Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

55 minutes ago, p_k said:

Χρόνια πολλά σε όλους!

Καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία.

Νικόλα, όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει αντικειμενικότητα πουθενά.

Τα πάντα γύρω μας είναι υποκειμενικά, οι γνώμες μας είναι πάντοτε υποκειμενικές, όπως και όλων των ανθρώπων. Αντικειμενική αλήθεια δεν υπάρχει.

Φιλοσοφία τέλος...

Αυτά από μένα και πάλι τις θερμότερες ευχές μου σε όλες και όλους!

Φυσικά και υπάρχει αντικειμενικότητα όταν αναφέρεσαι με στοιχεία. Και πάλι χρόνια πολλά!!!!

16 minutes ago, aektzhs 1 said:

Φυσικά και υπάρχει αντικειμενικότητα όταν αναφέρεσαι με στοιχεία. Και πάλι χρόνια πολλά!!!!

Κοίτα φίλε μου,άλλο εννοούσα, από φιλοσοφικής σκοπιάς αντικειμενικότητα πήγα να εξηγήσω ότι δεν υπάρχει... αλλά σε μην πιάσουμε τώρα αυτήν την κουβέντα.

Χρόνια πολλά και σε σένα σου εύχομαι, πάντοτε υγεία και ευτυχία!

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

2 ώρες πριν, Nikolas14 said:

Λοιπόν, είναι από τις λίγες φορές που διάβασα μια δημοσίευση όπου είναι 100% αντικειμενική. Φέτος ξεκίνησα με Vodafone και έφυγα προς Nova. Αν δεν έπαιρνα την επιδότηση συσκευής θα ήμουν ακόμα στη Vodafone. Γιατί πολύ απλά φέτος έδωσε τιμές χώμα. Κυριολεκτικά, με 10€ συμβόλαια εχω 2 άτομα και 2 στο κύκλο μου με CU. Δεν το αλλάζουν με τίποτα λόγω Value for money σε σχέση παροχών/τιμης. Επίσης η Cosmote το τελευταίο τρίμηνο έκανε πολύ καλές τιμές στη σταθερή και πολύ δυνατά δώρα στα καρτοκινητά με 10€ το μήνα για τα επόμενα 2 χρόνια. 

Ολα σωστα οσα ειπε ο Αεκτζης και απολυτως ξηγημενα η Cosmote φανηκε εξαλλου οτι ζοριστηκε απο το μπασιμο της νεας Νοβα τιμολογιακα και ειδαμε επιτελους φυσιολογικοτερα πακετα σε διαρκεια αλλα και σε τιμη. 

Καλη χρονια σε ολους με υγεια ευτυχια και ευημερια.💖

2 ώρες πριν, CamuCamu said:

Ολα σωστα οσα ειπε ο Αεκτζης και απολυτως ξηγημενα η Cosmote φανηκε εξαλλου οτι ζοριστηκε απο το μπασιμο της νεας Νοβα τιμολογιακα και ειδαμε επιτελους φυσιολογικοτερα πακετα σε διαρκεια αλλα και σε τιμη. 

Καλη χρονια σε ολους με υγεια ευτυχια και ευημερια.💖

Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους! Και το 2024 που έρχεται θα φέρει πολλά εκατομμύρια για επενδύσεις από τους παρόχους για την ανάπτυξη των υποδομών τους. Να είστε βέβαιοι!

Χρόνια πολλά. Μακάρι το 24 να ειναι πιο ευγενικό απέναντι μας 😛

Αντικειμενικότητα υπάρχει μόνο όταν υπάρχουν νούμερα. Αυτό που παλεύουμε εδώ με τα tests, το cellmapper κλπ είναι να προσπαθήσουμε να καταγράψουμε όσο πιο πλήρως γίνεται κάθε πτυχή των δικτύων. Από εκεί τα στοιχεία μας δείχνουν ο κάθε πάροχος που τα πηγαίνει καλά και που χρειάζεται βελτίωση.

Βελτίωση· εν ετει 2023 και μερικά δις σε επενδύσεις, κανένας πάροχος δεν είναι κακός. Όλοι έχουν καλές περιοχές, κακές, κακές τιμολογιακές πολιτικές, άλλοι έκαναν λάθη στο παρελθόν και τους στοιχισαν..

Ο μόνος αντικειμενικός τρόπος αξιολόγησης είναι τα τεστ. Στη χρήση όταν βασιζόμαστε, θέλοντας και μη πέφτουμε στην παγίδα της άποψης μας.. 

Εγώ στις καραιες της ΕΕΤΤ αλλα εχω δει στα εντός πόλης. 
Παραθετω τα στοιχεία από την ΕΕΤΤ. 
Η «ΑΡΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ» είναι micro, απλά δεν αναφέρεται στο όνομα της δήλωσης. Τα υπόλοιπα που είναι micro το λένε  
Για τη Vodafone:
IMG_1159.thumb.png.b709b03464a07f866f0f5c86ef36ecd8.pngIMG_1160.thumb.png.ad81d79b6dfc74ef9753987ea7404d86.png
(Αυτός δεν εχει μπει)IMG_1161.thumb.png.2e97e24220aa3ff7603279df615267c6.pngIMG_1162.thumb.png.a008dbf3983f302a6fc7ee9617adc746.pngIMG_1163.thumb.png.c298f1d9861bfe15b05869e03b177ca7.png

Για τη Nova: 
IMG_1168.thumb.png.c210cf240d254375e6118cb7d5d1579f.pngIMG_1170.thumb.png.9c34a0bdfc8334060b853474f7152376.pngIMG_1169.thumb.png.c6dcc9130bf16a589fd144c7e749e7f7.pngIMG_1167.thumb.png.4ffff568d5762cb10d1b07a8274987ab.pngIMG_1166.thumb.png.8014ac62c4e78ffabec87a264ec3a3ee.pngIMG_1164.thumb.png.8a456e1175d6e6121ef9b5f11399d0d0.png
(αυτός δεν έχει μπει)IMG_1165.thumb.png.69a779769eb52e3e6f88577fab32352e.png

IMG_1163.thumb.png.d93f7c688ae2301042925d05bfcd1c44.png
Απ’ ο,τι φαινεται εδώ, η Vodafone έχει μια κεραια και όλα τα micros κοινόχρηστα με την Nova. Συνολικά 5 θέσεις(για να χρησιμοποιήσω τη σωστή λεξη) η Vodafone μέσα στην πόλη της αρτας
Αντιθετα η Nova δεν εχει κοινόχρηστες θέσεις με την Vodafone. Συνολικά 8 θέσεις η Nova στην πόλη της αρτας
Κάποια εκχχο (τα περισσότερα δλδ) είναι απλά links... Δεν είναι micro κεραίες

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

5 ώρες πριν, p_k said:

Χρόνια πολλά σε όλους!

Καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία.

Νικόλα, όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει αντικειμενικότητα πουθενά.

Τα πάντα γύρω μας είναι υποκειμενικά, οι γνώμες μας είναι πάντοτε υποκειμενικές, όπως και όλων των ανθρώπων. Αντικειμενική αλήθεια δεν υπάρχει.

Φιλοσοφία τέλος...

Αυτά από μένα και πάλι τις θερμότερες ευχές μου σε όλες και όλους!

Καλή χρόνια με υγεία! 
Οσο για την αντικειμενικότητα μιλάω με στοιχεία. Η Cosmote για άλλη μια χρόνια έχει ανώτερο δίκτυο και όσοι έχουν καρτοκινητά είναι εξίσου κερδισμένοι. Το αντίθετο από τη Nova πλέον… 
Εγώ γύρισα 2 σταθερά σε Cosmote γιατί πολύ απλά ειχα ήδη ενα και δεύτερον διότι το τελευταίο δίμηνο δεν ειχα κανένα θέμα. Ίσα ίσα αφού έγινε η συνδεση ότι πρόβλημα υπήρξε λύθηκε άμεσα. 

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Τα συγκεκριμένα είναι όλα micro, τα έλεγξα εγώ το θέμα είναι ότι το Cellmapper δε λέει τίποτα.
Άκυρο, μόλις το κοίταξα και έχουν περαστεί κάποια Micro από αυτά που υπάρχουν !

Τα συγκεκριμένα είναι όλα micro, τα έλεγξα εγώ το θέμα είναι ότι το Cellmapper δε λέει τίποτα.
Άκυρο, μόλις το κοίταξα και έχουν περαστεί κάποια Micro από αυτά που υπάρχουν !
Α οκ, μια χαρά. Πολλές φορές άμα δεν εμφανίζει στο cellmapper κεραία, πρέπει να επιλέξεις να σου εμφανίζει στο χάρτη τους low accuracy towers. Μου χει τύχει να ψάχνω τον σταθμό στις αρχές που το χρησιμοποιουσα και έλεγα τι έγινε, αφού το κατέγραψα

Εγώ το ξέρω αυτό, έτσι βρίσκω ο,τι έχω καταγράψει

Καλή χρόνια με υγεία σε όλους και το 2024 να είναι καλύτερο για όλους μας . Δεν έχω nova δεν εχω ιδέα τι γίνεται . Έχω να πω όμως ότι πλέον βλέπω ένα πολύ ανταγωνιστικό προϊόν μεταξύ των εταιριών . Μπραβο σε όλες που εχοτν κάνει βήματα ώστε Να έχουμε δίκτυα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις . Κατ έμε το μεγαλύτερο surprise το έκανε η Vodafone . ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ τιμές και κατάφερε ένα δίκτυο που έδειχνε για δίκτυο του 2013 να το φτάσει σε ένα εξαιρετικό επιπεδο για αυτά που ζητάει  . Είναι η ποιο value for money επιλογή (βγάλτε  τος προσφορές που ο καθένας κατάφερε να πάρει από άλλους παρόχους) . Τεχνολογικά πρώτη (και σε άποψη ποιότητας δικτύου είναι η cosmote) με volte roaming σε όλες τις χώρες που επισκέφτηκα το 2023 (πλυν της ελβετιας) και σύντομα με S.A. . Αλλά αν έπρεπε να δώσω φέτος ένα ξεκάθαρο «μπραβο» , το παίρνει η Vodafone . Εννοείτε πως η κάθε εταιρία έχει τις τρύπες της και αυτές θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο θα υπάρχουν οι νόμοι της φυσικής . Εύχομαι ξανα το 2024 να φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί !

38 minutes ago, georgebad said:

volte roaming

Ισπανία πάντως δεν είδα κάτι και Ιταλία πολύ λίγο. Γαλλία και Γερμανία είχαν κανονικά 

45 minutes ago, georgebad said:

Καλή χρόνια με υγεία σε όλους και το 2024 να είναι καλύτερο για όλους μας . Δεν έχω nova δεν εχω ιδέα τι γίνεται . Έχω να πω όμως ότι πλέον βλέπω ένα πολύ ανταγωνιστικό προϊόν μεταξύ των εταιριών . Μπραβο σε όλες που εχοτν κάνει βήματα ώστε Να έχουμε δίκτυα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις . Κατ έμε το μεγαλύτερο surprise το έκανε η Vodafone . ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ τιμές και κατάφερε ένα δίκτυο που έδειχνε για δίκτυο του 2013 να το φτάσει σε ένα εξαιρετικό επιπεδο για αυτά που ζητάει  . Είναι η ποιο value for money επιλογή (βγάλτε  τος προσφορές που ο καθένας κατάφερε να πάρει από άλλους παρόχους) . Τεχνολογικά πρώτη (και σε άποψη ποιότητας δικτύου είναι η cosmote) με volte roaming σε όλες τις χώρες που επισκέφτηκα το 2023 (πλυν της ελβετιας) και σύντομα με S.A. . Αλλά αν έπρεπε να δώσω φέτος ένα ξεκάθαρο «μπραβο» , το παίρνει η Vodafone . Εννοείτε πως η κάθε εταιρία έχει τις τρύπες της και αυτές θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο θα υπάρχουν οι νόμοι της φυσικής . Εύχομαι ξανα το 2024 να φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί !

Εγώ πάντως που θέλω να πληρώνω τεχνολογία, δεν είχα επιλογή από το να μεταφέρω τους γονείς μου σε ΚΟΣΜΟΤΕ, και όταν φύγαν από ΝΟΒΑ - ειδικά ο πατέρας μου - με ευχαριστούσαν κάθε φορά που μιλούσαμε, φαντάσου τι είχαν τραβήξει.

Οι τιμές της βονταφον είναι εξαιρετικές. Η ΝΟΒΑ είναι εντελώς αδιάφορη κατ'εμέ και με κακό δίκτυο.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

19 minutes ago, mixtri said:

Εγώ πάντως που θέλω να πληρώνω τεχνολογία, δεν είχα επιλογή από το να μεταφέρω τους γονείς μου σε ΚΟΣΜΟΤΕ, και όταν φύγαν από ΝΟΒΑ - ειδικά ο πατέρας μου - με ευχαριστούσαν κάθε φορά που μιλούσαμε, φαντάσου τι είχαν τραβήξει.

Οι τιμές της βονταφον είναι εξαιρετικές. Η ΝΟΒΑ είναι εντελώς αδιάφορη κατ'εμέ και με κακό δίκτυο.

Για αυτό δεν εκφράζω άποψη για nova . Παντελώς αδιάφορη για μένα . Και στο roaming χαλί μαύρο και στο θέμα με τις sim . Δεν μου δίνει κίνητρα η novara να της δώσω ευκαιρία . Προφανώς και παραμένει πρώτη η cosmote (εννοείτε και το συμβόλαιο μου στην εταιρία ) αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι αυτά ποτ δίνει η Voda είναι εξαιρετικά για την ποιότητα δίκτυο που παρέχει 

29 minutes ago, paanos said:

Ισπανία πάντως δεν είδα κάτι και Ιταλία πολύ λίγο. Γαλλία και Γερμανία είχαν κανονικά 

Με ΤΙΜ Ιταλία δεν με πέταξε ούτε μια φορά σε 3G η 2G . Δεν πήγα Ισπανία για να έχω άποψη 

31 minutes ago, paanos said:
  1 hour ago, georgebad said:

volte roaming

Volte roaming έχει και η Nova. Σε χώρες που κανείς δεν θα το περίμενε όμως. 
Μου είπε ο πατέρας μου που βρίσκεται στην Αμερική πως υπάρχει το εικονίδιο VoLTE στη συσκευή του. Αυτά με ΑΤ&Τ

Επισης σύμφωνα με συναδέλφους, το VoLTE δουλεύει κανονικά σε Φινλανδία, Εσθονια και Νοτια Κορεα(!) 

Κανένα πρόβλημα με roaming. Τη μισή Ευρώπη γύρισαν τα παιδιά και δεν υπήρχε θέμα πουθενά. Με NOVA.

Παύλος Παυλίδης 

4 minutes ago, panos.k2 said:

Μου είπε ο πατέρας μου που βρίσκεται στην Αμερική πως υπάρχει το εικονίδιο VoLTE στη συσκευή του. Αυτά με ΑΤ&Τ

Επισης σύμφωνα με συναδέλφους, το VoLTE δουλεύει κανονικά σε Φινλανδία, Εσθονια και Νοτια Κορεα(!) 

Στη Β. Κορέα τίποτα η Νοβάρα; Που πηγαίνω πολύ συχνά εκεί για καφέ με τον Κιμ. Ένα Volte εκεί το χρειαζόμαστε βρε παιδάκι μου

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

2 minutes ago, memoriesradio said:

Στη Β. Κορέα τίποτα η Νοβάρα; Που πηγαίνω πολύ συχνά εκεί για καφέ με τον Κιμ. Ένα Volte εκεί το χρειαζόμαστε βρε παιδάκι μου

Εκεί πιάνει καλά η Βονταφον, λόγω χρώματος. Έχει βάλει σταθμούς στα βραχέα.

Παύλος Παυλίδης 

Χρόνια Πολλά & Καλά με Υγεία σε όλους (φίλους, απλά γνωστούς, duplicated profilres, store managers, nova supervisors, κτλ) εύχομαι, και να είναι Ευτυχισμένο & Καλό το 2024 (γιατί το 2023 μας πήγε κολοφεράντζα)!

Edited by memoriesradio

Εγώ αν ήμουν η Nova θα έβαζα VoLTE Roaming στην Ιταλία με Windtre που ούτως η άλλως αυτές οι δυο βάζουν η μια στην άλλη.

Και εννοείται απορω που δεν εχουν βάλει VoLTE μεταξύ των θυγατρικών της United. 

9 minutes ago, p_k said:

Κανένα πρόβλημα με roaming. Τη μισή Ευρώπη γύρισαν τα παιδιά και δεν υπήρχε θέμα πουθενά. Με NOVA.

Πρακτικά ούτε εγώ είχα πρόβλημα. Από άποψη συνδεσιμότητας είναι αρκετα καλή. 

Απλα εκτός ΕΕ είναι πανάκριβη, κοινώς σου πιάνει τον κ@λο. 
150€ εδωσα για 10 μέρες στην Ελβετία και δεν είχα καν όλες τις παροχες του προγράμματος. 

5 minutes ago, memoriesradio said:

Στείλε γραπτό αίτημα με φόρμα επικοινωνίας. Θα διεκπεραιωθεί άμεσα. 2 δις είναι αυτά. 

Edited by panos.k2

Επίσης να ενημερώσω όλους εσάς με τα άϊφόνια, ότι εμείς με τα αντρόϊντια δεν είμαστε οι μ@λ@κες της υπόθεσης, ώστε να καταγράφουμε συνεχώς με CellMapper & nPerf, για να κάνουμε εσάς μάγκες... Το 2024 κομμένα αυτά. Να μετράτε και εσείς!

😄😄😄

Πριν από λίγες ώρες επέστρεψα από Θεσσαλονίκη (Ακράτα) μέσω της ίδιας διαδρομής πάντα (Ιόνια Οδό), και με μια στάση στη Βέροια (16 χρόνια ήταν αυτά). Τα ίδια, όπως και πριν από 4 μέρες που ανέβηκα. Μεγάλο ενδιαφέρον η κεραία στο τέρμα της ανηφόρας μετά τα διόδια Τερόβου, όπου δίνει 350+ (4G).  Θεσσαλονίκη χθες τα μεσάνυχτα επί Εγνατίας διψήφια, Καμάρα & Ναυαρίνου κάπως καλύτερα από παλιότερα, Τσιμισκή και μονοψήφια σε πολλά σημεία, Αριστοτέλους έτσι κι έτσι. 4G πάντα.
Θεσαλονίκη-Τέροβο: 0-1

Edited by memoriesradio

1 ώρα πριν, panos.k2 said:

USA όλες έχουν volte roaming. Αλλοιώς δύσκολο να έχεις ομιλία. 

5 ώρες πριν, johnny_htc said:

Αυτά που ανέβασα είναι micro. Συνηθως στο όνομα της αδειοδότησης η Vantage αλλα και η Cosmote βάζουν “MI” ή “MICRO” και καταλαβαίνεις ότι είναι micro κεραια. 
Σε ο,τι ανέβασα εχω συνδεθεί όταν είχα Nova στην Αρτα. Μπορει όντως να μην χρειάζονται τόσοι σταθμοί στην αρτα λόγω κίνησης, σίγουρα όμως χρειάζονται για κάλυψη. 
Οι καταγραφές στο cellmapper είναι εξαιρετικά ανεπαρκείς στην πόλη για VodaNova. Σε καμία περίπτωση δεν έχει 2G only σταθμο η πόλη της αρτας. 

Δηλαδή όντως μέσα στην πόλη λειτουργούν 2+1 σταθμοί για τη Vodafone και 3+1 για τη Nova χωρίς τα micro. O +1 είναι αυτός που θα μπει μέσα στο 24. Πέρα από αυτά εχουμε 2 micro για VodaNova και ακόμα 1 Micro μόνο για Nova. Η Cosmote έχει 2 σταθμους στην πόλη. Είχε και ακόμα ένα Micro αλλά βγήκε (λογικά με τη μεταφορα του Γερμανού σε άλλη τοποθεσία). Δεν χρειαζόταν άλλωστε γιατι η σκουφα που κάλυπτε έχει κάλυψη από τον ΟΤΕ. Αυτό ήταν, στην ταμπελα του Γερμανού  

IMG_1194.thumb.png.bb98571fa3544a82da7388e40d9a59b5.png

Καλή και χαρούμενη χρονιά να έχουμε, με υγεια! 

Edited by panos.k2

Το κακό roaming αναφέρεται στο ότι παραμένει πανάκριβη στα εκτός ΕΕ και με ελάχιστες παροχές , αλλά και το μικρό Ντατα καπ εντός ΕΕ. Χρονια πολλά καλή χρονια !!