Jump to content

COSMOTE 5G WiFi

MIKU
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

4 ώρες πριν, mixtri said:

Δε νομίζω να δίνουν πλέον public IP. Πρέπει να μιλήσεις μαζί τους. Καλά τι στο καλό χρειάζεται η public IP σήμερα;

Αν έχεις κάμερες, 2 synology servers 10 docker containers που θες να έχουν πρόσβαση απ' έξω διάφοροι χρήστες υποχρεωτικά χρειάζεται. Αν θες μόνο πρόσβαση στο internet φυσικά και δεν χρειάζεται πάντως η cosmote στις extra sim έδινε public.
Υπάρχει λύση με VPN αλλά πρέπει να εγκατασταθεί εφαρμογή σε όλους τους χρήστες που είναι φασαρία και θέλει και συνδρομή, εγώ τώρα δεν είμαι και τελείως χάλια δηλαδή 30000/4600 και με το Fritzbox 7530 που έχω και την τηλεφωνία πάνω τα πάω περίφημα, αν είναι να τα χάσω όλα αυτά δεν αξίζει πιστεύω. Θα ήθελα βέβαια την παραπάνω ταχύτητα ειδικά στο Upload.

Edited by leotzian

10 minutes ago, leotzian said:

Αν έχεις κάμερες, 2 synology servers 10 docker containers που θες να έχουν πρόσβαση απ' έξω διάφοροι χρήστες υποχρεωτικά χρειάζεται. Αν θες μόνο πρόσβαση στο internet φυσικά και δεν χρειάζεται πάντως η cosmote στις extra sim έδινε public.
Υπάρχει λύση με VPN αλλά πρέπει να εγκατασταθεί εφαρμογή σε όλους τους χρήστες που είναι φασαρία και θέλει και συνδρομή, εγώ τώρα δεν είμαι και τελείως χάλια δηλαδή 30000/4600 και με το Fritzbox 7530 που έχω και την τηλεφωνία πάνω τα πάω περίφημα, αν είναι να τα χάσω όλα αυτά δεν αξίζει πιστεύω. Θα ήθελα βέβαια την παραπάνω ταχύτητα ειδικά στο Upload.

Πρώτον, το public IP APN πλέον δεν ενεργοποιείται επίσημα. Δεύτερον, έχει περιορισμό ταχύτητας, και τρίτον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο 5GC.

Δε ξέρω αν μπορούν να κάνουν κάποια εξαίρεση για εσένα αλλά θα σου έλεγα όχι 

Το VPN αν μπει σε VPN router δε χρειάζεται να μπει σε όλες τις συσκευές με το κατάλληλο port forwarding (αν καταλαβαίνω σωστά). 

Είναι περίεργη χρήση και πλέον όλα τα σύγχρονα services δεν έχουν τη λογική του inbound port. Αυτό είναι πολύ παλιά τεχνική που συζητάμε.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

40 minutes ago, mixtri said:

Πρώτον, το public IP APN πλέον δεν ενεργοποιείται επίσημα. Δεύτερον, έχει περιορισμό ταχύτητας, και τρίτον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο 5GC.

Δε ξέρω αν μπορούν να κάνουν κάποια εξαίρεση για εσένα αλλά θα σου έλεγα όχι 

Το VPN αν μπει σε VPN router δε χρειάζεται να μπει σε όλες τις συσκευές με το κατάλληλο port forwarding (αν καταλαβαίνω σωστά). 

Είναι περίεργη χρήση και πλέον όλα τα σύγχρονα services δεν έχουν τη λογική του inbound port. Αυτό είναι πολύ παλιά τεχνική που συζητάμε.

Για τον περιορισμό ταχύτητας το ξέρω αν δεν κάνω λάθος 150/50 δεν θα με πείραζε, το Fritzbox 7530 έχει VPN τώρα για τα υπόλοιπα ας βάλει η Cosmote τηλεφωνία να δούμε πως θα γίνει αν θα παραμείνει το ίδιο router ZTE και το κυριότερο σε τι τιμή και τα ξαναβλέπουμε

1 hour ago, georgemv said:

Έσκασε carrier update Cosmote στα iPhone με υποστήριξη 5G-SA. Θέλει νέα SIM για να δουλέψει.

Δεν έσκασε update... Βόμβα έσκασε!

Προφανώς με esim θα παίξει κανονικά. Γνωρίζεις μοντέλα;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Just now, mixtri said:

Δεν έσκασε update... Βόμβα έσκασε!

Προφανώς με esim θα παίξει κανονικά. Γνωρίζεις μοντέλα;

Δες στο 5G θέμα, οι eSIM δεν είναι SUCI. FAIL.

• 2 weeks later...
16 ώρες πριν, elkons said:

COSMOTE 5G WiFi του γείτονα, με εξωτερική κεραία. Έχει το πακέτο 300Mbps.

Screenshot_20250616_221600_Speedtest.thumb.jpg.9df33aedbde71d8013768dc18e262f3d.jpg

Πάτα στο detailed result να δούμε packet loss

19 minutes ago, elkons said:

Screenshot_20250617_150840_Speedtest.thumb.jpg.54c68d5ea649073249fa06bcb78d9338.jpg

φαίνεται να είναι σε slice με μεγαλύτερη προτεραιότητα από το eMBB, optimized για throughput, όχι latency

1 minute ago, georgemv said:

φαίνεται να είναι σε slice με μεγαλύτερη προτεραιότητα από το eMBB, optimized για throughput, όχι latency

Είχε ανοιχτό Netflix δεν ξέρω αμα παίζει ρόλο. Θα ξανα μετρήσω αμα είναι τωρα πρέπει να κοιμούνται αμα βγω στο μπαλκόνι πιάνει κανονοικά 😅

Μηδενικό packet loss τώρα άδειο. Δεν έχω κωδικούς να μπω πύλη. 

@georgemv

Screenshot_20250617_153944_Speedtest.thumb.jpg.454613c6435154ead2b48eb2b89760e7.jpg

Τέλειο το Ping με την εξωτερική κεραία, έχει πολυ καλό εξοπλισμό. 

12 minutes ago, elkons said:

Είχε ανοιχτό Netflix δεν ξέρω αμα παίζει ρόλο. Θα ξανα μετρήσω αμα είναι τωρα πρέπει να κοιμούνται αμα βγω στο μπαλκόνι πιάνει κανονοικά 😅

@georgemv

Screenshot_20250617_153944_Speedtest.thumb.jpg.454613c6435154ead2b48eb2b89760e7.jpg

Μπορείς να δεις αν δίνει public IP v4 και v6?

Στο test-ipv6.com και στο myip.wtf θα σου πει

1 ώρα πριν, georgemv said:

Μπορείς να δεις αν δίνει public IP v4 και v6?

Στο test-ipv6.com και στο myip.wtf θα σου πει

https://ibb.co/gbfMq5w8

Είναι;

2 ώρες πριν, elkons said:

Αν είδα καλά εκεί που έχεις σβήσει, δίνει ipv4 διεύθυνση που ξεκινάει από 5. Μάλλον δίνει διευθύνσεις σταθερής τηλεφωνίας. Μπορείς να ανεβάσεις πάλι την εικόνα αλλά να σβήσεις μόνο το δεύτερο μισό των διευθυνσεων; 

Edited by georgemv

9 minutes ago, georgemv said:

Αν είδα καλά εκεί που έχεις σβήσει, δίνει ipv4 διεύθυνση που ξεκινάει από 5. Μάλλον δίνει διευθύνσεις σταθερής τηλεφωνίας. Μπορείς να ανεβάσεις πάλι την εικόνα αλλά να σβήσεις μόνο το δεύτερο μισό των διευθυνσεων; 

Πάντως εάν μπω με το δικό μου WiFi (VDSL) φαίνεται ISP OTENET-GR Athens - Greece ενώ στα δεδομένα και Wifi 5G Cosmote Mobile Telecommunications S.A., επειδή είναι μέσω δικτύου κινητής να φανταστώ φαίνεται έτσι;

Screenshot_20250617_171546_Chrome(1).thumb.jpg.88ea48fa2e12d0b77d57cf635d2f8f0d.jpg

Δοκίμασα τώρα και με δεδομένα και αυτό με 5 ξεκινάει 

Μέσα από τη πύλη λες να υπάρχει επιλογή ή όχι; Δεν μπορώ να μπω ρε γμτ δεν εχω τους κωδικούς.. 

5 minutes ago, elkons said:

Μέσα από τη πύλη λες να υπάρχει επιλογή ή όχι; Δεν μπορώ να μπω ρε γμτ δεν εχω τους κωδικούς.. 

Όχι, είναι θέμα APN από τον παροχο 

15 minutes ago, georgemv said:

Όχι, είναι θέμα APN από τον παροχο 

Στο 5G WiFi αποκλείεται να δίνουν το ίδιο με τη κινητή (internet).

Στο Dobleplay 4G+ και 5G (έχουν καταργηθεί) είχε άλλο, αν δε κανω λάθος ήταν internetathome κάτι τέτοιο.

22 ώρες πριν, elkons said:

COSMOTE 5G WiFi του γείτονα, με εξωτερική κεραία. Έχει το πακέτο 300Mbps.

Screenshot_20250616_221600_Speedtest.thumb.jpg.9df33aedbde71d8013768dc18e262f3d.jpg

Δίνει αυτό που υπόσχεται. Τίμιο.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

3 ώρες πριν, elkons said:

Στο 5G WiFi αποκλείεται να δίνουν το ίδιο με τη κινητή (internet).

Στο Dobleplay 4G+ και 5G (έχουν καταργηθεί) είχε άλλο, αν δε κανω λάθος ήταν internetathome κάτι τέτοιο.

Έχει άλλο όνομα APN, fwa-internet, αυτό που λέω είναι ότι δίνει IP με τον ίδιο τρόπο σαν το internet

On 17/6/2025 at 2:32 ΜΜ, elkons said:

@georgemv

Το έχει γνωστός μου στην Άφησσο που έχει σήμα για τα πανηγύρια με εξωτερική κεραία. Σταθερά 100mbps DL. Είναι πολύ ευχαριστημένος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλημέρα. Ήρθα στην Αθήνα για να τακτοποιήσω κάποιες δουλειές και επι της ευκαιρίας συνέδεσα και το 5G WiFi router, το οποίο λειτουργεί εξαιρετικά, ωστόσο επειδή δουλεύει με SA έχει μεγάλο ping.

Αρχικά, τοποθέτησα την εξωτερική κεραία μέσα στο σπίτι για δοκιμή:

IMG_3340.thumb.jpeg.f53f8a801a4db83a6bf1f251327ad6ee.jpegIMG_3341.thumb.png.a25c77e55ffc63fdeefe334522654f86.pngIMG_3342.thumb.png.28be76c3dc23297212d6b8dcb19f76ca.png

Επειτα, η επόμενη δοκιμή έγινε στο μπαλκόνι από την πλευρά της κεραίας:

IMG_3343.thumb.png.ac34a2e27749f7bab3347da7c5150f0f.png

IMG_3344.thumb.jpeg.a2e8000560b992eb5367be4ec16fa07d.jpeg

IMG_3345.thumb.png.a2584e0771781e3696daf74dd07aa242.png

IMG_3343.png

Και μια μέτρηση από το κινητό μου, με 5G NSA στο μπαλκόνι από την πλευρά της κεραίας. Δυστυχώς, ενώ έχω SA SIM card, έβαλα το iOS 26 και δεν μπορώ να τεστάρω σε SA

IMG_3347.png

945AEE53-6BF7-4E51-B0C5-BB97888DCC00.jpeg