Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από 3 χρόνια χρειάζεται να ανανεώσω το συμβόλαιό μου ως ενοικιαστής.

Από την άλλη σκέφτομαι να αρχίσω σύντομα να ψάξω για άλλο διαμέρισμα, γιατί έχω πολλά θέματα με υγρασία και το σπίτι δεν με καλύπτει πια στα τετραγωνικά.

Δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα. Μπορεί να έχω κάποια σοβαρό πρόβλημα αν υπογράψω και μετά από ένα, δύο μήνες φύγω, φυσικά με προειδοποίηση πρώτα;

γιατι να υπογραψεις? πες οτι θα φυγεις μόλις βρείς άλλο σπίτι. δεν υπάρχει πρόβλημα στην πράξη.

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

kanenas0 : Δυστυχώς, αφού μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε την ωρομέτρηση, δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς παρά να ακολουθήσεις το ίδιο σύστημα (στο κάτω-κάτω, ενδέχεται να είναι και σωστές οι ώρες)...προέχει βεβαίως η επισκευή του μετρητού...

junglist : εάν υπογράψεις νέο μισθωτήριο, θα είσαι υπόχρεως να το σεβασθείς και ενδεχομένως να κληθείς να πληρώσεις δικαστικώς τα μέχρις της λήξεως μισθώματα καθ' ό χρονικό διάστημα το μίσθιο παραμένει κενό άνευ υπαιτιότητος του εκμισθωτού..επομένως, μήν υπογράψεις, άσε την μίσθωση να καταστεί αορίστου χρόνου και αφού ούτως ή άλλως η μίσθωσις ισχύει για τρία έτη το λιγότερο εκ του νόμου και τα έχεις ήδη συμπληρώσει, την καταγγέλεις όποτε θέλεις και αποχωρείς..

kanenas0 : Δυστυχώς, αφού μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε την ωρομέτρηση, δεν μπορείς να κάνεις αλλοιώς παρά να ακολουθήσεις το ίδιο σύστημα (στο κάτω-κάτω, ενδέχεται να είναι και σωστές οι ώρες)...προέχει βεβαίως η επισκευή του μετρητού...

Ευχαριστω για την απαντηση.

Εν τελει αλλαξαμε τον μετρητη αν και ο τεχνικος δεν ειδε καποιο προβλημα (δουλευε κανονικα οταν του πειραζε τα καλωδια). Ο θερμοστατης του διαμερισματος ειναι για αλλαγη και ισως φταιει και η βανα. Το εχουμε υπο παρακολουθηση. Παντως το διαμερισμα ειναι γυρω στους 24 βαθμους.

Συμφωνησαμε σε μια χρεωση ιση με τον μεσο ορο 3 αλλων με τα ιδια μετρα και κανονικη χρηση (2-4 ωρες την ημερα).

Τωρα γιατι αλλαξαμε τον μετρητη;

Βρηκαμε αλλο ενα διαμερισμα που ο μετρητης δεν δουλευε (ειχε ωρες καταγεγραμμενες οποτε ειναι προσφατο το προβλημα -- αλλα μπορει να παιζεται παιχνιδι εδω), και αλλον ενα μετρητη που μετραγε αντιστροφα!! Βαρυς καταναλωτης και αυτος αλλα τον τελευταιο μηνα ειχε γραψει λιγα οποτε και αυτο ειναι προσφατο προβλημα (δεν υπαρχει παιχνιδι εδω).

Τους αλλαξαμε βεβαια κι'αυτους.

Ελπιζω το αρχικο προβλημα να ειχε να κανει με μετρητη που πηγαινε μπρος-πισω για να τελειωνουμε και μ'αυτο.

Αγκαθα Κριστι καταντησε το πραγμα :)

Καλη χρονιά.

Edited by impreza_sti
Διόρθωση κώδικα παράθεσης

γιατι να υπογραψεις? πες οτι θα φυγεις μόλις βρείς άλλο σπίτι. δεν υπάρχει πρόβλημα στην πράξη.

junglist : εάν υπογράψεις νέο μισθωτήριο, θα είσαι υπόχρεως να το σεβασθείς και ενδεχομένως να κληθείς να πληρώσεις δικαστικώς τα μέχρις της λήξεως μισθώματα καθ' ό χρονικό διάστημα το μίσθιο παραμένει κενό άνευ υπαιτιότητος του εκμισθωτού..επομένως, μήν υπογράψεις, άσε την μίσθωση να καταστεί αορίστου χρόνου και αφού ούτως ή άλλως η μίσθωσις ισχύει για τρία έτη το λιγότερο εκ του νόμου και τα έχεις ήδη συμπληρώσει, την καταγγέλεις όποτε θέλεις και αποχωρείς..

Δεν ξέρω αν θα φύγω σε ένα ή δύο μήνες και δεν θέλω να την ενημερώσω από τώρα, γιατί μπορεί αλλάξει συμπεριφορά.

Πάντως τα συμβόλαια τα έχει ετοιμάσει. Μόνο υπογραφή μένει.

Αν δεν υπογράψω, δεν θα έχω και χαρτί για την εφορία.

Αν ισχύσει αυτό με τα 3 χρόνια, γιατί να μην υπογράψω και μετά να την κόψω όπως λες;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Γιατί αν υπογράψεις "υποσχεσαι" ότι θα μείνεις άλλα 3 χρόνια.

Αν αθετησεις την υπόσχεση, έχει δικαίωμα να σου ζητήσει τον ευθύνες. Δλδ να σου ζητήσει να πληρώσεις το νοίκι μέχρι να βρεθεί νέος ενοικιαστής.

Αν δεν υπογράψεις, μπορείς άνετα μείνεις όσο χρειάζεται έως ότου βρεις καινούργιο σπίτι.

Στο μεταξύ πρέπει να επιτρέπεις υποψήφιους ενοικιαστές να βλέπουν το σπίτι κάποια συγκεκριμένη ώρα, αν ενημερώσεις ότι θα την "κάνεις".

Οτι λέει ο greece_gus είναι αυτό που πρέπει να γίνεται και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. :D

Το νέο συμβόλαιο είναι για 1 χρόνο, όχι για 3. Και ήδη είμαι στον 2ο μήνα από τους 12. Οπότε μιλάμε για μικρότερο των 9 μηνών το διάστημα που μιλάμε.

Και όπως είπα και πριν, όταν βρω θα ειδοποιήσω κάποιο λογικό διάστημα πριν. Δεν θα φύγω σε μια νύχτα.

Με την εφορία μπορεί να έχω πρόβλημα αν υπογράψω και μετά καταγγείλω το συμβόλαιό; και πώς γίνεται η καταγγελία;

Amazon Fire stick 4k max

Σαν ενοικιαστής δεν έχεις υποχρέωση για το συμβόλαιο. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να δηλώσει ότι έχει νοικιάσει σε λογικό χρόνο.

Σαν ενοικιαστής, εφόσον πληρώνεις το νοίκι σου και έχει την απόδειξη σου, κοιμάσαι ήσυχος.

Σαν ενοικιαστής δεν έχεις υποχρέωση για το συμβόλαιο. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να δηλώσει ότι έχει νοικιάσει σε λογικό χρόνο.

Σαν ενοικιαστής, εφόσον πληρώνεις το νοίκι σου και έχει την απόδειξη σου, κοιμάσαι ήσυχος.

Αρα για την εφορια μετρανε μονο οι αποδειξεις και οχι το συμβολαιο;

Αν ομως δεν εχω υπογραψει το συμβολαιο, πως θα συνεχισω να παιρνω τις αποδειξεις που επειδη η ιδιοκτητρια μενει μακρια μου τις στελνει μαζεμενες μια φορα τον χρονο;

Αν σταματησει να τις ετοιμαζει, τι γινεται;

Amazon Fire stick 4k max

Τις αποδείξεις τις χρειάζεσαι για να μπορείς να αποδειχθεί ότι δεν χρωστάς νοικια. Η κατάθεση σε μια τράπεζα έχει ίδια αξία.

Στην φορ. Δηλωση θα δηλώσεις του νοίκι που πλήρωσες και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Τέλος.

Όταν θελήσεις να φύγεις απλώς φεύγεις. Για λόγους καλής πίστης το αναφέρεις στην ιδιοκτήτρια, ώστε να βρεθεί νέος ενοικιαστής, χωρίς αυτό να σημαίνει απαιτήσεις από μέρους της.

Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο για να "καταγγείλεις" κάτι.

Καταγγελία θα χρειαστεί μόνο αν υπάρχει συμβόλαιο σε ισχύ και κάποιος θέλει να το "σπασει", με ότι συνεπάγεται αυτό, σύμφωνα με τους όρους.

Κάνε ότι σε συμβούλευσε ο φίλος και όλα θα πάνε καλά.

Θα το πω απλά : επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και ο καθείς κοιτάει να εκμεταλλευθεί καταστάσεις, (συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου μου) καλό θα είναι να είσθε τυπικοί ως προς την εφαρμογή του νόμου..υποθέσεις που παλαιότερον δεν αναλάμβαναν δικηγόροι, τώρα τις έχουν κάνει καθημερινότητα...επομένως φίλε junglist, αποφάσισε τι ακριβώς θέλεις και θα κάνεις, πόσο θα μείνεις στο μίσθιο κ.λ.π. για να μην βρεθείς προ απροόποτυ καταστάσεως..

Πιστεύω ότι επειδή ακριβώς οι καιροί είναι δύσκολοι, ο καθένας κοιτάει το πως να μην έχει χασούρα.

Δηλαδή εάν έχεις συμβόλαιό για 1 χρόνο και στους 6 μήνες θέλεις να φύγεις, δε γίνεται ο ιδιόκτητης να σε βάλει να πληρώσεις με το ζόρι.

Στη χειρότερη, του λες δεν σε πληρώνω γιατί πάω αύριο σε άλλο σπίτι. Κανε μου αν θέλεις έξωση, λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για τα βασικά μας έξοδα.

Επίσης, το ότι σταμάτησε η δυνατότητα χαρισματος των ενοικίων στην εφορία είναι ένα βήμα προς το ευκολότερο "εγώ φεύγω γιατί βρήκα αλλού φθηνότερα". Δηλαδή δε συμφέρει πλέον ούτε τον ιδιόκτητη γιατί θα πληρώνει φόρο για ενοίκια που ποτέ δεν πρόκειται να εισπράξει.

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Πιστεύω ότι επειδή ακριβώς οι καιροί είναι δύσκολοι, ο καθένας κοιτάει το πως να μην έχει χασούρα.

Δηλαδή εάν έχεις συμβόλαιό για 1 χρόνο και στους 6 μήνες θέλεις να φύγεις, δε γίνεται ο ιδιόκτητης να σε βάλει να πληρώσεις με το ζόρι.

Στη χειρότερη, του λες δεν σε πληρώνω γιατί πάω αύριο σε άλλο σπίτι. Κανε μου αν θέλεις έξωση, λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για τα βασικά μας έξοδα.

Επίσης, το ότι σταμάτησε η δυνατότητα χαρισματος των ενοικίων στην εφορία είναι ένα βήμα προς το ευκολότερο "εγώ φεύγω γιατί βρήκα αλλού φθηνότερα". Δηλαδή δε συμφέρει πλέον ούτε τον ιδιόκτητη γιατί θα πληρώνει φόρο για ενοίκια που ποτέ δεν πρόκειται να εισπράξει.

Δεν κατάλαβες ΔΕΝ σταμάτησε το δικαίωμα του ιδιοκτήτη να ΕΚΧΩΡΉΣΕΙ ενοίκια στην εφορία! Μετά κυνηγάει τον ενοικιαστή . τέρμα τα κόλπα.

Δεν κατάλαβες ΔΕΝ σταμάτησε το δικαίωμα του ιδιοκτήτη να ΕΚΧΩΡΉΣΕΙ ενοίκια στην εφορία! Μετά κυνηγάει τον ενοικιαστή . τέρμα τα κόλπα.

Έχεις δίκιο. Λάθος δικό μου.

Έψαξα για να βρω λινκ να σου δείξω, και τελικά είδα ότι θα το συνεχίσουν και το 2014 αυτό.

Είχα μείνει στην πρώτη ανακοίνωση που έλεγε ότι θα καταργηθεί :(

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Να ρωτήσω κάτι που μοιάζει λίγο αυτονόητο.

Οι έκτακτες δαπάνες για επισκευή ανελκυστήρα που χάλασε, δεν επιμερίζονται ανάλογα με τα χιλιοστά συμμετοχής στις δαπάνες του ανελκυστήρα?

Γιατί μέχρι σήμερα, στην πολυκατοικία μου γινόταν το εξής: οι δαπάνες για την περιοδική συντήρηση του ανελκυστήρα κατανέμονταν βάσει αυτών των χιλιοστών, ενώ οι δαπάνες για έκτακτες βλάβες διαιρούνταν δια τον αριθμό των διαμερισμάτων δλδ πλήρωναν όλοι το ίδιο.

Δεν υπάρχει ''όλοι το ίδιο''...ο κανονισμός προβλέπει την συμμετοχή στις γενικές δαπάνες και δαπάνες ανελκυστήρος βάσει του πίνακος κατανομής ποσοστών και με τα χιλιοστά που προβλέπονται...

Θα το πω απλά : επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και ο καθείς κοιτάει να εκμεταλλευθεί καταστάσεις, (συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου μου) καλό θα είναι να είσθε τυπικοί ως προς την εφαρμογή του νόμου..υποθέσεις που παλαιότερον δεν αναλάμβαναν δικηγόροι, τώρα τις έχουν κάνει καθημερινότητα...επομένως φίλε junglist, αποφάσισε τι ακριβώς θέλεις και θα κάνεις, πόσο θα μείνεις στο μίσθιο κ.λ.π. για να μην βρεθείς προ απροόποτυ καταστάσεως..

Ξέρω τι θέλω να κάνω.

Θέλω να πάω σε καλύτερο σπίτι, απλά δεν ξέρω πόσο καιρό θα μου πάρει.

Μπορεί λοιπόν να χρειαστεί να παραμείνω 1-1.5 μήνα ακόμα εδώ που είμαι. Ψάξιμο δεν έχω κάνει ακόμα.

Οπότε με συμβουλευεις να μην υπογράψω το συμβόλαιο που έχει ετοιμάσει ο ιδιοκτήτης τι γίνεται; Απλά του λέω ότι δεν υπογράφω και συνεχίζω να τον πληρώνω κανονικά; Αποδείξεις θα δικαιούμαι;

Amazon Fire stick 4k max

Να του πεις την αλήθεια. Τόσο δύσκολο είναι; Κάποια στιγμή θα ξέρεις πάνω κάτω ποσό χρόνο θα θες να φύγεις. Θα ήθελες, αν ήσουν εσύ στη θέση του να σου παίξουν π.....α; Όχι υποθέτω.

Φώναξε τον λοιπόν, πες του έτσι έχουν τα πράγματα, αποδείξεις βεβαία και θα μπορεί να σου δίνει και εφόσον δηλωθούν δεν θα έχετε απολύτως κανένα πρόβλημα.

Μην κάνετε τα πράγματα δύσκολα. Ο καθένας θα εκτιμούσε την αλήθεια και τον άντρα που φοράει παντελόνια.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Λοιπόν επειδή τελικά ρώτησα λογιστή και κάνατε λάθος να μιλάτε για παντελόνια και υπογραφές, τα πράγματα είναι όπως τα περίμενα και πολύ πιο απλά από όσο τα λέγατε.

Δεν χρειάζεται λοιπόν μετά από την λήξη του συμβολαίου ανανέωση μέχρι να φύγω, οπότε αρκεί να γίνει μόνο η ενημέρωση προς την ιδιοκτήτρια 1 μήνα τουλάχιστον πριν.

Amazon Fire stick 4k max

Λοιπόν επειδή τελικά ρώτησα λογιστή και κάνατε λάθος να μιλάτε για παντελόνια και υπογραφές, τα πράγματα είναι όπως τα περίμενα και πολύ πιο απλά από όσο τα λέγατε.

Δεν χρειάζεται λοιπόν μετά από την λήξη του συμβολαίου ανανέωση μέχρι να φύγω, οπότε αρκεί να γίνει μόνο η ενημέρωση προς την ιδιοκτήτρια 1 μήνα τουλάχιστον πριν.

Δεν ξέρω αν θα φύγω σε ένα ή δύο μήνες και δεν θέλω να την ενημερώσω από τώρα, γιατί μπορεί αλλάξει συμπεριφορά.

Επειδή εγώ μίλησα για παντελόνια, απάντησα στο "δεν θέλω να την ενημερώσω από τώρα, γιατί μπορεί αλλάξει συμπεριφορά".

Και είπα ότι είναι πολύ καλύτερα να πεις απλά την αλήθεια. Οι καλοί λογαριασμοί δεν κάνουν μόνο τους καλούς φίλους.

Μια χαρά στα είπαμε. Μιλάς, συνεννοείσαι σαν ενήλικας με τον/την ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτρια και δεν χρειάζονται συμβόλαια για τους επιπλέον μήνες και αποδείξεις μπορείς να πάρεις κανονικά.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

:lol:

μα αφου τα ιδια σου λεγανε ολοι,μην υπογραψεις αν εχεις σκοπο να φυγεις.

Κανε της λοιπον Και ΓΡΑΠΤΗ ενημερωση οτι θα φυγεις.Να εχεις υποψη οτι

http://www.mylefkada.gr/2013/January/apodeixh.jpg

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Άρθρο 609 Α.Κ. - Λήξη σε περίπτωση αόριστης διάρκειας

Στη μίσθωση με αόριστη διάρκεια η καταγγελία του προηγούμενου άρθρου, εφόσον δεν συμφωνήθηκε διαφορετικά, γίνεται: Αν πρόκειται για μίσθωμα κινητού ή ακινήτου που έχει οριστεί με την ημέρα πριν από μια τουλάχιστον ημέρα. Αν πρόκειται για μίσθωμα κινητού πράγματος που έχει οριστεί κατά εβδομάδα ή κατά μακρότερα διαστήματα, τουλάχιστον πριν από τρεις ημέρες. Αν πρόκειται για μίσθωμα ακινήτου που έχει οριστεί κατά εβδομάδα, τουλάχιστον πριν από πέντε ημέρες και ισχύει για το τέλος της εβδομάδας. Αν πρόκειται για μίσθωμα ακινήτου που έχει οριστεί κατά μήνα, τουλάχιστον πριν από δεκαπέντε ημέρες και ισχύει για το τέλος του ημερολογιακού μηνός. Αν πρόκειται για μίσθωμα ακινήτου που έχει οριστεί κατά διαστήματα μακρότερα από ένα μήνα τουλάχιστον πριν από τρεις μήνες και ισχύει για το τέλος του Μαρτίου ή του Ιουνίου ή του Σεπτεμβρίου ή του Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Επομένως, junglist , αφού μετά την συμβατική λήξη της μισθώσεως αυτή καθίσταται αορίστου χρόνου και το μίσθωμα έχει συμφωνηθεί να καταβάλλεται ανά μήνα, το μόνο που χρειάζεται είναι δεκαπενθήμερη προειδοποίηση και όχι μήνας και καλά θα κάνεις να ρωτάς δικηγόρο και όχι λογιστή για νομικά θέματα αστικού δικαίου...κατά τα λοιπά σχεδόν όλοι το ίδιο πράγμα σου προτείναμε και δεν βλέπω πού είναι η επι πλέον φώτιση που έλαβες από τον λογιστή σου...

Edited by greece_gus

Από μη τι άλλο θα έπρεπε να πεις ευχαριστώ για τις απαντήσεις σε όλους και ιδιαιτέρως στον greece_gus όπου η συμβουλή του είναι εμπεριστατωμένη και ακριβής και όχι να μας την λες ότι δεν στα λέμε καλά.

Στοιχειώδης ευγένεια λέγεται.

Να ρώτησαν κατι και εγώ? Έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να του πει να υπογράψουν συμβολαιο αλλιως να φύγει? Όχι να φύγει αμέσως αλλά μετα απο 1 μήνα εφόσον έχει βρει αλλο ενοικιαστή? Αναφέρομαι στην περιπτωση του junglist.

Και μια αλλη ερώτηση. Αν εχεις ανανεώσει το συμβολαιο για άλλο ένα χρόνο και στους 3 μηνες θες να φυγεις , εχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να σου πει ”οκ, άλλα επειδή έγινε πρόσφατα η ανανέωση δεν θα σου επιστρέψω την εγγυηση”. ? μου φάνηκε πολύ περίεργο που το ειπαν σε έναν φίλο μου, αλλά τελικά δεν έφυγε επειδή ο λόγος ήταν φασαρία (σε ώρες κοινής ησυχίας,αργά το βραδυ) από τον απο πανω του, αλλά τελικά ησύχασε .

Σε περίπτωση συμβατικής λήξεως της μισθώσεως, ο εκμισθωτής δικαιούται να προβεί σε έξωσή σου λόγω παρελεύσεως του συμφωνηθένοτς χρόνου, πράγμα το οποίο πρακτικώς σού δίνει ένα χρονικό περιθώριο περίπου 3-4 μηνών...

Αναφορικώς με το δεύτερο ερώτημά σου, μπορεί να συμφωνηθεί ως ποινική ρήτρα στο μισθωτήριο , η παρακράτηση της εγγυήσεως για παραβίαση οιουδήποτε όρου που συνεφωνήθη ως ουσιώδης, συμπεριλαμβανομένης και της προώρου και αναιτιολογήτου αποχωρήσεως εκ του μισθίου (αν και έχω εκφράσει στο παρελθόν την επιφύλαξή μου για την νομιμότητα μίας τέτοιας ρήτρας)..

Για να ειμαι απολυτα σωστος, εκτιμω τις απαντησεις ολων ειτε εκφραστηκαν με τροπο που δεν μου αρεσαν ειτε δεν ηταν απολυτα ξεκαθαρες για μενα.

Και στο παρελθον ειχαν λυθει καποιες αποριες μου χαρη στα παιδια εδω.

Pavlitakis να κοιτας την δουλεια σου, οπως δεν σε χαρακτηριζω εγω, να κρατας το στοματακι σου κλειστο οταν δεν σε προσβαλλει καποιος.

Amazon Fire stick 4k max