Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ νομίζω ότι όλα τα ελληνικά δίκτυα έχουν πρόβλημα. Όχι τόσο στην κάλυψη, αλλά...

Cosmote το πιο γρήγορο ίντερνετ, αλλά χάλια ποιότητα ήχου και χάλια διάρκεια μπαταρίας στο κινητό (το δικό μου ζεσταίνεται κιόλας). Επίσης, η απόκλιση ταχύτητας στις 800αρες σε σχέση με τις άλλες μπάντες, είναι τεράστια (μπορεί να παίζει και πιο αργά από WIND)...

WIND με την καλύτερη ποιότητα ήχου, αλλά χάλια ταχύτητες ίντερνετ. Επίσης, θα τολμούσα να πω ότι η κάλυψη του 4G της πάει να πλησιάσει αυτή της Cosmote. Από τιμές όμως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο πλέον, έχει ακριβύνει πολύ...

Η Vodafone είναι κάτι ενδιάμεσο και πιστεύω ότι γενικά έχει τα λιγότερα προβλήματα απ' όλες, τουλάχιστον στις περιοχές που κινούμαι εγώ. Μπορεί στην επαρχία να είναι η μοναδική με τόσο μικρή κάλυψη 4G, αλλά τουλάχιστον έχει πολύ καλό 3G.

Στη Θεσσαλονίκη πάντως που κινούμαι μπορώ να πω τα εξής: Cosmote, πρώτη με διαφορά στο ίντερνετ. Τελευταία έχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα κλήσης και να υπογραμμίσω ότι ήμουν απ τους πρώτους που την εκραζαν για το χάλι της ποιότητας κλήσης και τον ρομποτικό ήχο απ το πηγάδι. Wind, για μένα είναι η δεύτερη σε ίντερνετ και με πολύ καλή ποιότητα κλήσης. Vodafone, η χειρότερη σε ίντερνετ και η χειρότερη σε ποιότητα κλήσης. Με το WiFi calling μόνο σώζεται το θέμα κλήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη πάντως που κινούμαι μπορώ να πω τα εξής: Cosmote, πρώτη με διαφορά στο ίντερνετ. Τελευταία έχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα κλήσης και να υπογραμμίσω ότι ήμουν απ τους πρώτους που την εκραζαν για το χάλι της ποιότητας κλήσης και τον ρομποτικό ήχο απ το πηγάδι. Wind, για μένα είναι η δεύτερη σε ίντερνετ και με πολύ καλή ποιότητα κλήσης. Vodafone, η χειρότερη σε ίντερνετ και η χειρότερη σε ποιότητα κλήσης. Με το WiFi calling μόνο σώζεται το θέμα κλήσεων.

Βλέπω ότι στα Βόρεια είστε αρκετοί που λέτε για χάλια ποιότητα ήχου στη Vodafone...

Δεν ξέρω τι συμβαίνει, πάντως εδώ στα Νότια δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον ήχο στη VF. Μόνο καμιά φορά στο Μετρό (χωρίς να έχω μπει σε τρένο) μπορεί να ακούγεται χάλια, μάλλον λόγω της κίνησης του δικτύου (βάζουν έναν αναμεταδότη 2G στα 900 MHz ανά σταθμό, ενώ η Cosmote έχει ακόμα και 4G+)...

Βλέπω ότι στα Βόρεια είστε αρκετοί που λέτε για χάλια ποιότητα ήχου στη Vodafone...

Δεν ξέρω τι συμβαίνει, πάντως εδώ στα Νότια δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον ήχο στη VF. Μόνο καμιά φορά στο Μετρό (χωρίς να έχω μπει σε τρένο) μπορεί να ακούγεται χάλια, μάλλον λόγω της κίνησης του δικτύου (βάζουν έναν αναμεταδότη 2G στα 900 MHz ανά σταθμό, ενώ η Cosmote έχει ακόμα και 4G+)...

Γενικότερα το βόρεια με νότια έχει μεγάλη διαφορα σε όλα τα δίκτυα.

Φυσικά πάντα εξαρτάτε την περιοχή. Οι μισοί καυγάδες εδώ μέσα θα είχαν αποφευχθεί αν όλοι είχαν μετακινηθεί εσωτερικά στην Ελλάδα σε όλα τα σημεία της χώρας αλλά αυτό είναι ανέφικτο για όλους. Ιδιαίτερα στα βόρεια μόνο όσοι έχουν στρατευθεί μπορεί να έρθουν η για σπουδές. Μην ξεχνάμε ότι η μισή Ελλάδα ζει στην Αθήνα.

Στάλθηκε από το EVR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Κεφαλονιά όπου βρίσκομαι η Cosmote είναι καλή στα χωριά,Πόρο και Σάμη.

Μέσα στο Αργοστόλι έχω τα εξής να πω.

Χθες σε σπίτι ισόγειο σε εσωτερικό χώρο έχει πρόβλημα.

Το WiFi Calling δεν λειτουργεί σωστά,σήμα έχει στο μπαλκόνι και σε συγκεκριμένο σημείο στο σπίτι.

Το Redmi Note 7 που έχω ήταν με 2/5 σήμα Edge.

Σε σπίτι ημιυπόγειο που εχω πάει το σήμα σε εσωτερικό χώρο δεν υπάρχει.

Ωστόσο η Vodafone έχει καλύτερο σήμα και ποιότητα κλήσης.

Με τον φίλο που μιλούσαμε στο τηλέφωνο χθες η ποιότητα ήταν μέτρια.

Στις κλήσεις μου δεν έχω πρόβλημα είτε στη δουλειά,είτε στο σπίτι μέσα.Ισα ίσα έχω πολύ καλό σήμα.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Λοιπόν, κάνοντας τη διαδρομή από Σπάρτη έως Μεγαλόπολη από τον καινούργιο αυτοκινητοδρομο Α71 και μετά από Μεγαλόπολη προς Καλαμάτα (Ε65 και Ε55), είδα ότι πλέον WIND και Vodafone έχουν 4G στο 95% της διαδρομής. Παλιότερα είχαν πολύ EDGE.

Μπορείτε να δείτε συγκριτικά, όπου το CI (πχ 648450 και 648460) των κεραιών είναι σχεδόν ίδιο, όπως και το σήμα και στις 2 εταιρείες. Πρέπει τους τελευταίους μήνες να πέρασε η Victus από αυτούς τους νομούς (το είχε γράψει ο TakeOverNet στο θέμα της Vodafone, ότι ήταν Πελοπόννησο το Καλοκαίρι νομίζω). Speedtest δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω κανένα, γιατί ήμουν εν κινήσει, αλλά είδα ακόμα και 60 Mbps, μέχρι να απομακρυνθώ λίγο από την κεραία. :p

Ενδεικτικά μερικά screenshots (δεν τα βάζω όλα όσα έχω): Τα βάζω σε χαμηλή ανάλυση, για να μην βγουν τεράστια εδώ:

Screenshot-2020-01-12-20-48-36-892-cz-mroczis-netmonster.jpg

Screenshot-2020-01-12-16-49-48-598-cz-mroczis-netmonster.jpg

Screenshot-2020-01-12-16-30-59-234-cz-mroczis-netmonster.jpg

Edited by MitsosDaBest13

Σήμερα το πρωί, ήμασταν 4 άτομα στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του κλειστού γυμναστηρίου, κεντρικότατο μέρος. Οι δύο είχαν την πρώτη εταιρεία στην κατάταξη, αλλά δεν είχαν καθόλου σήμα.

Μία γραμμή με το ζόρι και αδυνατούσαν να βγάλουν γραμμή ενώ εγώ με Wind είχα τις εξής μετρήσεις:

36,0 / 29,8 σε κλειστό χώρο εντός του ΔΑΚ

50,7 / 14,8 έξω από το γυμναστήριο

Β20

- 81 dmb

Μαντέψτε ποιος μιλούσε και σερφαριζε άνετα. :)

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Εδώ και τρεις μέρες κάνω βιντεοκλήση από Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης μέχρι τπ Cosmos. Με τη Vodafone κατάφερα να πω 2-3 κουβέντες. Με την Cosmote μιλούσα σχεδόν απροβληματιστα εκτός από 2-3 σημεία. Με τη Wind μίλησα άνετα σε όλη τη διαδρομή. Και κάτι ακόμη: η ποιότητα κλήσης της Vodafone έχει βελτιωθεί απίστευτα.

Εδώ και τρεις μέρες κάνω βιντεοκλήση από Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης μέχρι τπ Cosmos. Με τη Vodafone κατάφερα να πω 2-3 κουβέντες. Με την Cosmote μιλούσα σχεδόν απροβληματιστα εκτός από 2-3 σημεία. Με τη Wind μίλησα άνετα σε όλη τη διαδρομή. Και κάτι ακόμη: η ποιότητα κλήσης της Vodafone έχει βελτιωθεί απίστευτα.

Στην περιοχή του τούνελ να φανταστώ. Αν πηγαίνεις από περιφερειακό...

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Στην περιοχή του τούνελ να φανταστώ. Αν πηγαίνεις από περιφερειακό...

Πολύ σωστά. Απ το τούνελ έως και το Cosmos.

Λοιπόν, κάνοντας τη διαδρομή από Σπάρτη έως Μεγαλόπολη από τον καινούργιο αυτοκινητοδρομο Α71 και μετά από Μεγαλόπολη προς Καλαμάτα (Ε65 και Ε55), είδα ότι πλέον WIND και Vodafone έχουν 4G στο 95% της διαδρομής. Παλιότερα είχαν πολύ EDGE.

Μπορείτε να δείτε συγκριτικά, όπου το CI (πχ 648450 και 648460) των κεραιών είναι σχεδόν ίδιο, όπως και το σήμα και στις 2 εταιρείες. Πρέπει τους τελευταίους μήνες να πέρασε η Victus από αυτούς τους νομούς (το είχε γράψει ο TakeOverNet στο θέμα της Vodafone, ότι ήταν Πελοπόννησο το Καλοκαίρι νομίζω). Speedtest δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω κανένα, γιατί ήμουν εν κινήσει, αλλά είδα ακόμα και 60 Mbps, μέχρι να απομακρυνθώ λίγο από την κεραία. :p

Ενδεικτικά μερικά screenshots (δεν τα βάζω όλα όσα έχω): Τα βάζω σε χαμηλή ανάλυση, για να μην βγουν τεράστια εδώ:

Screenshot-2020-01-12-20-48-36-892-cz-mroczis-netmonster.jpg

Screenshot-2020-01-12-16-49-48-598-cz-mroczis-netmonster.jpg

Screenshot-2020-01-12-16-30-59-234-cz-mroczis-netmonster.jpg

Sorry για την ασχετοσύνη μου, πού τα βλέπει κανείς αυτά στο κινητό; Έχω Huawei P9 Lite.

Sorry για την ασχετοσύνη μου, πού τα βλέπει κανείς αυτά στο κινητό; Έχω Huawei P9 Lite.

Με την εφαρμογή Netmonster τα έβλεπα, αλλά δεν ξέρω πως θα τα δείχνει σε Huawei. Ειδικά αν δεν υποστηρίζει Dual 4G ταυτόχρονα και στις 2 κάρτες.

• 2 weeks later...
Εδώ και 6 χρόνια χρησιμοποιώ cosmote και Vodafone σε δικαρτες συσκευές. Μεταξύ αυτών των δύο ή cosmote δεν το συζητώ έχει το καλύτερο σήμα (+ ποιότητα). Υπάρχουν φυσικά τρύπες της στο σήμα 4g (σε ορεινές περιοχές) όπου εκεί η Vodafone παίζει κανονικά b20 αλλά με χαμηλές ταχύτητες. Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα και μια κάρτα q που τραβάει σήμα της Wind. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι η ποιότητα του σήματος είναι πολύ καλύτερη από αυτή της Vodafone (ισάξια της cosmote θα έλεγα) και έχω CA κανονικά με b7+b20 όλα αυτά όμως σε κεντρικά σημεία και μέσα σε πόλεις. Σε ορεινά σημεία με απογοήτευσε πλήρως. Ενώ είχα 50% σήμα 4g+ με b20 και γύρω στα 5-10mbps το eradio που είχα βάλει να παίζει έκανε σπασίματα και ήταν αρκετά εκνευριστικό. Με την Vodafone που έπαιζε όλο τον ιανουάριο λόγο της προσφοράς με τα απεριόριστα δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα. Προς το παρόν το δοκίμασα μια μέρα. Από βδομάδα θα ξαναδοκιμάσω για να έχω καλύτερη εικόνα και θα επανέλθω.

Εδώ και 6 χρόνια χρησιμοποιώ cosmote και Vodafone σε δικαρτες συσκευές. Μεταξύ αυτών των δύο ή cosmote δεν το συζητώ έχει το καλύτερο σήμα (+ ποιότητα). Υπάρχουν φυσικά τρύπες της στο σήμα 4g (σε ορεινές περιοχές) όπου εκεί η Vodafone παίζει κανονικά b20 αλλά με χαμηλές ταχύτητες. Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα και μια κάρτα q που τραβάει σήμα της Wind. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι η ποιότητα του σήματος είναι πολύ καλύτερη από αυτή της Vodafone (ισάξια της cosmote θα έλεγα) και έχω CA κανονικά με b7+b20 όλα αυτά όμως σε κεντρικά σημεία και μέσα σε πόλεις. Σε ορεινά σημεία με απογοήτευσε πλήρως. Ενώ είχα 50% σήμα 4g+ με b20 και γύρω στα 5-10mbps το eradio που είχα βάλει να παίζει έκανε σπασίματα και ήταν αρκετά εκνευριστικό. Με την Vodafone που έπαιζε όλο τον ιανουάριο λόγο της προσφοράς με τα απεριόριστα δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα. Προς το παρόν το δοκίμασα μια μέρα. Από βδομάδα θα ξαναδοκιμάσω για να έχω καλύτερη εικόνα και θα επανέλθω.

Έτσι ακριβώς είναι. Εγώ πιστεύω πως η WIND σε κάλυψη 4G πάει να πλησιάσει την Cosmote, αλλά σε ταχύτητες θέλει (πολλή) δουλειά ακόμα... Το e-radio με 5 Mbps δεν θα έπρεπε να κολλάει (αν ήσουν σε σταθερό σημείο βέβαια).

*Σε ορεινά σημεία, πιθανόν να γίνει συνεγκατάσταση με Vodafone (Victus) και θα έχουν το ίδιο σήμα. Στην Πελοπόννησο έχει ήδη γίνει.

Έτσι ακριβώς είναι. Εγώ πιστεύω πως η WIND σε κάλυψη 4G πάει να πλησιάσει την Cosmote, αλλά σε ταχύτητες θέλει (πολλή) δουλειά ακόμα... Το e-radio με 5 Mbps δεν θα έπρεπε να κολλάει (αν ήσουν σε σταθερό σημείο βέβαια).

*Σε ορεινά σημεία, πιθανόν να γίνει συνεγκατάσταση με Vodafone (Victus) και θα έχουν το ίδιο σήμα. Στην Πελοπόννησο έχει ήδη γίνει.

Το e-radio το έχω στο αυτοκίνητο και δουλεύει συνέχεια καθώς κινούμαι. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ενώ έδειχνε να έχει καλό σήμα 4g αυτό έκανε σπασίματα. Από όσο έχω δει από την κεραία που πιάνω έχουν ήδη προχωρήσει σε συνεγκατασταση. Υπάρχει όμως μια διαφορά στο σήμα μεταξύ vodafone και Wind με αυτό της Vodafone να θεωρώ καλύτερο. Όλα αυτά σε ορεινές περιοχές. Σε κεντρικά σημεία η Wind παίζει πολύ καλη μπάλα σε σχέση με την Vodafone.

Edited by P_papadis

Και εδώ Κοζάνη κέντρο που έχει κάνει συνεγκατάσταση η vodafone στην κεραία της wind, η wind έχει διπλάσια νούμερα στο download κυρίως και προφανώς οφείλεται και στο πόσοι χρησιμοποιούν τις κυψέλες της εκάστοτε εταιρίας.. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι το κατάστημα της wind έχει μέσα 4 υπάλληλους που πολλές ώρες της ημέρας .. χαζολογούν μεταξύ τους επειδή δεν πατάει πελάτης προφανώς και αντίστοιχα το απέναντι ακριβώς κατάστημα της vodafone έχει πάντα κόσμο μέσα και επίσης η vodafone έχει 3 καταστήματα στην πόλη και που και τα 3 έχουν πελάτες.. Edited by bbbb

Η Wind στο ιντερνέτ έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη Vodafone στη Βόρεια Ελλάδα. Πρώτη βέβαια παραμένει η Cosmote και τελευταία η Vodafone. Στην ποιότητα ομιλίας αντίθετα έχει ανέβει πάρα πολύ η Vodafone κι έχει πέσει η Wind. Και η Cosmote καλυτερεψε.

Λιμάνι Πειραιά. Έχει λίγο κόσμο, αλλά δεν γίνεται και "χαμός".

Vodafone B3 + B20 :

Screenshot-2020-02-03-15-42-28-243-org-zwanoo-android-speedtest.jpg

WIND B7 + B3 + B20 (έτσι λέει τουλάχιστον):

Screenshot-2020-02-03-15-44-27-066-org-zwanoo-android-speedtest.jpg

Προσωπικά πλέον θεωρώ ότι το καλύτερο δίκτυο ειναι της wind. Ναι δεν έχει τα καλύτερα πακέτα συνολικά στην καρτοκινητή ειδικά αλλά είναι το πιο σταθερό. Δεν έχει παντού σουπερ ταχύτητες, δεν έχει σε πολλα σημεία κάτι πέρα απο Ε αλλα πέραν του ότι βελτιώθηκε πολύ, δεν πέφτει για πλάκα..

Σε μια ώρα ανάγκης, θεωρώ ότι η ύπαρξη μιας κάρτας q με ελάχιστη μηνιαία συντήρηση 6€ το διμηνο για την ώρα, μπορει να αποδειχθεί life saver..

Οι άλλοι 2 απέδειξαν ότι δεν αντέχουν οπως πρέπει σε ώρα ανάγκης (πχ φυσικές καταστροφές βλέπε cosmote) ή απλά πέφτουν απροειδοποίητα σαν το χάλι της vodafone τις τελευταιες 10 ημερες..

Πόσους συνδρομητές έχει συνδεδεμένους ο καθένας; Αν είχε και wind όσους έχουν και οι άλλοι, δεν ξέρεις πως θα συμπεριφερθεί το δίκτυο.

Sent from my Mi A3

Προσωπικά πλέον θεωρώ ότι το καλύτερο δίκτυο ειναι της wind. Ναι δεν έχει τα καλύτερα πακέτα συνολικά στην καρτοκινητή ειδικά αλλά είναι το πιο σταθερό. Δεν έχει παντού σουπερ ταχύτητες, δεν έχει σε πολλα σημεία κάτι πέρα απο Ε αλλα πέραν του ότι βελτιώθηκε πολύ, δεν πέφτει για πλάκα..

Σε μια ώρα ανάγκης, θεωρώ ότι η ύπαρξη μιας κάρτας q με ελάχιστη μηνιαία συντήρηση 6€ το διμηνο για την ώρα, μπορει να αποδειχθεί life saver..

Οι άλλοι 2 απέδειξαν ότι δεν αντέχουν οπως πρέπει σε ώρα ανάγκης (πχ φυσικές καταστροφές βλέπε cosmote) ή απλά πέφτουν απροειδοποίητα σαν το χάλι της vodafone τις τελευταιες 10 ημερες..

Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Έβγαλα από την sim 2 του κινητού μου ένα cu (φοιτητικό κιόλας) μετά από 6 χρόνια χρήστης και την θέση της πήρε μια q. Η διαφορά σε ποιότητα σήματος μεταξύ των δύο είναι τεράστια. Πλέον και στην κάλυψη αλλά και στις ταχύτητες για μένα ξεπερνάει την Vodafone. 3η μέρα δοκιμών στο δρόμο εν κινήσει έχω πλεον παντού 4g σήμα. Το eradio που δουλεύω συνέχεια στο αμάξι ενώ την 1η μέρα μου έκανε νερά την 2η και σήμερα 3η μέρα δεν είχα κανένα πρόβλημα (ακόμα και σε σημεία που η πράσινη+κόκκινη είχαν κενά). Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο το γεγονός της 1η μέρας η είχαν πρόβλημα και το έφτιαξαν. Μέχρι λοιπόν να κρατήσει αυτές τις τιμές-προσφορές η q θα παραμείνει στο κινητό μέχρι να την χαλάσουν και αυτήν... Μετά ελπίζω να υπάρξει κάποιος άλλος αντίστοιχος...

Συμφωνω σε αυτο που λες. Για καθημερινή χρήση αμφιβάλλω αν μπορει να αντέξει το δίκτυο τους συνδρομητές των άλλων 2 και την χρηση των άλλων 2 και αυτο αποδεικνυεται κατα την γνωμη μου και απο το γεγονός ότι ενω και οι 3 αλληλοαντιγράφονται μεταξύ τους στα πακετα η wind δεν έχει αντιγράψει τα playnow/videopass. και η wind τα τελευταια χρονια δείχνει ότι θέλει να διώξει κόσμο αντι να πάρει επιπλέον.. γιαυτο λεω μια στο τόσο..

Το eradio που δουλεύω συνέχεια στο αμάξι ενώ την 1η μέρα μου έκανε νερά

πριν λιγες ημερες ειχαν καποιο προβλημα με τις υπηρεσίες streaming και το οποιο λογικα έφτιαξαν http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7969309#post7969309

Edited by bbbb

Εγώ έχω να προσθέσω, που έχω Q, ότι δουλεύω ως επί το πλείστον 2G και μπορώ και κάνω άνετα βιντεοκλήση στο whatsapp χωρίς πρόβλημα.

Πιθανόν γιατί ίσως είναι ελάχιστοι που χρησιμοποιούν 2G δίκτυο.

Και με τη χρήση του 2G διπλασιαζω το χρόνο διάρκειας της μπαταρίας.

Η wind κρατάει αξιοπρεπές το 2g δίκτυο.

Δοκιμάστε κι εσείς να δείτε.

Η συσκευή μου είναι Samsung J6+

Εγω έχω δοκιμάσει στην q το whatsapp και ενω στο site τους λεει "Ξέχνα τα SMS και ξεκίνα να στέλνεις μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους και πολλά άλλα, μέσω WhatsApp στους φίλους σου από παντού!"

μια χαρά χρέωνε mb για τα βιντεο και τις φωτογραφίες που ειχαν τραβηχτει ακομη και μεσω της εφαρμογής..

μήπως άλλαξε η δωρεαν πολιτική τους?

Τις τελευταίες ημέρες που έχω πάρει μια κάρτα What's up μπόρεσα να κάνω σύγκριση για το σήμα της Cosmote στην περιοχή του Αποκόρωνα που μένω σε άμεση αντιπαράθεση με την Vodafone που χρησιμοποιώ για κύρια σύνδεση. Αυτό που με εξέπληξε ήταν ότι οι ταχύτητες σε 4 διαφορετικά σημεία που και οι δύο εταιρείες καλύπτουν με παρόμοια ποιότητα σήματος ήταν μεγαλύτερες με την Vodafone ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους με φουλ σήμα. Επίσης σε μεγάλα χωριά όπως οι Καλύβες και ο Βάμος μου έκανε έκπληξη που η Cosmote είχε κάλυψη μόνο με Β20 και μέγιστες ταχύτητες έως 50 Mbps ενώ η Vodafone είχε Β1 στον Βάμο και Β3 στις Καλύβες με ταχύτητες έως και 90 Mbps. Ακόμα και στο χωριό μου η μέγιστη ταχύτητα για την Cosmote με CA Β3+Β7 δεν ξεπερνούσε τα 100 Mbps όταν η Vodafone με Β3 μόνο έφτανε τα 110 Mbps. Μπορεί η Cosmote στις πόλεις να έχει πιο πολλές κεραίες και να πιάνει δυνατές ταχύτητες ακόμα και 200+ με 3CA αλλά στην επαρχία και τουλάχιστον σε περιοχές σαν την δική μου που έχουν και τουρισμό άρα και καλή κάλυψη, η Vodafone την χτυπάει στα ίσια και κατά περίπτωση την ξεπερνάει κιόλας.

Συγνώμη για το σεντόνι αλλά ήθελα να δώσω μια σαφή εικόνα για τις παρατηρήσεις που έκανα αυτές τις μέρες.

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Σε τουριστικά μέρη ίσως.

Στην υπόλοιπη επαρχία όμως, η κατάσταση δεν είναι έτσι.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

• The title was changed to Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)
  • The topic was unpinned