Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νέα Φώκαια Χαλκιδικής, κοντά στο νέο νηπιαγωγείο.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά το 1000 των προηγούμενων μηνών - χρόνων,  έγινε 130!!!

Απίστευτο. 

Απλα να αναφέρω ότι την περασμένη Τετάρτη έγινε διακοπή ρεύματος σε ολο το χωριό για περισσότερες από 6 ώρες. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό...

Screenshot_20260529_200736_Speedtest.jpg

Edited by jimmis11
Το μεγαλύτερο λάθος ενός ανθρώπου είναι όταν δεν καταλαβαίνει τα λάθη που κάνει, ώστε να τα διορθώσει!

On 21/5/2026 at 12:20 ΠΜ, marios239 said:

Επιτέλους καλύπτουν αυτό το χρόνιο κενό! Βάζουν κεραία στην ίδια θέση που έχουν εδώ και πολλά χρόνια Vf & Nova! 

Παραλιακά που είχα παει εκεί στα τσιπουράδικα το χειμώνα κάποια στιγμή (και νόμιζα θα φύγω κ@λ@ς για Αθήνα επιστροφή 😂), έπιανε μια χαρά από Σωρό. Προς τα μέσα πρέπει να εντοπίζεται το πρόβλημα λογικά. μια χαρά, Βόλος είναι τοπ η Cosmote, είχα βρει και Ν78 θυμάμαι φρέσκια στην Μακρυνίτσα. Μπαγάσες, λέλα την περνάτε εκεί 😛 

On 21/5/2026 at 3:29 ΜΜ, maarinos said:

Πάτρα ψηλά Αλώνια

11631770185.png

Screenshot_2026-05-21-11-51-11-512_cz.mroczis.netmonster.thumb.jpg.3b4874be0efc4974386d84ca335830cf.jpg

Από τα πρώτα κ@υλωτικ@ σημεία στην Πάτρα που΄έχωσαν Ν78. Αυτό, Πλατεία Γεωργίου και Προάστιο το τέρας στο βουνό, νομίζω και Ρίο περίπου την ίδια εποχή. Αργότερα πρόσθεσαν Αρόη και Σκαγιοπούλειο.  

On 21/5/2026 at 11:56 ΜΜ, fotisk13 said:

Και σε έμενα.

Είχα βάλει το κινητό με gps, cellmapper καταγραφή και φουλ φωτεινότητα. Το χτύπαγε ο ήλιος στο καντράν. Το ΄πιάνω στα χέρια, έκαιγε. Ξαφνικά μου πετάει ένα "δεν αναγνωρίζεται η sim" . Ω ρε φούστη μου λέω, πάμε για κινητό, κοίτα πώς την πάτησα ο μλκς... Το έκανε μέχρι το επόμενο πρωί 3-4 φορές στο άκυρο, λέω θα πάρω cosmote κάποια στιγμή αν προλάβω. Τελικά δεν ασχολήθηκα πάλι και δεν το ξανα έκανε, άρα δικό τους πρόβλημα τελικά. 

Χώρος Στάθμευσης P4 στο Mediterranean Cosmos (κοντά σε ΚΤΕΟ). Λογικά είναι η δίπλα κεραία μεταξύ ΙΚΕΑ και Cosmos, ή που είναι δίπλα από το ΕΚΟ.

IMG_1583.jpeg

IMG_1586.jpeg

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

image.thumb.png.7b3ef9838e763f000dca1d0fc7b9b285.png

Ώπα ρε παιδιά. Βριλήσσια και Πεντέλη, σας αγαπάει η Cosmote πολύ, τι φάση, όλοι πράσινη έχουν εκεί;;

Edited by johnny_htc

52 minutes ago, jimmis11 said:

Νέα Φώκαια Χαλκιδικής, κοντά στο νέο νηπιαγωγείο.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά το 1000 των προηγούμενων μηνών - χρόνων,  έγινε 130!!!

Απίστευτο. 

Απλα να αναφέρω ότι την περασμένη Τετάρτη έγινε διακοπή ρεύματος σε ολο το χωριό για περισσότερες από 6 ώρες. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό...

Screenshot_20260529_200736_Speedtest.jpg

Εχεις Netmonster?

1 ώρα πριν, zurabi_97 said:

Χώρος Στάθμευσης P4 στο Mediterranean Cosmos (κοντά σε ΚΤΕΟ). Λογικά είναι η δίπλα κεραία μεταξύ ΙΚΕΑ και Cosmos, ή που είναι δίπλα από το ΕΚΟ.

IMG_1583.jpeg

IMG_1586.jpeg

Ή από την 201026 (όχι η πρώτη δίπλα από το ΕΚΟ αλλά η πιο μέσα) ή από την 201293 δίπλα από το Cosmos πάνω στην Μουδανίων.

Αν είχες CellMapper, NetMonster θα μας λυνόντουσαν οι απορίες...

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

4 minutes ago, memoriesradio said:

Ή από την 201026 (όχι η πρώτη δίπλα από το ΕΚΟ αλλά η πιο μέσα) ή από την 201293 δίπλα από το Cosmos πάνω στην Μουδανίων.

PCI 470 σύμφωνα με το FTM

Αρα η 101293

Edited by elkons

8 minutes ago, elkons said:

PCI 470 σύμφωνα με το FTM

Αρα η 101293

5 πάνω, 5 κάτω...

Εγώ ακόμα απορώ τι θέματα σας βγάζει το SA. Στην Κρήτη πήγαινε τέλεια. Πλην της κάλυψης στα Χανιά η οποία είναι μέτρια προς κακή λόγω ελλείψεων σταθμών, το δίκτυο λειτουργεί τέλεια. Προς Κισσαμο η κάλυψη είναι τέλεια. Τέρμα παντού. 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μιχάλη, είσαι συνεχόμενα σε SA χωρίς να πειράξεις κανέναν διακοπτη; Νομίζω iPhone έχεις κιόλας. Προσωπικά χωρίς να πειράξω διακόπτη, SΑ από μόνο του δεν μπαίνει. 

1 ώρα πριν, memoriesradio said:

Μετά που έψαξα στη σελίδα, ήταν αυτή που είναι κοντά στο ΕΚΟ, αλλά το CellID δεν έχει καταγραφεί στη βάση δεδομένων του Cell Mapper. 

Επίσης έχω iPhone, όποτε για καταγραφή με Cell Mapper ή να δω με NetMonster, ήταν αδύνατο.

Edited by zurabi_97

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

1 minute ago, zurabi_97 said:

Μετά που έψαξα στη σελίδα, ήταν αυτή που είναι κοντά στο ΕΚΟ, αλλά το CellID δεν έχει καταγραφεί στη βάση δεδομένων του Cell Mapper. 

Ποιο CellID είναι;

10 ώρες πριν, elkons said:

Εχεις Netmonster?

Δεν καταλαβαίνω ιδιαίτερα τι απεικονίζουν τα παρακάτω, αλλά τα παραθέτω γιατί το ρώτησες...

Φαντάσου μόνο τις εικόνες να εναλλάσσονται, μία που εμφανίζονται οι επιπλέον ενδείξεις, μία που χάνονται...

Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα, με το ζόρι 50 δεν φτάνει...

Βέβαια χθες επικοινώνησα με Cosmote και μου επιβεβαίωσαν πως υπάρχει ανοιχτή βλάβη στην περιοχή, (κεραία);

προς επίλυση από την Τρίτη το βράδυ.

Η αλήθεια τέλος είναι ότι και οι άλλες δύο εταιρείες, Vodafone & Nova είναι πολύ κάτω από τις μετρήσεις των προηγούμενων μηνών, από 900-950 στα 300 με 350 περίπου...

Screenshot_20260530_075258_NetMonster.jpg

Screenshot_20260530_075219_NetMonster.jpg

Screenshot_20260530_080235_Speedtest.jpg

Edited by jimmis11
Το μεγαλύτερο λάθος ενός ανθρώπου είναι όταν δεν καταλαβαίνει τα λάθη που κάνει, ώστε να τα διορθώσει!

10 ώρες πριν, CaptainNickGR said:

Μιχάλη, είσαι συνεχόμενα σε SA χωρίς να πειράξεις κανέναν διακοπτη; Νομίζω iPhone έχεις κιόλας. Προσωπικά χωρίς να πειράξω διακόπτη, SΑ από μόνο του δεν μπαίνει. 

Περίεργο. Ναι, σε κάποια σημεία με γύριζε σε NSA. Θα έλεγα ότι η αναλογία ήταν 80% SA. Δεν πείραζα διακόπτη κτλ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

25 minutes ago, mixtri said:

Περίεργο. Ναι, σε κάποια σημεία με γύριζε σε NSA. Θα έλεγα ότι η αναλογία ήταν 80% SA. Δεν πείραζα διακόπτη κτλ.

πρέπει να πάει ανάλογα το tuning της περιοχής. Εμένα στο iPhone με έχει περί το 50-50 NSA/SA εκεί που κινούμαι. Το Android το έχω καρφωμένο σε SA, οπότε δεν ξέρω να πω.

1 hour ago, mixtri said:

Και σε εμένα αυτή είναι η αναλογία σε iPhone Air. 

Σε 16 Pro ήταν τραγική η εμπειρία και ήθελε μόνιμα άνοιξε-κλείσε. Το ίδιο και σε 15. 

1 ώρα πριν, georgemv said:

πρέπει να πάει ανάλογα το tuning της περιοχής. Εμένα στο iPhone με έχει περί το 50-50 NSA/SA εκεί που κινούμαι. Το Android το έχω καρφωμένο σε SA, οπότε δεν ξέρω να πω.

Στο S23 πώς ενεργοποιείς; Είμαι με NOVA και ΔΕΝ μόνο NSA.

5 ώρες πριν, jimmis11 said:

Δεν καταλαβαίνω ιδιαίτερα τι απεικονίζουν τα παρακάτω, αλλά τα παραθέτω γιατί το ρώτησες...

Φαντάσου μόνο τις εικόνες να εναλλάσσονται, μία που εμφανίζονται οι επιπλέον ενδείξεις, μία που χάνονται...

Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα, με το ζόρι 50 δεν φτάνει...

Βέβαια χθες επικοινώνησα με Cosmote και μου επιβεβαίωσαν πως υπάρχει ανοιχτή βλάβη στην περιοχή, (κεραία);

προς επίλυση από την Τρίτη το βράδυ.

Η αλήθεια τέλος είναι ότι και οι άλλες δύο εταιρείες, Vodafone & Nova είναι πολύ κάτω από τις μετρήσεις των προηγούμενων μηνών, από 900-950 στα 300 με 350 περίπου...

Screenshot_20260530_075258_NetMonster.jpg

Screenshot_20260530_075219_NetMonster.jpg

Screenshot_20260530_080235_Speedtest.jpg

Από τη κεραία που πιάνεις είναι σχετικά καινούργια που μπήκε πάνω στη βονταφον και έσωσε αρκετά την κάλυψη, για πολύ καλές ταχύτητες όμως θες Ν78 που βλέπω έχει πάνω από τη Φώκαια και έξω από την Άφυτο. Αν δεν είσαι κοντά σε αυτές ή δεν τις "βλέπει" κάπως το σπίτι σου δεν θα έχεις κάτι ουαου σε ταχύτητες. 

13 ώρες πριν, mixtri said:

Εγώ ακόμα απορώ τι θέματα σας βγάζει το SA. Στην Κρήτη πήγαινε τέλεια. Πλην της κάλυψης στα Χανιά η οποία είναι μέτρια προς κακή λόγω ελλείψεων σταθμών, το δίκτυο λειτουργεί τέλεια. Προς Κισσαμο η κάλυψη είναι τέλεια. Τέρμα παντού. 

Σε SA ότι έχουμε ξαναπεί δεν άλλαξε κάτι. Αν μείνει αρκετή ώρα το κινητό σε idle με Ν78 μετά δεν έχει δεδομένα χωρίς λειτουργία πτήσης. Επίσης αν μπει σε Ν28 από συγκεκριμένες κεραίες όσο καλό σήμα και να έχει δεν έχεις επίσης καθόλου δεδομένα είναι νεκρό. Οι ίδιες κεραίες αυτές έχουν θέματα και στο lte ανέκαθεν. Για Θεσσαλονίκη που ζω τουλάχιστον και παρατηρώ σε όλες τις φάσεις τους με κόσμο ή χωρίς, νύχτα και μέρα.

Με iPhone 16 pro, με όλη τη σειρά 17, το ίδιο ζήτημα, πρέπει να παίζεις Με τον διακόπτη. Αν είναι θέμα επικοινωνίας modem και δικτύου, να βρουν την άκρη να το σωσουν, δεν παίζει να αλλάξει κανείς συσκευή για κάτι τόσο απλό. 

1 ώρα πριν, VasilisSam said:

Σε SA ότι έχουμε ξαναπεί δεν άλλαξε κάτι. Αν μείνει αρκετή ώρα το κινητό σε idle με Ν78 μετά δεν έχει δεδομένα χωρίς λειτουργία πτήσης. Επίσης αν μπει σε Ν28 από συγκεκριμένες κεραίες όσο καλό σήμα και να έχει δεν έχεις επίσης καθόλου δεδομένα είναι νεκρό. Οι ίδιες κεραίες αυτές έχουν θέματα και στο lte ανέκαθεν. Για Θεσσαλονίκη που ζω τουλάχιστον και παρατηρώ σε όλες τις φάσεις τους με κόσμο ή χωρίς, νύχτα και μέρα

Θεσσαλονίκη κι εγώ κάθε μέρα Ανατολικά-Δυτικά με μπόλικη χρήση data + ομιλία, δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο που αναφέρεις. 

Πρόγραμμα: Cosmote Unlimited.

Συσκευή: 15ProMax iOS 26.5 (5G Standalone ON - Voice Over 5G Standalone ON)

Edited by ampalaeas

Υποθέτω πως στα αιφον σας πετάει εύκολα σε nsa. Εγώ πολλές φορές κλειδώνω σε sa και βλέπω όλα αυτά τα προβλήματα. Αν το αφήσω στο αυτόματο δεν μπαίνει σε sa εν κινήσει και κάνοντας χρήση χάρτες κλπ, μένει σε nsa. Είναι ανάλογα την περιοχή αφήνω ότι παίζει καλύτερα αλλού το sa αλλού το nsa, δεν είναι όπως παλιά που και με μία γραμμή 4g έκανα τη δουλειά μου πλέον θέλει πατέντες. Επίσης σε sa N1 πάει τραίνο! Σε όποια κεραία έχει και τις 3 εκεί ξεκινάνε τα πανυγήρια.

Edited by VasilisSam

Παιδιά, είναι αναγνωρισμένα προβλήματα από την COSMOTE. Τα λέμε εδώ καιρό τώρα και δυστυχώς δεν αλλάζει κάτι. Χάνουν όντως συνδρομητές έτσι όταν συμβαίνουν παγώματα στο APN και χάνονται-πέφτουν κλήσεις χωρίς λόγο. 

Εμένα δε μου έτυχε κάτι από τα παραπάνω. Είχα 5 μέρες βέβαια SA αλλά κανένα πάγωμα. Μπορεί να ήμουν και τυχερός.

Γενικα το δίκτυο έχει γίνει tuned για coexistence. Να κλειδώσετε σε SA τότε ναι, υπάρχει περίπτωση να έχετε θέματα. Το SA only δίκτυο δεν έχει γίνει tuned ακόμη παρά μόνο σε κάποιες περιοχές που παίζουν εφαρμογές.

20 ώρες πριν, CaptainNickGR said:

Με iPhone 16 pro, με όλη τη σειρά 17, το ίδιο ζήτημα, πρέπει να παίζεις Με τον διακόπτη. Αν είναι θέμα επικοινωνίας modem και δικτύου, να βρουν την άκρη να το σωσουν, δεν παίζει να αλλάξει κανείς συσκευή για κάτι τόσο απλό. 

17 pro max κανένα θέμα. Έκανες καμία επαναφορά ρυθμίσεων στο δίκτυο; 

[sIGPIC][/sIGPIC]

22 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Στο S23 πώς ενεργοποιείς; Είμαι με NOVA και ΔΕΝ μόνο NSA.

Κάτσε εσύ ακόμα

Edited by evang.t