mixtri Δημοσιεύτηκε October 3, 2018 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 3, 2018 (edited) Μέχρι τέλος του έτους χοντρά χοντρά έχουν καλύψει τα πάντα με LTE. Καμία ενημέρωση για την πιο σημαντική υπηρεσία του LTE έχουμε; Ims πουθενά. Edited July 22, 2023 by paanos Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2018 Κοίτα Μιχάλη μου, το χάλι μου Κι ασ'τα VoLTEματα, μπερδέματα... Ειλικρινά για τηλέφωνο μόνο με 2G κάνεις δουλειά εδώ. Φαντάσου να έπρεπε να δρομολογηθεί η κλήση μέσω 4G. Μέχρι και το 3G έχει πρόβλημα και κάνει διακοπές και το ρίχνει σε 2G πάντα τελευταία. Εγώ αν έπρεπε να αποφασίσω για κάτι τέτοιο, το VoLTE θα ήταν το τελευταίο που θα κοίταζα να λανσάρω όταν υπάρχουν περιοχές με τέτοιο σήμα το 2018. Και μιλάμε για αστικές περιοχές με πολύ κόσμο όχι τίποτα κατσάβραχα που δεν πατάει ψυχή ζώσα. Sent from my XT1580 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. October 3, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2018 Το Volte λειτουργεί με πολύ χαμηλό σήμα και απαιτει ελάχιστους πόρους πλην αυστηρό QoS. :) Είναι πολύ σημαντική υπηρεσία. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2018 Δες το upload και πες μου αν νομίζεις πως επαρκεί. Εδώ με VoWIFI και όταν είσαι μακριά από το router/access point αρχίζουν τα παρατράγουδα και προβλήματα, με τέτοιου επιπέδου απόδοση σε 4G λες πως θα δουλεύει απροβλημάτιστα; Μακάρι, αλλά δεν το πιστεύω... Sent from my XT1580 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. October 3, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2018 Δες το upload και πες μου αν νομίζεις πως επαρκεί. Εδώ με VoWIFI και όταν είσαι μακριά από το router/access point αρχίζουν τα παρατράγουδα και προβλήματα, με τέτοιου επιπέδου απόδοση σε 4G λες πως θα δουλεύει απροβλημάτιστα; Μακάρι, αλλά δεν το πιστεύω... Sent from my XT1580 Το WiFi είναι best effort protocol. Το LTE έχει εγγυημένο ρυθμό μετάδοσης. Δεν έχει σχέση η ταχύτητα. Αν ήταν έτσι το GSM δε θα έπαιζε. Ξεχνάς πολλά. Redundancy, coding... :) Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2018 Καλά, εδώ είμαστε και θα το δούμε. Επιμένω πάντως γιατί μιλάς θεωρητικά. Δεν έχεις ιδέα τι χάλι είναι η wind εδώ. Sent from my XT1580 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. October 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2018 Καλά, εδώ είμαστε και θα το δούμε. Επιμένω πάντως γιατί μιλάς θεωρητικά. Δεν έχεις ιδέα τι χάλι είναι η wind εδώ. Sent from my XT1580 Όταν λες "εδώ" αναφέρεσαι στην περιοχή σου; Είναι πολύ γενικό. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 3, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2018 Ε, ναι, στην περιοχή μου αναφέρομαι. Και για να καταλάβετε τι εννοώ, οι κλήσεις πλέον ακόμα και να ξεκινούν με 3G μετά από λίγο γυρίζουν πάντα σε 2G, με την ποιότητα (ήχου) να παίρνει την κατηφόρα. Δοκίμασα κλήση σε αριθμό wind που βρίσκεται σε περιοχή με πολύ καλό σήμα, και ήταν απογοητευτικά. Στο καπάκι κάλεσα τον ίδιο αριθμό από Cosmote(που κατά γενική ομολογία έχει χάλια ποιότητα ήχου όταν καλείς σε άλλο πάροχο) και ήταν πολύ πιο καθαρή η συνομιλία. Το άτομο που καλούσα ήταν συμφορουμίτης και αν θέλει μπορεί να το επιβεβαιώσει. Στα του internet, πάρα πολλές φορές δεν μπορείς να κάνεις τα βασικά, με τα speedtests συχνά να μην ολοκληρώνονται για λόγους συνδεσιμότητας. Πως μπορεί με αυτό το δίκτυο να παίξει σωστά VoLTE εδώ, όπως ισχυρίζεται ο Μιχάλης, μένει να το δούμε. Sent from my XT1580 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. October 4, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2018 Το Volte όπως θα έχεις δει και από cosmote παίζει με τρελά χαμηλές στάθμες σήματος :) Κατά γενική ομολογία ακόμα και να μην έχεις data παίζει. Άλλο interface. :) Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 4, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2018 Εχμ, όχι... Όταν δεν έχει καλό σήμα το γυρίζει σε WiFi, έχοντας ορίσει προτίμηση σε δίκτυα κινητής. Σε σημεία που είναι πραγματικά χάλια χάνεται η ένδειξη VoLTE. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό που υποστηρίζεις. Όταν δηλαδή το δίκτυο είναι χάλια σε ένα σημείο να δουλεύει απροβλημάτιστα για φωνή. Sent from my XT1580 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. October 4, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2018 Εχμ, όχι... Όταν δεν έχει καλό σήμα το γυρίζει σε WiFi, έχοντας ορίσει προτίμηση σε δίκτυα κινητής. Σε σημεία που είναι πραγματικά χάλια χάνεται η ένδειξη VoLTE. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό που υποστηρίζεις. Όταν δηλαδή το δίκτυο είναι χάλια σε ένα σημείο να δουλεύει απροβλημάτιστα για φωνή. Sent from my XT1580 Στη φωνή έχεις αλλά 10dB περιθώριο σε σχέση με τα data. Είναι θέμα σχεδιασμού στο VoLTE. Δε σου λέω να μην έχεις καθόλου σήμα. Η cosmote μπορεί να έχει ρυθμίσει διαφορετικά. Εγώ πχ έχω κλειδώσει σε 4g only και δεν έχω θέματα... Μιλάω ακόμα και από μέρη που το gsm δεν... Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 4, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2018 (edited) Καλά όλα αυτά, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι ασφαλές να κρίνεις εξ αποστάσεως βασιζόμενος σε διαφορετικά δεδομένα. edit: Και επειδή μου φαίνεται πως δεν γίνομαι αντιληπτός, δες αυτό : Θέλεις να πεις πως αν είχε φωνή θα ήταν αναλογικά σαν να έβλεπες 109dBm στα δεδομένα; Sent from my XT1580 Edited October 4, 2018 by Mark_K Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. October 4, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2018 Με SNR -5 άνετα. Έχεις ακόμα 3dB. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 4, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2018 Καλά. Όπως είπα θα το δούμε. Αν οι ίδιοι θεωρούν πως είναι οκ το δίκτυο για να το υποστηρίξει, λογικά δεν θα αργήσει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
oxxy Δημ. October 4, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2018 Ε, ναι, στην περιοχή μου αναφέρομαι. Και για να καταλάβετε τι εννοώ, οι κλήσεις πλέον ακόμα και να ξεκινούν με 3G μετά από λίγο γυρίζουν πάντα σε 2G, με την ποιότητα (ήχου) να παίρνει την κατηφόρα. Δοκίμασα κλήση σε αριθμό wind που βρίσκεται σε περιοχή με πολύ καλό σήμα, και ήταν απογοητευτικά. Στο καπάκι κάλεσα τον ίδιο αριθμό από Cosmote(που κατά γενική ομολογία έχει χάλια ποιότητα ήχου όταν καλείς σε άλλο πάροχο) και ήταν πολύ πιο καθαρή η συνομιλία. Το άτομο που καλούσα ήταν συμφορουμίτης και αν θέλει μπορεί να το επιβεβαιώσει. Στα του internet, πάρα πολλές φορές δεν μπορείς να κάνεις τα βασικά, με τα speedtests συχνά να μην ολοκληρώνονται για λόγους συνδεσιμότητας. Πως μπορεί με αυτό το δίκτυο να παίξει σωστά VoLTE εδώ, όπως ισχυρίζεται ο Μιχάλης, μένει να το δούμε. Sent from my XT1580Έτσι είναι θα επιβεβαιώσω.. η θεωρία καλή είναι αλλά όταν έρχεται πραγματικότητα η θεωρία γίνεται ψεύτρα Ακριβώς όπως τα λέει ο Μαρκ έγιναν Αφήστε την θεωρία και πείτε τα γεγονότα όπως είναι. Βραβείο από της εταιρείες δεν θα πάρει κανένας για τα καλά του λόγια. Παράθεση http://s33.postimg.org/4rv5rf5in/IMG_20160603_140152.jpg https://telegram.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. October 4, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2018 Στο δωμάτιο μου μου έχω -122dBm LTE B8 και είμαι κλειδωμένος σε VoLTE 2 μήνες τώρα. Λέτε να μιλάω "θεωρητικά"; Έχω ξεχάσει τι είναι η 3η γενιά και η 2η γενιά... Μόνο όταν κάνω roaming. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. October 4, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2018 Και δε σου ρουφάει τη μπαταρία; Ναι θεωρητικά μιλάς, γιατί κρίνεις με τα δεδομένα ενός ξένου δικτύου. Εδώ ,όπως σου είπα ,όταν είναι τόσο χάλια το δίκτυο σε ρίχνει είτε σε 3G είτε σε WiFi αν έχεις. Και να πω την αλήθεια λογικό το βλέπω. Ευτυχώς δεν έχω κάποιο φετίχ που να "φτιάχνομαι" με την ένδειξη VoLTE. Το ζήτημα είναι να κάνεις τη δουλειά σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Sent from my XT1580 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. October 5, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2018 Και δε σου ρουφάει τη μπαταρία; Ναι θεωρητικά μιλάς, γιατί κρίνεις με τα δεδομένα ενός ξένου δικτύου. Εδώ ,όπως σου είπα ,όταν είναι τόσο χάλια το δίκτυο σε ρίχνει είτε σε 3G είτε σε WiFi αν έχεις. Και να πω την αλήθεια λογικό το βλέπω. Ευτυχώς δεν έχω κάποιο φετίχ που να "φτιάχνομαι" με την ένδειξη VoLTE. Το ζήτημα είναι να κάνεις τη δουλειά σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Sent from my XT1580 Το αντίθετο θα έλεγα. Το VoLTE αν μιλάμε για επίπεδο φυσικής μετάδοσης είναι πολύ πιο energy efficient. Αν μιλάμε για coding εντάξει είναι πιο ισχυρό αλλά υποτίθεται ότι για αυτό το χρησιμοποιείς. Φυσικά εξαρτάται από την υλοποίηση και αυτό που προτείνουμε στους providers είναι να τεστάρουν διεξοδικά τη λύση σε lte only solutions. Γιατί όντως από πάροχο σε πάροχο υπάρχει διαφορά. Επιπλέον το deployment διαφέρει. Το VoLTE θέλει tuning. Δεν είναι άντε το ενεργοποιήσαμε. Κάνεις δε θέλει να ρίξει τα ΚΡΙ στη φωνή.... Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. October 5, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2018 Τα ίδια έλεγε και ο υπέθυνος του IMS για όλο το DT group πριν κάνουν launch. Μέχρι να πιάσεις τα ίδια ή καλύτερα KPI με το GSM/UMTS δεν το δίνεις σε κατανάλωση. https://knect365.com/5g-virtualisation/article/f46d6020-3150-4900-bccf-2685d4d28277/delivering-volte-and-vowifi-qa-with-matthias-linder-cosmote Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. October 11, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 Τα ίδια έλεγε και ο υπέθυνος του IMS για όλο το DT group πριν κάνουν launch. Μέχρι να πιάσεις τα ίδια ή καλύτερα KPI με το GSM/UMTS δεν το δίνεις σε κατανάλωση. https://knect365.com/5g-virtualisation/article/f46d6020-3150-4900-bccf-2685d4d28277/delivering-volte-and-vowifi-qa-with-matthias-linder-cosmote Πιστεύεις ότι δηλαδή αυτό blockarei τη Wind; :confused: To VoLTE πιάνει πολύ καλά KPIs από μόνο του... Το VoWiFi νομίζω αφαιρεί βαθμούς καθότι η Wind έχει καταπληκτικό 2G.;) Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. October 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 Πιστεύεις ότι δηλαδή αυτό blockarei τη Wind; :confused: To VoLTE πιάνει πολύ καλά KPIs από μόνο του... Το VoWiFi νομίζω αφαιρεί βαθμούς καθότι η Wind έχει καταπληκτικό 2G.;) Θα διαφωνησω.Γιατι πιστευω οτι με VoLTE+VoWiFi θα καλυψει το 2G. Γιατι μιλας με HD Voice,αλλα καπου το χανεις σε δυσκολα σημεια. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CoyoteD Δημ. October 13, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2018 Το θέμα με το 2g είναι ότι συνΤονίζουν στο 3g και δε μιλάμε Τελικά. Δε πέφτει σε 2Τζι.... παραμένει σε ασθενές 3τζι Παράθεση ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimos_Vav Δημ. January 9, 2019 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2019 Καλημέρα και καλή χρονιά! Κάνα νεότερο σχετικά με το θέμα; Θα γίνει η Wind η δεύτερη εταιρεία κινητής με VoLTE στην Ελλάδα; Παράθεση Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. January 9, 2019 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2019 Πολύ χλωμό, κατά τη γνώμη μου. Στο volte κομμάτι υπάρχουν πολλά σημεία που δεν θα κάνει διάφορα γιατί το δίκτυο είναι χάλια. Βέβαια θα βοηθούσε πολύ το VoWIFI, αλλά λογικά πάνε πακέτο αυτά τα 2. Sent from my SM-G930F Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. January 9, 2019 Author Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2019 Πολύ χλωμό, κατά τη γνώμη μου. Στο volte κομμάτι υπάρχουν πολλά σημεία που δεν θα κάνει διάφορα γιατί το δίκτυο είναι χάλια. Βέβαια θα βοηθούσε πολύ το VoWIFI, αλλά λογικά πάνε πακέτο αυτά τα 2. Sent from my SM-G930F Με βάση αυτό που είδα όταν ήρθα στην Ελλάδα, η Wind έχει VoLTE ready RAN. Συνεχής κάλυψη και αρκετά γρήγορα handovers. Δεν είχα πρόβλημα πουθενά. Το VoLTE δε θέλει 200Μbps για να παίξει. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts