Jump to content

Τα Πάντα για την τεχνολογία,και τους παρόχους Voip

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για τις εισερχόμενες σε κάθε εφαρμογή προτείνεται πάντα το tcp λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης. Τώρα για το θέμα τοποθέτησης του νήματος στη σταθερή,οι διαχειριστές ξέρουν καλύτερα, δεν θυμάμαι αλλά μπορεί αυτός που ξεκίνησε το θέμα να το έβαλε εδώ. Δεν είναι και λάθος. Η αριθμοδότηση των voip παρόχων ανήκει στη σταθερή τηλεφωνία. Το οτι υπάρχει δυνατότητα χρήσης σε κινητό τηλέφωνο είναι τεχνική λεπτομέρεια,δεν ανήκει ουσιαστικά το voip ούτε στην παραδοσιακή κινητή τηλεφωνία. Υπο το πρίσμα της συζητούμενης αντικατάστασης της κινητής σήμερα ναι μπορεί να είναι μια εναλλακτική μορφή κινητής. Να θυμίσω οτι το voip υπάρχει πολύ πριν τα smartphone. Η αρχική δήλωση του πρώτου ποστ οτι το voip προϋποθέτει smartphone δεν είναι απόλυτα ακριβής. Οι πρώτες sip υλοποιήσεις γίνονταν (και μπορούν ακόμα να γίνονται) μέσω συσκευών usb,ανταπτόρων ata,ethernet phones,voip routers,pc software, σε δυνητικά μεταφερόμενη αλλά σταθερή θέση. Οι πρώτες εταιρίες που πρόσφεραν τηλεφωνια sip εμπορικά στην Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος ήταν οι altec (i-call) και hol (e-voice) καθώς και η vivodi που αν δεν κάνω πάλι λάθος έδινε voip τηλεφωνία στο δίκτυό της.(2005-2006) Τότε που ακόμα τα ασύρματα ρούτερ ήταν ακριβό σπορ και οι πάροχοι έδιναν κατά βαση απλά ρούτερ χωρίς κεραίες και μόνο τα πολύ ακριβά κινητά (αν) είχαν wifi. Οπότε το voip έχει ρίζες στη σταθερή,και η χρήση στα κινητά είναι ουσιαστικά μια μετεξέλιξη. Edited by kmpatra

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Απορώ γιατί ένα τέτοιο θέμα να βρίσκεται στην κατηγορία σταθερής τηλεφωνίας ??

Εδώ έχουμε μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με τη φωνητική επικοινωνία μέσω του πρωτοκόλλου SIP (SIP client/accaunt) ως εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή κινητή τηλεφωνία… τι σχέση έχει αυτό με σταθερή τηλεφωνία;

Μήπως για αυτό εγώ, όπως και οι περισσότεροι (για να μην πω όλοι) από τους συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο thread, το ανακαλύψαμε εντελώς τυχαία;

Το αρχικό μήνυμα έχει ημερομηνία 03.01 του περασμένου έτους και πέρασε απαρατήρητο για περισσότερο από ένα ολόκληρο χρόνο!

Από τις 28.01 του τρέχοντος έτους όταν δημοσιεύθηκε το δεύτερο μήνυμα στο θέμα, μέχρι σήμερα (δυο μήνες μετά) ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μόλις… 32 άτομα, δηλαδή κυριολεκτικά μηδέν. Πολύ λίγος κόσμος βρήκε αυτό το θέμα αν αναλογιστούμε τις τεράστιες διαστάσεις του φόρουμ και ημερήσιος αριθμός επισκέψεων.

Τέλος πάντων, μακάρι να ήτανε κάπου αλλού ώστε να είναι δυνατή η πιο εύκολη ανεύρεση και ανάγνωσή, π.χ. σε μια ξεχωριστή Υποενότητα για ελληνικούς/ξένους VoIP παροχους… θα είχαμε εδώ 100+ σελίδες και περισσότερα άτομα με γνώσεις και πείρα.

Εχεις δικιο, πρεπει να μετακινηθει το θεμα σε αλλη ενοτητα.

Το εντυπωσιακο ειναι πως ενω σχεδον ολοι γκρινιαζουν για τις υψηλες τιμες στην κινητη, σχεδον κανεις δεν ψαχνει να βρει λυσεις, οπως αυτες που αναφεραμε εδω.

iphone 14 pro

Γιατί οι περισσότεροι είτε βαριούνται είτε δεν ξέρουν είτε δεν έχουν χρόνο να ψάξουν είτε ακόμα και αν δεν θέλουν να ψάξουν άλλες λύσεις. .....Πιστεύω ότι αν αρχίσει ο κόσμος και χρησιμοποιεί voip θα δούμε αλλαγές στις χρεώσεις που αφορούν λεπτά ομιλίας αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε και αλλαγή στις χρεώσεις προς τα πάνω στα gb. Edited by Vasileios
κριτική στο site διαγράφηκε,. Σχολιάστε οτιδήποτε στο χώρο του σχολιασμού.

Για τις εισερχόμενες σε κάθε εφαρμογή προτείνεται πάντα το tcp λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης.

Όχι.

Groundwire που έχω εδώ και κάμποσα χρόνια με ρυθμισμένο παράμετρο σε UDP δεν τρωει μπαταρία καθόλου όταν κοιμάται, και έχει τόσο βαθύ ύπνο που τον ξυπνάει μόνο δικό του Push. Ούτε 1% δεν καταναλώνει χωρίς την άδεια μου.

οι διαχειριστές ξέρουν καλύτερα

:thanks:

:) ναι, όλα αυτά που λες σωστά αλλά πρόσεξε τι γίνετε.

Topic starter (που είναι αυτός; χάθηκε… 11 μηνυματακια + δημιούργησε αυτό το νήμα και εξαφανίστηκε… μην πάθει τπτ.. :X ;)), λοιπόν, αυτός ο καμικα μίλησε καθαρότατα για ένα σμαρτφον και χαμηλές χρεώσεις, δεν ανέφερε πουθενά τεχνικά θέματα ούτε τεχνολογικές λεπτομέρειες εκτός από το να εξηγήσει και να μετράει καταναλωτικές και πρακτικές ιδιότητες σχετικά με μια συγκεκριμένη εφαρμογή και συγκεκριμένα δίκτυα (WiFi , 3G, 4G) και μάλιστα να λέει και «ονόματα» (Whatsup & Q).

Δλδ, έδωσε μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα που καίει 100500 εκατ. χρήστες κινητής και όχι σταθερής τηλεφωνίας.

Ένα αυτό. Πάμε παρακάτω.

Εγώ, γνωρίζοντας 2-3 πράγματα πάνω στο θέμα και λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη ενός άλλου φόρουμ με πολλά θέματα (παρόμοιου περιεχομένου) είπα αποκλείεται να μην υπάρχει κάτι και εδώ… έκανα εγγραφή, πάω στις ενότητες κινητής όλων τον εγχώριων παροχων και δεν βλέπω κανένα σχόλιο, μόνο διαμαρτυρίες και παράπονα. Τίποτα.

Εφόσον ξέρω τι ψάχνω, εντελώς τυχαία παρατήρησα λέξη VoIP με μικροσκοπικά γράμματα κάτω από τον τίτλο «Σταθερή τηλεφωνία και DSL».

Εκεί βρίσκω ένα μόνο θέμα (εξαιρετικό κείμενο) με ένα και μοναδικό μήνυμα και χωρίς πρόσθετα σχόλια για ένα ολόκληρο έτος μετά τη δημοσίευση.

Τώρα πες μου ποιος και με ποιόν τρόπο μπορεί να το βρει χωρίς να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται; Εγώ το βρήκα. Ο άλλος; Ποτέ.

Είναι λάθος τοποθέτηση, ναι, αλλά πως είναι δυνατών να μην μεταφερθεί τόσο καιρό σε κάποια άλλη θέση, πιο κατάλληλη ας πούμε;

Τόσα κλάματα όσο εδώ (στις ενότητες κινητής) δεν βρίσκεις πουθενά… δώστε μια λύση στον κοσμάκη, δώστε μια ευκαιρία στους γονείς να μιλάνε που και που καμιά ωριτσα παραπάνω με τους παππούδες χωρίς να πληρώνουν τα επιπλέον πακέτα…

Με τη φράση οι διαχειριστές ξέρουν καλύτερα εννοούσα αυτοί γνωρίζουν το λόγο για τον οποίο για τον οποίο έμεινε εδώ το θέμα και δεν πηγε σε ξεχωριστό ή σε άλλο τμήμα. Προσωπικα θεωρω οτι μπορει το φορουμ να εχει καποια πολιτικη πανω στη θεματολογια του.Το αλλο φορουμ που αναφερεσαι,στο οποιο επισης συμμετεχω εχει περισσοτερο "ευρυζωνικο" χαρακτήρα,δινει έμφαση στην συγκεκριμενη τεχνολογια (ευρυζωνικο ιντερνετ - xdsl,οπτικες ινες κλπ) και μαλιστα και στους εξοπλισμους και τις υποδομες,σε αντιθεση με το myphone που ασχολειται κυριως με τις κινητες επικοινωνιες,τα κινητά τηλέφωνα κλπ...και τα 2 φορουμ οπως μπορεις να δεις κανουν βηματα και στο αλλο πεδιο αλλα οχι τοσο μεγαλα,προσωπικα θεωρω οτι προσπαθουν και οι δυο να συντηρησουν τον αρχικο χαρακτηρα και την θεματολογια τους.Αυτα βεβαια ειναι προσωπικη αντιληψη και πιο αρμοδιοι να το εξηγησουν για το myphone ειναι οι διαχειριστες του αν θελουν, και οχι εγω που ειμαι φιλοξενουμενος.

Στην εξήγηση που έκανα πιο πάνω αναφέρθηκα στο voip γενικά ως τεχνολογία. Και με ολα αυτα που εγραψα νομιζω εδωσα μια πληρη εικονα για τις δυνατοτητες της τεχνολογιας αυτης. Πλεον το voip αντικαθιστα και την κλασσικη σταθερη τηλεφωνια.Βλέπε ευρυζωνικη τηλεφωνια του οτε και οσονουπω καθολικα και των υπολοιπων. Ο ερχομος των smartphone απλα εκανε το voip, εκτος από τη σταθερη θέση και να χρησιμοποιηθει και στην κινητή επικοινωνία. Το voip για να το πω πιο σωστα σε σχεση με το προηγουμενο ποστ, δεν ειναι ουτε κινητο ούτε σταθερό,είναι ιντερνετική υπηρεσία,φωνη πάνω σε ευρυζωνικό δίκτυο ή σε δίκτυο δεδομένων κινητής.

Εσυ επικεντρωνεσαι στο κομματι που αφορα την δυνητικη αντικατασταση της κινητης τηλεφωνιας. Προφανως δεν θα τα χαλασουμε εκει,ο καθενας το βλεπει με βαση τη χρηση που τον βολευει. Εντοπίζεις δηλαδή μια ενδεχόμενη εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής.Θεωρώ οτι ειναι δύσκολο να επιλέξεις το σωστό σημείο που θα μπει μεσα στη δομή του φόρουμ γιατι το voip ειναι γενικοτερη τεχνολογια και αυτο που αναπτυσσουμε εδω ειναι μια πτυχή του μονο. Ισως ειναι και ενας επιπλεον λογος που εντασσεται στο τμήμα της "σταθερης και του ιντερνετ" οπως διαβαζεις στα μικρα γραμματα. Το οτι δεν το βρισκουν ευκολα πολλοι,ειναι ενα θεμα βεβαια...

Edited by kmpatra

Αυτό που μπορεί να το κάνει ο διαχειριστής είναι να επισημάνει το θέμα.

Ώστε να μην υπάρχει η ανάλογη προβολή.

Το θέμα επισημάνθηκε,

Να θυμίσω τέλος ότι κριτική στο site ασκείται στο χώρο του σχολιασμού : http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=2

Edited by Vasileios

Kmpatra, πρέπει να συμφωνήσω, μάλλον έχεις δίκιο για το σωστό σημείο στη δομή τούτου του φόρουμ.

Όσον αφορά την δυνητική αντικατάσταση της κινητής, ναι, το έχω βολευτεί αφάνταστα, δεν επιμένω φυσικά στο ότι είναι για όλους, ο καθένας έχει της δικές του ανάγκες… και την ανάλογη απόφαση…

Η αριθμοδότηση των voip παρόχων ανήκει στη σταθερή τηλεφωνία.

Αν εννοείς μόνο ελληνικούς παρόχους, δεν ξέρω, αλλά ξένοι πάροχοι VoIP μπορούν να μεταφέρουν η να πουλήσουν έναν άλλο αριθμό κινητού τηλεφώνου (σε ορισμένες χώρες φυσικά). Πιο πάνω απάντησα στον vfragos και έδωσα λινκ.

Όποιος ενδιαφέρεται επικοινωνήστε με την υποστήριξη (24/7), νομίζω ότι υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες και προϋποθέσεις ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7814336#post7814336

Για τους ελληνικούς παρόχους εννοούσα. Αλλά και στο παράδειγμα που δίνεις λίγες χώρες φαίνεται να υποστηρίζουν και κινητό. Και δεν ξέρω με ποιά τεχνική υλοποίηση το κάνει εκεί. Είναι μάλλον θέμα κανονιστικό της κάθε χώρας. Εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει η έννοια λειτουργίας κινητού αριθμού σε voip υπηρεσία παρά μόνο συνδεδεμένη με sim κινητής. Αν γίνει η συγκεκριμένη επέκταση κάποτε (αριθμός κινητού που να λειτουργεί μέσω νοιp προφανώς χωρίς sim) θα είναι επανάσταση...

Αν γίνει η συγκεκριμένη επέκταση κάποτε (αριθμός κινητού που να λειτουργεί μέσω νοιp προφανώς χωρίς sim) θα είναι επανάσταση...

Ισως η e-sim να είναι η αρχή! Υπηρεσία κινητής χωρίς φυσική κάρτα!

:cat:

Οι λυσεις voip που (καλως) ψαχνουμε εδω δεν ενδιαφερουν πολλους ιδιωτες στην Ευρωπη. Οταν μπορεις με 10-20€ να εχεις unlimited voice+sms & 30GB, γιατι να καθησεις να ασχοληθεις?

iphone 14 pro

Οι λυσεις voip που (καλως) ψαχνουμε εδω δεν ενδιαφερουν πολλους ιδιωτες στην Ευρωπη. Οταν μπορεις με 10-20€ να εχεις unlimited voice+sms & 30GB, γιατι να καθησεις να ασχοληθεις?

Συμφωνώ εν μέρει.

Το θέμα είναι ότι (όπως είπα νωρίτερα) στο εγγύς μέλλον θα χρειαστούμε κάτι πολύ πιο σημαντικό από το να έχουμε αυτά που λες.

Αν έχεις ήδη ένα PBX (εικονικό ή συσκευή) θα καταλάβεις τι εννοώ. Και ζητώ συγγνώμη ότι αναφέρω ξανά αυτό που έχω ήδη πει.

...

Ας πούμε, ένα τέτοιο μπιχλιμπίδι (για σου ρε ToPontiki, με προλαβες):

https://elari.net/en/product/smartwifi/

Κάποιοι «έξυπνοι» το πήρανε από τους Κινέζους και πουλάνε σαν το δικό τους προϊόν, αλλά είναι αρκετά καλό στην παρούσα χρονική περίοδο όσον αφορά την τεχνολογία και την πρακτική χρήση στην καθημερινή ζωή.

Φανταστείτε ότι κάτι παρόμοιο (πολύ πιο προχωρημένο) αναπτύσσεται ήδη από ορισμένους τεχνίτες με βάση το Raspberry και θα είναι στο τέλος μια ολοκληρωμένη λύση personal PBX + eSIM + SIM card + WiFi + File server με πολύ μικρότερες διαστάσεις και με ανεξάρτητο λογισμικό.

Δεν μπορώ να βάλω με τίποτε στο zoiper το λογαριασμό μου της callingcredit. Μου το κοκκινίζει συνέχεια με Χ

Δεν γίνεται πράσινο και να συνδεθεί..

Σίγουρα κάτι απλό θα σου ξεφεύγει στο σετάρισμα του δώσε παραπάνω προσοχή στις οδηγίες.

----- προσθήκη μηνύματος 18 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ωραίο gadgetακι με esim! αλλά λίγο ακριβό αμαζον

Όταν εξελιχθούν λίγο ακόμα όπως λες θα δώσουν λύσεις.

Δεν βρήκα κάπου οδηγίες.. Μόνος προσπαθώ να το κάνω... Στο site της callingcredit μόνο το sip.callingcredit.com σου λέει και καλά.. Username and password οτι Έχεις.. Φαίνεται πανεύκολο αλλά δεν κάθεται...

Ανεβάζω εδώ τα βήματα. Εμένα το zoiper μου δούλεψε με αυτές τις ρυθμίσεις.

Στο βήμα 3 δεν βάζουμε τίποτα και πατάμε skip.

CYMERA-20190405-110116.jpg

Ακριβώς αυτά κάνω και εγώ... Αλλά βλέπω μύνημα λάθους συνεχώς. Registration failed

Screenshot-20190405-110714-Zoiper-Premium.jpg

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Άκυρο.. Το έφτιαξα.. Έκανα register με τα στοιχεία μου της callingcredit στο zoiper.. Δούλεψε.. Δεν ήξερα ότι ήθελε κάτι τέτοιο.. Είπαμε ο καλύτερος codec ήχου είναι ο iLBC30 ;; δηλαδή ξετικαρω όλα τα άλλα και αφήνω αυτό;

Έκανα πολλές δοκιμαστικές κλήσεις και το uLaw έχει την καλύτερη ποιότητα λογικά... 80kbps παίρνει current bitrate internet.. Το iLBC30 δίνει 25 περίπου.. Θα είναι ποιο οικονομικό βέβαια αλλά πόσο να φάει και το άλλο με τα 80;

Κατέβασα το zoiper lite σε iPhone αλλά δεν είναι έτσι οι ρυθμίσεις!

Έχει default παρόχους άμα χώρα και manual setting. Την calling credit δεν τη βρήκα στους default και στο χειροκίνητο δεν είναι σαν την εικόνα παραπάνω. Ξέρει κανεις κάτι;

:cat:

Έκανα πολλές δοκιμαστικές κλήσεις και το uLaw έχει την καλύτερη ποιότητα λογικά... 80kbps παίρνει current bitrate internet.. Το iLBC30 δίνει 25 περίπου.. Θα είναι ποιο οικονομικό βέβαια αλλά πόσο να φάει και το άλλο με τα 80;

Έχω δει ότι και το g729 είναι καλό ίσως γιατί είναι πιο καινούργιο? Καλό είναι να λέμε τις εμπειρίες μας για να βοηθάμε άλλους. Εγώ δεν μπόρεσα με τίποτα να περάσω τον λογαριασμό της callingcredit στην εφαρμογή groundwire.

----- προσθήκη μηνύματος 107 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κατέβασα το zoiper lite σε iPhone αλλά δεν είναι έτσι οι ρυθμίσεις!

Έχει default παρόχους άμα χώρα και manual setting. Την calling credit δεν τη βρήκα στους default και στο χειροκίνητο δεν είναι σαν την εικόνα παραπάνω. Ξέρει κανεις κάτι;

Δεν υπάρχει το callingcredit σαν default γιατί είναι παρακλάδι της betamax που ούτε αυτήν υπάρχει. Γενικά πρέπει να την περάσεις manual για να δουλέψει και πρέπει να παίξεις με πολλά για να δεις με ποιες ρυθμίσεις δουλεύει.

Μετά από πολλές δοκιμές με zoiper και callingcredit εφαρμογή... Σαν την εφαρμογή της callingcredit δεν έχει... Η μαμά εφαρμογή πλησιάζει πολύ την ποιότητα της κανονικής κλήσης με VoLTE... Πραγματικά.. Καλούσα προς κινητό με VoLTE και με το zoiper ο άλλος με άκουγε νε μεν καλά ΑΛΛΑ έκανε κάτι ρομποτικά/βραχνιάσματα η φωνή... Συνέχεια.. Σε κάθε λέξη.. Ενώ με την εφαρμογή της callingcredit η ποιότητα ήταν συνεχόμενα καλή...

Κάντε και εσείς τις δοκιμές σας. Εγώ πήγα 3 δωμάτια μακριά και καλούσα είτε στο σταθερό μου που είναι voip και αυτό από τον ΟΤΕ είτε στο κινητό στη γυναίκα που έχει VoLTE. Κάντε μια παρόμοια δοκιμή να δείτε.. Με καλούσε η γυναίκα μια από zoiper μια από callingcredit και η διαφορά ήταν αισθητή.

Μετά από πολλές δοκιμές με zoiper και callingcredit εφαρμογή... Σαν την εφαρμογή της callingcredit δεν έχει... Η μαμά εφαρμογή πλησιάζει πολύ την ποιότητα της κανονικής κλήσης με VoLTE... Πραγματικά.. Καλούσα προς κινητό με VoLTE και με το zoiper ο άλλος με άκουγε νε μεν καλά ΑΛΛΑ έκανε κάτι ρομποτικά/βραχνιάσματα η φωνή... Συνέχεια.. Σε κάθε λέξη.. Ενώ με την εφαρμογή της callingcredit η ποιότητα ήταν συνεχόμενα καλή...

Κάντε και εσείς τις δοκιμές σας. Εγώ πήγα 3 δωμάτια μακριά και καλούσα είτε στο σταθερό μου που είναι voip και αυτό από τον ΟΤΕ είτε στο κινητό στη γυναίκα που έχει VoLTE. Κάντε μια παρόμοια δοκιμή να δείτε.. Με καλούσε η γυναίκα μια από zoiper μια από callingcredit και η διαφορά ήταν αισθητή.

Η εφαρμογή mobile voip δεν είναι της callingcredit αλλά άλλης εταιρίας που έχει μέσα έτοιμες ρυθμίσεις για πολλά από τα παρακλάδια της betamax. Η callingcredit είναι απλά ο "παροχος" που σου δίνει τις υπηρεσίες. Όπως και να έχει με βολεύει και εμένα η εφαρμογή mobile voip διότι συνδέεται γρήγορα, σου δείχνει την ποιότητα του ίντερνετ και άρα και της κλήσης εκείνη την στιγμή αλλά και την χρέωση ανά λεπτό. Τέτοιες εφαρμογές υπάρχουν πολλές. Ότι βολεύει τον καθένα.

To Viber έβγαλε νέα υπηρεσία Viber local number... Με 1.99$ παίρνεις σταθερό αριθμό και μπορούν να σε καλούν σε αυτόν..... Για αρχή υπάρχουν διαθέσιμοι αριθμοί για US, UK, Canada ενώ γράφει ότι σύντομα θα έχει και άλλες χώρες...

Ελληνικό σταθερό αριθμό δίνουν ήδη στην Ελλάδα για όποιον ενδιαφέρεται η omnivoice, modulus και yuboto. Είναι και άλλες αλλά μου διαφεύγουν τώρα. Βέβαια δεν ξέρω αν είναι τόσο φθηνές γιατί 1.99 είναι τον μήνα? Γιατί η modulus δίνει ελληνικό αριθμό με 15€ τον χρόνο.

Και η omnivoice με 6€ το χρόνο.

Υπάρχει και η intertelecom με 12 νομιζω και έχει καλά πακέτα ομιλίας.