Jump to content

COSMOTE 5G WiFi

MIKU
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ δεν κατάλαβα τι σημαίνει SA sim.
Εγώ νόμιζα ότι οι χαρακτηρισμοί SA και NSA αποδίδονται στον πομπό που εκπέμπει. Τι σχέση έχει η sim; :classic_huh:
Επίσης, τι εννοείς μέτρηση από την πλευρά της κεραίας; Οτι το μπαλκόνι που έκανες την μέτρηση "βλέπει" προς την περιοχή που είναι στημένη η κεραία της Cosmote; Γιατί αναφέρεις στο ποστ σου κάτι για εξωτερική κεραία του ΖΤΕ modem.
Φαντάζομαι ότι οταν έκανες τις μετρήσεις στο μπαλκόνι τις έκανες όντας συνδεδεμένος απευθείας με το modem του κινητού σου και όχι συνδεδεμένος στο ΖΤΕ.

42 minutes ago, minast said:

Δεν κατάλαβα το "επειδή λειτουργεί με SA έχει μεγάλο ping". Γιατί;

Το SA 9 στις 10 φορές ακόμα έχει μεγαλύτερο ping από το NSA. Όταν το ρυθμίζω σε MSA, έχει ping 20, ενώ με SA από 32 - 40. 

13 minutes ago, opmgls said:

Εγώ νόμιζα ότι οι χαρακτηρισμοί SA και NSA αποδίδονται στον πομπό που εκπέμπει. Τι σχέση έχει η sim; :classic_huh:
Επίσης, τι εννοείς μέτρηση από την πλευρά της κεραίας; Οτι το μπαλκόνι που έκανες την μέτρηση "βλέπει" προς την περιοχή που είναι στημένη η κεραία της Cosmote; Γιατί αναφέρεις στο ποστ σου κάτι για εξωτερική κεραία του ΖΤΕ modem.
Φαντάζομαι ότι οταν έκανες τις μετρήσεις στο μπαλκόνι τις έκανες όντας συνδεδεμένος απευθείας με το modem του κινητού σου και όχι συνδεδεμένος στο ΖΤΕ.

Εννοώ sim που να υποστηρίζει sa. Στα iPhone πρέπει κάποιος να αλλάξει sim για να έχει SA, κάτι που δεν συμβαίνει σε android συσκευές. Εννοώ ότι το μπαλκόνι που έκανα τη μέτρηση βλέπει προς την πλευρά της κεραίας, παρά τα εμπόδια που παρεμβάλλονται. Ανέβασα εδώ δυο μετρήσεις. Μια με 1194 mbps που ήταν με 5G NSA από το κινητό και κάποιες από το ZTE που είχα από 300 - 340 mbps, το μέγιστο της ταχύτητας που πληρώνω  

2 ώρες πριν, Gv2008 said:

Καλημέρα. Ήρθα στην Αθήνα για να τακτοποιήσω κάποιες δουλειές και επι της ευκαιρίας συνέδεσα και το 5G WiFi router, το οποίο λειτουργεί εξαιρετικά, ωστόσο επειδή δουλεύει με SA έχει μεγάλο ping.

Αρχικά, τοποθέτησα την εξωτερική κεραία μέσα στο σπίτι για δοκιμή:

IMG_3340.thumb.jpeg.f53f8a801a4db83a6bf1f251327ad6ee.jpegIMG_3341.thumb.png.a25c77e55ffc63fdeefe334522654f86.pngIMG_3342.thumb.png.28be76c3dc23297212d6b8dcb19f76ca.png

Επειτα, η επόμενη δοκιμή έγινε στο μπαλκόνι από την πλευρά της κεραίας:

IMG_3343.thumb.png.ac34a2e27749f7bab3347da7c5150f0f.png

IMG_3344.thumb.jpeg.a2e8000560b992eb5367be4ec16fa07d.jpeg

IMG_3345.thumb.png.a2584e0771781e3696daf74dd07aa242.png

IMG_3343.png

Και μια μέτρηση από το κινητό μου, με 5G NSA στο μπαλκόνι από την πλευρά της κεραίας. Δυστυχώς, ενώ έχω SA SIM card, έβαλα το iOS 26 και δεν μπορώ να τεστάρω σε SA

IMG_3347.png

945AEE53-6BF7-4E51-B0C5-BB97888DCC00.jpeg

Δοκίμασε χωρίς εξωτερική κεραία και με εξωτερική έξω. Αμα γυρνάει όμως και σε Nsa και είναι καλα ασε έτσι. Πάει πιο πάνω απο τη μέγιστη θεωρητική Download. 

Για σένα θα μείνει ή θα πάει γονείς;

Καλά το κινητό χαλαρά 

23 minutes ago, elkons said:

Δοκίμασε χωρίς εξωτερική κεραία και με εξωτερική έξω. Αμα γυρνάει όμως και σε Nsa και είναι καλα ασε έτσι. Πάει πιο πάνω απο τη μέγιστη θεωρητική Download. 

Για σένα θα μείνει ή θα πάει γονείς;

Καλά το κινητό χαλαρά 

Το έβαλα στο σπίτι μου, αλλά θα μείνουν οι γονείς που μέχρι να γυρίσω από Τουρκία. Θα μείνω για κάποιον καιρό εδώ μήπως βρω δουλειά όσο η κοπέλα μου δουλεύει στην Πόλη, οπότε το χρειάζομαι το internet. Δεν μπορώ να δοκιμάσω χωρίς εξωτερική κεραία, γιατί η sim μπαίνει πάνω στην εξωτερική κεραία. Είδα ότι επέστρεψες στο iOS 18. Χάθηκαν όλα τα δεδομένα;

13 minutes ago, Gv2008 said:

Το έβαλα στο σπίτι μου, αλλά θα μείνουν οι γονείς που μέχρι να γυρίσω από Τουρκία. Θα μείνω για κάποιον καιρό εδώ μήπως βρω δουλειά όσο η κοπέλα μου δουλεύει στην Πόλη, οπότε το χρειάζομαι το internet. Δεν μπορώ να δοκιμάσω χωρίς εξωτερική κεραία, γιατί η sim μπαίνει πάνω στην εξωτερική κεραία. Είδα ότι επέστρεψες στο iOS 18. Χάθηκαν όλα τα δεδομένα;

Άρα δικό σου οχι τελικά γονιών. Δεν ξέρω εάν θα μπορείς να το μετακινήσεις από τη διεύθυνση που ειχες δηλώσει π.χ από Πειραιά στα Μέθανα.

Πόσο στο χρέωσαν με εξωτερική, κανονοικά αφού έχεις καλή κάλυψη πως και το εδωσαν;

Ναι μέσω iTunes. Ναι τα πάντα. 

Σταθερή την έκανες VoIP ή τελικα κατάργηση;

Edited by elkons

1 ώρα πριν, opmgls said:

Ειδικά για τη SIM, η λειτουργία που συζητάμε ως "απαιτούμενη" για SA (σε συνδυασμό με iPhone) είναι SUCI.

21 minutes ago, elkons said:

Άρα δικό σου οχι τελικά γονιών. Δεν ξέρω εάν θα μπορείς να το μετακινήσεις από τη διεύθυνση που ειχες δηλώσει π.χ από Πειραιά στα Μέθανα.

Πόσο στο χρέωσαν με εξωτερική, κανονοικά αφού έχεις καλή κάλυψη πως και το εδωσαν;

Ναι μέσω iTunes. Ναι τα πάντα. 

Σταθερή την έκανες VoIP ή τελικα κατάργηση;

Δεν την ζήτησα εγώ την εξωτερική, τους είπα ότι και χωρίς την εξωτερική θα είναι μια χαρά, αλλά επέμεναν. Στην αρχή έβλεπαν ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα 300αρας, αλλά τους είπα να το δουν καλύτερα και τελικά μου την έδωσαν. Θα ερχόταν τεχνικός να το συνδέσει ο οποίος θα έπαιρνε 70 ευρώ, αλλά επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για πέταμα, το έφταιξα μόνος μου. Το σταθερό το πήγα σε voip πάροχο αλλά δεν το χρησιμοποιούμε. Το βάλαμε απλά και μόνο για να υπάρχει ο αριθμός. 

2 ώρες πριν, Gv2008 said:

Δεν την ζήτησα εγώ την εξωτερική, τους είπα ότι και χωρίς την εξωτερική θα είναι μια χαρά, αλλά επέμεναν. Στην αρχή έβλεπαν ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα 300αρας, αλλά τους είπα να το δουν καλύτερα και τελικά μου την έδωσαν. Θα ερχόταν τεχνικός να το συνδέσει ο οποίος θα έπαιρνε 70 ευρώ, αλλά επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για πέταμα, το έφταιξα μόνος μου. Το σταθερό το πήγα σε voip πάροχο αλλά δεν το χρησιμοποιούμε. Το βάλαμε απλά και μόνο για να υπάρχει ο αριθμός. 

Άρα αμα θέλει ο συνδρομητής μπορεί να το εγκαταστήσει και μόνος του;!

51 minutes ago, elkons said:

Άρα αμα θέλει ο συνδρομητής μπορεί να το εγκαταστήσει και μόνος του;!

Ναι βέβαια 

Χτες μετά από επίσκεψη τεχνικού για έλεγχο της γραμμής χαλκού (VDSL 50 θεωρητικά, 26up/2,3down, πρόγραμμα RURAL OTE) επιβεβαίωσα οτι η περιοχή μου χωλαίνει σε χαλκό και υποδομές. Πάνω από αυτή την ταχύτητα δεν μπορώ να πάω οπότε εμφανίζονται όλα τα προβλήματα σε streaming (συνδρομή nova TV, συνδρομή netflix) upload αρχείων και παρακολούθηση καμερών ασφαλείας. Μου πρότεινε να πάω σε 5g wifi με εξωτερική κεραία αφού μέσα στο σπίτι η ισχύς του σήματος και από το δικό του tablet και από το κινητό μου ήταν -101 dbm (1 με 2 γραμμές στο κινητό κοντά σε παράθυρο). Μετρήσαμε σε όλο το μπαλκόνι με το τάμπλετ του και σε ένα σημείο το speedtest έδειξε 70d/8up. Μου είπε οτι έχουν τοποθετηθεί κάποια σε διπλανά χωριά, δεν έχει ακόμα τηλεφωνία και μάλλον μέσα στο καλοκαίρι θα δοθεί μαζί, η εγκατάσταση κοστίζει 70Ε αλλά μπορώ να την κάνω κι εγώ. Δεν ήξερε να μου απαντήσει αν θα έχω public ip που με ενδιαφέρει για κάμερες και NAS, αν η εξωτερική κεραία μπορεί να κουμπώσει πάνω σε συγκεκριμένη κεραία της Cosmote διότι έδω οι περισσότερες είναι 4G+, και το 4G ειδικά το καλοκαίρι πατώνει λόγω επισκεπτών. 

Το σκέφτομαι λοιπόν να κάνω την μετάβαση από τον χαλκό στο 5G αν όμως

1. Δίνει public IP

2. Χειροκίνητη σύνδεση με κεραία 5G

Αν έχει κάποιος απαντήσεις σε αυτά τα 2 ας τις γράψει.

Edited by skiouras

41 minutes ago, skiouras said:

Χτες μετά από επίσκεψη τεχνικού για έλεγχο της γραμμής χαλκού (VDSL 50 θεωρητικά, 26up/2,3down, πρόγραμμα RURAL OTE) επιβεβαίωσα οτι η περιοχή μου χωλαίνει σε χαλκό και υποδομές. Πάνω από αυτή την ταχύτητα δεν μπορώ να πάω οπότε εμφανίζονται όλα τα προβλήματα σε streaming (συνδρομή nova TV, συνδρομή netflix) upload αρχείων και παρακολούθηση καμερών ασφαλείας. Μου πρότεινε να πάω σε 5g wifi με εξωτερική κεραία αφού μέσα στο σπίτι η ισχύς του σήματος και από το δικό του tablet και από το κινητό μου ήταν -101 dbm (1 με 2 γραμμές στο κινητό κοντά σε παράθυρο). Μετρήσαμε σε όλο το μπαλκόνι με το τάμπλετ του και σε ένα σημείο το speedtest έδειξε 70d/8up. Μου είπε οτι έχουν τοποθετηθεί κάποια σε διπλανά χωριά, δεν έχει ακόμα τηλεφωνία και μάλλον μέσα στο καλοκαίρι θα δοθεί μαζί, η εγκατάσταση κοστίζει 70Ε αλλά μπορώ να την κάνω κι εγώ. Δεν ήξερε να μου απαντήσει αν θα έχω public ip που με ενδιαφέρει για κάμερες και NAS, αν η εξωτερική κεραία μπορεί να κουμπώσει πάνω σε συγκεκριμένη κεραία της Cosmote διότι έδω οι περισσότερες είναι 4G+, και το 4G ειδικά το καλοκαίρι πατώνει λόγω επισκεπτών. 

Το σκέφτομαι λοιπόν να κάνω την μετάβαση από τον χαλκό στο 5G αν όμως

1. Δίνει public IP

2. Χειροκίνητη σύνδεση με κεραία 5G

Αν έχει κάποιος απαντήσεις σε αυτά τα 2 ας τις γράψει.

Πες μας περιοχή στο περίπου (αν θες).

Μεσσηνιακή Μάνη, Στούπα.

5 minutes ago, opmgls said:

Πες μας περιοχή στο περίπου (αν θες).

Μεσσηνιακή Μάνη, Στούπα

1 ώρα πριν, skiouras said:

Μεσσηνιακή Μάνη, Στούπα.

Μεσσηνιακή Μάνη, Στούπα

Από τα δείγματα που έχω δει μόνο ipv6 public IP, για IPv4 είσαι πίσω από cgNAT. Αν σε βολεύει προχώρα.

6 minutes ago, georgemv said:

Από τα δείγματα που έχω δει μόνο ipv6 public IP, για IPv4 είσαι πίσω από cgNAT. Αν σε βολεύει προχώρα.

Όχι το IP4 θέλω public. Οπότε μένω με τον χαλκό στο χέρι!

Κανε τους ενα τηλ στο 13888 και ρώτα ηια σιγουριά. Αν σου πουν τα ιδια, ζήτα να καταγραφεί ως παράπονο 

7 ώρες πριν, skiouras said:

Όχι το IP4 θέλω public. Οπότε μένω με τον χαλκό στο χέρι!

Μιλα μαζί τους. Η δυνατότητα υπάρχει απλά δε το δίνουν επίσημα πλέον. 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

Επειδή το πάρτυ των απεριόριστων gb έχει τελειώσει στις συνδέσεις καρτοκινητής (που χρησιμοποιούμε κάποιοι στα ρούτερ για παροχή ιντερνετ στο σπίτι)  μάλλον θα πρέπει να στραφούμε προς το πακέτο αυτού του θέματος.
Δε ξέρω αν έχει ειπωθεί αλλά ξέρουμε αν δίνουν σκέτη κάρτα sim γιατί εξοπλισμό έχω ούτως ή άλλως?
Για το μεγάλο πακέτο των 300 μιλάω.
Θενκς.

μου απάντησαν στο fb:
Καλημέρα Στέργιο, Τα πακέτα COSMOTE 5G WiFi προτείνονται από την πλευρά μας παρέχονται με 24 μήνες δέσμευση και δωρεάν εξοπλισμό ρούτερ με χρησιδάνειο. Σε κάθε περίπτωση όμως που χρειάζεσαι το πακέτο COSMOTE 5G WiFi 300 CONTRACT FREE Χωρίς Δέσμευση συμβολαίου τότε υπάρχει χρέωση εξοπλισμού ρούτερ 349€. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ https://www.cosmote.gr/static/cosmote/el/5g-wifi

μήπως το cosmote neo με όλα απεριόριστα είναι καλή περίπτωση στα 24ευρώ????
Είναι όντως απεριόριστα?

καλή φάση ακούγεται το ΝΕΟ στα 24€ άπο ότι λένε στις συχνές ερωτήσεις είναι πραγματικά απεριόριστα συν υπάρχει & η ομιλία

https://www.cosmote.gr/static/cosmote/el/cosmote-neo

Τα απεριόριστα λεπτά ομιλίας & απεριόριστα GB είναι πραγματικά απεριόριστα; 

Τα απεριόριστα λεπτά ομιλίας & απεριόριστα GB είναι πραγματικά απεριόριστα.

η διαφορά στο 5G wifi δίνουν αρκετά καλό εξοπλισμό γιά χρήση data, ίσως καλύτερα αν δεν υπάρχει καλό σήμα στην περιοχή ...ή ακόμα & αν υπάρχει καλό σήμα υποτίθεται θα είναι συνέχεια σταθερή σύνδεση σε δεδομένα .. στο 5G ακόμα δεν υπάρχει ομιλία πού εφόσον την προσθέσουν, ίσως ανεβεί η τιμή του

⚠️EDITED εμένα ίδια μου φαίνονται απλά στο 5G χρεώνουν κάτι παραπάνω γιά τον εξοπλισμό πού είναι ακριβός και είναι σχεδιασμένος να συνδεθούν & πάρα πολλές άλλες συσκευές ταυτόχρονα μέσα σπίτι, δηλαδή σαν κανονικό vdsl router

ενώ στο ΝΕΟ μάλλον μένεις με την συσκευή πού έχεις συν την ομιλία, ίσως καλύτερα αν θέλεις κάτι μόνο γιά εσένα και όχι γιά όλο το σπίτι

Edited by babis3g

Ο εξοπλισμός του 5G WiFi επισης σου μένει μετά τη λήξη της σύμβασης. Δηλαδή είναι σαν μια συσκευή με επιδότηση. Τουλάχιστον ετσι εχει ειπωθεί.

9 minutes ago, babis3g said:

καλή φάση ακούγεται το ΝΕΟ στα 24€ άπο ότι λένε στις συχνές ερωτήσεις είναι πραγματικά απεριόριστα συν υπάρχει & η ομιλία

https://www.cosmote.gr/static/cosmote/el/cosmote-neo

η διαφορά στο 5G wifi δίνουν αρκετά καλό εξοπλισμό γιά χρήση data, ίσως καλύτερα αν δεν υπάρχει καλό σήμα στην περιοχή ...ή ακόμα & αν υπάρχει καλό σήμα υποτίθεται θα είναι συνέχεια σταθερή σύνδεση σε δεδομένα .. στο 5G ακόμα δεν υπάρχει ομιλία πού εφόσον την προσθέσουν, ίσως ανεβεί η τιμή του

EDITED εμένα ίδια μου φαίνονται απλά στο 5G χρεώνουν κάτι παραπάνω γιά τον εξοπλισμό πού είναι ακριβός και είναι σχεδιασμένος να συνδεθούν & πάρα πολλές άλλες συσκευές ταυτόχρονα μέσα σπίτι, δηλαδή σαν κανονικό vdsl router

ενώ στο ΝΕΟ μάλλον μένεις με την συσκευή πού έχεις συν την ομιλία, ίσως καλύτερα αν θέλεις κάτι μόνο γιά εσένα και όχι γιά όλο το σπίτι

έχω ήδη 5g router και μέσα στο σπίτι χτυπάει 400mbps. Με την εξωτερική κεραία που έχω (poynting) αλλά δεν έχω βάλει ακόμα χτυπάει 600+. 
Δε χρειάζομαι εξοπλισμό.
Αν πάρω sim cosmote neo θα παίξει απεριόριστα?

Ναι. Πραγματικά απεριόριστα είναι στο Neo και Gigamax unlimited. 

Έως 9/7 είναι οι ενεργοποιήσεις του Neo Unlimited στα 24€, δε νομίζω να πάρει άλλη επέκταση η προσφορά μάλλον θα ξανά ανέβει η τιμή όπως ήταν. Όποιος προλάβει να ενεργοποιήσει μέχρι αύριο θα έχει 24€ για όσο θέλει. Εαν το κόψει όμως χάνει τη προσφορά. 

32 minutes ago, elkons said:

Ο εξοπλισμός του 5G WiFi επισης σου μένει μετά τη λήξη της σύμβασης. Δηλαδή είναι σαν μια συσκευή με επιδότηση. Τουλάχιστον ετσι εχει ειπωθεί.

Είσαι σίγουρος ότι ο εξοπλισμός μένει;

4 minutes ago, Gv2008 said:

Έτσι είχαν πει εδώ δε μπορώ να στο εγγυηθώ. 

9 minutes ago, Gv2008 said:

Δες εδώ

5. Μετά το πέρας της λήξης του συμβολαίου, ο εξοπλισμός παραμένει στην κυριότητα του πελάτη και δεν απαιτείται η επιστροφή του.