Jump to content

NOVA 5G

p_k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

36 minutes ago, p_k said:

Εντάξει, αυτά συμβαίνουν.

Πταίσματα.

Δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα. Απλά ήμουν στο φανάρι στην όαση, έπαιζα ράδιο Apple Music και σταμάτησε τελείως και ειδα πάνω δεξιά Ε. Μετά από 5 δευτερόλεπτα συνέχισε κανονικά. 
Παντως στην διαδρομή δουλειά-σπίτι είναι κυριολεκτικά η μόνη που δεν κόβεται πουθενα το στριμινγκ. Απλά ήθελα να πω για την εναλλαγή αυτή που μου έκανε εντύπωση.

iPhone 13 Pro Max 

Cosmote+Nova

10 ώρες πριν, panos.kar said:

Πρώτη εναλλαγή ειδα σήμερα από την nova στα Γιάννενα. Συγκεκριμένα το μεσημέρι κατέβαινα την Δωδώνης και με το που περασα τον κόμβο συνδέθηκε στο micro που υπάρχει στο δικαστικό Μέγαρο. Αργότερα όμως λίγο μετά τη νομαρχία  που κανονικά συνδεεται στον πυλώνα του ΟΤΕ, ειδα στιγμιαία edge στο φανάρι το οποίο σε 5 δευτερόλεπτα επανηλθε σε 5G χωρίς λειτουργία πτήσης. Τσέκαρα το rsrq αμέσως με το που μπήκε στο 5G και ήταν στο -14

Θα ήθελα να δω τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εναλλαγές…

Στο Βόλο ήταν καθαρά radio link failures γιατί νέκρωνε το uplink ακόμα και στα 100μ από το σταθμό. Δεν καταλαβαίνω γιατί.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

16 ώρες πριν, georgeavl3 said:

Μήπως η Nova έχει παραπάνω Bandwidth από όσο νομίζουμε; Μου 'ρχεται στο μυαλό η Cosmote που έχει 30MHz LTE στα 1800 + το 2G.

Poco X3 Pro via Tapatalk

Τα 1800 είναι γεμάτα . 15 η nova , 30 η Vida , 35 η cote 

15 ώρες πριν, panos.kar said:

Δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα. Απλά ήμουν στο φανάρι στην όαση, έπαιζα ράδιο Apple Music και σταμάτησε τελείως και ειδα πάνω δεξιά Ε. Μετά από 5 δευτερόλεπτα συνέχισε κανονικά. 
Παντως στην διαδρομή δουλειά-σπίτι είναι κυριολεκτικά η μόνη που δεν κόβεται πουθενα το στριμινγκ. Απλά ήθελα να πω για την εναλλαγή αυτή που μου έκανε εντύπωση.

Εγώ πάλι δεν αντιμετωπίζω τέτοιου είδους προβλήματα (διακοπές) στο αυτοκίνητο με FM ράδιο (στα Γιάννενα υπάρχουν πολλά και αξιόλογα fm ραδιόφωνα για να ακούσει κανείς) ή με το Tape Music TDK C60 Metal Dolby-S ακούγοντας Litsa Diamanti - Apo Sena Tha Pao...

😉

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

16 minutes ago, memoriesradio said:

Εγώ πάλι δεν αντιμετωπίζω τέτοιου είδους προβλήματα (διακοπές) στο αυτοκίνητο με FM ράδιο (στα Γιάννενα υπάρχουν πολλά και αξιόλογα fm ραδιόφωνα για να ακούσει κανείς) ή με το TDK Tape Music C60 Metal Dolby-S ακούγοντας Litsa Diamanti - Apo Sena Tha Pao...

😉

Στα Γιάννενα έχει αρκετούς καλούς σταθμους Και τέλεια ποιότητα/καθαρότητα ήχου στο ράδιο σε σχέση με άλλες πόλεις. Για παράδειγμα η ποιότητα ήχου στο ράδιο της αρτας μου φαινεται πολυ χειρότερη(δεν καταλαβαίνεις τα μπάσα) σε αντίθεση με των Ιωαννίνων που νιωθω πως είναι ιδια με αυτή της Αθήνας. 

Edited by panos.kar

iPhone 13 Pro Max 

Cosmote+Nova

2 minutes ago, panos.kar said:

Στα Γιάννενα έχει αρκετούς καλούς σταθμους Και τέλεια ποιότητα/καθαρότητα ήχου στο ράδιο σε σχέση με άλλες πόλεις. Για παράδειγμα η ποιότητα ήχου στο ράδιο της αρτας μου φαινεται πολυ χειρότερη(δεν καταλαβαίνεις τα μπάσα) σε αντίθεση με των Ιωαννίνων που νιωθω πως είναι ιδια με αυτή της Αθήνας. 

Ραδιόφωνα στήνω (συν τοις άλλοις) σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο εκπομπής, όσο και σε επίπεδο επεξεργασίας ήχου, οπότε γι'αυτό σου είπα και για τα Ιωάννινα. Επίσης κορυφαία όπως πάντα η Πάτρα (βλέπε Σκύλος, Picasso, Derti, κτλ) και μετά Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κτλ...

Σήμερα εκτός από διαδικτυακό ραδιόφωνο, το κανονικό κλασσικό ραδιόφωνο απορώ ποιος το ακούει (εκτός αν είσαι στην κουζίνα ή στο αυτοκίνητο) και μιλω ως αδερφός ραδιοφωνατζή.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

4 minutes ago, p_k said:

Σήμερα εκτός από διαδικτυακό ραδιόφωνο, το κανονικό κλασσικό ραδιόφωνο απορώ ποιος το ακούει (εκτός αν είσαι στην κουζίνα ή στο αυτοκίνητο) και μιλω ως αδερφός ραδιοφωνατζή.

Εγώ μονο στο αμαξι ακούω αναλόγως με τις ορέξεις. Σήμερα το πρωί πχ άκουγα τσαουσοπουλο από το ιωαννινα ντι τζει ενώ χθες το πρωί άκουγα Apple Music radio μέσω CarPlay. 

iPhone 13 Pro Max 

Cosmote+Nova

1 hour ago, p_k said:

Πολύς κόσμος, που απλά αγαπάει την μαγεία του ραδιοφώνου...

Κάποια νούμερα από τα βροχερα Γιάννενα σήμερα, στο κεντρο με μέτρια προς λίγη κίνηση. Σε σχέση με τον λίγο κοσμο που έχει έξω, πίτα είναι  

IMG_5487.thumb.png.f994af46d14fd163b0636dcb825608bc.pngIMG_5488.thumb.png.ef0b3746961550e377f7cc3eedb65896.png

από άλλο pci το rsrq στην Ν78 ήταν στο -11, γιατί δεν ανανεώνοταν κατευθειαν και ημουν εν κινήσει

IMG_5489.thumb.png.fb301aa0d0f1b52f3f80fe7bb551b651.png

Edited by panos.kar

iPhone 13 Pro Max 

Cosmote+Nova

IMG_4609.thumb.png.c9ca5457cec33ea480318bdd4ea14290.png

4G στη γειτονιά εξωτερικό χώρο 

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Γενική παρατήρηση. Για να βγάλετε συμπέρασμα για κίνηση δικτύου με rsrq πρέπει να γνωρίζετε πόσο είναι το rsrq σε εκείνο το σημείο γενικά, όλη την ημέρα. Λόγω παρεμβολής το σημείο εκκίνησης μπορεί να είναι το -10 ή το -5. Το offset στο -14 από το -10 είναι πολύ λιγότερο σε σχέση με το -5. Αν δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά οι κυψέλες το rsrq σας μειώνεται λόγω παρεμβολής και κίνησης της γειτονικής κυψέλης.

Edited by mixtri

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

16 ώρες πριν, mixtri said:

Γενική παρατήρηση. Για να βγάλετε συμπέρασμα για κίνηση δικτύου με rsrq πρέπει να γνωρίζετε πόσο είναι το rsrq σε εκείνο το σημείο γενικά, όλη την ημέρα. Λόγω παρεμβολής το σημείο εκκίνησης μπορεί να είναι το -10 ή το -5. Το offset στο -14 από το -10 είναι πολύ λιγότερο σε σχέση με το -5. Αν δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά οι κυψέλες το rsrq σας μειώνεται λόγω παρεμβολής και κίνησης της γειτονικής κυψέλης.

Τα πιο υψηλα που εχω δει στο κέντρο είναι rsrq -6.-7 από τα pci αυτά. Όταν ξαναπάω κυριακη πρωί κέντρο Και θα είναι άδειο θα το ανεβάσω. 

Edited by panos.kar

iPhone 13 Pro Max 

Cosmote+Nova

Ψηλά είναι, είναι αρνητικοί οι αριθμοί!

Poco X3 Pro via Tapatalk

17 minutes ago, georgeavl3 said:

Ψηλά είναι, είναι αρνητικοί οι αριθμοί!

Poco X3 Pro via Tapatalk

Συνοπτικά όταν δεν έχει καθόλου κόσμο στο κέντρο είναι από -6 έως -7, όταν έχει μετριο είναι -12 έως -15 και όταν εχει αρκετο ειναι -16 έως -18. Μέχρι -20 δεν φτάνει το rsrq;

Edited by panos.kar

iPhone 13 Pro Max 

Cosmote+Nova

Όταν λέμε -5 και -6 είναι μεγαλύτερο από το -13 π.χ. Αυτό λέω. Εντάξει λεπτομέρεια αλλά εκεί κολλάω εγώ...

Poco X3 Pro via Tapatalk

1 minute ago, georgeavl3 said:

Όταν λέμε -5 και -6 είναι μεγαλύτερο από το -13 π.χ. Αυτό λέω. Εντάξει λεπτομέρεια αλλά εκεί κολλάω εγώ...emoji23.png

Poco X3 Pro via Tapatalk

Μπερδεύω τις λέξεις στα ελληνικά, συγχωρέστε με😂

τα αλλάζω αμέσως. 

iPhone 13 Pro Max 

Cosmote+Nova

Μπα, πολλοί το κάνουν αυτό το λάθος. Δεν φταίνε τα ελληνικά σου

Poco X3 Pro via Tapatalk

5 minutes ago, georgeavl3 said:

Μπα, πολλοί το κάνουν αυτό το λάθος. Δεν φταίνε τα ελληνικά σου

Poco X3 Pro via Tapatalk

Η δουλειά που κάνω και η ειδικότητα που εχω δεν μου επιτρέπουν να κάνω τέτοια σοβαρά μαθηματικά λάθη.
Τελοσπαντων. 

Το rsrq στο -6 που όταν το κέντρο γεμίζει κόσμο φτάνει στο -18 ενώ με μέτρια κίνηση στους δρομους είναι γύρω στο -13 πως μεταφράζεται; Έχει κίνηση δηλαδή το δίκτυο; 

iPhone 13 Pro Max 

Cosmote+Nova

Ε ναι σίγουρα έχει. Αν είχε σοβαρές παρεμβολές θεωρώ δε θα έβλεπες -6 RSRQ το ξημέρωμα.

Poco X3 Pro via Tapatalk

5 ώρες πριν, empeiros said:

N78 στον Εύοσμο, νομίζω καινούργια

IMG_20230407_200135.jpg

Screenshot_2023-04-07-20-00-52-91_79d0ff8f9752a3fc32487e6d62330a6a.jpg

Κλασικά upload για n78 από τα lidl στη Ναβάρα 🤣