TN97 Δημ. June 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2005 αυτο δεν θα επρεπε να ειναι στο φορουμ των siemens? Και ναι και όχι. Για μένα, το Siemens forum έχει περισσότερο τεχνικό προσανατολισμό, ενώ εδώ μπορούμε να μιλάμε πιο γενικά. Επίσης, εδώ μπαίνουν και άτομα που δεν συχνάζουν στο Siemens, άρα ο πλουραρισμός των απαντήσεων είναι μεγαλύτερος. Συνεχίζουμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. June 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2005 H πορεία του εγχειρήματος μου φαίνεται σκοτεινή και άραχλη... Άλλο Γερμανία, άλλο Ταϊβάν... Περιμένω βέβαια να δω τα πρώτα δείγματα γραφής, ωστόσο είμαι απαισιόδοξος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstantinos_bei Δημ. June 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2005 H πορεία του εγχειρήματος μου φαίνεται σκοτεινή και άραχλη... Άλλο Γερμανία, άλλο Ταϊβάν... Περιμένω βέβαια να δω τα πρώτα δείγματα γραφής, ωστόσο είμαι απαισιόδοξος. Πάντως ήδη ανακοινώθηκε ότι η βάση της εταιρείας θα μεταφερθεί από την Ταϊβάν στην Γερμανία. Συν τοις άλλοις, τα ασιάτικα εργατικά χέρια είναι παμφθηνα. Μπορεί να δούμε και τιμές πολύ χαμηλές στα καινούρια τηλέφωνα... Παράθεση http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. June 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2005 [...] Το CX65 όπως και το SX1 αξίζουν τα λεφτά τους μέχρι τελευταίου ευρωλεπτού, ακόμα και όταν πρωτοκυκλοφορήσανε και κόστιζαν 190 και 500 ευρώ αντίστοιχα. [...] Εγώ για να πώ την αλήθεια θα προτιμούσα μία LG από πίσω, παρά την BenQ. Το μέγεθός της και μόνο δε με πείθει ότι μπορεί να στηρίξει μία εταιρία σαν τη siemens. Ας δούμε όμως τι θα γίνει. Τα 75άρια είναι προ των πυλών... Για την ακρίβεια, το CX όταν πρωτοκυκλοφόρησε κόστιζε €236 σε πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων. Κι εμένα θα με έβρισκε πιο "σύμφωνο" η εξαγορά της Siemens από την LG, αλλά για την BenQ έχω ακούσει μόνον καλά λόγια, οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Ελπίζω μόνο η ιστορία αυτή να μην εξελιχθεί σαν αυτήν της Rover (μπήκε η BMW, τα είδε σκούρα, έφυγε, έμεινε η Rover στον άσσο). Όσον αφορά τη σειρά 75, αυτά θα είναι κανονικά Siemens, έτσι δεν είναι? Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kosant Δημ. June 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2005 Ελπίζω μόνο η ιστορία αυτή να μην εξελιχθεί σαν αυτήν της Rover (μπήκε η BMW, τα είδε σκούρα, έφυγε, έμεινε η Rover στον άσσο). Όσον αφορά τη σειρά 75, αυτά θα είναι κανονικά Siemens, έτσι δεν είναι? Τα 85 ομως θα ειναι κατι σαν το Chevrolet ... Matiz Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
T-mobile Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 To θέμα δεν είναι πως τον βολευει να λέει ο καθένας το νούμερο αλλά ποιος είναι ο ποιο σωστός και επίσημος τρόπος. Γιατι υπάρχει κάποιο στανταρντ που χρησιμοποιήται στην Ελλάδα. Κάντε ότι ερευνα θέλετε και θα δείτε οτι το στανταρντ αυτό είναι: 69Χ-ΧΧΧ-ΧΧΧΧ (ούτε 69Χ-ΧΧΧΧ-ΧΧΧ, ούτε 69Χ-ΧΧΧ-ΧΧΧ, ούτε κατι άλλο) Ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει τα νούμερα όπως γουστάρει, με την διαφορά όμως οτι δεν επιλέγει τον σωστό τρόπο. Και σε διάφορα sites στο ιντερνετ που πρέπει να ισαχτεί νούμερο κινητού, τα κενά που έχουν είναι για το φορμάτ που περιέγραψα λίγο παραπάνω. Παράθεση Less is more... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 To θέμα δεν είναι πως τον βολευει να λέει ο καθένας το νούμερο αλλά ποιος είναι ο ποιο σωστός και επίσημος τρόπος. Γιατι υπάρχει κάποιο στανταρντ που χρησιμοποιήται στην Ελλάδα. Κάντε ότι ερευνα θέλετε και θα δείτε οτι το στανταρντ αυτό είναι: 69Χ-ΧΧΧ-ΧΧΧΧ (ούτε 69Χ-ΧΧΧΧ-ΧΧΧ, ούτε 69Χ-ΧΧΧ-ΧΧΧ, ούτε κατι άλλο) Ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει τα νούμερα όπως γουστάρει, με την διαφορά όμως οτι δεν επιλέγει τον σωστό τρόπο. Και σε διάφορα sites στο ιντερνετ που πρέπει να ισαχτεί νούμερο κινητού, τα κενά που έχουν είναι για το φορμάτ που περιέγραψα λίγο παραπάνω. Εσύ λες για τον τρόπο γραφής, και έχεις δίκιο. Επίσης: Ο σωστός τρόπος γραφής των σταθερών τηλεφώνων (για Αθήνα) είναι: 21-Χ-ΥΥΥ-ΖΖΖΖ ( Χε{0,1,2}, Y ορίζει το κέντρο ΟΤΕ και ZZZZ το νούμερο.) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickthegreek1990 Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Παιδιά θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε με ποιον τρόπο οι εταιρείες που προσφέρουν διάφορους ήχους κλήσεις, θέματα κτλ για κινητά τηλέφωνά τα "κλειδώνουν" ώστε να μην μπορεί ο χρήστης να τα στείλει με κάποιον τρόπο σε άλλο κινητό. Μπορώ να κάνω το ίδιο? Ξέρετε τον τρόπο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
petran Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Ένας τουλάχιστον τρόπος είναι μέσω του DRM (Digital Rights Management). Κάνε μια αναζήτηση στη ΝΟΚΙΑ ή το Google γι αυτό και θα βρεις λεπτομέρειες... Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif Nokia Series 60 forum moderator (Ret.) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
petran Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Με τα τελευταία μηνύματα που έστειλα πάντως, διαπίστωσα πως: Όλα τα .gif animations μεγάλου μεγέθους (μεταξύ 50k κι 100k) που έστειλα πρόσφατα σε κινητά ΤΙΜ έφθασαν ως στατικές εικόνες, κάτι που θυμίζει το πρόβλημα που είχε η Vodafone αρχές του 2004, όπως είχε συζητηθεί εδώ. Τα mms που έστειλα ταυτόχρονα σε πολλαπλούς παραλήπτες (7-8) δεν έφτασαν ποτέ σε όσους από αυτούς είχαν αριθμό cosmote. Όταν τα έστειλα εκ νέου μόνο σε αυτούς, πήγαν κανονικά. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif Nokia Series 60 forum moderator (Ret.) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosdoc Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Με τα τελευταία μηνύματα που έστειλα πάντως, διαπίστωσα πως: Όλα τα .gif animations μεγάλου μεγέθους (μεταξύ 50k κι 100k) που έστειλα πρόσφατα σε κινητά ΤΙΜ έφθασαν ως στατικές εικόνες, κάτι που θυμίζει το πρόβλημα που είχε η Vodafone αρχές του 2004, όπως είχε συζητηθεί εδώ. Τα mms που έστειλα ταυτόχρονα σε πολλαπλούς παραλήπτες (7-8) δεν έφτασαν ποτέ σε όσους από αυτούς είχαν αριθμό cosmote. Όταν τα έστειλα εκ νέου μόνο σε αυτούς, πήγαν κανονικά. Έχω ΤΙΜ και μου έρχονται κανονικά τα MMS με κινούμενα .GIF (ίσως να φταίει όντως το μέγεθος γιατί αυτό που έλαβα ήταν ~20kb). Αυτό όμως που έσω παρατηρήσει είναι ότι TIM & Vodafon συμπιέζουν τις φωτο και μειώνουν την ανάλυσή τους. Έτσι απλά και εντελως αυθαίρετα ασχέτως αν το MMS είναι συνολικά μικρό (~40KB). :mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosdoc Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Εμένα από την άλλη -πείτε με μονομερή και κολλημένο- δεν μου είναι κατανοητό πώς μια εταιρία με τα πιο value for money κινητα (όχι απαραίτητα όμως και τα πιο hi-tech) κατάφερε να είναι με ζημιές και να ψάχνει αγοραστή... Η σειρά 65 πιστεύω πως έκανε τις περισσότερες πωλήσεις σε σύγκριση με το παρελθόν, αλλά... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Prof.Wizard Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Εσάς τί καθυστέρηση έχει το κινητό σας; http://www.pcpitstop.com/internet/pinger.asp Τελευταία κάνω τεστ να δω αν όντως το WCDMA είναι δυνατό mode, τουλάχιστον όσο μας το διατυμπανίζουν. Το παραπάνω link θα σας πάει στο τεστ καθυστέρησης (latency) στο portal PC Pitstop που ασχολείται με τις επιδόσεις του δικτύου και της σύνδεσής σας. Για όσους θέλουν, μπορούν να ελέγξουν το lag τους και μέσω της εντολής απ'το command prompt των Windows. ping www.myphone.gr για να κάνετε ping στο domain του myphone. :) Γράψτε τί κινητό έχετε, το δίκτυο της στιγμής της σύνδεσης, και τον φορέα κινητής τηλεφωνίας πχ 6680, WCDMA, ΤΙΜ Ιταλίας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Prof.Wizard Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Αρχίζω εγώ. :) Nokia 6680, WCDMA, TIM Ιταλίας 330ms Να σημειωθεί πως το WCDMA R99 (αυτό που ισχύει τώρα δηλαδή) πρέπει να δίνει κάπου στα 200-250ms latency κανονικά. Παραπάνω δημιουργεί πρόβλημα σε time sensitive εφαρμογές όπως η βιντεοτηλεφωνία, το VoIP και το Instant Messaging. :shifty: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Prof.Wizard Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Αχεμ, θεωρώ αυτονόητο πως για να μετρήσετε το lag του κινητού θέλει σύνδεση με modem το κινητό... Μην το κάνετε με την DSL του σπιτιού... :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Μετακίνηση του θέματος στους Τεχν. Προβληματισμούς, μιας και δεν είναι διαξιφισμός. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theka_2003 Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Prof.Wizard να πούνε μόνο όσοι έχουν 3g κινητό; Παράθεση http://img842.imageshack.us/img842/3747/01092010017.th.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickthegreek1990 Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 To έχει κάνει κανείς? Μπορώ μετά να τα στείλω στο κινητό? :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
predatorGR Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 γεια σας! έβαλα τρεις φορες λάθος PIN και κλειδώθηκε η κάρτα SIM μου. τώρα ζητάει ΡUΚ1 αλλα τo έχω χάσει. μπορώ να κάνω κάτι? (sorry αν είναι σε λάθος forum τo post, δεν βρήκα που αλλου να τo βάλω) Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/predatorGR/21242/260346/0/prdtlogo_small.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Psaxnw gia agora asyrmatoy thlefwnou. Sto internet den exw brei thlefwno me aktina megaluterh apo 50m entos spitou kai 300m ektos. Posh einai h telikh aktina pou pianoun ta asyrmata thelfwna :p ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 Κρίνοντας από το avatar σου, έχεις Nokia 6600, οπότε καλό είναι να ρωτήσεις στο Nokia ser 60 forum, το οποίο θα βρεις εδώ: http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=14 Εάν έχεις άλλο κινητό, τότε άνοιξε θέμα στο ανάλογο forum. Για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα, στείλε μου ένα PM. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Barrichello Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ακτινα απο αυτη που εχεις δει. Τοσο ειναι. 50m εντος σπιτιου(καλυπτει δηλαδη ενα μεγαλο σπιτι με πολυ καλο σημα σε ολους τους χωρους) και εκτος 300m με την προυποθεση οτι δεν υπαρχουν αλλα εμποδια. Μην περιμενεις δηλαδη να κανεις βολτες στο τετραγωνο με πολυκατοικιες γυρω γυρω και να πιανει το ασυρματο ακομα κι αν εισαι σε λιγοτερα απο 300m. Γενικως μονο αν εισαι σε οπτικη επαφη (η σχεδον οπτικη επαφη) με τη βαση θα καταφερεις να μιλησεις 300m απο αυτην. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
popolaros Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 αν και δεν ξερω κατα ποση ακτινοβολια εκπεμπουν (εχω ακουσει για αρκετα μεγαλυτερη απο αυτη των κινητων) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris79 Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 Καλα δεν διαβαζεις; Σου λεει οτι ακομη και βολτες να κανεις γυρω απο το τετραγωνο με πολυκατοικιες γυρω γυρω να μην περιμενεις οτι θα πιασει. Αυτο τα λεει ολα. Και στο κατω κατω της γραφης μαθε να ξερεις οτι η ακτινα ενος ασυρματου τηλεφωνου (η κεραια του βασικα) εχει εμβελεια 200 με 300 μετρα. Η κεραια μιας κινητης 30,000 μετρα ή 30 χιλιόμετρα!!! Αυτο δεν σου λεει τιποτα; Τι ακτινοβολια να προβαλλει να εκπεμπσει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konstantinos_bei Δημ. June 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2005 Είχα βρεί σε κάποια φάση, πριν 2-3 χρόνια, στο περιοδικό ACTIVE στο ένθετο για gadget που είχε τότε, ένα μοντέλο ασυρμάτου τηλεφώνου της Motorola που είχε εμβέλεια 3 χιλιόμετρα και τιμή 400 ευρώ... Παράθεση http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts