johnny_htc Δημ. January 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2025 18 minutes ago, GSan said: Τελικά έστησα όλο το δίκτυο στο γραφείο πάνω στο TP-LINK nx510v στο οποίο έβαλα την κάρτα της cosmote απο την προσφορά. Απο 25-30 mbs που είχα το δίκτυο απογειώθηε στα 300-350 με 15 προς το παρόν συσκευες όλες συνδεδεμένες με GBIT καλώδια. Ουτε στον ύπνο δεν είχα δεί τέτοια ταχύτητα στα τερματικά. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν έχω δικιά μου public ip ωστε να έχω πρόσβαση στον server και σε κάποια άλλλα τερματικά του γραφείου αλλα αυτό το έλυσα στήνοντας και ρυθμίζοντας έναν openvpn server εγκατεστημένο σε Ελληνικό VPS (3,99 euro/month) σε συνδυασμό με ένα mikrotik (openvpn client). Οταν λήξει η προσφορά θα πάω σε συμβόλαιο με απεριόριστα gb και ομιλία με 24,90/μηνα όπως μου πρότειναν στον Γερμανό. Τώρα πληρώνω 85 το δίμηνο για 50/5 ADSLπου δεν αξίζει τα λεφτά της μιάς και η πραγματική ταχύτητα είναι αρκετά κατώτερη απο την ονομαστικη της ταχύτητα. Περιοχή που πιάνει τέτοιες ταχύτητες στο περίπου; Μια χαρά, και με το παραπάνω έλυσες σοβαρό πρόβλημα με τιποτενιες ταχύτητες adsl... 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. January 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2025 40 minutes ago, Nikos_96 said: Θα σου απαντήσω αύριο ή μεθαύριο που θα γίνει η ενεργοποίηση του προγράμματος γιατι απο την Παρασκευή σήμερα με πήραν για τις διαδικασίες. περα απο αυτό όμως μου φάνηκε κατι περίεργο που λογικά θα το συναντήσεις κ εσύ στην ομιλία σου με την υπάλληλο. Κοντά στην ολοκλήρωση των στοιχείων και παραλαμβάνοντας τα χαρτιά του συμβολαίου γράφει άλλα ποσά χρέωσης ανα μήνα. Αυτή εις γνώση της το ήξερε και μου το είπε ίδια οτι δηλαδή αγνόησε αυτό που βλέπεις στα χαρτιά γιατί δεν μπορεί να δείξει την έκπτωση 40% που δικαιούμε με την συγκεκριμένη προσφορά..κάτι τετοιο. μου είπε οτι είναι ηχογραφημένη η ομιλία μας και μου έδωσε και το τηλέφωνό της για ότι χρειαστώ. την εμπιστεύομαι; όχι μεχρι να το δώ στην πράξη....είδομεν.. Από τη στιγμή που η συνομιλία είναι ηχογραφημένη είναι safe. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_96 Δημ. January 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2025 22 minutes ago, elkons said: Από τη στιγμή που η συνομιλία είναι ηχογραφημένη είναι safe. Να σε ρωτήσω άν ξέρεις..Μου είπε κάτι για το πρώτο λογαριασμό οτι θα είναι αναλογικός. Γιατί δεν ξεκινάει η χρέωση απο την ενεργοποίηση του συμβολαίου; Πιάνουν αυτοί δική τους ημερομηνία έναρξης κατανάλωσης και χρεώνουν αναλογικά; 2 Παράθεση Redmi By Xiaomi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. January 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2025 15 minutes ago, Nikos_96 said: Να σε ρωτήσω άν ξέρεις..Μου είπε κάτι για το πρώτο λογαριασμό οτι θα είναι αναλογικός. Γιατί δεν ξεκινάει η χρέωση απο την ενεργοποίηση του συμβολαίου; Πιάνουν αυτοί δική τους ημερομηνία έναρξης κατανάλωσης και χρεώνουν αναλογικά; Νομίζω ότι για δικούς τους λόγους, οι εταιρείες ομαδοποιούν την έκδοση λογαριασμών για να εκδίδονται όλοι μαζί. Δεν θυμάμαι αν αυτό είναι κάθε 15 μέρες ή κατι τέτοιο. Αλλιώς θα έπρεπε κάθε μέρα το σύστημα να εκδίδει λογαριασμούς για κάποιους συνδρομητές. Οπότε αν ας πούμε συνδεθείς στο δίκτυου στις 20 του μήνός, ο λογαριασμός οου θα εκδίδετια κάθε 26 του μηνός (τυχαία το λέω) οπότε τον 1ο μήνα θα πληρώσεις μόνο αυτές τις 5-6 μέρες. 2 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. January 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2025 38 minutes ago, opmgls said: Νομίζω ότι για δικούς τους λόγους, οι εταιρείες ομαδοποιούν την έκδοση λογαριασμών για να εκδίδονται όλοι μαζί. Δεν θυμάμαι αν αυτό είναι κάθε 15 μέρες ή κατι τέτοιο. Αλλιώς θα έπρεπε κάθε μέρα το σύστημα να εκδίδει λογαριασμούς για κάποιους συνδρομητές. Οπότε αν ας πούμε συνδεθείς στο δίκτυου στις 20 του μήνός, ο λογαριασμός οου θα εκδίδετια κάθε 26 του μηνός (τυχαία το λέω) οπότε τον 1ο μήνα θα πληρώσεις μόνο αυτές τις 5-6 μέρες. Θα πληρωσει αναλογικό παγιο εκείνων των ημερών + ολόκληρο παγιο (αφου το παγιο προπληρωνεται). 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. January 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2025 10 minutes ago, VIPdriver said: Θα πληρωσει αναλογικό παγιο εκείνων των ημερών + ολόκληρο παγιο (αφου το παγιο προπληρωνεται). E ναι, απλά ως πρώτος μήνας λογίζεται αυτός που έχει συνδεθεί και πάντα στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς ο μήνας που έρχεται (ο 2ος στην περίπτωση μας) προπληρώνεται. Αλλά καλά κάνεις και το αναφέρεις για να είναι προετοιμασμένος ο @Nikos_96 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. January 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2025 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. January 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2025 1 ώρα πριν, VIPdriver said: Προσφορά sim για κάθε μήνα απ ο, τι καταλαβαίνω, forever and ever?? 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. January 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 28, 2025 7 minutes ago, johnny_htc said: Προσφορά sim για κάθε μήνα απ ο, τι καταλαβαίνω, forever and ever?? Οχι σιμ. Καρτα ανανεωσης 10αρα ειναι. Εως 13/2 γράφει στο κάτω μερος της φωτογραφίας που ανέβασα. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. January 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2025 Καλησπερα λεβεντες , εχω ενα θεματακι , μπαινω στην εφαρμογη whats up παταω ανανεωση αυτοματη χρηματικου ποσου και μου βγαζει πως η συνδεση cosmote i d απετυχε , τι πρεπει να κανω; Εχω και την εφαρμογη cosmote στην οποια ειμαι συνδεδεμενος 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ANAGNPANA Δημ. January 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2025 Αν είσαι με δεδομένα μπες με WiFi αν είσαι με WiFi μπες μΕ δεδομεενα εχει φάει κόλλημα 2 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. January 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2025 (edited) Το εχω δοκιμασει και με τις δυο επιλογες αλλα παλι τιποτα edit Ok εγινε τελικα edit2 Ηθελα να ενεργοποιει καθε μηνα αυτοματα και το προγραμμα unlimited calls , δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα; Edited January 29, 2025 by dimtz 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ANAGNPANA Δημ. January 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2025 23 minutes ago, dimtz said: Το εχω δοκιμασει και με τις δυο επιλογες αλλα παλι τιποτα edit Ok εγινε τελικα edit2 Ηθελα να ενεργοποιει καθε μηνα αυτοματα και το προγραμμα unlimited calls , δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα; Ναι σε αυτό δεν έχει … 1 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimtz Δημ. January 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2025 Εχει σε καποιο αλλο προγραμμα για αυτοματη ανανεωση; 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. January 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2025 3 ώρες πριν, dimtz said: Εχει σε καποιο αλλο προγραμμα για αυτοματη ανανεωση; Calls to all 2 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jaranor Δημ. January 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2025 Μια γρήγορη ερώτηση: Όταν στο What's Up το χρηματικό υπόλοιπο λήγει 30 Ιανουαρίου, εννοεί 12:00 μεσημέρι όπως τα λεπτά ομιλίας; Ή το βράδυ 23:59 - ξημερώματα 31 Ιανουαρίου; 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. January 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2025 6 minutes ago, jaranor said: Μια γρήγορη ερώτηση: Όταν στο What's Up το χρηματικό υπόλοιπο λήγει 30 Ιανουαρίου, εννοεί 12:00 μεσημέρι όπως τα λεπτά ομιλίας; Ή το βράδυ 23:59 - ξημερώματα 31 Ιανουαρίου; Βραδυ, αλλά εαν μπορείς βάζε 1 μερα νωρίτερα. 5 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalakis Δημ. January 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2025 Και εαν πχ εχεις υπολοιπο 20 ευρω και ανανεωσεις σε προγραμμα των 15, το υπολοιπο του ποσου χανεται ? 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. January 30, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2025 7 ώρες πριν, lalakis said: Και εαν πχ εχεις υπολοιπο 20 ευρω και ανανεωσεις σε προγραμμα των 15, το υπολοιπο του ποσου χανεται ? Εάν δεν βάλεις άλλα χρήματα για να ανανεωθεί η διάρκεια και παρέλθει η ημερομηνία λήξης, ναι. Για να μην χαθεί, μπορείς να το μεταφέρεις για να το αξιοποιήσεις σε άλλο αριθμό. 3 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minus21grams Δημ. January 30, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2025 On 28/1/2025 at 10:48 ΠΜ, VIPdriver said: Οχι σιμ. Καρτα ανανεωσης 10αρα ειναι. Εως 13/2 γράφει στο κάτω μερος της φωτογραφίας που ανέβασα. Η 13η Φεβρουαρίου αφορά την ημερομηνία μέχρι την οποία θα διατίθενται οι συγκεκριμένες κάρτες ανανέωσης ή την ενεργοποίησή τους; Μπορεί π.χ. ένας ενδιαφερόμενος να πάρει 2-3 για μελλοντική χρήση; Όταν τις χρειαστεί; Ίσως και μετά από μήνες, ας πούμε το φθινόπωρο όταν θα έχουν λήξει οι καλοκαιρινές προσφορές της COSMOTE. Ή ακόμα και αργότερα, το 2026. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. January 30, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2025 14 minutes ago, minus21grams said: Η 13η Φεβρουαρίου αφορά την ημερομηνία μέχρι την οποία θα διατίθενται οι συγκεκριμένες κάρτες ανανέωσης ή την ενεργοποίησή τους; Μπορεί π.χ. ένας ενδιαφερόμενος να πάρει 2-3 για μελλοντική χρήση; Όταν τις χρειαστεί; Ίσως και μετά από μήνες, ας πούμε το φθινόπωρο όταν θα έχουν λήξει οι καλοκαιρινές προσφορές της COSMOTE. Ή ακόμα και αργότερα, το 2026. Όχι, από ότι έχουμε δει σε προηγούμενες τέτοιες περιπτώσεις. Μέχρι τις μεταγενέστερες ημερομηνίες που αναφέρεις οι εταιρείες θα έχουν βγάλει άλλες προσφορές. Αυτό είναι το νόημα για το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Γενικά όταν πάρεις την sim χρειάζεται να την ενεργοποιήσεις. Μόλις το κάνεις αυτό ξεκινάει ο χρόνος της προσφοράς ανέξαρτητα αν εσύ θα βάλεις χρήματα για να αγοράσεις πακέτο και να χρησιμοποιήσεις την προσφορά ή όχι. 3 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. January 30, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 30, 2025 On 29/1/2025 at 9:58 ΜΜ, jaranor said: Μια γρήγορη ερώτηση: Όταν στο What's Up το χρηματικό υπόλοιπο λήγει 30 Ιανουαρίου, εννοεί 12:00 μεσημέρι όπως τα λεπτά ομιλίας; Ή το βράδυ 23:59 - ξημερώματα 31 Ιανουαρίου; Εννοεί 23:59 της 30ης Ιανουαρίου. 31η Ιανουάριου είναι μετά το 00:00 Εγώ σε όλες τις εταιρείες χρόνια τώρα που έχω καρτοκινητά 9 στις 10 φορές κάνω ανανέωση υπολοίπου την μέρα που λήγει το υπόλοιπο αλλά δεν περιμένω να παέι 23:58 γιατί ούτως ή άλλως δεν έχει σημασία. Σε αυτή την περίπτωση μετραέι η ημερομηνία και όχι η ώρα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Σε κάποιες περιπτώσεις (δεν θυμαμαι ποια εταιρία ή άλλες λεπτομέρειες) οταν τα λεπτά ομιλίας ή τα δεδομένα λήγουν 23:59 έχει παρατηρηθεί ότι δεν εννοούν τοπική ώρα Ελλάδας αλλά Greenwich time, δηλαδή 2 ώρες αργοτερα το χειμωνα και 3 το καλοκαίρι με την καλοκαιρινή ώρα. Αλλα αν δεν ήθελα να μείνω χωρίς δεδομένα μετά τα μεσάνυχτα δεν θα το ρίσκαρα με τίποτα να βασιστώ σε αυτό. Δεν γνωρίζω αν συμβαίνει το ίδιο με το χρηματικό υπόλοιπο, που ακόμα περισσότερο δεν είναι για να το ρισκάρεις. 3 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gpapas640 Δημ. January 31, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2025 16 ώρες πριν, opmgls said: Σε κάποιες περιπτώσεις (δεν θυμαμαι ποια εταιρία ή άλλες λεπτομέρειες) οταν τα λεπτά ομιλίας ή τα δεδομένα λήγουν 23:59 έχει παρατηρηθεί ότι δεν εννοούν τοπική ώρα Ελλάδας αλλά Greenwich time, δηλαδή 2 ώρες αργοτερα το χειμωνα και 3 το καλοκαίρι με την καλοκαιρινή ώρα. Αλλα αν δεν ήθελα να μείνω χωρίς δεδομένα μετά τα μεσάνυχτα δεν θα το ρίσκαρα με τίποτα να βασιστώ σε αυτό. Δεν γνωρίζω αν συμβαίνει το ίδιο με το χρηματικό υπόλοιπο, που ακόμα περισσότερο δεν είναι για να το ρισκάρεις. Δεν το έχω ξανακουσει πότε αυτό. Η μόνη εξαίρεση στη λήξη 23:59 των πακέτων είναι αυτα της Cosmote και πιο συγκεκριμένα τα λεπτά ομιλίας και τα δεδομένα (όχι τα sms). 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. January 31, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2025 9 minutes ago, gpapas640 said: Δεν το έχω ξανακουσει πότε αυτό. Η μόνη εξαίρεση στη λήξη 23:59 των πακέτων είναι αυτα της Cosmote και πιο συγκεκριμένα τα λεπτά ομιλίας και τα δεδομένα (όχι τα sms). Αυτό που έγραψες επιβεβαίωνει αυτό που έγραψα. Εγώ έγραψα τι συμβαίνει χωρίς να προσδιορίσω σε ποια εταιρεία (δεν θυμόμουν) και εσύ έγραψες για μια περίπτωση που πράγματι συμβαίνει. ΥΓ. Πρόσφατα παρατήρησα σε CU να μην έχει μηδενιστεί το υπόλοιπο στις 00:01. Μετά από λίγο μηδενίστηκε αλλά δεν ξέρω πόσο λίγο γιατί ήταν πολύ μικρό το χρηματικό υπόλοιπο για να μπω σε διαδικασία να το παρακολουθώ. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kmpatra Δημ. January 31, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2025 Η περίπτωση που λες με το Greenwich είναι το cu , για τα πακέτα τουλάχιστον. Για το υπόλοιπο δεν ξέρω αν παιζει το ιδιο, μαλλον κραταει κι εκει αν κρίνω απο αυτό που λες. Υ.Γ. εχω παρατηρησει ομως οτι οταν πας να τα χρησιμοποιησεις μηδενιζουν. Η μονη χρησιμότητα προφανως ειναι το rollover με ιδιο πακέτο (το εχω δοκιμάσει) 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts