Jump to content

KIRRA

Members
  • Δημοσιεύσεις

    203
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by KIRRA

  1. Πες του οτι λεει ωραια αστεια!!
  2. Οχι για την πρωτη αλλαγη εννοω. Ετσι ηταν στο πρωτο μου και ετσι το πηγα μεχρι τα 45000 χλμ που το εδωσα ανταλλαγη και πηρα το δευτερο, ασχετα αν εγω εκανα την πρωτη αλλαγη στα 15000. Μετα ομως κανονικα οπως στο longlife χωρις κανενα προβλημα. 190 ευρω ειναι πολυ καλα αφου θα αλλαξεις και ολα τα φιλτρα. Οπως σου ειπα ακομα και στα 30000 μονο λαδια χρειαζεται αλλα εδω λογω συνθηκων καλο ειναι να αλλαζουν και τα φιλτρα. Καλο του κανει ειδικα του αερος και βενζινης, οχι ομως και καθε 10,20 χιλιαδες χλμ, νομιζω ειναι υπερβολη ειδικα αν δεν οδηγεις σε κεντρο μεγαλης πολης η σε χωματοδρομους. Βεβαια υπαρχει το θεμα της κακης ποιοτητας βενζινης αλλα εκει εχεις και συμπτωματα που στο δειχνουν. Κανονικα απο αντιπροσωπεια πρεπει να το ρυθμιζουν για longlife. Ειναι εξ'αλλου μεσα στο marketing τους. Φυσικα πιστευω οτι αν δεν το εχουν ετσι μπορεις να το πας και να το αλλαξουν. Ετσι ειναι το σωστο ασχετα αν εμεις θελουμε να κανουμε τις αλλαγες μας νωριτερα.
  3. Δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τα longlife. Αν υπηρχε δεν θα ισχυε καν. Απλα το μαξιμουμ για αλλαγη λαδιων ειναι τα 2 χρονια αν δεν εχουν γινει 30000 χλμ. Το πρωτο tsi μου (2007) ηταν σε longlife προγραμμα. Το δευτερο (2008) το εχουν σε περιοδικο προγραμμα (15000 η ενας χρονος, οτι ερθει πιο μπροστα). Δεν ξερω γιατι αν και τα δυο τα πηρα απο την ιδια αντιπροσωπεια. Ισως για να εχουν μεγαλυτερα εσοδα απο το σερβις. Παντως ακομα και μεχρι τα 30000 χλμ ανεξαρτητα απο ποιο προγραμμα εχεις μονο λαδια /φιλτρο προβλεπονται (εκτος και απο ειδικες περιπτωσεις οπως ειναι τα υγρα φρενων που θελουν αλλαγη το αργοτερο σε 3 χρονια και μετα ανα δυο) . Οτιδηποτε αλλο ειναι προαιρετικο οτι και να λενε και θα πρεπει πρωτα να σε ρωτησουν. Βεβαια ειναι καλο να αλλαζεις και τα αλλα φιλτρα πιο συχνα λογω περιβαλλοντολογικων συνθηκων που εχουμε εδω οπως και πιο συχνα τα λαδια, π.χ. καθε 10000 χλμ ειδικα αν εχεις περασει και κανα προγραμματακι.
  4. Με τον Παζαροπουλο τι γινεται? Εσκασε το κανονι? Και να φανταστεις οταν ειχα παει πριν λιγο καιρο για κατι στα φρενα μου μου ειχε αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις απο το σερβις του.
  5. Αν δεν σου κανει κοπο. Ευχαριστω
  6. μετα απο διακοπες και παλι εδω. χαιρετισματα στον aesop που επανεκαμψε αν και αλλαξοπιστησε. καλοταξιδο το κορσακι σου. δεν ξερω αλλα υπαρχει θεμα ανησυχιας με τα μοτερ των opc? για να το λες ομως ετσι πρεπει να ειναι. παντως απο δω μερια δεν εχω ακουσει για κανενα σπασμενο tsi, και εχει γεμισει και ο τοπος. εκτος απο καμμια βαλβιδουλα n75 κλπ ολα ενταξει συν το οτι πλεον πολλα ειναι και πειραγμενα στα 200. Εγω να φανταστεις αλλαξα το πρωτο tsi μου και πηρα το ιδιο ακριβως με dsg. Αυτο απλα δειχνει το ποσο ευχαριστημενος ειμαι με το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Δεν εχω κολλημα με την μαρκα καθοτι εχουν περασει πολλα αυτοκινητα απο τα χερια μου και μαλιστα μερικα πολυ καλα, αλλα στο tsi και ειδικα το τελευταιο μου με το dsg εχω βρει την χρυση τομη απο αποψη δυναμης/ανεσης/οδηγικης συμπεριφορας/καταναλωσης/ποιοτητας για τα ελληνικα δεδομενα σε δρομους/κινηση. Αν επαιρνα κατι αλλο αυτο θα ηταν το gti αλλα επειδη δεν θελω να ειμαι συνεχεια στο λουκι θα περιμενω την 7η γενια και εφοσον υπαρχουν οι προυποθεσεις.
  7. Ο vwgt πιο πανω εχει δικιο, πρωτα ηρθαν τα gt (170) το 2006 και αργοτερα τα tsi (140), το 2006. Το 2005 δεν ισχυε για κανενα, ουτε εισαγωγης πιστευω παιζει. Τσεκαρισε το πλαισιο με την αντιπροσωπεια παντως. Μου φαινεται τουλαχιστον περιεργο αν ισχυει για να μην πω υποπτο.
  8. Αν ειναι αυτο δεν επιδεχεται τιποτα εκτος απο τους τωρινους χαρτες της teleatlas που εινει ουτως η αλλως αρκετα ελλιπεις και απ'οτι ξερω δεν παιρνει σπασμενους. Κατα τα αλλα το μονο καλο που εχει ειναι οτι ταιριαζει στο εσωτερικο του και εχει το εφφε της οθονης αλλα ηχητικα ειναι οπως το rcd 300, δηλ απαραδεκτο εκτος της πολυ καλης ραδιοφωνικης ληψης.
  9. Τα μαμα ηχεια δεν ειναι οσο ασχημα φαινονται. Εχω κανει ολου του ειδους συνδυασμους. Απο αλλαγη ηχειων (με αρκετα καλυτερα) σε πρωτη φαση μεχρι που τωρα εχω κρατησει τα μαμα με την Kenwood multimedia που εβαλα τελευταια συν ενα sub Pioneer ts-wx77a (ειναι ενα τελευταιο μοντελο ειδικα για να μην πιανει χωρο με 8 ποντους υψος και 70-80 μηκος που πραγματικα κανει πολυ καλη δουλεια, ειναι και ενεργο, απλως εδω εχει καπου 400 και το πηρα απο Αγγλια 220) και ο ηχος ειναι πλεον απλα πολυ καλος και με αρκετα μπασα. Ειχα δοκιμασει και κουτα sub και ενισχυτες και οπως ειπα αλλα ηχεια μπροστα/πισω αλλα παντα κατι δεν ελεγε. Με τον τελευταιο συνδυασμο και χωρις ενισχυτη, μονο της μοναδας, ηρεμησα. Και παλι λεω οτι το πρωτο που θα αλλαζα θα ηταν η μοναδα, μετα ενα sub και στο τελος αν δεν εισαι ικανοποιημενος τα ηχεια. Απλα, το 300αρι αλλα και ολες οι μαμα πηγες της VW ΔΕΝ εχουν την απαραιτητη δυναμη να οδηγησουν οθτε τα μαμα ηχεια ουτε φυσικα aftermarket. Για να ακους ειδησεις, ομιλια ενταξει αλλα για παραπερα θα πρεπει πραγματικα να μην 'καιγεσαι' για ηχο.
  10. Το στικακι αξιζει, η μοναδα δεν αξιζει, οποτε οτι και οσο μουσικη να παιξεις το αποτελεσμα ιδιο θα ειναι.Εκτος και αν δεν εχεις απαιτησεις απο καλο ηχο. Στο προηγουμενο tsi μου εβαλα αμεσως σχεδον την Kenwood 701 (2 din) με απευθειας εισοδο για στικακι απο μπροστα και ακομα και με τα εργοστασιακα ηχεια η αοποδοση ηταν σαν μερα με νυχτα. Στο τωρινο μου εχω την Kenwood 5022 (multimedia) με usb εισοδο παλι, κατι το οποιο θεωρω απαραιτητο για να παρω πλεον μια μοναδα. Το μονο παλι λεω που δεν με ικανοποιει ειναι η ληψη του ραδιοφωνου οπου το 300αρι ηταν αριστο.
  11. Στην Ελβετια συναρμολογειται, τα ανταλλακτικα ειναι κινεζικα αλλα μαλλον καλυτερης ποιοτητας απο τα υπολοιπα ενω και η κατασκευη του πρεπει να ειναι γενικα καλυτερη. Το zenec θελει και ξεχωριστα να παρεις την μοναδα πλοηγησης εκτος απο το καινουργιο τους μοντελο το 2010 νομιζω λεγεται που ειναι ενσωματωμενη οπως στα κινεζικα. Απο τιμη ομως νομιζω κοντα στο 1000αρικο οποτε.....
  12. Οτιδηποτε σχεδον εκτος εργοστασιακου ειναι αρκετα καλυτερο καθοτι το εργοστασιακο πασχει και απο πιστοτητα και απο ενταση αλλα και απο ρυθμισεις. Ειναι επιεικως απαραδεκτο Το εργοστασιακο εχει πολυ καλη ραδιοφωνικη καλυψη (λογω κεραιας) που μαλλον δεν θα βρεις αλλου, και φυσικα την εργοστασιακη εφαρμογη. Εγω παντως δεν θα εδινα με τιποτα 130-220 ευρω μονο και μονο για να εχω usb. Απο 100 ευρω βρισκεις καλη πηγη (1 din) και με usb και με καλυτερη ηχητικη ποιοτητα και αν διαθεσεις απο 250 και πανω βρισκεις 2 din με απλη οθονη αλλα και multimidia απο 450 +.
  13. Εγω ειχα κλεισει ραντεβου για λαδια πριν κανα μηνα για τις 8 το πρωι, λεγοντας τους οτι θα περιμενω μιας και η δουλεια ειναι κανα μισαωρο το πολυ. Πηγαινω στις 8 παρα τεταρτο, μεχρι τις 8 εψαχνα να βρω το συνεργειο, το βρηκα, πηγα στον υπευθυνο υποδοχης, ηταν ΜΟΝΟ ενας, του λεω οτι εχω ραντεβου για αλλαγη λαδιων, μου λεει ενταξει περιμενε γιατι υπαρχουν αλλοι πεντε πριν απο σενα!!!! του λεω ποσο να περιμενω, μου λεει καμμια ωρα τουλαχιστον να ελευθερωθει θεση και να δουμε, δεν ηταν και πολυ εξυπηρετικος, του λεω ευχαριστω δεν θα παρω εφοσον δεν θελω να περιμενω κανα τριωρο για λαδια και εφυγα. Αν ειναι να κλεινω ραντεβου στις 8 και να αρχιζουν στις 10 τοτε ποιο το νοημα? Τελος παντων πηρα τηλεφωνο την Autonet εκλεισα ραντεβου την επομενη το πρωι στις 8, πηγα το πηραν σχεδον αμεσως, στις 9 παρα ειχα φυγει.
  14. Τα χειριστηρια καταρχην δεν κανουν στα απλα τιμονια, εχουν διαφορετικη βαση. Αν θελεις παρε ενα τιμονι κομπλε οπως το παραπανω και υπολογισε και κανα 300αρι τουλαχιστον για καλωδιωσεις και εργασια. Αυτο πιο πανω εχει και τα χειριστηρια για dsg, αν δεν εχεις θα σου ειναι αχρηστα και θα πιανουν και λιγο μερος. Σαν τιμη παντως ειναι καλη για το συγκεκριμενο.
  15. Οι διαφορες ειναι μονο στον κινητηρα οπως παραπανω.. Το 122αρι εχει το ιντερκουλερ πριν την πολλαπλη εισαγωγη στο μπλοκ του κινητηρα για πιο αμεση ψυξη του εισαγομενου αερα. Λογω μικροτερου turbo δεν εχει τις δυνατοτητες βελτιωσης οπως στα αλλα δυο αν και τουλαχιστον η mtm το παει στα 160 περιπου. Το 510 οπως και το 300 εχουν 4χ20 αλλα πρακτικα 4χ12.5 rms. Δυστυχως πρεπει να συμβιβαστεις μ'αυτο η να αλλαξεις μοναδα. Παντως το 510 ειναι κατα τα αλλα πολυ καλο και οπτικα και λειτουργικα, οποτε με ενα μικρο ενισχυτακι θα εχεις αρκετα καλυτερη αποδοση χωρις να χρειαστει να αλλαξεις την μοναδα.
  16. Σπασμενα μοτερ οχι. Τουλαχιστον δεν εχει γινει καμμια αναφορα στα φορουμ που βλεπω και να εισαι σιγουρος οτι αν ειχε γινει θα ακουγοταν με την πρωτη.
  17. Αυτο το αυτοκινητο (με τους δυο αισθητηρες) το πουλησα αλλα μεχρι τοτε δουλευαν αψογα. Μετα δεν ξερω. Εβαλα και στο καινουργιο μου και μεχρι τωρα ολα καλα. Μονο στης γυναικας μου τα επαιξαν μετα απο 6-7 μηνες αλλα ευτυχως ειχα μια πλακετα ρεζερβα (αυτο ηταν το προβλημα), την αλλαξα και ολα ενταξει παλι.
  18. Καλη τυχη. Ποσο πηγε το σετ?
  19. Τηλ. 210 5900687, το παιδι που το εχει λεγεται Γιωργος, πες του απο Παντελη με το ασημι Γκολφ.Ειναι απο τους πρωτους, αν οχι ο πρωτος, που ειχαν 3Μ. Τα παιδια που δουλευουν εκει ειναι χρονια και η δουλεια τους αψογη. Ειναι για να σου δωσω να καταλαβεις πισω απο opel/hyundai στον Κηφισο μετα απο την Αθηνων (Καβαλας) οπως κατεβαινεις προς Πειραια. Σε πενταπορτο ειναι 200 ευρω μπροστα/πισω (οχι βεβαια μπροστινο παρμπριζ), τουλαχιστον τοσα εδωσα για το τελευταιο μου. Για τριπορτο δεν ξερω αλλα σιγουρα λιγωτερο.
  20. Μην ανησυχεις δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Απλα επειδη οι μεμβρανες χρειαζονται κανα 24αωρο για να εφαρμοσουν καλα και ειναι προτιμητεο να υπαρχει και καποια σχετικη ζεστη.Παλια οταν εβαζα lummar επρεπε να αφησω το αυτοκινητο 4 ωρες στον ηλιο για εφαρμογη, τα τελευταια χρονια που βαζω 3Μ δεν χρειαζεται, απλως δεν αναβοκατεβαζεις τα παραθυρα για ενα 24ωρο.Απο εφαρμογη, τελεια και στις δυο περιπτωσεις, η lummar εχει 1-2 περισσοτερες χρωματικες επιλογες αλλα η 3Μ για μενα εχει καλυτερη ποιοτητα μεμβρανης που δεν χαραζεται ευκολα. Με την lummar ειδικα το καλοκαιρι που ζεσταινονταν η μεμβρανη γινοταν πιο μαλακη και ευκολη στο γρατζουνισμα καθως μου ειχε τυχει. Τωρα δεν ξερω αν εχει βελτιωθει παντως με την 3Μ δεν μου εχει συμβει ποτε μεχρι τωρα. Γι'αυτο ειπα οτι μαλλον σε κατι αλλο πρεπει αναφερεται ο nrg που ειναι ασχετο με την μεταφορα λειτουργιας απο κομπρεσσορα σε τουρμπο. Αλλα βεβαια και ετσι να ηταν τα πραγματα απο μια περιπτωση δεν πρεπει να βγαζουμε συμπερασματα και να αναφερομαστε σαν να υπαρχει γενικο προβλημα απο το πουθενα και μαλιστα οταν δεν εχουμε προσωπικη εμπειρια. Ποσο μαλλον αν το χαρακτηριζουμε και 'επικινδυνο', γιαυτο πρεπει να προσεχουμε τα λογια μας γιατι ενταξει εμεις που εχουμε και ξερουμε μπορουμε σχετικα απλα να το προσπερασουμε το θεμα θεωροντας το αστοχο, ομως αν καποιος δεν ξερει τον προκαταβαλλουμε αρνητικα για την οποια συγκριση η αποφαση του και μαλιστα αδικα. Υπαρχουν αλλα θεματα οπως η Ν75 που παρουσιαζει βλαβες, οχι παλι σε ολα αλλα σε αρκετα, που πραγματικα μπορει να υπαρχει θεμα σε φαση προσπερασης, αλλα ειμαι σιγουρος οτι στα τελευταια εχει βελτιωθει, αν και πολλες διαγνωσεις για βλαβη της, οπως τουλαχιστον σε μενα (οπου και αντικατασταθηκε χωρις βεβαια να ειχα προβημα) εκ των υστερων αποδειχθηκε λαθος.
  21. Ποιο γνωστο 'κομπιασμα'???? Ποια ταλαιπωρια κατοχων?? Ας μην αυθαιρετουμε τοσο ευκολα γιατι αν ειχες οδηγησει το συγκεκριμενο δεν θα το ελεγες, οπως δεν το εχει πει κανενας. Μαλλον σε κατι αλλο πρεπει να αναφερεσαι και οχι στο 'κομπιασμα' που λες. Στο θεμα τωρα, Ζouzouna, το 140αρι απο την αρχη σιγουρα θα ηταν καλυτερη λυση εφοσον θελεις καλυτερες επιδοσεις και ηταν μονο 1000 ευρω παραπανω αν θυμαμαι καλα. Το οτι αρκετα εντυπα το παρουσιαζαν εφαμιλλο με το 122αρι στην πραγματικοτητα δεν ισχυε.Μονο αμα οδηγησεις και τα δυο θα καταλαβεις, το δε 140αρι εχει και αρκετα μεγαλυτερες προοπτικες βελτιωσης λογω καλυτερων υλικων κινητηρα, μπιελας, πιστονιων, τουρμπο κλπ που σε πρωτη φαση παει ανετα στα 200 αλογα. Τωρα και το 122αρι δεν πιστευω οτι θα σε αφησει δυσαρεστημενη γιατι και αυτο με προγραμμα, απο διαφορες εταιρειες, παει κοντα στα 150-160 αλογα (μεχρι εκει γιατι τα περιφερειακα του συγκεκριμενου κινητηρα δηλ τουρμπο κλπ δεν προσφερονται για περισσοτερα). Πιστεψε με ομως οτι δεν θα χρειαστεις ουτε εναν περισσοτερο αν δεν εισαι για κοντρες. Οι τιμες βελτιωσης παιζουν απο 400-750 ευρω. Επειδη ομως προσανατολιζεσαι για αργοτερα τοσο το καλυτερο γιατι και οι τιμες θα εχουν πεσει και η βελτιωση θα ειναι πιο δοκιμασμενη και αξιοπιστη.
  22. Το Corrado το ξαναεβαψα γιατι ειχα μια μικρη επαφη μπροστα (προφυλακτηρας, καπω) και επ'ευκαιρια και για να μην φαινεται η διχρωμια εδωσα κατι παραπανω και το εκανα ολο (ειχα και μεικτη και καπως το χρηματικο 'κανονιστηκε΄). Το ασπρο μου αρεσει, οπως εχω ξαναπει στο gt sport/gti/gt λογω και της αντιθεσης με την μασκα. Το Corrado ασπρο ηταν. Τωρα εχω ασημι, κυριως λογω του οτι δεν εβγαινε περλε ασπρο και ηθελα μεταλλικο χρωμα και το καλυτερο εμφανισιακα μετα το ασπρο ηταν το ασημι (για μενα). Επειδη δε ειναι πενταπορτο δεν θα τολμουσα να το παρω σε κοκκινο που παλι μου αρεσε, αλλα παει περισσοτερο στα τριπορτα, οπως και το ασπρο. Ο αδερφος μου που παραλαμβανει το Scirroco του αυτες τις μερες το παιρνει σε ασπρο, κατοπιν επιμονης μου κυριως, γιατι για μενα παλι ειναι το χρωμα που ταιριαζει περισσοτερο στο συγκεκριμενο αμαξωμα και μετα το κοκκινο. Τα σκουρα δεν του ταιριαζουν, παλι κατα την γνωμη μου, οπως τα παραπανω, καπου κρυβουν το σχεδιασμο του. Το ασημι παλι δεν ειναι τοσο επιβλητικο γιατι δεν εχει αντιθεση στη μασκα οπως το Γκολφ.Τα εχω δει ολα τα χρωματα απο κοντα. Βεβαια ο καθενας εχει τα δικα του γουστα, αλλα ενας τροπος ειναι να βλεπουμε και τα χρωματα που συνηθως λανσαρεται διαφημιστικα καθε αυτοκινητο, οχι βεβαια οτι ειναι κανονας, απο την καθε εταιρια. Ειναι ενα μετρο συγκρισης παντως. Παρ'ολα αυτα παντα να κρινουμε με το τι πραγματικα αρεσει προσωπικα στον καθενα μας και οχι τι λενε οι αλλοι. (Τωρα θυμηθηκα, ελπιζω να μην το μετανοιωσει ο αδερφος μου!)
  23. Παιδια, επειδη εγω κερωνα το πρωην αυτοκινητο μου οπως προειπα, δεν ειναι και τοσο ευκολη δουλεια αν θελεις βεβαια να γινει σωστα. Ουτε βεβαια τα 80 ειναι λιγα γιατι 2-3 το χρονο πας στα 200+ που δεν λεει καθολου (γι'αυτο και παντα προτεινω μεταλλικο/περλε χρωμα για οποιον αγοραζει καινουργιο, γιατι τα εξοδα συντηρησης του απλου ειναι πολυ περισσοτερα απο το κοστος αγορας μεταλλικου. Το μονο ειναι οτι σε ασπρο λιγοι εχουν περλε και συνηθως κοστιζει αρκεταπιο ακριβα απο το μεταλλικο). Και συνεχιζω, θελεις τουλαχιστον 3 ωρες γιανα γινει, γιατι πρεπει να το πλυνεις καλα, να το στεγνωσεις καλα, και οχι σε ηλιο, να το περασεις με την πρωτη κρεμα και να το τριψεις για να βγουν τα θπολειμματα απο το πρωην κερωμα και τελος να το κερωσεις που και αυτο ειναι περασμα και τριψιμο και να καθαρισεις τα ασπραδια απο τα μαυρα πλαστικα. Ειναι μεγαλη διαδικασια. Το εκανα σχεδον 10 χρονια στο αυτοκινητο μου και πιστεψτε με ειναι πολυ κουραστικο, και ημουν και νεωτερος. Μονο αν καποιος το εχει κανει (και σωστα) μπορει να καταλαβει. Παντως το ολικο βαψιμο του αυτοκινητου μου δεντο γλυτωσα οθτως η αλλως μετα απο 7 χρονια, αν και περισσοτερο γιατι το ηθελα οχι οτι το χρειαζοτανε τοσο. Τελος παντων, τα McGuire ειναι πολυ καλα, οπως και τα Mother's (με φυσικο carnauba κερι) που χρησιμοποιουσα εγω, αλλα παντα χρειαζεται την κρεμα καθαρισμου πριν. Το θεμα δεν ειναι το κοστος του κεριου αλλα το κοστος εργασιας που θα πληρωσεις, και κυριως αμα το κανεις εξω δεν ειναι τοσο τα λεφτα αλλα το να γινει οπως πρεπει η δουλεια. Γι'αυτο και προς το παρον μακρυα απο ηλιο/δεντρα (η κουκουλα βοηθαει πολυ) και οπου βρεις σκια ιδιως το καλοκαιρι.
×
×
  • Create New...