Jump to content

Cosmote: Συμβόλαια κινητής: Επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ

JustMe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορεί να μου πει κάποιος πως υπολογίζονται οι επιδοτήσεις;

Εχω 85 ευρώ επιδότηση αυτή τη στιγμή.Αυτή προέρχεται από τον προηγούμενο χρόνο ή για τον επόμενο;

Εαν κάνω έκπτωση στο πάγιο και δεν την χρησιμοποιήσω για αυτό το χρόνο.Μετά του χρόνου θα έχω επιδότηση;

Ευχαριστώ.

Μπορεί να μου πει κάποιος πως υπολογίζονται οι επιδοτήσεις;

Εχω 85 ευρώ επιδότηση αυτή τη στιγμή.Αυτή προέρχεται από τον προηγούμενο χρόνο ή για τον επόμενο;

Εαν κάνω έκπτωση στο πάγιο και δεν την χρησιμοποιήσω για αυτό το χρόνο.Μετά του χρόνου θα έχω επιδότηση;

Ευχαριστώ.

Αν πάρεις σήμερα επιδότηση(είτε για συσκευή είτε για έκπτωση), η επόμενη θα είναι σε ένα χρόνο από σήμερα.

:ninja:

Σημερα μου ηρθε επιστολη απο cosmote , που με ενημερωνει οτι η επιδοτηση μου ειναι 155ευρω , την οποια μπορω αν την χρησιμοποιησω για αγορα συσκευης η' για εκπτωση απο το παγιο.

Ακριβως διπλα λεει οτι μου προτεινουν το sony x10 mini , το οποιο ομως απο οτι βλεπω εδω : http://www.e-cosmote.gr/cosmote/eshop.portal?_nfpb=true&_pageLabel=Handsets&portlet_66_1_actionOverride=%2Fportlets%2Feshop%2FeshopWizard%2FshowHandsetFullStory&_windowLabel=portlet_66_1&sku=E00-0021-1000-011 , κοστιζει περισσοτερο.

Τελικα τι εννοουν ; Οτι μπορω να δωσω περισσοτερα χρηματα και να το παρω η' ειναι ειδικη προσφορα και το παιρνω δωρεαν ;

Εχει κανεις αναλογη εμπειρια ;

Σημερα μου ηρθε επιστολη απο cosmote , που με ενημερωνει οτι η επιδοτηση μου ειναι 155ευρω , την οποια μπορω αν την χρησιμοποιησω για αγορα συσκευης η' για εκπτωση απο το παγιο.

Ακριβως διπλα λεει οτι μου προτεινουν το sony x10 mini , το οποιο ομως απο οτι βλεπω εδω : http://www.e-cosmote.gr/cosmote/eshop.portal?_nfpb=true&_pageLabel=Handsets&portlet_66_1_actionOverride=%2Fportlets%2Feshop%2FeshopWizard%2FshowHandsetFullStory&_windowLabel=portlet_66_1&sku=E00-0021-1000-011 , κοστιζει περισσοτερο.

Τελικα τι εννοουν ; Οτι μπορω να δωσω περισσοτερα χρηματα και να το παρω η' ειναι ειδικη προσφορα και το παιρνω δωρεαν ;

Ακριβως σημερα και σε εμενα ηρθε η ιδια προσφορα/επιστολη , 155 ευρω κτλ...

Εγω φοβαμαι μην κανουν τωρα "προσφορες" για να σε κρατησουν στο δικτυο τους και μετα απο Σεπτέμβριο να κοψουν τις επιδοτησεις...

Samsung S21 Ultra

Σαφώς και πληρώνεις τη διαφορά. Αλλιώς θα στο έγραφε στην επιστολή πως το συγκεκριμένο τηλέφωνο εχει επιπλέον επιδότηση.

Αφου μιλάτε για επιδοτήσεις, να σας πω και γω την δική μου ιστορία. Σπάνια χρησιμοποιώ επιδότηση αλλά φέτος την ήθελα για αγορά ακριβου κινητού. Πηρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών μου ανακοίνωσαν μια χαμηλότατη επιδότηση των 70€ και τους ζήτησα απλά και όμορφα να την βελτιώσουν γιατί είμαι πελάτης πέραν της δεκαετίας και έχω κανει χρήση επιδότησης ελάχιστες φορές. Επανήλθαν με 180€ οπότε και το κλεισαμε. Υπόψιν πως ο μέσος λογαριασμός μου είναι 23-25 ευρώ. Δεν είμαι large μαζί τους.:lol:

Που θέλω να καταλήξω? Ότι ακόμα διαθέτουν ευελιξία για να κρατήσουν πελάτες και φυσικά δεν χρειάστηκαν ουτε παρακαλητα ουτε έντονες διαμαρτυρίες, απλή διατύπωση αιτήματος για κάτι καλύτερο.

Πάντως οι επιδοτήσεις τους είναι τραγικές. Μάλλον το τίμημα του 45% market share.

Μάλλον το τίμημα του 45% market share.

Καλά, κάτσε να δούμε στο πόσο θα πάει μόλις σταματήσουν τα αδήλωτα κινητά... Και στο πόσο θα πάει αν συνεχίσει με τόσο ψωνισμένη συμπεριφορά!

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

και να συμπληρώσω να δούμε και τι θα γίνει όταν αποχωρήσουν ΠΟΛΛΟΙ πελάτες επειδή ΔΕΝ έχουν καθόλου σήμα! εγώ ήδη την SIM του whats up την πέταξα! :lol::lol::lol:

Σήμερα όλη μέρα μαλώνω τηλεφωνικα με την cosmote. Είμαι συνδρομήτρια στη vodafone 2 χρονια (παλαιοτερα ημουν στην cosmote) και με πηραν τηλεφωνο να μου κανουν την προσφορα για το unlimited 35 με παγιο 14,5 το μηνα. ΠΟλυ καλη προταση, ρώτησα 100 φορες αν αυτο είναι το τελικο ποσο χωρις κρυφες χρεωσεις, πηρα θετικη απαντηση και δεχτηκα βεβαιως και περιμενα.

Αφου εχουν περασει μερες και εχουν γινει ολες οι απαραιτητες διαδικασιες (τηλεφωνα απο vodafone, εγκριση φορητοτητας κτλ κτλ), με ενημερωνουν στο παρα πεντε πως πρεπει να δωσω 150 ευρω εγγυηση. Ρωταω για ποιον λογο, δεν μου λενε γιατι λενε δεν γνωριζουν, μου λενε να παω σε καταστημα cosmote να ρωτησω, παω εκει, βεβαιως και εκει δεν ξερουν, τους παιρνουμε απο το καταστημα τηλεφωνο και στην cosmote παλι τα ιδια... μαλιστα μου ειπαν οτι το ποσο βγαινει αυτοματα απο υπολογιστη (???) και δεν γνωριζουν πως γινεται. Εδώ μιλάμε για δούλεμα πρωτης ταξεως!! Μετα με ρωτουσαν αν ειχα υπαρξει παλαιοτερα συνδρομητρια στην cosmote σε στυλ σα να μου κανουν ανακριση.

Το ερωτημα μου ειναι το εξης. Επειδη διαβασα και εδω πως τα κανουν αυτα σε κακοπληρωτες. ΟΚ... εγω προφανως οταν ειχα cosmote αργουσα να πληρωσω. Δεν αντιλεγω. Εφυγα ομως νομιμα, οταν εληξε το συμβολαιο μου και δεν χρωσταω τιποτα.

Ασ πουμε οτι ειμαι κακοπληρωτης, οτι ειμαι ι μεγαλυτερη εγκληματιας.... σας ρωταω: 1) γιατι δεν μου λενε πως για αυτο ζητανε 150 ευρω αλλα με δουλευουν ολη μερα???

2)ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ??? OXI!!!! αυτοι με πηραν για να μου κανουν την προσφορα!!! Αρα αυτοι δεν επρεπε εκ των προταιρων να εχουν ελεγξει αν ειμαι στην "black list" της εταιρίας???

3)Πως γινεται μια σοβαρη εταιρια να σου κανει μια προσφορα, και αφου εχεις μπλεξει και εχεις κανει ολα τα απαραιτητα τηλεφωνα και διαδικασιες και εχεις αρνηθει την αντιπροσφορα της vodafone, και εχεις χασει το χρονο σου, να σου αλλαζει τους ορους στο παραπεντε?? Αν αυτο δεν ειναι δολος και εξαπατηση, τοτε τί είναι?

4)Σκεφτομαι να κινηθω νομικα γιατι με εχει εκνευρισει απιστευτα αυτη η κοροιδια εις βαρος μου. Οπως προειπα, δεν πηρα εγω τηλεφωνο για να ζητησω προσφορα αλλα αυτοι με πηραν. Αρα δεν εχουν δικαιωμα να μου επιβαλουν να πληρωνω εγγυησεις για καποιο παλιο νουμερο... και ακομα και αν επρεπε να το κανουν αυτο, δεν θα επρεπε να με ειχαν ενημερωσει απο την αρχη!!??? ειναι σκετη κοροιδια να το κανουν στο τελος. Υποτιμουν τη νοημοσυνη μας!!! Υπαρχει εστω και ενας που εχει κινηθει νομικα για να μου πει αν αξιζει τον κοπο????

Ευχαριστω

4)Σκεφτομαι να κινηθω νομικα γιατι με εχει εκνευρισει απιστευτα αυτη η κοροιδια εις βαρος μου. Οπως προειπα, δεν πηρα εγω τηλεφωνο για να ζητησω προσφορα αλλα αυτοι με πηραν. Αρα δεν εχουν δικαιωμα να μου επιβαλουν να πληρωνω εγγυησεις για καποιο παλιο νουμερο... και ακομα και αν επρεπε να το κανουν αυτο, δεν θα επρεπε να με ειχαν ενημερωσει απο την αρχη!!??? ειναι σκετη κοροιδια να το κανουν στο τελος. Υποτιμουν τη νοημοσυνη μας!!! Υπαρχει εστω και ενας που εχει κινηθει νομικα για να μου πει αν αξιζει τον κοπο????

Ευχαριστω

Και τι θα βγάλεις αν κινηθείς νομικώς;

σημερα στο λογαριασμο μου ειδα οτι εχω στειλει ενα μυνημα σε αυτο το νουμερο 46737494040

ξερει κανενας τι ειναι αυτο.

με εχει χρεωσει 0,16

λες να με χρεωσε καμια εταιρεια στοιχηματος που παιζω τωρα καμια εβδομαδα ελεω μουντιαλ? παντος εγω δεν εστειλα σιγουρα

Και τι θα βγάλεις αν κινηθείς νομικώς;

Τίποτα δεν θα βγει εννοείται!!! ΑΠλά για το ****το... αλλά έχω καλύτερες δουλειές να ασχοληθώ.... Θα μου περάσει. Το θέμα είναι πως την ίδια μέρα που πηραν εμένα τηλέφωνο για την προσφορά, πήραν και τον φίλο μου... Σε αυτόν άλλαξε και έγινε cosmote κι εγώ παρέμεινα στη vodafone... Και καταλαβαίνεις τώρα το πρόβλημα... Αυτοί με πήραν τηλέφωνο για την προσφορά και βγήκα και μαλ*** στο τέλος.

Τελος Αυγουστου μου βγαζουνε 350 ευρά επιδοτηση για 3 εταιρικα.Σκεφτομαι να κανω αιτηση φορητοτητας για να ανεβασουμε τον πηχυ.Ποσο λετε να το φτασουν;(μηνιαιοι λογ/σμοι 90-100ε).Θα πιασουμε κανα 500αρι να παμε για το ip4;

Ανακοινώνεται η από 25/06/2010 εμπορική διάθεση δύο (2) νέων Οικονομικών Προγραμμάτων COSMOTE At Home, για υφιστάμενους και νέους συνδρομητές συμβολαίου της COSMOTE, του «COSMOTE At Home International» και του «COSMOTE At Home 500».

Από την ίδια ως άνω ημερομηνία σταματά η εμπορική διάθεση των ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων «COSMOTE At Home 500», το οποίο μετονομάζεται σε «COSMOTE At Home 700», προσφέροντας στους υφιστάμενους συνδρομητές στο πρόγραμμα, επιπλέον 200 λεπτά δωρεάν χρόνου ομιλίας, με το ίδιο πάγιο, και του «COSMOTE At Home 500+60» . Επίσης για τα προγράμματα «COSMOTE At Home 700» & «COSMOTE At Home 500+60» από 25/07/2010 θα ισχύσουν οι παρακάτω τιμολογιακές αλλαγές:

Η ελάχιστη διάρκεια χρέωσης κλήσεων προς Εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και Διεθνείς κλήσεις, αυξάνεται από 30΄΄ σε 45΄΄. Ο ρυθμός χρέωσης μετά την ελάχιστη διάρκεια χρέωσης εξακολουθεί να είναι ανά δευτερόλεπτο

2) Η χρέωση για κλήσεις προς τα Εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας Vodafone/ Wind/ Q μειώνεται από 0,0029€/δευτερόλεπτο σε 0,0028€/δευτερόλεπτο (0,1757€/λεπτό σε 0,1654€/λεπτό)

Οι υφιστάμενοι συνδρομητές των ως άνω Προγραμμάτων έχουν δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης εντός ενός μηνός από τη δημοσίευση της παρούσας.

Οι χρεώσεις των νέων εμπορικά διαθέσιμων προγραμμάτων COSMOTE At Home καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τις χρεώσεις αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση της cosmote εδώ http://goo.gl/OBaV

Πριν 9 ημέρες, άλλαξα πρόγραμμα καθώς είχα επιδότηση κι υπολόγιζα πως θα αγοράσω κάποιο smartphone, ώστε να μπορώ να έχω τον απαραίτητο όγκο δεδομένων. Μέχρι εχθές χρησιμοποιούσα το 6110n, το οποίο μπορούσε να συνδεθεί με το internet. Αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα λοιπόν.

Καταρχάς, πρέπει να αναφέρω, πως ο λογαριασμός πριν την αλλαγή εβγαινε κάθε 17 του μηνός. Με την αλλαγή (αν έχω καταλάβει καλά) βγαίνει κάθε 1η του μηνός.

Μετά απο επικοινωνία μου με το 1212, μου είπαν πως πρέπει να στείλω Λ ή 1 στο 1256 για να δω τα υπόλοιπα στο χρόνο ομιλίας προς cosmote, προς άλλα δίκτυα και φυσικά τον υπολοιπόμενο όγκο δεδομένων, που ήταν κι αυτό που με απασχολούσε, καθώς γνώριζα πως εφόσον το πάγιο θα έρθει για λιγότερες ημέρες, θα είχα κι αντίστοιχα λιγότερο όγκο δεδομένων.

Χρησιμοποιώντας με το παλιό κινητό (Nokia 6110n) το Internet, με άφηνε να συνδεθώ μόνο με Cosmote-GPRS και με Cosmote-internet μου έβγαζε ένα μήνυμα λάθους, πως δεν υπάρχει πακέτο δεδομένων. Παρόλα αυτα, χρησιμοποιώντας καθημερινά το internet και στέλνοντας αλεπάλληλα μηνύματα στο 1256 ο όγκος που είχα δε μειωνόταν. Μένει στο 1535,591. Πιστεύοντας πως το WAP τελικά χρεώνεται, σταμάτησα να χρησιμοποιώ το Internet, μέχρι και χθες, οπότε κι αγόρασα, το Samsung Wave. Βάζοντας και τις ρυθμίσεις, Cosmote-Internet και Cosmote-WAP και στέλνοντας πάλι μήνυμα στο 1256, ο διαθέσιμος όγκος παραμένει ίδιος. (με το Λ δε στέλνει κάτι, μόνο με το 1 στο 1256). Κατά πάσα πιθανότητα έχω χρεωθεί αρκετά και στο 1212, δεν έχουν παρά να μου πουν πως κανονικά θα έπρεπε να μειώνεται ο όγκος και μήπως μπαίνω μέσω wi-fi. Όταν τους εξήγησα πως δεν έχω ασύρματο rooter, μου είπαν μήπως πιάνω κάποιο γειτονικό. Πραγματικα, απογοητευτική η εξυπηρέτηση πελατών. Μάλιστα πηρα 3 φορές μήπως πέτυχα κάποιον που δεν ήξερε το θέμα αλλά οι άλλοι δύο ήταν χειρότεροι. Πραγματικά θα χρειαζόμουν λίγη βοήθεια από κάποιον εδώ μέσα, γιατί αν περιμένω από την εξυπηρέτηση πελατών της Cosmote, δε βλέπω φως.

Τροποποίηση:

Είχα βιαστεί κάπως να κακολογήσω την Cosmote. Υπάρχει η εξής διευκρίνηση στο site τους:

"• Σε περίπτωση αλλαγής του κύκλου τιμολόγησης ή αλλαγής οικονομικού προγράμματος ή αλλαγής πακέτου πρόσθετων υπηρεσιών, η υπηρεσία δε θα είναι προσωρινά διαθέσιμη και θα σας αποστέλλεται ανάλογο ενημερωτικό μήνυμα. Η υπηρεσία θα διατίθεται κανονικά εκ νέου, με την έκδοση του πρώτου λογαριασμού από την ολοκλήρωση της αλλαγής."

Βέβαια, χρειάστηκε να πάρω και 4ο τηλέφωνο στο 1212, μπας και... Η κοπέλα που μου έτυχε (γιατί περί τύχης πρόκειται πιστεύω), ήταν πολύ εξυπηρετική. Με ενημέρωσε πως ο έλεγχος του υπολοίπου θα ισχύει από την έκδοση του πρώτου λογαριασμού, μετά την αλλαγή του προγράμματος. Και για να διασφαλίσω πως δε θα χρεώνομαι (παρά μόνο με το δωρεάν όγκο που έχω απο το πρόγραμμά μου), μου απενεργοποίησε το WAPA. Δε θα μπορώ να μπαίνω στο My view (δε με καίει κιόλας) και δε θα μπορώ να έχω το a στο a-GPS. :P Δηλαδή δε θα έχω assisted-GPS. Αν και μου φαίνεται πολύ παράξενο, γιατί να χρησιμοποιείται το WAP αντί για το internet σε αυτην την περίπτωση και πάλι δεν είναι κάτι που με καίει, οπότε και το απενεργοποίησα. Άντε να δω πόσα θα πληρώσω στον επόμενο λογαριασμό... :/

Edited by fytotech
hi

Στο προγραμμα απεριοριστα 35 με τα 120 λεπτα προς αλλα δικτυα εαν βγω στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Cosmote Traveler τα τηλεφωνα που κανω προς Cosmote ή σταθερα θα αφαιρουνται απο τα 1500' ή από τα 120' ;;;

Ευχαριστώ.

Ακομα μαθαίνω......

Αντιγραφή από το site : http://www.cosmote.gr/cosmote/cosmote.portal?locale=el_GR&_nfpb=true&_pageLabel=L89_contract_plan_index&serviceCategory=traveller&breadcrumbTitle=COSMOTE%2BTraveller

"Για τις εξερχόμενες κλήσεις από το εξωτερικό προς τους επιλεγμένους προορισμούς των προγραμμάτων COSMOTE Απεριόριστα και COSMOTE EXTRA, καταναλώνεται ο Δωρεάν Χρόνο Ομιλίας για εθνικές κλήσεις των προγραμμάτων αυτών."

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι θα σου παίρνει χρόνο από αυτόν που έχεις για όλους και όχι από τα 1500' των απεριόριστα. Με επιφύλαξη πάντα.

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να πάρω το Omnia 2 με cosmote απεριόριστα με ιντερνετ 25 η 35.

θα μπορούσε κάποιος να μου πει αν φτάνουν τα 250mb που προσφέρει το απεριόριστα με ιντερνετ 25 για e-mails, facebook και λίγο youtube?

Ευχαριστώ πολύ

λες να με χρεωσε καμια εταιρεια στοιχηματος που παιζω τωρα καμια εβδομαδα ελεω μουντιαλ? παντος εγω δεν εστειλα σιγουρα

Έκανες δήλωση του X10 mini όταν το ενεργοποίησες για 1η φορά.

Αντιγραφή από το site : http://www.cosmote.gr/cosmote/cosmote.portal?locale=el_GR&_nfpb=true&_pageLabel=L89_contract_plan_index&serviceCategory=traveller&breadcrumbTitle=COSMOTE%2BTraveller

"Για τις εξερχόμενες κλήσεις από το εξωτερικό προς τους επιλεγμένους προορισμούς των προγραμμάτων COSMOTE Απεριόριστα και COSMOTE EXTRA, καταναλώνεται ο Δωρεάν Χρόνο Ομιλίας για εθνικές κλήσεις των προγραμμάτων αυτών."

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι θα σου παίρνει χρόνο από αυτόν που έχεις για όλους και όχι από τα 1500' των απεριόριστα. Με επιφύλαξη πάντα.

Nai αλλα οταν λεει δωρεαν χρονο ομιλιες για εθνικες κλησεις ειναι κ τα 120 και 1500!!!!

Αναλογα που καλεις!

Ακομα μαθαίνω......

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την αλλαγη οικονομικου προγραμματος.

Πριν κανα μηνα εβαλα το Απεριοριστα 45 αλλα ειδα οτι τα 270 λεπτα μου ειναι πολλα και σκεφτομαι να το γυρισω σε Απεριοριστα 45 + internet που εχει το ιδιο παγιο αλλα λιγοτερα λεπτα ομιλιας. Θα εχω καποιο προβλημα ή καποια extra χρεωση γι'αυτη τη μεταβαση;

http://mowned.com/sig/don-fedon-kon.jpg

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την αλλαγη οικονομικου προγραμματος.

Πριν κανα μηνα εβαλα το Απεριοριστα 45 αλλα ειδα οτι τα 270 λεπτα μου ειναι πολλα και σκεφτομαι να το γυρισω σε Απεριοριστα 45 + internet που εχει το ιδιο παγιο αλλα λιγοτερα λεπτα ομιλιας. Θα εχω καποιο προβλημα ή καποια extra χρεωση γι'αυτη τη μεταβαση;

Όχι. Θα είναι δωρεάν.