Jump to content

Περί... Vodafone γενικά

President
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε γενικές γραμμές στην Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία η κινητή τηλεφωνία είναι μακράν φθηνότερη στα όλα της και μάλιστα σε απόλυτες τιμές. Αν σκεφτείς οτι στην υπόλοιπη Ευρώπη το βιοτικό επίπεδο είναι πολύ ανώτερο της Ελλάδας, τότε καταλαβαίνεις οτι η ψαλίδα ανοίγει ακόμα ποιο πολύ.

Ποια είναι η αιτία; Πολύ απλά ο Έλληνας καταλωτής που δεν έχει ιδέα τι είναι σωστό για τον συμφέρον του και πως να βοηθήσει στον υγείη ανταγωνισμό. Δεν πάει να πεινάει, αν θέλει κάτι εδώ και τώρα, δεν θα μπει στον κόπο να ψάξει, αλλά θα αγοράσει το πρώτο που θα βρει μπροστά του.

Γιατι το λέω αυτό; Κοίτα τι γίνεται γύρω μας με την ακρίβει που έχει ξεφύγει από κάθε προηγούμενο. Δεν είναι μόνο στην κινητή τηλεφωνία αλλά σε όλα.

Ναι φίλε μου μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά να πηδάει ο ένας τον άλλον....

Less is more...

Φιλε μου summer_2000 βλέπω οτι εισαι απο τον Βολο οπως ειμαι και εγω.

Για το ξυλωμα των κεραιων κινητης τηλεφωνιας, η κεραια της Vodafone ηταν κοντα σε σχολειο και εκτος απο αυτο ηταν και παρανομη, αν θυμαμαι καλα δεν ειχε 1 ή 2 αδειες ακομα που επρεπε να ειχε. Γι' αυτο το λογο ξυλωθηκε

υγ. Μην γραφεις με κεφαλαια ειναι κουραστικο για τους αλλους :)

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

Σε αυτή τη συντομία ελπίζω και κρατάω ενεργό το νο καρτοκινητού voda που έχω...

Όλο σε αναμονή μας έχει η voda.. Να δούμε αν αξίζει τον κόπο !

Με τις πλάτες που έχουν είναι απαράδεκτοι σε επίπεδο υπηρεσιών στην Ελλάδα !!!

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Ρε παιδια ακουσα πως και cosmote και tim εχουν απεριοριστο χρονο χωρις κανενα περιορισμο χρονου κλησης!!

Να στειλουμε κανα mail στην voda να αλλαξει και αυτη!!

My PreciousSs!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5079Image_1_.jpg

GwgosSs...

δεν νομίζω γιατί αν θυμάμαι καλά το συγκεκριμένο μοντέλο δεν υποστηρίζει Vodafone Live!

You'll remember me...//For the rest of you Life!//

<------------------------------------------>

Amanitou City

Απο satleo

Tο Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή της ακύρωσε αποφάσεις του υπουργείου Μεταφορών που επέτρεψαν σε ιδιωτική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσει κεραία στον Βύρωνα Αττικής. Ακόμα, έκρινε ότι και το έτος 2002 όσες κεραίες κινητής τηλεφωνίας εγκαταστάθηκαν ήταν παράνομες, ενώ μετά το έτος αυτό (2002) άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο για την έκδοση αδειών εγκατάστασης κεραιών!

Wirelessly posted (Vodafone/Sharp902SH/SHG001/1.0 Browser/UP.Browser/7.0.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 Ext-J-Profile/JSCL-1.2.2 Ext-V-Profile/VSCL-2.0.0)

Έχω χρησιμοποιήσει 1-2 φορές το κινητό μου (Sharp 902) ως μόντεμ στον φορητό μου υπολογιστή για πρόσβαση στο ίντερνετ(μέσω GΡRS).

Μπαίνω στο πιτς φυτίλι, αλλά έχω παρατηρήσει κάτι.

Ενώ έχω τσεκάρει την επιλογή, ώστε να γίνεται συμπίεση δεδομένων, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όταν κοιτάζω στις ιδιότητες της σύνδεσης, βλέπω ότι δίπλα στο πεδίο της συμπίεσης υπάρχει η ένδειξη none(καμία).

Υπάρχει κάτι άλλο που θα έπρεπε να έχω κάνει;

Η συμπίεση δεδομένων είναι κάτι που πρέπει να παρέχεται ΚΑΙ από τον server της εταιρείας που συνδέεσαι.. Δεν αρκεί μόνο να το ενεργοποιήσεις εσύ..

:: what locks... unlocks! © :: κάθε λαός έχει την κινητή τηλεφωνία που του αξίζει..::

:: SY1EBE ::

Wirelessly posted (Vodafone/Sharp902SH/SHG001/1.0 Browser/UP.Browser/7.0.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 Ext-J-Profile/JSCL-1.2.2 Ext-V-Profile/VSCL-2.0.0)

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Για να είμαι ειλικρινής δεν το γνώριζα, λόγω του ότι δεν έτυχε να χρειαστεί πότε να χρησιμοποιήσω συμπίεση δεδομένων.

Ποια είναι η αιτία; Πολύ απλά ο Έλληνας καταλωτής που δεν έχει ιδέα τι είναι σωστό για τον συμφέρον του και πως να βοηθήσει στον υγείη ανταγωνισμό. Δεν πάει να πεινάει, αν θέλει κάτι εδώ και τώρα, δεν θα μπει στον κόπο να ψάξει, αλλά θα αγοράσει το πρώτο που θα βρει μπροστά του.

Γιατι το λέω αυτό; Κοίτα τι γίνεται γύρω μας με την ακρίβει που έχει ξεφύγει από κάθε προηγούμενο. Δεν είναι μόνο στην κινητή τηλεφωνία αλλά σε όλα.

Συμφωνώ απόλυτα !!!

Το 6630 δεν υποστηρίζεται από το Vodafone live! οπότε και δεν μπορείς να δεις τηλεόραση. Έχει αναφερθεί στο forum πολλές φορές.

Kalispera sas .

Molis epese sta xeria mou ena ipaq kai skeftika na to sindeso meso bleutooth sto internet meso tou motorolaV600 pou exo.

Exo energopiimeno to GPRS apo tin vodafone.

Tha ithela ean kserei kapios na mou pei tin diadikasia gia na sindetho kai episis tis xreosis.

Sas euxaristo

Για να έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ, χρησιμοποιώντας το κινητό σου σαν μόντεμ, δεν αρκεί να έχεις ενεργοποιημένο το GΡRS. Θα πρέπει να έχεις και σύνδεση Vodafone (δεν μπορείς να συνδεθείς αν έχεις καρτοκινητό).

Όσο για τις χρεώσεις, πάρε τα χάπια σου και κάθησε καλά σε μια πολυθρόνα.

Υπάρχουν 2 πακέτα.

Στο πρώτο δεν υπάρχει πάγιο και η χρέωση ανά kb είναι 0.005 χωρίς φάπα (χοντρικά σου λέω ότι το ΜΒ κοστίζει γύρω στα 6!).

Στο δεύτερο πακέτο, υπάρχει 15 πάγιο και η χρέωση είναι 0.0015 ανά kb, συν 10ΜΒ "δώρο".

Αν μετά από αυτά που σου είπα, το σκέφτεσαι ακόμα, τότε το μόνο που μπορώ να πω, είναι χαράς το κουράγιο σου :)

Εγώ πάντως, μπήκα για λίγο χθες και δεν...ξαναμπήκα! Για να δω 4-5 σελίδες ο όγκος των συνολικών δεδομένων έφτασε τα 700kb. Υπολόγισε τώρα και τι μου χρέωσαν(στο πακέτο χωρίς πάγιο) :)

exw tin entiposi pws theloun na mas kanoun olous na exoume 2 noumera... simvolaio kai karta...

aparadekti i voda... aisxoooos

Poly mikri auksisi !! tha einai entelws anepaisthiti

Poly mikri auksisi !! tha einai entelws anepaisthiti

Εσενα οπως σε κοβω αμα εκαναν αυξηση στο live τοτε μονο θα ουρλιαζες :rolleyes: Το οτι το κανανε και οι 3 ταυτοχρονα δεν μας πειραζει...

Εσενα οπως σε κοβω αμα εκαναν αυξηση στο live τοτε μονο θα ουρλιαζες :rolleyes: Το οτι το κανανε και οι 3 ταυτοχρονα δεν μας πειραζει...

Oxi apla pisteuw oti miso cent den einai kai tromero! edw mas ta pairnoun xontra apo alla twra auto mas peirakse !!!!

Me xrewsan 50 eurw gia ploigisi sto Vf live enw einai dwrean me tin dikaiologia oti den itan energopoiimenes oi 3G ypiresies stin grammi mou ! eleos !

Oxi apla pisteuw oti miso cent den einai kai tromero! edw mas ta pairnoun xontra apo alla twra auto mas peirakse !!!!

Me xrewsan 50 eurw gia ploigisi sto Vf live enw einai dwrean me tin dikaiologia oti den itan energopoiimenes oi 3G ypiresies stin grammi mou ! eleos !

Εχμ, το έχουμε πει και εδώ ότι πρέπει να τηλεφωνήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών για να ενεργοποιηθεί η προσφορά για το δωρεάν 3G. Αλλιώς χρεώνεσαι κανονικά και συτό είναι κάτι γνωστό.

kai kala sou kanan re file... afou den to eixes energopoiisei.... pou thes na miristoun oti exeis 3g?

imarton mi leme kai oti theloume

File den einai etsi ta pragmata. egw piga kai allaksa tin sim kai tin ekana USIM.

agorasa kai to V800 kai i kopela mou eipe oti eisai ok mporeis na mpaineis kanonika. Pou na kserw egw oti prepei na parw to 13830 na energopoiisw. Ase pou piga twra ksana sto Vf shop kai mou eipe oti mono s emena egine auto. oloi oi alloi pou allaksan sim den eixan xrewseis !

Προς το παρόν μάλλον όχι. Οι λόγοι αρκετοί.

Δεν υποστηρίζεται η αποστολή και η λήψη email απ' όλα τα κινητά που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην ελληνική αγορά και προς το παρόν μπορείς να αξιοποιήσεις την συγκεκριμένη υπηρεσία, μόνο αν έχεις σύνδεση. Επιπλέον οι περισσότεροι συνδρομητές δεν έχουν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπηρεσία ή δεν γνωρίζουν και πως λειτουργεί. Συμπερασματικά λοιπόν, η υπηρεσία αυτή έχει ένα πολύ μικρό κοινό σήμερα(για να μην πω ανύπαρκτο).

Ίσως όμως αυτή η κατάσταση αλλάξει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, απ' την στιγμή που θα έχει ανανεωθεί πλήρως ο "στόλος" των κινητών 3ης γενιάς και η υπηρεσία θα είναι(?) διαθέσιμη και στους κατόχους καρτοκινητών όλων των εταιρειών της κινητής τηλεφωνίας.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, για ποιον λόγο θα πρέπει να προτιμήσει το email ως μέσο επικοινωνίας με άλλους κατόχους κινητών, απ' το λαοφιλές sms κι από το όχι αρκετά φιλικό λόγω κόστους mms.

Ο λόγος είναι απλός και δεν είναι άλλος απ' τον οικονομικό. Το email χρεώνεται με βάση την ογκοχρέωση(ανά kb) και όχι με το "κομμάτι"(160 χαρακτήρες) που χρεώνεται το sms.

Κάνοντας μια παρένθεση, θα πρέπει να σημειώσω για όσους πιθανόν να μην γνωρίζουν(ελάχιστοι υποθέτω), ότι σε όλους τους συνδρομητές της Vodafone(συμβόλαιο και καρτοκινητό), παρέχεται μια δωρεάν διεύθυνση email του τύπου: 69xxxxxxxx@vodafone.gr (όπου xxxxxxxx ο αριθμός μας), η οποία συνοδεύεται και από υπηρεσία δωρεάν ειδοποίησης μέσω sms στο κινητό μας, για κάθε νέο email που έχουμε.

Με βάση λοιπόν τις υπάρχουσες χρεώσεις του Vodafone live! και τις ελάχιστες χρεώσεις των sms και των mms (όλες χωρίς ΦΠΑ), έχουμε και λέμε.

Στο Vodafone live! η μηνιαία χρέωση είναι κλιμακωτή.

1-1000kb 0.01 το kb

1001-2000kb 0.005 το kb

2001-3000kb 0.0025 το kb

3000kb και πάνω, είναι δωρεάν(με λίγα λόγια, το περισσότερο που μπορείς να χρεωθείς μέσα σ' έναν μήνα κάνοντας χρήση του Vodafone live!, είναι περίπου 20).

Η τιμή των sms ξεκινά από περίπου 0.03(υπό πολλές προϋποθέσεις όμως και σε συγκεκριμένες εταιρείες) και φτάνει μέχρι και 0.11.

Στέλνοντας λοιπόν ένα απλό κείμενο 160 χαρακτήρων μέσω email το κόστος είναι στην χειρότερη περίπτωση 0.01 και στην καλύτερη δωρεάν, ενώ μέσω sms την χειρότερη 0.11 και στην καλύτερη 0.03.

Υπολογίστε επίσης στην περίπτωση που θέλετε να στείλετε ένα μεγάλο sms και προσέξτε πόσα μαζεμένα sms "χωράνε" στο 1kb του email και πόσο σας κοστίζει να τα στείλετε αυτά σαν ξεχωριστά sms.

Θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι για να δεις τα emails χρεώνεσαι κι εσύ ο ίδιος, όπως κι αυτός που τα στέλνει. Και πάλι όμως το κόστος είναι μικρότερο.

Επίσης στην περίπτωση του mms υπό κάποιες προϋποθέσεις, κι εκεί συμφέρει να χρησιμοποιείς το email(μπορούμε να επισυνάψουμε κάθε είδους αρχείο).

Είπαμε όμως ότι είναι σχετικά νωρίς για να διαδοθεί αυτή υπηρεσία. Ας μείνουμε όμως συντονισμένοι για μελλοντική χρήση, όταν οι συνθήκες θα είναι πιο πρόσφορες :)

File den einai etsi ta pragmata. egw piga kai allaksa tin sim kai tin ekana USIM.

agorasa kai to V800 kai i kopela mou eipe oti eisai ok mporeis na mpaineis kanonika. Pou na kserw egw oti prepei na parw to 13830 na energopoiisw. Ase pou piga twra ksana sto Vf shop kai mou eipe oti mono s emena egine auto. oloi oi alloi pou allaksan sim den eixan xrewseis !

βασικά κι εγώ όταν έκανα νέα σύνδεση και μου έδωσαν αμεσως τη νέα κάρτα έμπαινα κανονικά και δεν χρεωνόμουν για τίποτα!!

You'll remember me...//For the rest of you Life!//

<------------------------------------------>

Amanitou City

Γεία σας , αγορασα σημερα για την μητερα μου απο γερμανο στα 59 ευρω την συσκευη alcatel 332 vodafone ala carte.

Ισχυει η προσφορα για χρεωση κλήσεων οπως στο vodafone 120 ?

• The title was changed to Περί... Vodafone γενικά
  • The title was changed to wrong
  • The topic was pinned