Jump to content

[CAR] VW Golf V

nickolas84
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

με ενδιαφέρει και εμένα το σεμινάριο

ευχαριστώ!

Αρη το έχασες το σεμινάριο :cry::cry:

.

• Απαντήσεις 9,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ρωτα τι προγραμμα εχει, δες το καλα διοτι σιγουρα το αυτοκινητο αυτος που το εχει το παταγε.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση και την συμβουλή. Θα ρωτήσω τον εξουσιοδοτημένο συνεργείο στο οποίο του πέρασαν το νέο πρόγραμμα αναβάθμισης ιπποδύναμης.

Τώρα βέβαια ότι μάλλον ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το πάταγε, δεν ξέρω τι αντικτυπο θα μπορούσε να έχει στον κινητήρα, εφόσον το συνεργελιο του μου λέει ότι δεν τουσ παρουσίασε ποτέ πρόβλημα ή βλάβη στο DSG. Θα το ξαναδώ σήμερα και ίσως το πάω και δοκιμή.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και ψάχνω συνεχώς από διάφορες πηγές.

Πήρα και το εξουσιοδοτημένο συνεργείο που έκανε τα service και ο τεχνικός σύμβουλος μου είπε σύμφωνα με τα αρχεία το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό και δεν έχουν γίνει εργασίες από βλάβες παρά μόνο η κανονική του συντήρηση.

Το μόνο που με φοβίζει τώρα, είνια ότι μόλις έμαθα μέσα από κάποιο γνωστό μου από τα κεντρικά συστήματα των ασφαλειών, ότι πριν ένα χρόνο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παρουσίασε ζημιά φανοπιοίας 850 Ευρώ. Μέσα από το σύστημα δεν φαίνεται αναλυτικά ποιός έφταιγε ή εάν τρακαρε μόνος του ή τί ανταλλακτικά χρησομοποιήθηκαν.

Φαντάζομαι πάντος ότι μάλλον είναι επιφανειακή ζημιά ίσως και όχι κάτι σοβαρό, αφού τουλάχιστον στο δικό μου Honda HRV 2 πλαινές πόρτες που μου χτύπησαν στοίχισαν 1,800 Ευρω με τοποθέτηση και βάψιμο. Γιαν να δούμε....τι θα γίνει τελικά...μου αρέσει τόσο πολύ το Golf που δεν βλέπω τι ώρα να το αγοράσω αλλά από την άλλη πλευρά είναι λεφτά που θα δώσω και δεν τα βρήκα στον δρόμο και επίσης αρχίζω να πληρώνων ζημιές και συνεργεία.

Η τιμή αγοράς είναι πολύ καλή. λίγο κάτω από 23,000 Ευρω.

Υπάρχει ένα οργανάκι που μετράει το πάχος της μπογιάς, οπότε με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δεις σε πιά σημεία είναι ξαναβαμμένο. Εγώ πάντως δεν θα έπαιρνα ποτέ ένα αυτοκίνητο στο οποίο έχει περαστεί πρόγραμμα βελτίωσης και τέλος αφού διαθέτεις τόσα χρήματα πάρε ένα καινούργιο TSi. Αυτή βεβαία είναι προσωπική γνώμη.

.

Υπάρχει ένα οργανάκι που μετράει το πάχος της μπογιάς, οπότε με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δεις σε πιά σημεία είναι ξαναβαμμένο. Εγώ πάντως δεν θα έπαιρνα ποτέ ένα αυτοκίνητο στο οποίο έχει περαστεί πρόγραμμα βελτίωσης και τέλος αφού διαθέτεις τόσα χρήματα πάρε ένα καινούργιο TSi. Αυτή βεβαία είναι προσωπική γνώμη.

.

Οντως έχεις δίκιο. Με τόσα λεφτα περίπου αγοράζω και ένα καινούργιο και έχω το κεφάλι μου ήσυχο, ασ ελιναι και με λιγότερη ιπποδύναμη.

Ευχαριστώ πολύ.

(Που το ξέθαψες αυτό το θεματάκι μου ? Πάει αρκετός χρόνος από τότε...)

Το xcallink το πήρα με PayPal από UK. Ρίξε μια ματιά εδω (http://www.xcarlink.co.uk/home.php?cat=13)

Ο πωλητής είναι αξιόπιστος στην συναλλαγή και αρκετά φιλικός. Θυμάμαι ότι ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος στις απαντήσεις του.

Το xcarlink δουλεύει στο αυτοκίνητό μου πάνω από 500 ημέρες, ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ Κανένα πρόβλημα.

Κώστας

Μολις το παρέλαβα απο Αγγλία κ ομολογω πολυ σύντομα!

Το θέμα είναι ότι το καλωδιο γραφει Νιssan απανω και εχει αλλα 2 γυμνα καλώδια που γραφουν ACC και BAT.

Προφανως ειναι για τον διακοπτη κ την μπαταρια αλλα λετε να ταιριαζει στην Αλφα ή να εγινε πατάτα;

Μπορει να εχουν κ ιδιες φυσες;

Ελπιζω πως ναι.

καμια ιδέα;

Ακομα μαθαίνω......

Οντως έχεις δίκιο. Με τόσα λεφτα περίπου αγοράζω και ένα καινούργιο και έχω το κεφάλι μου ήσυχο, ασ ελιναι και με λιγότερη ιπποδύναμη.

Ευχαριστώ πολύ.

Συμφωνώ ότι με τόσα λεφτά καλύτερα να πάρεις καινούριο, παρά μεταχειρισμένο, πιθανώς ελαφρά τρακαρισμένο και με αλλαγμένο πρόγραμμα.

Καλή τύχη ό,τι κι αν αποφασίσεις.

ilias

Λοιπόν παιδιά...

Αποφάσισα να τα βάλω όλα κάτω και να υπολογίσω περίπου τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Μιλάω για Golf Tsi 1.4 140 Ps. Σήμερα έκανα το τρίτο service στα 45002 χλμ. Μέχρι σήμερα ό,τι έχει συμβεί είναι το εξής:

1ο Service 121.95 Euro

Αλλαγή τουρμπίνας λόγω σπασίματος (αστοχία υλικού το βαφτίσανε) δωρεάν λόγω εγγύησης.

2ο Service 350.42 Euro

Αλλαγή λυχνίας του πίσω δεξιά φρένου 8,63 Euro

Αλλαγή καλωδίωσης Airbag διότι άναβε η ένδειξη στο ταμπλώ δωρεάν λόγω εγγύησης

3ο Service 203.28 Euro και επιπλέον 80 Euro για αλλαγή σπασμένου πίσω δεξιά φαναριού (δικό μου λάθος!!!).

Αυτά είναι τα έξοδά μου για 45002 προσεκτικά χιλιόμετρα. Αν θα ήθελε κάποιος να σχολιάσει τιμές ή το πώς του φαίνονται τα έξοδα (πολλά ή λίγα) ας το κάνει. Απλά τα παραθέτω προς γνώση όσων ψάχνουν.

Επίσης ακολουθεί αλλαγή του γραναζιού της 2ας προγραμματισμένα και δωρεάν. (γνωστό πρόβλημα συγχρονιζέ 2ας). Το αυτοκίνητο μόλις έχει κλείσει τα 2 χρόνια και 1 μήνα κυκλοφορίας.

Σημ.: Τα service έχουν γίνει όλα στην Karenta Πειραιά.

Προσωπική άποψη: Ευχαριστημένος μέχρι σήμερα και ας έχει βγάλει μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα. Το συνολικό ποσό των 684,28 Euro για 45002 χλμ. μου φαίνεται αρκετά χαμηλό.

Κατ'αρχήν ο συναγερμός είναι εργοστασιακός δηλ. δουλεύει όπως περιγράφει και το βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου. Πριν 1-2 ημέρες όμως μου έκανε το εξής. Ξεκλειδώνοντας το αυτοκίνητο από το μπρελόκ κι όχι με το κλειδί, όταν άνοιγα την πόρτα χτυπούσε κι ο συναγερμός. Για να διορθωθεί πρέπει να πατήσω 2 φορές το κουμπάκι στο μπρελόκ που ξεκλειδώνει (δηλ. 1 για ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου και 1για να μην χτυπήσει ο συναγερμός). Ξέρει κανείς αν είναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω και ποια είναι αυτή; Ευχαριστώ!

Μολις το παρέλαβα απο Αγγλία κ ομολογω πολυ σύντομα!

Το θέμα είναι ότι το καλωδιο γραφει Νιssan απανω και εχει αλλα 2 γυμνα καλώδια που γραφουν ACC και BAT.

Προφανως ειναι για τον διακοπτη κ την μπαταρια αλλα λετε να ταιριαζει στην Αλφα ή να εγινε πατάτα;

Μπορει να εχουν κ ιδιες φυσες;

Ελπιζω πως ναι.

καμια ιδέα;

Alfa Romeo & Fiat έχουν την ίδια καλωδίωση ..

Είναι αυτή η συσκευασία σου ?

(παραείμαι νομίζω εκτός topic ..εαν θέλεις στείλε pm)

http://www.xenon-bg.net/xcarlink/img/g1.jpg

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λοιπόν παιδιά...

3ο Service 203.28 Euro

Το 3ο σερβις δεν ειναι μονο λαδια, φιλτρο λαδιου; Αν ναι, γιατι τοσα πολλα;

Ευχαριστώ πολύ.

η θα παρεις ενα απλο αυτοκινητο golf tsi ή θα παρεις ενα GTI. εστω και μεταχειρισμενο φυσικα θα σου προτεινω το GTI . 1000 λογοι. οδηγησετα και τα δυο και μετα αποφασισε. παντως επειδη εχω ενα 2μιση ετων GTΙ αν ερχοταν καποιος τωρα αν μου δωσει ενα καινουργιο Tsi, δε θα το αλλαζα με τιποτα. εσυ γιατι να το αλλαξεις?

η θα παρεις ενα απλο αυτοκινητο golf tsi ή θα παρεις ενα GTI. εστω και μεταχειρισμενο φυσικα θα σου προτεινω το GTI . 1000 λογοι. οδηγησετα και τα δυο και μετα αποφασισε. παντως επειδη εχω ενα 2μιση ετων GTΙ αν ερχοταν καποιος τωρα αν μου δωσει ενα καινουργιο Tsi, δε θα το αλλαζα με τιποτα. εσυ γιατι να το αλλαξεις?

Thanks, όντως και έχεις δίκιο, συνεχώς το σκέφτομαι το GTI και γιαυτό συνεχώς ρωτάω το forum για περισσότερες γνώμες σας. Πάντως δεν το έχω οδηγήσει ακόμα, παρά μόνο ήμουν συνοδηγός για πολύ λίγο σε ένα γνωστό μου. Το TSI το έχω κάνει μόνο τεστ drive και μπορώ να πώ ότι μου άρεσε αρκετά. Δεν γνωρίζω τί θα πεί GTI αφού δεν το έχω οδηγήσει ποτέ, αλλά μπορώ να πώ ότι μου αρέσει πιό πολύ και νομίζω ότι είναι πιό ολοκληρωμένο σε πολλά σημεία.

Βέβαια ότι πληρώσεις παίρνεις. Η τελική μου απόφαση είναι πολύ κοντά, αν και για καινούργιο δεν έχω πλέον επιλογές καθώς με ενημέρωσαν από την αντιπροσωπεία ότι δεν δέχονται στο εργοστάσιο νέες παραγγελίες καθως βγαίνει σε λίγο το καινούργιο μοντέλο Golf.

To μόνο καλό που μου είπαν είναι ότι υπαρχουν ετοιμοπαράδοτα μερικά από τα ολοκαινουργια Scirocco με τον καινούργιο κινιτήρα 1.4 160ιππους και με τελκή τιμή 25,000 Ευρώ. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό ακόμα να πάρω ένα τόσο καινούργιο αυτοκίνητο, παρά να περιμένω λίγο καιρό να δείξει τι θα βγάλει.

Σας ευχαριστώ για όλες τις απόψεις σας μέχρι τώρα.

Thanks, όντως και έχεις δίκιο, συνεχώς το σκέφτομαι το GTI και γιαυτό συνεχώς ρωτάω το forum για περισσότερες γνώμες σας. Πάντως δεν το έχω οδηγήσει ακόμα, παρά μόνο ήμουν συνοδηγός για πολύ λίγο σε ένα γνωστό μου. Το TSI το έχω κάνει μόνο τεστ drive και μπορώ να πώ ότι μου άρεσε αρκετά. Δεν γνωρίζω τί θα πεί GTI αφού δεν το έχω οδηγήσει ποτέ, αλλά μπορώ να πώ ότι μου αρέσει πιό πολύ και νομίζω ότι είναι πιό ολοκληρωμένο σε πολλά σημεία.

Βέβαια ότι πληρώσεις παίρνεις. Η τελική μου απόφαση είναι πολύ κοντά, αν και για καινούργιο δεν έχω πλέον επιλογές καθώς με ενημέρωσαν από την αντιπροσωπεία ότι δεν δέχονται στο εργοστάσιο νέες παραγγελίες καθως βγαίνει σε λίγο το καινούργιο μοντέλο Golf.

To μόνο καλό που μου είπαν είναι ότι υπαρχουν ετοιμοπαράδοτα μερικά από τα ολοκαινουργια Scirocco με τον καινούργιο κινιτήρα 1.4 160ιππους και με τελκή τιμή 25,000 Ευρώ. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό ακόμα να πάρω ένα τόσο καινούργιο αυτοκίνητο, παρά να περιμένω λίγο καιρό να δείξει τι θα βγάλει.

Σας ευχαριστώ για όλες τις απόψεις σας μέχρι τώρα.

Κινησου με τα 1000 για το Scirocco...Το εχουν ηδη οδηγησει καποιοι γνωστοι μου και μου ειπαν οτι το αμαξι ειναι απιστευτο , εχοντας απιστευτο στησιμο και αισθηση στο δρομο. Ειναι σπουδαιο εργαλειο σε πολυ καλη τιμη. Τελειως σπορτιφ αισθηση και κρατημα στο δρομο μαζι με τους τελειους κινητηρες TSI και TFSI.

Περιμενε να βγει να το κανεις test drive. το οδηγησαν το διλιτρο στην πιστα των Μεγαρων παρεα με το παλιο Golf GTI 5 , τα οποια εχουν ιδιο κινητηρα και το Scirocco ηταν ταχυτερο στην πιστα και με πιο αμεση σπορ αισθηση.

Der Golf !!!

Der Mythos lebt weiter....

σημερα οδηγωντας παρατηρησα οτι το πατακι του συνοδηγου αλλα κ η μοκετα ειχε παρα πολυ νερο.. δεν ξερω σε τι μπορει να οφειλεται.. αλλα κοιτωντας μερικα forum ειδα οτι το προβλημα γινεται εξαιτιας του clima. ξερει κανεις τιποτα πριν το παω σε σερβις??/
[sIGPIC][/sIGPIC]

Η τελική μου απόφαση είναι πολύ κοντά, αν και για καινούργιο δεν έχω πλέον επιλογές καθώς με ενημέρωσαν από την αντιπροσωπεία ότι δεν δέχονται στο εργοστάσιο νέες παραγγελίες καθως βγαίνει σε λίγο το καινούργιο μοντέλο Golf.

Γιατί δεν το σκέφτεσαι και για το νέο Golf VI;

Άποψή μου είναι να περιμένεις να δεις και το καινούριο απο κοντά και μετά να ζυγίσεις τις επιλογές σου και να αποφασίσεις.

Παιδιά κυκλοφόρησε το Scirocco:

122bhp: 21.800€

160bhp: 23.550€

200bhp: 30.700€

Αναλυτικά οι τιμές του νέου Scirocco:

1,4 TSI 122 PS 21.800€

1,4 TSI 160 PS 23.550€

1,4 TSI 160 PS DSG 7 σχέσεων 24.950€

2,0 TSI 200 PS 30.700€

2,0 TSI 200 PS DSG 6 σχέσεων 32.700€

Η έκδοση 1,4 με τους 122 ίππους θα είναι διαθέσιμη τον Δεκέμβριο ενώ αυτή των 160 ίππων με το κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων στις αρχές του 2009.

http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id...EWS_DATA_ID=72401

σημερα οδηγωντας παρατηρησα οτι το πατακι του συνοδηγου αλλα κ η μοκετα ειχε παρα πολυ νερο.. δεν ξερω σε τι μπορει να οφειλεται.. αλλα κοιτωντας μερικα forum ειδα οτι το προβλημα γινεται εξαιτιας του clima. ξερει κανεις τιποτα πριν το παω σε σερβις??/

Μπορεί να έχει βουλώσει η υδροροή που κατεβάζει τα νερά από την βάση του παρμπρίτζ κάτω.

Read The F...ing Manual First

Το 3ο σερβις δεν ειναι μονο λαδια, φιλτρο λαδιου; Αν ναι, γιατι τοσα πολλα;

Είναι μαζί και το service υγρών φρένων λόγω διετίας.

90% εχει βουλωσει η εξοδος του AC ειναι ενα σολινάκι κατω απο το αμαξι που βγάζει τα νερά πανε να στο ξεβουλωσουν .

Γιατί δεν το σκέφτεσαι και για το νέο Golf VI;

Άποψή μου είναι να περιμένεις να δεις και το καινούριο απο κοντά και μετά να ζυγίσεις τις επιλογές σου και να αποφασίσεις.

Thanks, αλλά προσωπικά δεν με έχει ενθουσιάσει το lifting αυτό του νέου Golf.

Δεν λέω ότι είναι ασχημο, αλλά 'οταν περάσει λίγος καιρός θα το συνηθίσω.

Αυτό που ανυσηχώ όμως είναι ότι για να πάρω το καινούργιο σίγουρα θα περιμένω πάρα πολύ, πολιτική της αντιπροσωπείας και επίσης θα έχει σίγουρα πάνω από 32,000 Ευρω σύμφωνα με αυτά που θέλω (DSG, δερμάτινα και ίσως ηλιοροφή), άρα λόγο του προυπολογισμού μου και των οικογενειακών υποχρεώσεων δεν μου δίνεται η δυνατότητα να φτάσω τόσο ψηλά σε τιμή.

Ισως μετα πό μία 4ετία θα μπορέσω να πάρω το καινούργιο Golf ανταλλάσοντας το τωρινό που ίσως θα πάρω.

Κάλή επιλογή και το νέο Scirocco που υπάρχει ετοιμοπαράδοτο αυτή την στιγμή με τα 160 άλογα, αλλα λόγω οικογενείας οποσδήποτε με βολεύει 5θυρο αυτοκίνητο.

Σαε ευχαριστώ για τις προτάσεισ σας.

Thanks, αλλά προσωπικά δεν με έχει ενθουσιάσει το lifting αυτό του νέου Golf.

Δεν λέω ότι είναι ασχημο, αλλά 'οταν περάσει λίγος καιρός θα το συνηθίσω.

Αυτό που ανυσηχώ όμως είναι ότι για να πάρω το καινούργιο σίγουρα θα περιμένω πάρα πολύ, πολιτική της αντιπροσωπείας και επίσης θα έχει σίγουρα πάνω από 32,000 Ευρω σύμφωνα με αυτά που θέλω (DSG, δερμάτινα και ίσως ηλιοροφή), άρα λόγο του προυπολογισμού μου και των οικογενειακών υποχρεώσεων δεν μου δίνεται η δυνατότητα να φτάσω τόσο ψηλά σε τιμή.

Ισως μετα πό μία 4ετία θα μπορέσω να πάρω το καινούργιο Golf ανταλλάσοντας το τωρινό που ίσως θα πάρω.

Κάλή επιλογή και το νέο Scirocco που υπάρχει ετοιμοπαράδοτο αυτή την στιγμή με τα 160 άλογα, αλλα λόγω οικογενείας οποσδήποτε με βολεύει 5θυρο αυτοκίνητο.

Σαε ευχαριστώ για τις προτάσεισ σας.

Εγω εχω το TSI 140 εναμιση χρονο χωρις προβλημα και απολυτα ευχαριστημενος.

Παντως αν μπορουσα να επαιρνα τωρα κατι, ενα καλο ματαχειρισμενο GTI dsg πενταπορτο (λογω οικογενειας) θα ηταν σιγουρα η επιλογη μου εναντι ιδιας αξιας καινουργιου tsi. (ασε που το ιδιο tsi ξεκινα απο 24000).

Βεβαια παιρνεις το ρισκο της μη εγγυησης και φυσικα το οτι ολο και κατι θα θελει με το καλημερα.

Εγω εχω το TSI 140 εναμιση χρονο χωρις προβλημα και απολυτα ευχαριστημενος.

Παντως αν μπορουσα να επαιρνα τωρα κατι, ενα καλο ματαχειρισμενο GTI dsg πενταπορτο (λογω οικογενειας) θα ηταν σιγουρα η επιλογη μου εναντι ιδιας αξιας καινουργιου tsi. (ασε που το ιδιο tsi ξεκινα απο 24000).

Βεβαια παιρνεις το ρισκο της μη εγγυησης και φυσικα το οτι ολο και κατι θα θελει με το καλημερα.

Σε ευχαριστώ πολύ και έχω να ανακοινώσω ότι αφού το εψαξα το αυτοκίνητο πολύ καλά (service που έχει κάνει, ζημιές που ίσως είχε ή έχει καθώς και φανποπιοία), το έκλεισα σήμερα και θα το παραλάβω σε 2 ημέρες. Νομίζω ότι ίσως είναι ευκαιρία αφου είναι τόσο καλό και με πλήρη εξοπλισμό - χωρίς οροφή - και για 23,000 ευρώ.

Μόλις το παραλάβω θα γράψω και τις πρώτες μου απόψεις.

Έχει αλλάξει κανείς φώτα θέσης μπροστά?

Το δεξί βγαίνει με λίγη δυσκολία, αλλά το χέρι μου δε χωράει να μπει στη σωστή θέση ώστε να τραβήξω το αριστερό και να το αλλάξω.

Με εμποδίζει το φιλτροκούτι.. (δε φαίνεται εύκολο να βγει)

Αναλυτικά οι τιμές του νέου Scirocco:

1,4 TSI 122 PS 21.800€

1,4 TSI 160 PS 23.550€

1,4 TSI 160 PS DSG 7 σχέσεων 24.950€

2,0 TSI 200 PS 30.700€

2,0 TSI 200 PS DSG 6 σχέσεων 32.700€

Η έκδοση 1,4 με τους 122 ίππους θα είναι διαθέσιμη τον Δεκέμβριο ενώ αυτή των 160 ίππων με το κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων στις αρχές του 2009.

Τα σχόλια σας για το νέο Scirocco ΕΔΩ άνοιξα νέο θέμα.....

.