Jump to content

minus21grams

Members
  • Δημοσιεύσεις

    155
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Συσκευή

  • Συσκευή
    Realme GT 5G

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Cosmote - Ελλάδα

Φύλο

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατοι Επισκέπτες

1.351 profile views

minus21grams's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

16

Φήμη

  1. minus21grams

    5G NR

    Ερώτηση αδαούς που απλά θέλει να βγάλει μια άκρη με την κάλυψη/ισχύ σήματος: Ποιο εκ των CellMapper, Netmonitor και NetMonster θεωρείται πιο αξιόπιστο; Κατανοώ πως οι μετρήσεις γίνονται εμπειρικά από hobbyστες και υπεισέρχονται πολλές παράμετροι, αλλά όλοι αυτοί οι χρήστες (εσείς δηλαδή) κάπου θα έχουν καταλήξει. Εκτός και αν χρησιμοποιείτε και τα 3 apps εκ περιτροπής...
  2. Ευχαριστώ, καλύτερα να περιμένω λοιπόν. 👍 Το μόνο που δεν έχει διευκρινιστεί είναι ποια ώρα αρχίζει να μετράει η βδομάδα διπλασιασμού: 1η Απριλίου 00:01 με την αλλαγή μέρας (που συμπίπτει και με αλλαγή μήνα) από Κυριακή σε Δευτέρα; Ή κάποια τυχαία στιγμή κατά τη διάρκεια της Δευτέρας;
  3. Το υπόλοιπό μου (€3 και κάτι ψιλά, ίσα ίσα για να αγοράσω το πακέτο των 60′+60′ που θα προστεθούν στον εναπομείναντα χρόνο ομιλίας) λήγει την 1η Απριλίου. Το θέμα είναι πότε ακριβώς αφαιρεί το ποσό η εταιρεία (λογικά θα έχει απαντηθεί κάπου στο thread αλλά δεν το έχω πρόχειρο) Να περιμένω να περάσει η επόμενη βδομάδα που ΔΕΝ ισχύει ο διπλασιασμός ή να το ενεργοποιήσω αύριο βράδυ για να είμαι σίγουρος; 🤔
  4. Elaborate please. Υπάρχει κάπου στο forum σχετικό thread;
  5. Επανέρχομαι γιατί χθες συνέβη κάτι ακόμα ασυνήθιστο. Γνωρίζετε πως για λόγους ασφαλείας το Android (τουλάχιστον η έκδοση 13) ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζει λίστες με unused apps. Αν ο κάτοχος της συσκευής δεν επιβεβαιώσει πως επιθυμεί να κάνει χρήση των συγκεκριμένων εφαρμογών, τότε αφαιρούνται permissions (για την προστασία των δεδομένων) & notifications (για εξοικονόμηση μπαταρίας) Θα σας έχει τύχει λοιπόν να δείτε τέτοιες λίστες - στις περισσότερες περιπτώσεις περιλαμβάνουν το πολύ 5-6 apps εκτός πια και αν έχετε το smartphone σε ένα συρτάρι και το ανοίγετε σπάνια! Χθες λοιπόν ο σχετικός κατάλογος περιελάμβανε γύρω στα 50! Και μάλιστα με την επισήμανση "Last opened more than 6 months ago", κάτι εντελώς απίθανο. Παραθέτω ένα screenshot - είχα ήδη άρει τους περιορισμούς στα περισσότερα αλλά άφησα κάποια πολύ γνωστά που κάνουν μπαμ.
  6. Ούτε εμένα. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι πόσο ευκρινής είναι η ένδειξη. Αναγράφεται με μεγάλους χαρακτήρες ή το έχουν στα ψιλά γράμματα και μπορεί να σου ξεφύγει; Έχει κρατήσει κανείς screenshot;
  7. Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση, ήθελα να αποκλείσω κάθε πιθανότητα. Παρεμπιπτόντως, δεν είχα ασχοληθεί με εφαρμογές στατιστικών μπαταρίας πλην της ενσωματωμένης του Android, θα τσεκάρω το AccuBattery αν και θα προτιμούσα κάτι αντίστοιχο χωρίς διαφημίσεις & χρεώσεις. Για την ιστορία, τα ποσοστά σήμερα κινούνται σε αναμενόμενα πλαίσια: Η ένδειξη γύρω στις 9πμ που το κοίταξα ήταν 70% - το κινητό δηλ. βγάζει 2 μέρες χωρίς φόρτιση και μάλιστα χαλαρά. Κάτι που εντείνει ακόμα περισσότερο το μυστήριο. Γιατί αν αποκλείσουμε ως αιτίες το πρόσφατο security update και το νέο app (που αποδεικνύεται πως δεν είναι ενεργοβόρο) αυτό που μένει μάλλον εμπίπτει σε θεωρίες συνωμοσίας. Κι εγώ το μόνο “Predator” που ξέρω είναι το film που πρωταγωνιστούσε ο Schwarzenegger 😊 Αν κάποιος άλλος έχει άλλη εξήγηση (προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη εκδοχή, δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου) θα με υποχρέωνε.
  8. https://f-droid.org/en/packages/com.vrem.wifianalyzer/ Σημερινή αναφορά: [Φόρτισα το κινητό λίγο μετά τις 7πμ], έχει πάει 6 το απόγευμα και η μπαταρία βρίσκεται στο 84% Με ελαφρά χρήση ως συνήθως, 2 κλήσεις και κάνα μισάωρο WiFi. Ξαναέτρεξα το COSMOTE game έτσι για να μου φύγει η αμφιβολία. Η ένδειξη μπαταρίας παρέμεινε αμετάβλητη. Αν δεν είναι το WiFiAnalyzer δεν ξέρω τι είναι (ήταν). 🤔
  9. Καλά, αν τρέξει και πάλι προσφορά τον Νοέμβριο του 2024 με βλέπω σε αντίσκηνο με θερμός + καφέ έξω από τη Σταδίου να περιμένω καρτερικά τα θυρανοίξια όπως τα Apple fanboys* το νέο iPhone. €60; Εκκλησία κλέβεις! *Δεν ξέρω αν συνεχίζονται αυτά τα φαινόμενα, δεν παρακολουθώ.
  10. Ακόμα και αν δεν επιτρέπουν ανανέωση, εξασφαλίζεις ένα χρόνο με απεριόριστα δεδομένα, λίγο είναι; Για τους κατοίκους Αθήνας & Θεσσαλονίκης δεν είναι μεγάλος κόπος ένα δρομολόγιο ως το Frog Shop για αγορά νέας SIM μετά από 12 μήνες. Εξαίρεση φυσικά το διάστημα (νομίζω πως ήταν ένα πενθήμερο, ούτε καν βδομάδα) της έκπτωσης 50% όπου γινόταν το αδιαχώρητο. Και στη κανονική τιμή των €120 θεωρώ πως είναι δυνατή προσφορά.
  11. Μα για αυτό κι εγώ αναρωτιέμαι. Το 15% σε idle state κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν μου φαίνεται παράλογο. Αποκλείεται όμως να είχα κάτω από 20% μπαταρία προτού κοιμηθώ. Όχι τίποτα άλλο, αλλά υπάρχει ενημέρωση από τη συσκευή μόλις περάσει το threshold, θα το είχα αντιληφθεί. Τσεκάρετε αν δεν σας κάνει κόπο (θέμα ασφάλειας νομίζω δεν τίθεται) αυτό το app μπας και είναι ενεργοβόρο.
  12. Παρατήρησε κανείς battery drain μετά την εγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων ασφαλείας; Για 1η φορά, και αυτό αφορά όλες τις συσκευές που είχα, ξύπνησα διαπιστώνοντας πως είχα ξεμείνει από μπαταρία! Και όταν λέω ξεμείνει, εννοώ πως το smartphone δεν άνοιγε. Δεν είχε πέσει απλώς σε μονοψήφιο νούμερο, κατά το πάτημα του power button εμφανίστηκε εικόνα με καλώδιο φόρτισης - ένδειξη πως δεν διέθετε παρά ελάχιστο ρεύμα. Εν τω μεταξύ κάνω άκρως συντηρητική χρήση (ούτε games, ούτε αναπαραγωγή videos, ολιγόλεπτη διάρκεια WiFi/mobile internet) ενώ έχω εφαρμόσει ρυθμίσεις εξοικονόμησης μπαταρίας (Close battery-draining apps, Disable background running, Turn off Location service, Screen refresh rate 60 Hz, Auto Screen-off time 30″, Turn off Personal Hotspot, Turn off Always-on Display) για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Και για αυτό και δεν αγόρασα power bank, υπό κανονικές συνθήκες (εντός της πόλης, όχι σε καμιά ερημιά/διακοπές κ.λπ) μου είναι εντελώς άχρηστο. Χτες το πρωί λοιπόν το κινητό ήταν 100% φορτισμένο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είχα μονοψήφιο αριθμό κλήσεων μικρής διάρκειας. Το Wifi συνολικά δεν έμεινε ανοιχτό πάνω από μισή ώρα ενώ το Mobile internet ήταν κλειστό. Προσπαθώ να κάνω step retracing και οι μόνες ενέργειες πέραν των συνηθισμένων, είναι μια συμμετοχή σε διαγωνισμό της COSMOTE (τυπικά πρόκειται για παιχνίδι ωστόσο διαρκεί 30″ - πόσο ρεύμα να καταναλώσει σε μισό λεπτό;) και η εγκατάσταση ενός app από το F-Droid. Πρόκειται για το WiFiAnalyzer το οποίο έτρεξε για λιγότερο από 5 λεπτά, ίσα ίσα για να δω τα κανάλια γειτονικών router προκειμένου να αποφύγω τη συμφόρηση. Από όσο βλέπω, το app αυτό ΔΕΝ τρέχει στο background αφού το κλείσεις. Δυστυχώς με το shut down που έγινε κατά τη νύχτα μηδενίστηκαν τα stats της μπαταρίας οπότε δεν έχω εικόνα για το χθεσινό app usage.
  13. Οι ηλικιωμένοι που δεν διαθέτουν -και δεν θέλουν να αποκτήσουν γιατί θα χάσουν τη βολή τους- smartphone. Δεν μιλάμε για εκατοντάδες SMS τον μήνα αλλά ο αριθμός δεν είναι και μονοψήφιος. Οι πάροχοι το γνωρίζουν πολύ καλά γι αυτό και διαθέτουν σχετικά πακέτα. Αν η υπηρεσία δεν είχε μια, μικρή έστω, ζήτηση, θα την είχαν καταργήσει.
  14. ∞ data Οι 15 μέρες της προσφοράς αρχίζουν να μετράνε από τη στιγμή που θα το ενεργοποιήσουμε; Αν π.χ. το επιλέξουμε την πρωτοχρονιά θα έχουμε απεριόριστα data έως τις 15 Ιανουαρίου; (λογικά ναι, αλλά μια επιβεβαίωση δεν θα έβλαπτε)
  15. Δεν μπήκα να κράξω, βλέπω τα πράγματα εντελώς αποστασιοποιημένα και θα αλλάξω πάροχο όσες φορές κρίνω σκόπιμο. Ήμουν στην Q (που κατάντησε τσίρκο, πιθανόν και ηθελημένα για να διώξουν τους cheapιδες), πριν ένα χρόνο μεταπήδησα στην Frog και αύριο μπορεί να βρεθώ αλλού. Όταν κάτι μπορεί να ολοκληρωθεί ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ εντός ενός λεπτού, ποιος ο λόγος να καθυστερείς τον πελάτη για μέρες; Γιατί τον αναγκάζεις να επισκέπτεται ξανά το κατάστημα και να χάνει την ώρα του με αιτήματα στο customer care; Αυτά είναι που με εξοργίζουν όπως και οι οδηγίες που -ενδεχομένως- δίνουν στο προσωπικό των καταστημάτων. Είχα πάει τις προάλλες για φορητότητα αριθμού ενός ακόμη ηλικιωμένου συγγενή και με τη μία πρότειναν πακέτο που δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες του. Με το που ψελίζεις τις λέξεις «ΟΧΙ data, μόνο ομιλία και κάνα SMS αν υπάρχει», η όψη του προσώπου τους αλλάζει. Προς το χειρότερο. Και τυχαίνει συχνά, αλλά πολύ συχνά, να υπάρχει έλλειψη SIM. Για τα καρτοκινητά πάντα. 😉 Δεν ξέρω, ίσως υπερβάλλω ή βλέπω φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Όλες οι απόψεις σεβαστές.
×
×
  • Create New...