Jump to content

Samsung Galaxy S24 Ultra

Fulgore1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για καμερα μονο με Gcam. Eιναι πολυ ανωτεροι απο την stock της samsung. Η stock της samsung ποτε δεν θα περασει την Gcam. Και λογικο γιατι οι Gcam ασχολειται μονο με την καμερα ενω η samsung εχει ολοκληρο το Android να ασχοληθεί. Ποτε δεν ασχολειται σοβαρα με το samsung camera app. Το hardware της samsung ειναι πολυ δυνατο αλλα το camera app της ειναι πολυ πισω και δεν εκμεταλλεύεται το πολυ δυνατο hardware. Με την Gcam εχεις το 100% στην ποιοτητα ενω με τo samsung app εχεις το 60% και πολυ λεω.  Last version Gcam + Confing. Η διαφορα ειναι μερα με νυχτα.

Edited by asdfaster

16 minutes ago, asdfaster said:

Για καμερα μονο με Gcam. Eιναι πολυ ανωτεροι απο την stock της samsung. Η stock της samsung ποτε δεν θα περασει την Gcam. Και λογικο γιατι οι Gcam ασχολειται μονο με την καμερα ενω η samsung εχει ολοκληρο το Android να ασχοληθεί. Ποτε δεν ασχολειται σοβαρα με το samsung camera app. Το hardware της samsung ειναι πολυ δυνατο αλλα το camera app της ειναι πολυ πισω και δεν εκμεταλλεύεται το πολυ δυνατο hardware. Με την Gcam εχεις το 100% στην ποιοτητα ενω με τo samsung app εχεις το 60% και πολυ λεω.  Last version Gcam + Confing. Η διαφορα ειναι μερα με νυχτα.

Για δωσε λιγο βοηθεια πως τα περναμε αυτα? Ok κατεβαζουμε το apk , τα config Που τα ριχνεις?

Εγώ βλέπω ήδη πολύ μεγάλη βελτίωση στη μπαταρία.Για τη κάμερα δεν είχα παράπονο από την αρχή. Ξανακάνω σύγκριση με το15 pro max της συζύγου μετά από ταξίδια στην Ιταλία και τις φωτογραφίες στη τηλεοραση ,χαλαρά καλύτερες οι δικές μου.ΔΕ ΤΡΑΒΑΩ video γενικά βεβαια οπότε εκεί δε ξέρω.

Επίσης κουνημένη δε μου βγαίνει καμία. 

1 hour ago, asdfaster said:

Δεν δουλεύει κανένα gcam σωστά μετά το update που κάναμε γιατί άλλαξαν τα API σίγουρα της x3 και διάφορα άλλα (αν βγάλεις φώτο χ2.7 θα δεις απλά μουτζούρα).. Αναμονή να λυθεί πάλι αλλά ναι το gcam είναι έτη φωτός μπροστά ειδικά στη διαχείριση noise και grain.. 

Καλύτερο build κατ'εμέ είναι του egoist. 

https://t.me/Gcam_EGOIST

Telegram πρόσκληση. 😉

Edited by ChrisNikol

2 ώρες πριν, asdfaster said:

Εγω την εβαλα την αλλη φορα που το ειχαμε ξανασυζητησει και πραγματικα δεν ηταν καμια φωτογραφια καλύτερη απο την μαμα εφαρμογή. 

1 hour ago, koloko said:

Εγω την εβαλα την αλλη φορα που το ειχαμε ξανασυζητησει και πραγματικα δεν ηταν καμια φωτογραφια καλύτερη απο την μαμα εφαρμογή. 

Δεν το λέω υποτιμητικά για να μην παρεξηγηθεί ο λόγος μου, αλλά το gcam ΔΕΝ είναι για όλους... Γιατί δεν είναι plug n play.. Έχει κανα 10αρια build μόνο για το S24 ultra και από κανα 10αρια config από διαφορετικούς developers το κάθε build και στο κάθε config βγαίνουν ανανεωμένα libs κάθε λίγο ανάλογα με δοκιμές και προτιμήσεις... Και συγκεκριμένη μεθοδολογία για να τα σεταρεις όλα αυτά.. 

Οπότε αν ΔΕΝ έχεις την όρεξη να ψιλοπαιδεύεσαι απλά θα σιχτιρίσεις και τέλος.. 

Σε γενικές γραμμές έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.. Δοκιμασμένο σε όλες τις συνθήκες.. 

Φώτο μόνο όχι βίντεο.. 

Και όλα αυτά για τον χρήστη που ξέρει τι σημαίνει φωτογραφία, exposure, θόρυβος, white balance κλπ.. Για τον χρήστη που βλέπει τη φωτογραφία του S24 ultra όντας "καμένη" και λέει "ΠΩΩΩΩ κοίτα τι τραβάει το εργαλείο.... " επειδή του έχει πετάξει το hdr και το oversharpening στο Θεό... Καταλαβαίνουμε πως δεν έχει ιδέα τι σημαίνει σωστή φωτογραφία.. Ε για αυτόν δεν κάνει το gcam.. 

Edited by ChrisNikol

Καλησπέρα  παιδιά... 2 προχειρα πραγματάκια που είδα  από την ενημέρωση  μέχρι στιγμής... 1 στο galaxy  store έκανε  κάτι ενημερώσεις άσχετων  γλωσσών  μπορούμε να της  κάνουμε απεγκατασταση από τη συσκευή  και πως???

Και 2 στο google play store στην διαχείριση  εφαρμογών εκεί που έδειχνε  μη εγκατεστημεμενες εφαρμογές  τώρα κολλάει  και δεν δείχνει  τίποτα...

8 ώρες πριν, kapapa said:

Καλημέρα.Μετα την ενημέρωση έχω χάσει την μεταφραση google -που είχε και τα ελληνικα- στο s pen command.Πως την επαναφερω;Έχω επιλεξει στο πληκτρολογιο samsung  στη μετάφραση,μεταφραση google,  έχω κάνει επαννεκινηση αλλά τιποτε.Καποια ιδεα?

Βρε παιδιά έχει κάποιος λύση για αυτο?,Εσείς έχετε μεταφραση στα ελληνικά στο s pen ?

Ευχαριστώ εκ των προτερων!

Samsung Galaxy Nexus,Note II,Note 3

18 minutes ago, ChrisNikol said:

Δεν το λέω υποτιμητικά για να μην παρεξηγηθεί ο λόγος μου, αλλά το gcam ΔΕΝ είναι για όλους... Γιατί δεν είναι plug n play.. Έχει κανα 10αρια build μόνο για το S24 ultra και από κανα 10αρια config από διαφορετικούς developers το κάθε build και στο κάθε config βγαίνουν ανανεωμένα libs κάθε λίγο ανάλογα με δοκιμές και προτιμήσεις... Και συγκεκριμένη μεθοδολογία για να τα σεταρεις όλα αυτά.. 

Οπότε αν ΔΕΝ έχεις την όρεξη να ψιλοπαιδεύεσαι απλά θα σιχτιρίσεις και τέλος.. 

Σε γενικές γραμμές έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.. Δοκιμασμένο σε όλες τις συνθήκες.. 

Φώτο μόνο όχι βίντεο.. 

Και όλα αυτά για τον χρήστη που ξέρει τι σημαίνει φωτογραφία, exposure, θόρυβος, white balance κλπ.. Για τον χρήστη που βλέπει τη φωτογραφία του S24 ultra όντας "καμένη" και λέει "ΠΩΩΩΩ κοίτα τι τραβάει το εργαλείο.... " επειδή του έχει πετάξει το hdr και το oversharpening στο Θεό... Καταλαβαίνουμε πως δεν έχει ιδέα τι σημαίνει σωστή φωτογραφία.. Ε για αυτόν δεν κάνει το gcam.. 

Εννοείτε, δεν ειμαι άσχετος καθολου με το θεμα απλα εκανα δυο διαφορετικα Configs και ελεγα για το παίδεμα που εφαγα απλα πατας ενα κουμπι και τσουπ. Με το αλλο παιδευομουν 20 λεπτά χαχα

20240816_210921.jpg

Κατι άσχετο τι πιστεύετε για βίντεο καλυτερα 8κ 30fps ή 4κ 60 fps? Μιλαμε για το στανταρ οχι για το pro mode

11 ώρες πριν, kapapa said:

Καλημέρα.Μετα την ενημέρωση έχω χάσει την μεταφραση google -που είχε και τα ελληνικα- στο s pen command.Πως την επαναφερω;Έχω επιλεξει στο πληκτρολογιο samsung  στη μετάφραση,μεταφραση google,  έχω κάνει επαννεκινηση αλλά τιποτε.Καποια ιδεα?

Καλησπέρα έχω γράψει και ξαναγράψει αλλά απάντηση δεν πήρα ποτέ (σχεδόν) εμένα με το 24 δε το έκανε ποτέ... αν βρεις λύση ενημέρωσε με!!! Ευχαριστώ 

Θελω να σηκωθώ ένα πρωί και να δω τον κόσμο με τα μάτια που είχα οταν ήμουν παιδί !!!!

On 9/9/2024 at 2:21 ΜΜ, ChrisNikol said:

Βλέπει κανείς κάποια αισθητή διαφορά σε κάτι?! 

Το καλύτερο πράγμα είναι ότι μπορείς πλέον με 1 απλό πάτημα να σηκώσεις τις κλήσεις και επίσης όταν πατάς για να ενεργοποιηθεί στην κλήση το μικρόφωνο πλέον δεν έχει καθυστέρηση όπως παλιά αλλά μπαίνει κατευθείαν και ήταν το μοναδικό πράγμα που με ενοχλούσε φουλ. Λες και είχα κινητό του 2010 και κολλάει στις κλήσεις! Επιτέλους έκαναν και κάτι σωστό!

1 ώρα πριν, azaaza said:

Καλησπέρα έχω γράψει και ξαναγράψει αλλά απάντηση δεν πήρα ποτέ (σχεδόν) εμένα με το 24 δε το έκανε ποτέ... αν βρεις λύση ενημέρωσε με!!! Ευχαριστώ 

Azaaza

Στο μόνο που έχω καταφέρει να έχω μεταφραση στα ελληνικά είναι επιλέγοντας το κείμενο.Σου βγάζει  αντιγραφή,μεταφραση επιλέγεις τρεις τέλειες,  μετά μεταφραση.

Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να πατήσεις τέρμα κάτω στη διαχείριση εφαρμογων και 2πιλεξεις μεταφραση google.

Πιστεύω να έγινα κατανοητη

Samsung Galaxy Nexus,Note II,Note 3

5 ώρες πριν, paul29 said:

Καλησπέρα  παιδιά... 2 προχειρα πραγματάκια που είδα  από την ενημέρωση  μέχρι στιγμής... 1 στο galaxy  store έκανε  κάτι ενημερώσεις άσχετων  γλωσσών  μπορούμε να της  κάνουμε απεγκατασταση από τη συσκευή  και πως???

Και 2 στο google play store στην διαχείριση  εφαρμογών εκεί που έδειχνε  μη εγκατεστημεμενες εφαρμογές  τώρα κολλάει  και δεν δείχνει  τίποτα...

Στο πρωτο ερωτημα εφοσον τις κατεβασεις απο το store πας ρυθμισεις εφαρμογες και τις βρισκεις τις ανοιγεις πας κατω αριστερα πατας απενεργοποιηση μετα πας παω δεξια στις τρεις τελειες και κανεις απεγκατασταση αν θελεις της ενημερωσης  οποτε εξαφανιζονται και δεν τις ξαναβλεπεις...😂εγω αυτο εχω κανει.

Οσο για το δευτερο ερωτημα δεν εχω τετοιο θεμα να σημειωσω οτι λογω του ογκου της ενημερωσης εκανα καθαρη εγκατασταση και δεν εχω καποιο θεμα τουλαχιστον μεχρι τωρα. (δοκιμασε να κανεις διαγραφη μνημης στο Google Store )

Edited by zorbas100

10 ώρες πριν, Spirospe40 said:

Οι πρώτες εντυπώσεις απο την μπαταρία είναι χαλια... Ρουφάει το εργαλείο χαχαχα

Μία χαρά είναι η μπαταρία 

Update για κάμερες δεν είδα καμιά αλλαγή.... νομίζω φάγαμε κοπανιστό αεράκι 💤💨💨💨 

Νυχτερινές λήψεις.... τα ίδια όπως πριν 😂

11 ώρες πριν, koloko said:

Κατι άσχετο τι πιστεύετε για βίντεο καλυτερα 8κ 30fps ή 4κ 60 fps? Μιλαμε για το στανταρ οχι για το pro mode

Ανάλογα με το τι θες να κάνεις. Αν θέλεις να cropάρεις ή να δεις το βίντεο σε σούπερ γιγαντοοθόνη, πας σε 8Κ.

Τα 60fps όμως του 4Κ σου δίνουν τη δυνατότητα, μετά από επεξεργασία, να παίξεις σε slow motion το βίντεο. Και εδώ βέβαια έχεις δυνατότητα cropαρίσματος. Ανάλογα τη γιγαντοοθόνη....

ThaBull

8 ώρες πριν, thabull said:

Ανάλογα με το τι θες να κάνεις. Αν θέλεις να cropάρεις ή να δεις το βίντεο σε σούπερ γιγαντοοθόνη, πας σε 8Κ.

Τα 60fps όμως του 4Κ σου δίνουν τη δυνατότητα, μετά από επεξεργασία, να παίξεις σε slow motion το βίντεο. Και εδώ βέβαια έχεις δυνατότητα cropαρίσματος. Ανάλογα τη γιγαντοοθόνη....

Να τα βλεπω σε μια lg oled 65 αρα 4κ ειναι. Εχει ουσία να τραβάει 8κ εστω και απειροελαχιστη? 

1 ώρα πριν, koloko said:

Να τα βλεπω σε μια lg oled 65 αρα 4κ ειναι. Εχει ουσία να τραβάει 8κ εστω και απειροελαχιστη? 

Όχι.. Άσε που αν συνηθίσεις στο 60fps μετά σου φαίνεται μάπα οτιδήποτε σε 30 καρέ.. Για τράβηγμα με το χέρι πάντα.. Με gimbal έχει νόημα και το 30 και το 24 fps γιατί είναι διαφορετικά smooth η λήψη και σίγουρα το dynamic range και η φωτεινότητα ειδικά σε συνθήκες χαμηλού ή τεχνητού φωτισμού που τα ρίχνει αρκετά στα 60fps και παρατηρούμε και θόρυβο .. 

Edited by ChrisNikol

Λόγω της anti glare οθόνης και φυσικά του δακτυλικού αποτυπώματος που δουλεύει καταπληκτικά σκέφτομαι να μην βάλω προστασία οθόνης . Όποτε είχα βάλει προστασία στο παρελθόν είχα θεματάκια . Ποσό εύκολο είναι λέτε να γρατζουνιστεί η οθόνη ; Δεν είμαι σατράπης , προσέχω γενικά . Το έχει κανεις άλλος σκέτο ;

Live now , stop thinking yesterday and tomorow...

1 hour ago, stiflerakos said:

Λόγω της anti glare οθόνης και φυσικά του δακτυλικού αποτυπώματος που δουλεύει καταπληκτικά σκέφτομαι να μην βάλω προστασία οθόνης . Όποτε είχα βάλει προστασία στο παρελθόν είχα θεματάκια . Ποσό εύκολο είναι λέτε να γρατζουνιστεί η οθόνη ; Δεν είμαι σατράπης , προσέχω γενικά . Το έχει κανεις άλλος σκέτο ;

Όχι γρατζουνιά,αραχνια θα σου κάνει μόνο που το κοιτάς. 

Στο λέω εμπειρικά από προηγούμενες συσκευές και όχι συγκεκριμένο για το s24 u. 

Έτυχε να παραλάβω συσκευή, να περιμένω 2 μέρες να έρθουν οι προστασίες, να το προσέχω ευλαβικά 2 24 ώρα,καο όταν άναβα φώτα για να περάσω tempered, έβλεπα αραχνια. 

Οπότε με το που ανοίγεις την ζελατίνα ασφαλείας και πριν καν βγει από το κουτί, κάρφωμα προστασία. 🙂 

Γνώμη μου! 🙂 

kountouraN

1 hour ago, stiflerakos said:

Με την κατάλληλη θήκη δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα. Όταν λέμε κατάλληλη όμως εννοώ θήκη που να καλύπτει και το εμπρός μέρος. Προσωπικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια χρησιμοποιώ αυτή. Φέτος μάλιστα είναι η πρώτη φορά που τη χρησιμοποιώ χωρίς καμία άλλη προστασία (τζάμι ή ζελατίνα) και έχω το τηλ από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του χωρίς να έχει την παραμικρή γρατζουνιά. Βεβαίως αν σου πέσει με ανοιχτή τη θήκη είναι πιθανόν να πάθει ζημιά, αλλά θεωρώ ότι μειώνεις στο ελάχιστο δυνατό αυτή την πιθανότητα με θήκες vertical flip και επειδή τις έχω συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια (κάνοντας χρήση με το ένα χέρι, για να προλάβω το ερώτημά σου) δεν μπορώ πλέον να πάρω καμία άλλη, γιατί δεν μου παρέχει αυτή την προστασία.

τώρα έχω ενεργό το volte 

γίνεται όταν μιλάω επειδή έχω χάλια σήμα να γυρίζει σε 2G όπως παλιά; και μετά να επανέρχεται σε 4G; 

2 ώρες πριν, stiflerakos said:

Βαλε την ζελατινα της samsung αυτην εχω εγω απο την πρωτη μερα. Δεν χανεις antiglare και εχει μια προστασια απο γρατζουνιες