Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν να σας ενημερώσω ότι οι Τεχνολογικοί Προβληματισμοί είναι το παλιό φόρουμ "Απόψεις - Σχόλια".

 

Βλέπω ότι ο νέος τίτλος του , σας προβλημάτισε και ενώ το "Απόψεις-Σχόλια" ήταν πολύ ζωντανό φόρουμ , αυτό εδώ δείχνει υποψήφιο για σβήσιμο. :lol:

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Vampyre sto pa: Βαλε τη λε3ουλα καταγγελιες και θα δεις τι θα γινει! Αφου εχουμε τη φωνη στο αιμα μας! :p

_____________________________________________

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Link to comment
Share on other sites

Βασικά η απορία μου προέκυψε λόγω των rankings του myphone... αλλά ποιά είναι η διαφορά τους κ τα διαχωρίζουμε; Πότε οριοθετούνται χρονικά;
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον antonis_wrx

 

Βασικά η απορία μου προέκυψε λόγω των rankings του myphone... αλλά ποιά είναι η διαφορά τους κ τα διαχωρίζουμε; Πότε οριοθετούνται χρονικά;

 

 

Αποτελούν δύο χρονικές περιόδους συνεχόμενες μέσα στην όλη διάρκεια ύπαρξης του GSM γενικότερα.

 

Σαν φάση GSM Phase 1 χαρακτηρίστηκε η πρώτη περίοδος ζωής του GSM όταν και έγιναν παροχές στους χρήστες όπως: δυνατότητα μετάδοσης φωνής, ενεργοποίηση των SMS μηνυμάτων, δυνατότητα μετάδοσης της πρώτης μορφής FAX μέσω ασύρματων δικτύων, επετεύχθει η ασύγχρονη αλλά και σύγχρονη μεταφορά δεδομένων μεταξύ δικτύου και χρηστών σε ταχύτητες... 9600 bps... :wacko: όπως ειναι μέχρι και σήμερα, και έγινε δυνατή η παροχή υπηρεσιών όπως Call Forward και Call Barring.

 

Σαν φάση GSM Phase 2 χαρακτηρίστηκε η δεύτερη και τελευταία περίοδος (αν και υπάρχει μία με την ονομασία GSM Phase 2+), στην οποία τα δίκτυα κατάφεραν ΟΛΑ τα παραπάνω, και επιπλέον: Point to Point & Cell Broadcast, σύγχρονισμένη μεταφορά πακέτων πλέον (το πρώτο στάδιο για τη δημιουργία του GPRS), CLI (Αναγνώριση κλήσεων),

Call Waiting (αναμονή κλήσης), Call Hold, πολλαπλή συνδιάσκεψη (Multiparty), κ.α.

 

Η φάση GSM Phase 2+ είναι η τελευταία πριν το GPRS, όπου και έγινε δυνατή η μεταφορά δεδομένων με υψηλότερες ταχύτητες κάτω από CSD (14.4 kbps) και HSCSD πρωτόκολλα. Δηλαδή μία βελτιωμένη έκδοση του GSM και η τελευταία πριν το GPRS που έχουμε σήμερα.

 

That simple. :) Είδες τελικά τι σημαίνει ο τίτλος σου??? :rolleyes: :wacko:

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι από μικρός είχα δημιουργήσει ένα μίσος για τον ΟΤΕ...

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ΟΤΕ μετέτρεψε τη γραμμή μου από αναλογική σε ψηφιακή.

Άρχισε η χρονοχρέωση... Ένω άλλοι φίλοι και γνωστοί έμπαιναν στις BBS (Forum,Acrobase αρχικά και αργότερα GATE,HOL) με τις ώρες, εγώ ήμουν με το ρολόι.

 

Λίγα χρόνια μετά έφυγα για Αμερική.

Άντε λέω να κάνουμε dialup και από εδώ να δούμε πως πάνε τα πράγματα. Provider το πανεπιστήμιο.

Για να δω χρονοχρέωση τι λέει; Τι; Δεν έχει χρονοχρέωση; Πληρωνείς πάγιο μόνο και κάνεις όσα τοπικά τηλεφωνήματα θέλεις; Τί; $20 πάγιο;

Και ο ΟΤΕ μας ξέσκιζε στο Ελλαδιστάν με τις χρεώσεις. :mad:

 

Εκεί κάπου είχε ξεκινήσει και το Internet να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας... Οπότε λέω στο πατέρα μου άντε να βάλουμε και στην εταιρία Internet μισθωμένο.

18 Σεπτεμβρίου 1996 έγινε το registration του Domain όταν τότε πληρώναμε 200.000 δρχ/μήνα για 33.6kbps unlimited!!!!

 

Καλά λέω είναι δυνατόν; Εμείς στο USA (τότε είχα γίνει χαζοαμερικανάκι γιατί είχα ενθουσιαστεί, μετά που τελείωνα από εκεί την είχα σιχαθεί τη χώρα αλλά αυτό είναι άλλο topic) έχουμε τσάμπα dialup (το 1996) και με $750/μήνα (περίπου τα ίδια) παίρνουμε μια Τ1.

Και άντε να κατέβει το αρχείο στο γραφείο 3-4kb/sec και στο πανεπιστήμιο έπαιζα με 100kb/sec...

 

Γυρίζω πίσω λέω άντε να βάλουμε ISDN αφού ήρθε πλέον και στο Ελλάντα... Για να βάλεις ISDN θα πρέπει να πάρεις άλλη γραμμή και δεν μπορείς να κρατήσεις το νούμερο σου μου λένε. Άλλα έχουμε μάθει ότι μάλλον το Μάρτιο (του 1999) θα μπορείς να βάλεις ISDN και να κρατήσεις τον αριθμό σου (γεμάτο ενθουσιασμό ο ΟΤΕτζής).

Τι να κάνω και εγώ περιμένα 2 μήνες και 1/3/1999 σκάω μύτη στον ΟΤΕ Αγ. Παρασκεύης.

Καλό μήνα του λέω. Να κάνουμε μια αιτησούλα για την ISDN; Μου λέει κάντη άλλα πρέπει να διαβάσω εγκύκλιο κλπ για να δω πως τις προωθούνε. Να μην τα πολυλέω μετά από 20 μέρες μου κάνανε τη γραμμή ISDN (αφού πήγα εγώ από τον ΟΤΕ και πήρα το Netmod και το έβαλα μόνος μου). Α ρε ταχύτητος ο ΟΤΕς....

 

Βγήκε και ο ΕΠΑΚ μετά τι ωραία τι κάλα είπαν όλοι. Φθηνό internet. Εγώ συνέχιζα και έβριζα γιατί δεν έβλεπα flat-rate (όπως είχα το 1996).

 

Φτάνουμε στο 2003 και έχουμε την εξής κατάσταση....

€1700 το μήνα για μια γραμμή 512kbit. Καλά ε; Ταχύτατο! Και πάμφθηνο.. Όταν στο εξωτερικό με τα ίδια λέφτα δεν συζητάμε τι αγοράζεις.

 

Έρχεται και το SDSL (S=SLOW) και τρέχουμε όλοι να πάρουμε... (όλοι όσοι έχουν εταιρίες και τους συμφέρει)

Κάνω την αίτηση 19/6. Με παίρνουν 24/6 για την επιβεβαίωση. Ωραία και καλά.... Δεν έπαιρναν τηλέφωνο οπότε τους παίρνω πάλι εγώ. Μου λένε επειδή δώσατε τηλέφωνο επικοινωνίας στο γραφείο νόμιζαν ότι θα πέρναγαν την DSL εκεί και επειδή αυτό είναι PRI ISDN την ακύρωσαν την αίτηση. - Καλα και εμένα δεν με ενημερώσατε; - Δεν το υποστηρίζει το σύστημα!

Άντε από την αρχή.... Καινούρια αίτηση 4/7, βάζω και ένα βύσμα που τους τα χώνει και ενεργοποιείται η DSL μου στις 9/7! Καλό το βύσμα λέω. Αντε να περιμένουμε και το modem. 15/7 λέω στο βύσμα τίποτα. Ψάχνει το βύσμα μου λέει έχουν έλλειψη στα modem θα το βάλουν μέχρι τέλος εβδομάδος (18/7). Μέχρι σήμερα ούτε ένα τηλεφώνημα για το modem.

 

Συμπεράσματα:

1. Ο ΟΤΕ είναι εκεί που ήταν η Αμερική πριν το 1996 (γιατί δεν ξέρω εαν ήταν ποτέ τα μισθωμένα τόσο ακριβά όσο τα έχει ο ΟΤΕ σήμερα)

2. Ο ΟΤΕ ζει στο 1453 καθώς με τη πτώση του Βυζαντίου ξεκίνησε το τούρκικο ρουσφέτι (aka βύσμα)

3. Ο ΟΤΕ μας πιάνει το κώλο κανονικά και μας αρέσει; Υπερχρεώνει υπηρεσίες και εμείς ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ακολουθούμε.

 

Και ρωτώ εγώ;

Γιατί τόση αγάπη προς τον ΟΤΕ;

Γιατί η CosmOTE είναι Νο1 στην Ελλάδα;

Γιατί ΟΛΟΣ ο κόσμος δε χρησιμοποιεί εναλλακτικό φορέα για τα τηλεφωνήματα του;

Γιατί υπάρχει η ΟΤΕnet ως ISP;

 

Δεν πιστεύω ότι η Voda/Stet έχουν συμβόλαια μη ανταγωνιστικά προς CosmOTE. Ακόμα και να είναι λίγο πιο φθηνή η CosmOTE πάλι στους άλλους θα τα έδινα.

Καρτοκινητό είπατε; What'sup? Αφού είπαμε η Q έχει το πιο φθηνό. Δε προσφέρει και το What'sup κάτι παραπάνω από τη Q. Η Voda/Stet έχουν τουλάχιστον ειδοποίηση κλήσης (λόγος που δεν αλλάζει ένας φίλος από Stet σε Q)

 

Εναλλακτικό φορέα; Όλοι είναι πιο φθηνοί και πολλοί δίνουν προεπιλογή. Τι άλλο να πω;

 

OTEnet. Τρέξτε κόσμε βάλαμε 155mbit ακόμα γιατί τόσους που είχαμε σερνόμασταν οπότε τα χρειαζόμασταν. Ακόμα και πιο γρήγορη να είναι (που δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ και ούτε με ενδιαφέρουν πλέον τα dialup) πάλι Forthnet/HOL/ACN θα έπαιρνα.

Ξεχάσατε πως έγινε η ΟΤΕnet μεγάλη; 1 χρόνο ξέσκισε τους άλλους providers με τον ΕΠΑΚ. Είχε ΕΠΑΚ ΜΟΝΟ η ΟΤΕnet και δεν έδινε στη Forthnet/HOL για "τεχνικούς λόγους"

 

Μήπως τελικά όλα αυτά τα προκαλούμε εμείς στον εαυτό μας; Μήπως πρέπει να ξεκινήσει ένα μποϋκοτάζ κατά του ΟΤΕ και τον θυγατρικών του μπας και ξυπνήσουν και καταλάβουν ότι εαν δεν δώσουν ποιοτικές υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές θα χάσουνε το τραίνο;

 

Περιμένω απόψεις / σχόλια....

Χρήστης:

Qtek 2020, Qtek 9090, Qtek 8010, Qtek 8020

hp iPAQ h6340, iPAQ rz1710, iPAQ rx3715, iPAQ hx4700

Παλαιότερα:

Qtek 8080, Mio 8390, MPx200, MPx, P800, 6600, N-Gage, T68i, T68, 6210, 6110 και ούτε καν θυμάμαι πιο παλιά...

 

Το Windows Mobile στην Ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

Εγώ συμφωνώ σε αυτά που λές, και είμαι ο πρώτος που έρβιζα τον ΟΤΕ,και που περίμενα να αλλάξει το σύστημα και να πέσει το μονοπώλειο.

Μάλιστα, τώρα που ο ΟΤΕ θυμήθηκε πως θα χάσει πελάτες, έμαθε τι θα πεί μείωση τιμών, συμφεροντου συνδρομητή, και οτι δεν πρέπει να τον κοιτάει μόνο στην τσέπη.

 

Ακόμα και αν ο ΟΤΕ είναι φθηνότερος, εγώ θα έχω άλλη εταιρία, γιατι και αρθροιστικά να το πάμε, 20 χρόνια ο ΟΤΕ μου έχει πιει το αίμα!

 

CosmOTE:

 

Ποιος αγοράζει Whats Up ? Για συνδέσεις δεν θα μιλήσω, αν και δεν έχει την μεγάλη διαφορά, που θα δικαιολογει αυτήν την προτίμηση από το κοινό.

 

Να θυμίσω οτι είχε γίνει εσωτερικη συμφωνία, με την οποία τα δίκτυα θα καταργούσαν τις επιδοτήσεις, ή σημαντικό μέρος αυτών. Τα 2 ιδιωτικά δίκτυα συμορφώθηκαν, ενώ η CosmOTE συνέχισε να δίνει δωρεάν συσκευές, με αποτέλεσμα, να γίνει με αυτο τον τρόπο το πρώτο δίκτυο, με τους άπειρους συνδρομητές, και μετά από ενα διάστημα να ακολουθήσουν και τα άλλα δίκτυα τις επιδοτήσεις συσκευών.

 

Whats up - Cosmokarta:

 

Ακόμα απορώ, πώς κάποιος ποτε θα αγόραζε καρτοκινητό, και θα χτύπαγε την πόρτα του Cosmote. Το δικτυο ξεκίνησε χωρίς καρτοκινητα, τα οποία όλοι θυμόμαστε πόσο ΑΡΓΗΣΕ να ξεκινήσει, και πόσο κόστιζαν στην αρχή.΄Μήπως 17.900δρχ?

Εδώ μιλάμε οτι οταν κυκλοφόρησε, για να καλέσεις εναν αριθμό, έπρεπε να ακούς το πολύ ευχάριστο μήνυμα από την φοβερή φωνάρα,που έλεγε: "Παρακαλούμε περιμένετε μέχρι να συνδεθείτε".

Για χρεώσεις λυπάμαι που δεν μπορώ να το συγκρίνω με Q, αλλά ούτε κάν με CU ή ....free2go.

 

Τέλος η ειδοποίηση κλήσης είναι ενα σημαντικό προνόμιο για τα υπόλοιπα δίκτυα, και ενα καλό ατού για να μην παρεις Whats Up, το οποίο έτσι κι αλλιώς έγινε στα πρώτυπα του CU.

 

Πώς νιώθουν οι συνδρομητές Whats Up δεν έχουν ειδοποίηση, όταν οι θυγατρικές της εταιρίας στην Βουλγαρία πχ (Globul) έχουν δωρεάν ?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον murdof

Και ρωτώ εγώ;

.....

Γιατί η CosmOTE είναι Νο1 στην Ελλάδα;

 

Γιατί, πολύ απλά, υπάρχει πολύς κόσμος, που κρίνει το δίκτυο αυτόνομα και όχι από τη "μαμά" εταιρία. Ωραία, αφού ο ΟΤΕ δεν δίνει φθηνό DSL, δεν πρέπει να έχουμε CosmOTE; Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου...Τι λείπει στην CosmOTE που το έχουν οι άλλοι operators ώστε να της κάνουμε μποϋκοτάζ;

 

Αρχικό Μήνυμα από τον murdof

Ακόμα απορώ, πώς κάποιος ποτε θα αγόραζε καρτοκινητό, και θα χτύπαγε την πόρτα του Cosmote. Το δικτυο ξεκίνησε χωρίς καρτοκινητα, τα οποία όλοι θυμόμαστε πόσο ΑΡΓΗΣΕ να ξεκινήσει, και πόσο κόστιζαν στην αρχή

 

Η CosmoKAPTA, αν θυμάμαι καλά, βγήκε 8 μήνες μετά την επίσημη έναρξη εμπορικής λειτουργίας της CosmOTE. Η Telestet λανσάρησε το Bfree τον Μαιο του 1997, σχεδόν 4 χρόνια μετά το ξεκίνημά της...Λοιπόν; Θεωρείς ακόμα ότι άργησε να ξεκινήσει το prepaid της CosmOTE; Όσο για το κόστος, δεν έχω τιμολόγια, αλλά επειδή ειχα πάρει CosmoKAPTA από την αρχή, θυμάμαι ότι ήταν πανομοιότυπα με το Bfree...

 

Αρχικό Μήνυμα από τον murdof

Γιατί ΟΛΟΣ ο κόσμος δε χρησιμοποιεί εναλλακτικό φορέα για τα τηλεφωνήματα του;

 

Ίσως γιατί δεν ξέρει ότι υπάρχουν, ίσως γιατί δεν εμπιστεύεται αλλαγές, ίσως επειδή δοκιμάζει τους εναλλακτικούς και διαπιστώνει ότι έχουν τα ίδια χάλια...Ίσως γιατί τους ενδιαφέρουν κάποιες υπηρεσίες που έχει αποκλειστικά ο ΟΤΕ, ίσως θέλουν καλή ποιότητα φωνής, ίσως από σεβασμό στους ανθρώπους που εδώ και χρόνια έστηναν το δίκτυο σε κάθε άκρη της Ελλάδας (για να το βρουν οι εναλλακτικοί έτοιμο), ίσως...ίσως...πάντως για κάποιο λόγο μένουν στον ΟΤΕ.

 

Φιλικά, tronik

...συνείδηση, κάθε γενιάς μανιφέστο...
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον tronik

 

Γιατί, πολύ απλά, υπάρχει πολύς κόσμος, που κρίνει το δίκτυο αυτόνομα και όχι από τη "μαμά" εταιρία. Ωραία, αφού ο ΟΤΕ δεν δίνει φθηνό DSL, δεν πρέπει να έχουμε CosmOTE; Δεν καταλαβαίνω τη λογική σου...Τι λείπει στην CosmOTE που το έχουν οι άλλοι operators ώστε να της κάνουμε μποϋκοτάζ;

 

Η ειδοποίηση κλήσεων! :D Όχι δεν είναι αυτός ο κανόνας.

Το αρνητικό πνεύμα είναι προς τον ΟΤΕ και όλες τις θυγατρικές του καθώς αυτό τον επηρρεάζει.

Αντί να δίνεις τα €10 (ή και παραπάνω) στη CosmOTE δώστα στη Voda/Stet/Q.

Δεν λείπει τίποτα στα άλλα 3 δίκτυα (όπως δεν λείπει και στη CosmOTE) απλά με την υποστήριξη μας στη CosmOTE υποστηρίζουμε έμμεσα και τον ΟΤΕ.

 

Η CosmoKAPTA, αν θυμάμαι καλά, βγήκε 8 μήνες μετά την επίσημη έναρξη εμπορικής λειτουργίας της CosmOTE. Η Telestet λανσάρησε το Bfree τον Μαιο του 1997, σχεδόν 4 χρόνια μετά το ξεκίνημά της...Λοιπόν; Θεωρείς ακόμα ότι άργησε να ξεκινήσει το prepaid της CosmOTE; Όσο για το κόστος, δεν έχω τιμολόγια, αλλά επειδή ειχα πάρει CosmoKAPTA από την αρχή, θυμάμαι ότι ήταν πανομοιότυπα με το Bfree...

Θεωρώ ότι άργησε η CosmOTE γιατί η Q βγήκε κατευθειάν με καρτοκινητό εαν το θέτεις έτσι.

Τα καρτοκινητά ήταν το 1997 κάτι καινούριο γενικότερα στην Ευρώπη εαν δεν κάνω λάθος.

Η υπηρεσία όπως μας θύμισε και ο DxL δεν ήταν και η καλύτερη (με τη φωνή της αναμονής κλπ)

 

Ίσως γιατί δεν ξέρει ότι υπάρχουν, ίσως γιατί δεν εμπιστεύεται αλλαγές, ίσως επειδή δοκιμάζει τους εναλλακτικούς και διαπιστώνει ότι έχουν τα ίδια χάλια...Ίσως γιατί τους ενδιαφέρουν κάποιες υπηρεσίες που έχει αποκλειστικά ο ΟΤΕ, ίσως θέλουν καλή ποιότητα φωνής, ίσως από σεβασμό στους ανθρώπους που εδώ και χρόνια έστηναν το δίκτυο σε κάθε άκρη της Ελλάδας (για να το βρουν οι εναλλακτικοί έτοιμο), ίσως...ίσως...πάντως για κάποιο λόγο μένουν στον ΟΤΕ.

 

Συμφωνώ απολύτως. Δεν περιμένω να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Άτομα όμως σαν εμας που ασχολούνται με τη τεχνολογία και τις εξελίξεις πιστεύω θα έπρεπε να επηρρεάσουμε συγγενείς και φίλους και να τους δείξουμε πως θα γλιτώσουν λεφτά.

 

Επίσης προτρέπω όποιον άλλο θυμηθεί στιγμές του ΟΤΕ ή θυγατρικών του που ενήργησε αρνητικά ως προς τον ανταγωνισμό να τις αναφέρει.

 

 

Φιλικά, tronik

 

Υπέρφιλικα,

murdof

Χρήστης:

Qtek 2020, Qtek 9090, Qtek 8010, Qtek 8020

hp iPAQ h6340, iPAQ rz1710, iPAQ rx3715, iPAQ hx4700

Παλαιότερα:

Qtek 8080, Mio 8390, MPx200, MPx, P800, 6600, N-Gage, T68i, T68, 6210, 6110 και ούτε καν θυμάμαι πιο παλιά...

 

Το Windows Mobile στην Ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

popo file murdof esu egrapses biblio oxi post :).

tespa o OTE oute ipodomes exei gia grigora diktia alla oute kai pola lefta, kai giafto exei teties times, alla einai mexri na mazepsei ta lefta, kai tote 8a kanei kali doylia, elpizv ta disegkona moy na apolambanoyn to internet :).

o ote prospa8ei na kanei to kalitero, (mhn kitate pou mexri twra kanei to ant8eto)

:devil: The Greek Hacker Sogoku! :devil:
Link to comment
Share on other sites

murdof wrote :

 

Επίσης προτρέπω όποιον άλλο θυμηθεί στιγμές του ΟΤΕ ή θυγατρικών του που ενήργησε αρνητικά ως προς τον ανταγωνισμό να τις αναφέρει.

 

Θυμάμαι νομίζω καλοκαίρι του 1998 που οι ISP πίεζαν τον (Π)ΟΤΕ σχετικά με τον ΕΠΑΚ και αυτός το είχε δώσει μόνο στην ΟΤΕΝΕΤ.

 

Τώρα για να βάλεις DSL (εκτός SparkNet) ΠΡΕΠΕΙ να αγοράσεις Modem από τον (Π)ΟΤΕ.

 

 

Πάντα φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Ωχ, μου ήρθε ιδέα!!! :blink: :wacko:

 

Προτείνω εμείς τα μέλη του myphone να κινητοποιηθούμε και να μποικοτάρουμε τον ΟΤΕ (και την cosmote)!!! :cool: :happy: :cool:

Γουστάρετε;;;;

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον johner

 

Ωχ, μου ήρθε ιδέα!!! :blink: :wacko:

 

Προτείνω εμείς τα μέλη του myphone να κινητοποιηθούμε και να μποικοτάρουμε τον ΟΤΕ (και την cosmote)!!! :cool: :happy: :cool:

Γουστάρετε;;;;

 

 

Μα τι λέμε τόση ώρα; :wacko:

Χρήστης:

Qtek 2020, Qtek 9090, Qtek 8010, Qtek 8020

hp iPAQ h6340, iPAQ rz1710, iPAQ rx3715, iPAQ hx4700

Παλαιότερα:

Qtek 8080, Mio 8390, MPx200, MPx, P800, 6600, N-Gage, T68i, T68, 6210, 6110 και ούτε καν θυμάμαι πιο παλιά...

 

Το Windows Mobile στην Ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον ξερει κανενας κανενα καλο sms site. Γιατι το web2sms που χρησιμοποιουσα εως τωρα υστερα απο την "αναβαθμιση" ειναι πολυ εκνευριστικο. Ασε που εχοντας OTEnet δεν με αφηνει να στειλω Χ10 (ξερω κατι παιζει με τα cookies αλλα δεν εχω καμια ορεξη να τα ψαξω). Ακουω προτασεις λοιπον για free sms sites (και οχι ICQ ;) )
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον murdof

Για να δω χρονοχρέωση τι λέει; Τι; Δεν έχει χρονοχρέωση; Πληρωνείς πάγιο μόνο και κάνεις όσα τοπικά τηλεφωνήματα θέλεις; Τί; $20 πάγιο;

Και ο ΟΤΕ μας ξέσκιζε στο Ελλαδιστάν με τις χρεώσεις. :mad:

 

Μόνο που στην Αμερική τοπικό νοείται σε ακτίνα 12 μιλίων, όχι Σαλαμίνα-Βάρκιζα που ήταν πρώτα, και όχι σε επίπεδο νομού που είναι σήμερα. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τους ISP.

 

Στην Ευρώπη πάντως δε νομίζω ότι υπάρχουν πουθενά δωρεάν τοπικά τηλεφωνήματα, αλλά αυτό δεν το λέμε...

 

Εμείς στο USA (τότε είχα γίνει χαζοαμερικανάκι γιατί είχα ενθουσιαστεί, μετά που τελείωνα από εκεί την είχα σιχαθεί τη χώρα αλλά αυτό είναι άλλο topic) έχουμε τσάμπα dialup (το 1996) και με $750/μήνα (περίπου τα ίδια) παίρνουμε μια Τ1.

Και άντε να κατέβει το αρχείο στο γραφείο 3-4kb/sec και στο πανεπιστήμιο έπαιζα με 100kb/sec...

Με την T1 βέβαια παίζεις με 15kbps...

Έρχεται και το SDSL (S=SLOW) και τρέχουμε όλοι να πάρουμε... (όλοι όσοι έχουν εταιρίες και τους συμφέρει)

Χμ, το SDSL "συνήθως" χρησιμοποιείται για το Symmetric Digital Subscriber Loop, τεχνολογία που σου δίνει περί τα 2Mbps συμμετρικά...

 

Συμπεράσματα:

1. Ο ΟΤΕ είναι εκεί που ήταν η Αμερική πριν το 1996 (γιατί δεν ξέρω εαν ήταν πoτέ τα μισθωμένα τόσο ακριβά όσο τα έχει ο ΟΤΕ σήμερα)

2. Ο ΟΤΕ ζει στο 1453 καθώς με τη πτώση του Βυζαντίου ξεκίνησε το τούρκικο ρουσφέτι (aka βύσμα)

3. Ο ΟΤΕ μας πιάνει το κώλο κανονικά και μας αρέσει; Υπερχρεώνει υπηρεσίες και εμείς ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ακολουθούμε.

 

Το πρόβλημα εστιάζεται στον ΟΤΕ αποκλειστικά ή αφορά γενικότερα την Ελλάδα; Π.χ. στην Αμερική εγκαθιστούν τα δεύτερης και τρίτης γενιάς μηχανογραφικά τους συστήματα, ενώ εμείς μόλις τώρα βάζουμε τα πρώτα...

 

Ή μήπως θεωρείς ότι η κατάσταση στον "ιδιωτικό" τομέα είναι δραματικά καλύτερη;

 

Και ρωτώ εγώ;

Γιατί τόση αγάπη προς τον ΟΤΕ;

Μήπως γιατί τα καταφέρνει καλύτερα πάντα στα ελληνικά πλαίσια; Πριν μερικά χρόνια, όταν ο ΟΤΕ ψηφιακοποίησε το δίκτυό του (και μας έβαλε τη μισητή χρονοχρέωση στα αστικά) κατάφερε να γίνει η ΔΕΚΟ με τα λιγότερα παράπονα...

 

Αντίστροφα, είδες εσύ κανένα εναλλακτικό να προσφέρει πραγματικά καλύτερες υπηρεσίες από τον ΟΤΕ;

 

OTEnet. Τρέξτε κόσμε βάλαμε 155mbit ακόμα γιατί τόσους που είχαμε σερνόμασταν οπότε τα χρειαζόμασταν. Ακόμα και πιο γρήγορη να είναι (που δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ και ούτε με ενδιαφέρουν πλέον τα dialup) πάλι Forthnet/HOL/ACN θα έπαιρνα.

Μήπως είσαι υπερβολικός στο σερνόμασταν τη στιγμή που όπως ομολογείς δεν την έχεις δοκιμάσει ποτέ; Γιατί την εμπιστεύονται τόσοι πολλοί τη στιγμή που είναι πιο ακριβή από τους άλλους;

 

Ξεχάσατε πως έγινε η ΟΤΕnet μεγάλη; 1 χρόνο ξέσκισε τους άλλους providers με τον ΕΠΑΚ. Είχε ΕΠΑΚ ΜΟΝΟ η ΟΤΕnet και δεν έδινε στη Forthnet/HOL για "τεχνικούς λόγους"

Μισή αλήθεια. Η ΟΤΕΝΕΤ είχε μόνο ΕΠΑΚ από την αρχή και επί ένα χρόνο οι περισσότεροι από εμάς δεν βάζαμε ΟΤΕΝΕΤ γιατί βολευόμασταν που είχαμε ακόμα αναλογικά τηλέφωνα χωρίς αστική χρονοχρέωση. Οι ISPs τότε αρνιόντουσαν να βάλουν ΕΠΑΚ παρά τις παραινέσεις του ΟΤΕ, γιατί τους βόλευε. Όταν ψηφιακοποιήθηκε όλη η Αθήνα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο ΟΤΕ δεν είχε λόγο να βιάζεται...

 

Μήπως τελικά όλα αυτά τα προκαλούμε εμείς στον εαυτό μας; Μήπως πρέπει να ξεκινήσει ένα μποϋκοτάζ κατά του ΟΤΕ και τον θυγατρικών του μπας και ξυπνήσουν και καταλάβουν ότι εαν δεν δώσουν ποιοτικές υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές θα χάσουνε το τραίνο;

 

Περιμένω απόψεις / σχόλια....

 

Μια που έπιασες το παρελθόν, θυμάσαι προ ΟΤΕΝΕΤ, όσο η Forthnet ήταν ο πρώτος ISP που αρνιότανε να συνάψει συμβάσεις peering με τα πανεπιστήμια και τους άλλους μικρούς τότε ISPs και ήθελε να τους χρεώνει; Ήταν τότε που η Ελλάδα επικοινωνούσε μέσω Αμερικής ή Ευρώπης, μέχρι που πήρε στα χέρια του την κατάσταση ο ΕΔΕΤ και έκανε το πρώτο peering μεταξύ πανεπιστημίων και OTENET, και έτσι αναγκάστηκε η Forthnet να υπαναχωρήσει; Ο ιδιωτικός τομέας ή ο δημόσιος ΕΔΕΤ μαζί με τη "δημόσια" ΟΤΕΝΕΤ λύσανε το πρόβλημα;

 

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές ας συγκρίνουμε τι προσφέρει ο καθένας στον τόπο μας. Το τι απολαμβάνουν οι Αμερικάνοι δείχνει το στόχο, όμως τι νόημα έχει η σύγκριση που επιχειρείς; :confused:

Είμαστε όλοι εδώ
Link to comment
Share on other sites

Αρχιμήδης wrote :

 

Μισή αλήθεια. Η ΟΤΕΝΕΤ είχε μόνο ΕΠΑΚ από την αρχή και επί ένα χρόνο οι περισσότεροι από εμάς δεν βάζαμε ΟΤΕΝΕΤ γιατί βολευόμασταν που είχαμε ακόμα αναλογικά τηλέφωνα χωρίς αστική χρονοχρέωση. Οι ISPs τότε αρνιόντουσαν να βάλουν ΕΠΑΚ παρά τις παραινέσεις του ΟΤΕ, γιατί τους βόλευε. Όταν ψηφιακοποιήθηκε όλη η Αθήνα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο ΟΤΕ δεν είχε λόγο να βιάζεται...

 

Οχι και τόσο μισή αλήθεια...

 

Η σόλωνος ήταν το πρώτο πλήρες ψηφιακό κέντρο του (Π)ΟΤΕ το οποίο "πρόσφερε" και ψηφιακές ευκολίες (στο Αmerica τις είχαν εδώ και 15 χρόνια άλλα είπαμε οι συγκρίσεις δεν έχουν νόημα)

 

Στο θέμα μας τώρα.

 

Ήμουν συνδρομητής λοιπόν στο εν λόγο κέντρο με χρονοχρέωση και δεσμευμένος στη HOL με ένα χρόνο συμβόλαιο. Θυμάμαι ακόμα και σήμερα τις διαφημίσεις με θέμα τον ΕΠΑΚ της OTENET και τα δελτία τύπου των ανταγωνιστών για αθέμιτο ανταγωνισμό (βλέπεις δεν υπήρχε ΕΕΤ).

 

Πάρτο όπως θέλεις άλλα ακόμα και όταν έληξε η συνδρομή μου στη HOL πάλι στη HOL ανανέωσα και ας έφαγα την πίκρα για άλλους δύο μήνες την αστική χρονοχρέωση.

 

Φιλικά

 

Texas

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον texas4444

Θυμάμαι ακόμα και σήμερα τις διαφημίσεις με θέμα τον ΕΠΑΚ της OTENET και τα δελτία τύπου των ανταγωνιστών για αθέμιτο ανταγωνισμό (βλέπεις δεν υπήρχε ΕΕΤ).

 

Και εγώ τα θυμάμαι, μόνο που δεν μετατρέπαν σε ΕΠΑΚ τα νούμερά τους όταν τους καλούσε ο ΟΤΕ, αλλά μόνο ένα χρόνο μετά όταν έγινε ψηφιακή όλη η Αθήνα. Τότε που λες, ήταν που είχαν αλλάξει οι ρόλοι...

Είμαστε όλοι εδώ
Link to comment
Share on other sites

Ok

 

Ίσως τα θυμάσαι καλύτερα από εμένα τα πράγματα τότε.

 

Θα αναφέρω το πιο πρόσφατο περιστατικό που είχα με τον (Π)ΟΤΕ.

 

Χρειάστηκε να ενεργοποιήσω καινούργια σύνδεση τηλεφώνου (PSTN).

 

Στον πρώτο λογαριασμό τσουπ :

 

-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ- 0,88 Ε

 

Τα "παίρνω" στο κρανίο τους τηλεφωνώ και ακουώ αναιδέστατη υπάλληλο να μου "πετά" : Μα ΕΣΕΙΣ το ζητήσατε.

 

Και μένω κάγκελο.

 

Αφου εξηγώ ότι δεν το ζήτησα, ζητάω να αφαιρεθεί. Εντάξει μου λέει πηγαίνετε στο κατάστημα που έγινε η ενεργοποίηση και ζητήστε να αφαιρεθεί.

 

Πηγαίνω στο κατάστημα και ακούω έκπληκτος τον υπάλληλο :

 

ΔΕΝ έπρεπε να κάνετε τόσο δρόμο, μπορούσατε να συμπληρώσετε μια αίτηση και να την στείλετε με FAX.

 

Τα σχόλια δικά σας

 

Texas

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον Αρχιμήδης

 

Μόνο που στην Αμερική τοπικό νοείται σε ακτίνα 12 μιλίων, όχι Σαλαμίνα-Βάρκιζα που ήταν πρώτα, και όχι σε επίπεδο νομού που είναι σήμερα. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τους ISP.

 

Στην Ευρώπη πάντως δε νομίζω ότι υπάρχουν πουθενά δωρεάν τοπικά τηλεφωνήματα, αλλά αυτό δεν το λέμε...

 

Η όλη ιδέα δεν ήταν η σύγκριση Αμερικής-Ελλάδος αλλά η τρομέρη διαφορά στις υπηρεσίες που έβλεπα και άρχιζα και έβριζα τον ΟΤΕ...

 

Με την T1 βέβαια παίζεις με 15kbps...

 

Εννοείς 1544kbit = 193kb/sec

 

Χμ, το SDSL "συνήθως" χρησιμοποιείται για το Symmetric Digital Subscriber Loop, τεχνολογία που σου δίνει περί τα 2Mbps συμμετρικά...

 

Το S το δικό μου ήταν ειρωνικό ως προς τον ΟΤΕ όσο αφορά το χρόνο υλοποίησης. Για τη ποιότητα της υπηρεσίας θα δούμε...

 

Το πρόβλημα εστιάζεται στον ΟΤΕ αποκλειστικά ή αφορά γενικότερα την Ελλάδα; Π.χ. στην Αμερική εγκαθιστούν τα δεύτερης και τρίτης γενιάς μηχανογραφικά τους συστήματα, ενώ εμείς μόλις τώρα βάζουμε τα πρώτα...

 

Δεν πιστεύω ότι η Αμερική είναι χώρα τόσο τεχνολογικά μπροστά.

Τα συστήματα κινητής τηλεφωνίας πχ τώρα αρχίζουν και γίνονται όλα GSM1900..

Θυμάμαι επίσης το θείο μου (Αμερικάνος) που ήρθε στην Ελλάδα και μου λέει γεμάτος ενθουσιασμό: "Τώρα μπορούμε και καλούμε χωρίς το operator!!!!". Πράγμα το οποίο δεν κατάλαβα τι εννούσε καθώς ήμουν μικρός και τα Αγγλικά μου δεν ήταν και τόσο καλά και νόμιζα ότι έλεγε κάποιο ανέκδοτο. Η απάντηση της θείας μου ήταν ότι έμεις το έχουμε αυτό εδώ και χρόνια. Δε θυμάμαι χρονολογία ακριβώς αλλά ήταν δεκαετία 1980...

Ή μήπως θεωρείς ότι η κατάσταση στον "ιδιωτικό" τομέα είναι δραματικά καλύτερη;

Σε σχέση με τον ΟΤΕ ναι είναι καλύτερη. Υπάρχουν άτομα στον ιδιωτικό τομέα που θα κάνουν κάτι παρακάμπτωτας 1-2 διαδικασίες για να εξυπηρετήσουν το πελάτη. Ο ΟΤΕ δεν θα το κάνει αυτό ποτέ!

π.χ. Διάβασα κάπου ότι έαν κάνεις αίτηση για ADSL μέσω του 134 δεν μπορείς να πας στο κέντρο σου και να σου δώσουν το modem να το βάλεις μόνος σου να τελειώνεις. Πρέπει να ακυρώσεις την αίτηση και να κάνεις καινούρια αίτηση στο κέντρο που ανήκεις.

Στον ιδιωτικό τομέα δε θα σου έλεγαν ποτέ. "Ξέρετε βάλατε τη παραγγελιά μέσω internet οπότε δεν μπορείτε να παραλάβετε από την εταιρία μας. Πρέπει να πάτε σπίτι σας να την ακυρώσετε και να έρθετε πάλι εδώ να βάλετε καινούρια παραγγελία και θα σας παραδώσουμε"

 

Μήπως γιατί τα καταφέρνει καλύτερα πάντα στα ελληνικά πλαίσια; Πριν μερικά χρόνια, όταν ο ΟΤΕ ψηφιακοποίησε το δίκτυό του (και μας έβαλε τη μισητή χρονοχρέωση στα αστικά) κατάφερε να γίνει η ΔΕΚΟ με τα λιγότερα παράπονα...

 

Μετά από πόσα χρόνια καθυστέρηση και αφού μας κοροϊδευαν οι τούρκοι ότι έχουν 100% digital telephone network....

Από τη στιγμή που έχεις ψηφιακό δίκτυο λογικό είναι να μειωθούν τα προβλήματα και να έχεις καλύτερη ποιότητα στη φωνή. Δε το θεωρώ κατόρθωμα του ΟΤΕ. Δε πιστεύω να ήθελες να μείνουμε στα αναλογικά για να γράφουμε ακόμα 500 σελίδες εδώ...

Το θέμα είναι η χρέωση έπρεπε να ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλους. Και όχι οι μισοί άτυχοι να πληρώνουν τα κερατά τους και οι άλλοι μισοί να έχουν "τσάμπα" τηλέφωνο.

 

Αντίστροφα, είδες εσύ κανένα εναλλακτικό να προσφέρει πραγματικά καλύτερες υπηρεσίες από τον ΟΤΕ;

Και το ρωτάς;

 

Παίρνεις τηλέφωνο και ζητάς ένα παλιό αναλυτικό και στο στέλνουν με fax επιτόπου. Δε σου λένε θα μας κάνεις αίτηση θα σε χρεώσουμε €10 και θα στο στείλουμε.

Ο ΟΤΕ για να σου βάλει αρχικά αναλυτικό πρέπει να πας εκεί να το ζητήσεις.

 

Εαν αναφέρεσαι στη ποιότητα των υπηρεσιών υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί που προσφέρουν υπηρεσίες πιο φθηνές και και καλύτερη ποιότητα υπηρεσίας ωστέ να μην ασχολείσαι με τους αργόσχολους τεχνικούς του ΟΤΕ (π.χ. LMDS)

 

Μήπως είσαι υπερβολικός στο σερνόμασταν τη στιγμή που όπως ομολογείς δεν την έχεις δοκιμάσει ποτέ; Γιατί την εμπιστεύονται τόσοι πολλοί τη στιγμή που είναι πιο ακριβή από τους άλλους;

Γιατί έβαλε τότε άλλη μια γραμμή; Για να κάθεται;

Δε νομίζω κανένας ISP να κάνει τέτοιο πράγμα και να πληρώνει τόσα λεφτά το μήνα για το τίποτα. Βέβαια με τόσα λεφτά που έχουνε από εμάς και τα πετάνε μπορούνε να το κάνουνε. Η λογική λέει ότι κάνω upgrade όταν το χρειάζομαι. Οχι για τη μούρη (τουλάχιστον ένας ιδιωτικός ISP έτσι θα έκανε).

Ισως το έκανε και για λόγους εντυπωσιασμού (ίσως και backup) αφού πήρε internet από το ntua (διορθώστε με εαν κάνω λάθος) με το σεισμό στην Αλγερία για να καλύψει τις ανάγκες του.

 

Επίσης η ΟΤΕnet είναι η μόνη που βάζει τη χρέωση στο λογαρισμό του ΟΤΕ (άλλο ένα βρώμικο advantage της OTEnet).

Ξέρεις πόσοι φοιτητές παίρνουν ΟΤΕnet για αυτό το λόγο;

Χρέωνουν το internet στο λογαριασμό του τηλεφώνου και το πασσάρουν στους γονείς τους.

Εαν τους έλεγαν θέλω Forthnet, HOL κλπ θα τους έλεγαν σίγουρα όχι.

 

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές ας συγκρίνουμε τι προσφέρει ο καθένας στον τόπο μας. Το τι απολαμβάνουν οι Αμερικάνοι δείχνει το στόχο, όμως τι νόημα έχει η σύγκριση που επιχειρείς; :confused:

 

Όπως ανέφερα πιο πάνω ο σκοπός μου δεν είναι η σύγκριση αλλά οι ρυθμοί του ΟΤΕ.

 

Τέλος θέλω να προτείνω να δημιουργηθεί στο myphone μια σελίδα με σοβαρά άρθρα ως ποιες είναι οι εναλλακτικές (όπου υπάρχουν)

σε σχέση με τον ΟΤΕ και πόσο κοστίζουν (όπου υπάρχει)

 

π.χ.

Σταθερή τηλεφωνία: Forthnet, Lannet, Q κλπ

Hellascom: Vodafone, Forthnet κλπ

 

Με αυτό το τρόπο θα ενημερωθεί ο κόσμος ότι μπορεί να επιλέξει κάτι άλλο εκτός από τον ΟΤΕ γιατί πάρα πολύ κόσμος έχει μπουχτίσει...

Χρήστης:

Qtek 2020, Qtek 9090, Qtek 8010, Qtek 8020

hp iPAQ h6340, iPAQ rz1710, iPAQ rx3715, iPAQ hx4700

Παλαιότερα:

Qtek 8080, Mio 8390, MPx200, MPx, P800, 6600, N-Gage, T68i, T68, 6210, 6110 και ούτε καν θυμάμαι πιο παλιά...

 

Το Windows Mobile στην Ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

murdof:

 

Είναι λογικά αυτά που γράφεις, και έχεις δίκο στα περισσότερα. Αλλά δυστυχώς το μονοπώλειο ακόμα καλά κρατεί, και θα αργήσει να αλλάξει αυτό απ'ότι βλέπω.

 

Για τα υπόλοιπα, δεν αμφισβητώ αυτά που λές, αφού αναφέρεσαι σε γεγονότα. Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βελτιωθούν όλα αυτά και στην Ελλάδα, εγώ θα είμαι υπέρ αυτής της κατεύθυνσης, που θα μας φέρει φυσικά κόντρα στον ΟΤΕ, που "παλεύει" να παραμείνει στην κορυφή, χωρίς να προσφέρει τα αναμενόμενα στους χρήστες του, στις κατάλληλες τιμές.

 

Λέτε να πάμε στο εξωτερικο, ή να αρχίζουμε να μοιράζόμαστε τις DSL γραμμές με Wirelless, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις τους?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον DxL

Λέτε να πάμε στο εξωτερικο, ή να αρχίζουμε να μοιράζόμαστε τις DSL γραμμές με Wirelless, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις τους?

 

Όπως ξέρετε οι περισσότεροι το awmn πάει πάρα πολύ καλά και όλα τα παιδιά είναι πρόθυμα να βοηθήσουν κάποιο καινούριο στη κοινότητα. DSL sharing στο awmn γίνεται ήδη.

Το πρόβλημα που έχει το wireless είναι οτι δε μπορείς να παίξεις στο internet παιχνίδια. Πολλοί θέλουν τη DSL για αυτό το λόγο καθώς είναι quake/unreal και όλα τα συναφή-μανείς...

 

(

Για όσους δεν το γνωρίζουν το wireless έχει μεγάλο latency. Αυτό τι σημαίνει για τα παιχνίδια σας;

χμ... επειδή οι online gamers μιλάτε με ping παραθέτω ένα ping στο pc μου στο σπίτι (τώρα είμαι γραφείο) πάνω από WLAN 11 mbit...

 

C:\>ping 192.168.2.3

 

Pinging 192.168.2.3 with 32 bytes of data:

 

Reply from 192.168.2.3: bytes=32 time=609ms TTL=127

Reply from 192.168.2.3: bytes=32 time<10ms TTL=127

Reply from 192.168.2.3: bytes=32 time<10ms TTL=127

Reply from 192.168.2.3: bytes=32 time<10ms TTL=127

 

Ping statistics for 192.168.2.3:

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 0ms, Maximum = 609ms, Average = 152ms

 

Όπως βλέπετε το πρώτο πακέτο καθυστερεί πολύ. Τα υπόλοιπα όμως σφαίρα.

Από τη στιγμή που στα online games αλλάζουν συνέχεια κατεύθυνση τα πακέτα και είναι διαφορετικά streams τότε ξεκινάμε στη καλύτερη με ένα ping 300ms....

 

)

Χρήστης:

Qtek 2020, Qtek 9090, Qtek 8010, Qtek 8020

hp iPAQ h6340, iPAQ rz1710, iPAQ rx3715, iPAQ hx4700

Παλαιότερα:

Qtek 8080, Mio 8390, MPx200, MPx, P800, 6600, N-Gage, T68i, T68, 6210, 6110 και ούτε καν θυμάμαι πιο παλιά...

 

Το Windows Mobile στην Ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...