Jump to content

Xiaomi 13T

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

9 ώρες πριν, nikiforos_ said:

Υπάρχει εφαρμογή SMS της ΧΙΑΟΜΙ?

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του google messages?

(Και για εφαρμογή κλήσεων θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο, αν υπάρχει)

Στην Ασιατική έκδοση του λειτουργικού βάζουν τις δικές τους εφαρμογές μηνυμάτων και κλήσεων. Παρότι με βόλευαν αρκετά και από περιβάλλον εργασίας και από λειτουργίες (πχ ο dialer επέτρεπε εγγενώς ηχογράφηση), πλέον έχω μείνει με Google.

9 ώρες πριν, nikiforos_ said:

Γιατί να είναι όμως ειδικά της Xiaomi...;  Οποιαδήποτε γενικής χρήσεως εφαρμογή SMS -που να διαχειρίζεται σωστα και τα Ελληνικά, κατά προτίμηση- π.χ. Textra, Chomp κ.ά. δουλεύει μια χαρά.
Εγώ είμαι εδώ και χρόνια με το Textra και απόλυτα ικανοποιημένος.  Δεν... πλησίασα καν ποτέ την εφαρμογή της Google.

Για κλήσεις δεν έχω ασχοληθεί, είναι η αλήθεια, οπότε δεν ξέρω.
Υπάρχει όμως όντως εφαρμογή κλήσεων της ίδιας της Xiaomi, που τη βάζει πάνω ανάλογα με την έκδοση της ROM που θα βάλεις.
Οι πρόσφατες ROM που βάζουμε τελευταία έχουν όντως την εφαρμογή της Google.
ΑΝ θυμάμαι καλά όμως, η πρώτη εφαρμογή τηλεφώνου με την οποία είχε φτάσει η συσκευή στα χέρια μου, ήταν αυτή της Google.

Πιστεύω δε θα έχεις πρόβλημα να τη βρεις και να την κατεβάσεις..!

Μην περιμένεις να δεις τίποτα ιδιαίτερες διαφορές, πάντως.  Είναι αρκετά ως πολύ όμοιες - προφανώς αυτή της Xiaomi  είχε σα βάση την αντίστοιχη της Google..

Edited by w2o4ts

10 ώρες πριν, nikiforos_ said:

Αν την βρεις κάπου βάλε link, συνήθως πάνε πακέτο με το caller...

• 4 weeks later...

Έβαλα κι εγώ 2.0.211.0 την Παρασκευή, όλα λειτουργούν σωστά προς το παρόν, και η μπαταρία και το wifi και οι εφαρμογές που είχα. Αυξήθηκε και ο διαθέσιμος χώρος που είχα κατά μισό GB, μάλλον έκανε καμμία εκκαθάριση από διάφορα που είχαν μαζευτεί.

Το μόνο που άλλαξε (προς το πολύ χειρότερο) είναι η εφαρμογή των τηλεφωνικών κλήσεων, έγινε σαν πήγαμε 10 χρόνια πίσω. Μεγάλα κουμπιά, άλλαξε ο τρόπος απάντησης και γενικά ένα άσχημο πράγμα. Δεν μου αρέσει καθόλου, ελπίζω να το αλλάξουν σύντομα. (Φυσικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ να βάλω άλλη εφαρμογή, θα πορευτώ με αυτήν κι ελπίζω σε ... καλύτερες αναβαθμίσεις μελλοντικά)

Καλησπέρα, μετά την αναβάθμιση εχω θεματακια με boot loops. Εχει κάποιος αλλος αντίστοιχο προβλημα ή στο τηλέφωνο μου δεν έκατσε σωστα?

18 minutes ago, kakourass said:

Καλησπέρα, μετά την αναβάθμιση εχω θεματακια με boot loops. Εχει κάποιος αλλος αντίστοιχο προβλημα ή στο τηλέφωνο μου δεν έκατσε σωστα?

Κανένα θέμα εδώ.

Δυστυχώς χρειάζεται διερεύνηση, γιατί τα boot loops μπορεί να υποδηλώνουν και σφάλμα υλικού. Εάν έχεις ευχέρεια να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, είναι μια καλή επιλογή.

• 3 weeks later...
On 18/12/2025 at 9:00 ΜΜ, kakourass said:

Τώρα το είδα δυστυχώς...

Αν δεν έχει λυθεί, παρατήρησε εάν στα κάνει όταν χρησιμοποιείς συγκεκριμένη εφαρμογή. Ίσως είναι κάποια (πχ browser) που θέλει ενημέρωση ή κατάργηση και εγκατάσταση ξανά και δημιουργεί το πρόβλημα.

Λύθηκε το θεμα, μαλλον παντως έχεις δίκιο οτι κάποια εφαρμογή δημιουργούσε το πρόβλημα γιατί δεν εκανα καποια παρέμβαση στο τηλεφωνο. 

• 3 weeks later...

Πάλι μαγικά πράγματα από την σιαομάρα. Ούτε τώρα hyper os 3 (προφανώς...).

Από .211 - - - > .213

Ένα incremental update που φέρνει το security patch Δεκεμβρίου. 

Αλλάξαν μια ολόκληρη γραμμή στο changelog για να το επιστρέψουν πάλι με μέγεθος 1,2 gb. 

Απίθανα πράγματα! 

SAVE_20260122_170501.jpg

Edited by PRATINAS

Ας ελπίσουμε να έχει και bug fixes κάπου εκεί μέσα, σε όλο αυτό το πακέτο.
Η 211 είναι χαλαρά η χειρότερη ROM που έχει περάσει από το 13Τ για μένα...

On 21/11/2025 at 8:12 ΜΜ, minast said:

Στην Ασιατική έκδοση του λειτουργικού βάζουν τις δικές τους εφαρμογές μηνυμάτων και κλήσεων. Παρότι με βόλευαν αρκετά και από περιβάλλον εργασίας και από λειτουργίες (πχ ο dialer επέτρεπε εγγενώς ηχογράφηση), πλέον έχω μείνει με Google.

Η αλήθεια είναι οτι περα απο τα bootloops που ευτυχώς τα ξεπερασε, η μπαταρία μετα το update πέφτει αστεία γρήγορα.

1 ώρα πριν, kakourass said:

η μπαταρία μετα το update πέφτει αστεία γρήγορα.

Λες για την καινούρια αυτή έκδοση, τη 213...;

6 ώρες πριν, kakourass said:

Οχι την 211

Οκ, η μπαταρία με τη 211 *πέφτει* λίγο πιο γρήγορα απ' ό,τι με τις προηγούμενες, αλλά όχι τραγικά.
Αν εγκαταστάθηκε σχετικά πρόσφατα, ίσως θέλει μερικούς κύκλους φόρτισης μέχρι να έρθει ξανά στα... ίσια του.

Τα ίδια κι εδώ.  Και  κ α ν έ ν α  από τα πολυάριθμα bugs της 211 δε φαίνεται να διορθώθηκε.
Τουλάχιστον (μιλώντας για Xiaomi) δε φαίνεται να είναι και χειρότερη...

• 1 month later...

Τώρα η σιαομάρα έχει να λανσάρει την 3.0.301.0 (3.1) στις ναυαρχίδες. Δεν θα ασχοληθεί με τις πλέμπες! 

• 4 weeks later...

Χμμ...  Μου πρότεινε να κατεβάσω την 216.  Συνήθως καθυστερώ τα updates μέχρι να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχουν... γκρίνιες γι' αυτά, αλλά καθώς τώρα μου έχει μπει η ιδέα να εγκαταστήσω KernelSU-Next, είπα να βάλω και τη 216 πριν.

Ελπίζω να μην το... μετανιώσω!  Θα μεταφέρω εντυπώσεις (ελπίζω να μην είναι τέτοιες που να... λογοκριθούν από το φόρουμ! 🤣🤣🤣)

Υ.Γ:  Για όποιον άλλον ενδιαφέρεται να φανεί... τολμηρός, τη 216 μου τη βρήκε με το που γύρισα το region σε Ελβετία (το συνηθισμένο τεχνασματάκι για updates...)

8 ώρες πριν, kakourass said:

Security patch ειναι, δεν χρειάζεται να εισαι πολύ τολμηρός για να το κανεις

Ξέχασα να αναφέρω στο προηγούμενο post:

Updated Security Patch to February 2026

Και όντως, δε βλέπω καμιά ιδιαίτερη διαφορά σε κάτι.  Η μπαταρία φαίνεται να τελειώνει λίγο πιο γρήγορα, αλλά αν δε γίνουν 1-2 κύκλοι φόρτισης μετά το update, δε νομίζω ότι τέτοιες παρατηρήσεις είναι αξιόπιστες έτσι κι αλλιώς, οπότε θα... επανέλθω και γι' αυτό.