leotzian Δημ. June 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2025 (edited) 4 ώρες πριν, mixtri said: Δε νομίζω να δίνουν πλέον public IP. Πρέπει να μιλήσεις μαζί τους. Καλά τι στο καλό χρειάζεται η public IP σήμερα; Αν έχεις κάμερες, 2 synology servers 10 docker containers που θες να έχουν πρόσβαση απ' έξω διάφοροι χρήστες υποχρεωτικά χρειάζεται. Αν θες μόνο πρόσβαση στο internet φυσικά και δεν χρειάζεται πάντως η cosmote στις extra sim έδινε public. Υπάρχει λύση με VPN αλλά πρέπει να εγκατασταθεί εφαρμογή σε όλους τους χρήστες που είναι φασαρία και θέλει και συνδρομή, εγώ τώρα δεν είμαι και τελείως χάλια δηλαδή 30000/4600 και με το Fritzbox 7530 που έχω και την τηλεφωνία πάνω τα πάω περίφημα, αν είναι να τα χάσω όλα αυτά δεν αξίζει πιστεύω. Θα ήθελα βέβαια την παραπάνω ταχύτητα ειδικά στο Upload. Edited June 6, 2025 by leotzian Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2025 10 minutes ago, leotzian said: Αν έχεις κάμερες, 2 synology servers 10 docker containers που θες να έχουν πρόσβαση απ' έξω διάφοροι χρήστες υποχρεωτικά χρειάζεται. Αν θες μόνο πρόσβαση στο internet φυσικά και δεν χρειάζεται πάντως η cosmote στις extra sim έδινε public. Υπάρχει λύση με VPN αλλά πρέπει να εγκατασταθεί εφαρμογή σε όλους τους χρήστες που είναι φασαρία και θέλει και συνδρομή, εγώ τώρα δεν είμαι και τελείως χάλια δηλαδή 30000/4600 και με το Fritzbox 7530 που έχω και την τηλεφωνία πάνω τα πάω περίφημα, αν είναι να τα χάσω όλα αυτά δεν αξίζει πιστεύω. Θα ήθελα βέβαια την παραπάνω ταχύτητα ειδικά στο Upload. Πρώτον, το public IP APN πλέον δεν ενεργοποιείται επίσημα. Δεύτερον, έχει περιορισμό ταχύτητας, και τρίτον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο 5GC. Δε ξέρω αν μπορούν να κάνουν κάποια εξαίρεση για εσένα αλλά θα σου έλεγα όχι Το VPN αν μπει σε VPN router δε χρειάζεται να μπει σε όλες τις συσκευές με το κατάλληλο port forwarding (αν καταλαβαίνω σωστά). Είναι περίεργη χρήση και πλέον όλα τα σύγχρονα services δεν έχουν τη λογική του inbound port. Αυτό είναι πολύ παλιά τεχνική που συζητάμε. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. June 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2025 40 minutes ago, mixtri said: Πρώτον, το public IP APN πλέον δεν ενεργοποιείται επίσημα. Δεύτερον, έχει περιορισμό ταχύτητας, και τρίτον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο 5GC. Δε ξέρω αν μπορούν να κάνουν κάποια εξαίρεση για εσένα αλλά θα σου έλεγα όχι Το VPN αν μπει σε VPN router δε χρειάζεται να μπει σε όλες τις συσκευές με το κατάλληλο port forwarding (αν καταλαβαίνω σωστά). Είναι περίεργη χρήση και πλέον όλα τα σύγχρονα services δεν έχουν τη λογική του inbound port. Αυτό είναι πολύ παλιά τεχνική που συζητάμε. Για τον περιορισμό ταχύτητας το ξέρω αν δεν κάνω λάθος 150/50 δεν θα με πείραζε, το Fritzbox 7530 έχει VPN τώρα για τα υπόλοιπα ας βάλει η Cosmote τηλεφωνία να δούμε πως θα γίνει αν θα παραμείνει το ίδιο router ZTE και το κυριότερο σε τι τιμή και τα ξαναβλέπουμε 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2025 Έσκασε carrier update Cosmote στα iPhone με υποστήριξη 5G-SA. Θέλει νέα SIM για να δουλέψει. 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2025 1 hour ago, georgemv said: Έσκασε carrier update Cosmote στα iPhone με υποστήριξη 5G-SA. Θέλει νέα SIM για να δουλέψει. Δεν έσκασε update... Βόμβα έσκασε! Προφανώς με esim θα παίξει κανονικά. Γνωρίζεις μοντέλα; 5 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2025 Just now, mixtri said: Δεν έσκασε update... Βόμβα έσκασε! Προφανώς με esim θα παίξει κανονικά. Γνωρίζεις μοντέλα; Δες στο 5G θέμα, οι eSIM δεν είναι SUCI. FAIL. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 16, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2025 COSMOTE 5G WiFi του γείτονα, με εξωτερική κεραία. Έχει το πακέτο 300Mbps. 6 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 16 ώρες πριν, elkons said: COSMOTE 5G WiFi του γείτονα, με εξωτερική κεραία. Έχει το πακέτο 300Mbps. Πάτα στο detailed result να δούμε packet loss 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 (edited) λαθος νημα Edited June 17, 2025 by babis3g Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 7 minutes ago, georgemv said: Πάτα στο detailed result να δούμε packet loss 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 19 minutes ago, elkons said: φαίνεται να είναι σε slice με μεγαλύτερη προτεραιότητα από το eMBB, optimized για throughput, όχι latency 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 1 minute ago, georgemv said: φαίνεται να είναι σε slice με μεγαλύτερη προτεραιότητα από το eMBB, optimized για throughput, όχι latency Είχε ανοιχτό Netflix δεν ξέρω αμα παίζει ρόλο. Θα ξανα μετρήσω αμα είναι τωρα πρέπει να κοιμούνται αμα βγω στο μπαλκόνι πιάνει κανονοικά 😅 Μηδενικό packet loss τώρα άδειο. Δεν έχω κωδικούς να μπω πύλη. @georgemv Τέλειο το Ping με την εξωτερική κεραία, έχει πολυ καλό εξοπλισμό. 4 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 12 minutes ago, elkons said: Είχε ανοιχτό Netflix δεν ξέρω αμα παίζει ρόλο. Θα ξανα μετρήσω αμα είναι τωρα πρέπει να κοιμούνται αμα βγω στο μπαλκόνι πιάνει κανονοικά 😅 Μηδενικό packet loss τώρα άδειο. Δεν έχω κωδικούς να μπω πύλη. @georgemv Τέλειο το Ping με την εξωτερική κεραία, έχει πολυ καλό εξοπλισμό. Μπορείς να δεις αν δίνει public IP v4 και v6? Στο test-ipv6.com και στο myip.wtf θα σου πει 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 1 ώρα πριν, georgemv said: Μπορείς να δεις αν δίνει public IP v4 και v6? Στο test-ipv6.com και στο myip.wtf θα σου πει https://ibb.co/gbfMq5w8 Είναι; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 (edited) 2 ώρες πριν, elkons said: https://ibb.co/gbfMq5w8 Είναι; Αν είδα καλά εκεί που έχεις σβήσει, δίνει ipv4 διεύθυνση που ξεκινάει από 5. Μάλλον δίνει διευθύνσεις σταθερής τηλεφωνίας. Μπορείς να ανεβάσεις πάλι την εικόνα αλλά να σβήσεις μόνο το δεύτερο μισό των διευθυνσεων; Edited June 17, 2025 by georgemv 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 9 minutes ago, georgemv said: Αν είδα καλά εκεί που έχεις σβήσει, δίνει ipv4 διεύθυνση που ξεκινάει από 5. Μάλλον δίνει διευθύνσεις σταθερής τηλεφωνίας. Μπορείς να ανεβάσεις πάλι την εικόνα αλλά να σβήσεις μόνο το δεύτερο μισό των διευθυνσεων; Πάντως εάν μπω με το δικό μου WiFi (VDSL) φαίνεται ISP OTENET-GR Athens - Greece ενώ στα δεδομένα και Wifi 5G Cosmote Mobile Telecommunications S.A., επειδή είναι μέσω δικτύου κινητής να φανταστώ φαίνεται έτσι; Δοκίμασα τώρα και με δεδομένα και αυτό με 5 ξεκινάει 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 Δεν δίνει public IP, έχει το ίδιο setup με την κινητη, IPv6 /64 και 464XLAT για v4 transport 5 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 Μέσα από τη πύλη λες να υπάρχει επιλογή ή όχι; Δεν μπορώ να μπω ρε γμτ δεν εχω τους κωδικούς.. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 5 minutes ago, elkons said: Μέσα από τη πύλη λες να υπάρχει επιλογή ή όχι; Δεν μπορώ να μπω ρε γμτ δεν εχω τους κωδικούς.. Όχι, είναι θέμα APN από τον παροχο 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 15 minutes ago, georgemv said: Όχι, είναι θέμα APN από τον παροχο Στο 5G WiFi αποκλείεται να δίνουν το ίδιο με τη κινητή (internet). Στο Dobleplay 4G+ και 5G (έχουν καταργηθεί) είχε άλλο, αν δε κανω λάθος ήταν internetathome κάτι τέτοιο. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIKU Δημ. June 17, 2025 Author Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 22 ώρες πριν, elkons said: COSMOTE 5G WiFi του γείτονα, με εξωτερική κεραία. Έχει το πακέτο 300Mbps. Δίνει αυτό που υπόσχεται. Τίμιο. 5 Παράθεση COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. June 17, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 17, 2025 3 ώρες πριν, elkons said: Στο 5G WiFi αποκλείεται να δίνουν το ίδιο με τη κινητή (internet). Στο Dobleplay 4G+ και 5G (έχουν καταργηθεί) είχε άλλο, αν δε κανω λάθος ήταν internetathome κάτι τέτοιο. Έχει άλλο όνομα APN, fwa-internet, αυτό που λέω είναι ότι δίνει IP με τον ίδιο τρόπο σαν το internet 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 18, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2025 On 17/6/2025 at 2:32 ΜΜ, elkons said: Είχε ανοιχτό Netflix δεν ξέρω αμα παίζει ρόλο. Θα ξανα μετρήσω αμα είναι τωρα πρέπει να κοιμούνται αμα βγω στο μπαλκόνι πιάνει κανονοικά 😅 Μηδενικό packet loss τώρα άδειο. Δεν έχω κωδικούς να μπω πύλη. @georgemv Τέλειο το Ping με την εξωτερική κεραία, έχει πολυ καλό εξοπλισμό. Το έχει γνωστός μου στην Άφησσο που έχει σήμα για τα πανηγύρια με εξωτερική κεραία. Σταθερά 100mbps DL. Είναι πολύ ευχαριστημένος. 5 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. June 19, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2025 Καλημέρα. Ήρθα στην Αθήνα για να τακτοποιήσω κάποιες δουλειές και επι της ευκαιρίας συνέδεσα και το 5G WiFi router, το οποίο λειτουργεί εξαιρετικά, ωστόσο επειδή δουλεύει με SA έχει μεγάλο ping. Αρχικά, τοποθέτησα την εξωτερική κεραία μέσα στο σπίτι για δοκιμή: Επειτα, η επόμενη δοκιμή έγινε στο μπαλκόνι από την πλευρά της κεραίας: Και μια μέτρηση από το κινητό μου, με 5G NSA στο μπαλκόνι από την πλευρά της κεραίας. Δυστυχώς, ενώ έχω SA SIM card, έβαλα το iOS 26 και δεν μπορώ να τεστάρω σε SA 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. June 19, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2025 Δεν κατάλαβα το "επειδή λειτουργεί με SA έχει μεγάλο ping". Γιατί; 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts