία και ζητώ συγνώμη γι'αυτό. 

Είμαι σε μια φάση όπου βρίσκω ενδιαφέρον στο να δοκιμάζω διαφορετικό κινητά και με το παραμικρό deal-breaker (κατ' εμε) που συναντώ, βρίσκω την ευκαιρία να δοκιμάσω και κάτι το διαφορετικό. 

Δεν εχει να κάνει με απολογία, όσο ότι απλά δεν βγάζουν νόημα τα γραπτά πριν και μετά.

Υποτίθεται ένας από τους κύριους(dealbreaker) λόγους που έφυγες από το 13R ήταν το μέγεθος που σε κούρασε.

Και το OxygenOS δεν σε ενθουσιάσε, και τα Realme έχουν παρόμοιο Android skin με τα Oneplus.

193349639_9166EF52-6A5C-415E-9C54-679DB19AD9E2.thumb.png.159b994b001d6c58076494755f7a1dbf.png

Ε όταν δειχνεις ενδιαφέρον για συσκευες με παρόμοια αρνητικά στοιχεία(το 7T ειναι χειρότερο από το 13R) που όπως η προηγούμενη σου, εκεί δημιουργείται μπέρδεμα.

Σαν να πει κάποιος ότι δεν ξανααγοράζει ποτέ πχ Samsung, και μετά από 1 μήνα να τον δεις να ρωτάει για αγορά Samsung.

Και δεν έχω διαβάσει ακόμα να αναφέρεις πουθενά, τι σε τραβάει σε Realme μεριά, σε σχέση πχ με το προηγούμενο 13R που είχες.

Αν τώρα ο μόνος λόγος αλλαγής είναι καθαρά η βαρεμάρα/μικρόβιο/να δοκιμάσεις άλλη εταιρεία, κανένα θέμα. Απλά έπρεπε να το ανέφερες από την αρχή.

Για παράδειγμα εμένα με ενδιαφέρει συγκεκριμένα το GT 7 γιατί είναι παρόμοιο με το Poco F7, αλλά υπερτερεί σε κάποιους τομεις που με ενδιαφέρουν, όπως Android skin(μακριά από HyperOS),μεγαλύτερη μπαταρία, και LTPO οθόνη.

Αν το έβρισκα στα 400ευρώ, θα το είχα πάρει ήδη.

Edited by Fulgore1

Έχω μια τάση τον τελευταίο χρόνο, να θέλω να δοκιμάζω και να πειραματίζομαι με διαφορετικά πράγματα, διαφορετικές υλοποιήσεις. Είναι ένα χόμπι μου και εφόσον δεν έχω άλλου είδους προσωπικά έξοδα, είμαι κάπως πιο "επιρρεπής" στο να διαθέτω ένα σεβαστό ποσό για τέτοιου είδους αγορές. 

Μ' αρέσει να μελετάω τα εδώ φόρουμ και κυρίως, μου αρέσει να έχω και τη δική μου άποψη, έχω αυτόν τον ενθουσιασμό και κάπου ίσως παρασύρομαι από εκεί. 

Όσον αφορά το τι με έλκει στη realme. Έχοντας το 13R, πέραν του αρνητικού που αναφέρθηκε με το μέγεθος το οποίο, ίσως ήταν και κάπως επιπόλαιο ως σχόλιο, δεν είχα κανένα απολύτως άλλο πρόβλημα. Συνεπώς, δεν το θεωρώ κακή συσκευή σε καμία απολύτως περίπτωση, ίσως απλά δεν μου έκανε το "κλικ".

Επομένως, εφόσον ήμουν ικανοποιημένος, μου φαίνεται λογικό να λοξοκοιτάζω το GT 7, εφόσον είναι παρόμοια συσκευή και έχω την αίσθηση ότι είναι κομματάκι πιο κοντά στα γούστα μου. Όταν είχα καταλήξει στο 13R, δεν υπήρξε κάποια συσκευή προς realme μεριά που να μου τραβήξει το ενδιαφέρον, πέραν του GT 7 Pro το οποίο όμως, ξέφευγε από το budget μου και του GT 6 το οποίο μου είχε φανεί πολύ ουδέτερο. 

Λοξοκοιτάζω επίσης προς realme επειδή, διαπιστώνω στην πράξη ότι τελικά, ανεξαρτήτου συσκευής και ανεξαρτήτου τιμής, το MIUI/HyperOS, κάνει τα δικά του κουλά και δεν ξέρω αν θα τα υπομείνω σε βάθος χρόνου, δεν έχω την ίδια υπομονή. 

Οι άνθρωποι αλλάζουμε σε καθημερινή βάση, αλλάζουν το ίδιο και οι γνώμες μας....

Edited by tsimisde

Ναι μαζί σου, αλλά το ''θέμα'' δεν ειναι η συχνή αλλαγή κινητού ή γνώμης, αλλά η λάθος επικοινωνία.

Στο αρχικό σου σχόλιο στην προηγούμενη σελίδα, ρωτούσες και για το 7Τ και για το 7 Pro και για το 7, ενώ τώρα λές ότι σε ενδιαφέρει συγκεκριμένα το GT 7....

2135309564_02C4A096-7D14-4C92-952F-EE77760E7842.thumb.png.c8967b39743809dae4d5b7a09af7dc5b.png

Που να καταλάβει κάποιος ποιο σε ενδιαφέρει συγκεκριμένα.

4 ώρες πριν, tsimisde said:

Λοξοκοιτάζω επίσης προς realme επειδή, διαπιστώνω στην πράξη ότι τελικά, ανεξαρτήτου συσκευής και ανεξαρτήτου τιμής, το MIUI/HyperOS, κάνει τα δικά του κουλά και δεν ξέρω αν θα τα υπομείνω σε βάθος χρόνου, δεν έχω την ίδια υπομονή. 

Αυτό όμως δεν έπρεπε να το ξεκαθαρίσεις πρώτα, πριν κοιτάξεις/ρωτας για άλλη συσκευή? 

Εγώ πχ είναι θέμα χρόνου πότε θα δώσω το δικό μου, και είτε θα αγοράσω το προσεχές διάστημα, είτε θα περιμένω για BF.

Edited by Fulgore1

Οκ, καταλαβαίνω ποιο είναι το ζήτημα που προκύπτει, το θεωρώ τιμητικό ως έναν βαθμό ότι κάποιος παρακολουθεί τα λεγόμενα μου. Ρώτησα ότι ρώτησα, δεν το είχα ψάξει εκτενώς το θέμα, ήθελα να διαλευκάνω το ζήτημα, να ξεκαθαρίσω κάποια ερωτήματα που είχα μέσα μου. Οφείλω να πω ότι οι τοποθετήσεις κάποιων συναδέλφων σε αυτή τη συζήτηση, με βοήθησαν αρκετά. 

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι ο γραπτός λόγος παρερμηνεύεται πιο εύκολα. Όπως και να 'χει, αντιλαμβάνομαι ότι δεν επικοινώνησα σωστά το ερώτημα μου και προέκυψε η όποια σύγχυσις και ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση. Προφανώς και θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρη η ερώτηση μου, εφόσον γυρευα μια συγκεκριμένη απάντηση. 

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, το δίλημμα μου είναι ανάμεσα σε GT 7 και GT 7 Pro, αν και κρίνοντας από το οικονομικό κομμάτι, κλίνω προς το πρώτο. Στην παρούσα φάση, καλύπτομαι επομένως, μπορεί να περιμένω black Friday, εκτός αν μου τη δώσει και αποφασίσω πιο άμεσα να κάνω την όποια μετάβαση....

13 ώρες πριν, tsimisde said:

Οκ, καταλαβαίνω ποιο είναι το ζήτημα που προκύπτει, το θεωρώ τιμητικό ως έναν βαθμό ότι κάποιος παρακολουθεί τα λεγόμενα μου. Ρώτησα ότι ρώτησα, δεν το είχα ψάξει εκτενώς το θέμα, ήθελα να διαλευκάνω το ζήτημα, να ξεκαθαρίσω κάποια ερωτήματα που είχα μέσα μου. Οφείλω να πω ότι οι τοποθετήσεις κάποιων συναδέλφων σε αυτή τη συζήτηση, με βοήθησαν αρκετά. 

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι ο γραπτός λόγος παρερμηνεύεται πιο εύκολα. Όπως και να 'χει, αντιλαμβάνομαι ότι δεν επικοινώνησα σωστά το ερώτημα μου και προέκυψε η όποια σύγχυσις και ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση. Προφανώς και θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρη η ερώτηση μου, εφόσον γυρευα μια συγκεκριμένη απάντηση. 

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, το δίλημμα μου είναι ανάμεσα σε GT 7 και GT 7 Pro, αν και κρίνοντας από το οικονομικό κομμάτι, κλίνω προς το πρώτο. Στην παρούσα φάση, καλύπτομαι επομένως, μπορεί να περιμένω black Friday, εκτός αν μου τη δώσει και αποφασίσω πιο άμεσα να κάνω την όποια μετάβαση....

Αν είχα το 13R,δεν βλέπω ως μέσος χρήστης κανένα λόγο που θα με έκανε να θέλω να το αλλλαξω με οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο ασχέτως κατηγορίας τιμής/δυνατοτήτων...αν έπρεπε να πληρώσω για την αλλαγή αυτή.

Προσωπικα θα πλήρωνα να το αλλάξω μόνο με το 16R-17R η με το GT10-GT11 αν παραμείνουν στο πάνω όριο του μπάτζετ μου  για κινητό..αλλά δεν ξέρω αν θα ζούμε τότε.

19 ώρες πριν, tsimisde said:

Οκ, καταλαβαίνω ποιο είναι το ζήτημα που προκύπτει, το θεωρώ τιμητικό ως έναν βαθμό ότι κάποιος παρακολουθεί τα λεγόμενα μου. 

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, το δίλημμα μου είναι ανάμεσα σε GT 7 και GT 7 Pro, αν και κρίνοντας από το οικονομικό κομμάτι, κλίνω προς το πρώτο.

Είδες που πάλι στα λεγόμενα μου έρχεσαι? 😛 

Ακριβώς πιο πάνω έδινες την εντύπωση ότι σε ενδιέφερε συγκεκριμένα το GT 7 και τώρα μπήκε και το Pro στην εξίσωση, χωρίς πάλι να λές τι σε τραβάει και κοιτάζεις και το Pro 😄

Όπως ήταν και κάποτε σε μια τηλεοπτική εκπομπή αυτοκινήτου, έτσι είμαι κι εγώ ο 'αναποφάσιστος' αγοραστής τελικά....😀

Αλλά είναι τόσο κοντά μεταξύ τους που πραγματικά δεν ξέρεις τι να διαλέξεις.

Στο Pro, με τραβάνε τα εξής πράγματα:

1. Τσιπάκι Snapdragon 

2. Καλύτερος τηλεφακός στο ζουμ 

3. Εκείνο το απίστευτο πορτοκαλί χρώμα

4. Η κατά τα νούμερα (και δε βρίσκω λόγο να μην ισχύει) καλύτερη φωτεινότητα

Το GT 7 έχει τα εξής προτερήματα έναντι του Pro

1. Ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία

2. Είναι αισθητά φθηνότερο και δε φαίνεται να υστερεί σημαντικά έναντι του pro μοντέλου σε χαρακτηριστικά επομένως, ίσως να είναι και πιο value for money πρόταση στην τελική....

Το GT 7 pro, τουλάχιστον σε εμένα, δεν δουλεύει καλά, ο αισθητήρας αποτύπωματος, μάλλον επειδή είναι υπερήχων, δοκίμασα πολλά tempered glasses κλπ.

Στο GT 7, ο αισθητήρας αποτύπωματος είναι οπτικός, και μάλλον!!!,  δουλεύει με τα περισσότερα tempered glasses.

Είναι σημαντικό, όταν θες να μπεις σε εφαρμογές, πχ τραπεζική εφαρμογή, και σε άλλες, και χρειάζεται τρις και 4 φορές, να πατήσει το δάκτυλο στην οθόνη, κατάσταση δυσλειτουργική, και εκνευριστική, και προς το παρόν, δεν το χρησιμοποιώ, το έχω ως 2η συσκευή, με τον 2ο αριθμό sim κλπ.

3 ώρες πριν, athanasios1112 said:

Το GT 7 pro, τουλάχιστον σε εμένα, δεν δουλεύει καλά, ο αισθητήρας αποτύπωματος, μάλλον επειδή είναι υπερήχων, δοκίμασα πολλά tempered glasses κλπ.

Στο GT 7, ο αισθητήρας αποτύπωματος είναι οπτικός, και μάλλον!!!,  δουλεύει με τα περισσότερα tempered glasses.

Είναι σημαντικό, όταν θες να μπεις σε εφαρμογές, πχ τραπεζική εφαρμογή, και σε άλλες, και χρειάζεται τρις και 4 φορές, να πατήσει το δάκτυλο στην οθόνη, κατάσταση δυσλειτουργική, και εκνευριστική, και προς το παρόν, δεν το χρησιμοποιώ, το έχω ως 2η συσκευή, με τον 2ο αριθμό sim κλπ.

Αναμφισβήτητα είναι κάτι πολύ βολικό αλλά και πολύ εκνευριστικο άπαξ και δεν λειτουργήσει όπως πρέπει. Έχει τύχει πάντως σε άλλη συσκευή με δακτυλικό αποτύπωμα, με tempered glass να μη δουλέψει, με τη μεμβράνη όμως αυτή που βάζουν στον Κωτσόβολο, λειτουργεί άψογα. Δεν έχει τόσο πάχος όσο το tempered glass, είναι αυτοεπιδιορθωμενη μεμβράνη. Έχει λίγο ματ υφή, δεν επηρεάζει όμως τη θέαση της οθόνης....

5 ώρες πριν, athanasios1112 said:

Τέτοιο εργαλείο για δεύτερη συσκευή;  "Απαράδεκτον για πράκτορες" 🤣 

Σε μένα με την ματ μεμβράνη που του έχω τοποθετήσει δουλεύει άψογα το δαχτυλικο αποτύπωμα απλά είναι ένα κλικ πιο αργό από αυτο που είχα συνηθίσει με τους οπτικούς αισθητήρες.Η αλήθεια είναι ότι και γω θα είχα ξενερώσει εάν αντιμετώπιζα το ίδιο θέμα.Αυτος άλλωστε ήταν και ο κύριος λόγος που δεν έκλεισε δίμηνο στα χέρια μου το GT2 Pro.Περιμενα μήπως διορθωθεί με κανένα update αλλά δεν...ασε που είχα χαλάσει  50€ σε tempered glass.

Honor Magic8 pro

6 ώρες πριν, tsimisde said:

1. Τσιπάκι Snapdragon 

2. Είναι αισθητά φθηνότερο και δε φαίνεται να υστερεί σημαντικά έναντι του pro μοντέλου σε χαρακτηριστικά επομένως, ίσως να είναι και πιο value for money πρόταση στην τελική....

Εχει και άλλο προτέρημα το απλό GT7.

Επίπεδη οθόνη, κοινώς ότι καλύτερο για τζαμάκια καλή ώρα που αναφέρονται πιο πάνω, σε σχέση με κυρτές.

Επίσης η Realme έμπλεξε τα μπούτια της με τις ανακοινώσεις περί υποστήριξης.

Το GT 7 pro είπε θα πάρει 3 μεγάλες αναβαθμίσεις και 4χρόνια security patches.

Στο φθηνότερο GT 7 πάλι ,ειπε 4 μεγάλες αναβαθμίσεις και 6χρόνια security patches. Τρέχα γύρευε...

Από εκεί και πέρα, για μένα προσωπικά η επιλογή μεταξύ των 2 είναι πολύ απλή,γιαυτό σου έγραψα πιο πάνω για Pro και προτερήματα.

Ωραιος ο Snapdragon και η φοβερή φωτεινότητα(το χρώμα δεν θα το χαρώ αφού θα μπει σε θήκη)...αλλά.

Προσωπικά δεν δίνω 700 και 800+ευρώ για Realme.

Δεν έχει φτιάξει η εταιρεία όνομα/υποστήριξη ακόμα, για να της δώσω τόσα χρήματα(μια από τα ίδια και με τα Poco βλέπε Ultra, Nothing Phone 3 κλπ),και απαξιώνονται γρήγορα οι συσκευές της(βλέπε αγγελίες).

Επίσης δεν ειμαι οπαδός των κινητών με κυρτές οθόνες.

Αρα μεταξύ των 2 μονόδρομος το απλό GT 7 για αυτά που προσφέρει συνολικά σε αυτά τα χρήματα.

10 ώρες πριν, tsimisde said:

Όπως ήταν και κάποτε σε μια τηλεοπτική εκπομπή αυτοκινήτου, έτσι είμαι κι εγώ ο 'αναποφάσιστος' αγοραστής τελικά....😀

1. Τσιπάκι Snapdragon 

Είχα GT6 και επειδή βαρέθηκα τις κουρμπαριστες οθόνες ήμουν και γω ανάμεσα σε 13R - GT7 και GT7 PRO.

Τελευταία φορά που πήρα κινητό με Mediatek ήταν το Xiaomi 13T το οποίο δεν έκλεισε εβδομάδα στα χέρια μου λόγω επεξεργαστή - κάρτα γραφικών για τα παιχνίδια.

1  To GT6 έχει καλύτερο κύριο φακό από τα άλλα τρία.

2  GT6 - 13R και GT7 έχουν τον ίδιο τηλεφακό της Samsung ενώ το GT7 Pro έχει Sony με OIS (πολύ σημαντικό αυτό σωστά;)

3  Διαχείριση μπαταρίας και τα τρία στο GSM Arena που κοιτούσα είναι σούπερ με το GT7 να υπερέχει από τα τρία.

4  Στο θέμα του επεξεργαστή εκεί ήταν που έφαγα εργατοώρες για να δω εάν αξίζει του GT7 (ναι αξίζει)

Απέκλεισα τελικά το 13R.Ημουν έτοιμος και είχα οπλίσει να πάρω το GT7 αλλά εκεί στροφή καλοκαιριού εμφανίστηκε μια ευκαιρία  και πήρα τελικά το GT7 PRO.

Έχει περάσει μήνας και δεν μπαίνω καν να δω αγγελίες για άλλη συσκευή.😁

Ο λόγος; Πολύ απλά έχω μία  συσκευή με οθονάρα  και φωτεινότητα - κορυφαίο επεξεργαστή - μπαταριάρα και ένα - για τα δικά μου δεδομένα - αξιοπρεπέστατο σύστημα καμερών.

Οι ελλείψεις σε ασύρματη φόρτιση - e sim και usb 3.1 είναι κάτι που μπορώ να αντέξω.

Edited by CRISPAF77

Honor Magic8 pro

Η esim που έχει το GT7 δεν με απασχολεί καθόλου από την στιγμή που δεν κάνω καν ταξίδια στο εξωτερικό.Το usb δεν το χρησιμοποιώ πλέον για μεταφορά αρχείων κλπ έχω κατεβάσει από το play το καταπληκτικό local send.

Ασύρματη φόρτιση όταν με το supervooc,χωρίς smart fast charging,φορτίζει από 20 στο 100 την 7000 μπαταρία σε χρονο dt με θερμοκρασίες 37-38;

Δεν εκλογκεύω παιδιά,πραγματικά δεν μου λείπει τίποτα με αυτό το τηλεφωνο...το αντίθετο εντελώς.Αλλα υπάρχουν καλύτερες συσκευές στο hardware από το GT7 αν κάποιος χρειάζεται τον κορυφαίο snapdragon elite με τα 3 νανομετρα,καλύτερες κάμερες κλπ..μια τέτοια flagship όσο με αφορά συσκευή είναι και το pro σε απόλυτα λογικη τιμή για αυτά που προσφέρει κατά την γνώμη μου.

Το GT7 στις κριτικές αναφέρεται από πολλούς ως flagship killer και σκεφτόμουν ότι κάποιοι υπερβολικά ενθουσιώδεις τα πηραν από την εταιρία για την προώθηση.

Επηρεαστηκα όμως παρόλα αυτά και τώρα μπορώ να το επιβεβαιώσω...ΔΕΝ χρειάζομαι καλύτερο τηλέφωνο ως ΜΕΣΟΣ χρήστης που είμαι,κάνει όλα όσα χρειάζομαι από ένα κινητό πολύ καλύτερα απο ότι περίμενα και δεν βλέπω κάποιον λόγο που θα με έκανε να σκεφτώ να δώσω περισσότερα από τα ~470€ που κοστίζει σήμερα στο Σκρουτζ.Για να είμαι ειλικρινής θεωρούσα υπερβολικες τις τιμές των κινητών τα τελευταία χρόνια..τώρα δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

Πολύ ωραίες και με βρίσκουν σύμφωνο πολλών οι απόψεις στα γραφόμενα τους, θα σταθώ σε κάποια σημεία. 

Πρώτον, θα συμφωνήσω για το όνομα/υποστήριξη της εταιρείας. Ήταν και αυτός ένας λόγος που είχα καταλήξει πριν μήνες στην OnePlus, καλώς ή κακώς, έχει καλύτερο όνομα στην αγορά, έχει καθιερωθεί πιστεύω διαφορετικά, η realme είναι κάπως πιο άγνωστη. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ κι εγώ υπερβολικά τα 800€, ακόμα και για το 13R που είχα πάρει και νομίζω το ίδιο ισχύει και για το GT 7, ίσως και για το GT 7 Pro. Γι' αυτό και αν τελικά βγουν τα logistics ότι οδευω προς τα εκεί, θα δω να το αγοράσω κάνα 500αρι το απλό, ακόμα και τα 700 του pro μου φαίνονται πολλά, χωρίς της απαραίτητης αξίας αναβαθμίσεις συγκριτικά με το απλό μοντέλο. 

Όσον αφορά τα Medietek τσιπάκια, η εμπειρία μου ήταν σε Xiaomi συσκευές και επειδή ξέρω τη φήμη που έχουν στα τεχνολογικά "πηγαδάκια", δεν ξέρω αν ήταν θέμα του τσιπ καθαρά, αν ήταν το περιβόητο λογισμικό που έκανε τα δικά του, αν ήταν και τα δύο μαζί. Ακόμα και τώρα, κάτι με φρενάρει υποσυνείδητα στο Mediatek τσιπάκι, γι' αυτό λοξοκοιτάζω το Snapdragon. ΒΕΒΑΙΑ, δεν με λες power user, ούτε παιχνίδια παίζω, επεξεργασία βίντεο, αραιά και που κάνω, λέω για διεργασίες που είναι απαιτητικές και χρειάζονται δυνατό τσιπ. 

Τέλος, η κουρμπαριστή οθόνη, δεν με χαλάει ιδιαίτερα, δεν θα την έλεγα deal-breaker, είχα δουλέψει μια τέτοια ένα διάστημα και δεν είχα θέμα με καταλάθος αγγίγματα κτλ. Έχω διαβάσει βέβαια ότι είναι πιο ευπαθής η εκάστοτε συσκευή σε πτώσεις. 

Με βάση τα λεγόμενα σας και το πώς το βλέπω, δεν ξέρω, ο Snapdragon Elite, ίσως είναι υπερβολή για τη χρήση που κάνω, δεν έχω τις τρελές απαιτήσεις από ένα κινητό σε θέμα επιδόσεων, αρκεί να μην κολλάει, να κάνω τη δουλειά μου γρήγορα και χωρίς προβλήματα, αυτό μετράει περισσότερο για μένα. 

Πολυ ομορφοτερα τα κινητα με κυρτες οθονες,ειχα δει ενα φθηνο σχετικα Μοτορολα και το ερωτευθηκα αλλα η αληθεια ειναι οτι το κινητο ειναι για μενα ενα αποκλειστικα χρηστικο εργαλειο και για πρακτικους λογους οπως ειναι η σωστη τοποθετηση tempered (ολα δουλευουν αψογα) ,η καλυτερη προστασια απο πτωσεις κλπ,απορριπτω τις κυρτες οθονες.

Οι mediatek ηταν κυριως πιο παλια για πολυ κοσμο κακη επιλογη για διαφορους λογους.Ο κυριοτερος ηταν που δεν μπορουσαμε να περασουμε αλλη ρομ γιατι οι drivers της mediatek δεν ηταν ανοιχτου κωδικα και δεν μπορουσαν οι προγραμματιστες πχ του XDA να ασχοληθουν με την Mediatek.Αυτο που βλεπω σημερα ειναι οτι δεν χρειαζομαι καλυτερη ρομ,ρουτ η ταχυτερο επεξεργαστη στο GT7 το οποιο παει σφαιρα.

Τρομερα ταχυτερος ο Snapdragon elite απο τον 9400e.Τρομερα ταχυτερος και ο περσινος flagship επεξεργαστης της mediatek 9400e του GT7 απο τον Snapdragon 7+ gen 3 του Nord 4 του κολλητου αλλα βαλτε τα διπλα διπλα και αμφιβαλλω οτι θα δειτε σοβαρη διαφορά σε καθημερινη χρηση...δεν θα δειτε.

Απο οσα διαβασα γιατι δεν παιζω βαρια παιχνιδια η αποδοση του 9400e πεφτει αρκετα οταν ζεσταθει,δλδ πεφτουν τα fps αλλα οχι τοσο που να μην μπορει να παιξει στο φουλ ακομα και τα πιο απαιτητικα παιχνιδια.Ο Ελιτ απλα δεν καταλαβαινει τιποτα και πουθενα αφου ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σημερα απο οτι καταλαβαινω εκει εξω....για οποιον τον χρειαζεται βεβαια.

Σαν μέσος χρήστης, μια χαρά καλύπτεται κάποιος και με το φθηνότερο GT 7T(αντίστοιχο του Poco X7 Pro), απλά σε συσκευές όπως το GT 7, τα Poco F7/Pro, παίρνεις το κάτι παραπάνω χωρις να δώσεις μια περιουσία όπως στα ακριβότερα μοντέλα.

Ο όρος flagship killer ξεκίνησε παλιότερα από εταιρείες όπως η Oneplus(και μετά η Xiaomi/Poco), που έδιναν δυνατά specs σε hardware(περαν των καμερών πάντα),σε τιμές πολύ χαμηλότερες των ακριβότερων ναυαρχίδων συνήθως στα 500ευρώ και κάτω.

Αρα ναι, το GT 7 ειναι όντως flagship killer, αντίστοιχο με το Oneplus 13R και Poco F7 Pro, δεν υπερβάλουν όσοι το έγραφαν, ειδικά από όταν έπεσε η τιμή του στα 500ευρώ και κάτω. Τα ίδια και τα παραπάνω μοντέλα.

Το GT 7 Pro πάλι όταν το βλέπεις να ξεκινά από τα 700ευρώ, και στα 850-1000ευρώ ξεκινά το Galaxy S25Ultra σε skroutz/bestprice, δεν το λές Flagship killer.

4 ώρες πριν, tsimisde said:

Πρώτον, θα συμφωνήσω για το όνομα/υποστήριξη της εταιρείας. Ήταν και αυτός ένας λόγος που είχα καταλήξει πριν μήνες στην OnePlus, καλώς ή κακώς, έχει καλύτερο όνομα στην αγορά, έχει καθιερωθεί πιστεύω διαφορετικά, η realme είναι κάπως πιο άγνωστη. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ κι εγώ υπερβολικά τα 800€, ακόμα και για το 13R που είχα πάρει και νομίζω το ίδιο ισχύει και για το GT 7, ίσως και για το GT 7 Pro. Γι' αυτό και αν τελικά βγουν τα logistics ότι οδευω προς τα εκεί, θα δω να το αγοράσω κάνα 500αρι το απλό, ακόμα και τα 700 του pro μου φαίνονται πολλά, χωρίς της απαραίτητης αξίας αναβαθμίσεις συγκριτικά με το απλό μοντέλο. 

Δεν το αναφέρω τυχαία αυτό.

Πάρα πολύ όμορφο κινητό το GT 7 Pro, με οθονάρα όχι αστεία, και φυσικά δυναμη ο 8 Elite, και πιθανώς και πολύ καλό σε σήμα.

Ηδη όμως βλέπω χαμηλότερη αγγελία στα 500ευρώ, για συσκευή που υποτίθεται day one είχε 1000+ευρώ με early bird τιμή τα 800ευρώ.Στα 500ευρώ από την αλλη αν κάποιος το πάρει μτχ, ειναι πολύ δυνατή επιλογή.

Είναι δυστηχώς ρίσκο σε Realme μεριά να δώσεις πολλά χρήματα σε καινούργιο κινητό, γιατί δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

53 minutes ago, Fulgore1 said:

Είναι δυστηχώς ρίσκο σε Realme μεριά να δώσεις πολλά χρήματα σε καινούργιο κινητό, γιατί δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Απο οσα βλεπω εγω σαν χρηστης το GT7 ειναι εξαιρετικη επιλογη απο καθε αποψη ΑΝ δεν αλλαζεις καθε τοσο κινητο.Αυτο για οσο παραμεινει ως εχει απο αποψη αντοχης/απροβληματιστων ενημερωσεων.

Θα συμφωνησω ομως απολυτα οτι αν θελουμε αξια μεταπωλησης αγοραζουμε κατι που να γραφει Xiaomi/Poco/Oneplus η ακομα καλυτερα ενα οποιοδηποτε Samsung πχ ενα S24FE 8/128,πολυ κατωτερο σε μπαταρια,καμερες,οθονη κλπ στην ιδια τιμη με το GT7.

Βεβαια προσωπικα δεν εχω πουλησει ποτε τηλεφωνο οποτε δεν με αφορα αυτο ετσι κι αλλιως. 

Την μεταπώληση ξεχάστε την σε μάρκες εκτός της Apple. Έτσι από περιέργεια, είπα να δω πόσο πιάνουν σε αξία κινητά που πέρασαν από τα χέρια μου, πόσο εκτιμώνται σε περίπτωση αλλαγής από τη γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών που τρέχει το πρόγραμμα trade in. Το iPhone 14, το παίρνουν για περίπου 270€, το 13R, τον Ιούνιο που είχα ρωτήσει, λίγο παρακάτω από τα 400€. Μάντεψε τo Xiaomi 15 πόσο το εκτιμούν. Σημειώστε ότι κοστίζει 1100€. Το παίρνουν στην ίδια τιμή με το 13R. Έχει ξεφτιλιστει η αξία του και θέλω να καταλήξω στο ότι, ακόμα και το GT 7 Pro, πλέον στο Σκρουτζ το βρίσκουμε μισοτιμής  σχεδόν, συγκριτικά με την τιμή που είχε στο λανσάρισμα του. 

Ποιο είναι το λάθος που έχουν κάνει κατά τη γνώμη μου ως εταιρείες οι realme και η POCO μιας και προαναφέρθηκαν. Πλέον, έχασαν το συγκριτικό πλεονέκτημα της προσιτής τιμής και μπαίνουν στα χωράφια των "μεγάλων". Ανέβασαν τις τιμές, χωρίς να ανεβάσουν αντίστοιχα και την ποιότητά. Ζητάς που ζητάς αυτά τα χρήματα, σκοπός είναι να προσφέρεις και τις αντίστοιχες αξιώσεις. Καλώς ή κακώς, στην Apple θεωρώ ότι είναι υπερτιμημένα τα προϊόντα της, νομίζω όμως ότι από όλες τις άλλες απόψεις, δεν αφήνει περιθώρια για παράπονα και για γκρίνια. 

Για παράδειγμα, στο GT 7 Pro, πολλοί στάθηκαν στο ότι για τα χρήματα του, δεν έχει αντίστοιχη ευρυγώνιο κάμερα, γι' αυτό και κριτικαρίστηκε για την κάμερα του. Αν δινόταν όμως κάτω από το χιλιάρικο, ίσως ήταν πιο συγχωρητέο ελάττωμα. Και για το GT 7, ενδεχομένως αποθεώνεται για την κάμερα του, επειδή θεωρείται αντάξια της αξίας του. 

Όσον αφορά τα τσιπάκια, θα συμφωνήσω με το ότι τα AnTuTu score τα οποία διατυμπανίζουν οι εταιρείες συχνά πυκνά, δεν ενδιαφέρουν και δεν απασχολούν τους περισσότερους από εμάς. Οι περισσότεροι κοιτάμε ένα κινητό για να μπορούμε να κάνουμε κάποια βασικά πράγματα με ευκολία, χωρίς σκαλωματα, χωρίς τίποτα συνεπής, αν ο Elite είναι κατά 20% γρηγορότερος από τον 9400, είναι μια λεπτομέρεια που περνάει στα ψιλά. Τον απλό καθημερινό χρήστη, δεν τον ενδιαφέρουν αυτά και δεν τα αντιλαμβάνεται, αν μια εφαρμογή ανοίγει κατά 1,6 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα με το ένα τσιπάκι έναντι του άλλου. Στην τελική ρε παιδιά, τι παιχνίδια παίζει η πλειοψηφία του κόσμου; Παίζει genshin impact η PUBG που πλασάρουν και πολλοί reviewers ως απαιτητικά; 

Ειδικά το τελευταίο, είναι για κουβέντες τύπου καρτών υπέρ ατού και πρόκειται για συζητήσεις καφενείου αν ρωτάτε τη γνώμη μου, ενδεχομένως και για συζητήσεις σε φόρουμ όπως αυτό. Δεν είναι τόσο πρακτικά ζητήματα όλα αυτά....

Edited by tsimisde

3 ώρες πριν, tsimisde said:

1)Έτσι από περιέργεια, είπα να δω πόσο πιάνουν σε αξία κινητά που πέρασαν από τα χέρια μου, πόσο εκτιμώνται σε περίπτωση αλλαγής από τη γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών που τρέχει το πρόγραμμα trade in.

2)Ποιο είναι το λάθος που έχουν κάνει κατά τη γνώμη μου ως εταιρείες οι realme και η POCO μιας και προαναφέρθηκαν. 

1)προφανώς δεν αναφέρομαι σε αυτές τις εταιρείες που σε πιάνουν κυριολεκτικά κορόιδο με τις τιμές που αναφέρουν, γιαυτό και πολλοί τις προσπερνάνε.

Και σε Apple μεριά υπάρχει ανάλογη ή και χειρότερη απαξίωση.

Spoiler

Ναι μεν κρατάνε υψηλότερη τιμή λόγω παραπάνω ζήτησης, αλλά και εκεί χάνεις αρκετά χρήματα μιας και ειναι και ακριβότερα, και επίσης ειναι ακριβότερη η αγορά νεώτερου μοντέλου. Επίσης δεν έχεις καθόλου επιλογές σε κάτι πιο οικονομικό πχ κάτω από 500ευρώ. Στα 500ευρω η μονη εναλλακτική σε APple ειναι το Iphone 13 128GB, κινητό που και χειρότερο hardware έχει από το Realme GT7 πχ, και χειρότερη υποστήριξη σαν παλιότερο μοντέλο.

2)Δεν ειναι αυτό το λάθος των εταιρειών, γιατί πολύ απλά δεν περιμένουν να πουλήσουν με αυτές τις τιμές.

Σε αυτά εφαρμόζουν κλασσικές τακτικές marketing, του τύπου'' αντι να το βγάλω με το καλημέρα 800ευρώ, το βγάζω τάχα μου πάνω από τα 1000ευρώ με και καλά έκπτωση στα 800 για να φανει σαν προσφορα, μήπως και ψαρώσουν ορισμένοι καμμένοι''. 

Μια από τα ίδια και σε Xiaomi/Poco που ειναι όλως τυχαίως οι εταιρείες με τις μεγαλύτερες εκπτώσεις και σε Black Friday.

Σε Ευρώπη κυρίως τα φθηνότερα μοντέλα πουλάνε, όπως και σε Xiaomi μεριά, εξού και τα ποσοστά που έχουν.

1158703172_23E7B17D-7AA5-45BB-8BB0-3429B27ED9E5.thumb.png.6a28ea4ef653519508c81a1eb677fab8.png

Ολοι ξέρουμε ότι σε ναυαρχίδες ο μέσος χρήστης αγοράζει κυρίως Samsung σε Android.

galaxy-s25-ultra-sold-8x-more-than-flagships-by-all-other-v0-rmsadqsozndf1.thumb.webp.fdc3cd6dea1ed4b8dc61cb700fb4a260.webp

5 ώρες πριν, jbelsan said:

Θα συμφωνησω ομως απολυτα οτι αν θελουμε αξια μεταπωλησης αγοραζουμε κατι που να γραφει Xiaomi/Poco/Oneplus η ακομα καλυτερα ενα οποιοδηποτε Samsung πχ ενα S24FE 8/128,πολυ κατωτερο σε μπαταρια,καμερες,οθονη κλπ στην ιδια τιμη με το GT7.

Βεβαια προσωπικα δεν εχω πουλησει ποτε τηλεφωνο οποτε δεν με αφορα αυτο ετσι κι αλλιως. 

Σε όλες τις εταιρείες υπάρχει μεγάλη χασούρα αν αγοράσεις day one, ακόμα και σε Samsung.

Spoiler

Xiaomi 15 Ultra καινούργιο 1350ευρώ, αγγελία το βρίσκεις και 700.

S25 Ultra επίσημη τιμή 1350ευρώ, αγγελίες το βρίσκεις 750.

Oneplus 13 12/512GB καινούργιο 1200, αγγελίες και αυτό στα 700 πάνω κάτω.

Ναι μεν τα πουλάς ακριβότερα από το GT 7 pro, αλλά όπως και σε Apple μεριά, τα έχεις αγοράσει πολύ ακριβότερα.

Σε Samsung μεριά, το καλό ειναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, άρα κουτσά στραβά θα φύγει.

Στις αλλες εταιρείες, λόγω χαμηλής ζήτησης, παίζει να κατέβεις και πιο κάτω για να το δώσεις.

Και αυτό χειρότερεύει όσο παλιώνει το κάθε μοντέλο.

Το κλειδί σε Android μεριά ειναι να περιμένεις μερικούς μήνες, να πέσει το ιντερνετικό ενδιαφέρον και άρα και οι τιμές.

day one το GT 7 750+ευρώ είχε. Πλέον ομως το βρίσκεις κάτω από 500ευρώ.

18 ώρες πριν, Fulgore1 said:
  Reveal hidden contents

Xiaomi 15 Ultra καινούργιο 1350ευρώ, αγγελία το βρίσκεις και 700.

S25 Ultra επίσημη τιμή 1350ευρώ, αγγελίες το βρίσκεις 750.

Oneplus 13 12/512GB καινούργιο 1200, αγγελίες και αυτό στα 700 πάνω κάτω.

Ναι μεν τα πουλάς ακριβότερα από το GT 7 pro, αλλά όπως και σε Apple μεριά, τα έχεις αγοράσει πολύ ακριβότερα.

Σε Samsung μεριά, το καλό ειναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, άρα κουτσά στραβά θα φύγει.

Στις αλλες εταιρείες, λόγω χαμηλής ζήτησης, παίζει να κατέβεις και πιο κάτω για να το δώσεις.

Και αυτό χειρότερεύει όσο παλιώνει το κάθε μοντέλο.

Το κλειδί σε Android μεριά ειναι να περιμένεις μερικούς μήνες, να πέσει το ιντερνετικό ενδιαφέρον και άρα και οι τιμές.

day one το GT 7 750+ευρώ είχε. Πλέον ομως το βρίσκεις κάτω από 500ευρώ.

750+ ευρω υποθετω αναφερεσαι στην επισημη εισαγωγη;

Δεν το ειχα δει πουθενα σε τετοια τιμη στις πλατφορμες.

Θα ελεγα οτι δεν περιμενα και πολυ να το αγορασω,οταν επεσε η τιμη στο Σκρουτζ στα 515 ευρω (415 με την αποφορολογηση),θεωρησα οτι ειναι ΟΚ για οσα προσφερει το συγκεκριμενο,πιστευοντας οτι θα καταληξει καποια στιγμη να πουλιεται γυρω στα 450.Δεν χαθηκε ο κοσμος αν δεν περιμενουμε μεχρι τελικης πτωσης αλλα ειναι σιγουρα εντελως ανοητο για πολλους λογους να βιαστούμε.

On 20/8/2025 at 4:31 ΜΜ, jbelsan said:

750+ ευρω υποθετω αναφερεσαι στην επισημη εισαγωγη;

Δεν το ειχα δει πουθενα σε τετοια τιμη στις πλατφορμες.

Ναι επίσημη day one τιμή σε μεγάλες αλυσίδες ή και Αμαζον πχ 

867163590_89D85DFC-8071-4B16-8BC9-42737935C9EA.thumb.png.f2632d701f918247a355c9d5758978e9.png

On 20/8/2025 at 4:31 ΜΜ, jbelsan said:

Να σε ρωτησω σαν κάτοχος, επειδή τελευταία βλέπω απο διάφορα battery drain test στο youtube(ή και reddit) και το GT7 δεν αποδίδει ανάλογα με τον ανταγωνισμό, είσαι ικανοποιημένος με την αυτονομία, για 7000mah πάντα?

Βλέπεις τεράστια διαφορά, ανάλογη της μεγαλύτερης μπαταρίας?

Πετυχαίνω κατά καιρούς διάφορα τέτοια σχόλια είναι η αλήθεια και με έχει προβληματίσει το γεγονός. Δε φαίνεται να είναι χαοτικά μεγαλύτερη η αυτονομία, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Ναι μεν καλύτερα νούμερα, δεν θα έλεγα όμως σημαντικά καλύτερα. 

Χωρίς να έχω το ψάξει εκτενέστερα, ίσως έχει να κάνει με το Mediatek τσιπάκι, νομίζω ανέκαθεν είχαν θέμα με την κατανάλωση ενέργειας, πιθανόν με update να έγινε η δουλειά. 

Τώρα που σκαλίζω τη μνήμη μου, νομίζω ότι αντίστοιχο τουρλουμπούκι είχε γίνει και με το "αδελφό" OnePlus Nord 3. Σε επιδόσεις έσκιζε, σε μπαταρία όμως, υπήρχε θέμα. Και εκείνο, φόραγε Mediatek τσιπάκι οπότε, μάλλον κάτι με τα συγκεκριμένα τσιπάκια δεν πάει καλά. Έχω την αίσθηση ότι με updates επηρεαζόταν η λειτουργία τους, πιθανόν έχει να κάνει με αυτό. 

Για να μην κατηγορούμε μονάχα το τσιπάκι, κάπου διάβασα ότι και οι καινούριου τύπου μπαταρίες SiC έχουν θέμα με πρόωρη φθορά, πιθανόν επειδή δεν έχουν δοκιμαστεί και δεν έχουν φτιαχτεί κατάλληλα για την ώρα, είναι σε πειραματικό στάδιο τρόπον τινά. Λένε ότι δεν έχουν την ίδια αντοχή με τις κλασικές LiPo που είχαμε μέχρι πρότινος....

Αλλά μάλλον επανέρχομαι στο θέμα τσιπ, επειδή το 13R που έχω στην κατοχή μου και το δουλεύει ο πατέρας μου πια, η μπαταρία του συνεχίζει να είναι σούπερ σε αυτονομία, δεν έχει πέσει σε απόδοση, παρόλα τα updates και παρόλο που φοράει τις καινούριου τύπου μπαταρίες. 

Κατι γίνεται με τη realme απ' ότι φαίνεται, βέβαια, είναι μεμονωμένες αναφορές, μπορεί απλά να έτυχε αλλά φορές, στο reddit ακούγονται και δημοσιεύονται σχόλια από τους χρήστες συνεπώς, υπάρχει μια παραπάνω δόση ειλικρίνειας πιστεύω....

Edited by tsimisde

Έχω αναφερθει πιο πίσω για την εντυπωσιακή του αυτονομία και έχω ανεβάσει κάποια screenshots.Δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε στην συμπεριφορά του.

Εννοείται ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε εδώ,είναι να αναφέρουμε κυρίως ότι αρνητικό προκύψει και ευτυχώς μάλλον μόνο το αντίθετο συμβαίνει...προς το παρόν.

Να πω επίσης ότι ορτίζω από το 20% στο 100%.

23-08-2025.thumb.jpg.c585ca757e2eade230a33d1b2bd8edac.jpg

Ευτυχές αυτό. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πολλές φορές που διαμαρτύρονται για το ότι η αυτονομία δεν είναι καλή, δε διευκρινίζουν τη χρήση που κάνουν. 

Αν κάποιος λιώνει για παράδειγμα το κινητό του σε παιχνίδια, προφανώς και δεν θα κρατήσει τόσο. 

Εντυπωσιακή πάντως τα νούμερα που παρατέθηκαν παραπάνω, ειδικά το 3 μέρες και κάτι από την τελευταία φόρτιση. Από την εμπειρία που είχα με το 13R, το λογισμικό φαίνεται ότι κάνει πολύ καλή δουλειά στους χρόνους αναμονής, τέτοιο νούμερο δεν θυμάμαι να είχα πετύχει.