Jump to content

asdfaster

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.203
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About asdfaster

  • Ημ. Γέννησης 01/01/1980

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Sunrise - Ελβετία

asdfaster's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Φήμη

  1. Adblocks δεν χρειάζεσαι. Ουτε εφαρμογές με χαζα vpn που καταλήγουν σε κινέζικους servers για να κανουν block τα spams. Βάζεις απλα στα settings του wifi το dns.adguard.com και κανει block τα παντα χωρις να μοιράζει τα αρχεια σου στον καθε κινέζο. Μπορεις να βαλεις και το youtube vanced γιατι το κλασικο youtube ειναι fail και δεν έχει την παραμικρή παραμετροποίηση ενώ το vanced ειναι τέλειο. Δεν ξέρω αν ο samsung browser τα πάει καλα. Η opera η bromite βάζω εγώ. Το ιδανικό ειναι να εχεις ενα 3rd party vpn και να εχεις Bromite ειναι ο καλύτερος κατ εμέ. Αλλιώς opera αν θες το vpn που ειναι και αυτος οκ.
  2. Εξαρτάται τα πόσα apps και service θα βγαλεις off. Αν βγάλεις 10 apps και 10 service οχι. Αν βγαλεις πολλά θα δεις. Απο samsung και google apps μόνο το Dialer κρατάω το Playstore και τα Google Maps. Τα υπόλοιπα τα σβήνω και τα αντικαθιστώ με άλλα apps. Το samsung store για εμένα ειναι παντελώς άχρηστο. Αλλάζω themes οχι με το samsung store αλλά με το finelock απο το playstore. Η με το substratum για root κινητα.
  3. Υπαρχουν στο xda πρόγραμματα για debloat μην παιδεύεστε με adb commands. Αυτο που σας προτείνω ειναι πολυ απλό στην χρήση και με ενα click μπορεί και κάνει τα παντα όπως freeze, uninstall, κλείνει και ανοίγει οτι service θες. Επίσης δίπλα απο κάθε service γράφει τι κανει το καθένα service. Και κανει και backup & restore σε περίπτωση που κάποιος κατι κάνει λάθος. Ολα αυτα χωρίς root. Βέβαια θέλει προσοχή τι κανείς delete και disable. Tο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει την ατυχία να μην ειναι διαδεδομένο και κάνεις δεν ξέρει οτι υπάρχει κατι τέτοιο. Εχει οδηγίες πως λειτουργεί. Αν κάποιος δεν ξέρει Αγγλικά να μου πει. Στο tab s7 plus που δεν το εχω ακομα root εχω κλείσει 220 service και εχω καπου στα 150 ανοιχτά. Ανάλογα τη χρειάζεστε και τι οχι απο service. Τα system service καλό ειναι να μην τα πολύ πειράζετε αμα δεν ξέρετε τι κάνουν. Ισος κάποια στιγμή κάνω μια λίστα με πολλά απο τα άχρηστα bloated system service και με αυτα που βγάζω off εγω σε εμενα στα samsung κινητα και tablet. Γενικά η samsung εχει πολύ σαβούρα στο one ui και θα το δείτε τώρα. Πρόγραμμα https://forum.xda-developers.com/t/tool-windows-adb-appcontrol-v1-4-5.4147837/ Video Προληπτικά μην κάνετε ποτε disable η delete τα παρακάτω. Και να πάρετε backup το app η το service πριν κατι κανετε disable η uninstall. com.sec.ims IMS Service IMS Settings ImsLogger mlp CSC Samsung Payment Services Device Personalization Services Shell Κέλυφος Εφαρμογή MTP Σύστημα Android Υπηρεσίες Google Play Και οτι εχει να κανει με Agent.
  4. Τα disablers τα αγοράζετε και μετα τρώνε ban απο την samsung καθε φορά που κανει update η συσκευή. Τσάμπα λεφτά δίνετε και δεν κανουν και debloat γιατι δεν μπορούν να πάρουν grand access στο android. Ουτε περνούν backup αμα κάνετε κάποιο λάθος και σβήσετε κάποιο περίεργο service. Επίσης το adb με ενα ενα τα commands θες πάρα πολλές ώρες για να κάνεις debloat αλλα ειναι και δύσκολα για αρχάριο.
  5. 5 μερες πριν το black friday το πείρε. Στο black friday και στο best price 400+ euro εκανε. Φέτος στην Ελλαδα δεν ειδα να κάνουν προσφορές. Ισα ισα είδα άνοδο. Στον γνωστό μου του ειπα θα στο παραγγείλω πριν το black friday γιατι στο black friday όλοι θα ανεβάσουν τιμές αντι να ρίξουν και δεν θα κάτσει στα 300 euro. Και ετσι έγινε... 2 μερες μετα πήγε 400 euro και εκει.
  6. Στο best price 5 μερες πριν το black friday ειχε 300 euro το s5e wifi model. Και πολλα μαγαζια κανουν και δώρο θήκη και tempered μαζι... Σε γνωστό μου του το παρήγγειλα ετσι. Στο skroutz ειχε 400+ και εχει ακομα 400+ euro. Τωρα κανει καπου στα 400+ και στο best price. Άγνωστο αν θα ξανά πάει 300 euro. Να κοιτάς στο best price ειναι πολυ καλύτερο σε προφορές. Ξεχνα το skroutz δεν ειναι οπως ήταν. Ιδικα σε κινητά το best price εδω και χρονια εχει παρα πολύ καλα μαγαζια που κανουν πολύ καλες τιμες. Ο κόσμος δεν κοίτα περα του skroutz και ειναι κριμα.
  7. Κανονικά πρέπει να πάρει android 12 γιατι ειναι μοντέλο του 2019 ειναι αδικία να μην πάρει. Το hardware του άνετα μπορεί να τρέξει ακομα και android 15. Το ειχα 1 χρόνο και ηταν τέλειο tablet. Και οταν του αφαίρεσα πολλά άχρηστα service καμια 200αρια ηταν ακομα καλύτερο σε μπαταρια και ταχύτητα. Μετα το έδωσα για να πάρω το tab s7 plus. Το θεωρώ ανώτερο του s6 γιατι ειναι στα ίδια επίπεδα αλλά το βρίσκεις και με 300 euro. Ενω το s6 κανι 600 euro. Ειναι το μονο tablet που έβγαλε η samsung και σεβάστηκε τον καταναλωτή με εξερεση το s7 plus. Στα υπόλοιπα αφαιρεί την oled βάζει πενάκι και ολο τέτοια κολπάκια.
  8. Το s5e ειναι το μονο tab της samsung που ήταν με android 9 απο την πρώτη μερα. Θα παρει android 11 και με λιγο τύχη ισος και 12. Αν και δεν ειναι ακομα στην λίστα της samsung με τα κινητα και tab που θα παρουν 3 χρονια updates. Ισος το βάλει αργοτερα γιατι ειναι μοντελο του 2019. Βεβεα στο xda εχει πολυ καλες roms κατι που κανει τα χαζά updates της samsung αχρείαστα ακομα και για 5 χρονια να έδινε. Απο την στιγμή που κάποιοι δεν εχουν εγγύηση δεν χρειάζεται να κάτσουν με το one ui.
  9. Δεν αξίζει να κανεις root to s6 γιατι δεν εχει roms ουτε kernels. Στο xda εχει μονο 1 stock rom. Για 1 stock rom δεν υπάρχει λογος να κανεις root. Το s6 ειναι απο τα tablet που δεν εχει support στο xda. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον δεις να εχει Lineage OS rom τοτε να κανεις root αξίζει. Έτσι και αλλιώς πλέον δεν θες root γιατι όλα γίνονται και χωρίς root στα samsung tablet η κινητα. Εκτος και αν θες να πας σε καλύτερο λειτουργικό αντι για το stock της samsung. Ισος στο μέλλον να εχει Lineage και τοτε ναι κανε γιατι θα δεις πολυ καλή διαφορά ιδικα σε tablet. Το Knox ειναι ενα σύστημα ασφαλείας της samsung εδω και παρα πολλα χρονια. Αν κανεις root σε γράφει οτι εχεις ξεκλειδώσει τον Bootloader και δεν εχεις πια εγγύηση. Root καλο ειναι να κάνεις οταν δεν εχεις πια εγγύηση γιατι ακομα και ενα παλιο tablet η ενα παλιο κινητό μπορεί να τρέξει ακομα και την πιο πρόσφατη έκδοση android ακομα και αν δεν το δίνει η ιδια η εταιρεία. Για παράδειγμα εχω ενα κινητό του 2014 και τρέχει android 10. Θα παρει και android 11 και 12 κτλ. Ενω η samsung και όλες οι εταιρίες σου κόβουν τα update στα 2 χρονια γιατι και καλα δεν μπορεί να τρέξει ενα παλιο κινητό η tablet. Αλλά αυτο ειναι ενα μεγαλο ψεμα. Σου τα λέω γιατι οτι πάρω το κανω root την άλλη μερα κιόλας για να ξεφορτωθώ το stock android της samsung. Αλλά καλο ειναι μετα τα 2 χρονια σε περίπτωση που πάθει κατι.
  10. Ο πιο γρηγορος browser ειναι ο Bromite. Επισης ειναι ο μονος που κοβει οτι spam σε site μπορει να υπαρξει χωρις κοπο. Εχει παραμετροποιηση που δεν εχει κανεις αλλος εκει εξω. Επισης εχει πολυ καλο privacy protection σε λιγο θα φτασει και τον Tor. Δεν θα τον βρειτε στο playstore γιατι εκει μεσα κυκλοφορει μονο οτι συμφερει την google. Τα καλα πραγματα ειναι παντα εκτος google playstore. Μπειτε στο xda να τον κατεβασετε απο εκει. Ο μονος που αξιζει απο playstore ειναι ο opera. Καντε τον test. https://www.bromite.org/ https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/app-bromite-chromium-plus-adblocking-t3687258
  11. Ναι πόσο θα χρειαστεί πια να κάνει πια updates τα maps. Πηρα το world + Traffic μια χαρά φαίνεται.
  12. Θα κανω ενα test το free premium για 7 μερες να δω πως ειναι αντι του google maps ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Ετσι δεν εχω πρόβλημα δεν με πειράζει. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
  13. Καλημέρα το sygic σαν gps αξίζει για αγορά? κάπου είχα δει πως κάθε 12 μήνες χρειάζεται πληρωμή για map updates ας εχεις το premium. Αυτό ισχύει? Το μονο που χρησιμοποιώ είναι το free google maps και σκεφτόμουν να αγόραζα κάποιο premium gps για android αλλα δεν ξέρω πιο.
  14. Με Nova Launcer δεν εχει θεμα αυτο που λες. Kανε ένα μικρό donate και πάρε τον nova. Eκτος του ότι θα αλλάξει την συμπεριφορά του κινητού. θα σου αλλάξει και την ταχύτητα προς το καλύτερο. Επίσης έχει παρα πολλά settings για να αλλάξεις.
  15. Οχι κατέβασε την απο εδω δωρεάν ξέχασα να βάλω το site. https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1179809 διάβασε και πως παίρνεις το dump log. Κάνε μου pm οταν θα έχεις το dump log και στείλε το σε pm. Να μην γεμίζουμε το thread. Θα χρειαστώ το better battery stats.txt Εκει μεσα θα ειναι ολα τα stats. Τα υπόλοιπα logs δεν τα χρειάζομαι.
×
×
  • Create New...