Jump to content

Galois

Members
  • Δημοσιεύσεις

    36
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Galois

  1. Όποιος απο εδώ μέσα είναι δικηγόρος παρακαλείται να μου στείλει τρόπο επικοινωνίας στο inbox.
  2. Οι ιδιοκτήτες, δεδομενου ότι αυτά "θα μείνουν" στην πολυκατοικία.
  3. Οτιδήποτε φτιάχνεται στην πολυκατοικία και "μένει" εκει, το πληρώνουν οι ιδιοκτήτες. Γενικός κανόνας. Οι ενοικιαστές πληρώνουν μόνο το κόστος χρήσης. Επίσης, όπως έχει τονιστεί, δεν υπάρχει ισομοίρασμα, όλα πάνε βάσει χιλιοστών. greece gus, ευχαριστώ για την απαντηση στο ερώτημά μου. Θα καλεσουμε μαστορα και θα δούμε.
  4. Καλημέρα σας. Σήμερα η ενοικος του 1ου, μας είπε ότι θα καλέσει εταιρία για απόφραξη του σιφωνιού της βεράντας και ότι η τιμή (50€) θα μπει στα κοινόχρηστα. Συγκεκριμένα πως όταν "ακόμα κι όταν πλενουμε εμείς της βεράντες μας βγαίνουν νερά σε αυτήν". Η μητέρα μου ως διαχειρίστρια της είπε ότι εξαρτάται που είναι το βούλωμα για το αν θα μπει στα κοινόχρηστα ή όχι. Της είπε ότι στα κοινόχρηστα μπαίνει η απόφραξη αποχέτευσης "που είναι στο πεζοδρόμιο", δηλαδή όταν έχουν ενωθεί όλες της πολυκατοικίας και πάνε προς την κεντρική. Δεν μαλώσανε ακόμα, αλλα για να μη συμβεί, ερωτώ: Πότε είναι καποιος αποκλειστικά υπέυθυνος και πότε όλη η πολυκατοικία για το ξεβούλωμα? Λογικά οι δικές μας υδροροές που μένουμε σε πανω όροφο ενώνονται με τη δική της, μήπως της μεταφέραμε εμείς κάτι και σκάλωσε σε αυτήν; Από την άλλη, αν είναι άτυχη και σκαλωσε εκει, τότε βαραίνει εκείνη; Πως βρίσκουμε σε ποιο σημείο υπάρχει το βούλωμα;; Για να σας προλάβω, ο κανονισμος δεν λεει ΤΙΠΟΤΑ.
  5. γιατί δεν καλεις την τροχαια να του το σηκώσει;;
  6. Καταρχάς σόρρυ που έκανα 2 ερωτήσεις και εξαφανίστηκα, οι φετινές ιώσεις είναι το κάτι άλλο. Ήμουν με 39 πυρετό κάτι μέρες. greece_gus ο κανονισμός είναι του 1980. Είναι ένα απίστευτο χάλι, δεν κανει διάκριση κοινών βαρών και κοινοχρήστων, αλλά αναφέρεται μόσο σε κοινοχρηστα, με αποτέλεσμα τα χιλιοστά των διαμερισμάτων να αθροίζουν κανονικά στο 1.000 τοις χιλίοις, αλλά αν προσθέσεις και των μαγαζιών αθροίζει στο 1.200 τοις χιλίοις. Κάτι λοιπόν που είναι κοινό βάρος (δλδ πρέπει να πληρώσουν τα μαγαζιά, πχ. ξεβουλωμα αποχέτευσης) πως το επιμερίζουμε? (εγω χρησιμοποιώ αναγωγή στη μοναδα) Το έφερα ως παράδειγμα για το τι τσαπα******ά μπορεί να γίνει. Θενξ για την απαντηση, αν και τον νόμο αυτόν τον είχα διαβάσει. Δεν με βοηθάει όμως και πολύ. Αν μαζευτούμε το 45% των ψήφων τι κάνουμε;; Γίνεται η συνέλευση ή όχι;; Επειδή το σκέφτηκα αυτές τις μέρες, πιστεύω ότι θα πρεπει να γίνει όπως γίνεται στις εταιρίες. 2 άκυρες συνελεύσεις και στην 3η να παρθει απόφαση με όσους κι αν ειναι εκει. Μου φαίνεται ό,τι πιο σωστο.
  7. Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση. Στα του Κανονισμού, ο Κανονισμός της Πολυκατοικίας δεν πρόβλέπει τίποτα. Το εγγραφο που έχω στα χέρια μου και τιτλοφορείται "Σύστασις Οριζοντίου Ιδιοκτησίας, Κανονισμς Πολυκατοικίας" αφού περιγράψει το οικόπεδο, τα διαμερίσματα τα χιλιοστά κλπ, έχει ένα άρθρο που λέει ποιες ιδιοκτησίες περνάνε στον οικοπεδουχο ως αντιπαροχή και τέλος έχει ένα άρθρο που λεει επι λέξει: "Εκαστη ιδιοκτησία αποτελεί αντικείμενο χωριστής και διακεκριμένης ιδιοκτησίας, η κτήσις, άσκησις ή απώλεια τη κυριότητος εξ' οισδήποτε αιτίας διέπονται υπό των διατάξεων του Νόμου 3741/1929 και των άρθρων 1002 και 1117 του Αστικού Κώδικος και των όρων της παρούσης και κανονισμού της πολυκατοικίας ως κατωτέρω -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------" Έτσι ακριβώς τα λέει. Έχει κι αυτά τα ασυμπλήρωτα κενά. Οπότε ίσως να μην υπάρχει αυτό που λέμε κανονισμοςμε την στενή έννοια. Σε αυτήν την περίπτωση, τι κάνω;;;;
  8. Καλή ιδέα η αποστολή συστημένης επιστολής, ευχαριστώ Μακεδών. Ναι, όλο αναφέρονται σε ποσοστά ψήφων στη συνέλευση. Ας περιμενουμε και τη γνωμη του κ. greece_gus.
  9. Καλησπέρα σας. Θέλω να συγκαλέσω γενική συνέλευση (ως διαχειριστης) αλλά επειδή 2 ιδιοκτήτες μένουν μακριά από την Αθήνα, θέλουν να εξουσιοδοτήσουν (κανονικά, με γνήσιο υπογραφής κλπ) τους ενοικιαστές τους να παραστούν/μιλήσουν/ ψηφίσουν γι' αυτούς. Θα πρέπει να το δεχτώ η όχι;; β) Επίσης, για να είναι έγκυρη μια γενική συνέλευση θα πρέπει, εφόσον είναι η 1η που συγκελείται να παρευρίσκονται το 51% των συνολικών ψήφων. Και για να πάρει απόφαση, θα πρέπει κάτι να ψηφιστεί από το 51% των παρευρισκόμενων, σωστά;; (εξαιρουνται τα θεματα που απαιτουν ομοφωνια) γ) Αν στην 1η συνέλευση δεν παραστεί το 51% των ψήφων, θα πρέπει να αναβληθει και να βγει καινουργια ανακοίνωση για καινούργια συνέλευση μερικες μερες μετά, όπου η νέα συνέλευση πραγματοποιείται όσοι και να παρευρίσκονται, σωστά; Και πάλι για να παρθεί κάποια απόφαση, απαιτείται η στήριξη του 51% των παρευρισκόμενων ψήφων, σωστά;; (σε αυτήν την περιπτωση, μπορει να παρθει απόφαση και με πολύ λιγους ψήφους, πχ. αν παρισταται το 30% και το 51% αυτου του 30%, ψηφίσει κάτι, ουσιαστικά θα έχει ψηφιστεί από το 16% του συνόλου, ισχύει όμως νομικά η απόφαση, ε;; ) (τα β και γ πιστεύω τα έχω διαβασει πιστεύω εδω μεσα, αρκετα παλιότερα, απλά δεν θυμάμαι αν τα θυμάμαι σωστά. Θα σφαχτουμε λογικά στη συνέλευση και θέλω να είμαι νομικά κατοχυρωμένος. συγγνωμη αν κουραζω.)
  10. Έχει αγοράσει κάποιος κλιματιστικό toshiba την τελευταία 2ετία; Αν ναι, τον παρακαλώ να μου γράψει την εμπειρία του σχετικά με τα τριξίματα ή μη των πλαστικών της εσωτερικής μονάδας. Απαραίτητο το να έχει αγοαραστεί σχετικά πρόσφατα (νομίζω η 2ετία είναι καλό όριο).
  11. Όταν λέμε ελαχιστο μήκος σωληνώσεων 3μ, εννοούμε η κάθε μια σωλήνα του κυκλώματος 3μ, ή και οι δυό μαζί?
  12. Δεν είναι στερεωμενη σε τοίχο η εσωτερική μοναδα. Πατάει σε βάσεις στο πάτωμα. Και το πάτωμα είναι ίσιο. (ουτε ταλαντώνεται, αν ακουμπησεις απαλα χερι επανω, δεν νιωθεις τίποτα) Επίσης, δεν το κατέστησα σαφές παραπάνω, αλλά οι ήχοι δεν είναι συνεχόμενοι για να πουμε ότι είναι κάποιου είδους χτυπημα μεταξύ των πλαστικών ή συντονισμος. Οι ήχοι εμφανίζονται για κάποια ώρα, ακανόνιστα, όταν αλλαζει η θερμοκρασία του αέρα που βγάζει το μηχάνημα. Ορίστε, κοιτάξτε σχόλιο σε κορυφαίο μηχάνημα. Δείτε το 2ο σχόλιο τι λεει στα αρνητικά. Είναι μαστιγα το πράγμα. https://www.skroutz.gr/s/48351/Mitsubishi-MSZ-FD25VA.html Παραπάνω 2 χρήστες είπαν ότι δεν έχουν πρόβλημα με Mitsubishi. Τι διάολο, με τις παρτίδες πάει?
  13. Δεν είναι ήχοι συντονισμού αυτοί, είναι ήχοι συστολής/διαστολής και κόβω και το κεφαλι μου. Το θέμα είναι, αν είναι όντως τέτοιοι ήχοι, μπορει να γίνει κάτι πέρα από πέταμα και αγορά καινούργιου? Μπορουν να βοηθήσουν τα ελαστικά στηρίγματα?
  14. Την πάτησα για τα καλα. Αγόρασα κλιματιστικό δαπεδου Gree inverter 9αρι. Καλή απόδοση, αθόρυβη λειτουργία, αλλά τα πλαστικά τρίζουν λες και τα σπας στο δύο. Δεν το κάνει μόνο στην αρχή, αλλά κάθε φορά που ξεκινάει ο συμπιεστής και κρυώνει αισθητά ο αέρας που βγάζει, αρχίζει το κρακ κρακ. Κι επειδή είναι σε υπνοδωμάτιο, εχω χασει τον ύπνο μου. Αντίστοιχο ήχο κάνει το κλιματιστικό μια φίλης (Fujitsu παρακαλώ!! αλλα αγορασμενο πριν 4 χρόνια, προσφατα σχετικά δηλαδη), αλλά μονο στην λειτουργία του ζεστού. Στο κρύο δεν ακούγεται κατι. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα συμβαίνει με το δικό μου στην λειτουργία ζεστού. Επειδή, διάβασα παραπανω και το μηνυμα του/της ela002 που ανέφερε παρόμοιο πρόβλημα για το Panasonic, πιστεύω ότι τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα το θέμα. Σε μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα, λεει πως οι ήχοι αυτοί είναι λογικοί στα πλαίσια της λειτουργίας και δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχία. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ!! Το κλιματιστικό που αντικατέστησα ήταν 26 ετών, δεν ακουγόταν τίποτα. Εχω 12αρι Panasonic αγορασμενο το '98 και δεν ακουγεται τίποτα. Έχω 9άρι sharp αγορασμενο το '97 δεν ακουγεται τίποτα. Επειδή οι εταιρίες τα έχουν κανει όλα σκατα, πρέπει να το αποδεχτούμε;; Λοιπόν, το πρόβλημα δεν είναι τα χαμένα λεφτα, που λόγω μονάδας δαπεδου ήταν κι αρκετά, το πρόβλημα είναι πως αυτό το θεμα δεν γινεται να ελεγθεί πριν παρεις και λειτουργήσεις το κλιματιστικο. Δηλαδή, μπορουνα να χαθούν κι άλλα χρήματα σε κάποια άλλη μοναδα με παρόμοιο πρόβλημα. Πριν το αγοράσω, είχα δει και καποια mitsubishi, κι αυτα είχαν εξαιρετικά λεπτα πλαστικά. Δεν ξερω βέβαια αν τρίζουν. Δεν ξέρω καν αν το ζήτημα του τριξίματος έχει να κάνει με το πάχος των πλαστικών. Κάποια ιδέα κανεις? Για μαρκα τουλαχιστον. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΙΖΕΙ. Ψιλοδιαφορες στις καταναλώσεις μου είναι αδιαφορες. (λετε να μπορώ να διεκδικήσω επιστροφη χρημάτων? χλωμό το κοβω..)
  15. Ευχαριστώ για την απάντηση, θα διαβάσω τις πληροφόρίες από την ΠΟΜΙΔΑ και θα επανέλθω.
  16. Καλημέρα σας. Όπως ίσως θα ξέρετε, βάσει ενός νόμου του 2008, οι ανελκυστήρες θα πρέπει να λαμβάνουν πιστοποίηση κάθε 4-5 χρόνια (ανάλογα με τον αριθμό των στάσεων), από ανεξάρτητο φορέα που συνήθως είναι εταιρεία διαφορετική από την εταιρεία συντήρησης. Κάτι σαν το ΚΤΕΟ στο αυτοκίνητο σκεφτείτε. Προφανώς, στο όνομα της ασφάλειας κι επειδή η οικοδομική δραστηριότητα έχει πέσει, νομοθετούνται εργασίες, αλλά αυτό το κομμάτι ας το προσπεράσουμε. Το θέμα είναι ότι εκτός από τον ίδιο τον έλεγχο που κοστίζει γύρω στα 300 ευρώ, σε παλιούς ανελκυστήρες, όπως τον δικό μας, ράβεται ένα αξιοσέβαστο κουστουμάκι. Ήδη ένας από τους ενοίκους, έθεσε το θέμα ότι αν το κόστος των εργασίων για συμμόρφωση με τα νέα πρότυπα ασφαλείας είναι υψηλό, να διακόψουμε τη λειτουργία του ανελκυστήρα. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ κατοικώ στον τελευταίο όροφο (3ο) κι επιπλέον η μητέρα μου έχει κινητικά προβλήματα. Δεν γίνεται να ανεβεί, ούτε καν να κατεβεί 3 ορόφους από τις σκάλες. Σε μια μια παλαιότερη συζήτηση που αφορούσε το πετρέλειο θέρμανσης, ο greece_gus είχε μιλήσει για διαχωρισμό των δαπανών σε αναγκαίες, επωφελείς και πολυτελείς και πως για να διακοπούν οι αναγκαίες δαπανες χρειάζεται ομοφωνία κι όχι πλειοψηφία. Κι η ερώτησή μου, είναι η εξής: η λειτουργία του ανελκυστήρα, εντάσσεται στις αναγκαίες δαπάνες; Ή στις επωφελείς; Ο ανελκυστήρας υπήρχε από την αρχή στην πολυκατοικία και επιμερίζει δαπάνες το καταστατικό. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγόραζε σπίτι σε αυτήν την πολυκατοίκια, ήξερε ότι θα έχει ανελκυστήρα. Αν θεωρούσε ότι ενδέχεται να μην έχει, ίσως να μην αγόραζε το διαμέρισμα. Άρα λοιπόν, θα πρέπει να θεωρείται αναγκαία δαπάνη σύμφωνα με το δικό μου σκεπτικό. Άλλα είναι σωστό το σκεπτικό μου; Γνωρίζει κάποιος; greece_gus;
  17. Εγώ είδα κλιματιστικό σε ένα μαγαζί και διαπραγματευόμουν την τοποθέτηση. Ζητάω λοιπόν αντλία κενού και δυναμόκλειδο. Στην αντλία κενού ήταν σύμφωνος, αλλα στο δυναμόκλειδο άρχισαν τα "κανεις δεν χρησιμοποιεί", "εχουμε βάλει εκατοντάδες μηχανήματα και ξέρουμε πόσο να σφίξουμε" και στο επιχείρημά μου ότι ενδέχεται να χάνει φρέον "ακόμα κι αν υπάρξει μια αστοχία και χάνει φρέον είναι κάτι που φτιάχνεται" και μερικά άλλα στο ίδιο μήκος κύματος. Είμαι εγώ υπερβολικός που δεν τον εμπιστεύομαι μετά από την εμπειρία του προηγούμενου χρήστη ότι μερικοί κάνουν επίτηδες λάθος να σου χρεώνουν επισκέψεις για το φρέον?
  18. gnt, ο τεχνικός σου είχε χρησιμοποιήσει δυναμόκλειδο κατά την τοποθέτηση ή απλό γαλλικό κλειδί?
  19. Πάρα πολύ κατατοπιστικός!! Παιδιά, αυτές τις λεπτομέριες όπως πχ τα ledάκια, καλό είναι να τα αναφέρουμε, καθώς για πολλούς είναι ζήτημα και αν τα ρωτήσεις αυτά στα μαγαζιά σε κοιτάνε σαν εξωγήινο. Μια ερώτηση μόνο, παρατήρησες αν κάνει ήχους συστολής/διαστολής, αυτά τα εκνευριστικά κρακ κρακ στη λειτουργία της θέρμανσης? gnt, τα φίλτρα wassabi που θέλουν αλλαγή στο Hitachi, πόσο περίπου κοστίζουν? Όπως όλοι καταλάβαμε, δεν έχω αγοράσει ακόμα, ήταν οι γιορτές είναι κι οι αλκυονίδες και κάπου χαλάρωσα. Κυρίως όμως, το παλιό που θέλω να αντικαταστήσω είναι δαπέδου και δεν έχω αποφασίσει αν θα πάρω δαπέδου ή τοίχου. Είχα καταλήξει αρχικά σε τοίχου, αλλά θέλει κάποιες μανούρες (πχ να μετακινηθεί το κουρτινόξυλο, να τσιμενταριστεί η παλιά τρύπα), συν καινούργιες τρύπες και για τις σωλήνες και για να στηριχτούν οι μονάδες (και οι δύο μονάδες του παλιού στηρίζονταν στο πάτωμα) και δεν ψήνομαι να κάνω το σπίτι κεφαλοτύρι. Ενώ με αγορά μηχανήματος δαπέδου, θα μπουν και πάλι οι δυο μονάδες στο πάτωμα και θα χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα τρύπα. Κοιτούσα αυτό: https://www.skroutz.gr/s/3144951/Hitachi-RAF-25RPA-RAC-25FPA.html το οποίο είναι ίδιο σε χαρακτηριστικά με το RAS-10HA το οποίο σκεφτόμουν να αγοράσω (δεν ξέρω για το ανοξείδωτο εσωτερικό), αλλά 300 ευρώ ακριβότερο!! Ένας γνωστός τεχνικός, παραλίγο να με βρίσει όταν του το είπα. Μου είπε ότι αν θέλω οπωσδήποτε να δώσω τόσα λεφτά, ας παρω καλύτερο μηχάνημα και δεν έχει και άδικο.. Το ερώτημα είναι, αξίζουν τόσα λεφτά γι' αυτό το μηχάνημα? Τέλος, όσον αφορά την συζήτηση παραπάνω, για τοίχου και δαπέδου, επειδή το ρώτησα το κλιματιστικό τοίχου παίρνει αέρα από ψηλά, δλδ, παίρνει θερμότερο αέρα. Άρα, σε λειτουργία θέρμανσης, αποδίδει καλύτερα (και καταναλώνει λιγότερο) αφού θερμαίνει το ήδη θερμό. Όμως πρέπει να ρυθμιστεί να το στείλει κατω και μακριά με δύναμη, αλλιώς κυκλοφορία γιοκ.. Αντίθετα, του δαπέδου θερμαίνει τον κρύο αέρα από το έδαφος, δλδ αυτόν που έχει αναγκη να θερμανθεί, αποδίδει λίγο χειρότερα λοιπόν από του τοίχοι, αλλά κυκλοφορεί καλύτερα τον αέρα. Αντίστροφα για τη λειτουργία ψύξης.
  20. Να ρωτήσω κάτι που μοιάζει λίγο αυτονόητο. Οι έκτακτες δαπάνες για επισκευή ανελκυστήρα που χάλασε, δεν επιμερίζονται ανάλογα με τα χιλιοστά συμμετοχής στις δαπάνες του ανελκυστήρα? Γιατί μέχρι σήμερα, στην πολυκατοικία μου γινόταν το εξής: οι δαπάνες για την περιοδική συντήρηση του ανελκυστήρα κατανέμονταν βάσει αυτών των χιλιοστών, ενώ οι δαπάνες για έκτακτες βλάβες διαιρούνταν δια τον αριθμό των διαμερισμάτων δλδ πλήρωναν όλοι το ίδιο.
  21. Πόσα amper είναι η ασφάλεια που σου πέφτει και τι φορτία του σπίτιου σηκώνει? Είναι δλδ το μισό σπίτι συνδεδεμένο επάνω της, είναι ολόκληρο το σπίτι, είναι μόνο αυτή η πρίζα?
  22. moredread αν το βρεις, στείλε μου σε παρακαλώ πμ που το βρήκες. gnt, σου έστειλα πμ, έλαβες τίποτα?
  23. Καλημέρα στην παρέα. Λοιπόν, πήγα σε μικρό μαγαζί κλιματισμού και ρώτησα για το Hitachi RAS S10HA. Ο μάστορας μου είπε ότι αυτά είναι μοντέλα που φέρνουν συνήθως ηλεκτρομάγαζα ενώ τα μικρότερα μαγαζιά φέρνουν άλλες σειρές και με προέτρεψε στο Hitachi PAK-25PSA, δηλαδή περάσαμε από την στάνταρ σειρά στην premium. Μου είπε ότι μου δίνει το συγκεκριμένο μηχάνημα 640 ευρώ + εγκατασταση, τη στιγμή που είχα βρει το RAS-S10HA στα 570 (με την εγκατάσταση). Δηλαδή μιλάμε για διαφορά 140-150 ευρώ στο σύνολο. Διαβάζω τις επιδόσεις του και είναι εκπληκτικές, ΟΜΩΣ δεν έχει τα Wasabi φίλτρα. Έχει ένα σύστημα που λέγεται Ion Mist πετάει λέει ιονισμένο νερό στον χώρο. Είναι δυνατόν να έχει τα φίλτρα αυτά το standard μοντέλο και όχι το ακριβότερο? (Τα έχει και η σειρά performance που μάλλον είναι η top). Έχετε κάποια γνώμη για το συγκεκριμένο σύστημα Ion Mist? gnt τα φώτα σου σε παρακαλώ. Επίσης, μόλις διάβασα τη συζήτησή σου του Ιουνίου περι φίλτρων και είδα ότι οι ιονιστές γενικά παράγουν όζον. Μήπως τελικά είναι καλύτερο κάτι χωρίς ιονιστή? υ.γ. Μόλις είδα το συγκεκριμένο μηχάνημα στο skoutz να έχει πάνω από 1.000 ευρώ!!!!! http://www.skroutz.gr/s/3320938/Hitachi-RAK-25PSA-RAC-25WSA.html Τι διάολο λέτε να συμβαίνει? Έκανε λάθος ο μάστορας, προσπαθεί να μου σπρώξει κανά διαλογής ή έπεσαν τόσο πολύ οι τιμές? (να κανω εγώ λάθος αποκλείεται, μου το έχει κυκλώσει στο προσπέκτους) υ.γ.2. Από 2 μαγαζιά, μου είπαν ότι το panasonic etherea έχει έλλειψη από την αγορά. Αν κάποιος το έχει βρει, ας στείλει pm που το βρήκε. EDIT Μετά από ξενύχτι, μάλλον βρήκα μια άκρη, μάλλον έμπλεξε το RAK-25PPA με το RAK-25-PSA. Προσέξτε τους δύο καταλόγους της Hitachi 1. http://www.airconenergy.gr/system/uploads/product/file1/620/_______________________.pdf 2. http://www02.abb.com/global/grabb/grabb101.nsf/0/38bcdf5d339d71cdc1257b7400350f36/$file/HITACHI+RACS+CATALOGUE+2013.pdf ο 1ος είναι αυτός που μου έδωσε ο τυπάς, έχει τη στάνταρ σειρά που αγόρασε ο gnt, αλλά δεν υπάρχει πουθενά το μοντέλο RAK-25PPA. τον 2ο τον βρήκα μετά από αναζήτηση, υπάρχει το εν λόγω μοντέλο, αλλά δεν υπάρχει πουθενά η στάνταρ σειρά, αντίθετα εμφανίζεται η σειρά cut-out. Αν δούμε τις τιμές στο skroutz, το RAK-25PPA πωλείται κοντά στα 640 pου μου είπε: http://www.skroutz.gr/s/3144999/Hitachi-RAK-25PPA-RAC-25WPA.html όμως συγκρίνοντας τους δύο πίνακες, βλέπουμε ότι οι επιδόσεις του RAS-10HA και του PAK-25PPA είναι εντελώς ίδιες. Καταρρίπτεται έτσι η θέση του μάστορα ότι αυτό που μου προτείνει είναι πιο οικονομικό. Γιατί όταν μου απαριθμούσε τις αρετές του, κοιτούσε το Premium μοντέλο RAK-25PSA. Επιπλέον, στον 2ο κατάλογο στο σημείο που εμφανίζεται η σειρά performance στους πίνακες στο τέλος δεν αναφέρεται τίποτα για ανοξείδωτο εσωτερικό, βασικό σημείο υπεροχής της εταιρείας. Και οι δύο κατάλογοι εν τω μεταξύ, είναι του 2013. Ποοοοσο με τσαντίζει όταν γίνονται δουλειές του κ@λου...
  24. Δηλαδή ρε παιδιά πρέπει να ΜΗΝ τοποθετούνται κολλητά η εσωτερική με την εξωτερική μονάδα στις δυο πλευρές του τοίχου? Αυτός ο τρόπος τοποθέτησης είναι κάτι που βλέπω κατά κόρον. . Σε τι μπορούν να χρησιμεύουν οι πιο μακριοί σωλήνες? Επίσης, για ποιον λόγο δεν θα πρέπει να γίνεται εξαέρωση? υ.γ. στο κλιματιστικό που μου χάλασε μόλις, λογικά θαυπάρχει μέσα φρέον. Δεδομένου ότι είναι το παλιό φρέον και έχω ένα ακόμα κλιματιστικό που παίρνει παλαιού τύπου, μπορώ να το αντλήσω από αυτό και να το βάλω στο άλλο? Κρίμα είναι να πάει χαμένο, δεδομένου ότι όταν ξεμείνει και το άλλο από φρέον θα πρέπει να αλλάξω μηχάνημα. gnt, μιας και την hitachi την ξέρεις απέξω, μπορείς να μου πεις τι διαφορά έχει αυτό http://www.skroutz.gr/s/293381/Hitachi-RAS-S10H3A-RAC-S10H3.html από αυτό http://www.skroutz.gr/s/2937397/Hitachi-RAS-RAC-S10HA.html ??? Εσύ έχεις αγοράσει το 2ο έτσι δεν είναι? --- Από Ομάδα Διαχείρισης --- Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων.
  25. Από το παραπάνω εγώ αυτό που κρατάω είναι ότι βγάζω εκτός το συγκεκριμένο lg καθώς και τα κλιματιστικά του Καρφούρ. Εν πάσει περιπτώσει δε μου χτυπάει καλά σε κλιματιστικά άνω των 10 ετών να μην ακούγεται τίποτα και στα καίνουργια να πρέπει να το υποστώ.
×
×
  • Create New...