Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ποιοτητα κατασκευης iphone5s,οθονη του galaxy s4, μεγεθος οθονης 4,5 ιντσες με ελαχιστα bezel,καμερα του lumia 1020,λειτουργικο android,αναπαραγωγη ηχου σαν του htc one...αν βγει ενα τετοιο δεν ξαναλλαζω κινητο

Καμερα 1020, 5.5'' οθονη σε σασι του Optimus G, μπαταρια 3500mAh τουλαχιστον, 3D οθονη, ηχεια στερεοφωνικα, παχος 5.5 χιλιοστα και αν εχει και προτζεκτορα καλα θα ηταν

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Για μένα βγήκε ήδη. Nokia με Android... :shifty:

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Για μένα το ιδανικό κινητό θα ήταν:

Android λειτουργικό, οθόνη max 5'', επεξεργαστή ικανό να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στις απαιτήσεις μου και να μην εμφανίζει κανένα κόμπιασμα, 3GB RAM, κάμερα του 1020, μπαταρία πάνω από 3500 mAh και χωρίς προβλήματα στα υλικά κατασκευής όπως τριξίματα κλπ. Δε μου έρχεται κάτι άλλο προς το παρόν!

Τα χαρακτηριστικά του όμως είναι λίγο... άθλια.

Καλά είναι, για μένα τουλάχιστον...

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Για συσκευές με Android και Windows

Θα νεκρώνει το smartphone μόλις κλαπεί, εξ αποστάσεως

Στην προσθήκη ενός αντικλεπτικού συστήματος για τα smartphone με λειτουργικά Android και Windows, προβαίνουν η Google και η Microsoft, αντίστοιχα, μετά τη δραματική άνοδο των περιστατικών κλοπής 'έξυπνων' κινητών παγκοσμίως, καθώς και την παραίνεση των αρχών, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο. Το σύστημα "kill switch" είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που νεκρώνει το κινητό εξ αποστάσεως, με ένα κλικ, μόλις ο χρήστης αντιληφθεί την κλοπή, μετατρέποντάς το σε "τούβλο", και ήδη η Apple αλλά και η Samsung παρέχουν παρόμοιες αντικλεπτικές λύσεις ως πρόσθετες εφαρμογές στις συσκευές τους, με θεαματικά αποτελέσματα. Με έναν στους τρείς Ευρωπαίους πολίτες να έχουν αναφέρει κλοπή ή απώλεια κινητού μέσα στο 2013, και πολλαπλασιασμό των περιστατικών κλοπής smartphones παγκοσμίως, η προσθήκη ενός συστήματος που θα νεκρώνει το κινητό, το οποίο έχει μεγάλη αξία μεταπώλησης στην μαύρη αγορά, είναι επιτακτική ανάγκη, αναφέρει δημοσίευμα του BBC. Στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι μέσα σε ένα εξάμηνο από τη στιγμή που η Apple εξόπλισε το λειτουργικό iOS 7, με το αντίστοιχο αντικλεπτικό σύστημα για τα iPhone, οι κλοπές των εν λόγω συσκευών μειώθηκαν κατά 17% στη Νέα Υόρκη, 38% στο Σαν Φραντσίσκο και 24% στο Λονδίνο, ενώ αυξήθηκαν οι κλοπές smartphones άλλων εταιρειών που δεν το διέθεταν.

Πηγή: www.lifo.gr

- Κωνσταντίνος -

Ένα κινητό για μένα θα είναι τέλειο όταν έχει ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό. Αδιάφορο αν είναι windows, mac, linux ή QNX. Η canonical καλά το είχε οραματιστεί, αλλά δεν το βλέπω να προχωράει. Πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που είναι εφικτό κατά τη γνώμη μου. Βέβαια αυτό δεν συμφέρει καμιά εταιρεία στην παρούσα φάση, τουλάχιστον τις μεγάλες του χώρου (ms και apple). Αν το κάνουν αυτό σε ποιόν θα πουλήσουν imacs και surface tabs; Πάντως το βλέπω να έρχεται και όταν γίνει θα έχουμε επανάσταση. Θα είναι τέλειο ένα κινητό σε μέγεθος lumia 720 π.χ. να "κουμπώνει" σε dock και να συμπεριφέρεται σαν pc...:rolleyes:
Back In Black

Ήθελα να ρωτήσω αν σε οποιαδήποτε κινητό μπορώ να χρησιμοποιησω otg. Έχω ένα νέκεν ν6 που λέει ότι έχει otg αλλά όταν βάζω το καλώδιο και ένα USB stick δεν γίνεται τίποτα ακόμα και με κάποιες εφαρμογές που έχω κατεβάσει (stick mount, otg helper), πως δουλεύει γενικά?

Ήθελα να ρωτήσω αν σε οποιαδήποτε κινητό μπορώ να χρησιμοποιησω otg. Έχω ένα νέκεν ν6 που λέει ότι έχει otg αλλά όταν βάζω το καλώδιο και ένα USB stick δεν γίνεται τίποτα ακόμα και με κάποιες εφαρμογές που έχω κατεβάσει (stick mount, otg helper), πως δουλεύει γενικά?

αν όντως υποστηρίζει το κινητό σου otg λειτουργία κατέβασε το total commander και έπειτα το USB Stick Plugin-TC ..

υπόψιν το στίκ πρέπει να είναι διαμορφωμένο είτε σε fat32 ή exfat για να μπορείς να γράψεις σε αυτό.. το ntfs δεν υποστηρίζεται ακόμα από το πρόγραμμα μπορείς όμως να διαβάσεις τα αρχεία του.

το stick mount θέλει root για να λειτουργήσει καθώς και έναν file manager

Όχι δεν υποστηρίζεται σε όλες τις συσκευές η λειτουργία usb otg. Συνήθως στα χαρακτηριστικά κάθε συσκευής αναφέρεις αν υποστηρίζει την λειτουργία.

Υπάρχει αισθητή διάφορα; Αν κάποιος αγόραζε συσκευή 720 5 ιντσών ενω είχε 1080 5 ιντσών θα του κακοφαινοταν στην καθημερινή χρήση;

Οχι :)

Αν (Και ΜΟΝΟ αν) τις συγκρινεις διπλα διπλα θα δεις διαφορα, χωρις φυσικα να σου κακοφανει καθολου η 720p σε καθημερινη χρηση :) Ρωτα ατομα που πηγαν απο Note 3 σε LG Flex στις 6" 720p :p Σημαντικο το αν η οθονη ειναι RGB η Pentile (με μεγαλη διαφορα καλυτερη η RGB υλοποιηση και ειδικα τοτε δε σου φαινεται καθολου χειροτερη η οθονη)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Κι εγώ δε πιστεύω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Ίσως να δεις διαφορά αν πας σε μια μεγαλύτερη σε μέγεθος οθόνη με ανάλυση 720p από μια μικρότερη με ανάλυση 1080p..

Το ιδακινό κινητό για μένα θα ήταν ίσως το Nokia N900 με οθόνη 4-4.5 ιντσών και την κάμερα (μάντεψε) του N8

Τόσο απλά!

Λειτουργικό; Maemo?

Κόλπα του μάρκετινγκ για να διαφημίζουν τις συσκευές και να ανεβάζουν τις τιμές δυσανάλογα. Σαν τους επεξεργαστές στα android σε λίγο θα φτάσουμε σε 16πύρινους κάτι που φυσικά είναι παντελώς άχρηστο με τις υπάρχουσες εκδόσεις του λειτουργικού.

Nokia 3210-3410-6510-5210-5410-6230i-Sony Ericsson k750-k810-Nokia N73-N79-N86-N8-Lumia 920-LG G2-Sony Xperia Z3-Huawei Mate 8-LG V30-G8X-Samsung S21-S23

Συμφωνώ με τον Rayden. Ελάχιστη, μόνο για λόγους μάρκετινγκ διαφημίζονται οι συσκευές με 1080p περισσότερο. Η ανάλυση Fhd είναι άχρηστη σε οθόνες 4,5 ιντσών όπως και η QHD και η 4K.

αν όντως υποστηρίζει το κινητό σου otg λειτουργία κατέβασε το total commander και έπειτα το USB Stick Plugin-TC ..

υπόψιν το στίκ πρέπει να είναι διαμορφωμένο είτε σε fat32 ή exfat για να μπορείς να γράψεις σε αυτό.. το ntfs δεν υποστηρίζεται ακόμα από το πρόγραμμα μπορείς όμως να διαβάσεις τα αρχεία του.

το stick mount θέλει root για να λειτουργήσει καθώς και έναν file manager

Έχω αυτό το ταμπλετ και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος η θύρα usb Mini που έχει και είναι μόνο για φόρτιση δηλαδή δεν είναι ενεργή μπορεί να μετατραπεί σε ενεργή usb - otg. Κάπου διάβασα ότι πρέπει να γίνει root και γίνεται, δεν ξέρω αν είναι σωστό ή κατάλαβα λάθος. Θέλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων οποίο φίλο ασχοληθεί με το θέμα και με βοηθήσει σχετικά, πληροφοριακά μόνο να πω ότι θέλω την θύρα για εγκατάσταση μιας εφαρμογής για τηλεόραση (DVB-T) tivizen. Ευχαριστώ.

• 2 weeks later...

Η τεχνολογία προχωράει .. πλέων σε πολλά κινητά δεν φαίνονται ούτε δαχτυλιές ούτε τίποτα..

εγώ για τον καθαρισμό της οθόνης προτιμώ το πανάκι που καθαρίζω και τα γυαλιά ηλίου.

Και σε σπάνιες περιπτώσεις (εάν πέσει πάνω καμιά σταγόνα αναψυκτικού και στεγνώσει ή από δύσκολες βρομιές γενικότερα )

χρησιμοποιώ αυτό εδώ: http://www.e-glykoriza.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=771&Itemid=0&ref=bestprice.gr

το σπρέι λέει:

Ιδανικό για καθαρισμό και προστασία:

-Οθόνες TFT/LCD

-Οθόνες Notebook

-Οθόνες PDA

-Φακούς Projectors

Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή μακροπρόθεσμα θα βλάψω το κινητό μου...

αλλά είμαι πολύ περίεργος να ακούσω και της γνώμες/προτάσεις σας

-------------------------------------------------------------

Life is what happens when your cell phone is charging.

Και εγώ ένα παρόμοιο υγρό χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με ένα πανάκι μικροινών και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

- Xiaomi Redmi Note 3

- Asus Vivotab Note 8

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned