Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

11 ώρες πριν, MIKU said:

Αν κάνει το Cosmote 5G WiFi 200Mbps με 30€ και χωρίς όριο ταχύτητας με 35€ θα τους χτυπήσει.

Αλλιώς τσάμπα θα πάει.

Πόσα η καρδιά μου όχι 

τι τιμές είναι αυτές. 
δεν γίνεται να πλένουμε Rakuten Jp το ποιο γρήγορο δίκτυο εδώ με 18 ευρώ χωρίς προσφορά 

On 29/4/2025 at 11:08 ΜΜ, georgemv said:

Νομίζω γνωριζόμαστε πολύ καιρό στο φόρουμ για να μου λες ότι δεν βοηθάω, δεν εξηγώ ή ότι πιστεύω πως κάποιοι δεν έχουν θέση εδώ.

Στο προκείμενο τώρα, το Ericsson RAN configuration είναι τραγικά πολύπλοκο.

Είναι δυνατόν πχ να ενεργοποιήσεις NR CA σε SA αλλά όχι σε NSA για όσους συνδρομητές έχουν IMSI range X to Y, στους υπολοίπους να απενεργοποιήσεις 2 μπάντες LTE από τη διαφήμιση capabilities και εάν η ώρα είναι μεταξύ 3 και 6 το πρωί να κλείσεις το N78 ώστε να μην καίει ρεύμα, εκτός αν έχει κίνηση από περισσότερα από 3 διαφορετικά UI και πάνω από 100Mbps συνολικά.

Με τέτοια πολυπλοκότητα, εύκολα ξεφεύγουν πράγματα, υπονόησα ότι ίσως ξέφυγε κάτι σε αυτό το χάος. Δεν ξέρω τι έκαναν, δεν το έχω δει ο ίδιος.

Θα συμφωνήσω. Το Ericsson RAN είναι configurable μέχρι αηδίας. Έχει μοναδικό UE grouping framework και μπορείς να κάνεις παπάδες. Βέβαια μπορείς να κάνεις και λάθη. Για αυτό σου δίνει τα KPIs για να μπορείς να βλέπεις το retainability/performance.

Στην Αμερική αυτά τα features παίζουν πολύ καλύτερα γιατί ξέρουν τι UE έχουν στα δίκτυα. Στην Ελλάδα με τα ΜΑΟ ΤΙ Pro δε ξέρουν πως θα αντιδράσουν με αυτά τα configurations και δε νομίζω να παίζουν πολύ.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

11 minutes ago, mixtri said:

Θα συμφωνήσω. Το Ericsson RAN είναι configurable μέχρι αηδίας. Έχει μοναδικό UE grouping framework και μπορείς να κάνεις παπάδες. Βέβαια μπορείς να κάνεις και λάθη. Για αυτό σου δίνει τα KPIs για να μπορείς να βλέπεις το retainability/performance.

Στην Αμερική αυτά τα features παίζουν πολύ καλύτερα γιατί ξέρουν τι UE έχουν στα δίκτυα. Στην Ελλάδα με τα ΜΑΟ ΤΙ Pro δε ξέρουν πως θα αντιδράσουν με αυτά τα configurations και δε νομίζω να παίζουν πολύ.

Ότι ρυθμίσεις και να έχει ότι τεχνολογία και να έχει άμα ο σέρβερ πίσω είναι για κλάματα τέλος. 
  Καταρχάς θα πρέπει να τρέχεις udp 

και δεύτερων αυτό είναι δύσκολο για άμα σκεφτείς ότι η περισσότεροι σέρβερ τρέχουν το δίκτυο σε GPGPU openCL CUDA το κάνει σχεδόν αδύνατον 

Ελπίζω μη με κρεμάσει Λιμιώνα θα το δω και εγώ και θα σας δώσω μετρήσεις με netmonster. Θα κάνω και CellMapper, Nperf γιατί είναι ελλιπής μέχρι κει .

Screenshot_20250501_101947_Chrome.thumb.jpg.388627dc9e2eb731826e1982f6c39dd1.jpg

Τελικά μπορείς να δεις για τι ταχύτητες αναφέρεται γιατί δεν καταλάβαινα τα χρώματα. Βέβαια πιστεύω μέχρι εκεί δε θα χει καλή κάλυψη αφού πριν από αυτό λέει είναι κακές οι ταχύτητες.

Screenshot_20250501_102053_Chrome.thumb.jpg.c57e18ea7dcf7d45dde563641f5d5b8e.jpg

Φυσικά και δε θα βασιστώ στον χαρτη. Μονο με Q εχω πάει τον Γενάρη 2024 και είχε Ε ακόμα δε βλέπω αλλαγή στον ιστό στις άδειες 2 sector αυτή 3 η Cosmote.  Εάν εχει εμπειρία κάποιος με Cosmote ας μου πει τι θα περιμένω αλλιώς θα σας δείξω πως ήταν πιο μετά.

18 ώρες πριν, babis3g said:

Ναι 3 πάνελ το ένα κοιτάζει την Μαρίνα, το άλλο μέσα στα Γουβιά και το άλλο στον κεντρικό δρόμο ... μάλλον έβαλαν μικρή ισχύ επειδή ειναι κατοικίες κοντά ?

1746022846351.jpg

το speed test με redmi 12 5G πίσω από το σπίτι Πρίφτη επάνω στον μικρο δρόμο, ακριβώς εκεί που έβγαλα την φωτό εκεί έγινε η μέρτηση

1.png

επίσης είδα και αυτό το cell πού κοιτάζει τον κεντρικό δρόμο, πήγα απέναντι ... εκεί η ταχύτητα έπαιζε στα 700-850mbps

Screenshot-2025-04-30-15-12-55-582-cz-mr

εκεί έχει ground plane κεραία vhf που φάινεται αριστερά αναρωτιέμαι αν πάιζει χωρίς παρεμβολες

Τα σακουλάκια στα πάνελ μου φαίνονται τόσο χάλια.. το παρατηρώ μόνο στης βοντα τόσα χρόνια.

5 ώρες πριν, mixtri said:

Έλα η Ericsson c ran  πλέον έχει EM64T μπράβο 

Πλέον όλα OvRAN 

COSMOS Sport Χαλκίδας 

Επιτέλους από εδώ και κάτω δεν έχει κίνηση σαν τις σαύρες πηγαίναμε 

Screenshot_20250501_121207_Speedtest.thumb.jpg.3f1c2444183b8a9f19eec3432273f4c1.jpg

Πιο πίσω στο Jumbo έπιανε 90 με Ν78 φουλ σήμα φαινόταν η κεραία RSRQ -17 και SNR N78 -7 💀 βέβαια μέχρι κει είχε και τρελή κίνηση. 

Expert Νέα Αρτάκη 

Πλήρως αναβαθμισμένη βλέπω κατάλευκα πάνελ και οι 3. Το Nperf το κατέγραψε πορτοκαλί εντομεταξυ 💀

Screenshot_20250501_122421_Gallery.thumb.jpg.80ad043f13ddaa056db7c8033e6bed78.jpg

Καλησπέρα από τη βροχερή και παγωμένη Κωνσταντινούπολη! Έμαθα ότι η cosmote προσέθεσε φάσμα στο 4G B3 και ότι οι ταχύτητες έχουν αυξηθεί δραματικά. Στο 2G δεν υπάρχει πλέον φάσμα B3? Έμεινε μόνο με την 900αρα;

19 minutes ago, Gv2008 said:

Καλησπέρα από τη βροχερή και παγωμένη Κωνσταντινούπολη! Έμαθα ότι η cosmote προσέθεσε φάσμα στο 4G B3 και ότι οι ταχύτητες έχουν αυξηθεί δραματικά. Στο 2G δεν υπάρχει πλέον φάσμα B3? Έμεινε μόνο με την 900αρα;

Έχει 35 ολόκληρα MHz b3 όπως και 30 MHz b7 

27 minutes ago, Gv2008 said:

Τι δίκτυο έχεις εκεί;

TurkCell ;

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

30 minutes ago, Gv2008 said:

Ναι ακριβώς έβαλε +5MHz

Δηλαδή Β3+Β3 20+15MHz =35MHz συνολικά. Νομίζω και η Nova το έχει κάνει σε μερικές κεραίες. Δεν το εχει εφαρμόσει η Cosmote σε πολλές μέχρι στιγμής τουλάχιστον σε εμάς σε 1/10 έχει 35MHz B3 έναντι 30.

32 minutes ago, Harry636 said:

Έχει 35 ολόκληρα MHz b3 όπως και 30 MHz b7 

Λέω για το 2G όχι για το 4G. 

24 minutes ago, MIKU said:

Τι δίκτυο έχεις εκεί;

TurkCell ;

Ναι

17 minutes ago, Gv2008 said:

Λέω για το 2G όχι για το 4G. 

Ναι

Δίνει dss αυτής της συχνότητες ανάλογα τι είναι συνδεμένο αλλάζουν 

Νέα κεραία κάπου στη μέση της Βάρης Κορωπίου από την Cosmote, νομίζω είδα έχει και τα air πάνω 😎. Νομίζω χρωστάει άλλη μια στην περιοχή γενικά 

Άλσος Συγγρού, Μαρούσι.

Screenshot_20250501_170619_Speedtest.jpg

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

13 ώρες πριν, mixtri said:

Μπορώ να σου πω με σιγουριά οτι στην Ελλάδα έπαιξαν πολύ με τέτοια custom allowances στα Capabilities απο Ranges IMSI πελατών και ΑΠΈΤΥΧΑΝ.

Για κάποιους μηνες έριχναν τελείως σε 5G Disconnected τα καρτοκινητα της Cosmote σε ωρες που θεωρούσαν οτι έπρεπε και τις στιγμές που το εκαναν εβγαιναν ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ στην Αθηνα κόκκινα στα KPIs της Cosmote καθώς και άπειρα ERRORS την στιγμή που το έκαναν σε καθημερινή βαση.

Μετα έψαχναν να βρουν γιατι τους χαλούσαν συγκεκριμένα  KPIs .

Έφτιαχναν το ενα και χαλούσαν το άλλο.

Πλέον το σταμάτησαν και άρχισαν να παίζουν με B Bands carrier aggregation restrictions για τις συσκευές που είναι σε 5G NSA έτσι ώστε να " ανασαίνουν " οι 4G Only χρήστες. ( είτε οι παλιές συσκευές ειτε οι Energy saving users που ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με 4G Only για power saving)

Παλι θάλασσα τα έκαναν ομως, διότι υπάρχουν περιοχές που με 5G NSA και B Bands non aggregated,

σε NSA με N28 N1 N78 με μια primary B Band only ,

γονατίζουν τις  N Bands .

Ολα έχουν το τίμημα τους 

12 ώρες πριν, Harry636 said:

Ότι ρυθμίσεις και να έχει ότι τεχνολογία και να έχει άμα ο σέρβερ πίσω είναι για κλάματα τέλος. 
  Καταρχάς θα πρέπει να τρέχεις udp 

και δεύτερων αυτό είναι δύσκολο για άμα σκεφτείς ότι η περισσότεροι σέρβερ τρέχουν το δίκτυο σε GPGPU openCL CUDA το κάνει σχεδόν αδύνατον 

Harry , προσπαθούμε να καταλάβουμε τον ειρμό της σκέψης σου ομως εγω τουλάχιστον νιώθω πως έχεις δύσκολο και πιο αυθόρμητο  thoughts spectrum ακόμη και απο εμενα 😉

Ίσως καπως να ξέφυγες.

Ο Μιχάλης μιλάει για άλλο " πράγμα "

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

Το "ζουμί" από όλα αυτά ποιο είναι σε τελική ανάλυση;

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

4 minutes ago, HORGRAP said:

Μπορώ να σου πω με σιγουριά οτι στην Ελλάδα έπαιξαν πολύ με τέτοια custom allowances στα Capabilities απο Ranges IMSI πελατών και ΑΠΈΤΥΧΑΝ.

Για κάποιους μηνες έριχναν τελείως σε 5G Disconnected τα καρτοκινητα της Cosmote σε ωρες που θεωρούσαν οτι έπρεπε και τις στιγμές που το εκαναν εβγαιναν ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ στην Αθηνα κόκκινα στα KPIs της Cosmote.

Μετα ρψαχναν να βρουν γιατι τους χαλούσαν συγκεκριμένα  KPIs .

Έφτιαχναν το ενα και χαλούσαν το άλλο.

Πλέον το σταμάτησαν και άρχισαν να παίζουν με B Bands carrier aggregation allowance για τις συσκευές που είναι σε 5G NSA έτσι ώστε να " ανασαίνουν " οι 4G Only χρήστες. ( είτε οι παλιές συσκευές ειτε οι Energy saving users που ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με 4G Only για power saving)

Παλι θάλασσα τα έκανα ομως διότι υπάρχουν περιοχές που με 5G NSA και B Bands non aggregated σε NSA με N28 N1 N78 με μια primary B Band only γονατίζουν τις  N Bands .

Ολα έχουν το τίμημα τους 

Harry , προσπαθούμε να καταλάβουμε τον ιρμο της σκέψης σου ομως εγω τουλάχιστον νιώθω πως έχεις δύσκολο και πιο αυθόρμητο  thoughts spectrum ακόμη και απο εμενα 😉

Ίσως καπως να ξεφύγεις. Ο Μιχάλης μιλάει για άλλο " πράγμα "

Καλησπέρα 
  ανάλογα της δυνατότητες του κάθε σταθμού χρειάζεται και ο ανάλογο σερβερ 

ότι θες διπλή κυκλοφορεί και πάνω σε πακέτα με τυχαία προσπελαση στην προκειμένη περιπτώσεις γιατί έχει πάνω από ένα κορμό πακέτο θα χρειαστεί udp 

Στο tcp τα πακέτα ακολουθούν οστό ένα πίσω στο άλλο και κάνει μια αναφορά πακέτου 

Στο udp στέλνεις τα πακέτα στην τύχη από όπου μπορούν να πάνε αλλά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κάθε πακέτο να χρειάζεται αναφορά 

Το κάθε πακέτο είναι συνήθως από 1400 byte έως 1500 byte MTU 

Όπως και λόγο ότι πολλές εταιρίες λόγο κόστους βάζουν κάρτες γραφικών για το έλεγχο των πακέτων 

Το θέμα είναι ότι η κάρτες γραφικών είναι πάρα πολύ καλές για tcp αλλά όχι για udp γιατί έχουν συνήθως 32 με 64 bit 

Και άλλα πολλά που ποιο είναι ποιο περίπλοκο θέμα για το εν λόγο φόρουμ 

καλό σου βράδυ 

από εδώ ψηλα στο σπίτι, πήγαινα από την μία μεριά του σπιτιού κλείδωνε το ένα, από την άλλη μεριά πέρναγε το άλλο cell

https://www.google.gr/maps/place/Parga/@39.6980889,19.7340475,138m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x135c634bf2754a69:0x88f6a4602855c99d!8m2!3d39.2853344!4d20.4005005!16zL20vMDUxbWNq?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDQyOC4wIKXMDSoJLDEwMjExNDUzSAFQAw%3D%3D

με redmi 12 5G των 90€

πρώτο από το πιό μακρινό διαπόντιο νησί βόρειο δυτικά της Ελλάδος ΟΘΩΝΟΊ στα 30χιλ μακρυα μου

image.png

Σιδάρι στα 10χιλ

image.png

Μαγουλάδες στα 8χιλ

image.png

Γιάνναδες στα 6χιλ

image.png

Βίστωνας 3χιλ

3.png

Edited by babis3g

4 ώρες πριν, Harry636 said:

Καλησπέρα 
  ανάλογα της δυνατότητες του κάθε σταθμού χρειάζεται και ο ανάλογο σερβερ 

ότι θες διπλή κυκλοφορεί και πάνω σε πακέτα με τυχαία προσπελαση στην προκειμένη περιπτώσεις γιατί έχει πάνω από ένα κορμό πακέτο θα χρειαστεί udp 

Στο tcp τα πακέτα ακολουθούν οστό ένα πίσω στο άλλο και κάνει μια αναφορά πακέτου 

Στο udp στέλνεις τα πακέτα στην τύχη από όπου μπορούν να πάνε αλλά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κάθε πακέτο να χρειάζεται αναφορά 

Το κάθε πακέτο είναι συνήθως από 1400 byte έως 1500 byte MTU 

Όπως και λόγο ότι πολλές εταιρίες λόγο κόστους βάζουν κάρτες γραφικών για το έλεγχο των πακέτων 

Το θέμα είναι ότι η κάρτες γραφικών είναι πάρα πολύ καλές για tcp αλλά όχι για udp γιατί έχουν συνήθως 32 με 64 bit 

Και άλλα πολλά που ποιο είναι ποιο περίπλοκο θέμα για το εν λόγο φόρουμ 

καλό σου βράδυ 

Έχω 20 χρόνια επαγγελματική εμπειρία σε δίκτυα IP και ξύνω το κεφάλι μου τόσο πολύ να καταλάβω τι θες να πεις που πέφτει πιτυρίδα...

Τι server? Speedtest server? 

Τι GPU? Ποιος κάνει routing με GPU?

Τι αναφορά στο UDP? Από που προκύπτει αυτο;

Τι τυχαία προσπέλαση στα πακετα; Database ειναι;

Μην τον trigger triggαρεις γιατί θα τα αναλύσει περισσότερο 😉

Ενδιαφέρουσα περίπτωση ιδοοσυγκρασιας ο Harry.

Το λεω με καλή πρόθεση και συμφωνώ με τον Γιώργο  ...πως δεν μπορώ να καταλάβω τον κατακερματισμένο συλλογισμό του " Harry "

Στην αρχή νόμιζα οτι υπήρχε απλά  LANGUAGE BARRIER issue .

Αργότερα μπηκε και ADHD++

και πολλά άλλα που δεν γράφω γιατι σέβομαι. Ολοι έχουμε σε κάποιο βαθμό θέματα σε επίπεδο Neurons ομως όλα ξεκινάνε απο IQ . EQ. και ψυχοπαθολογία.

Στο θέμα μας , 5G Telekom 😉

Πολλές αλλαγές τελευταία στην διαχείριση του ραδιοδικτύου της Telekom Cosmote / Cosmote Telekom εχουν :

ΜΕΙΩΘΕΊ οι ταχύτητες 5G NSA ( κόβουν B Bands Carrier aggregation δυναμικά  μεσα στη μέρα σε IMSI Ranges πελατών  .)

( απο τος μετρήσεις που εχω σε Αθηνα και Κρήτη το τελευταίο 6 μηνο)

( απο 900 MBps με 1200 MBps πριν 1 χρόνο σε 250 με 350 )

και :

έχουν ΑΝΕΒΆΣΕΙ τις 4G Only ( απο 50 με 80 σε 110 130 ) 

επίσης καλύτερα και στο 5G SA ( λόγω περισσότερης  Band n78 κάλυψης)

Ολα έχουν τίμημα 

Διάλεξαν τη λογική, 

Η μεγαλύτερη συνδρομητική βαση στην ΕΛΛΆΔΑ  ειναι ΑΚΟΜΗ με συσκευές σε 4G και ..... Entergy saving 5G ... δηλαδή .... 4G 😉

Σε άλλες χώρες έχουν ξεφύγει...

ewhfiek0kaud1.thumb.gif.eb85e8c038fa6ec72cefadde1cb5c4e2.gif

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

8 ώρες πριν, babis3g said:

από εδώ ψηλα στο σπίτι, πήγαινα από την μία μεριά του σπιτιού κλείδωνε το ένα, από την άλλη μεριά πέρναγε το άλλο cell

https://www.google.gr/maps/place/Parga/@39.6980889,19.7340475,138m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x135c634bf2754a69:0x88f6a4602855c99d!8m2!3d39.2853344!4d20.4005005!16zL20vMDUxbWNq?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDQyOC4wIKXMDSoJLDEwMjExNDUzSAFQAw%3D%3D

με redmi 12 5G των 90€

πρώτο από το πιό μακρινό διαπόντιο νησί βόρειο δυτικά της Ελλάδος ΟΘΩΝΟΊ στα 30χιλ μακρυα μου

image.png

Σιδάρι στα 10χιλ

image.png

Μαγουλάδες στα 8χιλ

image.png

Γιάνναδες στα 6χιλ

image.png

Βίστωνας 3χιλ

3.png

Δεν καταλαβαίνω πόσο ψηλά είσαι; Και πως έχεις κάλυψη από Οθωνούς, αφού είναι η Κέρκυρα ενδιάμεσα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

5 ώρες πριν, georgemv said:

Έχω 20 χρόνια επαγγελματική εμπειρία σε δίκτυα IP και ξύνω το κεφάλι μου τόσο πολύ να καταλάβω τι θες να πεις που πέφτει πιτυρίδα...

Τι server? Speedtest server? 

Τι GPU? Ποιος κάνει routing με GPU?

Τι αναφορά στο UDP? Από που προκύπτει αυτο;

Τι τυχαία προσπέλαση στα πακετα; Database ειναι;

Χρίσει λειτουργία και κόστος διακινήσεις έτσι τα είχαμε μάθει τότε. 
 Μας είχαν πει και άλλους λόγους αμαθείς και χρόνο λειτουργειας για σέρβερ κλπ 

έχω δουλέψει δυστυχώς στην τρελλας

αυτά είναι για δίκτυο εκτός και όχι εντός. 
 Είναι μεγάλη γη διαφορά. 

στο udp τα πακέτα δεν πάνε στην σειρά οπως στο tcp σε lan 

αλλά λόγω διαφοράς στο MTU MSS που το tcp πχ έχει ποιο πολύ χρειάζεται ξανά επεξεργασία το πακέτο για να φτιάξεις udp πακέτα 

Από tcp σε udp είναι ποιο εύκολο. 

Καρτσες γραφικών παίζει πάρα πολύ 

Πολύ μικρός χρόνος ανταπόκρισις κλπ 

Αλλά δεν έχουν FPU 

Όταν έχεις ένα μεγάλο σύνδεσμο προσπαθείς να το έχεις στο ίδιο τύπο και σε σχέση με το φορτίο 

1 hour ago, Harry636 said:

Είναι μεγάλη γη διαφορά. 

αλλά λόγω διαφοράς στο MTU MSS που το tcp πχ έχει ποιο πολύ χρειάζεται ξανά επεξεργασία το πακέτο για να φτιάξεις udp πακέτα 

Αλλά δεν έχουν FPU 

Όταν έχεις ένα μεγάλο σύνδεσμο προσπαθείς να το έχεις στο ίδιο τύπο και σε σχέση με το φορτίο 

Και μην ξεχνάς και τα θέματα ασφάλεια που υπάρχουν. Για δοκίμασε το 1000 σε udp σχεδόν όλες η εταιρίες τα έχουν κλειδωμένα. 

4 ώρες πριν, HORGRAP said:

Μην τον trigger triggαρεις γιατί θα τα αναλύσει περισσότερο 😉

Ενδιαφέρουσα περίπτωση ιδοοσυγκρασιας ο Harry.

Το λεω με καλή πρόθεση και συμφωνώ με τον Γιώργο  ...πως δεν μπορώ να καταλάβω τον κατακερματισμένο συλλογισμό του " Harry "

Στην αρχή νόμιζα οτι υπήρχε απλά  LANGUAGE BARRIER issue .

Αργότερα μπηκε και ADHD++

και πολλά άλλα που δεν γράφω γιατι σέβομαι. Ολοι έχουμε σε κάποιο βαθμό θέματα σε επίπεδο Neurons ομως όλα ξεκινάνε απο IQ . EQ. και ψυχοπαθολογία.

Στο θέμα μας , 5G Telekom 😉

Πολλές αλλαγές τελευταία στην διαχείριση του ραδιοδικτύου της Telekom Cosmote / Cosmote Telekom εχουν :

ΜΕΙΩΘΕΊ οι ταχύτητες 5G NSA ( κόβουν B Bands Carrier aggregation δυναμικά  μεσα στη μέρα σε IMSI Ranges πελατών  .)

( απο τος μετρήσεις που εχω σε Αθηνα και Κρήτη το τελευταίο 6 μηνο)

( απο 900 MBps με 1200 MBps πριν 1 χρόνο σε 250 με 350 )

και :

έχουν ΑΝΕΒΆΣΕΙ τις 4G Only ( απο 50 με 80 σε 110 130 ) 

επίσης καλύτερα και στο 5G SA ( λόγω περισσότερης  Band n78 κάλυψης)

Ολα έχουν τίμημα 

Διάλεξαν τη λογική, 

Η μεγαλύτερη συνδρομητική βαση στην ΕΛΛΆΔΑ  ειναι ΑΚΟΜΗ με συσκευές σε 4G και ..... Entergy saving 5G ... δηλαδή .... 4G 😉

Σε άλλες χώρες έχουν ξεφύγει...

ewhfiek0kaud1.thumb.gif.eb85e8c038fa6ec72cefadde1cb5c4e2.gif

Καλημέρα δεν είναι μόνο το adhd. 
ο ανθρώπινος νους είναι κάτι απίστευτα περίπλοκο ακόμα πολλά πράγματα δεν ξέρουμε πως λειτουργούν. 
  Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός

Αυτά που γνωρίζουμε είναι ότι η νευρολογικές σύνδεσης παίζουν τεράστιο ρόλο. 
  Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι σαν ένα αμαξι α έχει τόσα άλογα τέλος 

υπάρχουν απίστευτοι παράγοντες πχ μαθηματικά φυσική εποικινωνια κλπ 

μπορείς να δεις άτομα που λες είναι υπολογιστές 🖥️ θυμούνται απίστευτα πράγματα και κάνουν πράξεις σε χρόνο dt αλά η το να μιλήσουν είναι πρόβλημα κλπ 

Και το ποιο βασικό 

το μόνο που ξέρω είναι δεν ξέρω 

1 ώρα πριν, mixtri said:

Δεν καταλαβαίνω πόσο ψηλά είσαι; Και πως έχεις κάλυψη από Οθωνούς, αφού είναι η Κέρκυρα ενδιάμεσα.

Μιλάμε τι έκανε εκεί . 😀έπαθα πλάκα. 

Μάλλον αυτό μπορεί να βοηθήσει. 

Είδα στο maps πόσο μακριά είναι 

https://www.ericsson.com/en/press-releases/2/2023/2/telstra-and-ericsson-extend-reach-on-5g-mid-band-to-100km

Edited by Harry636

4 ώρες πριν, Harry636 said:

Είναι μεγάλη γη διαφορά. 

Αλλά δεν έχουν FPU 

Και μην ξεχνάς και τα θέματα ασφάλεια που υπάρχουν. Για δοκίμασε το 1000 σε udp σχεδόν όλες η εταιρίες τα έχουν κλειδωμένα. 

Καλημέρα δεν είναι μόνο το adhd. 
ο ανθρώπινος νους είναι κάτι απίστευτα περίπλοκο ακόμα πολλά πράγματα δεν ξέρουμε πως λειτουργούν. 
  Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός

Αυτά που γνωρίζουμε είναι ότι η νευρολογικές σύνδεσης παίζουν τεράστιο ρόλο. 
  Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι σαν ένα αμαξι α έχει τόσα άλογα τέλος 

υπάρχουν απίστευτοι παράγοντες πχ μαθηματικά φυσική εποικινωνια κλπ 

μπορείς να δεις άτομα που λες είναι υπολογιστές 🖥️ θυμούνται απίστευτα πράγματα και κάνουν πράξεις σε χρόνο dt αλά η το να μιλήσουν είναι πρόβλημα κλπ 

Και το ποιο βασικό 

το μόνο που ξέρω είναι δεν ξέρω 

Μιλάμε τι έκανε εκεί . 😀έπαθα πλάκα. 

Μάλλον αυτό μπορεί να βοηθήσει. 

Είδα στο maps πόσο μακριά είναι 

https://www.ericsson.com/en/press-releases/2/2023/2/telstra-and-ericsson-extend-reach-on-5g-mid-band-to-100km

Το παραπάνω είναι FDD (2100). Αυτό που μου κάνει εντύπωση δεν είναι η εμβέλεια αλλά ότι είχε οπτική επαφή!?

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

4 minutes ago, mixtri said:

Το παραπάνω είναι FDD (2100). Αυτό που μου κάνει εντύπωση δεν είναι η εμβέλεια αλλά ότι είχε οπτική επαφή!?

Δεν ξέρω κάτι . 

το μόνο που ξέρω είναι ότι έπιασε πόσα χιλιόμετρα μακριά και πίσω από την Κέρκυρα