Jump to content

nlambrop

Members
  • Δημοσιεύσεις

    118
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by nlambrop

  1. Παιδιά καλησπέρα. Αυτά που πουλάει η Expansys έχουν υποστήριξη Ελληνικών χαρακτήρων?
  2. Καλησπέρα. Πολλές φορές, όταν πάω να κάνω αναζήτηση εφαρμογών στο market, το τηλέφωνο μένει κολλημένο στην κλεψύδρα όση ώρα και αν περάσει. Το ίδιο μου συμβαίνει και όταν επιχειρώ να αναβαθμίσω εφαρμογές. Παρόλα αυτά, μια φορά τη μέρα μπορεί και να δουλέψει... Εχετε αντιμετωπίσει αυτές τις μέρες πρόβλημα με το market? Γιατί πήρε και μια ξαδέρφη μου προχτές το ίδιο κινητό, και της κάνει τα ίδια!!!
  3. nlambrop

    2in1 sim

    Ακουσα χτες (και το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη), πως όπου νά'ναι (και ίσως πριν αλλάξει η χρονιά), θα βγει και 2in1 σε microUsim, και twinsim (όπου η μία κάρτα θα είναι κανονική και η άλλη microUsim).
  4. Υπάρχει ένα πρόβλημα που έχουμε αντιμετωπίσει με Android συσκευές (HTC Desire και HTC Desire HD). Και οι δύο έχουν Android Froyo. Πιο συγκεκριμένα, δεν μεταφέρεται ο ήχος πάντα στο bluetooth ακουστικό. Εχουμε δοκιμάσει με διάφορες συσκευές bluetooth, και δεν μπορούμε να βρούμε κάτω από ποιες συνθήκες συμβαίνει. Εχουμε αρκετούς γνωστούς που έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα, και κανείς δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει κάτω από ποιες συνθήκες συμβαίνει. Μάλιστα, μπορεί κάποια μέρα να στο κάνει 10 φορές, και μετά επί τρεις ημέρες να δουλεύει αψεγάδιαστα. Το παράξενο είναι πως δεν έχουμε βρει ψάχνοντας σχετικές αναφορές από άλλους, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να συμβαίνει μόνο σε εμάς. Εχει κανείς καμιά άποψη για το θέμα, και πιθανούς τρόπους επίλυσης?
  5. Για κάποιο διάστημα τον τελευταίο μήνα, αν ο συνδρομητής επιλέξει έκπτωση παγίου αντί για συσκευή, η επιδότηση αυξάνεται 20%. Να λοιπόν πως το 60 γίνεται 72. Αν πάρεις συσκευή, έχεις 60 ευρώ επιδότηση. Αν πάρεις έκπτωση στο πάγιο, 60 + 20% = 72. Δεν σου έκανε λοιπόν το κατάστημα προσαύξηση επιδότησης επειδή πήγες να παραπονεθείς (δεν μπορεί άλλωστε να επέμβει ένα κατάστημα σε τέτοια θέματα). Ως προς το θέμα του να ζητήσεις από την Cosmote αυξημένη επιδότηση (με διαδικασία ειδικής έγκρισης), τότε πράγματι, η αυξημένη επιδότηση με έγκριση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για συσκευή, και όχι για έκπτωση στο πάγιο. Αυτός είναι (δυστυχώς) ο κανόνας που ισχύει.
  6. Και στις συνδέσεις, και στα καρτοκινητά, (αλλά και στα σταθερά τηλέφωνα του ΟΤΕ), το default είναι η εμφάνιση του αριθμού στους καταλόγους. Αν όμως το ζητήσουμε, μπορεί να επιλεγεί η μη εμφάνιση στους καταλόγους. Αρα δεν τίθεται κάποιο θέμα εξαπάτησης ή καταγγελίας, θεωρώ πως μια χαρά σου απάντησαν.
  7. H δέσμευση είναι 12μηνη ή 18μηνη από την τελευταία ανανέωση, όχι από τη μεταβίβαση. Αν π.χ ο προκάτοχός σου πήρε επιδότηση τον Απρίλιο, η δέσμευση είναι μέχρι τον Απρίλιο του 11, ασχέτως του πότε έγινε η μεταβίβαση Αλλο το 2 in 1 και άλλο η δυνατότητα επιλογής γραμμής. Το μενού 2 σε 1 υπάρχει ΜΟΝΟ αν η κάρτα sim είναι 2 σε 1 (και έχεις ενεργοποιήσει και τη σχετική υπηρεσία). Η επιλογή γραμμής υπάρχει κυρίως σε κινητά SE, LG, Samsung, είναι τεχνολογία που δεν χρησιμοποιείται, και πρακτικά, αν από το μενού της συσκευής πας κατά λάθος στη γραμμή 2, απλά δεν μπορείς να κάνεις κλήσεις. Αρα ο φίλος που έχει το θέμα, απλά αγνοεί αυτό το "1" που έχει στο πάνω μέρος της οθόνης.
  8. Μα αν έκανες ανανέωση π.χ. τον 6ο μήνα (Ιούνιο), και μετά 4 μήνες πας στην εφαρμογή της Cosmote να ζητήσεις επιδότηση, θα σου πετάξει μήνυμα "ενημερώστε το συνδρομητή πως μπορεί να διερευνήσει τη δυνατότητα ανανέωσης μετά τον 6ο 2011". Αρα πως μπορεί να πάρει ανανέωση πάλι? Εκτός αν μιλάς για κάποια κατ'εξαίρεση διαδικασία, που ο πελάτης θα έρθει σε κάποιο ειδικό διακανονισμό με την Cosmote για να κάνει τέτοιο σενάριο.
  9. Δηλαδή μπορεί τον τέταρτο μήνα μετά την επιδότηση, να πάρεις εκ νέου επιδότηση??? Αυτό συγγνώμη, αλλά πρώτη φορά το ακούω, και δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ισχύει, για να μην πω πως είμαι σίγουρος πως δεν μπορεί να ισχύει!!! Θα το ψάξω, αν και δε νομίζω πως έχει νόημα να ψάξεις κάτι που λογικά δεν ισχύει.
  10. Μισό λεπτό γιατί κάτι δε μου κολλάει. Εχει ο φίλος π.χ. επιδότηση 120 ευρώ (δηλαδή 10 ευρώ το μήνα), και το έχει κάνει 4 μήνες πριν (έχει επωφεληθεί 40 ευρώ). Που κολλάει λοιπόν σε αυτή την περίπτωση αυτό που λες?
  11. Τους μήνες που το χρησιμοποίησες επί το μηνιαίο ποσό έκπτωσης.-
  12. Αυτά είναι λεπτά θέματα. Αν κατάλαβα καλά, υπάρχουν δύο διαφορετικά (και αρχικώς αναξάρτητα μεταξύ τους) ζητήματα: 1. Αφήσατε ένα κινητό για επισκευή. 2. Κάνατε μια διαδικασία ανανέωσης συμβολαίου (ή ένα νέο συμβόλαιο) στο ίδιο κατάστημα και σε αντίστοιχο χρόνο. Αν είναι έτσι, διάβασε αυτά που γράφω παρακάτω, αλλιώς βάλε ένα Χ και αγνόησέ τα. Με τη διαδικασία ανανέωσης, έπρεπε ο νόμιμος εκπρόσωπος να υπογράψει και να σφραγίσει κάποια συμβόλαια. Ο υπάλληλος ξέχασε να σας ζητήσει να σφραγίσετε. Ύστερα από κάποιο διάστημα, η Cosmote έλεγξε τα συμβόλαια, και βρήκα να λείπει κάτι (π.χ. οι υπογραφές). Εστειλε με τον Α ή Β τρόπο μια ενημέρωση στο κατάστημα, και αυτό με τη σειρά του έπρεπε να διευθετήσει το θέμα. Εκεί λοιπόν το κατάστημα οφείλει να σας ειδοποιήσει για το πρόβλημα. Εκεί φοβάμαι, πως και το κατάστημα και εσείς κάνετε ένα σοβαρό φάουλ. Το κατάστημα καθυστερεί να σας παραδώσει τη συσκευή σαν μέσο πίεσης για να πάρει σφραγίδες (και λογικά αν το καταγγείλετε θα δικαιωθείτε). Εσείς, αρνείστε να σφραγίσετε ένα συμβόλαιο, του οποίου από ό,τι κατάλαβα έχετε επωφεληθεί τις παροχές. Το θέμα της μη χρήσης σφραγίδας, είναι πρόβλημα μεταξύ καταστήματος και Cosmote (δεν θα πληρωθεί το κατάστημα την όποια προμήθεια του αναλογεί). Εσείς όμως, σε μια πιθανή καταγγελία του καταστήματος ή της Cosmote, θα έχετε θέμα, γιατί εκεί θα δικαιωθεί η Cosmote (αφού έχετε αποδεχτεί τις παροχές του συγκεκριμένου συμβολαίου, την έκτωση παγίου όπως προανέφερες). Εκτός αν αποδείξετε πως δεν έχετε καν υπογράψει, και σας υπέκλεψαν την υπογραφή, πράγμα πολύ δύσκολο, αφού όπως παραδέχεσαι έχετε κάνει πράγματι ανανέωση συμβολαίου. Αρα, μάλλον πρέπει να τα βρείτε με κάποιο λογικό τρόπο, γιατί αν τραβήξετε εσείς τα άκρα, ίσως τα τραβήξει και η Cosmote.
  13. To νέος ή παλαιός σε ενδιαφέρει φαντάζομαι ως προς το θέμα του αν δικαιούσαι επιδότηση ή όχι. Αν λοιπόν ο θείος σου είχε πάρει επιδότηση π.χ. πέρυσι τον Οκτώβρη, και τώρα έκλεισε χρόνο, θα κάνεις το εξής. Είτε θα περιμένεις κάπου ένα μήνα, γιατί λόγω της μετάβασης από εταιρικό σε οικιακό, αυτές οι ανανεώσεις αργούν να βγούν, είτε (και στο προτείνω), καλείς στο 1212, και ζητάς να σου βγάλουν την επιδότηση από τώρα (διευκρινίζοντας πως έγινε μεταβίβαση, αλλά έχει κλείσει χρόνος από την προηγούμενη ανανέωση), και να μην χάσεις τον 1-2 μήνες καθυστέρησης. Με αυτή λοιπόν την έννοια, είσαι παλιός.
  14. Είτε πάρεις συσκευή με την επιδότηση, είτε τη μετατρέψεις σε έκπτωση παγίου, οι δεσμεύσεις είναι οι ίδιες. Μην μπερδεύεις όμως τις δεσμεύσεις λόγω αρχικής ενεργοποίησης, με τις δεσμεύσεις λόγω ανανέωσης. Σου διευκρινίζω λοιπόν. 1. Η δέσμευση 6μήνου, ισχύει για αρχική ενεργοποίηση σε 12μηνο συμβόλαιο (και αντίστοιχα 9 μήνες για 18μηνο συμβόλαιο). 2. Στην περίπτωση ανανέωσης, τότε, άλλος πελάτης έχει δέσμευση 3μήνου, άλλος 6μήνου, άλλος 1 μηνός, άλλος καθόλου, κοκ. Εχει να κάνει με το ποια προσφορά επέλεξες. Μπορεί π.χ. να έχεις Απερ. 25, και να σου δίνει επιδότηση 60 ευρώ, χωρίς καμιά δέσμευση (δηλαδή την επομένη π.χ, το κάνεις καρτοσυμβόλαιο 15 ή cosmote 60). Μπορεί όμως, αντί να επιλέξεις τα 60 ευρώ επιδότηση, να επιλέξεις την επόμενη πρόταση, που θα λέει π.χ. 100 ευρώ επιδότηση, με μετάβαση στο Απερ. 45 και παραμονή σε αυτό 3 μήνες, ή επιδότηση 200 ευρώ με μετάβαση στο Απερ. 65 και παραμονή 6 μήνες. Κατάλαβες? Ανάλογα με την προσφορά παίζει και η δέσμευση.
  15. Καλείς στο 1212 και δηλώνεις την πρόθεση για διακοπή (ξεκαθαρίζοντας πως θέλεις διατήρηση του αριθμού σαν καρτοκινητό), σου δίνουν 4ψήφιο κωδικό διακοπής (λέγεται DAC), και πας με τον κωδικό και την ταυτότητά σου σε οποιοδήποτε σημείο εξυπηρέτησης Cosmote και ολοκληρώνεις τη διαδικασία διακοπής + ταυτοποίησης.
  16. Σαφώς και πληρώνεις τη διαφορά. Αλλιώς θα στο έγραφε στην επιστολή πως το συγκεκριμένο τηλέφωνο εχει επιπλέον επιδότηση.
  17. Δεν είναι ακριβώς έτσι... Ο πωλητής περνά μια αίτηση, με ενεργοποίηση π.χ. 15/6. Ο πελάτης δεν πάει ποτέ να παραλάβει την κάρτα sim. Ο πωλητής είναι αμελής (ή αρρωσταίνει και ο αντικαταστάτης του δεν το παίρνει χαμπάρι), και δεν ακυρώνει την αίτηση ως τις 14/6. Στις 15/6 η φορητότητα ενεργοποιείται, και ο φίλος μένει χωρίς τηλέφωνο, αφού η κάρτα sim του νέου παρόχου, μένει αχρησιμοποίητη σε κάποιο συρτάρι του καταστήματος που έκανε την αίτηση. Ο φίλος μας πάει και διαμαρτύρεται, κάνει αιτήσεις ανάκλησης για να ξαναπάρει τον αριθμό στον παλιό πάροχο, και η όλη διαδικασία μπορεί να πάρει και εβδομάδα, κατά την οποία ο φίλος δεν θα έχει τηλέφωνο... Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κάνει μήνυση στο κατάστημα που απευθύνθηκε, το κατάστημα να απολύσει τον αμελή υπάλληλο, και να τρέχουν για 2 χρόνια σε δικαστήρια...
  18. Ευχαριστώ για την απάντηση. Εκεί όμως είναι μόνο οι τοποθεσίες, και όχι οι "συλλογές" που μπορεί να έχει φτιάξει ο χρήστης. Ψάχνοντας το βρήκα, πρέπει να πας στο site του ovi (http://www.ovi.com), να τις διαγράψεις από εκεί, και μετά να κάνεις συγχρονισμό!
  19. Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου κάτι. Εχω την έκδοση 3.03 σε nokia 5800. Στο μενού Αγαπημένα, υπάρχουν δύο entries, το "Θέσεις" και το "Διαδρομές". Κάτω από αυτά, υπάρχει η επιλογή "Δημιουργία νέας συλλογής". Αν κάνεις το λάθος και δημιουργήσεις μια συλλογή, πως τη σβήνεις??? Δεν έχω βρει πουθενά επιλογή διαγραφής!
  20. Δεν συνέβη μόνο σε εσένα. Αυτό που συνέβη είναι το εξής. Μέχρι τις 21 Μαίου (που ήταν η Παρασκευή), έτρεχε το πρώτο κύμα επιδοτήσεων Μαίου, το οποίο αφενός είχε αυξημένες επιδοτήσεις, αφετέρου είχε πράγματι +50% για έκπτωση στο πάγιο. Εσύ λοιπόν με τα 230, αν επέλεγες έκπτωση στο πάγιο θα είχες επιδότηση 345 ευρώ). Από το Σάββατο 22 Μαίου, ξεκίνησε το δεύτερο κύμα επιδοτήσεων Μαίου, οπότε έγινε επανυπολογισμός επιδοτήσεων. Λογικά λοιπόν ούτε εσύ ούτε οι υπάλληλοι είχαν δει λάθος, απλά έπεσες πάνω στην αλλαγή κύματος. Επρεπε να είχες κάνει την ανανέωση επί τόπου να τελειώνεις. Τώρα δεν ξέρω αν και πως μπορείς να το κυνηγήσεις...
  21. Στο καρτοσυμβόλαιο πληρώνεις κανονικά ένα πάγιο (σε αντίθεση με τα κλασσικά προγράμματα, που πληρώνεις ένα πάγιο + την αναλογία των πρώτων ημερών μέχρι να βγει ο λογαριασμός, πρακτικά δηλαδή περίπου ενάμισυ πάγιο)
  22. Δυστυχώς ισχύει αυτό που σου είπαν. Η εναλλακτική που έχεις είναι να ακυρώσεις το αίτημα φορητότητας, και να υποβάλεις κανούργιο, ώστε να πάρεις την προσφορά. Η προσφορά ισχύει βάσει ημερομηνίας αιτήματος φορητότητας, αυτό είναι σίγουρο και ξεκάθαρο.
  23. από ό,τι ξέρω: - η ασφάλιση ισχύει μόνο για νέα αγορά - ισχύει για μια φορά (αν. π.χ. το σπάσεις και σου το φτιάξουν/αλλάξουν, πάυει να ισχύει (γιατί άλλιώς κάποιος θα μπορούσε να το πετάέι μια φορά το μήνα στον τοίχο) - η χρέωση είναι εφάπαξ (μια φορά πληρώνεις), και υπάρχει κλίμακα βάσει αξίας κινητου, πολύ λογικά ποσά γενικά) - για ακριβά ειδικά τηλέφωνα, είναι ταμάμ (όπως το παράδειγμα που ανέφερε ο φίλος με το iphone)
  24. ναι, έβαλα και νέους χάρτες. Μάλιστα, σήμερα, προτού κάνω οτιδήποτε, διέγραψα τους τρέχοντες χάρτες (πάντα μέσω του map loader), μετά εγκατέστησα τη νέα έκδοση μέσω του map updater, και τέλος ξαναπέρασα τους νέους χάρτες μέσα από το map loader. Την ίδια διαδικασία την έκανα και στο 5800, εκεί όλα πήγαν ρολόι! εν τω μεταξύ, έκανα format το τηλέφωνο, έκανα format την κάρτα μνήμης, με το που κάνω εγκατάσταση το Nokia OVI maps, και πηγαίνοντας να το τρέξω πρώτη φορά, πάλι τα ίδια... --- Από Ομάδα Διαχείρισης --- Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων.
  25. Πιθανόν αυτό που θα ρωτήσω να έχει απαντηθεί πολλές σελίδες πριν, αλλά με λίγο ψάξιμο δεν βρήκα κάτι. Εγκατέστησα πρόσφατα τη νέα έκδοση χαρτών της Nokia (OVI Maps 3.0), και πλέον, με το ξεκίνημα της εφαρμογής χαρτών, η εφαρμογή παγώνει. Εχω δοκιμάσει πάνω από μια παραλλαγές της 3.0 (τώρα έβαλα την τελευταία, νομίζω είναι η 3.032 αν θυμάμαι καλά κατά την ώρα της εγκατάστασης). Εχει κανείς αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα???
×
×
  • Create New...